Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 09:58   #3721
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

lineczka polozna tam tyle wie co i my bardziej wierzylabym lekarce
Stary 2013-09-30, 10:00   #3722
lubieolowki
Raczkowanie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ryba- 9 ząb? Idź do dentysty bo to trochę dziwne. Jak u rekina
W końcu ryba

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:01   #3723
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Siemanko!

jstem już po badaniach, na paciora pobierała mi z pipki

pytałam się o ten mój wczorajszy ból jajników i ból jak na okres i już jestem w kropce, bo jak pytałam lekarki to mi powiedziała że to bolą wiązadła a położna mi dzisiaj powiedziała że bóle na okres to są skurcze

na całe szczęście przeszło mi wczoraj chociaż jajniki mnie bolały brzuch z rana też mnie bolał

w ogóle rozpoczęłiśmy dzisiaj sezon na skrobanie szyb w samochodzie na termometrze było -1 :P
biorę się za nadrabianie
Ja niestety nie pomogę czy to skurcze czy więzadła bo sama nie wiem jak rozpoznać skurcze.
Ja dzisiaj też mam mieć badanie na paciora, późno niestety trochę ale lepiej późno niż wcale, jakoś tak się zagapiłyśmy z położną bo ja w sumie też sama o nim wcześniej zapomniałam.
A na wagę to już nawet dzisiaj nie chce stawać, zwłaszcza po weselu
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
jakby mnie to dopadło w nocy to serio pomyślałabym chyba że umieram, więc nie dziwię się ze nie chciałaś później zasypiać.
Ja też tak mam czasem ale jak zasypiam że nie mogę wziąć oddechu i muszę się wtedy podnieść wyżej
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ty sie wagą nie przejmuj i tak zrzucisz to co nadprogramowe ja sie martwie o swoją wagę
za wizyte

Współczuję- wiem co to znaczy . oby to tylko chwilowe

za walkę- wygracie I za rejestracje ;D

Jej, dziewczyny wiecie co mnie obudziło w nocy? ZĄB, ktory dopiero rośnie Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9 bedzie mój, Kurde nie sądziła ze wyrzynające się zęby aż tak bolą. Już widać kawałek białego, ale boli cholernie. A teraz doszła do tego głowa i nie umiem nawet usiedziec z bólu. Tabletka nic nie zdziałała :/ i chyba z "generalnego" sprzątania dzisiaj nici

dobra już nie zanudzam.
Kciuki za wszystkie wizyty
Współczuje i zęba i głowy

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Spodobało mu się ojcostwo

Cały czas mocno trzymam za Was

Teściowa nie pracuje więc w razie czego mogę liczyć na pomoc z jej strony Choć wiadome głupio mi prosić żeby coś za mnie zrobiła

W ogóle moja teściowa to złota kobieta, Damian pojechał do pracy a ona przyszła na górę zająć się Jaśkiem a ja w tym czasie miałam wziąć prysznic, zjeść i zrobić to co mam zaplanowane Miło z jej strony że się młodym zajęła .
Po południu jedzie na grzyby więc mamy z Jaśkiem cały dom dla siebie

Dzień dobry
Aleee się wyspałam
Mam dzisiaj plan żeby zrobić porządki na laptopie bo mam wszystko tak pomieszane że ciężko mi to ogarnąć

Aaa no i dziś mija tydzień od kąd jesteśmy w domu Bardzo odżyłam przez ten tydzień i w dalszym ciągu nie mogę przestać się cieszyć że jestem już w domu a nie w szpitalu
Kurcze jak to się fajnie czyta że się wysypiasz

Ja właśnie trzymam nogi w miedniczce z zimną wodą bo mi trochę spuchły, wstałam to w sumie było spoko ale tak się gimnastykowałam przy tym goleniu że coś strasznego, jak wyszłam to byłam zmęczona jakbym maraton przebiegła jakiś

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:02   #3724
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
W dodatku dziś dzień chłopaka, więc chcę mężowi jakiś pyszny obiad przygotować. I może jakąś fajną kolację na ciepło? Macie pomysł?
Aaaaaaa!!!! Dobrze, że przypomniałaś. Ja nie mam nic dla mojego... Jakoś tak mi uciekło. Fakt, że nigdy jakoś nie obchodziliśmy tego święta, ale jakiś drobiazg może by się i przydał. Najwyżej jakieś ciacho dobre kupię.

dzidzia, oby Wam się wszystko udało załatwić. A to becikowe gminne to zależy od gminy prawda? I to nie wszyscy dostają, czy jak już gmina daje to wszystkim? W każdym bądź razie - powodzenia!

paulinaizabela, trzymamy kciuki i czekamy na wieści (oczywiście same dobre)

ryba, Twoje dziecię to powinno Ci wynagrodzić jakoś te wszystkie dolegliwości jak się urodzi

Za mną ciężka nocka - nos zatkany, nie mogłam spać, nie mogłam sie ułożyć. Zjem śniadanko i idę kończyć skręcać szafę.
Stary 2013-09-30, 10:06   #3725
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
No i dzień zaczynam mdłościami i potwornym bólem głowy, a muszę do przychodni iść podrzucić na badania materiały, w tym miesiącu tylko mocz- to aż dziwne jest.
oby szybko przeszlo

Cytat:

Muszę dziś mieszkanie posprzątać, bo trochę syf się zrobił.
W dodatku dziś dzień chłopaka, więc chcę mężowi jakiś pyszny obiad przygotować. I może jakąś fajną kolację na ciepło? Macie pomysł?

ja dzis podejmuje pierwsza w zyciu probe z lazania,zobaczymy co z tego wyjdzie...no i pewnie ta lazania na mnie za dobrze nie podziala,az sie boje po tej wczorajszej zgadze,ale moze nie bedzie zle,troszke tylko zjem

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

dzisiaj mam wizyte.. i zaś się przerażę wagą.. już mnie przeraziła moja domowa waga... ale tak to jest, jak przed wizytą ma się jakieś urodziny w weekend. to juz 3 raz :/

:P
no u mnie waga super ladnie sie trzymala (bo i ja sie z dieta trzymalam),ale niestety..nic nie trwa wiecznie:/ juz 10kg.na plus

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nasturcja na tym etapie i tak chyba zarobilibyscie inkubator-ciuszki poczekają.

Anoula ja zawsze chciałam 3. Ale jeśli życie nam pozwoli a mi starczy nerwow i zdrowia (mam na myśli macice) to mogę być matką polką.

Jedziemy dziś zarejestrować Witka.

A od jutra rozpoczynamy walkę o nasze pieniądze ze skarbówką i tym burakiem który nas oszukal .
I mamy do tego teraz tyle sil, ze jestesmy gotowi na wszystko.

I jeszcze uderze do pracy o macierzynski i do urzedu pogadac o gminnym becikowym. Będę próbować z rodzinnym. Może sie uda.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
powodzenia w taki razie w zalatwianiu wszystkiego-z takim powerem to nei powinno byc problemu

Cytat:
Napisane przez Kathrin Von Hexe Pokaż wiadomość
Ja jak na razie na szczęście jeśli mam zgagę to tylko lekką (a nigdy nie miałam przed ciążą) i pomaga mi mleko i spanie z dwiema poduszkami pod głową.
W razie czego jakby było gorzej to lekarz mi poradził kupić Refluxin-M. Spróbuj, może Tobie pomoże.
ja sie wczoraj w miare poratowalam tym rennie,bo mialam w domu,narazie nic nei bede kupowac,bo tez zgagi nigdy mnie nei meczyly

trzymam kciuki za wizyty

a ja witam sie w 37tc.
stanelismy dzis z mezem we dwojke przed kalendarzem...wytrzeszczy lismy oczy,zaczelismy sie smiac i bylo wspolnie cos na zasadzie "ja pierdziele"...bo tak jak pisalam jesli sie nic nei zmieni to pewnie ok.14.10 cesarka-jutro na wizycie sie dowiem...wiec-2tyg!!! o maaaamo

pozatym tez od rana bylam na badaniach (zleconych z poradni diabet.) i zastanawiam sie nad jedna rzecza.mialam do badania mocz,oczywiscie nie wytrzymuje calej nocy,wiec o 5 musialam wstac,nasiusialam w pojemnik i poszlam dalej spac...pozniej wstalama po 7 i zastanawialam sie czy na nowo siusiac (tych pojemnikow u mnie duzo,wiec problemu nie bylo),no ale to bylby nie taki po nocy tylko po 2h...wiec chyba bezsensu.wkoncu pojechalam po 8 do szpitala i zostawilam ten "odstany" chociaz slyszalam,ze dobrze jak najszybciej dostarczyc do badania material...i tak mnei wkurza cala ta poradnia diabet.,cukry mam w miare,wiec raz slaba probka moczu swiata chyba nie zrujnuje? a przy cukrzycy chyba chodzi o te ciala ketonowe,wiec tak za bardzo to nei wiedzialam w koncu jak mam zrobic
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:15   #3726
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Olenka dziecko rejestrujesz tam, gdzie się urodziło. Nawet jeśli miejscowość to dziura, a jest w niej akurat szpital w którym rodzisz.
Biorę teraz 100% bo po prostu kasa nam jest potrzebna, a potem będę przedłużać. Już mojej przełożonej powiedziałam, że to celowy zabieg.

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Aaaaaaa!!!! Dobrze, że przypomniałaś. Ja nie mam nic dla mojego... Jakoś tak mi uciekło. Fakt, że nigdy jakoś nie obchodziliśmy tego święta, ale jakiś drobiazg może by się i przydał. Najwyżej jakieś ciacho dobre kupię.

dzidzia, oby Wam się wszystko udało załatwić. A to becikowe gminne to zależy od gminy prawda? I to nie wszyscy dostają, czy jak już gmina daje to wszystkim? W każdym bądź razie - powodzenia!

paulinaizabela, trzymamy kciuki i czekamy na wieści (oczywiście same dobre)

ryba, Twoje dziecię to powinno Ci wynagrodzić jakoś te wszystkie dolegliwości jak się urodzi

Za mną ciężka nocka - nos zatkany, nie mogłam spać, nie mogłam sie ułożyć. Zjem śniadanko i idę kończyć skręcać szafę.
Jedne gminy mają, inne nie. Ale z tego co wiem, dochód może być w okolicach 500zł na głowę-taki jak przy rodzinnym. My z Łukaszem nie jesteśmy małżeństwem, więc zamierzam to tak zakręcić, żeby liczył się tylko mój dochód, a mam pół etatu na najniższej krajowej.
Jak przyznają mi rodzinne na dzieciaki, to dostanę też becikowe.

Dziękuję za wszystkie kciuki.
Trzymajcie się dzielnie dziewczyny. W 3 doby po porodzie będziecie się czuły jak nowo narodzone, a to już niedaleko.

Paula, oby Majeczka urosła i żebyście jeszcze troszkę pobyły razem!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:20   #3727
kyte
Wtajemniczenie

Hejka Wiecie co no ja przeginam z tym spaniem!Czas jakoś wcześniej wstawać bo aż wstyd! A dziecko się pojawi a ja będę jak zombi wyglądać bo nie będę mogła się przyzwyczaić

Cytat:

Co do torby, to rzeczy dla małej i tak mąż przywiezie dopiero na wyjście (nie musimy mieć nic swojego w szpitalu ) - przygotuję mu wcześniej Ale jakoś mi tak szkoda do zakurzonej torby wrzucać np. mój świeżo uprany, pachnący szlafroczek
Chyba zaryzykuję i wypiorę - i tak to męża torba

Zwolniła mi się suszarka, więc wstawiłam tetry, flanelki i prześcieradła. Wszystkie razem Wrzuciłam co prawda te chusteczki do łapania koloru, ale kciuki za niezafarbowanie się przydadzą

Muszę dziś mieszkanie posprzątać, bo trochę syf się zrobił.

heheh biedny mąż miał torbę
trzymam
Cytat:

A od jutra rozpoczynamy walkę o nasze pieniądze ze skarbówką i tym burakiem który nas oszukal .
I mamy do tego teraz tyle sil, ze jestesmy gotowi na wszystko.

I jeszcze uderze do pracy o macierzynski i do urzedu pogadac o gminnym becikowym. Będę próbować z rodzinnym. Może sie uda.

Oj dzidzia to życzę Wam duuużo sił na załatwianie tych spraw!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

pytałam się o ten mój wczorajszy ból jajników i ból jak na okres i już jestem w kropce, bo jak pytałam lekarki to mi powiedziała że to bolą wiązadła a położna mi dzisiaj powiedziała że bóle na okres to są skurcze
Co osoba to inna opinia
Cytat:
Jej, dziewczyny wiecie co mnie obudziło w nocy? ZĄB, ktory dopiero rośnie Ja pierdziele ale wiecie gdzie on jest, na tym takim twardym dziąśle na końcu- jak naliczyłam to 9 bedzie mój, Kurde nie sądziła ze wyrzynające się zęby aż tak bolą. Już widać kawałek białego, ale boli cholernie. A teraz doszła do tego głowa i nie umiem nawet usiedziec z bólu. Tabletka nic nie zdziałała :/ i chyba z "generalnego" sprzątania dzisiaj nici

dobra już nie zanudzam.
Kciuki za wszystkie wizyty
9?! Jak będzie bardzo Ci dokuczało radzę się przejść do dentysty, da Ci taką białą maść, mi bardzo pomogła jak rosły mi 8.
Cytat:

Teściowa nie pracuje więc w razie czego mogę liczyć na pomoc z jej strony Choć wiadome głupio mi prosić żeby coś za mnie zrobiła

W ogóle moja teściowa to złota kobieta, Damian pojechał do pracy a ona przyszła na górę zająć się Jaśkiem a ja w tym czasie miałam wziąć prysznic, zjeść i zrobić to co mam zaplanowane Miło z jej strony że się młodym zajęła .
Po południu jedzie na grzyby więc mamy z Jaśkiem cały dom dla siebie

Dzień dobry
Aleee się wyspałam
Mam dzisiaj plan żeby zrobić porządki na laptopie bo mam wszystko tak pomieszane że ciężko mi to ogarnąć

Aaa no i dziś mija tydzień od kąd jesteśmy w domu Bardzo odżyłam przez ten tydzień i w dalszym ciągu nie mogę przestać się cieszyć że jestem już w domu a nie w szpitalu
Ja nie wiem jak Ty to robisz Młoda mama a ona pisze że się wyspała
Cytat:
hahaha no własnie 3 razy liczyłam. 8 już mam i obok sie 9 pojawia, a 8 mam do wyrwania w ogóle.. ale po ciąży
No ja mam jeszcze dwie 8 do usunięcia a później zakładam aparat
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:28   #3728
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Olenka dziecko rejestrujesz tam, gdzie się urodziło. Nawet jeśli miejscowość to dziura, a jest w niej akurat szpital w którym rodzisz.
Biorę teraz 100% bo po prostu kasa nam jest potrzebna, a potem będę przedłużać. Już mojej przełożonej powiedziałam, że to celowy zabieg.

Jedne gminy mają, inne nie. Ale z tego co wiem, dochód może być w okolicach 500zł na głowę-taki jak przy rodzinnym. My z Łukaszem nie jesteśmy małżeństwem, więc zamierzam to tak zakręcić, żeby liczył się tylko mój dochód, a mam pół etatu na najniższej krajowej.

Trzymajcie się dzielnie dziewczyny. W 3 doby po porodzie będziecie się czuły jak nowo narodzone, a to już niedaleko.

Dzidziu to ja mam jeszcze takie pytanko, jeżeli mieszkam na wsi należącej do pewnej gminy, ale nie ma tu szpitala i będę rodzić w Krakowie to musze dzieciaczka zarejestrować w Krakowie???
Przepraszam może jest głupie ale gubie się w tym wszystkim

Stary 2013-09-30, 10:31   #3729
nasturcja7667
Zadomowienie

A ja mam jeszcze pytanie z gatunku głupich:

Czy na przewijak, prócz pokrowca frotte, planujecie jeszcze cos dawać? Żeby nie było ryzyka zasiusiania i przelania, czy już nic? [jeśli tak, to co? ]
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:31   #3730
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:

Dzidzia dowuedz sue za wczasu bo becikowe dostaniesz beZ rodzinnego a to drugie 1000 to właśnie jak ci rodzinne przyznają ale z tego ci wiem jak chcesz dochód tylko na siebie to musisz mieć zasądzone alimenty na dzieciaki chyba że ojciec nieznany lub nie żyje...co jest chore i paranoja. Ja np teraz dostaje najniższą krajowa tz tak samo i nic nam sue nie należy i z tego co policzylan to też nie będzie...

Wogóle jakie ubranka bierzecie do szpitala?dla dziecka.bi różnie bywa czasem dają czasem nie.a ja chyba już zapomniałam jak sue takie makenstwo ubiera.spakowalam 3 body z krótkim 3pajaxe 2 pary skarpetek i 1 czapeczke
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:34   #3731
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
spokojnie z ttym oddechem to i ja mam to samo..masakra ..macica uciska juz nam na watrobe ,zoladek i wgl wszytsko co mozliwe....eh..coraz gorzeh sie wyspac...
a te bole co piszesz okresowe to moga byc skurcze przepowiadajace..wiesz macica trenuje ale nie lekcewaz ich tylko obserwuj

milego dnia laski wkoncu mamy piekna zlota jesien,ma byc tak caly tydzien-podobno
tak myślałam, że to mogą być już przepowiadacze, w czwartek wizyta to się jeszcze dodatkowo skonsultuję z lekarzem.

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Mi się najpierw śniło że się czymś zakrztusiłam i obudziłam się dusząc - więc pewnie stąd ten sen. Podobno ten bezdech przechodzi jak brzuch się zacznie obniżać W każdym razie nikomu nie życzę tego co mi się przytrafiło.
oj współczuję, miałaś jeszcze dodatkowe atrakcje przez to
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:37   #3732
De28
Wtajemniczenie

U mnie ciezka noc. Maly obudzil sie o 2 z krzykiem. Chcial siusiu, zszedl z toalety,splukalam a on w krzyk, ze on chcial splukac i ryk Potem ryk, ze to on chcial otworzyc drzwi i ryk, ze on chcial zgasic swiatlo.I to pare sekund po pobudce. Potem nie moglam zasnac i on tez, wiec wzielam go do innego pokoju i poszlismy spac razem. Maz wstawal o 6 wiec nie chcialam by mi obudzil malego. No i nie poslalam go do przedszkola, bo musialabym go budzic o 7 a tak pospal do 8 30. Pol nocy mnie budzil i szturchal pytajac: mama, spisz?

A te problemy z oddychaniem, to przez to ze dziecie uciska nam przepone.

U nas 36 tydzien.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:38   #3733
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś sądny dzień...trzymajcie kciuki, odezwę się po usg

ja nie wiem co jest z moim snem, pół nocy nie mogłam spać, a nad ranem odsypiam dopiero.

A tak w ogóle to śniło mi się że przystawiałam do cycka kota i mówię do TŻ dawaj butle bo on ssać nie chce

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:45   #3734
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hejka Wiecie co no ja przeginam z tym spaniem!Czas jakoś wcześniej wstawać bo aż wstyd! A dziecko się pojawi a ja będę jak zombi wyglądać bo nie będę mogła się przyzwyczaić

heheh biedny mąż miał torbę
trzymam

Oj dzidzia to życzę Wam duuużo sił na załatwianie tych spraw!

Co osoba to inna opinia

9?! Jak będzie bardzo Ci dokuczało radzę się przejść do dentysty, da Ci taką białą maść, mi bardzo pomogła jak rosły mi 8.

Ja nie wiem jak Ty to robisz Młoda mama a ona pisze że się wyspała

No ja mam jeszcze dwie 8 do usunięcia a później zakładam aparat
Od kąd młody jest na świecie minęły 2 tygodnie, przywykłam do wstawania co 2 godziny w nocy.. Karmię go i idę spać dalej . Będąc w szpitalu prosiłam o to żeby mi się dzieckiem choć na godzinę zajęli żebym mogła odespać nockę, myślałam że po powrocie do domu będę spać razem z Jaśkiem... Od kąd wróciłam jeszcze ani razu nie odsypiałam

Cytat:

Czy na przewijak, prócz pokrowca frotte, planujecie jeszcze cos dawać? Żeby nie było ryzyka zasiusiania i przelania, czy już nic? [jeśli tak, to co? ]
Mi mama tak ładny przewijak kupiła że choć mam ten pokrowiec frotte to leży z boku a ja jak dziecko przebieram to kładę pieluszkę na przewijak Albo kładę go na przewijaku w rożku i pod dupkę mu pieluszkę podkładam w razie jakiejś niespodzianki
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:49   #3735
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Maomami tak, w Krakowie.

Antibia nie musisz mieć alimentow. Wystarczy ze powiesz ze ojciec lozy na dziecko/dzieci bez decyzji sadu. Alimenty muszą byc jak chcesz kase na "samotna matke". Podajesz kwote i oni Ci zliczaja razem. Choć moja sis miała zasw. swojego wówczas faceta o dochodach i jej powiedzieli ze skoro nie sa malzenstwem to on sie nie liczy.

I ja pisze o gminnym. Tym dodatkowym.Bo państwowe dostaniemy na pewno.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Pepper jak zostawiasz taki mocz to chowaj go do lodówki. Wtedy namnazanie ograniczone.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:50   #3736
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja kupiłam w rossmanie podkłady do przewijania o takie https://www.google.pl/search?q=podk%...ia%3B420%3B420

Stary 2013-09-30, 10:57   #3737
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dzidzia dowuedz sue za wczasu bo becikowe dostaniesz beZ rodzinnego a to drugie 1000 to właśnie jak ci rodzinne przyznają ale z tego ci wiem jak chcesz dochód tylko na siebie to musisz mieć zasądzone alimenty na dzieciaki chyba że ojciec nieznany lub nie żyje...co jest chore i paranoja. Ja np teraz dostaje najniższą krajowa tz tak samo i nic nam sue nie należy i z tego co policzylan to też nie będzie...

Wogóle jakie ubranka bierzecie do szpitala?dla dziecka.bi różnie bywa czasem dają czasem nie.a ja chyba już zapomniałam jak sue takie makenstwo ubiera.spakowalam 3 body z krótkim 3pajaxe 2 pary skarpetek i 1 czapeczke
Antibia ja nic nie biorę bo u nas szpital ubiera dzieciaczki, dopiero na wypis coś mąż weźmie w zależności od pogody. Moja kumpela jest położną u mnie w szpitalu i powiedziała że jak szpital zabezpiecza w bieliznę noworodkową to lepiej nic nie brać bo jak się dziecko pobrudzi to oni to dają do pralni i może już do Ciebie nie wrócić.

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość

ja nie wiem co jest z moim snem, pół nocy nie mogłam spać, a nad ranem odsypiam dopiero.

A tak w ogóle to śniło mi się że przystawiałam do cycka kota i mówię do TŻ dawaj butle bo on ssać nie chce
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 10:57   #3738
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Maomami tak, w Krakowie.

Antibia nie musisz mieć alimentow. Wystarczy ze powiesz ze ojciec lozy na dziecko/dzieci bez decyzji sadu. Alimenty muszą byc jak chcesz kase na "samotna matke". Podajesz kwote i oni Ci zliczaja razem. Choć moja sis miała zasw. swojego wówczas faceta o dochodach i jej powiedzieli ze skoro nie sa malzenstwem to on sie nie liczy.

I ja pisze o gminnym. Tym dodatkowym.Bo państwowe dostaniemy na pewno.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Pepper jak zostawiasz taki mocz to chowaj go do lodówki. Wtedy namnazanie ograniczone.

Nie wiem ja byłam mies temu to mi w mopsie tak powiedzieli dostałam całą rozpiske.tzn jeśli mieszkam z tz i jego dochód jest brany do wyliczeń to nie muszę mieć alimentów ale jeśli bym chciała jako sama to już muszę.i ci dla mnie chore to biorą dochód za zeszły rok plus za ten zaświadczenie a w zzeszłym roku więcej zarabiałam a tu chodzi o teraz...ogólnie babka powiedziała że ona rozumie ale niestety tak jest.

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:02   #3739
Asist22
Rozeznanie

Cytat:

Zaczynasz śnić jak ryba.

Dziecko rejestruje się w miejscu w którym odbywał się poród, a nie w miejscu zameldowania czy zamieszkania. Urząd właściwy dla szpitala przesyła dokumenty do urzędu SC w miejscowości zameldowania i chyba po miesiącu odbiera się pesel dziecka.

Witam się poniedziałkowo.
Wczoraj mąż zabrał mnie do restauracji. Oczywiście miała być czekolada + ciastko. Była zupa dla mnie i ciastko. Mąż zjadł obiad, potem pogrzebał w zupie i zeżarł ciastko. W sumie poszło 80 zł. Na mnie może przeznaczone było 25 zł. A potem narzeka, że w spodnie się nie mieści i że ja coś źle piorę, bo mu ciuchy się zbiegają Odkąd jestem w ciąży to on je za dwoje
Stary 2013-09-30, 11:06   #3740
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Ja kupiłam w rossmanie podkłady do przewijania o takie https://www.google.pl/search?q=podk%...ia%3B420%3B420
Ja mam takie http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...9&tx=131&ty=61 ale stwierdziłam że będą dobrym rozwiązaniem kiedy będziemy jechać np gdzieś w gości
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:13   #3741
Asist22
Rozeznanie

Coś dziwnego się ze mną dzieje. Ostatnio mogłabym jeść bez przerwy i ciągle byłąm głodna. A od soboty czuję się pełna. Z jednej strony to dobrze, bo juz mnie to wkurzało, ale taka zmiana z dnia na dzień. Może dzieć mnie uciska na żołądek.
Stary 2013-09-30, 11:14   #3742
niunia32
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny...
po wizycie odezwe się chyba dopiero po basenie, albo jutro. bo po lekarzu jadę po męża i po farby do sklepu.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:15   #3743
Asist22
Rozeznanie

I jeszcze jedno pytanie, pewnie już wcześniej było zadawane dlatego przepraszam za powtórkę.
Jak długo się czeka na kasę z ZUSu? Jest ustalona jakaś liczba dni czy zależy to od urzędu?
Stary 2013-09-30, 11:16   #3744
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie http://www.google.pl/imgres?sa=X&es_...9&tx=131&ty=61 ale stwierdziłam że będą dobrym rozwiązaniem kiedy będziemy jechać np gdzieś w gości
ja na takie wyjazdy mam jeszcze przewijak dołączony do torby

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:20   #3745
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
Anulka tylko, ze ja jestem gorsza niż dziecko strasznie przywiązana do nich. Jak leżałam tydzień w szpitalu jak synka rodzilam to maz codziiennie przyjeżdżał i długo ze mną był praktycznie tylko jeździł do pracy potem domnie i do domu na noc a jak miał 2 zmianę to przed praca a do szpitala mamy 40 km i mimoo to zawsze jak odjeżdżał to płakałam. Teraz jak syncio jest to jeszcze gorzej:'( tak myślałam to chyba poproszę męża zeby go przywiózł dopiero jak będzie nas wybierał bo tak w odwiedziny to za dużo płaczu by było. Ja teraz płacze jak na niego patrzę i myślę ze będę musiała go zostawić przy dobrych wiatrach na 3 dni a co dopiero jak to nastąpi.

Cytat:
Domi ja juz sie kapie. Nie lubię w wannie sie prysznicowac bo mi zimno ale ze mnie to praktycznie nic nie wyplywa.

Anulka pod wrażeniem czego?

nie mógł przytulić się do Kruszka pierwszy raz

Cytat:
Witam się z Wami!

Kolejny słaby dzień. Popijam herbatkę gorzką, modląc się, by nie wróciła zbyt szybko żadną stroną. Na szczęście nie mam gorączki. Dzwoniłam już do gina do przychodni, kazał dużo pić, odpoczywać i jak do jutra nie przejdzie, to w środę się pokazać z samego rana.
Ciekawe jest to, że ucieka ze mnie tylko część rzeczy. Więc to nie jelitówka. Mam nadzieję, że to nie to słynne "przygotowanie organizmu do porodu". Bo lipton. Ciuszki nie wszystkie poprane.
trzymam kciuki za poprawę samopoczucia

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:33   #3746
Olenka_24
Zadomowienie

Dziewczyny , ciekawe jak tam nasza Trela Morela z Majeczką
Dziś się chyba miała zgłosić do szpitala jeżeli nie urodzi przez weekend ?
Stary 2013-09-30, 11:35   #3747
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny , ciekawe jak tam nasza Trela Morela z Majeczką
Dziś się chyba miała zgłosić do szpitala jeżeli nie urodzi przez weekend ?
do położnej miała iść chyba, na masaż szyjki
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:36   #3748
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
I jeszcze jedno pytanie, pewnie już wcześniej było zadawane dlatego przepraszam za powtórkę.
Jak długo się czeka na kasę z ZUSu? Jest ustalona jakaś liczba dni czy zależy to od urzędu?
Oni sobie wypłacają chyba jak im się podobaSłyszałam że w ratach często to robią, ja nie wiem bo mi płaci bezpośrednio pracodawca a on rozlicza się z Zusem.
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja na takie wyjazdy mam jeszcze przewijak dołączony do torby
Ja też
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 11:41   #3749
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Asist ja mam zwolnienia wystawiane do 9 danego miesiąca tak mniej więcej i 12 każdego miesiąca mam pieniążki na koncie. Nigdy mi się nie zdarzyło żeby dostać kasę w ratach lub coś w tym stylu.
Generalnie Zus 3 razy w miesiącu przelewa kasę , także w zależności od tego jak masz zwolnienie to tak dostaniesz pieniążki.
Stary 2013-09-30, 11:43   #3750
ryba91
Zakorzenienie

tak, Trele do położnej na masaż i rozmowe, Paulina czeka na USG i decyzje kiedy Maja bedzie z nią a Beatka wczoraj szła do szpitala.. za całą trójeczkę !

Ciekawe jak Angiee..

pOsprzątałam kuchnie i mnie głowa przestała boleć nocrmalnie musze częsciej sprzątać

Ja będę kupować na pewno jakieś podkłady bo czesto bedziemy 'w trasie' z małym, wiec lepiej być przygotowanym

U Was tez taki wiatr??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości