|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
1 | 2,17% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę |
|
32 | 69,57% |
| Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy |
|
4 | 8,70% |
| Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka |
|
5 | 10,87% |
| Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
Skończcie już z tymi wyrodnymi matkami, jestem na 1000% przekonana, że nie ma śród nas takiej, co by jej chociaż blisko do takiej było
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.
O tak, igiełki .
Ja dzis zaliczylam kapiel u mamy- juz zapomnialam jak to jest odkad mieszkamy na swoim z samym prysznicem. Pierw ledwo do wanny weszlam a pozniej ledwo wyszlam. Czulam sie jak wielka, gruba foka, ktora utknela. Co do karmienia, ja tez zastanawiam sie jak to mi teraz pojdzie. Mam nadzieje ze mi sie uda bo po Filipie widze ze bylo warto. Poza tym karmienie nie jest po to aby zadawalalo abo krecilo mame, ma wyzsze wartosci... ale jak kogos ma wpedzac w depresje, smucic itp to i ja bym odpuscila i nie miala z tego powodow wyrzutow. |
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Zaczynam to lubić! Oczywiście na razie karmimy się tydzień, ale z Eda na tym etapie już się meczylam.
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
co do kp to nic nie poradzę zamartwiającym się mamusiom, bo jestem jeszcze totalnie zielona w tym temacie
ale nie dajcie sobie wmówić/nie wmawiajcie sobie same że jesteście złymi mamamija znów cierpię na bezsenność. Stary śpi, młody przeciąga się w brzuszku
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze nie tylko ja nie spie
u mnie jest 18 stopni w domu a czuje jakby bylo z 10 i zaraz sie chyba posikam lodem![]()
|
#3787 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mój mial to samo jak piersią karmiłam, patrzył na nas jak zakochany cieszę się, że i u Was przytulaski i mile słowa są Mi teraz TZ przeżyć nie może, że ja okres dostałam i że znowu musi czekać się ciągle pyta czy jeszcze mam ten okres Cytat:
super! Ale Cię TZ docenił ![]() ej też we zamówie ![]() Cytat:
pępek Ali wygląda jak taki mocno wystający guzik i Da się go z łatwością wcisnąć, jak ona się pręży albo kupkę ciśnie to wtedy jeszcze bardziej ten pępek wystaje, mogę Ci zdjęcie zrobić jak chcesz ![]() Co do TZta to ha się nie umiem od niego opedzic, lata za mną z wywieszonym jezorem A twojemu TZtowi to bym wręczyła dziecko jak tylko przychodzi na te pprzerwę i niech się wykaże. Jak mój TZ wraca z pracy to praktycznie całe popołudnie spędza z małą, karmi ją przewija, czasem na spacer zabiera żebym ja odpoczela Cytat:
Resztę nadrobie przy kolejnym karmieniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||||
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do karmienia kp to ja tez mysle zeby nie dac sie zwariowac i ze wiadomo wszystkie chcecie dobrze ale jak ostatecznie by sie skonczylo mm to bedziecie i tak najspanialszymi mamami pod sloncem ![]()
Razem od 04.12.2004 Zaręczeni od 27.12.2008 Zaobrączkowani od 11.09.2010 Nasz skarb...Julka... Edytowane przez czaszka_ Czas edycji: 2013-09-27 o 00:58 |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() jestesmy juz w domku odsypiam 5 nieprzespanych nocy a tz ma dyzur przy malym...powoli ma dosc i moze przestanie sie dziwic czemu w szpitalu prawie nie spalam...mleka mam jak na lekarstwo, z tym tez mialam problem w szpitalu bo polozne nie chcialy mi wierzyc i dawac mm dla malego...ale to jutro napisze wiecej bo na razie wpadlam tylko przywitac sie z komorki ![]() gratuluje nowym mamusiom
|
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie mam siły nadrabiać dziś bo w pracy znów urwanie głowy. Jeden dzień dobrze a drugi znowu koszmar. Tak czy siak jeszcze tylko 2 dni, więc jakoś dam rade. Byłam dziś u lekarza i mała dalej główą w dół, serducho ładnie bije, ciśnienie i siuśki ok. Za tydzień będą mnie macać czy już coś się tam dzieje. Zobaczymy ![]() I mój TZ patrzy dziś na mnie i mówi: 'hmm, gdzie się podziały Twoje kostki?' Rzeczywiście znikły! Nawet nie zauważyłam. Musiały jakoś przez ostatnie 2-3 dni. Spuchły mi same kostki. Łydki i stopy ok, a na wysokości kostek takie dziwne coś. Wygląda to przekomicznie Chyba zaczynam zbierać wodę.. Tak czy siak, pocieszam się że nie jest to uciążliwe bo nawet nie czuje no i zniknie po porodzie ![]() Przeczytałam też Wasze rozterki z kp. Ja co prawda doświadczenia nie mam żadnego i bardzo bym chciała karmić kp przynajmniej pół roku, ale wiadomo jak jest - życie weryfikuje nasze plany. I wiem, że wszystkie z Was są najlepszymi mamami na świecie, bez względu na to czym karmicie i jak karmicie, więc proszę mi się tu nie zadręczać! Dzieciaczki będą zdrowe tak czy siak, od mm mózg się nie zmniejsza ani uroda nie gaśnie, więc nie ma co się obwiniać. Po prostu podpisuje się pod czaszka, uwierzcie że jesteście najlepszymi mamami pod słońcem |
|
|
|
|
#3791 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, że już po wszystkim witaj spowrotem Cytat:
|
|||
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() co do kp ja uznaję to za porażkę z mojej strony, ale może dziś skorygują coś- może da się jeszcze coś z tym zrobić ![]() czekam na 3 przesyłki +paczka z rzeczami dla Mikiego od teściowej
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas bar mleczny ![]() Młoda zapodaje kolejna setkę. Do 2 nie spalysmy, coś przeholowalam, bo brzuch ja męczył. Edi zarządził w nocy, ze zdejmuje pieluche, najwyżej będzie pranie rano
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
czesc
zalamana jestem bo moje dziecko jest mega niespokojne i nie wiem co mu jest caly dzien nie spal dluzej niz 40 minut na cycu nie dojadal bo czulam ze nie oproznia piersi ale zasypial a za 40 minut to samo baki opanowane wiecnie wiem co to bylo ![]() po wieczornym karmieniu wzielam go na kangurowanie i przespal 2 godziny i teraz w nocy juz sie stabilizujemy zobaczymy co bedzie w ciagu dnia ja ide do gina na 8.20 bo dreszcze nocne mi nie przeszly. nie nasilaja sie, ale polozna powiedziala ze jak trwaja juz tyle czasu po cc to zeby isc szczegolnie ze boli mnie cewka moczowa pod koniec siusiania wiec niech ona wszystko sprawdzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
400g na niecały tydzień Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. X
Zaliczyliśmy placzliwa nocke ;( chyba za duzo zjadł bo najpierw mu sie ulalo a pozniej strasznie sie zloscil i płakał od 3 w nocy ;( teraz od 30 minut spi ale nadal dość niespokojnie ;( czasem nie wiedzialan juz co robić. Tz go przejął i tez próbował. powiedzcie mi po jakim czasie od urodzenia powinno mu sie uregulować to ile mm wcina na raz?
Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
unormowanie dziecka z czymkolwiek - nie oszukujmy die. Rzadko bywa tak jak chcemy. Dziec budzi sie kiedy chce. Je ile chce. Kupka ile chce lub wcale... Ot. Mala kinder-niespidzianka
kp - artura karmilam pol roku tylko kp ozez nakladki. Klops byl jak nic. Potem tylko nocki, wieczory i poranki i laktator raz dziennie. Ale na zdrowie raczej ju nie wplynelo bo chorowal jak smok. Kinie 1,5roku karmilam kp. Oczywiscie nie tylko i na koniec tylko kolacja i sniadanie bylo kp. I jest zupelnie inaczej. I wg mnie zalezy to od dziecka a nie sposobu karmienia. Kinia miala za to mega uczulenie na nabial i nic jesv nie moglam. Za to artur tylko troche ale do dzis walczymy z wysypkami... Artur pijal pozniej mm. Kinia - od razu krowie bo mm pluła... I wez tu zrozum dziecko. Dla mnie kp jest wazne ale zyc trzeba i czasem mm niezbedne. Bywa i tyle. Jak dziecko nie przybiera czy meczy sie to dla mnie jawne oznaki tego ze trzeba dac mm bo inaczej moze byc tylko gorzej. |
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie to dolujace lezec w tym szpitalu. Jeszcze jak na zlosc przestalo padac i piekna pogoda za oknem. Az zal spacerow. Musimy tu kwitnac. Do tego Zuzie rozklada wiec przez najblizsze dni nie zobacze jej Tak mi teskno za domem ![]() Papuga, malz ma zakaz wstepu bo ma infekcje. Niby mu przechodzi juz ale wiadomo ze nie wpuszcza tu jego. Po niedzieli jak minie to bedziemy prosic zeby mogl mnie czasem podmienic. Ponarzekalam sobie i wcale nie jest mi lzej
|
|
|
|
#3800 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas problem wychowawczy z Ada mamy, jest niegrzeczny, dostalismy nagane w przedszkolu, ze popycha, pokazuje jezyk pluje... przykro mi, miala dzis z rana pojsc i przeprosic wszystkich, z paniami włącznie, ale nie chciala w koncu...![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Heja! Ja tylko na chwilę wpadłam się przywitać i miłego dnia życzyć
Dziś TŻ ma wolne, więc pewnie rzadko będę tu zaglądać.Dużo zdróweczka dla wszystkich potrzebujących i oczywiście za jakieś dzisiejsze porody - w końcu weekend się zaczyna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana znad śniadanka. Zapomniałam wczoraj napisać, że zaczęłam 41 tydzień ciąży
|
#3803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurcze...ja jutro 39 |
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
hejo
byłam już na pobraniu krwi i baba jakiś wampir chyba bo nadal leci i aż mi rękaw sweterka pobrudziło ![]() dzisiaj o 14:30 wizyta w poradni laktacyjnej- stresuję się ![]() Mikiś rano jadł cyca godzinę i dalej płakał- P. dał mu butlę i śpi do tej pory już prawie 3h... głupie cyce! no i maila wysłałam babie od karuzelki, bo zamówiłam 20.09 i do tej pory nie ma a wysyłka kurierem i to za 26zł... neutrala dostanie- pierwszy w mym życiu- no bo bez przesady pocztą ok, ale kurierem tyle czasu?! odliczając weekend, to 5 dni roboczych... no raczej nie inaczej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
no to tyle dobrego, oby Was szybko wypuscili i zeby rodzinka tez wrocila do siebie
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podkladow nie ma jak, bo on wędruje w nocy po łóżku. Muszę jakieś nieprzemakalne przescieradla kupić, podobno super się sprawdzaja. Co do zachowania, u nas to samo pluje, używa brzydkich słów (wiadomo, ze mi z tz się czasem wyrwie, tłumaczymy, ze nie wolno, ze mamie i tacie też nie wolno i trzeba im zwracać uwagę, jeśli tak powiedzą i nic ), ja nie wiem, jak mu tłumaczyc
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A babka od karuzeli to faktycznie sie popisala. Kciuki za poradnię. |
|
|
|
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X
Cytat:
))co do zachowania, to w domu jest w miare, ogarniamy,ale uslyszec takie rzeczy od obcego jest dolujace mega. Wczoraj sie zaparlismy, powiedzielismy ze nie ma bajek jesli jest brzydkie zachowanie i dotrzymalismy slowa. poza tym nie chciala posprzatac klockow(zawsze jej pomagamy) ale tz stwierdzil, ze jest na tyle duza, ze da rade i kazal jej wszystko samej posprzatac, ile placzu i histerii bylo, ale po ok 40 min posprzatala i byla z siebie mega dumna. Tz mowi, ze musimy sie za nia wziac, bo za pare lat powiem jej ze nie mozna palic, a ona zapali przy mnie...chyba ma racje |
|
|
|
|
#3810 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko też prawie w ogóle nie śpi przez dzień. Niby przysypia przy cycu ale zaraz się budzi. Męczy go brzuch. Ja myślę, że u mnie moje dziecko coraz starsze to w dzień już nie będzie tak spało jak na początku. Cytat:
Cytat:
Ludzie często dają za wysokie koszty przesyłki. Więc omijam takich sprzedawców.A co karuzelki, to kiedy dziecko będzie nią bardziej zainteresowane? My z Filipem dzisiaj kończymy 5 tygodni
|
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

Zje i zasypia po godzinie, nawet dwóch i zaraz znów się budzi, bo znowu głodna i tak w kółko.
No i róznie bywa z tym jej ssaniem, ogólnie teraz je z piersi 1-2x na dobę, reszta butla, przy czym ta pierś róznie wychodzi-czasem macha buzią jak wilkołak, a nie może uchwycić i się denerwuje, a butelka cap i od razu je

u mnie jest 18 stopni w domu a czuje jakby bylo z 10 i zaraz sie chyba posikam lodem
W ogóle mój pobyt w szpitalu i przeżycia napisze z.domu. Nie wiem.kiedy wyjdę

Tak mi teskno za domem 
za jakieś dzisiejsze porody - w końcu weekend się zaczyna