|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Macie jakieś fajne przepisy na krewetki ? Kupiłam wczoraj w Biedrze, jest akurat -30 procent. Nie mam zadnego pomysłu.
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4473 |
|
Rozeznanie
|
Meneq, majonez odpada, jestem na diecie :P
|
|
#4474 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dwa wesela pod rzad i ani jednego zdjecia? ![]() Cytat:
żaba wypila mi 30ml z niekapka normalnie
|
|||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Badzia i mówisz to tak spokojnie?
Czemu się nie odezwalas? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, szczerze współczuje
Pstryniu, mało fot Fewciu, ja jakaś tępa się zrobiłam ostatnio dopiero pod salą pomyślałam że przecież można było to wykorzystać.. kojarzysz gzie jest sala Orchidea?
|
|
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
Ha ha dorwalam sie do telefonu malza
sloneczko swieci na pomorzu ladnie, to nie Ibiza, ale zapowiada sie obiecujaco ![]() Fewciu pytalas 2 dni temu gdzie znalezc taka nianie, to powiem ci, ze nie mam pojecia, ale ta co iekuje sie moim bablem to przez 8 lat zajmowala sie dziecmi mpjego kuzyna, wiec znalam ja juz dosc dobrze kobieta ma ok. 60 lat, wdowa, corka mieszka w warszawie, syn za granica, wiec przy naszym nieregularnym trubie zycia jest dosc dyspozycyjna, jedyne co to boje sie, ze corka pewnego dnia wrzwie mame do siebie bo sama bedzie miec dzieci :/Silvernie zdarzylam wczesniek, ale ciesze sie, ze juz w domu, mam nadzieje, ze z mama tez lepiej juz tylko bedzie. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- meneq zamarynowalam rybe w sosie sojowym, musztardzie papryce, chilli i curry i po 2 godz na grilla z tym, tz byl zachwycony, mnie w sumie nie powalilo, ale bylo spoko przypomnij jeszcze raz ten swoj przepis na rybe w sosie sojowym.---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Troche was zaspamuje, ale poki maly spi a tz kieruje to moge ![]() Chcialam sie pochwalic, ze 2 dni temu moje dziecko samodzielnie usiadlo z pozycji czworakowej i mamy za soba pierwsze proby czworakowania, pelzanie opanowane juz, wrzuce jak bede miala mozliwosc foty jak mi sie skubaniec chowa w roznych miejscach
|
|
|
|
#4480 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Jak miło chociaż w weekend być na bieżąco Pstryczku, a nie wydaje Ci się, że ten katarek ma troszkę za dużą tą rurkę co się do noska wsadza? Bokeh wariatko, przecież Ty cudne zdjęcia robisz! My Ci zrobimy reklamę odpowiednią, marketing szeptany itd. i dasz radę ![]() Fewciu czemu Ci smutno? Lady jak Pietraszko? |
|
|
|
#4481 |
|
Rozeznanie
|
Całe krewetki poszły do sedesu..
nie dalo sie tego jesc
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze, przykro mi...
|
|
|
|
|
#4483 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś rodzinny dzień ![]() Daria ma właśnie trzecią drzemkę. A każda trwa pół godziny (jak w zegarku ).Za godzinę ma wpaść do nas brat męża z żoną. Aha. Moja siostra w szpitalu jest. Zaczęły się wymioty ciążowe. Wczoraj cały dzień A wieczorem trafiła w szpitala z odwodnienia. Ja to samo miałam przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Chyba to rodzinne u nas. Bo w pierwszej ciąży też tak miała.Współczuję jej ![]() No i zrobili jej usg i potwierdziło się Jest podobno w 6tc ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
A co do bałaganu i Tżtów. Mojemu nie przeszkadza jak przychodzi z pracy i jest np nie pozmywane. Nic mi nie mówi i np na następny dzień rano sam to zmywa ![]() dziękujęCytat:
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
pamięta mnie kto jeszcze ![]()
|
|
#4485 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Illusion, jaka Ty pięknaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43037091]Siedze u tesciow i udaje ze mala usypiam. Na zime mam kurtke windstopper, waterproof i polar [/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
Darii o dziwo nie spada ani jej nie zdejmuje.
|
|
#4486 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
dziec usketecznia 3 drzemke
![]() Cytat:
ktos Ty?![]() gdzie bylas jak Cie nie bylo? |
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
mam dileme
![]() w sumie to juz chyba nie ale jescze sie was dopytam ![]() za 2 tyg mamy weselicho, brat meza sie zeni. no i troche kijowo bo slub jest w kosciele mlodej, ponad 100 kilosow a potem powrot w nasze strony na sale na wesele. no i tak mysle co zrobic z Żaba... ![]() poczatkowo myslalm zeby wziac mlodego na ten slub i normalnie na sale a o 20 przyjechalaby mama i z nim "spala" w pokoju na gorze. ale tak se dzis pomyslalam ze chyba to nie ma sensu. niby jeszcze 2 tyg ale jakby nie patrzec mlody bedzie po chrobie, niby "tylko" katar i kaszel ale to zawsze. zawieje, zapoci sie i gotowe potem to wesele - co ja z nim uzyje? nic! a i on sie bedzie meczyl bo obce miejsce, same nowe twarze, glosno... on na rekach dlugo nie wytrzyma bo od razu chce na podloge a przeciez go nie puszcze w tlum bawiacych sie ludzi wiec zostaje wyginanie sie u mnie na rekach bo w wozku czy krzeseleczku raczej nie posiedzi bo bedzie sie bal ja nie zjem nic, nie potancze itd...a mama mowi ze zostanie bez problemu z mlodym(pomimo ze moi rodzice tez sa proszeni). a z dwojga woli bez porownania u nas w domu. i dla niej i dla niego bedzie tak lepiej. tylko troche obawiam sie o nocke bo mlody jednak przyzwyczajony do cyca. nie wiem czy napije sie z butli. najwyzej jak bedzie bardzo plakusial i nie da rady go niczym uspokoic to przyjade do domu, 25 km to nie tak daleko... ehhh, niby wiem ze z mama bedzie mu prawie jak w niebie ale i tak nie bede mogla sie w pelni zrilaxowac na tym weselu, ehhh jak pomysle ze musze zostawic bąbla to najchetniej bym wcale nie szla ![]() dobrze robie? chyba dobrze, nie? a ze w niedziele maja byc jakies mini poprawiny to wtedy wezmiemy Dżejkobka
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za czworakowanie i siadanieOooo a jak zrobiłaś? Ja zawsze smażę kilka minut na sporej ilości masła z czosnkiem i przyprawą chili i uwielbiam. Ale to też nie na dietę ![]() I to by bylo na tyle od Ciebie po tej karygodnie długiej nieobecności? ![]() Cytat:
Mój TŻ też nic nie mówi, bo jak kiedyś mu się raz zdarzyło to powiedziałam że jak mu przeszkadza to ja mu nie bronię i proszę sobie posprzątać i juz od tej pory nie mówi ![]()
|
|
#4491 |
|
Rozeznanie
|
Siemka
Illusion , to krewetki koktajlowe były, zamarynowalam na chwilę w papryczce chilli świeżej, do tego 2 suszone pomidory, ttoche oliwy z tych pomidorów, sok z cytryny, czosnek i trochę suszonej bazylii W sumie pierwszy raz próbowałam krewetek, więc może po prostu mi nie smakują, albo te co kupilam były do bani, od razu jakos nie za przyjemnie pachniały
|
|
#4492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo u nas odkurzacz zasysa brzegi dziurki nie wiem czy jasno napisałam ![]() A co do wesela to wg mnie dobrze robisz Witaj! Napisz coś o sobie ![]() Silver to gratulacje dla siostry Oby drugą ciążę zniosła lepiej niż pierwszą ![]() Ale dziwna pogoda dziś. W słońcu ciepło, w cieniu jak zawieje to bardzo zimno. A jak wychodziłam dziś z piekarni to widziałam kobietę z malusim dzieckiem w wisiadle. Nie wiem czemu ludziom się wydaje, że dziecku jest w tym wygodnie
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Bijkora, mrożone krewetki z reguły nieładnie pachną, gdy się je gotuje, albo rozmraża.
Generalnie krewetki można fajnie przygotować, ja zazwyczaj robię coś na zasadzie paelli z nimi. TŻ bardzo lubi.
|
|
|
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny, mój Leo zaliczyl pierwszy kroczek
wyje ze szczeście to byla chwila, puścił się, chwilę postał, wystawił nóżke do przodu, stopa stanęła i bach nie mogę jeszcze uwierzyć, teraz już pierwszy raz za sobą pewnie jeszcze kila tyg i będzie sam zasuwać jak szalony, moj kochany kapiszon ![]() Cytat:
no właśnie nie chciałam się odzywać na temat krewetek z biedry ale to niestety nie są krewetkisą hodowane w witnamie na polu- one nie widziały nawet morza, dlatego są niezjadliwe a do tego hodowane na antybiotykach zwracajcie zawsze uwagę na miejsce połowu Cytat:
nie bawiłam się fajnie bo tęsknilam ale z nim nie bawiłabym się wcale Kubek będzie w dobrych rękach a z mężem sam na sam w hotelu zrobimy Wam na pewno dobrze ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- krewetki żeby nie waliły mozna namoczyć w mleku Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-09-29 o 17:54 |
||
|
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
silver, gratulacje dla siostry! pstryczku, dobry plan. jedzcie sami Kurcze, ale dziwnie... Slub tak daleko od sali ![]() marsi, wow, juz? Pieknie! ![]() bokeh, dziewczyny maja racje. masz przeogromny talent!!! My juz w domu, ufff. A tesciow dlugo nie odwiedze jak tesc bedzie w domu
|
|
|
|
#4496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziewczyny rozwaliłyście mnie widzę, że grzęda dopilnowana, więc nie jest źle ![]() aha i jestem Monika, jestem wizażoholiczką jakby kto pytał a tak serio, to chciałam dzisiaj Was ponadrabiać, ale Julka jest dzisiaj jakaś taka dziwna... smutna, mało je i wogóle jakaś taka nieswoja ![]() Nie wiem czy znow jakieś zeby jej idą czy co. W miesiąc wyszło jej 6 zębów....
|
|
|
#4497 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam tylko dać znać, że zyje i wszytsko u nas w porządku, poza tym, że nie odzywałam się, bo UWAGA dwa dni nie mieliśmy prądu, a co za tym idzie ciepłej wody, więc przy małym dziecku była lekka katastrofa, pomijam kąpiel ale jak tu podgrzać zwykły obiadek / mleko?
![]() a teraz laptop mi się sypie, generalnie czuję że dopadła mnie jakaś zła passa i teraz ze wszystkim ma pod górkę
|
#4498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zeby nie walily, to najlepiej umyc papka zrobiona z maki i wody ;-) Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-09-29 o 19:29 |
|
|
|
|
#4499 |
|
Zadomowienie
|
Marsi ogromne brawa dla Leosia! Ale już masz dużego chłopaka w domu
![]() ![]() Nawijko zapomniałam wcześniej, ręce mi opadły jak czytałam o Twoim teściu, a obiad przed 11... Ja jeszcze wtedy nawet do śniadania nie dojrzałam ale się chyba zorientowała wtedy, że to bardzo głupio wyszło i już się coś takiego nie zdarzyło. Blogerko |
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla Leosia
Cała witoj ![]() TZ dziś rozp*erdolił cały dzień. Tępa dzida z niego, niech go ktoś w dupę wyrucha to się nauczy. Jutro opowiem. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

6 5 4 3 2 1

pozno dotarlismy na sale, zanim się najedlismy to bylo grubo po 20 wiec stwierdzilam, ze juz nie ma co Cie fatygowac

sloneczko swieci na pomorzu ladnie, to nie Ibiza, ale zapowiada sie obiecujaco 

A wieczorem trafiła w szpitala z odwodnienia. Ja to samo miałam przez pierwsze 3 miesiące ciąży. Chyba to rodzinne u nas. Bo w pierwszej ciąży też tak miała.Współczuję jej 
dziękuję

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
za czworakowanie i siadanie

ale to niestety nie są krewetki