Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 cz.IX - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 0 0%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy! 1 1,75%
Wszystkie w stresie tu żyjemy, torby nasze pakujemy 0 0%
Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna! 16 28,07%
Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila! 1 1,75%
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? 29 50,88%
Spakuj torbę,kąpiel weź, czas na porodówkę już tyłek wieźć. 1 1,75%
Złota jesień,śnieżna zima czas porodów się zaczyna 8 14,04%
Jesień w pełni,zima za pasem niedługo mama będzie się cieszyć bobasem 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 15:44   #4171
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Zawód ksiądz

Moja siostrzenica musi brać kartki z Kościoła z zakrystii że uczęszcza na msze w niedziele i najlepiej na 11.30 taka specjalną niby dla dzieci Oprócz tego uczyć się tysiąca modlitw i pieśni.9 letnie dziecko
Porażka ten ich cały "system"
U mnie też tak było, jak szłam do komunii to musiałam mieć w specjalnej ksiażeczce pieczątke i podpis księdza po mszy w niedziele, jak czas rorat to obrazki zbierać musiałam- taką układankę, złożyc i na koniec rorat podbić, na różaniec .. do bierzmowania to samo. Tyle że obrazków zbierać nie musiałam, miałam książeczkę i tam sie ksiadz wpisywał- najlepsze to że po mszy nas odpytywali co było na mszy.. nie zawsze, ale bardzo często. no i przed bierzmowaniem 3 lata takich spotkań, każdy rok zakończony "egzaminem" jak nie zdałeś to tak jak w szkole- dalej na tym samym poziomie. Co najlepsze, te pieczątki to sie zmieniały co rok zeby nie oszukiwać. a w 3 roku tych spotkań to egzamin pisemny i ustny a i tak sie płaciło ...
Stary 2013-10-01, 15:48   #4172
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c

Co do tytułów, to jakby brakowało, to ja mam kilka

Ale tylko jak nie będzie dużo przez inne laski wymyślone
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:49   #4173
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kochane Mamusie!!!

Jestem mamusią maj-czerwiec 2013, udzielam się na tamtejszym wątku.

Piszę ogólny apel ponieważ wiem ,że wizaż ma moc!!!

Moja mama ma 46 lat. W maju tego roku nagle zachorowała. Dostała silnego rzutu choroby. Diagnoza Stwardnienie rozsiane
W maju była w 2 szpitalach na oddziałach neurologicznych. Dostała kilka dawek sterydów. Jednak jej stan się pogorszył, Wylądowała na wózku inwalidzkim.
Tato wzywał zaprzyjaźnionego rehabilitanta do domu co drugi dzień,który po kosztach ją godzinkę rehabilitował. Przyniosło to jakieś skutki, mama zaczęła poruszać się ledwo o balkoniku. Przejście kilku kroków to dla niej męczarnia bo zaraz nogi się trzęsą i traci równowagę.
W czerwcu odbyła 6 tyg turnus rehabilitacji w Górznie. Tam dostała 2 rzutu, porażenia mięśnia twarzy, straciła na 2 tygodnie mowę.. Do tej pory ćwiczy z logopedą by mogła normalnie mówić.
Teraz czeka na kolejne rehabilitacje. Prywatnie mój tato nie jest w stanie jej tego zapewnić w takim stopniu w jakim powinien. Pracuje sam, a ma na utrzymaniu jeszcze mojego 10 letniego brata.
Na NFZ na miejsce w ośrodku rehabilitacji czeka się miesiącami niestety.
Moja mama powinna dostawać leki na te chorobę.. Jednak na program by się dostać nie ma szans z racji wieku
Koszt leczenia bez refundacji to kilka tysięcy złotych miesięcznie.. na co mojego tate nie stać.

Bez leków i ciągłej rehabilitacji moja mama nie będzie sprawna, nie będzie mogła samodzielnie funkcjonować i chodzić.

Ja nie jestem w stanie pomóc jej finansowo.. jedynie swoją fizyczną pomocą , co robię codziennie.

Napisałam już do jednej fundacji z pytaniem o subkonto by móc zbierać dla mamy 1 % z podatków. Czekam na odzew.

Jednak mam pytanie do Was. Jest tu na wizażu wiele wspaniałych osób.. sama się o tym przekonałam...
Czy znajdzie się ktoś kto odpowie na mój post, apel o pomoc dla mojej mamy na leczenie i rehabilitację?
Liczy się każda złotówka.. dosłownie.
Mój tato chce sprzedać samochód by było chociaż na jakąkolwiek dawkę leku.. Ja próbuję go od tego odwieść ponieważ musi mieć czym dojechać do pracy żeby zarobić oraz z mamą po lekarzach.

podałabym konto ..Suma zebrana była by jawna dla wszystkich..

Zamieszczę to ogłoszenie też na staraczkach i innych wątkach mamusiowych..

Nie wiem już co robić. Nie mogę patrzeć na cierpienie mojej mamy,która nie jest w stanie sama nawet się umyć. Lekarze mówią,że zmiany w mózgu są bardzo silne i szanse na całkowite wyzdrowienie żadne.. ale dzięki lekom i rehabilitacji jest szansa,że mama będzie w stanie dojść do jakiejkolwiek sprawności i chodzić choćby o kuli.

Z góry przepraszam jeśli kogoś tym postem urażę... poprostu szukam pomocy dla niej gdzie się już da

Wczoraj tato wiózł mamę do profesora do Złotoryi. Na początek mama ma dostać lek Interferon . Koszt miesięczny leczenia tym lekiem to ponad 2 tysiące złotych. Do tego dochodzi 1 tysiąc miesięcznie za rehabilitację ( w przerwach między turnusami na które się czeka miesiące tato musi opłacić rehabilitanta do domu)
Tak więc naprawdę każda złotówka ma znaczenie
Moja mama tez choruje na stwardnienie rozsiane....az mi sie plakac zachcialo jak przeczytalam o Twojej,wiem co to znaczy.chociaz u nas nawet mysli o takim leczeniu nie ma,kwoty sa kosmiczne naszczescie moja jeszcze samodzielnie sie porusza,ale kto wie co bedzie jutro,za pol roku,za rok

Trzymam kciuki za zdrowie dla Twojej,ja ciagle wierze w cud i wynalezienie magicznego leku,dostepnego dla wszystkich chorych. Walcz o ten 1%,bo wten sposob pewnie latwiej Ci bedzie ludzi naklonic do pomocy,bez strachu,ze zbierasz pieniadze na jakies inne cele

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 15:50   #4174
ryba91
Zakorzenienie

Chyba tylko to, bo zostawiiśmy na bliżej porodu :

Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy"....
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy!

ale mogłam coś przegapić , jak coś wybaczcie!!

Myślę ze NASTURCJO możesz mniej wymyslać tytułów bo ja potem nie umiem sie zdecydować 5 w zupełności wystarczy
Stary 2013-10-01, 15:55   #4175
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
TY juz tez zaraz na wylocie
zależy na który termin patrzeć, jak na październikowy to zostało mi 20 dni, jak listopadowy to 35
Cytat:
Zawód ksiądz

Moja siostrzenica musi brać kartki z Kościoła z zakrystii że uczęszcza na msze w niedziele i najlepiej na 11.30 taka specjalną niby dla dzieci Oprócz tego uczyć się tysiąca modlitw i pieśni.9 letnie dziecko
Porażka ten ich cały "system"
moja bratanica też musiała chodzić na msze bo właśnie czytał listę na mszy a przed samą komunią miała 2 egzaminy z pytań które dostała wcześniej a pytał było chyba ze 150 a miała egzamin ustny w szkole i pisemny w kościele...

ale dobry obiadek mi wyszedł no i ta surówka z pora

ooohooo znowu zaczyna mnie ćmić małpowo
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-10-01 o 15:56
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:05   #4176
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
U mnie też tak było, jak szłam do komunii to musiałam mieć w specjalnej ksiażeczce pieczątke i podpis księdza po mszy w niedziele, jak czas rorat to obrazki zbierać musiałam- taką układankę, złożyc i na koniec rorat podbić, na różaniec .. do bierzmowania to samo. Tyle że obrazków zbierać nie musiałam, miałam książeczkę i tam sie ksiadz wpisywał- najlepsze to że po mszy nas odpytywali co było na mszy.. nie zawsze, ale bardzo często. no i przed bierzmowaniem 3 lata takich spotkań, każdy rok zakończony "egzaminem" jak nie zdałeś to tak jak w szkole- dalej na tym samym poziomie. Co najlepsze, te pieczątki to sie zmieniały co rok zeby nie oszukiwać. a w 3 roku tych spotkań to egzamin pisemny i ustny a i tak sie płaciło ...

Rany ja do bierzmowania miałam tylko egzamin ustny,takie odpytywanko z katechizmu :/ i tylko rok przygotowań.Wiadomo uczęszczanie na jakieś spotkania ,ale nie było wtedy takich cyrków jak teraz

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Co do tytułów, to jakby brakowało, to ja mam kilka

Ale tylko jak nie będzie dużo przez inne laski wymyślone
To dawaj !

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:07   #4177
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Ajć.... drewniany ten stół czy jaki? Może jest sposób, żeby go wyratować jeszcze...
Czarny i ma teraz jasne rysy..
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

No to nadrobiłam. A ja wróciłam do domu i mąż ciekawą propozycją rzucił, tylko jeszcze muszę się zastanowić i dowiedzieć wszystkiego. On pracuje w redakcji i zajmuje się sprzedażą powierzchni reklamowej - i czasami tam różne firmy zamiast płacić kasą za reklamę dają vouchery. No i mamy możliwość jechać na 4 dni nad morze do obiektu SPA. W ramach tego voucheru mamy 3 noclegi, pełne wyżywienie, dwa masaże i możliwość korzystania z basenów, sauny, fitness itd. Super pomysł, tym bardziej jeszcze przed rozwiązaniem by się przydało nam taki relaksujący wypad we dwoje. Wiadomo - fitness, sauna to nie dla mnie. Ale i na basen bym poszła no i tak tylko muszę przedzwonić tam i się dopytać o te masaże. Czy wykonują kobietom w ciąży i czy mają do tego wykwalifikowany personel. Bo chyba jako takich przeciwwskazań to nie ma, prawda? Była któraś z Was na masażu w trakcie ciąży? Może któraś wie coś więcej?
Na rocznice w TŻtem byliśmy w SPA. Przejrzyj sobie oferty SPA wiem że każdy hotel ma inne, ale na masaż relaksacyjny, to czemu nie?Wiadomo ja nie byłam na żadnym z takim uciskaniem mięśni..albo zamień sobie na masaż stóp czy coś takiego.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Powiem Wam że sprzątanie na sam koniec jest hardkorem, ruszam się jak jakaś kaleka, idzie mi to kilka razy wolniej, poschylałam się trochę z mopem i odkurzaczem i kręgosłup zaczął boleć no masakra jakaś

Na jutro mam plan umyć okna w pokoju, mam balkonowe i jest już tak okropnie brudne że coś strasznego, dookoła mamy pola i się jednak z nich kurzy zwłaszcza jak były żniwa, trochę deszczu popadało i okna wyglądają tragicznie

A mam takie zakwasy na nogach, dokładnie udach że coś strasznego, potańczyłam trochę na weselu i mam zakwasy
U mnie też by się przydało umyć okna...ale poczekam jeszcze dwa tygodnie do tego 36 tc...nie wiem no boje się że jak teraz zacznę myć to wywołam wilka z lasu..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 16:09   #4178
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
zależy na który termin patrzeć, jak na październikowy to zostało mi 20 dni, jak listopadowy to 35

moja bratanica też musiała chodzić na msze bo właśnie czytał listę na mszy a przed samą komunią miała 2 egzaminy z pytań które dostała wcześniej a pytał było chyba ze 150 a miała egzamin ustny w szkole i pisemny w kościele...

Nospa Nospa Nospa

Ja ma dzisiaj dziwnie twardy brzuch górą a dołem miękki.Tak to z reguły cały jest jak kamień jak się przesilę.

Idę paprykę wsadzać do słoików.Już mam dość na dzisiaj!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 16:09   #4179
maomami
Wtajemniczenie

Ja się ubieram do sklepu po jabłka i mam zamiar zrobić dzisiaj apple crumble, dam się za to pociąć na miejscu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:10   #4180
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Czarny i ma teraz jasne rysy..

Na rocznice w TŻtem byliśmy w SPA. Przejrzyj sobie oferty SPA wiem że każdy hotel ma inne, ale na masaż relaksacyjny, to czemu nie?Wiadomo ja nie byłam na żadnym z takim uciskaniem mięśni..albo zamień sobie na masaż stóp czy coś takiego.

U mnie też by się przydało umyć okna...ale poczekam jeszcze dwa tygodnie do tego 36 tc...nie wiem no boje się że jak teraz zacznę myć to wywołam wilka z lasu..
Ja bym zamalowała markerem

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 16:10   #4181
maomami
Wtajemniczenie

a co do tytułów to myślę Nasturcja że śmiało możesz podzielić się swoimi pomysłami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 16:12   #4182
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Rany ja do bierzmowania miałam tylko egzamin ustny,takie odpytywanko z katechizmu :/ i tylko rok przygotowań.Wiadomo uczęszczanie na jakieś spotkania ,ale nie było wtedy takich cyrków jak teraz

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

To dawaj !
Mało tego! Moja kosmetyczka ma synka który w tym roku miał komunie...były przez cały rok msze dla dzieci na godz..15!I rodzice mieli OBOWIĄZKOWĄ obecność.Zakład musiała zamykać już o 14.. A co z tymi co nie mogą zwolnić się z pracy?!No przecież to obłęd.
Stary 2013-10-01, 16:14   #4183
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Ty to może odpocznij? Termin już blisko, wiec sie nie przemęczaj

A ja sobie dzisiaj gruszkę kupiłam taką miałam ochote

Kyte- są takie spray'e do konserwacji zabytków i na drewniane meble działa. U znajomej taki drewniany czarny stół zalaliśmy alko, zrobiły sie białe plamy- ten spray dał rade a do rys to jakiś lakier do drewna, bo nie wiem jak to wyglada? ;>
Stary 2013-10-01, 16:16   #4184
Trele_Morele
Zakorzenienie

Kurde co tu sie dzisiaj dzieje , wczoraj taka cisza a dzis ruch jak w Rzymie
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Aaa i obliczyłam że przez 2 tygodnie poszło nam 154 pampersy
Wlasnie mialam Ciebie o to pytac , bo ostatnio na wrzesniowkach jaka mama napisala ze w 4,5 tygodnia 400 pampersow

A co do rozmiarow .. to widzialam ostatnio Pampers Mini 1-2 kg i od razu pomyslalam o naszych malych chlopaczkach
Cytat:

A wiec wróciłam niestety nie zrobił mi żadnych badań, nie sprawdził nawet podwozia, nie sprawdził tętna. Wysłał od razu do szpitala. Skierowanie dostałam na patologię i w piątek sie wybieram. niestety, bo jak wiecie wcale nie chce tam iść. Ciśnienie 150/100 i nie chciało w ogóle spaść. ;/ Wypisał mi recepty na tabletki, dał to skierowanie, odradził mi ten "mój" szpital, i sie pożegnaliśmy. W piatek idę bo w piątek odstawiam Fenka, oprócz tego w szpitalu maja zbadać czy będzie SN czy CC bo to zależeć będzie od ordynatora oddziału. Jezeli CC to pewnie w przyszłym tygodniu, jeżeli SN to jak sie zacznie. Kiedy? nie wiem ogólnie nie wiem czy bede leżeć, bo zależy to od KTG i jakiegoś tam jeszcze badania no i od ordynatora, ale jeżeli leżeć to minimum 5 dni, jak sie ustabilizuje ciśnienie to mnie wypuszczą aż do porodu SN, a jeżeli CC to wiadomo..
Jedyny plus jaki widze w tym wszystkim, że dopytam co jeszcze musze miec dla małego w szpitalu i w razie "W" mąz zapakuje. Troche mi smutno bo wcale a wcale nie chce tam iść.
Z tego wszystkiego poszłam i kupilam małemu czapeczkę taką cieniutką bo stwierdziłam że nie mam, a po kąpieli chciałabym taką cieniutką zakładać bo w domu ciepło i 2x śpiochy. a wszystko za łączną kwotę 4 zł
I uwaga!!!! LEKARZ NIC SIE NIE ODEZWAŁ NT WAGI A od ostatniej wizyty mam prawie +5 kg.??? nie wiem jak to możliwe, ale byłam w szoku. to na pewno przez te słodycze
Rybko moze i dobrze . Tam szybko sie zorientuja jakich badan Ci brakuje i je uzupelnia . Nie boj sie na zapas
Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

Rybko możesz imię dopisać - Marysia - na dzień dzisiejszy
Bardzo ladne imie
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wrzucam Nasze dzieło
Na przeciwnej ścianie prawdopodobnie walniemy nalepkę na ścianę Kubusia Puchatka, taką większą.

Na ostatnim zdjęciu, moja inwencja własna, białe body, zakupiłam naprasowankę i oto taki efekt
Ale zielooony
Faktycznie na zoto pewnie nie bylo nic widac , bo zielony jest zabojczy
A ze spiochami genialny pomysl
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Kurde nie wiem już co myśleć, my ciągle nie mamy pomysłu na chrzestnych, jest opcja, ale dziewczyna nie ma 17 lat, bierzmowanie już miała i dzwoniłąm do kancelarii to mi jakaś babka mówi, że absolutnie nie ma granicy wieku wszędzie w necie wyskakuje, że po bierzmowaniu i 17 lat skończone, nie wiem już
Ja tez mialam 17 lat jak zostalam chrzestna Nawet chyba nie skonczone bo ja z grudnia a to latem bylo . Najwazniejsze ze bierzmowanie ma .
A problem ze chrzestnymi to ja tez mam . Szkoda gadac ..
Chce uniknac takiej sytuacji ze Majeczka majac 15 lat nie bedzie wiedziala kto jest jej chrzestnym bo sie rozmyja , jak moi.
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Juz po wizycie,Tymus nie zrobil niespodzianki i dupina dalej w dole. W przyszlym tyg. usg,zeby dokladnie zobaczyc, ktg,no i 14.10 stawiam sie w szpitalu,ale kiedy dokladnie cesarka jeszcze nie wiem :/liczylam po cichutku, ze sie stawiam,rachu ciachu i bach odrazu,no ale...i tak nie mam co narzekac

Wiec mozna wpisac 10.10 usg 12:15
14.10 szpital

Pozatym wspominalam jakis czas temu,ze ustawiam sie 5.w kolejce...czyzby szanse na trafienie wzrastaly

Popoludniu SR,wiec zajrze wieczorem na spokojnie

O kurde to juz za chwile

Cos czuje ze do polowy pazdziernika to juz lista rozpakowanych bedzie dluuuuga . I to chyba same chlopaki , po za woma Majeczkami ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:19   #4185
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Mało tego! Moja kosmetyczka ma synka który w tym roku miał komunie...były przez cały rok msze dla dzieci na godz..15!I rodzice mieli OBOWIĄZKOWĄ obecność.Zakład musiała zamykać już o 14.. A co z tymi co nie mogą zwolnić się z pracy?!No przecież to obłęd.
U nas jest raz w miesiącu msza i spotkanie.Obecność rodziców i dzieci obowiązkowa,nie ma uproś Ale to na 17 bodajże.

Ale na 15 obłęd

Duże masz te rysy Kyte?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-10-01 o 16:21
Stary 2013-10-01, 16:20   #4186
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Ty to może odpocznij? Termin już blisko, wiec sie nie przemęczaj

A ja sobie dzisiaj gruszkę kupiłam taką miałam ochote

Kyte- są takie spray'e do konserwacji zabytków i na drewniane meble działa. U znajomej taki drewniany czarny stół zalaliśmy alko, zrobiły sie białe plamy- ten spray dał rade a do rys to jakiś lakier do drewna, bo nie wiem jak to wyglada? ;>
poszukam coś na necie no jakieś sposoby musza być
Stary 2013-10-01, 16:22   #4187
babku
Zadomowienie

Cytat:
boże trafiłam na lekarza anioła, wszytskie badania, USG tyle ile powinnam mieć plus te nadprogramowe i w ogóle
Zazdroszczę. Ja chodzę państwowo i prywatnie i w sumie na lekarkę NFZ nie mogę narzekać, ale usg zleciła mi tylko 2 razy. Ogólnie skierowania na badania wydaje mi bardzo oszczędnie. Bo jeszcze usg, to rozumiem, że różne mają podejście lekarze do tego, ale np. morfologie raz na miesiąc, to uważam, że by się przydało.

Cytat:
Wg Prawa Kanonicznego chrzestnym może zostać osoba, która przyjęła Sakrament Bierzmowania, żyje w zgodzie z Nauką Kościoła. Kodeks Prawa Kanonicznego nic nie pisze o granicy wieku.
Ooo widzisz zapomniałam, że mamy tu takiego specjalistę. A dwóch facetów może być chrzestnymi?
Mamy samych braci i żaden nie ma jeszcze żony, a ja chciałabym żeby była to bliska rodzina, a nie tak jak ja mam, że chrzestnego widzę na weselach i pogrzebach.

Cytat:
mam chyba z 5 kombinezownów jak nie więcej, miałam policzyć i zapomniałam
Nie jesteś sama. Ja mam chyba z 6, ale wszystkie dostałam, żeby nie było

Cytat:
Dziewczyny!!Jestem głupia!!!!!!!!! Porysowałam nowy stół w kuchni!! Chciałam go szybko przetrzeć i zapomniałam się że mam w ręku gąbkę po stronie chropowatej..
A to co on taki delikatny?
Cytat:
skończyłam prasowanie Nelkowych rzeczy
Zazdroszczę, ja ciuszki też już prawie zakończyłam prasować, ale została mi pościel, śpiworki, kombinezony, rożki, kocyki itp i to do poprania jeszcze Leży to wszystko i nabiera mocy urzędowej

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja póki co uciekam!

Na 17 jadę na warsztaty Bezpieczny Maluch więc trzeba się ogarnąć, bo siedzę w rozciągniętej bluzie męża i leginsach, wiem bardzo wyjściowe ubranie.

Do później Mamuśki!
Trzymam kciuki za losowanie. U mnie było mało osób, nagród dużo, a ja oczywiście nic nie wygrałam. Pochwal się jak wrócisz.
I teraz mi się przypomniało [B]Lineczko[B] ten przystojny ratownik, to pewnie ten sam co u Ciebie na warsztatach Wysoki, fajnie zbudowany, sympatyczny z twarzy brunet. Tak bym go opisała, bo kiedyś tam pytałaś
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
A jak u Ciebie z tym swędzeniem skóry?poradziłaś sobie z tym jakoś?
bo mnie cały czas 3ma...zwlaszcza wieczorami...
Mnie też złapało swędzenie i od razu przypomniałam sobie, że Trele polecała kąpiele w emoliencie. Dostałam akurat taki, którego ważność kończy się w listopadzie, więc używam i jest swędzenie przechodzi.

Cytat:
Pamiętam, że jak moja siostra miała mieć 3 lata temu bierzmowanie, poszłam do mojego proboszcza, razem z komitetem rodzicielskim [ byłam Olki świadkiem i wszyscy wiedzieli, że pracuję i udzielam się mocno w kurii]- i jak proboszcz zaczął gadać o ofierze od bierzmowanych, to wypaliłam "Myśleliśmy nad pieniążkami, no ale nie chcemy, żeby ktoś ks. Proboszcza podkopał o grzech symeonii, więc zamówiliśmy dwie stuły, bo jakieś takie obszarpane ostatnio widzimy". Był wściekły. Poczerwieniał. Długo to uważał za obrazę. Ale nic mi nie zrobił. Bo nie mógł. Ja się tylko o jego duszę troszczyłam
Jestem Twoją fanką

No chociaż troche udało mi się nadrobić. Oczywiście nie pocytowało mi paru wypowiedzi.
Z tych pominiętych pamiętam tylko, że Domi chciała by mieć Jaśka i w brzuchu i na zewnątrz. I zamierzałam napisać, że to się łatwo da zrobić. Damian pewnie chętny jak zawsze, do zrobienia braciszka Także jeszcze trochę wytrzymajcie i róbcie drugiego Jaśka albo Jasieńkę
I jeszcze, że paulinaizabela ma mieć cięcie w czwartek. Z jednej strony to Ci zazdroszczę, że już będziesz tulić Majeczkę. Trzymam kciuki, żeby było bezstresowo

Więcej grzechów nie pamiętam. Uciekam szykować się na babski wieczór. Może jeszcze uda mi się zajrzeć dzisiaj.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:25   #4188
nemosek
Zakorzenienie

Widzę przyszedł czas dla tżtów

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 16:26   #4189
nasturcja7667
Zadomowienie

Hmmm.. samej mi ciężko wybrać 5 najlepszych

Na razie dam dwa:

Idzie jesień, za nią zima- czas porodów się zaczyna!

Tu łóżeczko, tam przewijak- wnet nadejdzie wielka chwila!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 16:28   #4190
nemosek
Zakorzenienie

Nikt mi nie odpowiedział na pytanie o przewijak

A wkłady do kołderki i podusi macie zamiar prać ?
Na razie nie zamierzam używać ale pytam na zapas.W sumie wkład jest antyalergiczny i dziecko nie ma z nim kontaktu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-01, 16:31   #4191
nasturcja7667
Zadomowienie

Babku, nie znam przepisu, który mówiłby o tym, że chrzestni muszą być dwojga płci. I ma to plusy i minusy- plus mozecie pogadać z proboszczem, ze chcecie dwóch facetów, a on nie może powiedzieć, ze to zabronione. Ale też Wy nie możecie powiedzieć, ze dozwolone i to jest minus. Bo nie jest to prawnie uregulowane

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:

Na razie nie zamierzam używać ale pytam na zapas.W sumie wkład jest antyalergiczny i dziecko nie ma z nim kontaktu
Wybacz Ja planuję zakupić taki standardowy 70x50cm.
Stary 2013-10-01, 16:33   #4192
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Ja chodzę państwowo i prywatnie i w sumie na lekarkę NFZ nie mogę narzekać, ale usg zleciła mi tylko 2 razy. Ogólnie skierowania na badania wydaje mi bardzo oszczędnie. Bo jeszcze usg, to rozumiem, że różne mają podejście lekarze do tego, ale np. morfologie raz na miesiąc, to uważam, że by się przydało.

Ooo widzisz zapomniałam, że mamy tu takiego specjalistę. A dwóch facetów może być chrzestnymi?
Mamy samych braci i żaden nie ma jeszcze żony, a ja chciałabym żeby była to bliska rodzina, a nie tak jak ja mam, że chrzestnego widzę na weselach i pogrzebach.

Nie jesteś sama. Ja mam chyba z 6, ale wszystkie dostałam, żeby nie było

A to co on taki delikatny?

Zazdroszczę, ja ciuszki też już prawie zakończyłam prasować, ale została mi pościel, śpiworki, kombinezony, rożki, kocyki itp i to do poprania jeszcze Leży to wszystko i nabiera mocy urzędowej

Trzymam kciuki za losowanie. U mnie było mało osób, nagród dużo, a ja oczywiście nic nie wygrałam. Pochwal się jak wrócisz.
I teraz mi się przypomniało [B]Lineczko[B] ten przystojny ratownik, to pewnie ten sam co u Ciebie na warsztatach Wysoki, fajnie zbudowany, sympatyczny z twarzy brunet. Tak bym go opisała, bo kiedyś tam pytałaś

Mnie też złapało swędzenie i od razu przypomniałam sobie, że Trele polecała kąpiele w emoliencie. Dostałam akurat taki, którego ważność kończy się w listopadzie, więc używam i jest swędzenie przechodzi.

Jestem Twoją fanką

No chociaż troche udało mi się nadrobić. Oczywiście nie pocytowało mi paru wypowiedzi.
Z tych pominiętych pamiętam tylko, że Domi chciała by mieć Jaśka i w brzuchu i na zewnątrz. I zamierzałam napisać, że to się łatwo da zrobić. Damian pewnie chętny jak zawsze, do zrobienia braciszka Także jeszcze trochę wytrzymajcie i róbcie drugiego Jaśka albo Jasieńkę
I jeszcze, że paulinaizabela ma mieć cięcie w czwartek. Z jednej strony to Ci zazdroszczę, że już będziesz tulić Majeczkę. Trzymam kciuki, żeby było bezstresowo

Więcej grzechów nie pamiętam. Uciekam szykować się na babski wieczór. Może jeszcze uda mi się zajrzeć dzisiaj.
Damian baaaardzo chętny Ja jednak ze 2-3 lata wolałabym z tym Jaśkowym rodzeństwem zaczekać Już moja mamcia nam pogadankę strzeliła że teraz musimy bardzo uważać bo wszystko mam rozregulowane i że o drugie dziecko teraz nie trudno
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:34   #4193
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

czy któraś z was pływa w ciąży? ja właśnie wybieram się zaraz na basen :P mam problem z górą od stanika... się zmieścić nie mogę
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 16:36   #4194
ryba91
Zakorzenienie

Nemosek- ja nie mam przewijaka wiec dlatego nie odpowiadałam.
a co do pościeli- nie prałam, ale może dlatego że nie mam pralki, wszystko piorę ręcznie odkąd mi sie zepsuła wiec jest mi ciężko, a że mały i tak kontaktu z tym nie ma takiego dosłownego to sie nie martwie.. może jak będę miała pralkę to wciepne na delikatne :P
Stary 2013-10-01, 16:36   #4195
maomami
Wtajemniczenie

Wycieczka do sklepu zakończona sukcesem ale nie powiem czułam się jak idący olbrzym, masakra od tego wesela chyba mi się podwozie zaczęło rozchodzić, chodzę jakbym miała narobione pełno w gacie.
Ide robić moje pyszności

Stary 2013-10-01, 16:39   #4196
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
czy któraś z was pływa w ciąży? ja właśnie wybieram się zaraz na basen :P mam problem z górą od stanika... się zmieścić nie mogę
ja ani w górę, ani w dół się nie mieszczę a teraz nie bede kupować stroju dopiero jak z małym bede chodzić

a własnie jak bedziesz tu u nas na basenie? zapytaj jak możesz jak wygląda tam zajęcia z małym bobasem... w sensie czy woda jest wtedy chłorowana itd. Bo w Gliwicach jest jeden dzień w którym specjalnie jest 2 godziny woda świeża i bez chlorów itd.. wiec moze i u nas? Dziękuję
Stary 2013-10-01, 16:43   #4197
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja niestety nie pamiętam jaki mamy rozmiar przewijaka, jak później gdzieś będę mieć metrówkę pod ręką to sprawdze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-01, 16:47   #4198
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Moja mama tez choruje na stwardnienie rozsiane....az mi sie plakac zachcialo jak przeczytalam o Twojej,wiem co to znaczy.chociaz u nas nawet mysli o takim leczeniu nie ma,kwoty sa kosmiczne naszczescie moja jeszcze samodzielnie sie porusza,ale kto wie co bedzie jutro,za pol roku,za rok

Trzymam kciuki za zdrowie dla Twojej,ja ciagle wierze w cud i wynalezienie magicznego leku,dostepnego dla wszystkich chorych. Walcz o ten 1%,bo wten sposob pewnie latwiej Ci bedzie ludzi naklonic do pomocy,bez strachu,ze zbierasz pieniadze na jakies inne cele

Jejuu Twoja mama też???

Ja poprosiłam moderację o podwieszenie mojego wpisu gdzieś w widocznym miejscu na wizażu..
Mogę również zainteresowanym udostępnić dokumentację medyczną mojej mamy oraz jej orzeczenie o niepełnosprawności .. to tak w celu weryfikacji

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:50   #4199
domii29
Zakorzenienie

Nemosek ja nie odpowiadam na Twoje pytanie bo przewijak dostałam w prezencie więc nie mam pojęcia jaki jest jego rozmiar a u mojego TŻta w domu ciężko o coś do mierzenia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 16:54   #4200
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
dzwoniłam przed chwilką do tych usg 3d do Katowic i Pani mi mówi 300zł z płytką... masakra jakaś ... nie wiedziałam chyba żę to aż tylko kosztuje
A z kad jestes ? Z jakiego miasta ?
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej, póki co dowiedziałam się tylko, że cc mam zaplanowane na czwartek

Poczytam co u Was

Juz za chwile zobaczysz swoja malenka
Rodzina juz wie ze jestes w szpitalu ? ze za chwile Majeczka bedzie ?
Cytat:
mam chyba z 5 kombinezownów jak nie więcej, miałam policzyć i zapomniałam
Ja mam tyle kurtek - az mi wstyd
Cytat:
wypowiedział sie o szpitalu dość surowo, negatywnie.. ale on chciał zebym rodzila w "jego" szpitalu na co sobie nie pozwolę choćby ten szpital miał 50" gwiazdek" bo jednak zbyt dobrym lekarzem nie jest. wg mnie oczywiście. a myślę nad godulą, zobaczymy.. NA DNIACH URodziła w bytomiu moja koleżanka, wcześniaka, chce z nią jutro pogadać jak opieka po porodzi i przy. Po słyszłam same pozytywy, ale z porodów troche odległych terminami. A TO będzie taka informacja na czasie. mam nadzieje ze mi pomoże
Moze si eboi pajac ze w NIE JEGO szpitalu ktos zwroci uwage na to jaka maniane odwalil z Twoimi badaniami ?
Sugeruj sie wszystkim i wszystkimi tylko nie nim

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości