|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Pietraszenko chorutki, kaszel, mega katar, histeria przy fridzie i tylko sysus na siedzaco, czeka mnie ciezka noc.....
Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Ale na zimę, wiadomo, nie jest on. Wow, ile poprasowałaś, ja bym padła. Znam to uczucie jak 20 godzina, ty się czujesz jakbyś była tuż przed wyjazdem na wakacje, wielkie "ufff", ciepła herbatka i zonk, dzieć postanowił się obudzić Aczkolwiek jak idę ją karmić, przytula mi się do klatki piersiowej i kładzie rączkę na pierś to i tak taka ![]() Skąd macie takie fajne butki i rajstopki? (rajstopki chyba h&m?) Tych butków nie ściąga? Moja żadnych nie ponosi, żadnych kapci. W związku z tym na zwykłe skarpeteczki cienkie ma założone drugie puchate z Absem. Neti: kapciuszki dostałyśmy po dziecku z rodziny, nie wiem co to. Ale jak widać nie zdały egzaminu, zdejmuje oczywiście. |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
|
|
|
#3934 |
|
Zadomowienie
|
Silver buziaki dla Ciebie i Darusi, musi byc w koncu dobrze, zaraz was wypisza .... a mama to sie chyba sadzic ze szpitalem powinna, niech im nie odpuszcza, a ma duze szanse dostac odszkodowanie ,,,
|
|
#3935 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ej i nie smęć, jesteś super babka, i nie porównuj się do kolezanki, i jakie dno jakie, mozesz wszystko, jestes młoda Cytat:
Cytat:
Cytat:
nom, cos o tym wiem Cytat:
Cytat:
dla Darusii szybciutko wychodzcie juz z tego szpitala |
|||||||
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martwię się o moją, bo też kicha troszkę, oby nic nie było.. Trzeba dzieci cieplej chyba ubierać, skoro one większość dnia na podłodze spędzają.. |
|
|
|
|
#3937 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Czesc!
lady zdrowka dla Pietraszka black szkoda, ze wczesniej go nie wyrzucili, oszczedziloby Ci to stresu nawijko Kubus jest bardzo bystry. Mnie wczoraj pediatra pytal, czy Yae sie przewraca na brzuszek; na cala reszte jeszcze ma czas. insolito przygoda z menelem nieprzyjemna. Tez juz moglabym miec drugie; chodzimy do pediatry, ktory jest w kompleksie - ginekolog, szpital polozniczy i pediatra. Wczoraj byly maluszki na kontroli po miesiacu od urodzenia. Chcialabym jak najszybciej takie znow tulic. bokeh jest tyle rodzajow slodyczy, ze po prostu nie kojarze. Do ceremonii herbacianej osobne, na Nowy Rok osobne, odrebne dla por roku, regionalne. Ja tylko kojarze takie podstawowe - caloroczne. Glownie robione sa z ryzu, soi oraz azuki - czerwonej fasolki (piekielnie slodkiej). meduzza do tej pory podczas mycia trzymalam Yae na kolanach, ale wczoraj puscilam ja po podlodze: ona raczkowala a ja umylam cale cialko. Tylko na mycie glowki wzielam ja na kolana. Obylo sie bez placzu i wyrywania. ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Zdarzylam na wieczorna tugeze ;-) |
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Moja na szczęście nie płacze przy myciu włosków i płukaniu, oby tak zostało (Pamiętam, że Szajka pisała że mają dramat:P).
Swoją drogą muszę w końcu kupić szczoteczkę do ząbków, bo nadal nie mamy. |
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest placz, ale z powodu unieruchomienia. Wloski mozna umyc i nie protestuje; jak sie do oczu naleje, to tez tak slodko sie dziwi, ze co to sie stalo...
|
|
|
|
#3941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() meneq, ja to niby wiem... Ale i tak panike musze siac ![]() Bawimy sie od 30min. Kuba ani mysli spac ![]() Ja nie wiem co mu sie porobilo ostatnio... Poza tym cos mu furczy w nosie. I nie wiem czy zarazilam go czy mleko mu wlecialo gdzies, gdzie nie powinno... |
||
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yae tez furczy: mleko, zlapala ode mnie albo wczoraj u pediatry... |
|
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
Hej, mialam pisać ale tak się z tż pokłóciłam że nie mam siły, psychicznie wysiadam... z tego wszystkiego co mi powiedział wynika że to że przez ostatni czas było jako tako lepiej to tylko złudzenie, moje. Mam wrażenie że on naprawdę mnie nie znosi i wszystko go we mnie denerwuje... i jak tu być razem. Do tego mamy mega problem z kasa a raczej jej brakiem. Tż będzie chyba szukał drugiej pracy i przez pryzmat dzisiejszej kłótni to dobrze ale tak ogólnie to nie wiem jak dam radę bo do tej pory to na popołudnia i weekendy czekałam z utęsknieniem, ech...
Silver, kurcze, wychodzcie już stamtąd,dość już tych choróbsk :/ i zdrowia dla mamy, co za konowały... Lady zdrówka dla Piotrusia ![]() Black co do alko to ja mam jeszcze gorsze podejście niż Ty. Bo ja nie pije w ogóle i mnie szlag trafia jak ktoś z mojego otoczenia pije (ktoś bliski oczywiście) i widać to po nim. Reaguję na to złością. Dla mnie ktoś pod wpływem jest żałosny a mój tż czasem nie potrafi odmówić ale musze przyznać że do tej pory od urodzenia małego to mu się raz zdarzyło przyjść na czterech zresztą pisalam wtedy o tym. Zawsze mnie tez wkurzalo jak ze znajomymi wychodzilam że ciągle mnie do picia namawiali a ja jakoś im nigdy uwagi nie zwracalam. Tak jak mówisz w większości przypadków alkohol to zło. Meneq |
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj sie! Niech sie Twoj tz w koncu ogarnie! Jakie zludzenie? Chamska zagrywka |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
My nie śpimy Hani fyrczy w nosku i nie umie spać...tak czułam ze katar nas nie ominie. W ogole się nie wyspalam
![]() yellow ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:45 ---------- Cytat:
buty z allegro za jakieś śmieszne pieniądze parę zł. A rajstopki sh z primarku super sa i muszę na all poszukac takich.no nic lecę do dziecia... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nawijko,Nancy Wasze dzieci "rozmawiają",moja siedzi. Same mi tłumaczyłyście że każde dziecko inaczej się rozwija. Insolito ja bym chyba umarła ze strachu! Dużo Zdrówka dla Piotrusia i Hani ![]() Sylwietta szanowny dawca nasienia chce się przed sądem wybielić?! Po takim czasie? Chyba Mu na mózg padło do reszty! Co do alkoholu,podzielam zdanie little w 100%. Nic dodać nic ująć. Nasza noc lepszą. Z jedną pobudka na karmienie o 1.30 i kilkoma na smoczek. Pobudka o 6. Generalnie nie jest źle. Musimy dzisiaj jechać na morfologię Boję się ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:02 ---------- Dobrze mi fb podpowiedział? Silver,Little sto lat! Dużo miłości i radości,samych sukcesów! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczenia zdrowka Pietraszkowi
![]() Nocka straszna, spalam lacznie moze 1,5godz z czego wiekszosc na siedzaco, jak sie obudzilam myslalam ze kark mi odpadnie Posmarowalam babelkowi na noc pulmoxem baby (moment i zaczal lepiej oddychac)i zakrapialam nosek, chyba go goraczka tez na chwile zlapala ale ogolem juz jest lepiej chyba, bawi sie, usmiecha, no tylko ten katar i kaszel..... Bokeh zdrowka dla was tez teraz sie chyba na potege zaczna choroby:'(Yellow, tak strasznie mi przykro.... Mam nadzieje, ze jakos sie wszystko naprostuje mimo wszystko kochana..... Gdzie Cala? Marsi co za niedobre smuteczki? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah, przepiekny jest ten kombinezon, zauroczyl mnie na maxa, szkoda, ze nie mam dziewczynki, chyba czas zaczac starania co by w takie cudownosci ubierac
A powiedz mi, bo robisz zakupy na tych grupach na fejs tak? I jak to dziala? Jak allegro czy bardziej jak tablica? Nie nacielas sie nigdy? Sarah, wg mnie podjelas naprawde dobra decyzje, dasz rade kochana, madra z Ciebie babka, szybko zalapiesz jezyk i za pare mies jeszcze bedziesz nam pisac, ze jestes przeszczesliwa ![]() Mlody bawi sie pudelkiem od fridy i ani mysli spac, a ja zaraz ducha wyzione ze zmeczenia, ajjjjjjjj I cholernie zalujemy ze nie kupilismy termometru bezdotykowego, a teraz to nas nawet na uzywke nie stac a te elektroniczne mozna o kant d.upy A tu lobuziak u kolezanki sprzed paru dni ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, Little Sto lat !!!!!!!!!!!!
Laski, moj tesciu mial wczoraj urodziny, zapomnialam z moim tztem ale gafa pogoda do d.py a ja musze jechac w pare miejsc... w tym trasą e7 w strone kielc, nienawidzę jej. Poza tym nie wiem co jest grane, Amelke juz chyba 3 noc z rzędu boli brzuch w nocy;/ teraz wstała uśmiechnieta... w nocy masowanie, noszenie, troche bączków poszło............
|
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem dziewczyny o co mu chodzi, bo było ok i nagle wczoraj się okazało że tak naprawdę to jemu nic nie pasuje. Wygadał mi wszystko co mu powiedzialam w ciągu ostatniego miesiąca obracając to przeciw mnie. Wiec jak z nim gadam to niby wszystko cacy a potem się okazuje że wcale tak nie myśli... nie wiem ja mam takie odczucie że wszystko we mnie go drażni i gdzie tu miłość ja się pytam
![]() Fewcia trzymam kciuki za morfo ![]() Bokeh biedna Hania oby szybko katar minął ![]() Lady biedulko duży buziak dla Pietraszka.Laski jak tam pogoda u Was? U nas jak zaczął się wrzesień tak temperatura nie wzrasta powyżej 15 stopni i głównie pada, a jak nie to zachmurzone, a w prognozach jeszcze zimniej, dawno tak szybko nie przyszła jesień i to ta paskudna ja mam ciągle nadzieję że jeszcze będzie ze 20 stopni chociaż i słoneczko...
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, wczoraj szybko zniknelan bo za dlugo musiałam czekac na tego kielonka od Hje co by mnie rozgrzal...a faktycznie przeziebilam sie...gardlo boli, kaszel i katar meczy-mam tyko nadzieję że małego uchronie...
Sylwietta...jak to fewcia napisala "dawca nasienia"-dobrze że łaskawie o dziecku sobie przypomnial.. Asia Twój podpis mnie rozwalił... ![]() Bokeh...Hanislawa cudna... Debrah..ten kombinezon boski-to powiedz no jakie tu małemu kupić buty...co by do stopy były przytwierdzone??:confused : Silver. Little....buziaki!! U nas noc kiepska. ...nie wiem czemu tak ostatnio jest...budzi się co chwila z płaczem...kiedyś przekladałam go do nas ok.4..5-bo w swoim łóżeczku już się tak kręcił (ale nie płakał) teraz już o 1 z nami spi bo inaczej można podchodzic do jego łóżka po 10 razy...a on i tak kręci sie jęczy płacze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-26 o 08:06 |
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
fewciu, nancy kciuki za badania!!
little, silver sto lat!! neti moze u Antonia lek separacyjny sie zaczal? My bylysmy na spacerze ze znajoma i jej synkiem; milo bylo. Nastepnym razem w domu sie spotkamy i dzieci sie pobawia razem |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny...ja się zastanawiam nad takimi, można je na all w calkiem niezłej cenie kupić... Czy któraś ma podobne..i jak?
http://butydzieciece.com.pl/photos/b...3232103509.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
yellow
ja sie nie wypowiadam odnosnie pogody, bo mnie zlinczujecie... deli nie wprowadzilas czegos nowego ostatnio? U nas odkad rozszerzanie zaczelam, to baczki ida rasowe, oj rasowe. |
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3957 |
|
Zadomowienie
|
Dobry
Dolaczam do mam dzieci furczacych....Julka spala dobrze, katar nie przeszkadzal, ale slyszalam furgot w nosku. Zaraz lapie sie za odkurzacz i moze inhalator...nie lubie, nie lubie. A poza tym noc fajna, bo o 24 zjadla 150 Smaczny sen bebiki i pozniej ok 3, 90 mleczka i raz na smoczek pobudka i wstala o 7
|
#3958 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Podwójny wózek, moja bratowa ma np az dwa takie wózki
( Między dziećmi rok różnicy)Cytat:
Ale w dzień tylko na polu w ózku, nie wiem co będzie w zimie.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A gada tylko po swojemu i tylko jak ma coś w buzi.Cytat:
Cytat:
Noc też średnia. niby Mała usnęła spoko ale budziła się często, no i ona strasznie nogami wali w materac, nawet w kuchni to rano słyszę jak śnaidanie jem. Nie wiem czy to nerwy czy co....dordźcie coś.
|
|
#3959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas noce sie pogorszyly od poczatku lipca. Lekarka mowila mi, ze to normalne w tym wieku i trzeba przetrzymac. W porownaniu do tego, co bylo, to teraz spi bardzo dobrze 1-3 pobudek, zasypia bez problemow o 20 i wstaje o 6 Cytat:
|
||
|
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Nadrobiłam. Zdjęcia dzieciaczków cudowne za nowe umiejętności Zdrowia dla chorych dzieci i ich mam ![]() Silver, gorąco trzymam kciuki za Darusie,żeby to się wreszcie skończyło. Poryczałam się jak ją w szpitalu oglądałam, biedna mała, ta rąsia z wenflonem.. ![]() Poza tym wszystkiego co sobie zamarzysz i przede wszystkim pociechy z uśmiechniętej i zdrowej Darii!! Little Tobie też wszystkiego co najlepsze! ![]() dla Bartusia iffonki za 7 miesięcy ![]() Meneq ale macie tam z żarełkiem Lady szacun za 7 km ![]() Black dobrze tak pacanowi ja miałam wczoraj "przyjemność" z podobnym ![]() Dziewczęta nie było mnie wczoraj, bo musiałam gnać na Kraków składać podanie o przedłużenie sesji o czym w ostatniej chwili raczyła powiedziec mi promotorka czyli zdobyć jej podpis, a później podpis z-cy kierownika katedry (po ch*j im to). Palant wyszedł z gabinetu jak usłyszał że podpis potrzebny to się zośliwie uśmiechnął i że wszystko w swoim czasie. Poszedł sobie na kawekę, pogadać z kolegami i za godzinę z hakiem raczył przyjść, wymyślić że ksero trzeba podania zrobić (żeby nakarmić jego kosz pod biurkiem) i dopiero raczył złożyć autograf. W rezultacie jak maiłam na 12 być w domu, to byłam na 15 Kupiłam Młodemu w H&M (w trakcie szaleńczego biegu na autobus) dwa szaliki,czapke na teraz superową https://www.google.pl/search?q=czapk...ml%3B400%3B468 , czapki na zimę za rok http://www.hm.com/pl/subdepartment/K...#Nr=4294926859, http://www.hm.com/pl/product/12665?article=12665-A, wszytko po 5 zł! i sobie dwie pary rękawiczek za 10 zł ![]() w gratisie daję Wam Bąbla sklepowego (zmęczony był już )
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2013-09-26 o 08:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

buziaki dla Was!!;*

dla Darusi

w październiku będziemy się wybierać do naszego pediatry to wtedy do niej zagadam...

Się wystraszyłam, dobrze, że to było na jednej z najbardziej ruchliwych ulic w mieście , bo jak by mi się taka sytuacja przydarzyła w pustym parku to całkiem bym posrana była
Zaraz zadzwoniłam do Tż, bo w pracy akurat był 
Leniuch?
22.05.2008
14.08.2011
ja miałam wczoraj "przyjemność" z podobnym