Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 14:53   #3541
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVI

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Essence ma fajny
sprawdzę, dzięki

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Tafla

Nie lubię denkować masek, ale to pewnie dlatego, że rozbebeszone mam wszystkie i nie muszę na żadną z niecierpliwością czekać

NNKT są w diecie niezbędne. Obniżają poziom cholesterolu i ułatwiają odchudzanie. Warto pić olej z kwasami omega 3 i 6.

"Kwasy Omega 3 i 6 wspomagają odpowiednie reagowanie mózgu na wytwarzany przez tkankę tłuszczową hormon – leptynę, która wpływa na zmniejszanie apetytu i reguluje poziom stężenia glukozy we krwi. Poziom leptyny w organizmie człowieka jest proporcjonalny do ilości jego tkanki tłuszczowej. U osób otyłych i z nadwagą jest go za dużo. To powoduje brak reakcji mózgu na korzystne działanie leptyny, powodując zaburzenia łaknienia. Wzbogacenie diety w kwasy omega 3 i 6 reguluje ten proces, ułatwiając spalanie tkanki tłuszczowej".

Włosy piękne!
Nie wiem, jak się zaolejować na odżywkę
Ile dać odżywki?

Idę niedługo do Natury po piaskacze (moje pierwsze)

ja własnie lubię denkować, to takie przyjemne jest

Cytat:
Napisane przez wntstudentka Pokaż wiadomość
Cześć !

Można dołączyć ? Włosomaniaczka od 1,5 roku, prostowłosa, aktualnie włosy ok 60 cm długości. Naturalny kolor, nie malowane od dawna. Aktualnie są na detoxie, pielęgnacja ograniczona do minimum.
hej pewnie, że możesz opowiedz coś o swojej pielęgnacji i zdjęcie włosów prosimy
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:07   #3542
wntstudentka
Raczkowanie

Do tej pory myłam włosy Equlibrą, Himalayą i oczyszczającą Joanna. Do odżywiania GarnierFructis Objętość 48h, Alterra granat i aloes, Balsam Agafii na kwiatowym propolisie, maska łopianowa Agafii, Kallos Latte. Olejować przez ostatnie dwa miesiące bardzo rzadko olejowałam. Ale moje włosy ostatnio wszystko obciąża, chyba są chwilowo "przeodżywione" Dlatego dziś planuje je oczyścić SLSem i zobaczyć ich faktyczny stan.

Zdjęcie najaktualniejsze.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0820.jpg (33,1 KB, 42 załadowań)

Zapuszczam włosy!

wntstudentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:15   #3543
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Do tej pory myłam włosy Equlibrą, Himalayą i oczyszczającą Joanna. Do odżywiania GarnierFructis Objętość 48h, Alterra granat i aloes, Balsam Agafii na kwiatowym propolisie, maska łopianowa Agafii, Kallos Latte. Olejować przez ostatnie dwa miesiące bardzo rzadko olejowałam. Ale moje włosy ostatnio wszystko obciąża, chyba są chwilowo "przeodżywione" Dlatego dziś planuje je oczyścić SLSem i zobaczyć ich faktyczny stan.

Jaaakie włosy
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:31   #3544
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość

śliczne!

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
A tam, nie wszystkie Jeśli ktoś się dobrze ze sobą czuje i nie ma innych "sił wyższych" typu np choroba, to po co to zmieniać
Użyłam zbyt dużego skrótu myślowego, mówiąc wszystkie miałam na myśli te co chcą
Cytat:
Zmienne masz te włosy, ale piękne!
Dokładnie
Dziękuję
Cytat:

Śliczne

Właśnie wróciłam ze szkoły.. jestem padnięta, a jeszcze czeka mnie nauka.

Dowiedziałam się że moja koleżanka zginęła, tzn. uciekła chyba z domu i od 2 dni jej nie ma. Wszyscy jej szukają.

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:32   #3545
Konto usunięte

Cytat:

łaaaadne
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:46   #3546
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
Wy tu tak o odchudzaniu a ja zrobiłam tak pyszne ciasto ze śliwkami że się od niego nie moge oderwać
Jadłabym razem z Tobą
Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
moja waga jest niby ok do mojego wzrostu, ale ten wywalony bebzon nie wygląda (57 przy 167 to niejest tragedyja chyba)
Ja mam tyle przy 175 cm i chciałabym przytyć, tylko cycki mogłyby zostać takie, jakie są

Scarrabeo, dostałam paczkę! Daj dzisiaj, proszę, tatusiowi obiad Poza tym strasznie Ci dziękuję! Urwałaś mi wszystko, acz nie wiem, co gdzie się znajduje (szczególnie w buteleczce z żółtą nakrętką).
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:14   #3547
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Kurdełe, zdenerwowałam się. Chciałam zacząć tuningować na własną rękę, po szkole zahaczyłam więc o dwie apteki w poszukiwaniu kwasu hialuronowego i D-panthenolu. W pierwszej mówią, że nie można czegoś takiego dostać u nich.
Poszłam więc do drugiej. Kwas hialuronowy? w kremie. A w stanie wolnym? <wyciąga tabletki> No a płynny, w takiem małej buteleczce, a'la woda utleniona? Nie ma.
Nie poddaję się, walczę dalej. Posiadają panśtwo może D-panthenol? A i owszem <radocha> <pani przychodzi, pokazuje ogromną tubę> Pianka. A w stanie wolnym i ciekłym, jak nieszczęsny kwas hialuronowy? Brak

Dziewczyny, gdzie stacjonarnie kupujecie w/w półprodukty? Też macie z tym taki problem?
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:28   #3548
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Scarrabeo, dostałam paczkę! Daj dzisiaj, proszę, tatusiowi obiad Poza tym strasznie Ci dziękuję! Urwałaś mi wszystko, acz nie wiem, co gdzie się znajduje (szczególnie w buteleczce z żółtą nakrętką).
Oesu, ależ mi ulżyło. Wczoraj sam sobie kolacje robił.

To tak- zielona maska to Seri imbirowa, ta druga, słodko pachnąca- Seri miodowa. Ciemna butelka z zielonym korkiem- olej sezamowy, białe opakowanie po kapsułkach z tranem- shea, mała biała buteleczka z żółtym korkiem i śmierdzącą zawartością- odlewka świeżo otwartego balsamu Numis z mocznikiem. Tak na spróbowanie, choćby do łapek.

Podpisywać nie chciałam, bo mam brzydkie pismo.
Wszystko całe dojechało?

Ja dzisiaj odebrałam paczuchę i mi doznałam zawału. Ależ będę miała pole do popisu przy odwdzięczaniu się.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-01 o 16:32
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:30   #3549
201703240903
Konto usunięte

Nałożyłam dzisiaj na włosy mieszankę: 2łyżeczki kallosa latte,2łyżeczki olejku babydream i łyżeczka kremu Isana z granatem
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:36   #3550
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
A ile na niej skakałaś? U mnie na siłowni jest skakanka. U mnie przyczyną cellulitu nie jest złe odżywianie
Nie skakałam na niczym

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43072559]
no widzisz, a tak bałaś sie, że nie wstaniesz
[/QUOTE]

Łatwo nie było bo wstaję rano a tu ciemno

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Użyłam zbyt dużego skrótu myślowego, mówiąc wszystkie miałam na myśli te co chcą

Wy tu o odchudzaniu a mi w c*ce poszło czuję się jak dojna krowa

Dzień na uczelni dzień zleciał szybko, zajecia organizacyjne i dwa ostatnie mi odpadły całkiem babeczka chora, z planem zamieszanie Aleee szczerze mówiąc jestem zadowolona brakowało mi dziewczyn, tu u mnie na wsi nie mam za bardzo do kogo "dziuba otworzyć" poza Tżtem, także wygadałyśmy się że łoho
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:41   #3551
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
To tak- zielona maska to Seri imbirowa, ta druga, słodko pachnąca- Seri miodowa. Ciemna butelka z zielonym korkiem- olej sezamowy, białe opakowanie po kapsułkach z tranem- shea, mała biała buteleczka z żółtym korkiem i śmierdzącą zawartością- odlewka świeżo otwartego balsamu Numis z mocznikiem. Tak na spróbowanie, choćby do łapek.

Ja dzisiaj odebrałam paczuchę i mi doznałam zawału. Ależ będę miała pole do popisu przy odwdzięczaniu się.
Imbirowa pięknie pachnie, miodowa rzeczywiście daje miodem, w oleju sezamowym wyczuwam skórę kurczaka (acz nieco przypieczoną), shea śmierdzi przeokrutnie, a ten balsam jest bezzapachowy przecież

Że to do mnie? Wszystko całe? Kwestię odwdzięczania się już zakończyłyśmy, nie kombinuj bardziej niż trzeba

Kusi mnie coś nałożyć na włosy, ale myłam rano, a nie chcę myć dwa razy dziennie
Stary 2013-10-01, 16:52   #3552
aleeexandra
Rozeznanie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43062599]oto moje włosy [/QUOTE]

Piękne!

Cytat:

Wow

Pamiętacie mnie jeszcze?
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:53   #3553
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Pamiętacie mnie jeszcze?
Jak mogłybyśmy zapomnieć o dziewczynie, której miejsce pracy rozbawiło cały wątek?

Fajnie znów Cię u Nas widzieć
Stary 2013-10-01, 16:54   #3554
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Imbirowa pięknie pachnie, miodowa rzeczywiście daje miodem, w oleju sezamowym wyczuwam skórę kurczaka (acz nieco przypieczoną), shea śmierdzi przeokrutnie, a ten balsam jest bezzapachowy przecież

Że to do mnie? Wszystko całe? Kwestię odwdzięczania się już zakończyłyśmy, nie kombinuj bardziej niż trzeba

Olej sezamowy mi daje ostatnio orzechowymi chrupkami Bingo. Acz zwykle jest to po prostu spalona chińszczyzna.

Co do shea- polecam rozpuścić w kąpieli wodnej i zmieszać pół na pół z innym olejem. Bo rozpuszczanie w łapkach raczej nie przejdzie.

TRZY NOWE LAKIEROWE DZIEWICE. Omnomnom.
Tylko nie rozumiem po co mi ten brokat. Kobieto, ja nie ten level jeszcze.
Stary 2013-10-01, 16:58   #3555
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Olej sezamowy mi daje ostatnio orzechowymi chrupkami Bingo. Acz zwykle jest to po prostu spalona chińszczyzna.

Co do shea- polecam rozpuścić w kąpieli wodnej i zmieszać pół na pół z innym olejem. Bo rozpuszczanie w łapkach raczej nie przejdzie.

TRZY NOWE LAKIEROWE DZIEWICE. Omnomnom.
Tylko nie rozumiem po co mi ten brokat. Kobieto, ja nie ten level jeszcze.
Orzechów tam nie czuć

Podrzucę jutro Tż, rozpuści w dłoniach Nieraz jak przytrzyma dłużej na mnie dłoń, to robią mi się gorące, czerwone placki

Sprawdź, jak się czujesz w takiej zieleni, pokuszę, jeśli Ci podpasuje, no i jak malinka?
Stary 2013-10-01, 16:58   #3556
201703240903
Konto usunięte

Cześć! Aleeexandra . Co tam u Ciebie?
Stary 2013-10-01, 17:05   #3557
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Jak mogłybyśmy zapomnieć o dziewczynie, której miejsce pracy rozbawiło cały wątek?

Haha, no tak...
Miałam strasznie mało czasu żeby tu zaglądać, za dużo się działo. Od kilku dni mieszkam już w Białymstoku, już jestem po pierwszych zajęciach.

Znalazłam niedaleko swojego mieszkania sklep zielarsko medyczny, widziałam że mają tam kemy Sylveco i jakieś rosyjskie kosmetyki. Ale było już zamknięte, muszę się tam niedługo przejść i zobaczyć jakie mają ceny

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez FeelingLost Pokaż wiadomość
Cześć! Aleeexandra . Co tam u Ciebie?
Hej
Jak wyżej, przeprowadziłam się spod Gdańska do Białegostoku, zaczynam studia. Jak na razie wszystko ok, tylko trochę mi brakuje przyjaciół. Poza tym kilka tygodni przed wyjazdem kogoś poznałam i bardzo dobrze się dogadujemy. Szkoda tylko, że on jest w Gdyni a ja tutaj
Nadrabiałam wątek i czytałam o tej twojej sytuacji z pracą, współczuję. Ale trzymam kciuki żeby wszystko się w końcu ułożyło
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:07   #3558
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ja zmieszałam odżywkę z olejem - dałam dwa razy więcej oleju niż odżywki.
Wypróbuję to bankowo Może moje włosy pokochają takie olejowanie

Cytat:

Hej!
Włosy przepiękne
Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Kurdełe, zdenerwowałam się. Chciałam zacząć tuningować na własną rękę, po szkole zahaczyłam więc o dwie apteki w poszukiwaniu kwasu hialuronowego i D-panthenolu. W pierwszej mówią, że nie można czegoś takiego dostać u nich.
Poszłam więc do drugiej. Kwas hialuronowy? w kremie. A w stanie wolnym? <wyciąga tabletki> No a płynny, w takiem małej buteleczce, a'la woda utleniona? Nie ma.
Nie poddaję się, walczę dalej. Posiadają panśtwo może D-panthenol? A i owszem <radocha> <pani przychodzi, pokazuje ogromną tubę> Pianka. A w stanie wolnym i ciekłym, jak nieszczęsny kwas hialuronowy? Brak

Dziewczyny, gdzie stacjonarnie kupujecie w/w półprodukty? Też macie z tym taki problem?
Nie da się ich kupić stacjonarnie. Można jedynie zamówić przez internet i odebrać w siedzibie firmy, jeśli mieszka się w tym samym mieście.
Popatrz na strony: zrób sobie krem, mazidła, biochemia urody.

Cytat:
Kusi mnie coś nałożyć na włosy, ale myłam rano, a nie chcę myć dwa razy dziennie
Mnie zawsze kusi już kilka godzin po umyciu
Stary 2013-10-01, 17:10   #3559
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Mnie zawsze kusi już kilka godzin po umyciu
Jutro mam na 9:50, to wstanę wcześnie i ukręcę miksa na godzinę

Generalnie nie mam nic do zrobienia, zaraz poćwiczę, zrobię sobie odżywkę do paznokci, podliczę lakiery i położę się spać

Edytowane przez Kaveri
Czas edycji: 2013-10-01 o 17:11
Stary 2013-10-01, 17:12   #3560
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Orzechów tam nie czuć

Podrzucę jutro Tż, rozpuści w dłoniach Nieraz jak przytrzyma dłużej na mnie dłoń, to robią mi się gorące, czerwone placki

Sprawdź, jak się czujesz w takiej zieleni, pokuszę, jeśli Ci podpasuje, no i jak malinka?
Noł, noł, nie mówiłam o orzehach, mówiłam: chrupków orzechowych Bingo. To jest różnica, wielka różnica.

Boję się tego zielonego. To mój pierwszy prawdziwie zielony lakier. A malinka mi się podoba i jutro się nią pomaluję. Dzisiaj mam piaskacza z MS, ileż ja pochwał zebrałam!
Stary 2013-10-01, 17:13   #3561
201703240903
Konto usunięte

Cytat:
Haha, no tak...
Miałam strasznie mało czasu żeby tu zaglądać, za dużo się działo. Od kilku dni mieszkam już w Białymstoku, już jestem po pierwszych zajęciach.

Znalazłam niedaleko swojego mieszkania sklep zielarsko medyczny, widziałam że mają tam kemy Sylveco i jakieś rosyjskie kosmetyki. Ale było już zamknięte, muszę się tam niedługo przejść i zobaczyć jakie mają ceny

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Hej
Jak wyżej, przeprowadziłam się spod Gdańska do Białegostoku, zaczynam studia. Jak na razie wszystko ok, tylko trochę mi brakuje przyjaciół. Poza tym kilka tygodni przed wyjazdem kogoś poznałam i bardzo dobrze się dogadujemy. Szkoda tylko, że on jest w Gdyni a ja tutaj
Nadrabiałam wątek i czytałam o tej twojej sytuacji z pracą, współczuję. Ale trzymam kciuki żeby wszystko się w końcu ułożyło
Dzięki!

Póki co wzięłam się ostro za naukę. Pewnie po zakończeniu obecnej szkoły będzie mi łatwiej znaleźć pracę.

Jaki kierunek wybrałaś na studia?
Stary 2013-10-01, 17:16   #3562
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Noł, noł, nie mówiłam o orzehach, mówiłam: chrupków orzechowych Bingo. To jest różnica, wielka różnica.

Boję się tego zielonego. To mój pierwszy prawdziwie zielony lakier. A malinka mi się podoba i jutro się nią pomaluję. Dzisiaj mam piaskacza z MS, ileż ja pochwał zebrałam!
Nigdy nie jadłam

Trafiłam Ja miałam piaskacza Essence, toć on jak śnieg wygląda. Jest taki bardzo mój
Stary 2013-10-01, 17:17   #3563
Konto usunięte

Cytat:
Piękne!

Wow

Pamiętacie mnie jeszcze?
hej
dziękuję

Cytat:

przeglądam blogi DIY
Stary 2013-10-01, 17:39   #3564
miranda122
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie mnie jeszcze?
A jak Cię można nie pamiętać?

Blog

miranda122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:42   #3565
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam piaskacza Essence, toć on jak śnieg wygląda. Jest taki bardzo mój
Mówiłam, że jest iście zaje*isty.

A tak ogólnie to idę w następnym tygodniu na zakupy lakierowe z koleżanką. Chce, żebym jej znalazła coś ładnego, bo ja mam zawsze takie ładne lakiery przecież. Kumasz sytuację? Będę ekspertę.

Tak ogólnie to miałam dzisiaj włosy fuj, a szkoda, bo mam nowych przystojniaków w grupie. Na jutro będę musiała się postarać bardziej.
Stary 2013-10-01, 17:46   #3566
dilula
Rozeznanie

Buszowałam dzisiaj po szafach w Naturze i wszędzie natrafiałam na odżywki do paznokci. Oto mam pytanie: Czy takie odżywki z Essence/ Miss Sporty etc. są dobre/ szkodliwe?

Eveline póki co mnie przeraża

Donoszę, że nabyłam 2 brokatowo-piaskowe lakiery z Essence. I capnęłam top coat tejże firmy, bo nie widzą mi się odpryski po jednym dniu. Jestem przeszczęśliwa i mam ochotę na więcej
Stary 2013-10-01, 17:54   #3567
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
A tak ogólnie to idę w następnym tygodniu na zakupy lakierowe z koleżanką. Chce, żebym jej znalazła coś ładnego, bo ja mam zawsze takie ładne lakiery przecież. Kumasz sytuację? Będę ekspertę.
Taka sytuacja. Serce me pęka z dumy
Cytat:
Buszowałam dzisiaj po szafach w Naturze i wszędzie natrafiałam na odżywki do paznokci. Oto mam pytanie: Czy takie odżywki z Essence/ Miss Sporty etc. są dobre/ szkodliwe?

Eveline póki co mnie przeraża[B]
Też mają formaldehyd. Oprócz tej z Pepco, Sensique ma odżywkę bez formaliny - Silky Smooth.
Stary 2013-10-01, 17:56   #3568
wntstudentka
Raczkowanie

Dziękuję za tyle miłych słów.

Mam pytanie, bo półprodukty to dla mnie czarna magia. Możecie mi powiedzieć o tym kilka słów ? Do czego to dodajecie, co na co itd ?

Zapuszczam włosy!

wntstudentka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 17:58   #3569
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Dziękuję :-* już myślałam, że to z moim miastem jest coś nie tak..
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 18:14   #3570
dilula
Rozeznanie

Cytat:

Też mają formaldehyd. Oprócz tej z Pepco, Sensique ma odżywkę bez formaliny - Silky Smooth.
Dzięki!
Wyczytałam właśnie, że Keratin Nutrition też nie ma formaldehydu.
Chyba skuszę się na tę Silki Smooth. Teraz mam takie śliczne paznokcie z białym brzegiem, aż żal malować

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości