Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-30, 13:57   #3991
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Pierwsze bardziej mi przypadły do gustu - nie wiem jak miała wyglądać opcja nr. 3

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 13:58   #3992
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Dla Trójmiejskich fanek tortów babeczkowych:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:14   #3993
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Mój TŻ w życiu nie kupi garnituru w sklepie typu Vistula czy Wólczanka czy Bytom choćby nie wiem jak chciał i szukał Jest bardzo szczupły, za to szerszy w ramionach (kolarz :P ) i pasują mu tylko takie super super slim. Więc trzeba się będzie nachodzić
Mój też tak ma - jest strasznie chudy, ale ciuchy musi nosić rozmiar L, przez ramiona (barczysty jest trochę), ostatnio szukaliśmy dla niego koszuli i w kołnierzu 39, a w ramionach ciasno, cudem znaleźliśmy 39/40 i była okej

Cytat:
O masakra, 6 miesięcy?! A ja myślałam, że mam jeszcze duuuuuużo czasu :P Muszę zweryfikować swoje mam_jeszcze_czas podejście :P

Dużo dobrych opinii słyszałam o http://www.akces2.com/
"Moja" ukochana kiecka idzie..uwaga... 7 miesięcy stwierdziłyśmy z siostrą, że chyba idzie pieszo na manekinie (z Włoch).

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
dziewczyny! dziś dzień chłopaka kupujecie coś swoim? czy macie "wymówkę" typu "jesteś chłopiec czy mężczyzna?"
Mój by się chyba obraził, obchodzi dzień mężczyzny. W ogóle postanowiliśmy, że prezenty będziemy sobie robili teraz typowo ślubne, czyli TŻ na urodziny dostanie pewnie koszule, na dzień mężczyzny spinki, ja na urodziny chyba go poproszę o buty (mam w maju, a ślub w sierpniu). Pewnie na Gwiazdkę odpoczniemy od tematyki ślubnej i kupimy sobie coś "dla siebie"

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
mam ten organizer - wcisnelam w szafke. Nie zbyt przydatne jak dla mnie
Ja sobie kupiłam zeszyt i sama wydumałam z niego "organizer". Zrobiłam tabelkę-kalendarz co kiedy trzeba zrobić, mam tam propozycje fotografów, dj, itp., listę piosenek.... I jeszcze sporo stron zostało, bo i przygotowań/wyborów coraz więcej

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:27   #3994
Opiumalfa
Zakorzenienie

Chcialabym zastrzec, ze te zaproszenia mialy byc pogladowe co do ksztaltu i zawartosci. Projekt bedzie zupelnie nowy

To mialyby byc te trzecie http://projektslub.blogspot.be/2012/...cztowke-z.html
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 14:31   #3995
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Poszetka
Dzięki, wyleciało mi z głowy

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Prawidłowo dobrana poszetka nie powinna być z tego samego materiału co krawat czy mucha. Wiem, że są gotowe zestawy ale to faux pas.
My na pewno będziemy mieli poszetkę, prawdopodobnie białą.
ALbo w grochy: http://simplechic.pl/pl/89-poszetka-kyiv.html
O, nie wiedziałam Dziękuję za informację, nigdy w życiu jeszcze nie miałam do czynienia z poszetkami. W takim razie może kupimy mu krawat ivory w jakieś delikatne wzory, a do tego poszetka czerwona - w odcieniu mojej szarfy przy sukni? To by chyba fajnie wyglądało
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 15:02   #3996
justynkie
Wtajemniczenie

Myślę, że to dobry pomysł, o ile garnitur ma byc czarny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:18   #3997
fascinata
Raczkowanie

Byliśmy dziś z TŻ u księdza - chcieliśmy dowiedzieć się jak wygląda kwestia umówienia terminu. Nic nie załatwiliśmy - aby zarezerwować termin mamy się zgłosić na początku przyszłego roku...

Teraz będziemy szukać jeszcze nauk dla narzeczonych bo w naszej parafii nie organizują

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 17:42   #3998
anka1897
Wtajemniczenie

Hej
trochę mnie tutaj nie było, ale jakoś nie miałam głowy do kwestii ślubnych

gratuluję zakupu sukni ślubnych jutynkie suknia w grochy jest pomysł wesela w stylu lat 60 jest mega

Byliśmy w sobotę na ślubie kościelnym koleżanki z pracy Tż. Pierwszy ślub który mnie nie wzruszył (może dlatego, że rano byliśmy na pogrzebie). Utwierdziłam się w przekonaniu, że oprawa muzyczna mszy jest bardzo ważna - tutaj była tylko organistka, której śpiew nie zachwycał Kościół skromnie, ładnie i z wyczuciem przybranym (mam zdjęcie jak odnajdę to wstawię). Pan Młody pomylił się podczas przysięgi - zamiast opuszczę powiedział dopuszczę Tż podobało się pudełko na koperty które trzymał świadek i powiedział, że też takie chce dla Nas

Niestety, kiedy zdecydowałam się na zmianę foto okazało się, że mają już zajęty nasz termin Pozostaje mi pogodzić się z dotychczasowym wyborem. Jeszcze fotografka od sesji narzeczeńskiej nie wywiązuje się z terminu miała przesłać nam zdjęcia do 24 września, dzisiaj do niej napisałam a Ona się tłumaczy że dużo zleceń ma i nie wyrabia. Postara się do końca października

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 17:53   #3999
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że to dobry pomysł, o ile garnitur ma byc czarny

Tak, zdecydowanie - nie wiem jeszcze, czy czarny, czy bardzo ciemno grafitowy, ale na pewno te klimaty Chyba wolałabym czarny.

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Byliśmy w sobotę na ślubie kościelnym koleżanki z pracy Tż. Pierwszy ślub który mnie nie wzruszył (może dlatego, że rano byliśmy na pogrzebie). Utwierdziłam się w przekonaniu, że oprawa muzyczna mszy jest bardzo ważna - tutaj była tylko organistka, której śpiew nie zachwycał Kościół skromnie, ładnie i z wyczuciem przybranym (mam zdjęcie jak odnajdę to wstawię). Pan Młody pomylił się podczas przysięgi - zamiast opuszczę powiedział dopuszczę Tż podobało się pudełko na koperty które trzymał świadek i powiedział, że też takie chce dla Nas

Niestety, kiedy zdecydowałam się na zmianę foto okazało się, że mają już zajęty nasz termin Pozostaje mi pogodzić się z dotychczasowym wyborem. Jeszcze fotografka od sesji narzeczeńskiej nie wywiązuje się z terminu miała przesłać nam zdjęcia do 24 września, dzisiaj do niej napisałam a Ona się tłumaczy że dużo zleceń ma i nie wyrabia. Postara się do końca października
To fakt, muzyka podczas Mszy ma ogrooomne znaczenie. Byłam na kilku ślubach z organistą i nie działo mi się nic, a wystarczą skrzypce i śpiewaczka wykonująca "Ave Maria" i od razu mogę zapłakać się na śmierć A z "dopuszczę" to chyba najpopularniejszy błąd, moja znajoma też się tak pomyliła

Przykro mi, że masz takie hece z fotografem, mam nadzieję, że wszystko ostatecznie będzie dobrze
Stary 2013-09-30, 18:24   #4000
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam zeszyt i sama wydumałam z niego "organizer". Zrobiłam tabelkę-kalendarz co kiedy trzeba zrobić, mam tam propozycje fotografów, dj, itp., listę piosenek.... I jeszcze sporo stron zostało, bo i przygotowań/wyborów coraz więcej
Hehe mam to samo! I dziękowałam Bogu bo przy szukaniu orkiestry byśmy się milion razy pogubili - do kogo było dzwonione, czy jest termin, cena + złote uwagi typu "beznadziejni" i "nawet fajni, ale zadufani" :P

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
To fakt, muzyka podczas Mszy ma ogrooomne znaczenie. Byłam na kilku ślubach z organistą i nie działo mi się nic, a wystarczą skrzypce i śpiewaczka wykonująca "Ave Maria" i od razu mogę zapłakać się na śmierć A z "dopuszczę" to chyba najpopularniejszy błąd, moja znajoma też się tak pomyliła
Ja właśnie zastanawiam się nad tą oprawą mszy - mamy kapelę góralską, gdzie w kościele grają na skrzypcach i fajna sprawa same chłopy więc Ave Maria raczej nie zaśpiewają choć o tym jeszcze nie rozmawialiśmy. Ale zastanawiam się czy "strzelać sobie w kolano" - na bank się wzruszę i będę wyć, a bardzo bardzo chcę tego uniknąć

Cytat:
A nam obojgu kamizelki się nie podobają, zwłaszcza te typowo ślubne, z haftami czy czymś takim.
Bleee, też mi się takie nie podobają - klasyka jest najpiękniejsza

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaa miałam Wam opowiedzieć, w sobote przejeżdzałam koło kościoła i akurat było czerwone światło patrze a tam ludzie z koscioła wychodza ze ślubu.
No i wyszli ludzie itp. ja szukam tej PM wzrokiem szukam i szukam... miała sukienke taka za kolano ecru i nie miała welonu tylko taki stroik w głowie. w ogóle nie wygladała jak PM, zlewala sie z innymi kobietami ktore tam staly i miały łososiowe i kremowe jakieś sukienki.
nie wygladało to fajnie.
moim zdaniem
A ja uważam właśnie tak jak Ty, że to jest Twój dzień - jedyny, najpiękniejszy i Ty jesteś księżniczką, więc powinnayśmy się wyróżniać

Cytat:
Duża różnica jest
Jak mi pani pokazała śnieżnobiałą, ivory(śmietankową) i ecru, to duża różnica.
Ja wybrałam śmietankową, mimo że zawsze chciałam ecru, ale w ivory mi najładniej (choć w śnieżnej bieli tez, ale nie chce).

Ivory jest delikatna, a ecru już dość mocno wpada w żólty
A robicie jakieś zabiegi typu wybielanie zębów? Ja mocno nad tym myślę, bo przy białej sukni to będzie mega kontrastowało Czyli najlepsza byłaby jakaś śmietankowa, byle tylko nie wyglądała na taką wiecie, pożółkniętą ;/

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:34   #4001
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
[B]

Kate Noir[/URL] orientujesz się ile kosztuje szycie garnituru?
Niestety nie wiem ale myślę, że za tysiaka coś się znajdzie.

docik ale ta Twoja teściowa dowcipna Moja mi co jakiś czas powtarza, że miała pożyczaną od kuzynki... myślicie, że coś mi sugeruje bo myślałam, że tak tylko głupio gada?

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-09-30 o 19:58
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 18:45   #4002
Dotka90
Zakorzenienie

mojakaren - tak, będę wybielać
Ja mam zęby niestety dość żółte, takie predyspozycje + hektolitry wypijanej herbaty.

Kate, to nie moja teściowa
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:46   #4003
swiat_katarzyny
Zadomowienie

mam spinki I love my wife i sa przesliczne nie moge sie doczekac aż wrecze je Tż
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:47   #4004
enzunio
BAN stały

Uwaga!
Fajna strona, może się przydać do zaproszeń albo winietek. Ja do winietek użyję czcionki Chopin, jest bardzo ładna i czytelna!

http://polskieczcionki.blogspot.com/...proszenia.html

Proszę o podpięcie gdzieś w pierwszych postach, może się przydać w przyszłości
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 18:56   #4005
mojakaren
Zakorzenienie

Co do spinek to znalazłam też inne wzory, niezłe są ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.341187439.jpg (25,4 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 158.jpg (31,9 KB, 10 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:08   #4006
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

ja najpewniej kupię te: http://www.trendsetterka.com/bizuter...y_p_31495.html

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:11   #4007
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fascinata Pokaż wiadomość
Dziewczynki, a ile przed ślubem wysyła się zaproszenia? Wychodzę za mąż 2 sierpnia i nie mam pojęcia kiedy się za to wziąć....
my mamy 30.08 i jesli namowie Tz to koniec maja, poczatek czerwca
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
o kurde, u mnie 333 dni
334 Ad
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:16   #4008
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja właśnie zastanawiam się nad tą oprawą mszy - mamy kapelę góralską, gdzie w kościele grają na skrzypcach i fajna sprawa same chłopy więc Ave Maria raczej nie zaśpiewają choć o tym jeszcze nie rozmawialiśmy. Ale zastanawiam się czy "strzelać sobie w kolano" - na bank się wzruszę i będę wyć, a bardzo bardzo chcę tego uniknąć
(...)
A robicie jakieś zabiegi typu wybielanie zębów? Ja mocno nad tym myślę, bo przy białej sukni to będzie mega kontrastowało Czyli najlepsza byłaby jakaś śmietankowa, byle tylko nie wyglądała na taką wiecie, pożółkniętą ;/
Góralską kapelą bym nie pogardziła, mam meeega sentyment do gór! Cudnie! Same skrzypce już tworzą niesamowity klimat, a jakby jeszcze ci górale zaśpiewali coś chórem... aaach!

Ja się zastanawiałam nad wybielaniem, ale funduszy chyba braknie. Nie mam mega żółtych zębów, a suknia jest ivory, więc może nie będzie mega kontrastu Spróbuję niedługo zrobić kurację wybielającą domową, ew. zamówię paski Crest na Allegro. Na profesjonalne wybielanie nie będzie mnie stać raczej.

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Uwaga!
Fajna strona, może się przydać do zaproszeń albo winietek. Ja do winietek użyję czcionki Chopin, jest bardzo ładna i czytelna!

http://polskieczcionki.blogspot.com/...proszenia.html

Proszę o podpięcie gdzieś w pierwszych postach, może się przydać w przyszłości
Fajnie, może się przydać Chopin faktycznie ładna, moja ciocia na zaproszeniu ślubnym miała baaardzo podobną (a zaproszenie z roku '77, ale je zachowałam w swoim organizerze, bo było bardzo klimatyczne )
Stary 2013-09-30, 19:17   #4009
gornek
Zakorzenienie

Ja dopiero co wróciłam z Niemiec, wiec zapewne jutro badz w srode nadrobie wątek, ale dzisiaj zamowilam zaproszenia na ameli, projekt zaakceptowalam, wiec jakos w przyszlym tygodniu mam nadzieje, ze zaproszenia dojada
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 19:18   #4010
KasiaK_080290
Zadomowienie

witam w poniedziałkowy wieczór
nadrabiam Was z paczką chusteczek, herbatą z sokiem malinowym, scorbolamidem, teraflu i sudafedem, pod kocem...
dopadło mnie przeziębienie i jestem zabita a jutro do pracy na 8 godzin i do szkoły (na szczęście tylko na seminarium)

napisałam maila do znajomej która prowadzi NPR, żeby zrobić ten kurs, to już będziemy mieć komplet dokumentów bo nauki mamy zaliczone na podstawie zaświadczeń z liceum o kursie przedmałżeńskim
ciekawe kiedy ma terminy i ile kosztuje

7.06.2014
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 19:58   #4011
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
mojakaren - tak, będę wybielać
Ja mam zęby niestety dość żółte, takie predyspozycje + hektolitry wypijanej herbaty.

Kate, to nie moja teściowa
o przepraszam, rzeczywiście napisała to Docik
Stary 2013-09-30, 20:16   #4012
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

misia880

podejrzewam, że jakby PM miała długą suknię to by się wyróżniała. No i oczywiście gdyby miała ten welon!

justynkie
ja mam ivory. Jest dużo jaśniejsza od ecru mogę Ci rzucić foto

Dotka90
piona! za ivory. Mnie w białej to źle... jak trupek wyglądam...

Opiumalfa

te granatowe bardzo przypadły mi do gustu

fascinata
co za lipa;/. ani terminu ani nauk. Mam nadzieję, że znajdziecie gdzieś w miare blisko kościół gdzie nauki robią...

KasiaK_080290
zdrówka

Wymyśliłam sobie zaproszenia, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Cała sala jest w malowidłach Alfonsa Muchy i tak myślę by umieścić obraz na zaproszeniu, problem jest taki, że jedynie co znalazłam to kobieta w bieli a brak przy niej mężczyzny bo ten malarz przeważnie babki malował;/

http://www.lipso.pl/wp-content/uploa...y-dnia-Noc.jpg

http://www.illusionsgallery.com/even...ie-Mucha-L.jpg

tu w jasniejszym wydaniu: http://www.prezentydodomu.pl/226-thi...cha-goebel.jpg

Edytowane przez namisek1990
Czas edycji: 2013-09-30 o 20:17
namisek1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 20:20   #4013
missmalezji
Wtajemniczenie

relacja w klubie!

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-30, 21:07   #4014
docik10
Zakorzenienie

Kate Noir Jeśli będzie tu napisane o głupich zachowaniach teściowej to wiedz, że z pewnością będzie mowa o mojej teściowej
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:19   #4015
irracjonalna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie
Dla Trójmiejskich fanek tortów babeczkowych:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&thea ter
Bardzo mi się podoba pomysł babeczek zamiast tortu. Tylko nie wiem jak goście na to zareagują, moja młodsza siostra mówi, że na wesele to musi być tort Ale ani ja ani TŻ nawet tortów nie lubimy.

Ile jeszcze decyzji do podjęcia.

KasiaK wracaj do zdrowia. Ja dziś pierwszy dzień w pracy po L4.
Paskudna ta pogoda, ciągle się ktoś przeziębia.
irracjonalna_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 21:37   #4016
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Kate Noir Jeśli będzie tu napisane o głupich zachowaniach teściowej to wiedz, że z pewnością będzie mowa o mojej teściowej
okok zanotuję!
chwilę mnie tu nie było i wszystko mi się pomieszało

Cytat:
Napisane przez irracjonalna_ Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba pomysł babeczek zamiast tortu. Tylko nie wiem jak goście na to zareagują, moja młodsza siostra mówi, że na wesele to musi być tort Ale ani ja ani TŻ nawet tortów nie lubimy.
e tam musi... ja bym się nie przejmowała, tak samo ludzie z nieufnością podchodzili do winietek, czy kolorowych butów. Moim zdaniem to fajny pomysł. Gdyby nie to, że tż kategorycznie nie chce babeczek i do tego mam już swój wymarzony tort, to sama chciałabym mieć taki
Stary 2013-09-30, 21:45   #4017
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Chcialabym zastrzec, ze te zaproszenia mialy byc pogladowe co do ksztaltu i zawartosci. Projekt bedzie zupelnie nowy

O kurde, najlepszych nie wysłali!

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

Jeszcze fotografka od sesji narzeczeńskiej nie wywiązuje się z terminu miała przesłać nam zdjęcia do 24 września, dzisiaj do niej napisałam a Ona się tłumaczy że dużo zleceń ma i nie wyrabia. Postara się do końca października
Kurcze, aż miesiąc opóźnienia?! Przegina...

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
mam spinki I love my wife i sa przesliczne nie moge sie doczekac aż wrecze je Tż
Mój TŻ się ucieszył

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
my mamy 30.08 i jesli namowie Tz to koniec maja, poczatek czerwca

334 Ad
No patrz...mój kalendarz na ścianie mówił, że 334 ale pomyślałam, że machnęłam się w obliczaniu, bo aplikacja na telefonie wykazywała 333 dni... W takim razie za 75 min będzie 333 dni!

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:17   #4018
cikulada
Zadomowienie

Szkoda że mojemu TŻowi nie podobają się te spinki I love my wife Koniecznie chce jakieś zwykłe, normalne a mi się one tak strasznie podobają No ale nic, skoro nie chce to nie, ja go przecież nie będę zmuszać, bo to również jego dzień i też ma coś do powiedzenia tym bardziej, że chodzi o jego wygląd

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 22:44   #4019
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Ale my planujemy zalozenie ich dopiero na poprawiny, na slub zalozy eleganckie. Moze to rozwiazanie podsun swojemu Tz?

swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 23:16   #4020
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cześć : ) Nadrobiłam wszystkie wiadomości, a było tego z 25 stron Przepraszam za brak emotek, ale wizaz odrzuca wiadomości, w których jest ich za dużo.

dla wszystkich nowych PM-ek na wątku : )

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
zebrałam co już mamy załatwione i załączam moje inspiracje

K. & A.
zaręczyny: 21/01/2013
ślub: 18/06/2014

Przepiękne inspiracje. A do tego suknia Very - cudowna Zdecydowałaś się na konkretny model, czy jeszcze nie?

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Cornflower - a myślałaś może o innych kwiatach właśnie doniczkowych? Są tańsze, nie potrzebują układania, do tego jakaś doniczka w kolorze przewodnim...
A jeszcze nie myślałam - zastanawiam się. A raczej będę się zastanawiać po wizytach u florystek, jeśli podadzą naprawdę duże ceny za bukiet.

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Tak w temacie fotografii i gości:
http://www.huffingtonpost.com/bridal...b_3331528.html
A mówią, że od przybytku głowa nie boli
Nas już fotograf przestrzegał przed rodzinnymi fotografami - rada na to jest taka, że gościom mówi się, że kościół jest zabytkowy i że robić zdjęcia mogą osoby ze specjalną licencją.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem po przymiarkach i mam trochę mętlik w głowie... Ale wiem na pewno, że będzie princessa tiulowa I długa mgiełka
Brzmi super - spodobał Ci się jakiś konkretny model/-e?

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Oto nasze zaproszenia, w wersji próbnej na zwykłym papierze
Bardzo mi się podobają. I do tego tekst przysięgi - zawsze się wzruszam, jak go czytam.

aneczka25057 Z tego co piszesz o roli świadków, mam wrażenie, że niekiedy za dużo się spycha na ich ramiona, angażując w zbyt dużą ilość przygotowań wbrew woli. Aczkolwiek na ostatnim weselu świadkowie byli zbyt zaabsorbowani zabawą, że nie było do kogo się zwrócić, jak wyszły problemy z obsługą i zabrakło wódki przy naszym stoliku

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Chciałąm powiedzieć że mnie poniosło i kupiłam coś takiego http://allegro.pl/organizer-slubny-n...556341091.html Ma któraś z was takie coś?
Dotarł już do Ciebie? Wygląda na bardzo ładnie wydany. Ja póki co korzystam z arkusza googlowego, TŻ bardzo go polubił. Przyszła teściowa też pod wrażeniem tego pomysłu : D

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
przepraszam ale musze sie pochwali dostalam prace!!!!!! i to jeszcze w moim dziale
Gratulacje

Cytat:
Ach, no i Cornflower, koniecznie daj znać, jak Wam się będzie podobał kurs tańca użytkowego! Też chcemy się na taki wybrać, ale dopiero wiosną, latem
Dam znać, jak się wybierzemy. Ale to dopiero po kursie przedmałżeńskim, najwcześniej w grudniu. Teraz wróciliśmy na kurs tangowy i aż wstyd się przyznać, że się zastaliśmy straszliwie. A tu trzeba ładnie zatańczyć dla gości

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
może troszkę off top ale możecie polecić jakieś miejsca na wyjazd weekendowy we dwoje? raczej z południa Polski bo na dwa dni to nie opłaca się gnać przez cały kraj
Bardzo polecam Kluszkowce (zwłaszcza Osadę Turystyczną). Niesamowity klimat, piękne widoki. Jesienią będzie tam cudownie

Cytat:
Napisane przez renergie Pokaż wiadomość
Tak jak pisałam, zdecydowałam się już na kolor przewodni -BIAŁY.

Przeglądając różne inspiracje, zakochałam się w tulipanach. <3
Spotkałyście się z tulipanami na weselach? Zastanawiam się jak utrzymują się przez całą noc.
Dobry wybór Niestety z tulipanami się nie spotkałam (mało kto miał wesela w porze tulipanowej), ale jeśli będą one jako dekoracja w wazonach, powinny dać radę : )

asia1206 Witaj Wasza historia jest bardzo piękna i na pewno Wasz ślub będzie wyjątkowym wydarzeniem

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Kurczę starzeję się, kiedyś mnie takie rzeczy zupełnie nie wzruszały a teraz owszem
W ogóle jestem pewna że u siebie na przysiędze się popłaczę, skoro łezka mi się w oku kręci jak oglądam filmiki obcych ludzi
Ja też się strasznie wzruszam - najchętniej zwaliłabym to na hormony. I też się boję, że na własnym ślubie się popłaczę.

A propos wzruszonych panien młodych http://www.youtube.com/watch?v=RraTPlsGooM

Cytat:
Wyślę wam pw, bo napisała na bloggerze, a widać skąd ktoś wchodzi na bloga.
Mogę prosić o linka?

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Przyszły mi obrączki, chwalę się swoja 2.5 mm, białe złoto, 18K (czyli próba 750). Zamierzam nosić na jednym palcu z puerścionkiem stąd szerokość taka.
Pięknie razem to wygląda - idealnie pasują do siebie : )

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
TAM TA RAM TAM TAM TAM! SUKNIA KUPIONA!
Ramiączka wyglądają bardzo oryginalnie, sukienka nabiera charakteru

Antonina Gratulacje : )

ijaa i cikulada - Gratuluję sukienek

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Wg mnie zależy od wieku, i częstotliwości "spotykania" się. Bo raczej 17 latka która jest w związku już 2,3 czy 4 lata nie zdecydowałaby się na ślub, a 25 latka już tak
Jeśli ktoś jest z kimś rok czy dwa, a widują się codziennie, ba, mieszkają ze sobą, i spędzają mnóstwo czasu to myślę, że poznali się już całkowicie, i nie widzę sensu w czekaniu jeszcze minimum 4 lat, skoro wiedzą, że "to ta" czy "to ten" bo że za wcześnie
Oj, zgadzam się. Ja co prawda należę do świeżynek (ślub będzie po 2 latach i 2 mies. związku, nie mieszkamy ze sobą), ale uważam że w naszym przypadku dłuższe zaręczyny nie miałyby sensu. Znaliśmy się wcześniej jako przyjaciele, ja sporo randkowałam, więc wiem czego oczekuję od związku. No ale oboje jesteśmy trochę po 25 : )

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a któraś z Was będzie mieć zaproszenie ze zdjęciem? my chcemy wykorzystać fotkę z sesji narzeczeńskiej
Chyba my (choć jeszcze nie wiem, czy zaproszenia, czy STD), ale sesja jeszcze przed nami. Uważam, że to naprawdę świetny patent, zdjęcia mają swój klimat : )

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
My zaręczyliśmy się po roku i 10 miesiącach, ślub będzie po 3 latach bez miesiąca.
Co do zaproszeń kalkowych - potrzebuję porady: mam na oku jeszcze TAKIE tylko nie za bardzo wiem jak one są zmontowane. Czy ta kalka z zewnątrz jest przyklejona do tej złożonej papierowej części czy jak? Zamawiała któraś z was próbki albo wie jak to się je?
Na moje oko kalka jest doklejona. Ale połączenie kalki z papierem - obłędne : )

Cytat:
A teraz zachorowałam na te A są za drogie, bo muszę zamówić 70 sztuk

http://www.studiobrzoza.pl/pol_m_ART...delku-164.html
Piękne, szkoda, że wymagają takiej ilości : (

mysza93 Gratuluję sukienki - masz w niej śliczną figurę : )

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Także przedstawiam Wam moją Sincerity 3621, jestem w 1:30 min [/B][SIZE=3]
Można sobie zastopować
Na żywo wygląda niesamowicie - i figura przepiękna

Cytat:
Dołączam do Was - za rok o tej porze będę tańczyć na swoim weselu
Patrząc na pogodę za oknem (zimnoooooooo) poważnie myślę o sukni z długim rękawem Już nawet znalazłam kilka pięknych. Poniżej linki, co myślicie?

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,4311.html

oraz

http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...tem,19586.html

Niestety nie udało mi się zlokalizować ile kosztują, a strasznie ciekawa jestem.

Witaj Obie sukienki w moim stylu, Anna Kara jest bardziej osiągalna cenowo, bo kosztuje powyżej 3,5 tys. Rosa Clara znacznie więcej : (

pysiapozostaje trzymać kciuki, żeby sam moment zaręczyn był niezapomnianą niespodzianką : )

Cytat:
Okazało się, że to wezwanie do sądu jest za rzekome oczernianie firmy powodujące straty... wysłała mi tego posta i my same nieraz pisałyśmy ostrzejszą krytykę pod kątem salonów... masakra... ciekawe, jak jej udowodnią, że to jej post spowodował straty w firmie...
Co prawda prawnikiem nie jestem, ale ostatnio była głośna sprawa z blogiem kulinarnym . Wydaje mi się, że jeśli firma jest fatalnie zarządzana, to zwali swoje niepowodzenia na negatywne opinie i nie będzie widzieć problemu. Ciekawa jestem, jak ta sytuacja się rozwiąże.

justynkie Groszki są świetne i niestandardowe, a po reakcji Twojego TŻ-ta wnioskuję, że w tej sukience nie będzie mógł oderwać od Ciebie oczu ; )

cude Piękne propozycje

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

Ładne są te zaproszenia, ale z tego co widziałam Twoje projekty Save the date były ładniejsze. Bardziej mi się podobały. Myślę, że zaproszenia wykonane przez Ciebie byłyby na pewno piękne. Ale rozumiem, że to sporo pracy przy projekcie.

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Wymyśliłam sobie zaproszenia, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Cała sala jest w malowidłach Alfonsa Muchy i tak myślę by umieścić obraz na zaproszeniu, problem jest taki, że jedynie co znalazłam to kobieta w bieli a brak przy niej mężczyzny bo ten malarz przeważnie babki malował;/
Znam dwie prace Muchy z postacią męską - zerknij tutaj oraz tutaj .
Zawsze jeszcze zostaje "Pocałunek" Klimta, ta sama epoka : )

A co u mnie - przesunęliśmy godzinę ślubu z 14.00 na 16.00. Jak się okazuje, jest to lepsze rozwiązanie, ze wszystkim się wyrobimy, a i goście się wybawią. Obawiam się, że u nas przy wcześniejszej godzinie, goście by z trudem dotrwali do oczepin. Ja zresztą też - wstyd się przyznać, ale najchętniej chodziłabym spać o 22, a tu całą noc się bawić i gości zabawiać : )

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości