|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
za piękna wagę, na pewno wyniki bedą w porządku Teściowa ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i za wiek synkaCytat:
Codziennie o Was myśle i trzymam mocno kciuki, jeńcem pewna ze szybsza data operacji skróci męczarnie Adasia i Wasza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43012483] Krzepliwości nie dało się zrobić, bo za mało krwi ![]() Ogólnie wyniki niezłe, ale za 2-3 tygodnie powtarzamy... Płytki OK, białe czerwone OK, tylko mało hgb (9,9), Mały ma lekką anemię ;( I mamy jakieś żelazo w syropku... Przeczytałam w necie, że anemia to częsta przypadłość, zwł u wcześniaków, bo nie zdążyły zmagazynować odpowiedniej ilości żelaza, ale i tak oczywiście się martwię. Czy czyjeś dziecko również boryka się z tym problemem? A Mały dzisiaj okropnie odchorował to pobieranie, jest strasznie marudny, nie umiał spać, płacze, no jak nie on [/QUOTE]Oby anemia szybko przeszła, najważniejsze ze wyniki sa ogólnie ok
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||||||
|
|
|
#4592 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki M
ja też
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tetrówkę zawsze ma pod szyjką, tzn tak od policzka do policzka, bo w ten sposób też zasypia i już mu jej nie biorę, śpi z nią. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4593 |
|
Zadomowienie
|
Jejku to się nagle okazuje że wszystkie dzieci są grzeczne
![]() Za to moja będzie miała płuca jak stąd do Warszawy co najmniej kiedyś tylko popłakiwała i się rozkręcała a teraz się drze jak syrena od razu..moja też nie akceptuje tetry, wierci się pod nią i widać że jej przeszkadza en, szkoda słów, tak jak ktoś napisał, jeszcze tego będą żałować, ale nic na siłę nie zrobisz....my też mieszkamy z teściami i nie zawsze jest kolorowo, ale w porównaniu do Twojej sytuacji to mam niebo. Trzymajcie się cynamonki, trzymam kciuki i wierzę że szybsza operacja pozwoli wam szybciej cieszyć się zdrowiem i sobą
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
En- bardzo mi przykro. Teściowie tak naprawdę robią większą krzywdę sobie i Tomusiowi niż wam. Będą kiedyś żałować tej decyzji. Szkoda, że dorośli ludzie zachowują się czasem jak dzieci. Na złość mamie odmrożę sobie uszy. Ech, smutne...
|
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() My po pierwszych szczepieniach wychodziliśmy i nic Młodemu nie było, teraz po drugim tak samo i się przeziębił - tylko pytanie czy to po szczepieniach, czy dlatego, że wiał tak silny wiatr
|
|
|
|
|
#4596 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Igor chyba ma skok, zrobił się bardziej płaczliwy i to bez powodu nie miał tak wcześniej A i puścił mi ostatnio bąbla śliną co akurat mnie rozbawiło Trzymajcie kciuki bo jutro po raz pierwszy robię szarlotkę dla Tż jako że w poniedziałek będzie święto panów a On lubi szarlotkę ![]() Miałam kolejną wizytę u dentysty, następna za tydzień ^^ jak skończę leczenie ich wszystkich będę z dentystą zaprzyjaźniona hahahha |
||||
|
|
|
#4597 | |||
|
Zakorzenienie
|
też o niej dziś myślałam
Cytat:
jakby ktoś zaczął na mnie wrzeszczeć to bym wyszła.---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
A zabawek jeszcze mało, coś jest z babyono, BamBam i mam jeszcze zabawki, które robiłam na studiach i do pracy no i z Lamaze strasznie mi się podobają, a reszta przyjdzie z czasem. za szarlotkę---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
tak mi się przypomniało ![]() A reszta to cała prawda... |
|||
|
|
|
#4598 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas też noc do dupy, bo Mały wymyślił sobie jeść co godzinę ![]() Cytat:
Enlevee nieźle nieźle Twoja teściowa pokazała poziom swojej kultury wyśmiewając się z Ciebie. Przykro mi, że tak się zachowała, bo ciężko będzie Wam już odbudować dobre relacje w przyszłości Szkoda, bo jakby nie patrzeć jesteście już rodziną.Za to dla Twojego TŻ wielkie brawa na stojąco- w końcu zachowuje się jak głowa rodziny i przywódca stada ![]() Ty też super się zachowałaś ![]() Nie macie sobie nic do zarzucenia, to oni zachowują się jak rozkapryszone dzieciaki. Dzieci im nie płakały? Dobre sobie ![]() Niech idzie teściowa na skargę do Twojej mamy- i co jej powie? Że zapraszając Was do siebie nie przewidziała, że dziecko będzie płakało w nocy? Śmieszne. --- Siemka Wiecie co? Widziałam dziś pierwszy raz muchomora na żywo Czujemy się lepiej, nawet ja już daję radę pomimo kiepskiej nocki. Piękna pogoda u nas i niedługo wybywam na drugi dziś spacerek A i jeszcze dostałam dziś komplementa Lecę z wózkiem, mijam babcię jakąś a ona obleciała mnie wzrokiem i bez krępacji skarciła: "TAKA młoda i już z wózkiem" Może chciała powiedzieć, że taka młoda godzina, a ja już na spacerze? Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-27 o 14:11 |
|||
|
|
|
#4599 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lat mam 21, tez poszłam na swoje jak miałam 19 lat, pracuje od tego czasu i dawaliśmy radę we własnym mieszkaniu, ale sprawy sie finansowo trochę posypały, teściowie zaproponowali pomoc i skorzystaliśmy.. Teraz bardzo tego żałujemy niestety, ale przemordowac sie chwile jeszcze musimy dopóki nie wrócę do pracy Cytat:
Cytat:
jak nie chcesz mieć tak często to znam dobry sposób zeby sie okresu pozbyć, hahahaCytat:
za cała noc w łóżeczku! Oby tak dalej !!!![]() O tak, wyjątkowo kulturalnie
|
|||||||
|
|
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
Jak bardzo czasami to raczej jest ok bo dziecku może się tak zrobić przypadkowo. Tak nam powiedział neurolog ostatnio. Ważne czy dziecko samo otwiera rączki i czy ma takie chwile dłuższe z otwartą łapką np. jak śpi czy jak jest wyluzowane. Wtedy jest ok.
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ah i jeszcze - ważyłam dziś Małego i waży ok 6100, co oznacza, że w ciągu ponad 2 tygodni przytył ok 300 gram
Spodziewałam się, że nie będzie już przybierał w tak szaleńczym tempie jak do tej pory, ale to nie za mało trochę?
|
|
|
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa, ja po prostu nie mam slow, bo nie wyobrażam sobie zeby śmietanki zachować i nie przyjść na chrzciny własnego wnuka, zwłaszcza,z e chrzciny organizuje moja mama, oni tez mieli mieć jakis wkład w nie, przed rodzina głupio i w ogóle. Ale to nie my tracimy, to nie my będziemy żałować, a takim zachowaniem pokazali kompletny brak klasy, który na pewno zaowocuje w przyszłości jeżeli chodzi o kontakty z wnukami.
neni no widzisz, Ty taka młoda, a tylko jeden wozek popychasz
|
|
|
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale wtedy jakoś Franek zaczyna mniej płakać I nie pociesze Cię - u nas herbatka uspokajająca sie nie sprawdziła ![]() Zapomniałam się pochwalić ![]() W związku z tym, że Franek przeziębiony, wiec nigdzie nie wybywamy, to wyszorowałam łazienkę - każdy zakamarek, odkurzyłam chałupkę, wysprzątałam kuchnie, wymyłam górę garów w zlewie, zrobiłam pranie w międzyczasie zajmowałam i bawiłaś się z synem, teraz siedzę z Wami i nawet zjadałam serek Odkąd Franuś się urodził i byłam sama z nim w domu nigdy tyle nie zrobiłam, co ja piszę... nic wtedy nie robiłam Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-27 o 14:22 |
||
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubuś ładnie rośnie, ładnie waży, więc tylko się cieszyć.
|
|
|
|
|
#4605 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kardiologa!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za dobre wieści u neurologaA z mężem jak najbardziej porozmawiaj ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
Eh Młody się obudził i kwili mi tu.
Wezmę go na spacer, może znów ta przemiłą babcię spotkamy?
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My wybyjemy jak Miś obudzi się ze swoje pierwszej dopiero dziś drzemki i o ile Pan Skok nam pozwoli.
|
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na mm, ale u nas w 2 tyg mały przybrał 250 i pediatra powiedział, że jest dobrze a Wy na cycu także jest ok
|
|
|
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tych płucek to zaczęłam się zastanawiać, skoro każdy mi mówi, ze jak dziecko płacze...itp...że powinno 2 h na dzień....a mój jak zapłacze 10 min. to tyle czasem wcale.... Stokrotka nie zdziwiaj pisz tu z nami, jak nie mozesz cytowac to chociaz nam pisz co u Ciebie
|
|
|
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że gdy dziecko przeziębiony to lepiej go nie forsować dalej. |
|
|
|
|
#4611 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny help! Chyba mam dziada
zauważyłam krew i nie wiem co robic mam isc do lekarza? Czy da sie to jakos samemu wyleczyc? Szczypie mnie lekko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4612 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli Cię to martwi to spytaj pediatry. Mój np. czasami przepłakał cały dzień, zastanawiałam się czy to normalne i lekarz mi powiedział, że dzieci są różne, a jak sobie popłaczę te 2h albo więcej to płucka rozszerzy. Ale czy to ma jakąś zależność może chciał mnie uspokoić ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
niestety nie pomoge
|
||
|
|
|
#4613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko że Maja robi tak raz na jakiś czas tak z nienacka![]() Ale jestem zła. Od rana leje
|
|
|
#4614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. Dobrze, ze mi przypomniałas o dniu chłopaka....z tym, że mój to już nie chłopak a stary chłop hehehCytat:
Cytat:
bo my 13.10 mamy chrzciny i w kościele....lud... Wiesz co En... ale o co im dokłądnie chodzi....o to, że nie słuchacie ich "dobrych rad".... Bez sensu z tymi chrzcinami...chcą chyba pretekst znaleźć by na nie nie iść....jakaś paranoja...czemu winne dzieciątko....dziwni ludzie... |
|||
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
ghia zapomnilam sie odneisc do twego posta - wspolczucia sprawy z mama i faktycznie, najlepiej jakby poszla do specjalisty. A co do kredytu, lepiej wezcie sami z apomoca dodarcy niz meczyc sie z mama tyle czasu na ile wezmiecie raty.
Dzieciowi zdjelam skarpeteczki rano i przeszczesliwy i nie poci sie wreszcie, domek wywietrzony odkurzylam, ale wiecej nie zrobilam musze sie wziac za to jak dzieci usna, bo jutro nie bede przed goscmi oczami swiecic
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zdarza się, że pojawi się nawet po 7 dniach nie mówię tu o zapachu i wielkości pieluchy... Ale dziecko jest wtedy takie... inne
|
|
|
|
|
#4617 |
|
Wtajemniczenie
|
En nawet nie wiem co powiedzieć. Co oni chcą osiągnąć że na te chrzciny nie pójdą
Kocham tę aplikacje baby connect zauważyłam jednak że niezbyt czesto zmieniam jej pieluchę ![]() Zmieniałabym częściej ale ona budzi sie na jedzenie i jak zje już spi. A przed jedzeniem nie chce bo: 1: Maja budzi sie na żarcie z WRZASKIEM i musze dawać natychmiast bo inaczej szyby w oknach pękają ![]() 2: po karmieniu uleje mi jak bedą nią przewalać, albo sie rozbudzi i znowu awantura gotowa Hm....czy ja sie aby nie boje własnego dziecka ?
|
|
#4618 |
|
Konto usunięte
|
Tari kup sobie jakąś masc na początek, mi jedna-dwie aplikacje przynoszą ulgę.
Mój Mały też nie płacze 2 h, dzisiaj obejrzeliśmy już razem NDINZ i teraz oglądamy drugi odcinek Przyjaciółek Moje Słońce.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4619 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43020674]Tari kup sobie jakąś masc na początek, mi jedna-dwie aplikacje przynoszą ulgę.
Mój Mały też nie płacze 2 h, dzisiaj obejrzeliśmy już razem NDINZ i teraz oglądamy drugi odcinek Przyjaciółek Moje Słońce.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Czyli ta krew to norma? Ale sie wystraszylam... biore dziecia w chuste i lece do apteki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() enlevee Nie wiem komu oni chcą zrobić na złość nie biorąc udziału w tak ważnym wydarzeniu wnuka. Tylko sobie mogą zrobić problemy unikając kontaktu z wnukiem. A Cytat:
![]() Ale taniocha, ja zapłaciłam 300 zł i to było najtaniej w moim mieście ghia mama też jakoś nie bardzo, nie wiem czemu nie może zrozumieć, że będzie kredytobiorcą jedynie na papierze. A do tego tak się fochuje, że aż tel. wyłącza. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.

za piękna wagę, na pewno wyniki bedą w porządku 
Mały Glut
Nie wiem po co ona mu gotuje
Przecież ma dwa cycusie to bym się z Tatą podzielił
Ledwo pierdnę a już mi się dobierają do majtek Wystarczy, że sobie trochę pokwiczę i zaraz mi machają gołymi cyckami przed nosem? A ż strach się bać co będzie jak jeszcze wypięknieję

ciekawe jak jutro do pracy pójdzie

za szarlotkę

ale sorry to byl moj obiad i jesc musze kiedys.

12.06.2010
zauważyłam jednak że niezbyt czesto zmieniam jej pieluchę