|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,35% |
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
3 | 6,52% |
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
0 | 0% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
1 | 2,17% |
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
0 | 0% |
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
12 | 26,09% |
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
17 | 36,96% |
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
7 | 15,22% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
1 | 2,17% |
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
3 | 6,52% |
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
0 | 0% |
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Cytat:
nie warty Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-10-01 o 19:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
doszlam do wniosku, ze tak na wszelki wypadek nie dawac dziecku glutenu to przesada. obciazenia genetycznego nie ma (no... chyba), wiec lepiej jakos jego organizm do tego swinstwa przyzwyczajac ![]()
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
Szprotka z chęcią bym Cię odwiedziła, ale będziemy tylko do soboty i nie wiem czy uda mi się zrealizować połowę planowanych odwiedzin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---- Kubuś przegina. Nie dość, że musiałam Go ze spaceru nieść na rękach to jeszcze teraz odkąd przyszliśmy, czyli od 17 lamentuje ciągle. Mam już dosyć ![]()
![]() |
#3665 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie te czary kloca z moja ideologia ![]() ![]() Cytat:
gluten jako taki nie potrzebny ale inne skladniki i mikroelementy, ktore sa w zbozach juz jak najbardziej nam sluza. Oczywiscie mozna szukac zamiennikow ale jest to czaso i kosztochlonne (przynajmniej tak mi sie wydaje, popraw mnie Vil jesli sie myle) wiec dla osob, ktore nie maja problemu z trawieniem glutenu, calkowita rezygnacje z produktow zbozowych uwazam za duza strate. Cytat:
![]() Mysle, ze z malenkimi dziecmi sie super podozuje bo spia ![]() ![]() ![]() Sofia mi dzis zasypia prz kazdym karmieniu, spi 20-30min, 10 min jest radosna, po czym zaczyna marudzic w kazdej opcji (zabawa ze mna, mata,karuzela itd) az sie nad nia zlituje i dam znow cyca i cykl sie powtarza : ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak ogolnie rozszerzaja to nie wiem, a w moim przypadku - znaczy sie przy objawach zapalenia jelit po mleku matki - to tak jak pisalam. wtedy sie szybko rusza, tak jak na stronie hippa opisane po 4tym mies. - czyli u nas od jutra ![]() wysylka zalezna od wagi, ale taka ponizej 2 kg to 8,90 ojro... ![]()
![]() |
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn ja jeszcze zrozumiem ze mogła zapomniec albo nieogarnac co to ten gluten, ale zeby Ci jeszcze wyrzuty robić, że nie chcesz nic jesc jak ty masz na to uczulenie.. ![]() Ej moje dziecko dalej podmienione.. masakra płacze, marudzi, nie możę zasnąc, chce zwalić na skok ale nie bardzo chyba się da... A i widzę ze bylo dużo ciekawych tematów.. Temat smoczków ![]() ![]() A w ogóle to też tak macie że dozujecie "przyjemności" dzieciom? Ja po przebudzeniu czekam maksymalnie długo zeby W. sam się ze sobą bawił leżąc..jak już zaczyna kwiczeć to go biorę do leżaczka ewentualnie na matę i daje mu jedna " cichą zabawkę" jak zaczyna kwiczeć to mu zmieniam... jak mu ciche zabawki nie wystarczają to mu daje zabawkę z muzyczka - najczęściej karuzelę, jak to mu się nudzi a jeszcze musi sobie posiedzieć to daje mu smoczka, najczęściej już jest pora spania i idzie spac.. a jak jeszcze nie jest śpiący to już muszę go nosic albo coś wymyślać, spiewać brać na kolana itp... A i teściowa ostatnio jak sobie ładnie leżał i się bawił rano wzięła go na ręcę i nosiła po mieszkaniu... a potem się dziwi ze dziecko trzeba cały dzien nosić jak ona go bierze na ręcę jak on ma dobry humor.. to wiadomo, że jak będzie miał zły to leżeć nie będzie chciał.. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ze słoiczka krzywi się i wypluwa ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasne, dlatego podam dziecku gluten mimo, że to zuooo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale przyznaj się, najlepszy towar zawsze wybieracie dla siebie? ![]() Ja to bym chciała mieć lumpeks, czasem można takie perełki znaleźć, że niejedno centrum handlowe się może schować. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cloche super, że jesteście w domku. Ale Flo będzie niedługo wcinał, aż mu uszy będą się trzęsły ![]() Ash jakie cudne widoki ![]() ![]() Lonely miłej podróży, uważajcie na siebie. Tylko mi nie mów, że jak karmisz w samochodzie, to nie masz zapiętych pasów. Naprawdę kurna dziewczyny uważajcie! A jeśli chodzi o oglądanie tv z dzieckiem. My z Miechem oglądamy Miami Ink, mam nadzieję, że kiedyś będzie tatuażystą i starą wydziabie ![]() Jutro odpalam rower i śmigam do radcy prawnego. Jak coś jeszcze mi się przydarzy, to sama otworzę kancelarię, jestem już tak obcykana w pozwach, kodeksach, ustawach ![]()
![]() |
#3671 | ||||
Zakorzenienie
|
cloche kochana witaj z Flo
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Szprocia kochana moja : jako doświadczona zapaleniami piersi: chyba cholerstwo idzie, bo pierś pobolewa i kuje.. Tylko poczułam, jak mi wiatr śmignął... Co mogę wziąć, żeby się nie rozwinęło? Można ibuprom ![]() ![]() Nas czekają burzliwe 3 dni: Jutro na 9 rehabilitacja, w czwartek neurolog w piątek do słuchu... ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to oby te 3 dni były udane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nuna, ja brałam apap, lód do stanika i przystawiać dziecia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3674 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Agnes- jak czytam co piszesz to jakbym czytała o sobie ![]() ![]() a z grubej dyni się uśmiałam ![]() ![]() ale najlepiej olać i tyle ![]() moja teściowa też ciągle gadała o soczkach , które oczywiście trzeba dosłodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Hehheheheh:thumbup:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
cloche fajne że już jesteście w domu.
diabli mi te zupki bardzo smakują, ale to to bym mogła żyć bez soli ![]() deb myśmy mieli oszczędzać ale nie wyszło. Nie wiem jak sobie poradzimy bo co chwile jakieś nieplanowane wydatki. byłam dziś na tych ciuchach, Karolcia była grzeczna- nawet ładnie babci zasnęła ![]() kupiłam koleżance na starszą córkę tunikę, spodnie, a dla młodszej body z orzełkiem i napisem "kibicuję razem z tatą". A dla mojej Karolci dwie pary spodni (12-18 m-cy ale pewnie będą na wiosnę), pajacyk i leginsy z nexta i 3 pary rajstopek (brak mi jednokolorowych więc wzięłam czarne, różowe i czerwone). Rajstopki po 50 gr a reszta po 1 zł ![]() antoine kaszka manna do mleczka, a jaglana jako kaszka (na początku trzeba blenderować). antoine u mnie jest na prawdę fajny sklep z tymi ciuchami używanymi i jak jest w środę nowy towar to kobity dosłownie się biją, leje się krew. Byłam w środę raz i aż się przeraziłam (przyjechała 2 razy karetka) i więcej w środę nie pójdę ![]() CZy wam wolno robić sobie tam wcześniej zakupy? |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
Witam po intensywnym dniu z Z
![]() Maruda kolejny dzien, malo czasu ma wizaz ![]() ![]() Nie wiem co jej się nie podoba ale ciągle skrzeczy, marudzi i placze.. ![]() A ja juz nie mam sił! Nawet po porodzie mimo bolacej blizny i zerowego pojęcia o Z noe rozróżniajacej dnia i nocy, walki o kp itd nie bylam tak zmeczona.. I ciągle mi smutno... Ale uwaga - 26go jade na koncert, na Chor Alexandrova juz sie nie zalapie (brak biletow buu buu chlip chlip) to chociaż na stary dobry Kult ![]() Nie ukrywam ze się ciesze ![]() Cloche - cudnie ze jesteście w domu. Trzymajcie się ciepło! ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a w ogole to w szpitalu raz nie wytrzymalam, bo jadlam jablko i ten sie tak na nie gapil i slinil, ze dalam mu polizac. bosszzzz jaki on nagle grzeczniutki! tak jakby chcial powiedziec: mamo ja niewinny, bede grzeczny caly dzien, tylko daj mi jeszcze troche tego jabluszka ![]() ![]()
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Kurcze w końcu się zdecydowałam na tę fotoksiążkę i nie da się zapłacić
![]()
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo się cieszę, ze już jesteście w domku ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra że ludzie potrafią się bić i to o używane ciuchy! ![]() My mamy tylko odłożone to co dostaliśmy z ubezpieczenia za urodzenie dziecka no i becikowe. Ale nie chciałabym tego wydawać na życie...
![]() |
#3684 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
szacun dla niej, ja za każdym razem przy wyjściu z młodym mam większego stresa niż on ![]() Muszę się pochwalić moim Adiśkiem, bo sama jestem w mega szoku. Od 3 tygodni chodzimy z nim na rehabilitację i ćwiczymy dużo w domu bo ma wzmożone napięciem mięśniowe (stąd nie chciał leżeć na brzuszku). Dziś ciągle przewracał się z placków na brzuszek i za każdym razem się sam sobie dziw czemu widzi świat z innej perspektywy. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i również jestem głupia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Młody skończył właśnie 5 miesięcy, co teraz można zacząć mu wprowadzać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cloche- dobrze, ze juz jestescie w domku ![]()
![]() |
#3688 |
Zakorzenienie
|
To znaczy po jakim czasie?
Młoda zasnęła, pospała troszkę i wstała z rykiem ![]() ![]() Oglądam dziąsła, macam i nic nie widzę żeby zęby szły.
#3689 |
Zakorzenienie
|
ufff.. nie mam siły..
młody miał dzisiaj dzień marudera i prawie nic nie zdążyłam zrobić. Teraz muszę się wziąć za pakowanie nas. Bo jutro o 7 rano chcemy wyjechać ![]() Dzisiaj już nie wiedziałam o co małemu chodzi, a jak mu masowałam dziąsła tetrą to się uspokajał.. więc może też ząbki ![]() kazałam Mężowi kupić żel w aptece, bo ostatnio nasz nowiutki zostawiliśmy u kuzynki , bo jej roczna córeczka pilnie potrzebowała. Sprawdził się super, ale nie pamiętam nazwy ![]() teraz Tż kupił Dentacośtam, później sprawdzę to napiszę. Farmaceutka bardzo polecała-podobno najlepszy ![]() Dziękuję za miłe słowa ![]() ![]() --- Dobrej i przespanej nocki wszystkim życzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Raczkowanie
|
Wasze dzieci też tak krzyczą, warczą i jęczą? Po 2 h jego monologu aż głowa mnie zaczyna boleć
![]() Dziś miałam śmieszną sytuację. Zadzwonił facet aby umówić się na rozmowę kwalifikacyjną. Po obgadaniu kiedy co i jak, już kończył ze mną rozmowę, a w tym momencie Adisiek jękną i krzykną "neeee". Ja się uśmiechnęłam, na to facet zadał pytanie "czy jest jakaś sytuacja życiowa która uniemożliwiła by mi przyjście na rozmowę" to już musiałam mu się przyznać że mam dziecko i będę musiała załatwić dla niego opiekę na czas rozmowy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
nasz wcina jabłuszko ze smakiem, nie może doczekać się kolejnej łyżeczki, dziś dostał marchewkę z jabłkiem i był bardzo zadowolony, mimo że sama marchewka mu średnio wchodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.