|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
edytkaac- sliczny Kacperek
![]() domcia- my będziemy rozszerzać dietę po ukonczonym 4ym miesiacu- ale my jestesmy mm ![]() Lachryma, Perse- na opakowaniach czy kaszek ryżowych czy tych dan z Gerbera, Bobovity pisze, że po 4ym miesiącu- czyli po ukonczeniu 4 miesiaca. No bo jak? Po 4ym miesiacu, ale przed rozpoczeciem 4ego miesiaca? tez mam zawsze z tymi tygodniami/ msc problem, ale to wynika z opakowan ![]() Stokrotka- my dostaliśmy kropelki gentamicin wzf 0,3% - 3x dziennie po 1 kropelce. Tez mam okropny problem z trafieniem do oczka Tomka, ale widze, że już dzisiaj jest odrobinę lepiej dla synka za poważny wiek!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
![]() I baaaardzo podobna do ciebie, zazdroszczę ![]() Cytat:
że im się chce![]() Podziwiam cię, bo ja szału dostaję, jak Alik włączy najgłośniejsza syrenę, a robi to rzadko dzięki bogu... [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43092161]moja tesciowa nie mysli. .. wczoraj przywiozła nam zamrożone jedzenie.. Zgadnijcie co?... Dla matki karmiacej: UWAGA- bigos, gołabki i kapuśniak . brawa dla tej pani.A jak powiedzialam ze dziekujemy bardzo za obiadki odmroze chlopakom bo ja nie moge tego jesc to chyba sie obrazila... Tak wiem swinia jestem A gdzie wdziecznosc do grobowej deski, no gdzie ??!! [/QUOTE]hahahahah, boska teściowa ![]() Moja jak przyjechała 6 dni po porodzie, to przywiozła ciasto czekoladowe, może nie taki hard, ale jednak była w szoku, że podziękowałam i nie zjadłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() My byliśmy dzisiaj rano u pediatry. Z młodym wsio ok, lekarka dała mi skierowanie do neurologa, ale małego sama nie sprawdzała, tylko posłuchała, co mam do powiedzenia Chociaż rozmawiałam z moją położną, która była przy wizycie i mnie uspokoiła, mówiąc w skrócie, powiedziała, że nie ma co się podniecać i nawet gdyby neurolog mnie postraszył, to też trzeba przymknąć na to oko, bo oni często wyolbrzymiają problemy. Sama zresztą widzę, że z Alkiem tragedii nie ma, ale sprawdzić dla spokoju duszy muszę![]() Moja niunia ładnie rośnie i na maminym cycku przytyła w 3 tygodnie 900g i waży 4450g a ja sie martwiła jakością mojego mleka, ahahah![]() Coś miałam jeszcze napisać, ale mam dziury w głowie i nie pamiętam, może później się przypomni ![]() wrzucam jedną z ostatnich lusterkowych słit foci. W sumie dopiero na zdj zobaczyłam, że nie ma tragedii, bo tak to chodzę, wpieprzam na okrągło i biadolę tżtowi, że jestem gruba a nic nie mogę z tym zrobić ![]() Ps. nie widzicie brakującej klapki ![]() Ps2 Fotka dedykowana dzoan, bo osatnio jak wstawiłam zdj na ktorym jestem niepomalowana, to cholera stwierdzila, ze jestem do siebie niepodobna
|
|
#573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za przedciążowe ciuchy ![]() Ja odpuszczam z moimi jeansami niby wchodzę, ale tak sobie poucuskałam nimi blizne ostatnio, że mnie cały dzień bolała, pierniczę, jeszcze trochę się pomęczę w leginsachCytat:
![]() Ale isane z rossmana, kupiłam dużą butlę ostatnio za piątaka w promocji, a jest super, a włosy super się rozczesują i są mięciutkie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...s-spulung.html
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tweed zalezy jaki duzy bedzie ten trojkat. Stokrotka dzieci do 6 mcy maja u kazdego lekarza pierwszenstwo nawet do pediatry mimo ze tam same dzieci. Ostatnio mimo ze to bylo moje pobranie krwi poszlam z Ala bo nie mialam jej gdzie zostawic, i od razu mnie przepuscili jak tylko sie odezwalam. Tak wiem troche chamskie to bylo ale mialam czekac godzine? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-02 o 17:33 |
|
|
|
|
#575 |
|
Zakorzenienie
|
Twee
za udaną wizytę, piękną wagę no i w ogóle ![]() Ale z Ciebie lachon
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43092903]A ja mam mega durne pytanie:
więc skoro poradniki mówią o rozszerzaniu diety W szóstym miesiącu przykładowo, to oznacza dzień, w którym dziecko ma SKOŃCZONE pięć miesięcy? Czyli jeśli teraz Art ma skończone 3 + ileś tam dni i byłby na mm, to miałabym już rozszerzać?[/QUOTE] No właśnie też tego nie wiem 16 idę do pediatry i wtedy dopytam. Bo jak od rozpoczętego 4 miesiąca to ją już powinnam jej coś dawać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#577 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Co do spłukiwania, to ja tego nie robię.. kąpaliśmy Małego w Oilatum, teraz w Ziajce..jedna nakrętka do całej wanienki.. polewamy Małego ciągle tą samą wodą z płynem.
Cytat:
Cytat:
za wyprawęCytat:
bo ja taka matka, że nie wiem czy u mojego dziecka jest katar czy nie ![]() Cytat:
za fajną nockę.. i czekam keidy u mnie takie fajne będą ![]() Cytat:
biedne maleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#578 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Twee ale laska ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Nuuu... |
|
|
|
|
#579 | |||
|
Zakorzenienie
|
oj bardzo słaba, odkąd karmię to pochłaniam bardzo dużo słodyczy
Cytat:
Cytat:
a Ty super wyglądaszCytat:
czego wasze dzieciaczki nie lubią? mój nie lubi mycia buzi i smarowania, mycia oczek i uszu, czapki na głowie i leżenia na spacerze w gondoli
"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie" Edytowane przez stokrotka24 Czas edycji: 2013-10-02 o 17:43 |
|||
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Twee- tak, tesciowie dalej urazeni, matka Tzta zadzwoniła do mojej mamy w sprawie chrzcin i się bidula wyżaliła, że oni chcieli tylko pomóc i w ogóle, a ze nieraz byłam wrogo nastawiona razem z Tztem do ich sposobów wychowywania i patrzylismy krzywo.. generalnie takie pier*oły, a ten pacan- czytaj ojciec Tzta patrzy jak zabieram wózek i obok idzie pies, który jest ogromny i nieraz mnie pociagnie. I tak patrzy jak sie mecze jakby nie mógł tego na 5 min wziac albo z małym zostac zeby pies sie wysikał.. masakra ma byc kolejna rozmowa (
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#582 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale się ślinię
słodki Cytat:
za okulistę i za jutrzejszego ortopedęCytat:
za piękną wagę Małego.. wartościowe masz mleczko ![]() No teraz już jesteś do siebie podobna aczkolwiek na fotce w klubie bez make-upu wyglądałaś młodziej no ale lachon jak się patrzy nie wiem czemu, ale jak tylko zobaczyłam Twoją fotkę od razu poszłam po ciastka i zeżarłam 2 na raz Cytat:
muszę spróbować tych odżywek...co pranie głowy ogólnie odżywkuję, tylko widać złe firmy wybieram
|
|||
|
|
|
#583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze i ja sobie taka słit focie strzele - chyba sie w obiektywie nie zmieszcze
|
|
#584 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nic nie wyszło, ale dziąsła zrobiły się już gładkie i widać prześwity, lekarz powiedział, że może nastąpić to lada dzień. Cytat:
Cytat:
i dla Ciebie
|
|||
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
mela a probowalas ten Katarek sobie wlozyc do nosa - ja probowalam i raczej za duzego "uciagu" nie ma
|
#586 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Umowilam Alicje do kardiologa na... 24.04.2014 r!!!!! Jednak prywatnie pojdziemy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
co tam Ewa Drzyzga, jak iść to na skalę światową- Oprah Winfrey na pewno chętnie by o tym porozmawiała
Dzoan- ale z Ciebie pała, ja właśnie tyję bo zjadłam w ostatnich 3 dniach 2xpizzę i raz chrupki ![]()
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Słodiaczek
![]() Cytat:
![]() Super Sara już korzysta z lustereczka |
|
|
|
|
#590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno czapki na głowie, ubierania, bycia samemu (musi widzieć matkę picia herbatek (jedynie na śpiocha) i można by tak wymieniać. Mój syn to straszny nerwus jest (to nie wiem po kim ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
tak w ogóle to chciałam Wam powiedzieć jaka jest przebitka w mothercare w Polsce- szok po prostu
![]() Moi rodzice, a zwłaszcza mój ojciec regularnie zaopatruje młodego w kolekcje kupione w UK.. i przykład jeden z wielu- jeansy z najnowszej kolekcji kupił za 11 funtów, czyli mniej więcej 50 zł.. tu je widziałam w sklepie za 99 zł.. koszulkę kupił za 1,5 funta czyli jakieś 8 zł (
|
|
|
|
#592 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no po prostu szczęka mi na buty spadła i wykopała dół o głębokości 2 metrów jak to usłyszałam ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- np. Margosia karmi piersią, a wprowadzanie produktów zaczęła już na początku 3 msca, więc nie ma reguły i przymusu, że powinno być tak, a nie inaczej
|
|
|
|
|
#594 |
|
Zakorzenienie
|
Zimno mi. W domu 22.5 stopnie a mi zimno po plecach.
En najgorzej jak rodzice sie wpieprzaja w dobrej wierze, bo potem przez przypadek moga znniszczyc zwiazek mlodych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, mi się wydaje tak jak któraś z dziewczyn napisała- że mieszkając u nich pomyśleli, że mogą dużo.. dużo za dużo i poczuli jakby to bylo w jakims stopniu ich dziecko i mogą o wszystkim decydować, a za inne decyzje niz oni nas ganić.. a to tak nie działa, bo zarówno ja jak i Tz mamy podobne zdanie co do wychowania dziecka i nie zamierzamy po kątach słuchac, ze jestesmy złymi rodzicami, bo robimy inaczej niż tak jak oni by chcieli.. tu jestem dumna z Tzta strasznie, ze stoi za mna murem i nie pozwala na mnie złego słowa powiedziec odnosnie wychowania ![]() PAULINKA777- widzę Cię! opowiadaj co u Was!
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-10-02 o 18:11 |
|
|
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
tak. En to juz podsumowala. Ja z Marysia zaczelam od marchewki
z Aleksem może tez od marchewki jeszcze mam miesiac na wybor.En alez wam tesciowie atrakcje zapewniaja pomyslowosc pierwsza klasa. eeeehhhhhhhhhhhhh
|
#597 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla Kubusia... znowu mi się zazdrość włączyła dzięki za cynk ![]() Cytat:
..główkę odwraca ciągle w swoją prawą stronę czy jest na rękach czy w bujaczku czy śpi i nie wiem jak go złapać by chciał w drugą..a zabawki aż tak go nie interesują by główkę dla nich odwracać ![]() ale fajnie w lusterko spogląda a mata jaka świetna! kolory i w ogóle..podoba mi się ![]() sama moglabym na niej leżeć i się bawić Piszecie, że Wasze dzieci leżą na matach, gadają ze zwierzaczkami.. i to tyle trwa, że spokojnie coś możecie zrobić..a mój się szybko nudzi.. tylko w tym bujaczku jeszcze posiedzi, ale jak mu coś przed oczy powieszę, to się wścieka po chwili, jakby za dużo bodźców dostawał..albo się bał i kończy się płaczem.. |
||||
|
|
|
#598 | |||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie problem w tym, że ja nigdy małych nie jadałam
![]() Lachon to jest z ciebie, takiego motorka dostałam przez twoja ostatnia fotke, ze chyba zaczne nosic pas poporodowy, bo tyle moge Cytat:
![]() Co do teściów... to żal w ogole cokolwiek mówic, może i lepiej, że jednak tesc ci nie pomaga, bo jeszcze by przy kolejnej pogadance wypomniał no porażka, porażka na całej linii, niby dorosli ludzie, a w glowie siano. W sumie dobrze, że z nimi zamieszkaliście i pokazali swoje prawdziwe oblicze. Doopy im zmiękną, jak się wyprowadzicie i zatęsknią![]() A Twoja mama to bida, po jaka cholere ona ma w tym cyrku uczestniczyc?? Mieszka z wami? Nie ogarniam. Cytat:
![]() Bo ja bez makijażu jak 16stka wyglądam, stąd codziennie makijaż i to taki ![]() I spoko dzoan, mi do En też daleko, żale chyba zagryze gotowanym ziemniakiem A odzywke polecam, bo fajna jest wiadomo, że jakiegoś szaleństwa nie ma, ale z moją wątłą szczecinką sobie poradziła, a też mam suche, elektryzujące się włosyCytat:
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
ta, rozmowy w toku to oni mają i bez drzyzgi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teściowa ewidentnie odbiła się od waszych drzwi o parę razy za dużo ![]() I chciałam wam sie pochwalić, że swoje rzucanie cukru przypieczętowałam dzisiaj budyniem z sokiem malinowym Ale co by nie było, odstawiłam wszystkie sklepowe słodycze, wcinam tylko od czasu do czasu dżem mamy i sok malinowy, też mamusiny. A do budyniu dodałam płaską łyżkę cukru
|
|
#600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En moja tesciowa chcacy czy niechcacy (nie wiem) mi krytykowala mojego meza, a jemu krytycznie wypowiadala sie na moj temat. Efekt: w pewnym momencie nie moglismy na siebie patrzec i ja sie wyprowadzilam. Jak "otrzezwialam" doszlam do wniosku ze kontakt z nia musi byc ograniczony. I poki co jest ok (i oby tak dalej). No ale my nie musimy z nia mieszkac i obysmy nie musieli bo ja zwariuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

tez mam zawsze z tymi tygodniami/ msc problem, ale to wynika z opakowan
dla synka za poważny wiek! 

po prostu masakra, a z psem wyjść trzeba 

ale tamte w porownaniu z tymi od poniedzialku to pikus. Niby jak katar mozna, ale on sie strasznie poci, nawet jak ma body z krotkim i bluze i boje sie ze go dalej zawieje, a kolejny raz do szpitala z dzieckiem nie mam ochoty gnac.

za jutrzejszego ortopedę
12.06.2010