|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI
Cytat:
Cytat:
ja własnie lubię denkować, to takie przyjemne jest Cytat:
opowiedz coś o swojej pielęgnacji i zdjęcie włosów prosimy
|
|||
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Do tej pory myłam włosy Equlibrą, Himalayą i oczyszczającą Joanna. Do odżywiania GarnierFructis Objętość 48h, Alterra granat i aloes, Balsam Agafii na kwiatowym propolisie, maska łopianowa Agafii, Kallos Latte. Olejować przez ostatnie dwa miesiące bardzo rzadko olejowałam. Ale moje włosy ostatnio wszystko obciąża, chyba są chwilowo "przeodżywione"
Dlatego dziś planuje je oczyścić SLSem i zobaczyć ich faktyczny stan. Zdjęcie najaktualniejsze. |
|
|
|
#3543 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Dokładnie ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
Właśnie wróciłam ze szkoły.. jestem padnięta, a jeszcze czeka mnie nauka. Dowiedziałam się że moja koleżanka zginęła, tzn. uciekła chyba z domu i od 2 dni jej nie ma. Wszyscy jej szukają.
|
|
#3545 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Cytat:
Scarrabeo, dostałam paczkę! Daj dzisiaj, proszę, tatusiowi obiad Poza tym strasznie Ci dziękuję! Urwałaś mi wszystko, acz nie wiem, co gdzie się znajduje (szczególnie w buteleczce z żółtą nakrętką).
|
||
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurdełe, zdenerwowałam się. Chciałam zacząć tuningować na własną rękę, po szkole zahaczyłam więc o dwie apteki w poszukiwaniu kwasu hialuronowego i D-panthenolu. W pierwszej mówią, że nie można czegoś takiego dostać u nich.
Poszłam więc do drugiej. Kwas hialuronowy? w kremie. A w stanie wolnym? <wyciąga tabletki> No a płynny, w takiem małej buteleczce, a'la woda utleniona? Nie ma. Nie poddaję się, walczę dalej. Posiadają panśtwo może D-panthenol? A i owszem <radocha> <pani przychodzi, pokazuje ogromną tubę> Pianka. A w stanie wolnym i ciekłym, jak nieszczęsny kwas hialuronowy? Brak Dziewczyny, gdzie stacjonarnie kupujecie w/w półprodukty? Też macie z tym taki problem? |
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To tak- zielona maska to Seri imbirowa, ta druga, słodko pachnąca- Seri miodowa. Ciemna butelka z zielonym korkiem- olej sezamowy, białe opakowanie po kapsułkach z tranem- shea, mała biała buteleczka z żółtym korkiem i śmierdzącą zawartością- odlewka świeżo otwartego balsamu Numis z mocznikiem. Tak na spróbowanie, choćby do łapek. ![]() Podpisywać nie chciałam, bo mam brzydkie pismo. Wszystko całe dojechało? Ja dzisiaj odebrałam paczuchę i mi doznałam zawału. Ależ będę miała pole do popisu przy odwdzięczaniu się.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-01 o 16:32 |
|
|
|
|
#3549 |
|
Konto usunięte
|
Nałożyłam dzisiaj na włosy mieszankę: 2łyżeczki kallosa latte,2łyżeczki olejku babydream i łyżeczka kremu Isana z granatem
|
|
|
|
#3550 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43072559] no widzisz, a tak bałaś sie, że nie wstaniesz ![]() [/QUOTE] Łatwo nie było bo wstaję rano a tu ciemno ![]() Cytat:
![]() Wy tu o odchudzaniu a mi w c*ce poszło czuję się jak dojna krowa Dzień na uczelni dzień zleciał szybko, zajecia organizacyjne i dwa ostatnie mi odpadły całkiem babeczka chora, z planem zamieszanie Aleee szczerze mówiąc jestem zadowolona brakowało mi dziewczyn, tu u mnie na wsi nie mam za bardzo do kogo "dziuba otworzyć" poza Tżtem, także wygadałyśmy się że łoho
|
||
|
|
|
#3551 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Że to do mnie? Wszystko całe? Kwestię odwdzięczania się już zakończyłyśmy, nie kombinuj bardziej niż trzeba ![]() Kusi mnie coś nałożyć na włosy, ale myłam rano, a nie chcę myć dwa razy dziennie |
|
|
|
|
#3552 | |
|
Rozeznanie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43062599]oto moje włosy
[/QUOTE]Piękne! Cytat:
![]() Pamiętacie mnie jeszcze?
|
|
|
|
|
#3553 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Olej sezamowy mi daje ostatnio orzechowymi chrupkami Bingo. Acz zwykle jest to po prostu spalona chińszczyzna. Co do shea- polecam rozpuścić w kąpieli wodnej i zmieszać pół na pół z innym olejem. Bo rozpuszczanie w łapkach raczej nie przejdzie. TRZY NOWE LAKIEROWE DZIEWICE. Omnomnom. ![]() Tylko nie rozumiem po co mi ten brokat. Kobieto, ja nie ten level jeszcze.
|
|
#3555 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Podrzucę jutro Tż, rozpuści w dłoniach Nieraz jak przytrzyma dłużej na mnie dłoń, to robią mi się gorące, czerwone placki Sprawdź, jak się czujesz w takiej zieleni, pokuszę, jeśli Ci podpasuje, no i jak malinka? ![]() |
|
|
|
|
#3556 |
|
Konto usunięte
|
Cześć! Aleeexandra
. Co tam u Ciebie?
|
|
|
|
#3557 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Miałam strasznie mało czasu żeby tu zaglądać, za dużo się działo. Od kilku dni mieszkam już w Białymstoku, już jestem po pierwszych zajęciach. Znalazłam niedaleko swojego mieszkania sklep zielarsko medyczny, widziałam że mają tam kemy Sylveco i jakieś rosyjskie kosmetyki. Ale było już zamknięte, muszę się tam niedługo przejść i zobaczyć jakie mają ceny ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Hej Jak wyżej, przeprowadziłam się spod Gdańska do Białegostoku, zaczynam studia. Jak na razie wszystko ok, tylko trochę mi brakuje przyjaciół. Poza tym kilka tygodni przed wyjazdem kogoś poznałam i bardzo dobrze się dogadujemy. Szkoda tylko, że on jest w Gdyni a ja tutaj ![]() Nadrabiałam wątek i czytałam o tej twojej sytuacji z pracą, współczuję. Ale trzymam kciuki żeby wszystko się w końcu ułożyło
|
|
|
|
|
#3558 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może moje włosy pokochają takie olejowanie ![]() Cytat:
Włosy przepiękne Cytat:
Popatrz na strony: zrób sobie krem, mazidła, biochemia urody. Cytat:
|
||||
|
|
|
#3559 |
|
Spaceroholiczka
|
Jutro mam na 9:50, to wstanę wcześnie i ukręcę miksa na godzinę
![]() Generalnie nie mam nic do zrobienia, zaraz poćwiczę, zrobię sobie odżywkę do paznokci, podliczę lakiery i położę się spać Edytowane przez Kaveri Czas edycji: 2013-10-01 o 17:11 |
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boję się tego zielonego. To mój pierwszy prawdziwie zielony lakier. A malinka mi się podoba i jutro się nią pomaluję. Dzisiaj mam piaskacza z MS, ileż ja pochwał zebrałam!
|
|
#3561 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Póki co wzięłam się ostro za naukę. Pewnie po zakończeniu obecnej szkoły będzie mi łatwiej znaleźć pracę. ![]() Jaki kierunek wybrałaś na studia?
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Trafiłam ![]() |
|
|
|
|
#3563 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak ogólnie to idę w następnym tygodniu na zakupy lakierowe z koleżanką. Chce, żebym jej znalazła coś ładnego, bo ja mam zawsze takie ładne lakiery przecież. Kumasz sytuację? Będę ekspertę. Tak ogólnie to miałam dzisiaj włosy fuj, a szkoda, bo mam nowych przystojniaków w grupie. Na jutro będę musiała się postarać bardziej.
|
|
#3566 |
|
Rozeznanie
|
Buszowałam dzisiaj po szafach w Naturze i wszędzie natrafiałam na odżywki do paznokci. Oto mam pytanie: Czy takie odżywki z Essence/ Miss Sporty etc. są dobre/ szkodliwe?
Eveline póki co mnie przeraża ![]() Donoszę, że nabyłam 2 brokatowo-piaskowe lakiery z Essence. I capnęłam top coat tejże firmy, bo nie widzą mi się odpryski po jednym dniu. Jestem przeszczęśliwa i mam ochotę na więcej
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za tyle miłych słów.
Mam pytanie, bo półprodukty to dla mnie czarna magia. Możecie mi powiedzieć o tym kilka słów ? Do czego to dodajecie, co na co itd ?
|
|
|
|
#3569 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję :-* już myślałam, że to z moim miastem jest coś nie tak..
|
|
|
|
#3570 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wyczytałam właśnie, że Keratin Nutrition też nie ma formaldehydu. Chyba skuszę się na tę Silki Smooth. Teraz mam takie śliczne paznokcie z białym brzegiem, aż żal malować
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Aktualnie są na detoxie, pielęgnacja ograniczona do minimum.

. Co tam u Ciebie?