Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz. XXI - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XXII części naszego wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna 1 2,17%
Wrześnióweczki już rozpakowane, pora na październikową zmianę 32 69,57%
Wrześnióweczki już za nami, na październik więc czekamy 4 8,70%
Wrześnióweczki wszystkie mamy, na październik więc czekamy 4 8,70%
Jesień-plecień nam przeplata, raz dziewczynkę, raz chłopaka 5 10,87%
Wrześnióweczki dzieci mają, październikowe się rozkręcają 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 10:40   #3841
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Witajcie!

Angel, jestem pod ogromnym wrażeniem Super!
Kaśka, powodzenia na wizycie

My pospaliśmy do 10 Martwi mnie to, że w nocy była tylko jedna pobudka na jedzonko i to sprowokowana przeze mnie No, ale młody przybiera, więc może taka jego uroda...

Jak w miarę poradziliśmy sobie z krztuszeniem się jedzeniem (w pozycji pod górkę, która nie jest łatwa i trzeba tym biednym dzieckiem się namanewrować ) i w miarę mi odbija po jedzeniu, to pojawiło się ulewanie, a zaraz potem czkawka tak potężna, że prawie z każdym czkaniem wylatywał mu z buźki pokarm Do tego jeszcze prężenie się tak jakby miał zatwardzenie

Zadzwonię do położnej, ale ona już w tym tygodniu była u nas i miała przyjść dopiero w następnym....

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-09-27 o 10:42
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:57   #3842
nena_milka
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

ogarnął mnie lekki stres jestem coraz wyżej na liscie i zaraz wyladuję w "poczekalni"
Wrrrrrr.... nie denerwuj mnie!!! Ja rodzę w ten weekend! !! I żadnych poczekalni nie będzie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Gorgulku, będzie dobrze. U mnie było bardzo podobnie - też podwyższone crp (plus jeszcze żółtaczka więc całymi dniami leżenie małego pod lampami), zero odwiedzin. Trzeba zacisnąć zęby a potem już wszyscy zdrowi wrócicie do domku. Pisz z nami, czas szybciej zleci

Co do chwalenia wagą, to ja już donosiłam, że tydzień po porodzie spadło mi 16 kilo - cała ciążowa waga. Wychodzi na to, że na końcówce mocno wlazła we mnie woda, bo tłuszczyk tak szybko by nie zniknął Mam teraz nieco szerszą talię, ale brzuś płaski (choć mięciutki jak kaczuszka ) także to zostaje do skorygowania, ale ten spadek wagowy to dla mnie ogromnie miła niespodzianka
Także październikowe mamcie, nie fiksujcie się mocno wagą, może się okazać, że po wszystkim będzie lepiej niż się spodziewacie
A ja przytyłam 3kg w tydzień ale to sama opuchlizna bo palcy u rąk prawie nie zginam a buzia jakbym była na świnkę chora. Także liczę na taki spadek wagi jak u ciebie

Przeszła mi wczorajsza depresja, idę do lasu szukać porodu.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:58   #3843
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013, cz.

Dziewczyny
Wiem, ze to dzla dobra malego. Wytrzymam oby do poniedzialku, pozniej juz zleci jakos.

Kasiaja czulam takie oarcie na kp przy Zuzi. Wlasnie przez reklamy, ciagle gadanie kogos. Kazdy jak widzial mnie to pytal czy piersia karmie. A niby kogo to obchodzi, karmie dziecko nie jego. I tez mialam chec rzucic to ale czulam zsie z tym zle. W koncu mala odmowila piersi i zaczelam sciagac i wtedy jakos latwiej mi bylo. Teraz sama nie wiem jak bedzie. Poki co piers ale mnie ciut zaczyna meczyc to uwiazanie. Moze w dzien bede podawac z butli a noca niech sie poprzytula do cycka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:00   #3844
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
kurcze, no widzisz, my nie przeklinamy z tz, wiec Ada tez nie, chociaz jak powie czasem KURCZE z taka zloscia, to sie skrecam ze smiechu))
co do zachowania, to w domu jest w miare, ogarniamy,ale uslyszec takie rzeczy od obcego jest dolujace mega. Wczoraj sie zaparlismy, powiedzielismy ze nie ma bajek jesli jest brzydkie zachowanie i dotrzymalismy slowa. poza tym nie chciala posprzatac klockow(zawsze jej pomagamy) ale tz stwierdzil, ze jest na tyle duza, ze da rade i kazal jej wszystko samej posprzatac, ile placzu i histerii bylo, ale po ok 40 min posprzatala i byla z siebie mega dumna. Tz mowi, ze musimy sie za nia wziac, bo za pare lat powiem jej ze nie mozna palic, a ona zapali przy mnie...chyba ma racje
Wiesz, my tak normalnie też nie, ale w złości się zdarzy, a dzieci tak szybko podchwytują
Ja też się boję, że Edi może jest zbyt mało karny

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
w ikei sa calkiem fajne te rpzescieradla. ja mam dwa z lumpka - doszylam tylko po dwie gumki po bikach, by obejmowaly materac, bo kinga potrafila zrobic z nich kocyk i spac pod nimi a nie na nich, mimo ze byly mocno pod materacem. ale sprawdzaja sie swietnie.
Już zamówiłam na all, będzie szybciej

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:04   #3845
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
spoko, w poczekalni calkiem fajnie
żarcik - do bani jest!
wyjdźże już z tej poczekalni.

samba dobrze, że wszystko się skończyło jednak SN, a nie cc. A partych nie miałaś pewnie dlatego, że po odłączeniu kroplówki po przebiciu pęcherza cała akcja skurczowa się rozjechała.

vea już lepiej z jedzeniem, chociaż zdarza mi sie jeszcze pawik z rana, ale to chyba tylko wtedy jak wstaję bardzo głodna, i zjem za dużo.

TŻ zadzwonił, mówił, że w pracy sajgon od rana, i żebym dzisiaj nie rodziła, bo on ledwo stoi.

Oglądam DDtvn, ale koroniewska jest chuda.

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

nena jak znajdziesz ten poród w lesie, to weź dwa. Jeden mi pocztą wyślesz.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:05   #3846
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Wrrrrrr.... nie denerwuj mnie!!! Ja rodzę w ten weekend! !! I żadnych poczekalni nie będzie

o masz taki plan jak ja chociaz watpię w to, bo nie mam zupelnie zadnych objawów jak znajdziesz porod w lesie to daj znać, też skoczę
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:06   #3847
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Dobra, dzisiaj mam jakiś przypływ energii - może dlatego, że wreszcie nie leje W planach dzisiaj mycie łóżeczka i... szydełkowanie
W ogóle chciałam się pochwalić, bo zrobiłam już 10 kwadratów na kocyk - jeszcze 70 i będzie gotowy
Wracając wczoraj z KTG kupiłam Młodemu bodziaka z żaglówką i fajowe miękkie buciki/skarpetki - takie ciepłe - idealne na zimę. No i złapałam kuriera, który przywiózł nianię

Aha, łóżeczko jest super, ale oczywiście nie dołączyli do niego kółek - będę musiała się dalej z Askotem użerać, a oni z producentem
no mnie też to słońce od razu lepiej nastraja

to czekamy na zdjęcia
ale masz pecha z tym sklepem

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
wrocilam od gina
mam zastoje w piersiach, zapalenie cewki moczowej i generalnie cos nie tak z obkurczaniem
dostalam antybiotyk, nystatyne do smarowania piersi, nospe i jakis inny lek ktore w polaczeniu pmoga obkurczac sie macicy

jestem znow zdolowana. boje sie o dzidziusia zeby mu to nie zaszkodzilo i w ogole sie martwie

do dupy
bidulku mam nadzieję że antybiotyk Ci pomoże

Ja wstawiłam przedostatnie dzieciowe pranie - tapicerka z fotelika i wózka zostały jeszcze jakieś kocyki i ręcznik

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:10   #3848
misia332
Zakorzenienie

vea jakby co to ja mam kółka do łóżeczka, i sama nie wiem czy je montować.

Idę robić placki ziemniaczane.

Stary 2013-09-27, 11:30   #3849
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
wrocilam od gina
mam zastoje w piersiach, zapalenie cewki moczowej i generalnie cos nie tak z obkurczaniem
dostalam antybiotyk, nystatyne do smarowania piersi, nospe i jakis inny lek ktore w polaczeniu pmoga obkurczac sie macicy

jestem znow zdolowana. boje sie o dzidziusia zeby mu to nie zaszkodzilo i w ogole sie martwie

do dupy

jakby mialo cos szkodzic to by kazali rpzestac karmic. wiec lecz sie i uspokoj.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:37   #3850
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy IX-X 2013,

Cytat:
jakby mialo cos szkodzic to by kazali rpzestac karmic. wiec lecz sie i uspokoj.
niby pozwolila na tych antybiotykach karmic ale ulotka juz tak jednoznaczna nie jest

ja jak zwykle ze swoimi obawami odnosnie lekow ale gin mi powiedziala
dlaczego krolewny umieraly w pologu?
nie., nie dlatego ze nie mialy pieniedzy i lekarzy! a dlatego ze nie mialy antybiotykow
wiec czas sciagnac korone z glowy i zazyc leki

zgadzam sie z nia co nie zmienia faktu ze mam obawy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:42   #3851
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna, mamy

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Przeszła mi wczorajsza depresja, idę do lasu szukać porodu.
u mnie nei bylo, wiec dzis juz nie szukam. chcialam szukac nad morzem ale brzydka dzis pogoda. szukalam w biedronce i na placu zabaw - chyba tam tez nie ma mojego porodu... widzial go ktos?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:44   #3852
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
wrocilam od gina

do dupy
Oj, oby po lekach się szybciutko poprawiło

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
vea już lepiej z jedzeniem, chociaż zdarza mi sie jeszcze pawik z rana, ale to chyba tylko wtedy jak wstaję bardzo głodna, i zjem za dużo.

TŻ zadzwonił, mówił, że w pracy sajgon od rana, i żebym dzisiaj nie rodziła, bo on ledwo stoi.

nena jak znajdziesz ten poród w lesie, to weź dwa. Jeden mi pocztą wyślesz.
No to super
I za TŻa zdrowie A on w weekend też pracuje, czy jest szansa, ze się trochę w domu podleczy?

Nena, bierz trzy od razu, co się będziesz rozdrabniała

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
no mnie też to słońce od razu lepiej nastraja

to czekamy na zdjęcia
ale masz pecha z tym sklepem

Ja wstawiłam przedostatnie dzieciowe pranie - tapicerka z fotelika i wózka zostały jeszcze jakieś kocyki i ręcznik
Prawda Idę na spacer
Tym razem nie sklep, a producent dał ciała - sklep dostaje spakowane w karton i nie zagląda. Ale załatwili szybciorem tel. do Drewex i doślą kurierem
Ja chyba pranie wózka odpuszczę - powycierałam go dokładnie, ale prać mi się nie chce. Fotelik dostaliśmy już wyprany
Za to umyłam łóżeczko i zaprontowałam - teraz musi wywietrzeć jeszcze Wietrzy się też Ikeowski pojemnik na pościel... kurcze, dlaczego te rzeczy z Ikei fabrycznie tak śmierdzą?

Cytat:
vea jakby co to ja mam kółka do łóżeczka, i sama nie wiem czy je montować.
Ja na razie nie montuję, bo jak będę potrzebowała, to małego w kołysce sobie w pokoju położę. Chcę mieś kołeczka jak podrośnie i będzie mi siadał - wtedy oddaję kołyskę i będę łóżeczkiem przyjeżdżała do saloonu
Z tym, że chcę mieć już wszystko, bo jakbym za trzy czy cztery miesiące zgłosiła, ze brakuje mi kółeczek, to jest opcja, że by mi nie wysłali

No i mam rozkminę co z pościelą i ochraniaczem - kupić już i gdzieś trzymać, czy wstrzymać się do momentu, kiedy Młody podrośnie?
Jak położyłam materacyk i Lifenesta to generalnie nie ma opcji, żeby się dzieć uderzyl o szczebelki, więc ochraniacz mi niepotrzebny. A z drugiej strony, trochę mi "łyso" w łóżeczku

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:54   #3853
misia332
Zakorzenienie

vea TŻ aktualnie ma teraz tylko niedziele wolną, jutro znów cały dzień w pracy.
Myslę, że go przedwczoraj przewiało, bo najpierw był 10 metrów nad ziemią zakładali nowy zbiornik, a tam pełno pary wodnej, a potem wózkiem na dwór taki mokry i przegrzany wyjeżdżał.

Co do kółek, ja miałam najpierw zamiar założyć i młodego do salonu na dzień przewozić, ale stwierdziłam, że wygodniej mi będzie godnolę od wózka przynieść i postawić nawet na tarasie.

A pościel, ja założyłam, ale na kołderce po prostu go będę kłaść na razie.

Stary 2013-09-27, 11:57   #3854
papuga_69
Zakorzenienie

własnie tocze mała wojne z moim synkiem, od 3h wisi na cycku i co go odkładam do wózka/łózeczka to po minucie otwiera oczy i zaczyna histerie ;] gdy w kocu przysnął konkretniej postanowilam szybko wziąć prysznic bo o 14 ma przyjechac rodzinka w odwiedziny to oczywiscie zaczął wyć jak byłam na etapie mycia głowy i takim sposobem siedze owinięta w recznik z niespłukanym szamponem na głowie i mam przy piersi moje biedne niedożywione dziecko wyssał już ze mnie wszystko nawet juz nie słysze zeby cokolwiek przełykał...

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 11:59   #3855
ja-ika
Zakorzenienie

Byłam w Lidlu i do końca tyg są precle bawarskie, uwielbiam je i wzięłam 10 w samochodzie zjadłam 1 zaraz biorę się za następnego
Stary 2013-09-27, 12:00   #3856
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
vea TŻ aktualnie ma teraz tylko niedziele wolną, jutro znów cały dzień w pracy.
Myslę, że go przedwczoraj przewiało, bo najpierw był 10 metrów nad ziemią zakładali nowy zbiornik, a tam pełno pary wodnej, a potem wózkiem na dwór taki mokry i przegrzany wyjeżdżał.

Co do kółek, ja miałam najpierw zamiar założyć i młodego do salonu na dzień przewozić, ale stwierdziłam, że wygodniej mi będzie godnolę od wózka przynieść i postawić nawet na tarasie.

A pościel, ja założyłam, ale na kołderce po prostu go będę kłaść na razie.
Kurcze, a z tego co pisałaś nie ma raczej szansy na urlop, prawda?
Niedobrze... ale trzymam kciuki, żeby go przeziębienie szybko puściło

No niby tak, ale nie boisz się, że jak Ci zacznie siadać, to z tej gondoli wypadnie?

Aha, mi ten LifeNest "psuje" plany, bo przy nim kładzenie na czymkolwiek mija się z ideą tego, że dzieć na siateczce śpi. A i tak już w rożku będę układała No nie wiem co z tym zrobić...

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-27, 12:01   #3857
ja-ika
Zakorzenienie

a i mój mi napisał, że cały przyszły tydz ma dużo roboty i żebym przełożyła poród i rodziła po 5 października
Stary 2013-09-27, 12:02   #3858
badzia987
Wtajemniczenie

Hejjj

Czy wy też nie mogłyście w tym ostatnim tygodniu przed porodem zasnąć? Ja wczoraj około2.30 przysnęłam. Już sama nie wiem co ze sobą zrobić w nocy...

W dodatku przeziębienie nie mija

Patrzę na suwaczek a tu się 40 t.c. zaczyna !!!!!!!!!!!!! WOOOOOW !!!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:07   #3859
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
zapomniałam witamy się z Jasiem w 37 tc
czekamy do wizyty 7.10 i zajmujemy się wypędzaniem małego
ja też witam się od dzisiaj w 37 tygodniu z Lenką
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Gratulacje - ułożenia i wagi

Obecnie wizażuję ze ssakiem przy cycku
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
No widzisz! A tak się martwiłaś!
Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Super
dzięki ogromne dziewczyny ;*
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:08   #3860
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
a i mój mi napisał, że cały przyszły tydz ma dużo roboty i żebym przełożyła poród i rodziła po 5 października

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Hejjj

Czy wy też nie mogłyście w tym ostatnim tygodniu przed porodem zasnąć? Ja wczoraj około2.30 przysnęłam. Już sama nie wiem co ze sobą zrobić w nocy...

Ja chronicznie nie spałam cały tydzień przed porodem

Chętnie bym z Wami popisała, ale jestem w poważnym niedoczasie!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-27, 12:09   #3861
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
gratulacje
powiedz mi jeszcze który to tc to dopiszę
RUSAŁKA
wybacz bo ja taka nie ogarnięta :P 35 i 6 dzień był wczoraj czyli w 36 tygodniu a wizyte mam 17 października na 17
Stary 2013-09-27, 12:11   #3862
__Paulinka__
Zakorzenienie

Mój TZ już panikuje chyba powoli:P jak On jest w pracy to ma caly czas skype odpalonego i tak sobie piszemy jak coś a dzisiaj wstalam, poszlam sobie to lazienki, umylam się, potem robie sobie sniadanko i TZ dzwoni:"żyjesz? bo nie odpisujesz na skejpie. Myslalem, że się zaczelo! się zdenerwowalem:P"
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:18   #3863
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, a z tego co pisałaś nie ma raczej szansy na urlop, prawda?
Niedobrze... ale trzymam kciuki, żeby go przeziębienie szybko puściło

No niby tak, ale nie boisz się, że jak Ci zacznie siadać, to z tej gondoli wypadnie?

Aha, mi ten LifeNest "psuje" plany, bo przy nim kładzenie na czymkolwiek mija się z ideą tego, że dzieć na siateczce śpi. A i tak już w rożku będę układała No nie wiem co z tym zrobić...
urlopu napewno nie dostanie, bo roboty mają od cholery. Na szczęście od poniedziałku już kończą jedną produkcję i będzie trochę szybciej przychodził.

A co do gondoli, jak już będzie siadał, to raczej będę go sadzała w lezaczku i przypinała. Ale do tych 3 miesięcy nie chciałabym używać leżaczka.
Cytat:
Hejjj

Ja zasypiam w ciąży przeważnie koło 1-2.
Gratulacje tygodnia

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Mój TZ już panikuje chyba powoli:P jak On jest w pracy to ma caly czas skype odpalonego i tak sobie piszemy jak coś a dzisiaj wstalam, poszlam sobie to lazienki, umylam się, potem robie sobie sniadanko i TZ dzwoni:"żyjesz? bo nie odpisujesz na skejpie. Myslalem, że się zaczelo! się zdenerwowalem:P"

Młody mi się tak wypina, że nie umiem wstać z łóżka, na dodatek strasznie to boli, nawet kręgosłup.

Stary 2013-09-27, 12:19   #3864
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
No i mam rozkminę co z pościelą i ochraniaczem - kupić już i gdzieś trzymać, czy wstrzymać się do momentu, kiedy Młody podrośnie?
Jak położyłam materacyk i Lifenesta to generalnie nie ma opcji, żeby się dzieć uderzyl o szczebelki, więc ochraniacz mi niepotrzebny. A z drugiej strony, trochę mi "łyso" w łóżeczku
Ja nie używam ochraniacza. Miałam założyć ale wtedy nie widzę Filipa. A ja leniwa i nie chce mi się za każdym razem wstawać, żeby go zobaczyć a tak to widzę go przez szczebelki. A takie dziecko jeszcze małe więc nie uderzy się

Właśnie Filip leży obok mnie w leżaczku, ja na kompie a on cały czas obserwuje mnie

A i dostałam macierzyński "kochany" zus
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:21   #3865
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Hejjj

gratulacje za tc

ja już miesiąc przed porodem jakąś bezsenność łapię

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
gratki
Cytat:
RUSAŁKA
wybacz bo ja taka nie ogarnięta :P 35 i 6 dzień był wczoraj czyli w 36 tygodniu a wizyte mam 17 października na 17
dopisane

Cytat:
jaki troskliwy

mój to nigdy nie ma czasu odebrać telefonu w pracy oddzwania czasem po godzinie, dwóch. ciekawe co będzie jak zacznę rodzić

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:24   #3866
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Ja nie używam ochraniacza. Miałam założyć ale wtedy nie widzę Filipa. A ja leniwa i nie chce mi się za każdym razem wstawać, żeby go zobaczyć a tak to widzę go przez szczebelki. A takie dziecko jeszcze małe więc nie uderzy się

Właśnie Filip leży obok mnie w leżaczku, ja na kompie a on cały czas obserwuje mnie

A i dostałam macierzyński "kochany" zus
Oooo, to szybko

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-09-27, 12:29   #3867
vea7
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
urlopu napewno nie dostanie, bo roboty mają od cholery. Na szczęście od poniedziałku już kończą jedną produkcję i będzie trochę szybciej przychodził.

A co do gondoli, jak już będzie siadał, to raczej będę go sadzała w lezaczku i przypinała. Ale do tych 3 miesięcy nie chciałabym używać leżaczka.
Tak właśnie kojarzyłam, ze teraz ma zapiernicz w pracy

No właśnie ja mam leżaczek, ale taki do leżenia - jak dziec siada, to trzeba leżaczek wymienić Więc albo pożyczę kolejny od znajomych - o ile będzie już wolny, albo będę z łożem wędrowała (aż dzieć znajomych nie zwolni

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Na kołysce planuję pół-ochraniacz, bo w pokoju trochę wieje - mam nieszczelne okna albo leżaczek-bujaczek, żeby Młody mnie widział

W sypialni chyba rzeczywiście na razie się wstrzymam z ochraniaczem (a więc i pościelą) - wolałabym Małego w nocy od razu widzieć, a nie wstawać i zaglądać za ochraniacz.

Bardzo dziękuje za opinie

WYMIENIĘ

Stary 2013-09-27, 12:29   #3868
angelikada
Wtajemniczenie

czaszka, teacherka, cotynato, nena, papuga, misia, jo_asiek,
dzięki dziewczyny strasznie się ciesze że malutka się obróciła chociaż wizja cc mnie jakoś nie przerażała, mąż się śmiał że przynajmniej mnie na dole nie rozerwie :P no ale cieszymy się oboje teraz byle dotrwać do wizyty, muszę zrobić mocz i morfologie no i pobierał mi wymaz na paciora :/ nie przyjemne to było w ogóle :/ ale wynik będzie sobie czekał już w szpitalu w Wolsztynie bo on tam zawozi do laboratorium i kosztowało mnie to jedynie 25 zł a bałam się że zapłace nie wiadomo ile

muszę wam powiedzieć że mam kochanego męża zwłaszcza jak wyjeżdza na dłużej to zawsze w smsie pisze że nas kocha i że tęskni a ostatnio jak miałam doła to się mu wyżaliłam w smsach bo go obok nie było tylko był w trasie to na drugi dzień mi napisał że on wie że będzie dobrze i że już nie może się doczekać Lenki i tego że będzie nas budzić w nocy i w ogóle kochany... no a rano zawsze jak wychodzi do pracy to przyjdzie da buziaka i powie że nas kocha ;p
Stary 2013-09-27, 12:38   #3869
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Hej
wyprawiłam Męża do pracy i mam czas na wizaż
od rana delikatnie bolał mnie brzuch,ale właśnie przestał
Mąż zabrał do pracy ładowarkę i widziałam że przejęty jest zbliżającym się tp
biorę się za nadrabianie

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:40   #3870
kaska87
Zakorzenienie

my już po spacerku
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale kurcze, przecież pisałaś że leci CI z drugiej piersi jak karmisz, że czujesz mrowienie, takie igiełki (to napływ mleka właśnie jest!), więc musi tam chyba coś być
może Miki źle łapie, albo ma za krótkie wędzidełko...
a cmoka Ci w trakcie karmienia? czy cichutko ssie? słyszysz przełykanie?
1. no właśnie leci, albo w nocy jak wstaję tp plamy mokre-duże
2. no przełyka, nie ciamka, ale czasem się też denerwuje trzyma suta i tak naciąga
aha i jeszcze jak je to tak jakby wzdycha ale spokojnie

Cytat:
kaska, będzie dobrze Poradnia na pewno wiele wyjaśni
Swoją drogą nam na SR mówili, że są kobiety, które się czuja tak sforsowane do kp, że maja problemy większe niż te, którym generalnie to wisi... czyli można chcieć "za bardzo". Mam nadzieje, że Ci podpowiedzą co i jak, a jeśli nie... to na mm też dzieci się bardzo ładnie chowają
Najważniejsze, jak nam mówili, to żeby matka była spokojna - wtedy wszystko z nią i z dzieciem będzie dobrze
Babka od karuzelki w kulki leci
ehhh, albo mój stres hamuje i błędne koło
no nie odpisała jeszcze

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-09-27 o 12:41
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości