Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 12:54   #3391
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Moja też krzyczy ze zmęczenia. W ogóle od soboty robi dwie nowe rzeczy: drze się w niebogłosy, taki zupełnie inny krzyk zaczęła mieć i widać że sama jest zdziwiona i zaczęła próbować się podnosić, w leżaczku to w ogóle się wyrywa do siadania, ale nie dość że nie ma tyle siły to jeszcze pasy ją uziemiają. Bawiłam się z nią dzisiaj taką grającą zabawką, ciężka jest więc tylko trzymałam nad nią i pokazywałam gdzie się naciska - ona wtedy gra i świeci i Helunia próbowała się do niej podnieść

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Dziewczyny, która z Was bierze roczny macierzyński? Jak sobie poradzicie z tymi 60%, mężowie dostaną podwyżkę czy co?

I jeszcze chciałam się Was zapytać, która była w pracy 'pokazać' dziecko? U mnie się tak robi, a mała ma ponad 4 miesiące i ja jeszcze nie byłam No ale najpierw to spojenie, a potem jak już było trochę lepiej to wyjechaliśmy, jesteśmy od września w kato i nie umiem się z mężem wybrać żeby mnie podrzucił - nie żebym się tłumaczyła boję się trochę rozmowy z szefową bo chciałabym wziąć roczny macierzyński a jak zaszłam w ciąże to mówiłam że wrócę jak najszybciej
Jabmam roczny za mc mam juz 60 % no coz maz jest damy rade
A dziecko bylam juz pokazac u mnie tez taki zwyczaj

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Pare razy już Wam pokazywałam co kupiłam z endo. Teraz znów zamówiłam 8 koszulek Kocham Endo. Jak byłam dzieciakiem to moja mama mi tam kupowała.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

A jakie to? Duże??

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Kojarzycie, czy są gdzieś do zgarnięcia jakieś darmowe próbki lub coś ???
Maly jest tak 8x7 cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:00   #3392
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam endo, tam jest super ta bawełna i nadrugi nie są takie naklejone.

Moj tak samo, chwilę się odwrócę i już marudzi albo ryk. Wczoraj myślałam, że oszaleję. Ja podziwiam samotne matki. Nie wyobrażam sobie tego. Ja bym chyba nic nie jedła i śmierdziała na kilometr. Moje dziecko ciągle coś chce , gadać do niego trzeba, bawić się, gilać, nosić. Non stop.
sorki ale dobrze słyszeć że są takie inne 'przypadki', nie żebym komuś życzyła takiego maruda
Mi mąż średnio pomaga, nie śmierdzę bo myje się jak dziecko śpi
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:03   #3393
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no widzisz a ja tiramisu się boję żeby nie pobudzić młodego kofeiną

ja się dziś dołączam do klubu zombie

nie wiem co mi się dzieje z dzieckiem. wczoraj przespał cały dzień, pięknie usnął, dokarmiłam go na śpiocha ok 22.30, i potem średnio co godzinę był wrzask ślinił się, pakował wszystko do buzi, pluł smokiem, jakaś masakra..a teraz śpi na rękach
witaj w klubie, u nas dziś pierwsza od urodzenia masakryczna noc, budził się co godzinę i sam już nie wiedział czego chce, właąsnie się ratuje mocnym espresso i kawałkiem ciasta

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:09   #3394
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja biorę i póki co nie oszczędzam bo mi nie wychodzi
Ale na szczęście to 60% to nie będzie jakaś tragedia u mnie, a poza tym TŻ też ma obiecaną podwyżkę w grudniu Mam nadzieję, że dostanie

Co do pracy to ja byłam w sumie z dzieckiem. I w sumie nie gadałam z szefami o rocznym macierzyńskim. U nas się wszystko przez kadry odbywało, złożyłam do nich wniosek i tyle Sama nie wiem czy szefowstwo o tym wie czy nie
Wszyscy mężowie mają podwyżkę obiecaną jak żony zaczną dostawać 60% czy jak??
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:14   #3395
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Anka ja bym jej chyba cos powiedziała, żeby przynajmniej tych biszkoptów nie dawała, kurde ja sobie tego wyobraznic nie mogę, że mój 8,5 kilowy okruszek za 3 tygodnie ma zacząć jesc a co dopiero wcisnąć w niego tyle posiłków i ciastka

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

dziewczyny czy przy kp mogę wziąć cos antyalergicznego?? posmarowałam się kremem na tradzik który mnie dobija i spuchłam i twarz czerwona jak burak

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-10-06 o 19:19
Stary 2013-09-30, 13:19   #3396
justyna_g4
Zakorzenienie

Dziewczyny mam prośbę...poszukuję takiej czapki/tego typu rozmiar 40-42 jakby któraś gdzieś w sklepie widziała, na stronie internetowej albo w lumpku to dajcie znać. Ta jest akurat firmy krochetta. Zapłacę za przesyłkę jeśli któraś znajdzie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-30 13.09.23.jpg (69,0 KB, 75 załadowań)

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:22   #3397
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy przy kp mogę wziąć cos antyalergicznego?? posmarowałam się kremem na tradzik który mnie dobija i spuchłam i twarz czerwona jak burak
Jak mnie coś ugryzło to lekarz mi dał Flonidan a to był pediatra wiec myślę, że wiedział co robi.

Laura

Stary 2013-09-30, 13:25   #3398
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
sorki ale dobrze słyszeć że są takie inne 'przypadki', nie żebym komuś życzyła takiego maruda
Mi mąż średnio pomaga, nie śmierdzę bo myje się jak dziecko śpi

hhah, też się cieszę, jak słyszę że kogoś maluch marudzi, ale zawsze mi się wydaje, że mój to jednak bardziej Mówię Ci, on jest potworem czaem. Dziś jest w miarę ok, ale wczoraj!! Okropność. Aż mi się w głowie kreciło. Mój mąż pomaga, ale teraz ma chorą rękę i średnio z noszeniem dziecka... Albo on mi zawsze mówi, że Mały jest głodny.... jasne... cały czas głodny ale jeść nie chce..ech..faceci
Stary 2013-09-30, 13:26   #3399
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubie, u nas dziś pierwsza od urodzenia masakryczna noc, budził się co godzinę i sam już nie wiedział czego chce, właąsnie się ratuje mocnym espresso i kawałkiem ciasta
U nas od 1,5 tygodnia pobudki od 23 co 1,5/2h. Pierwsze katar a teraz już sama nie wiem. Mała budzi się z wrzaskiem, podnosi nóżki jakby brzuch ją bolał ale cały dzień ją masuję, daję bobotic i nic nie pomaga. Ale zje i zazwyczaj zasypia przy cycu.

Laura

Stary 2013-09-30, 13:28   #3400
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry
ale piękna pogoda
od 10 jesteśmy na spacerku, pomału zmierzamy w stronę domku
Troszkę Was podczytywałam w weekend ale nie miałam czasu wpaść na dłużej więc nic nie pisałam.

Zaliczyliśmy dzisiaj lumpka, kupiłam Małemu kilka fajnych ciuszków

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:29   #3401
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe przypomnialas mi, o "bobas lubi wybor", ale to już o BLW

od Ciebie zawsze się czegos naucze moja Ty inspiracjo! dzięki to ja tez tak chce hehe.

napisze do niej, ale pewnie nie będzie to z dnia na dzień, bo mamusia od września wrocila do pracy i baaardzo to przezywa niby tylko kilka godz. dziennie (nauczycielka w szkole waldorfskiej), ale jednak ich dotychczasowy plan dnia stanal na glowie. już w wakacje przezywala jak to tak jeden cycus dziennie mniej
Podobno nie warto kupować tej książki

hehe, spoko, polecam się

fajnie, nie spieszy nam się jeszcze aż tak

Cytat:
Co tam? Co ś ważnego się działo?

A tego lewka z Fishera już komuś wysłali???
wiele z nas już dostało
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
wczoraj wróciliśmy z matrixa po 21, jak mały mnie usłyszał to się obudził i go nakarmiłam u teściowej, podnoszę go a on plecy i tyłek mokry myslę o co kaman:/ a teściowa przez pomyłkę założyła młodemu pieluchę kąpielową bo była w torbie także upewniłam się, że dzieciaki sikają do basenu mieliśmy tylko spodnie na zmianę więc młody w kombinezonie z gołą klatą wracał ale nie narzekał:P w domu dojadł przed 22 i spał do 6.20 kiedy go budzik małża obudził za to ja się budziłam kilka razy zaskoczona, że nic nie woła
jasne, że sikają ta pieluszka ma tylko grubsze sprawy przetrzymać

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byłam u gina, wszystko ok, endometrium grube na 1,2 mm więc mimo że @ trwa już prawie 3 tyg mam się nastawiać na jeszcze, może nawet z miesiąc, i to normalne po porodzie - no chyba się pochlastam
i dobrze Ci tak, za długo miałaś spokój

Cytat:
dostałam ofertę jakiś 2 miesiące temu ale to było za wcześnie więc dopiero zacznę szukać gdzieś za miesiąc, chciałabym od stycznia, lutego zacząc nie planowałam karmić dłużej niż pół roku, ale jeśli dalej będę się z tym komfortowo czuła i uda mi się tylko karmić wieczorem bez odciągania i cudowania w ciągu dnia to może jeszcze jakiś czas pokarmię, ale nie wiem jak dla mnie osobiście (nie oceniam nikogo kto chce dłużej karmić !)taki chłopak 8-10 miesięcy to już duży jak na cyca i nie wiem czy będę w ogóle chciała tyle karmić okazało się, że teściowa kończy pracę za miesiąc, więc mamy opiekę dla młodzieńca
a dziewczynka nie za duża? absolutnie się nie czepiam tylko dziwnie to brzmi

===
hej! u nas pogoda super słonko świeci ale wieje okropnie byliśmy na spacerze, ja teraz sprzątam a Młody marudzi
noc była ok ale ja jak zwykle niewyspana

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:29   #3402
justyna_g4
Zakorzenienie

vvgh Moja mała też cały czas potrzebuje uwagi. Może sie bawić na macie ale muszę siedzieć nią i patrzeć na nią chociaż bo jak już zabiorę kompa ze sobą i chcę was poczytać to jęczy. Może z 5 minut sama się zabawi raz dziennie to jest max. Czasem uda mi się ją w leżaczku położyć i coś w kuchni robić ale muszę też prawie cały czas gadać do niej. Na szczęście Tż dużo pomaga jak tylko może i tu jest problem bo często go nie ma bo tu coś tam coś i praca np w ten weekend w sobote rano zbierał ziemniaki u babci, pojechał na 14 do pracy, wrócił o 22 i pojechał na 6 do pracy wiec praktycznie go nie było.

Laura

Stary 2013-09-30, 13:34   #3403
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Dzień dobry
ale piękna pogoda
od 10 jesteśmy na spacerku, pomału zmierzamy w stronę domku
Troszkę Was podczytywałam w weekend ale nie miałam czasu wpaść na dłużej więc nic nie pisałam.

Zaliczyliśmy dzisiaj lumpka, kupiłam Małemu kilka fajnych ciuszków

heeej

pokaż ciuchy Ty zawsze coś ciekawego wyhaczysz

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

jakie są ulubione zabawy Waszych dzieci?? może mojego coś zainteresuje
Stary 2013-09-30, 13:44   #3404
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mówiłam ale jak grochem o ścianę, bo przecież jak ja mogę się równać wiedzą na temat żywienia niemowląt z jej położną śr dlatego jak tam już jestem to tylko milczę, albo wychodzę z pokoju, pytalam sie jej czemu kaszy mannej nie daje tylko te mega slodkie biszkopty i to na mm, to stwierdziła że teraz już mannej się nie daje albo mały nie chciał pić tej słodkiej herbatki z hippa to dosypala mu jeszcze cukru

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

herbatki granulowane z hipa fuuuuuu
Na alergie wapno

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

hehe, spoko, polecam się

wiele z nas już dostało

===
hej! u nas pogoda super słonko świeci ale wieje okropnie byliśmy na spacerze, ja teraz sprzątam a Młody marudzi
A na wiem ? Chlopca mam :p

Posmarowalam malemu dziaselko calgelem i odzyskalam dziecko

Co do zabawek, moj jest malo wybredny i bawi sie sam ale hitem jest obecnie oball i wszelkie grzechoki albo szeleszczace ksiazeczki no i karuzelka tiny love godzine pd nia lezy i piszczh z radosci
Stary 2013-09-30, 13:46   #3405
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
heeej

pokaż ciuchy Ty zawsze coś ciekawego wyhaczysz

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

jakie są ulubione zabawy Waszych dzieci?? może mojego coś zainteresuje
samolot na rękach lub nogach taty, broda taty do dotykania, zabawy typu idzie rak, lub idzie kominiarz po drabinie, ważyła kaszkę sroczka, pierdzenie w brzuch i leżenia na golasa

Julka
Stary 2013-09-30, 13:46   #3406
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
mówiłam ale jak grochem o ścianę, bo przecież jak ja mogę się równać wiedzą na temat żywienia niemowląt z jej położną śr dlatego jak tam już jestem to tylko milczę, albo wychodzę z pokoju, pytalam sie jej czemu kaszy mannej nie daje tylko te mega slodkie biszkopty i to na mm, to stwierdziła że teraz już mannej się nie daje albo mały nie chciał pić tej słodkiej herbatki z hippa to dosypala mu jeszcze cukru

Na alergie wapno

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

hehe, spoko, polecam się

wiele z nas już dostało

===
A ja wiem ? Chlopca mam :p

Co do zabawek, moj jest malo wybredny i bawi sie sam ale hitem jest obecnie oball i wszelkie grzechoki albo szeleszczace ksiazeczki no i karuzelka tiny love godzine pd nia lezy i piszczh z radosci
Stary 2013-09-30, 13:48   #3407
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale to można zejść po takim czasie, przecież to jest niezły ubytek krwi. Jak miałam kiedyś na studiach po tydzień co dwa tygodnie to poszłam po takim drugim do gina, bo ledwo po schodach w akademiku wchodziłam pod koniec tego drugiego ...

na szczęście nie jest tak mocno jak miałam na początku, w liceum itp ... no ale wkurza mnie to ... męża jeszcze bardziej

Cytat:
Moja też krzyczy ze zmęczenia. W ogóle od soboty robi dwie nowe rzeczy: drze się w niebogłosy, taki zupełnie inny krzyk zaczęła mieć i widać że sama jest zdziwiona i zaczęła próbować się podnosić, w leżaczku to w ogóle się wyrywa do siadania, ale nie dość że nie ma tyle siły to jeszcze pasy ją uziemiają. Bawiłam się z nią dzisiaj taką grającą zabawką, ciężka jest więc tylko trzymałam nad nią i pokazywałam gdzie się naciska - ona wtedy gra i świeci i Helunia próbowała się do niej podnieść

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Dziewczyny, która z Was bierze roczny macierzyński? Jak sobie poradzicie z tymi 60%, mężowie dostaną podwyżkę czy co?

I jeszcze chciałam się Was zapytać, która była w pracy 'pokazać' dziecko? U mnie się tak robi, a mała ma ponad 4 miesiące i ja jeszcze nie byłam No ale najpierw to spojenie, a potem jak już było trochę lepiej to wyjechaliśmy, jesteśmy od września w kato i nie umiem się z mężem wybrać żeby mnie podrzucił - nie żebym się tłumaczyła boję się trochę rozmowy z szefową bo chciałabym wziąć roczny macierzyński a jak zaszłam w ciąże to mówiłam że wrócę jak najszybciej
hahah daleko masz
my byliśmy jak mały miał hmmm miesiąc? ale niekoniecznie tylko po to żeby go "pokazać" bo miałam wizytę z pracy dwóch osób wcześniej już, jednego kolegi i tak nie było a za mnie jest jakaś nowa osoba więc nie miałam potrzeby jej pokazywać dziecko ale oglądali go już w oddziałach w Gliwicach i Sosnowcu za to, bo jak byłam akurat to zaglądałam na ploty
no ale Ty masz inną sytuację, ja byłam towarzysko a Ty musisz o tym macierzyńskim pogadać... może napisz im maila
a co do kasy to będzie ciężko ale liczyliśmy się z tym. zanim zaszłam w ciążę zaczęliśmy oszczędzać więc przez 1,5 roku starań się trochę uzbierało, tylko że przez to że mąż stracił pracę na 3 miesiące a ja też stałam się bezrobotna to klops - no jakoś musimy dać radę chociaż ciągle dochodzą nowe wydatki jak np. osłonka na wózek

aaaa i dla Helenki, muszę zobaczyć nowe umiejętności

no to se nadrobiłam .... idę do marudy.
aaaa i muszę kolejny raz pochwalić naszą rehabilitantkę - Młody przez ponad pół h ani razu nie zapłakał, jak zaczynał marudzić to gadała z nim, wygłupiała się ... cudowna jest

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:48   #3408
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny czy przy kp mogę wziąć cos antyalergicznego?? posmarowałam się kremem na tradzik który mnie dobija i spuchłam i twarz czerwona jak burak
napewno śmiało możesz brać wapno np. takie musujące co się rozpuszcza tabletke w wodzie , ja zaraz po porodzie miałąm wysypke na brzuchu i lekarz przepisała mi wapno
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:53   #3409
humpback
Zakorzenienie

piekę sobie ciasto jogurtowe z malinami i właśnie sobie zdałam sprawę że chyba nie dodałam sody a jak kupię czekoladę to będzie brownie według pearl
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:01   #3410
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam takie pytanko- czy Wy codziennie "trzymacie" Wasze
dzieci trochę nago tzn. chodzi mi konkretnie z odkrytymi nóżkami, bez skarpetek czy rajstopek?
.
ogólnie nie, tylko przy zmianie pieluchy czesto trzymam natalke rozebraną od pasa w dół, lubi tak poleżeć na golasa i lubi jak się ja np. łaskocze po stopka czy całuje jak leży na przewijaku

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
My już po chrzcie:-D Tymek przespał całą msze, podczas chrztu już nie spał. Obserwował i uśmiechał się do chrzesnej nie zapłakał ani razu,nawet podczas polewania główki
.
dla Tymka, zuch chłopak że niepłakał

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
A i wylazą nam kolejne ząbki.. ciekawe czy będzie taka rozpacz jak ostatnio czy trochę lagodnie to przejdzie...
za zabki kolejne , chrzest a co do teśiowej to brak słów ( pociesze cie , moja jest jeszcze gorsza )

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
:
1. Ile na początek i co na początek? Wiem, że należy nie zaczynać od deserków tylko marchewka, ziemniak. Ok, kupiłam dziś kilka zupek "pierwsza łyżeczka" - marchewka, kalafior, brokuł itp. Daje jej powiedzmy marchewkę (ile tego na początek?, przez ile dni? Ile dziennie?)
2. Kiedy wprowadzamy deserki?
3. Czy jeśli daje danie ze słoiczka to odpuszczam jedno karmienie mlekiem modyfikowanym?
4. Co z tym glutenem? Kiedy, co i jak?
5. Widziałam też, że od 4 miesiąca są też kaszki, no bananowa. Też to powinno się dawać? Jeśli tak to ile? Kiedy?
dziewczyny ci już wiele napisały, iwec niebede powielać, tylko wspomne kilka słów--> u nas zaczeliśmy od marchewki, 3 dni pod rza jadła, i niezabardzo szła jej ta marchewka, 4 dnia dostała ziemniak z dynią i to jej zdecydowanie bardzeiej posmakowało i kaszke zjada chętnie ta co Vil polecała czyli z bobowity expert bananowa. teraz robie małej 2 dni przewry od słoiczków-->czekamy na kupe

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
byłam u gina, wszystko ok, endometrium grube na 1,2 mm więc mimo że @ trwa już prawie 3 tyg mam się nastawiać na jeszcze, może nawet z miesiąc, i to normalne po porodzie - no chyba się pochlastam
współczuje tak długiej @, ja tez mam po porodzie długie, obfite i tez byłam na kontroli u gina by upewnić się ze wszystko ok

Cytat:
Dziewczyny pytanie na szybko. Czy zdarzylo wam sie ze wasze dziecko codziennie kaszle od sliny kilma razy dziennie? Bo moje dziecko kaszle codziennie od kilku dni. Kataru i temp.brak. i dotychczas myslalam ze to slina ale juz zwarpilam dzis.
.
Natalka tak miała kilka razy, że przez kilka dni kasłała , nawet w nocy się budziła, ale u nas to od śliny i przy pierwszym ząbku jak się wyżynał też pokasływała
Stary 2013-09-30, 14:12   #3411
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a ja się zastanawiałam jak zminimalizować cukier przy przetworach

Cytat:
h
ja odzyskałam na jakieś pół godziny. była krótka drzemka, trochę uśmiechów a potem wrzask
Stary 2013-09-30, 14:23   #3412
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisze Wam tylko jeszcze, że piątek pięknie wyprałam matę - w sobotę wyłożyłam bo wyschła a wczoraj ślicznie moja sunia jak wróciła z dworu stwierdziła że dostała nowe legowisko i się na macie wywaliła
ja jak wyprałam kiedyś , powiesiłam na balkonie i mi gołebie ja zapaskudziły

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
U nas ostatnio znowu problemy z zasypianiem... znowu skok? już nie ogarniam lulanie w bujaczku pomaga, ale przez jakąś godzinę po zaśnięciu budzi się kilka razy z krzykiem i muszę go uspokajać na rękach... tylko w nocy tak jest, w dzień śpi normalnie... nie wiem o co chodzi
może skok, może ząbki ida....kto to wie z dzieciakami nic nigdy niewiadomo

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, która z Was bierze roczny macierzyński? Jak sobie poradzicie z tymi 60%, mężowie dostaną podwyżkę czy co?

I jeszcze chciałam się Was zapytać, która była w pracy 'pokazać' dziecko?
ja biore, z tym że mi sie w trakcie bedzie umowa kończyła wiec pewnie później przez zus bede miała kase przez oststnie mieisące , a co do pokazywania dziecka w pracy ,u mnie mają mnie gdzieś, po porodzie 2 osoby mi napisałay tylko smsa, no cóż taka praca , taka firma--->liczy się tylko budżet, budżet do zrealizowania, co się dzieje z pracownikiem to sie nieliczy......umowy mi nieprzedłużą, bo im niepotrzeba osoba któa była na macierzyńskim na moje miejsce już przewineło się kilka studentek......u mnie te 60% to nawet mi na czynasz na mieszkanie niestraczy , moż ena mleko dla małęj........

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Natalka ćwiczy intensywnie przewracanie na brzuch szkoda tylko ze z brzucha na plecy jej niewychodzi i ciągle musze schylać sie na mate by ja odwracać

Kupione nowe smoczki nie dały rezultatów---> kciuk nadal najlepszy ale niepoddajemy sie z tz i walczymy intensywnie , na noc założona skarpetka pomogła, mała niespałą z kciukiem ,a w dzień ja kontrolujemy jak sie da i niewkłda go już tak czasto jak wczesniej....
Stary 2013-09-30, 14:43   #3413
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a ja się zastanawiałam jak zminimalizować cukier przy przetworach

ja odzyskałam na jakieś pół godziny. była krótka drzemka, trochę uśmiechów a potem wrzask

u nas narazie spokój, nawte było jedzenie bez płaczu

tam jest napisane, że można co 20 minut więc smaruj kupiłam jeszcze camille kropelki ale jeszce nie próbowałam
Stary 2013-09-30, 14:46   #3414
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Wszyscy mężowie mają podwyżkę obiecaną jak żony zaczną dostawać 60% czy jak??
Hehe, mój dopiero 2 miesiące po ale to przypadek.
U mnie to wyglądało tak, że ja i tak myślałam, żeby iść na rok na macierzyński + wychowawczy, a że oszczędna jestem z natury to odłożyłam co nie co. Te 60% jest mi w tym momencie bardzo na rękę
Cytat:
No i tu się nie zgodzę a mam wiarygodne źródło

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:46   #3415
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
ja jak wyprałam kiedyś , powiesiłam na balkonie i mi gołebie ja zapaskudziły

ja biore, z tym że mi sie w trakcie bedzie umowa kończyła wiec pewnie później przez zus bede miała kase przez oststnie mieisące , a co do pokazywania dziecka w pracy ,u mnie mają mnie gdzieś, po porodzie 2 osoby mi napisałay tylko smsa, no cóż taka praca , taka firma--->liczy się tylko budżet, budżet do zrealizowania, co się dzieje z pracownikiem to sie nieliczy......umowy mi nieprzedłużą, bo im niepotrzeba osoba któa była na macierzyńskim na moje miejsce już przewineło się kilka studentek......u mnie te 60% to nawet mi na czynasz na mieszkanie niestraczy , moż ena mleko dla małęj........
nie cierpię gołębi
i kicha z tą pracą, ale przynajmniej będziesz mieć czas żeby szukać czegoś na spokojnie
Stary 2013-09-30, 14:46   #3416
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
u

tam jest napisane, że można co 20 minut więc smaruj kupiłam jeszcze camille kropelki ale jeszce nie próbowałam
u nas camile niedziała, kupie może ten żel co wam pomógł bo młodą swędzą dziąsełka a gryzakó nieche gryźć
Stary 2013-09-30, 14:47   #3417
xal
Zakorzenienie

Cytat:

Hmm przy kp to chyba tylko odstawić alergen. Kolor i opuchlizna po kremie zejdzie, jak swędzi to ja bym kombinowała coś w stylu fenistilu byle bez sterydów.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:50   #3418
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u nas narazie spokój, nawte było jedzenie bez płaczu

nie chcę go tym zbytnio faszerować, tym bardziej że jest ograniczenie do 6 razy na dobę i wolę ulżyć mu wieczorem. na razie zawinęłam go w chustę i ma krótkie drzemki z przerwami na krzyk. próbowałam dawać mu gryzak, ale to nie działa. woli gryźć moją rękę, ramię albo szyję
Stary 2013-09-30, 14:51   #3419
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
nie cierpię gołębi
i kicha z tą pracą, ale przynajmniej będziesz mieć czas żeby szukać czegoś na spokojnie
też niecierpie golebi, sąsaidka z kltaki obok z 4 pietra je dokarmia pokryjomu

a co pracy to masakra.....rok szukania, praca niezwiazana woógle z kierunkiem studiów.....płakac mi się chce jak pomyśle zę znów bede musiała szukać nowej a tu w kielcach lipa z pracą straszna......czasem żałuje że studiowałam, bo po mimo 5 na dyplomie, miejsca w 5 % najelpszych absolwentów miałam słabą prace za grosze a teraz zostane z niczym........nawet z tż myślimy uciekac z CK ale niedawno pół roku temu kupiliśmy mieszkanie i kredy mamy i to nas tu troche trzyma niestety no i mała.....zycie jest ciężkie......
Stary 2013-09-30, 14:54   #3420
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość

może skok, może ząbki ida....kto to wie z dzieciakami nic nigdy niewiadomo

coraz bardziej myślę, że chodzi o zęby... ciągle się ślini i wszystko do buzi wkłada, a przy jedzeniu świruje- niby chce jeść ale butlę odpycha i kombinuje

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości