|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
jak nie ma jak kąpać to odpuszczamy, raz tylko wybudzilśmy bo następnego dnia była wizyta u lekarza Cytat:
kolejna ciężka noc brzuszkowa za nami, ale dziś aż tak mocno nie płakał jak wczoraj więc chyba nie obudził sąsiadów ostatnio jak się rozdarł o 3 rano to potem słyszałam jak sąsiedzi gadają bo ich obudził |
||
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugie karmienie nocne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4983 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jaja - mały nakarmiony o 1 wstał mi przed 7
tego to u nas jeszcze nie było![]() Aaa i co najważniejsze, krochmal pomógł! Normalnie cieszę się jak dziecko ![]() Teraz piję kawkę, a Alik stęka tacie do ucha
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewcyznki na DDTVN beda rozmawiac o szczepieniach dzieciakow!!!!!
|
|
#4985 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z mocniejszych informacji - rzucam cukier! Któras chce ze mną? ![]() Zostawie sobie tylko na czarną godzinę dżem porzeczkowy i sok malinowy od mamy, a tak to bye bye moj tworco celulitu ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
![]() Nocki niezazdroszczę, ja po większych ekscesach mam później cały dzień w plecy
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
Nie gadaj tyle tylko idź ćwiczyć
Tweed - ostatnio mieliśmy skok 7-9 tydzień - trwał dwa tygodnie ![]() Skończył się raptem 2 tygodnie temu, a w tej niezwykle długiej przerwie dziecko było chore, więc marudne... Teraz kolejny planowy skok to 11-12 tydzień wg tabelek-my zaczęliśmy 11 Mój też podnosi głowę za wysoko w takim razie. Widziało go 3 lekarzy i każdy chwalił, ale zapytam o to na kolejnej wizycie ![]() Co do kąpieli-my kąpiemy codziennie ok 19 choćby się waliło i paliło. Jak TŻ ma popołudniówki to kąpię sama-jest to do ogarnięcia i mi już bez różnicy czy kąpię sama czy z TŻ. Wczoraj jak znajomi poszli mieliśmy z TŻ nadzieję, że choć wieczór spędzimy razem, ale nasz syn miał inne plany i 3 godziny spędziłam nad łóżeczkiem, bo Młody nie chciał spać Także rocznicę spędziliśmy super ![]() Z planów rocznicowych zaliczyliśmy tylko szybko numerek przed snem ![]() U mnie cuuudna zwyczajna nocka- 2 pobudki ![]() Karolajn a jak u Ciebie? Spóźnione 100 lat dla wszystkich Michałków! Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-09-30 o 08:26 |
|
|
|
#4987 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Nadrobie jak wyprawie tz do pracy. Neni-u nas odpukac! Noc juz wraca do normy, pobudki co 3h, o 6 ja wzielam do siebie, bo nie chcialo mi sie wstawac smoczka wciskać, obudzila sie teraz jak tz polazl do lazienki ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
dobrze wiedzieć, zaraz włacze
Cytat:
o takie cos http://www.zepter.pl/MainMenu/Produc...nCompact3.aspx |
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My już po chrzcinach Franuś był bardzo grzeczny, w końcu posłuchał matki do tego stopnia, że sesję zdjęciową przespał co chwilę tylko otwierał oczy po czym je zamykał. Więc zero uśmiechu Za to pod koniec kiedy się już zbieraliśmy do domu Franuś się wyspał i był gotowy do zabawy ![]() W kościele na początku porozglądał się, oblukał wszystkich i stwierdził, że jest śpiący i przespał resztę mszy Hałas na sali też mu nie przeszkadzał, bo w większości spał Już myślałam, że noc mamy z głowy na szczęście i tu też matkę wysłuchał i spał ![]() Przyjęcie chyba się udało, chociaż ja byłam tak zmęczona i chciałam jak najszybciej znaleźć się w domu A to wszystko przez męża, któremu w sobotę po 22 przypomniało się, że buty przecież musi wyjąć po czym nie wiedział gdzie je wsadził i z 5 razy przeszukiwaliśmy 3 wielkie szafy w przedpokoju wraz z wielkimi pudłami, a buty były schowane w pudełku po żelazku A kilka dni wcześniej jeszcze mi je pokazywał i tłumaczył, że tych rys na tych butach to ciężko będzie zakryć... Ma chłop pamięć I buty odnalazły się po 23h a rano pobudka po 6 i cały dzień praktycznie w biegu.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-30 o 08:28 |
|
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
tweed
ja nie uzywam zadnej masci na razie. ale mam bio oil po ciazy jeszcze i chyba bede smarowac wlasnie bio oil. |
|
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech szybko wraca do zdrowia ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#4992 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa prosze - sama chetnie poslucham, co maja o szczepieniach do powiedzenia
![]() Aleksowi nawrocil sie katar - Marysia ma i go caluje wiec coz sie dziwic, a matke boli gardlo.---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- ona brawa dla Franka za "bycie grzecznym" podczas wlasnej imprezy
|
#4993 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój ostatnio stwierdził, że przebierze Małego-rozebrał go do pieluchy i gada z nim, a sam ubrany w bluzę. Przypominam, że dziecko chore ![]() Cytat:
![]() Daj znać co u lekarza i co przepisał. Mój dalej męczy się z katarem, ale już nic mu nie daję, bo zalecenia na leki miałam na kilka dni tylko ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miałam w piatek zadzwonic po wyniki piotrka i zapomniałam dzis sie przejade i odbiore ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- nie wiem czy ktoś widzi ale osiągamy 5000 postów |
||
|
|
|
#4995 |
|
Zakorzenienie
|
Ona - super ze chrzciny sie udaly.
dla super grzecznego Franusia ![]() Kraolajn- super ze Hania wrocila do normy ze tak powiem i dla Ciebie za przetrwanie.Ja tez zadnej masci na rane nie mam. Moze se kupie cos z Palmersa bo najlatwiej dostrpna jest. Moze na iherb.com poszukam cos. Narazie smaruje jak idzie wszystko balsamem do ciala tzn.tym ujedrniajacym kremem dla mam z ziaja, ale wlasnie nie smaruje cyckow. Moj syn jest wrazliwy na zapachy tak jak ja. Zauwazylam ze nawet jak umylam cycka co mnie wkurzalo ze je musze myc bo niezdarzylam posmarowac cycki juz za niedlugo szlam myc do karmienia- to maly sie wkurzal. Ewidentnie to go wkurzalo. Takze odpuszczam smarowanie cyckow. Trudno. Neni- przykro ze sie rocznica slabo udala za dziabanko ![]() Tesciowa zadzwonila do Tz i nagrala mu niezla wiazanke na tasme ![]() To jedno w niej lubie ze nigdy go nie broni ze o biedny synus tylko zje.bie go na funty szterlingi jak idzie. Tz przyszedl najpierw z ryjem do mnie, ale kazalam mu byc cicho zeby maly sie nie denerwowal i ze nie czas ma to o tym gadac. Tz ochlonal i przyszedl pogadac. Pogadalismy i jest okay. Ja poprostu nie moge zapomniec mojego porodu i nie moge zrozumiec dlaczego ja tak wygladam. Poprostu ja juz sie poddalam i wydaje mi sie ze zawsze juz tym workiem bede. Fuck 10kg no szlak jak ja to zrzuce kiedy mam takie ssanie na ciastka etc. Dostalam dzis od tescia czekolade i dzieki Bogu ze jest z orzeszkami to jej nie zjadlam. Inaczej bym wpierdzielila pewnie cala ![]() Nigdy tak nie mialam. Wlasnie Tweed ja kiedys rzucilam cukier na lata. Nauczylam sie pic gorzka kawe, a teraz poprostu siebie nie poznaje i mimo ze takiego bardzo slodkiego nie lubie dalej to nie moge sie powstrzymac nie zezrec ciastka czy cos w ciagu dnia A i Tz zapytal o te przerwe w brzuchu i sam zobaczyl ze on ma inaczej i byl w szoku ze takie cos jest. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4996 |
|
Konto usunięte
|
U nas był wczoraj po kąpieli taki ryk, ze myślałam, ze szyby ze drzwi wyleca...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
, nie odpuszczaj im. Niech Wam choc wyplaca takie horrendalne odszkodowanie tytulem zaniedbania lekarskiego, zebyscie przez rok mogli wygrzewac sie na egzotycznej plazy i w pieciogwiazdkowym kurorcie leczyc zle wspomnienia i odpoczywac po tyh nerwach.Wiem, ze bredzę od rzeczy, ale kiedy czuję się tak bezsilna, budzi się we mnie dzika furia i chcialabym bardzo, zeby choc ktos słono zapłacił za Twoj bol, za torturę patrzenia na cierpiacego Adasia, za nieprzespane noce, za kazda Twoja świętą łzę, za kazda świętą łzę Twojego cudownego synka. Kochana, jestem z Wami całym sercem i jesli Bog istnieje i jest po prostu zbyt zajety, zeby odkrecic te cala sytuacje juz, TERAZ, natychmiast, to niech Wam choc zesle aniola, ktory podtrzyma Cie gdy sie zachwiejesz podniesie gdy upadniesz i ukoi gdy zwatpisz, i zawsze bedzie czuwal nad Waszym malenkim szczesciem i wyniesie go calego i zdrowego z tych burz i zawieruch ! EDIT: Będę wyglądać wieści z dzisiejszego konsylium, kochana!
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-30 o 09:10 |
||
|
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43054207]U nas był wczoraj po kąpieli taki ryk, ze myślałam, ze szyby ze drzwi wyleca...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U nas tez tak bylo. Tyle ze moj syn nie placze on krzyczy. Nawet nie ze wrzeszczy tylko krzyczy. Najpierw sie krzywi potem kweka, syrena a potem wrzask jakby placz a potem przestaje na chwile bo chyba jest lekko zmeczony i nagle robi "aaaaahaha!!!!!!" I to zazwyczaj jak go podniose i juz szykuje cycka i trzymam mu glowe przy moim uchu. Tak jakby chcial mnie ukarac ze sie opieprzam i za dlugo na cycka musi czekac. A potem jak go klade na rogala przy cycku to sie spojrzt na mnie spod byka i robi taka mine i zeby mogl to by pewnie powiedzial "sesesese znow wysepilem cycunia sesesesesse"Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4999 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam szczerą nadzieję, że mnie takie "przyjemności" ominą ![]() Cytat:
dla Haneczki za fajną nockę![]() Pewnie czujesz, że żyjesz ![]() Cytat:
![]() Sesja chyba też udana, skoro mały tak "pozował" ![]() Cytat:
![]() Dzięki Neni za wsparcie i wiarę
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo- faceci w ogole nie mysla. Moj tak samo robi. Potrafi czasem zdjac specjalnie malemu skarpetki bo on nie lubi to i syn jego nosil nie bedzie bo stopy sie poca
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#5001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo nie masz siły, a cukier na szybko dostarcza zastrzyku energii ![]() Cytat:
Kiedy raz na ruski rok poprosze go np. o nocną zmianę pampersa, to robi to w tak błyskawicznym tempie, że mały już ma oczy jak 5zł i ostro "biega" na przewijaku![]() W ogóle zauważyłam, że faceci są tak jednozadaniowi i niedomyślni, że to jakaś tragedia, serio uważam teraz, że gdyby nie kobiety, ludzkość by nie przetrwała
|
|
#5002 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Za to Artek płacze jakby w rytm słowa "nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee" ![]() Ja mam serum z Palmersa, ale nie stosuję regularnie, więc ciężko mi ocenić. Jedynie nt. formuły - makabryczna, lepka, nie do rozsmarowania... |
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi sie jesc chce a piotrek na rekach filuje
niby spi ale obserwuje, a niedługo trzeba sie szykowac do wyjscia ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43054501] Za to Artek płacze jakby w rytm słowa "nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee" ![]() Ja mam serum z Palmersa, ale nie stosuję regularnie, więc ciężko mi ocenić. Jedynie nt. formuły - makabryczna, lepka, nie do rozsmarowania...[/QUOTE] mój płacze aaaaaaaggggggiiiiiii |
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
która umie zalozyc nowy watek???
samantha kolezanka byla u mnie w sobote i mowi, ze jak napnie miesnie brzucha ma taka pionowa kreske - lekarz powidzial ze ma przepukline brzuszna. Skontroluj to u lekarza. Ale nie dopytalam, czy na to operacja czy co. Dziewczynki kallisto mi wczoraj pisala: Operacja sie powiodla, dominis jest juz odlaczony od respiratora, zmniejszaja mu leki przeciwbolowe ale wciaz na sali pooperacyjnej bo jeszcze slabiutko oddycha. teraz czekamy az bedzie na tyle silny, zeby przeniesli go na oiom a potem zwykly oddzial. No i czas pokaze czy zastawki dzialaja jak trzeba.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-09-30 o 09:31 |
|
|
|
#5005 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, ja smaruję moje parę kresek mascia contratubex i na pewno widzę już różnice. Rozstępy są węższe i plytsze. Smaruję nią już ponad miesiąc.
Ona, brawa za udane chrzciny. Proszę założyć nowy wątek :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#5006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alek jak jest bardzo wkurzony płacze tak, że zaczyna tak jakby pokasływać ![]() Ja idę się stuningować, może Alik jeszcze trochę pośpi i wyjdziemy na spacerek, ładnie u nas dzisiaj słońce świeci ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Oooo, to rozstępy też nim traktujesz?
|
|
#5007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O Kalisto super ze juz po za zastawki i zeby Dominis szybko dochodzil do siebie.Swoja droga jak pomysle o tym jak mi naciecie bolalo to az mi ryczec sie chce jak taki maluszek musi cierpiec bo tez przeciez mial naciecie BuuuuuuSent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
A dlaczego też?
tylko rozstępy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Na wstępie przesyłam po buziaku dla wszystkich naszych malutkich chłopaczków z okazji ich dnia ![]() Oluś dostał swojego lwa Lamaze.. na razie średnio zainteresowany i nie chce z nim gadać Mąż dostał słuchawki Sony..nie spodziewał się U nas nocka w miarę.. Olek budził się 2 razy po ok. 1h45min. i ze dwa razy po ok. 1h..nad ranem już po 50min. Strasznie charczał całą noc.. nos miał zawalony, że aż pokasływał, musiało mu ściekać i drażniło gardełko, bo jak wstaliśmy to już spokój. Nie mogła już słuchać tego furkania i w końcu ok. 7 zaczęłam zabawę z gruchą.. nic nie wciągnęła.. jednego gluta patyczkiem wyciągnęłam, ale dalej głęboko coś miał.. czemu ja jeszcze katarka nie zamówiłam Mały oczywiście rozbudził się i już nie zasnął.. pogadał z mężem, posiedział w bujaczku, poleżał na macie edukacyjnej aż zgłodniał, dałam cyca, odbiło mu się porządnie na rękach, chwila i zasnął wtulony we mnie włożyłam do łóżeczka i śpi smacznie..a ja idę coś z sobą zrobić, zeby na spacerek wyjść jak wstanie.. obym zdążyła Wczoraj byliśmy u rodziców, kupili nam na wycieczce w Niemczech wielki płyn do kąpieli dla niemowlaków Bubchen..butla naprawdę gigant A Mały dostał przytulankę Topomini..główka nie wiem jakiego zwierzęcia..może hipcio? ciężko stwierdzić |
|
|
|
#5010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kallisto kciuki za Maleństwo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

Właśnie zaraz się zabieramy za kąpiel, to będzie 2 raz. Czy macie stałą porę i choćby się paliło i waliło to idziecie i kąpiecie? Budzicie dziecko, jak śpi twardo? Kuba ostatnio spał od 19 do 12, to go już nie kąpaliśmy, bo zanim go nakarmiłam i odbiłam to już 1 była i mi się nie chciało...

tego to u nas jeszcze nie było

12.06.2010

wiec coz sie dziwic, a matke boli gardlo.

Płuca i wątroba uciskaja żołądek stąd te jego straszne wymioty i ostatnio kaszel. Jest średnio. Muszą Małego podtuczyc do operacji bo teraz jest za mały i za słaby. Potrzebują na to 2-3 miesięcy, które możemy spędzić w szpitalu chyba, ze wyniki będą super to puszcza nas do domu i tam będziemy czekać. Ja siedzę cały czas na laktatorze i odciągam pokarm, który zanika przez ten cały stres.
Buuuuuu