|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
A ja się melduję po wizycie
![]() ![]() ![]() Wszystkie pomiary w normie, wyniki badań i cytologii też. Lekarz podejrzał dziecię w 3D, ale Mała pokazała tylko lewe ucho (śliczne ma to uszko swoją drogą ![]() Ja sukienki nie mam żadnej. Będzie okazja to skoczę do lumpka i coś wybiorę. Wszystkie matki przestrzegają mnie przed kupowaniem ślicznych, acz niepraktycznych ciuszków dla niemowlaka. Na razie mam bodziaki, pajace, skarpetki, nawet bucików nie kupuję, bo po co? Buty to chyba do chodzenia... ![]() Perfuzja - fajna ta kurtka! Oglądałam kiedyś chustową na allegr, ale kosztowała ok 500 zł ![]() ![]() ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-09-30 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Zadomowienie
|
Lolita kupuj i ciesz się zakupami
![]() Z rozmiarami butów jest jak z ubraniami, każda firma inaczej 10 cm to są 17 i przedział jest 4-6 m-cy. Ale wiem, ze do roku często dzieci gubią buty na spacerach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Gang Iren
|
Taki mam plan,ale zobaczymy co z tego wyjdzie...
#4055 | |
Rozeznanie
|
współczuję...perfuzja jak to rwa to uważaj,,, w mojej byłej pracy dziewczyna dostała ataku rwy (wcześniej już ją brało ale nie chciała brać urlopu) i nie mogła się ruszyć, pierwszy raz wtedy widziałam coś takiego, dosłownie ją sparaliżowało, wezwano pogotowie i znosili ją na rękach.. do pracy już nie wróciła.
apropo rwy, podrzucałam dzisiaj z mamą moją ciotkę na zastrzyk właśnie na rwę. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() E,no buty nie tylko dla chodzacego,poza tym ze fajnie wygladaja to tez sa po to,zeby w nozki bylo cieplej. Zima jakos uzywac nie bede,bo bedzie w kombinezonie,ktory jest ze stopami zabudowanymi,ale na wiosne mamy rozne buciki.
![]() |
#4058 | |
Raczkowanie
|
Trochę Was nadrobiłam
![]() Pisałyście wcześniej o zgadze, ja mam straszną cokolwiek bym nie zjadła. Renie mi w ogóle nie pomogło, natomiast w sobotę babka w aptece poleciła mi taki płyn gaviscon, można go stosować w ciąży i nawet mi jest po tym lepiej. Jeśli chodzi o poród cc na zyczenie... to uważam, że gdyby w naszych szpitalach były inne warunki, tzn. miła atmosfera, szacunek dla pacjenta, zainteresowanie nim, pomoc a nie zlewka i jeszcze jakieś głupie docinki czy poniżanie ( co jest na porządku dziennym) + dostępność znieczulenia, kobiety nie decydowałyby się na cc wg własnego widzi mi się. A tak to ja naprawdę się im nie dziwię, szczególnie tym, które już wcześniej miały złe doświadczenia. Sama chcialabym urodzić sn...ale szczerze to jestem przerażona czy dam sobie radę, na jaki personel trafię, czy choćby cięcia - co jest moim osobistym koszmarem.... Cytat:
Witam nową mamusię ![]() ja też uwielbiam te klasyczne i zdecydowałam się na zakup tako dalga. A co do spacerówki to sama nie wiem, póki osobiście się nie przekonam, bo ile ludzi tyle opinii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Raczkowanie
|
Uważaj z tą rwą, lepiej idź zawczasu do lekarza. Moją mamę kiedyś tak chwyciła, jak siedziała na krześle że w ogóle nie mogła wstać. Próbowaliśmy ją przenieść chociaż na łóżko żeby się położyła, ale nie mogła znieść bólu więc w końcu się poddaliśmy. Na pogotowiu powiedzieli że nie przyjadą, że mamy dzwonić na dyżur nocny, a tam powiedzieli, że za 2 godziny dopiero lekarka przyjedzie. I tak moja mama sobie przesiedziała na krzesełku 5 godzin, bo lekarka z zastrzykiem była dopiero o 1:30 w nocy i dopiero jak zastrzyk zaczął działać udało nam się ją doprowadzić do łóżka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
krolowa_nilu gartuluję udanej wizyty! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-09-30 o 19:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
A ja tam myślę ze buciki i bamboszki są fajne i komponują się świetnie z ciuszkami no bo przecież dziecko cały czas w pajacach i śpioszkach leżeć nie będzie....przynajmniej moje
![]()
#4062 | |||
Zadomowienie
|
hej, witam sie wieczornie po zrobieniu kolacji i podwójnej porcji ciasta
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() a mój kocyk ma metr ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- no najczęściej im bardziej patologiczna rodzina, tym bardziej wymyślne imiona daje, taka jest zasada i babciom albo "życzliwym" którzy tak by dali dziecku na imię można tym argumentem zamknąć usta ![]() ja na wszelki wypadek nie pytam mamy, jak ona by nazwała moje dziecko, czasami aż dziwne mi się zdaje, że wychowała nas na normalnych ludzi, ale to chyba ostatnio trochę się zmieniła ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4063 | |||||
Rozeznanie
|
MASAKRA
![]() Cytat:
Nie ma u mnie mowy o cc na życzenie, jeśli w trakcie porodu okaże się, że musi być zrobione, to na wstępie zaznaczę, że tylko z pełną narkozą. Mam nadzieję, że tak można, bo inaczej po prostu nie urodzę, nie dam sobie przy kręgosłupie grzebać nigdy więcej. Chyba, że mnie uśpią, jak za czasów, kiedy narkozy nie znano i walili w łeb w celu utraty świadomości. Cytat:
![]() Cytat:
![]() To próba generalna, jeśli przeżyję, to przed porodem też sobie zrobię, żeby mieć na jakiś czas spokój, bo pewnie ostatnie o czym będę marzyła po porodzie, to żeby się wygalać. A kłaki mam niestety po zbóju, nie 5 włosków na krzyż. I golić muszę codziennie... Cytat:
![]() Przystojniaki ![]() Ja też będę miała, ha ![]() Mój wczoraj miał imieniny... dostał 3 pary gaci, mam nadzieję, że dzięki temu bez sentymentu pozbędzie się starych, dziurawych ![]() a co do dnia chłopaka - powiedziałam, żeby wybrał, czy chce obchodzić dzień chłopca, czy mężczyzny ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4064 | |
Zadomowienie
|
mi wyjątkowo w nocy odpuściła, ale po kilku godzinach w kuchni już znowu ledwo się zginam (i oczywiście kłucie w tyłku://)
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4067 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jakie butelki polecacie na start?? Chciałabym mieć jakiś zestaw. No i na co zwracać uwagę przy wyborze smoczka i laktatora?? I czy potrzebuje sterylizator?? Te tematy sa mi całkowicie obce.
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- nie, ale słyszałam, że widzi czarno/biało
![]() |
#4069 |
Gang Iren
|
To nie do końca były bambino,ale coś w tym stylu:
http://www.time2saveworkshops.com/wp...la-crayons.jpg Dzięki ![]() Będziesz miała,będziesz ![]() Będę trzymać!
![]() |
#4070 |
Zadomowienie
|
Witam wieczornie
![]() ![]() iwantyou ja kupuje chyba dr brownsa, na poczatek 2x120ml, jak sie sprawdzi to dokupie wiecej, laktator dzisiaj mi pani w hurtowni polecila tani elektryczny Tufi Gaia, podobno dobry migotka bede jutro na pewno trzymac kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- sterroryzuj go bo przecież ktoś musi Cię obejrzeć
![]() |
#4072 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo jak tak sobie przypominam to te największe patologie które znałam czy widziałam miały zwyczaje imiona a nie wymyślne a żuliki pod sklepem czy w parkach nosili takie imiona jak teraz są popularne tzn staropolskie typu Jasiek, Franek, Staszek . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 |
Gang Iren
|
Wzięło mnie na wspomnienia.
I dzielę się pierwszym zdjęciem Eryka kilka godzin po porodzie oraz pierwszą kąpielą. I dotarło nagle do mnie,że za kilka miesięcy znowu będę miała takiego maluszka w domu ![]()
#4074 | ||
Rozeznanie
|
Ty to sklep z butami możesz otwierać
![]() Cytat:
![]() ![]() A bluza faktycznie rewelacja. Pomyślałam o piżamkach do karmienia, ale cały dzień w piżamie przecież łazić nie będę ![]() ![]() Cytat:
![]() Sama chętnie z młodym porysuję i pokoloruję jak już młody będzie na tym etapie ![]()
![]() |
#4075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za sterylizator posłuży mi (jak i u mojej babci i mamy) wrzątek i garnek - zanurzyć na kilka chwil i odlać wodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wielką nadzieję na poród naturalny, wiem jak 'smakuje' operacja na brzuchu i dziękuję za kolejną. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mój mąż nie obchodzi, powiedział, że jest mężczyzną, a nie chłopcem. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gosia i Lidka, wspaniałych macie chłopaków. My byliśmy dziś w kolejnym sklepie dziecięcym. Nic tam ciekawego nie było, drogo i wybór mały. ![]() ![]() W autobusie nas nieźle wytrzęsło i Młody cały czas kopał i ruszał się. Zresztą on w ogóle mało śpi w dzień, najwyżej godzinę a potem znowu dokazuje. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A widzisz one tak wyglądają na obrazku,ale bardzo dobrze się nimi rysuje,nie są tłuste,a właśnie jak bambino. Wygońcie mnie z tego kompa może,co? Cały dzień przegadałam z wami,nic nie zrobiłam w domu z tego co miałam do zrobienia.
![]() |
#4079 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A chłopa trzymaj krótko, taki ma widać charakter, że tego potrzebuje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4080 |
Gang Iren
|
Porównując z nim teraz to dopiero malutki mi się wydaje,a to było "chwilę" temu dosłownie. A Wiki była mniejsza od Eryka...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.