Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 08:15   #391
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Oj ceny są katastrofalne. Ja to już na buty zimowe odkładam, bo k...tyle kosztują dla dziecka. I dziwić się, że ludzie używki kupują, a potem całe rzesze dzieci u ortopedów.

Ola pozdrawia Ciocie
oooo super a Ola jaka wielka
widzę,że Leoś zrobił dobrą reklamę pieska- on go nadal uwielbia

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
ludzie, co za tragiczna noc za nami(to chyba najczęściej pisane przeze mnie zdanie na tym forum), no ale dziś to masakrowa masakra była. W pewnym momencie myślałam, że już dzień i wstajemy bo tyle pobudek było, a tu ledwo północ, i gdzie tam do rana Za każdym razem pobudki płacz, tarcie oczu, ja cycek, co by spać dalej ona pije, pije, puszcza, płacze, ja zmieniam cycka ona pije dalej śpi, i tak aż do 6.... Ogarnę się i idziemy na spacer.
No także dzień dobry (?), oby

P.S. Możecie spokojnie nie odpowiadać na tego posta, jest pisanym 'pod wpływem'.... ja wiem, że pewnie jeszcze wiele razy będzie jeszcze gorzej, a na pewno tak samo jak dziś
to możemy sobie ręce podać bo u nas dziś nocka identyko, myślałam,że to ranek a to była 1.15

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Kochaniutkie, pytanie mam:

Niestety i Julcie dopadł katar i kaszel, powiedzcie mi, czy najpierw mam leczyć ją sama tymi sposobami z apteczki klubowej, czy od razu lecieć do lekarza? Jesli nie lecieć, to po ilu dniach niepoprawy iść?

Sorki za denne pytania, ale nigdy nie chorowała i troche mnie to zestresowało....
noc kiepska bo się budziła i co chwilę jej gile odciągałam także w efekcie prawie w ogóle obie nie spałyśmy.

Aha i czy Ibufen podawać jej co 6 godzin? Dałam jej na noc jakoś koło północy, więc już w zasadzie mogę?

Proszę o odpowiedzi, dziękuje

Aha dałam jej też nasivin i posmaruje zaraz maścią majerankową.
a Julas ma gorączkę że chcesz podać ibufen? bo jak nie ma to ja bym nie podawała
do noska na pierwszy ogień- woda morska i frida
obserwuj i jak coś to zawsze możesz podejść do lekarza
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:16   #392
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pamiętacie mnie jeszcze? Myślałam że poczytam trochę i coś skrobnę ale Michał się obudził i jęczy! Nie mam już sił. Ciągle się uwagi domaga, chyba nigdy już nie będę miała czasu na wizaż Moje jęczydełko daje popalić. Wieczorami padam na twarz, a jak widzę że mam do przeczytania 30 stron to mi się odniechciewa. A jeszcze myślałam żeby bloga założyć, ale teraz to chyba szaleństwo by było
Buziaczki dla wszystkich dzieciaczków i mam, piękni wszyscy jesteście!

Nie wyrzucajcie mnie z klubu
nie wyrzucimy

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:17   #393
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam sie z rana

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43099141]
No, ale w naszej wersji Violetta Kubasińska wymiata

Wylicytowałam Dorotce kurtkę zimową:

http://allegro.pl/coccodrillo-sliczn...580136068.html
[/QUOTE]

Co do Violetty - zgadzam się genialna jest

a kurteczka śliczna

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Fewciu: a mogę się spytać dlaczego planujecie oduczyć Blankę jeść w nocy i uważacie, że teraz jest na to dobry czas? Z niewyspania?

Uwaga - CHWALĘ SIĘ!
Amelka stanęła przy kanapie
Fewciu, przyłączam się do pytania

Debrah, dla Amelki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43098384]
Lenova, po co i rajtki i skarpety i spodnie zlituj się, tak to ja ubieram na dwór poniżej 10 stopni legginsy + skaperty i body z długim czy krótkim, musisz sprawdzać ciepłotę i tyle. NIC więcej.
[/QUOTE]

Ja ubieram tak samo. Tylko nie legginsy a spodnie cieplejsze po mieszkaniu

Cytat:
Ola pozdrawia Ciocie
ślicznie

treselle0 współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Bo tu nie ma kaszek...
Stary 2013-10-03, 08:17   #394
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

a Julas ma gorączkę że chcesz podać ibufen? bo jak nie ma to ja bym nie podawała
do noska na pierwszy ogień- woda morska i frida
obserwuj i jak coś to zawsze możesz podejść do lekarza

ibufen podaj jakby gorączka byla, ewentualnie na noc bo w nocy lubi rozkładać i męczyć

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:22   #395
LadyWhisper
Zakorzenienie

Kurcze, a babelek dalej sie meczy, furczy i pokasluje, nie wiem, czy isc z nim znowu do lekarza czy nie?

Bylam w czwartek w zeszlym tyg pierwszy raz i teraz w pn, myslicie, ze przesadzam???

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:30   #396
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Meneq, ja daje chlebek/bule z lurpakiem, zajada, ewentualnie platki kukrydziane, czasem mniej, czasem wiecej, ale cos tam zjada
Nie ma kaszek???

Misiael, Pietraszko mial niemal identyczny kombinezonik noworodkowy cudny!

Treselle, skad ja to znam

ALE!!! Dzisiaj nocka zapowiadala sie standardowo. Ogolem, Babelek zasnal o 21 (ochujuzloty! Zazwyczaj spi 18-19 max 20) cycka dostawal 24, 3, 5, o 7 wstal. Przebudzal sie w nocy, i....kurcze, chyba u nas ta potrzeba bliskosci dziala! Tzn wiecie, nigdy nie wpadlam na to, zeby babla w nocy przytuli (nie lubi tego w dzien, nie zasnie tak na noc, no nie pomyslalam- a dzisiaj w nocy, a co mi szkodzi. Iiiiiii tak sobie spalismy przytuleni jak sie przebudzal to glaskalam po pleckach dawalam do raczki mojego palca przytulalam, spal!!t! Nie wiem, czy to przypadek, zobaczymy dzisiaj w nocy tak czy siak nawet sie wyspalam, ale z podekscytowania ze on nie placze nie moglam spac

Bokeh, zaraz was obczaje na przegladarce

Insolito - 80???!!! Ozeszty, musze zmierzyc ile moj piotrus ma dlugosci bo kurcze, on kurtke 68 nosi kupilam mu spodnie 80 to sie w nich topi pierona.....

Chleb jest tylko tostowy. Proponuja robic kleik na tym wlasnie chlebie z mm, ale to mi sie nie podoba...
Moze sama piec zaczne?
Platki kukurydziane WSZYSTKIE w wersji frost - polewie z cukru.
Kaszek nie ma, wcale.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hmm kasz dla "doroslych" tez nie?

Hmm, moze cos w tym jest.
Moj Kuba nie zasnie na lezaco bez mojego aktywnego miziania
Jak karmie na siedzaco i glaszcze po glowce, raczkach, pleckach to odplywa.

treselleo

U nas dzis standard - pobudki co 2h od 23
Kasz tez nie ma. Za to mamy mase odmian ryzu. Inny klimat = inne uprawy. Z kasz je sie gryke, ale pod inna postacia.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
O mamo, aloes do bożenki. Padłam.

Oooo, drobniusi. Moja Oliwa też teraz nosi 80, a na późniejszą zimę mam z ciucha kurtkę 18-24m, bo bałam się, że mniejsza będzie za mała. W ogóle mam wrażenie, że moja Oliwa to taki trochę duży smród, jak na dziewczynkę. A taka drobna się urodziła, bo tylko 53cm przecie...

A co do raczkowania i wstawania, to... fajnie macie. Kiedy u nas w ogóle nastąpi jakakolwiek chęć do raczkowania? Najwyraźniej moje dziecko skupia się na rozwoju intelektualnym, zamiast motorycznym. Ale to chyba po mnie, bo ja chodziłam, mając niecałe 11 miesięcy, ale mówiłam za to bardzo dobrze już w wieku roku, mając 14 miesięcy wydarłam się ponoć na cały kościół zdaniem "Ooooo, jaki piękny motylek!!".
Ale wygadana bylas!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:36   #397
s i l v e r
Zakorzenienie

Daria ma dwa ząbki dwie dolne jedynki
Stary 2013-10-03, 08:45   #398
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętacie mnie jeszcze? Myślałam że poczytam trochę i coś skrobnę ale Michał się obudził i jęczy! Nie mam już sił. Ciągle się uwagi domaga, chyba nigdy już nie będę miała czasu na wizaż Moje jęczydełko daje popalić. Wieczorami padam na twarz, a jak widzę że mam do przeczytania 30 stron to mi się odniechciewa. A jeszcze myślałam żeby bloga założyć, ale teraz to chyba szaleństwo by było

Bidulko
Cytat:

Oooo, drobniusi. Moja Oliwa też teraz nosi 80, a na późniejszą zimę mam z ciucha kurtkę 18-24m, bo bałam się, że mniejsza będzie za mała. W ogóle mam wrażenie, że moja Oliwa to taki trochę duży smród, jak na dziewczynkę. A taka drobna się urodziła, bo tylko 53cm przecie...

A co do raczkowania i wstawania, to... fajnie macie. Kiedy u nas w ogóle nastąpi jakakolwiek chęć do raczkowania? Najwyraźniej moje dziecko skupia się na rozwoju intelektualnym, zamiast motorycznym. Ale to chyba po mnie, bo ja chodziłam, mając niecałe 11 miesięcy, ale mówiłam za to bardzo dobrze już w wieku roku, mając 14 miesięcy wydarłam się ponoć na cały kościół zdaniem "Ooooo, jaki piękny motylek!!".
nieźle
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Kubuś zjadł szalone 50 ml kaszki :/ kiedy on będzie jadł więcej?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

meneq a może jakiś kleik ryżowy z owocami?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:45   #399
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

to koniecznie obejrzyj to:
http://www.youtube.com/watch?v=VbmbMSrsZVQ
strasznie wspołczuje, też ostatnio to przechodziliśmy

Cytat:
Napisane przez jakajakaja5 Pokaż wiadomość
Witajcie !!! tak się zamyśliłam co tu napisać że włączyłam jakąś nową funkcję w klawiaturze i musiałam tz prosić o odkręcenie tego o ja tępa dzida !!!
Krzyś ma dziś apogeum ząbkowania i jest rzeź! ciekawe ile razy obudzi sie w nocy
Szukałam w necie informacji odnośnie przesypiania całej nocy przez maluchy i powodów niespania jest kilka:
- ząbkowanie - wiadomo tego sie nie przeskoczy jedynie co to medykamenty można zastosować
-głód- dzieci od 6 miesiąca zaczynają mniej jeść w ciągu dnia bo to emocje, wrażenia, nowe umiejętności i w nocy budzą się aby nadrobić zaległości w kaloriach. rozwiązaniem wg. mądrych głów jest podawanie bardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. ja mam zamiar podawać na noc kasze w butli a na dzień taką z łyżeczki i obiadek z mięskiem, deserki i pierś może coś to pomoże
-wybudzanie bo wypadł smoczek - jak to napisała jedna z internautek uspokajacz stał sie terrorystą w związku z tym walczyła aby dziecko zaczęło zasypiać bez smoczka i to powoli procentuje
-przyzwyczajenie - wiadomo że dziecko wtedy chce pociumkać więc inna internautka poradziła szykować herbatkę w takiej samej ilości jak by miało być mleko i z dnia na dzień pojemność pozostawić taką samą ale rozrzedzać tę herbatkę aż do czystej wody. dziecko powinno zakumać że nie opłaca się wstawać :p
-potrzeba bliskości i jej też się nie przeskoczy
JEŚLI PRAWIĘ HEREZJĘ SZAJU PROSZĘ POPRAW !!!

Misiael chłop chory - szpital w domu
Neti zdrowa ta kupa! nam też się kilka razy zdarzyło że wyszła plecami ale nigdy nogawkami hehehehehe
Bokeh zaje fajne te kolczyki zmałpuję mogę ?????
Pstryniu ja tak mam z pisaniem. Podziwiam co po niektóre panie co prowadzą tutaj regularne konwersacje hehehehe ja się odnoszę do postów raz na jakiś czas
Hope(chyba o ile nie pomyliłam nika) super ten ślimak
Hje ty dziarska dziołcha jesteś. rozmiarówka jak u mnie sasasa
Aśka pies i Ty koniecznie na szkolenie !!!! jak nie chcesz tragedii to musisz pracować nad nim i sobą !!! i to koniecznie do behawiorysty!!! Albo odżałujesz kase i on fachowym okiem oceni te wasze relacje albo nie zrobisz nic i do tragedii dojdzie prędzej czy później. Frustracja w psie narasta, on czuje że dziecko to wróg ale dopóki jest twój tz czyli przywódca stada to nie ma jak skoczyć do dziecka ale jak jesteś Ty to pozawla sobie na więcej. jestem ciekawa czy traktuje Ciebie na równi czy wyżej bo dziecko na bank zajmuje wedle niego najniższy szczebel hierarchii. Mam kaukaza (bardzo ostry i dominujący pies) ale długo pracowaliśmy z nim dzięki czemu może nie pozwala sobie na takie kontakty z Krzysiem jak przysłowiowy "golden" ale nie zauważa go w cale i to mnie niezmiernie cieszy.
No epopeja napisana ide spać
oby zęby jak najszybciej wyszły
a co do tych powodów pobudek, w każdym jest trochę racji

Cytat:

Uwaga - CHWALĘ SIĘ!

I przemilczę co zjadłam na kolację..

Bokeh: pięknie! <3

Cytat:
Oj ceny są katastrofalne. Ja to już na buty zimowe odkładam, bo k...tyle kosztują dla dziecka. I dziwić się, że ludzie używki kupują, a potem całe rzesze dzieci u ortopedów.

Ola pozdrawia Ciocie
śliczna

Cytat:
ludzie, co za tragiczna noc za nami(to chyba najczęściej pisane przeze mnie zdanie na tym forum), no ale dziś to masakrowa masakra była. W pewnym momencie myślałam, że już dzień i wstajemy bo tyle pobudek było, a tu ledwo północ, i gdzie tam do rana Za każdym razem pobudki płacz, tarcie oczu, ja cycek, co by spać dalej ona pije, pije, puszcza, płacze, ja zmieniam cycka ona pije dalej śpi, i tak aż do 6.... Ogarnę się i idziemy na spacer.
No także dzień dobry (?), oby

P.S. Możecie spokojnie nie odpowiadać na tego posta, jest pisanym 'pod wpływem'.... ja wiem, że pewnie jeszcze wiele razy będzie jeszcze gorzej, a na pewno tak samo jak dziś
współczuję nocki

Cytat:

Niestety i Julcie dopadł katar i kaszel, powiedzcie mi, czy najpierw mam leczyć ją sama tymi sposobami z apteczki klubowej, czy od razu lecieć do lekarza? Jesli nie lecieć, to po ilu dniach niepoprawy iść?

Sorki za denne pytania, ale nigdy nie chorowała i troche mnie to zestresowało....
noc kiepska bo się budziła i co chwilę jej gile odciągałam także w efekcie prawie w ogóle obie nie spałyśmy.

Aha i czy Ibufen podawać jej co 6 godzin? Dałam jej na noc jakoś koło północy, więc już w zasadzie mogę?

nasivin przez 3 dni, maścia tez smaruję, marimer do nosa i odciąganie ibufen jak hope mówi na noc, tylko moja po zaaplikowaniu czopka zawsze się po nim zfajdoli
ja jeszcze z olbasa inhalację robiłam tzn kropelkę do jakiegoś pojemniczka, wrzątek i pod łóżeczko.

dzien dobry tak w ogóle
u nas już zdecydowanie lepiej, nocka przespana
furczy jeszcze w noski, ale mniej i kaszel też już rzadziej idziemy dzisiaj na dłuższy spacer bo słońce wychodzi.
a chłop oczywiście umierający

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:47   #400
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Bidulko

nieźle

Kubuś zjadł szalone 50 ml kaszki :/ kiedy on będzie jadł więcej?

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

meneq a może jakiś kleik ryżowy z owocami?
Kleik ryzowy je na okraglo, dlatego przynajmniej przy sniadaniu chcialabym go jej oszczedzic
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 08:50   #401
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, gratulacje za zdobycie przez Amelkę kanapy!!! !!!

Stary 2013-10-03, 08:56   #402
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale żem doyebała do pieca, 25 stopni w pokoju
U mnie to normalna temperatura Grzejniki mam zakręcone, a temp. nie chce spadać, ale mi tam pasuje

Cytat:
Takich teraz nie ma niestety
Ciekawe kiedy się pojawią Oby Domcia była jedną z nich

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:12   #403
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie !!! tak się zamyśliłam co tu napisać że włączyłam jakąś nową funkcję w klawiaturze i musiałam tz prosić o odkręcenie tego o ja tępa dzida !!!
Krzyś ma dziś apogeum ząbkowania i jest rzeź! ciekawe ile razy obudzi sie w nocy
Szukałam w necie informacji odnośnie przesypiania całej nocy przez maluchy i powodów niespania jest kilka:
- ząbkowanie - wiadomo tego sie nie przeskoczy jedynie co to medykamenty można zastosować
-głód- dzieci od 6 miesiąca zaczynają mniej jeść w ciągu dnia bo to emocje, wrażenia, nowe umiejętności i w nocy budzą się aby nadrobić zaległości w kaloriach. rozwiązaniem wg. mądrych głów jest podawanie bardziej kalorycznych posiłków w ciągu dnia. ja mam zamiar podawać na noc kasze w butli a na dzień taką z łyżeczki i obiadek z mięskiem, deserki i pierś może coś to pomoże
-wybudzanie bo wypadł smoczek - jak to napisała jedna z internautek uspokajacz stał sie terrorystą w związku z tym walczyła aby dziecko zaczęło zasypiać bez smoczka i to powoli procentuje
-przyzwyczajenie - wiadomo że dziecko wtedy chce pociumkać więc inna internautka poradziła szykować herbatkę w takiej samej ilości jak by miało być mleko i z dnia na dzień pojemność pozostawić taką samą ale rozrzedzać tę herbatkę aż do czystej wody. dziecko powinno zakumać że nie opłaca się wstawać :p
-potrzeba bliskości i jej też się nie przeskoczy
JEŚLI PRAWIĘ HEREZJĘ SZAJU PROSZĘ POPRAW !!!

Misiael chłop chory - szpital w domu
Neti zdrowa ta kupa! nam też się kilka razy zdarzyło że wyszła plecami ale nigdy nogawkami hehehehehe
Bokeh zaje fajne te kolczyki zmałpuję mogę ?????
Pstryniu ja tak mam z pisaniem. Podziwiam co po niektóre panie co prowadzą tutaj regularne konwersacje hehehehe ja się odnoszę do postów raz na jakiś czas
Hope(chyba o ile nie pomyliłam nika) super ten ślimak
Hje ty dziarska dziołcha jesteś. rozmiarówka jak u mnie sasasa
Aśka pies i Ty koniecznie na szkolenie !!!! jak nie chcesz tragedii to musisz pracować nad nim i sobą !!! i to koniecznie do behawiorysty!!! Albo odżałujesz kase i on fachowym okiem oceni te wasze relacje albo nie zrobisz nic i do tragedii dojdzie prędzej czy później. Frustracja w psie narasta, on czuje że dziecko to wróg ale dopóki jest twój tz czyli przywódca stada to nie ma jak skoczyć do dziecka ale jak jesteś Ty to pozawla sobie na więcej. jestem ciekawa czy traktuje Ciebie na równi czy wyżej bo dziecko na bank zajmuje wedle niego najniższy szczebel hierarchii. Mam kaukaza (bardzo ostry i dominujący pies) ale długo pracowaliśmy z nim dzięki czemu może nie pozwala sobie na takie kontakty z Krzysiem jak przysłowiowy "golden" ale nie zauważa go w cale i to mnie niezmiernie cieszy.
No epopeja napisana ide spać

Nam się raz jeden jedyny zdarzyła przespana noc, po powrocie z Chorwacji, chyba byl podroza zmczony. Spal od 19 do 9.30. Boze, głupio to zabrzmi ale nie wiem czy mnie coś milszego spotkało w ciągu ostatnich 9 miesięcy. Tak bardzo marzę o normalnym śnie czasami, że już nie daję rady.
A jeśli chodzi o te przyczyny, które podałaś to u nas by się wszytsko zgadzało. Kiedy skonczylo się zabkowanie Boorys zaczal jesc jak szalony w nocy, wypijal cale 210 ml, co w dzien sie nie zdarza. Po prosgtu nic go wtedy nie rozpraszalo i mogl spokojnie zaspokoic głód.
A smoczek .. to co bylo poczatkowo wybawieniem teraz faktcyznie jest udreka. Zbieram się juz od meisiąca do oduczenia go zasypiania ze smoczkiem, ale co wieczor jak mam wybor - zasnie od razu i do 24 mam wolne albo mam sie z nim meczyc - polegam niestety.
Stary 2013-10-03, 09:13   #404
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Witam się...zapindalacie z tym pisaniem...jak trochę człowiek odpusci...to potem nadrabia pół godziny:banghead:

Po pierwsze:
-Bokeh..czapka super a zdj.z Hanulą boskie-wyglądacie extra!

-Black- Oliwka poprostu najpierw się pozadnie rozgada...a potem popędzi.....zobaczysz

-Cala zdrowka dla Julaska!

-Hje za pozno wczoraj polalas, usnęłam przy pustym kieliszku...ile mozna czekać

-misiael...współczuje chorego Chopa.... Teraz doszedł Ci etat nadskakujacej pielęgniarki

-Silver gratki za ZOMBY

Jeśli coś pomylilam....pominelam-przepraszam.

Szukamy kombinezonu jesiennego....jesli któraś..gdzieś..coś..

O Antonio nie spi...idę dać mu sniadanko i niedługo wrócę bo Wam nie ufam, ze malo naskrobiecie..nie można zostawić Was na długo bo szalejecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:22   #405
treselle0
Zadomowienie

Wróciłyśmy ze spaceru i od razu lepiej się czuję a więc póki Kruszyna śpi,nadrabiam
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Nie wiem może ją za lekko/grubo ubieram w domu- mamy 20 stopni a daje jej body dł. rekaw,rajtki,spodnie i skarpetki. Hmmm ?
ja moją ubieram tak: body dł., skarpety i spodnie/śpiochy i skarpety (abs). 2 warstwy zkłdam na dwór
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Aaa..żebyście uwierzyły jak Antonio potrafi sie zfajdolic...dzis 2kupy...jedna czekoladowy prima sort...ale ta druga to przegiecie..a zrobil to w jesiennym kombinezonie..i kąpiel o 16 i kolejne pranie...
wiesz, nie zrozum mnie źle, ale dla mnie zamieszczanie zdjęcia dziecka w 'takiej' sytuacji jest, hmmm - dziwne
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ale fajnie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
O, zazdroszczę oprawy oczu, musisz się nam koniecznie pokazać
Kochana, nie ma czego brwi grube i krzaczaste po tatusiu, ujarzmianie ich to wyzsza sztuka, no ale henny to ja robić nie musze No i niestety w ogóle nie umiem się malować, heh
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:25   #406
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

OGŁOSZENIE PARAFIALNE.
Latałam dzisiaj po aptekach za Pulmexem ponieważ Młodemu wrócił katar I co? NIe ma nigdzie. W ostatniej aptece Pani mi powiedziała że o wycofują.
Po pracy TZ pojechał do galeryji i tam w aptece dostał zamiennik http://www.i-apteka.pl/product-pol-7...L-zel-20g.html
tez to mam, pulmexu nie bylo

antonio i pietraszko boscy!!!!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
aaa no i zapomniałam, Hania dzisiaj zaczęła pełzać do przodu i już takie ruchy wykonuje jakby zaraz miała raczkować

i chyba mamy 4 zęba chyba bo zauważyłam jak płakała ale potem już buziaka zaciskała jak chciałam zajrzeć;p

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:26   #407
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Mój chorutek zasnął, może chociaż z pół godzinki pośpi

Wiecie co, mój teściu tak się przestraszył, że mała się przeziebiła i przywiózł mi pół apteki, jak zobaczyłam ceny to sie przeraziłam, ale nie chce kasy powiedział, że to od niego dla Julci, żeby szybko wyzdrowiała. No i Babka w aptece wcisnęła mu fridę, a ja ją mam i pojechał oddać ewentualnie wymienić na jakiś środek do pielęgnacji czy cuś.

Małż zaraz kliknie katarek na all, skoro taki byl polecany

Cytat:

Ola pozdrawia Ciocie
no to mamy kolejnego szczeniaczka, jak się Oli podoba?
Cytat:

pamiętamy, pamiętamy- wracaj szybko.

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Bokeh, ale jestescie przepiekne!!!!!!!!!! Uwielbiam na was patrzec!!!!!!!!!!!!

HOOOOOOOOOPE!!!!!!!!!!! Skad Dadus ma takiego fantastycznego slimaka???????? I ile kosztowal???? Jest boski!!!!!!

podłączam się pod pytanie

zainteresowany nim jest? ciekawe, czy moja by usiedziała

Cytat:

zanim do końca nie doczytałam myślałam, że będzie "oo jaki piękny ksiądz"

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

TUGEZA

Aloes w bożence mnie rozwalił, pół nocy sobie wyobrażałam ten listek na bożence i na cyckach

co do kurtek na zimę to my kupiliśmy taką
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...urtki/109054/1

wzieliśmy też czapę i rękawiczki, ale nie ma na stronie- może później zrobię zdjęcie.

Aha, i wystawiłam ubranka na bazarku może coś pójdzie

teść własnie wrócił i wymienią mu na katarka, odbiór wieczorem, bo muszą ściągnąć do apteki

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:30   #408
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam Wam jeszcze powiedzieć,że Leosiowi muszę podawać drugie danie bo chłopak się żarcia domaga, nie traktuje już piersi jako posiłek
a wlasnie - od kiedy podawac maluchom dwudaniowy obiad, zupke + miesko z warzywami?

bokeh z Hania- cud miod malinka

julas - jaki fryz

Cytat:
To się sprawdza w przypadku twojego Kuby, bo moja Ola wyczynia różne rzeczy w śpiworku
Wczoraj pisałam ....
ale moj tez wyczynia rozne rzeczy, nie lezy nieruchomo
tylko chodzilo mi o to ze po obudzeniu jak dziecko jest w spiworku to jest wieksza szansa ze rodzic uslyszy takiego malca niz bylby tylko w pizamce bo wtedy to te dziabagi poruszaja sie bezszelestnie i o wypadek nietrudno u nas spiworek pod tym wzgledem sie sprawdza

Cytat:
Dooobra, idę oglądać z mężusiem Top Chefa. Potem może jakaś bunga...

Dobrej nocki, kochane. Uwielbiam Was.

tez ogladalam...
na moje oko, ta para co sie poklocila o syfiaste stanowisko leci na siebie tzn on na nia takie przemyslenia z ranca

Cytat:

zauwazylam

Stary 2013-10-03, 09:31   #409
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
.
I właśnie jak dziecko głodne w nocy i dostanie herbatkę czy wodę to może się jeszcze bardziej rozzłościć i wtedy nocka z głowy.
Przynajmniej u nas tak to działa.
W pierwszej chwili tak, ale na dłuższą metę to daje oczekiwane rezultaty.
Ja próbowałam, tyle że z wodą.
No ale dałam sobie spokoj, bo jeżeli w nocy spokojnie może się najeść, a u nas to jest wskazane, bo wagi nie mamy imponującej, a do tego Borys jest tak ruchliwy że spala kcal na potegę.
Ale w innym wypadku na pewno bym dalej próbowała z wodą i wiem, że w końcu by się to opłaciło tak sam jak udało mi się, że od kilku miesięcy Borys zasypia sam o 19 często nawet przed, odłożony do łóżeczka po karmieniu.
No ale niestety .. A tak marzę o przespanej nocce. Moją frustrację potęguję fakt, że Tż śpi w najlepsze.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
nawijko odkad Yae raczkuje, wstaje, stoi i chodzi wzdluz mebli, to moge wszystko. Paradoksalnie z dnia na dzien zycie stalo sie proste, a wszyscy mnie straszyli.
Macie jakis pomysl na bezkaszkowe sniadanie dla Yae?

---------- Dopisano o 05:41 ---------- Poprzedni post napisano o 05:09 ----------

Tylko cos za cos: im bardziej mobilna, tym ze spacerami trudniej...
Ja mam podobne odczucia, niby jest problem, trzeba pilnować, ale w końcu nie muszę dziecka non stop nosić na rękach i dla mnie też jest to na duży plus.
Stary 2013-10-03, 09:32   #410
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Uwaga - CHWALĘ SIĘ!

Cytat:

Biję się w pierś :P
Ale wiesz u mnie mimo tych 20 stopni to z okien bardzo wieje a w większości panele na podlodze i dlatego tak ją ubierałam. Jak była zdrowa to w samych rajtkach śmigała. Ale jak mówisz że za grubo to chyba faktycznie coś zdejmę z warstw.

Sorry za głupie pytanie - ale aloes to taki kaktus??
Bo ja mam w domu takiego malutkiego co ma własnie takie soki w liściach .
A ogólnie to gdzie można to kupić ?
ja tez tak ubieram z rana, jak sie rozgrzeje w domu to zostawiam w samych rajtkach
nie powiem co przeczytalam

Stary 2013-10-03, 09:32   #411
misiaeel
Wtajemniczenie

cała ale masz super teścia! mój by co najwyżej chusteczki kupił

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:33   #412
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!

tez to mam, pulmexu nie bylo

antonio i pietraszko boscy!!!!

a ja mam PUMO VAP bo nie było tego zamiennika o którym mówicie.

treselleo
- oby dzień minął Wam lepiej niż nocka

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:33   #413
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym leczyla tymi sposobami, lekarz i tak nic innego ci nie da raczej. za kilka dni kontrol
zdrowka!

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:

Ola pozdrawia Ciocie

jako tako nadrobialm - spylam do robotki - papapapapaa

Stary 2013-10-03, 09:37   #414
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
wiesz, nie zrozum mnie źle, ale dla mnie zamieszczanie zdjęcia dziecka w 'takiej' sytuacji jest, hmmm - dziwne
ale fajnie
No to przykro mi że tak to odczuwasz, mam nadzieję ze tylko Ty. ja się cieszę że Antonio sie ob.sr.a.l i musialam Wam to pokazać..to nie pierwszy raz tak-a któraś o kapciuszki pytała...spoko-uratowane
Takze ten no..więcej już nie wstawię syna "w takich okolicznościach".

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2013-10-03, 09:37   #415
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja tez tak ubieram z rana, jak sie rozgrzeje w domu to zostawiam w samych rajtkach
haha zrobiłam to samo
Stary 2013-10-03, 09:40   #416
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cala...fajna ta kurtalka...bardzo fajna, A ja mysle nad kombinezonem na jesien(lzejszy) i zime...a teraz sama nie wiem-kurtka-kombinezon?

Ja tez wczoraj zaczęłam wystawianie na all...na razie 5 szt...a to dopiero początek..nie lubię wystawiać...pozeradlo czasu-wole łajzażing.

P.s. Proszę bardziej...kompetentna osobe o zamieszczenie w słowniczku "łajzażu"

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-03 o 09:43
Stary 2013-10-03, 09:49   #417
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
nie tylko Ty

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Ja mam podobne odczucia, niby jest problem, trzeba pilnować, ale w końcu nie muszę dziecka non stop nosić na rękach i dla mnie też jest to na duży plus.
Dla mnie też, bo już kręgosłup mi wysiadał od tego noszenia. Wolę już latać za małą po pokojach No i może schudnę dzięki temu?

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 09:52   #418
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cała, Szajuś, cudaśne kurtałki

Dziękujemy za Pietraszkowe komplementy

Hope, bąbel ma teraz jeszcze takie ogrodniczki i chustkę zawiązaną pod szyją, matyldo, wygląda jak mały kowboj nic tylko rozrabiać

Kurczę, nie poszłam na drzemkę z młodym i jakoś tak....dzień mi się dłuży

My stawiamy na kurteczkę i takie "narciarskie" spodenki, myślę, że będzie okej

Silver, gratulacje ząbeczków!!!
buuuu u nas dalej nic
tak jak w poczekalni nie wierzyłyśmy w porody tak teraz nie wierzę w zęby

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

aaaaaa czemu wycofują pulmex??? coś niebezpieczne czy coś? Bo my ciągle tego używamy

Stary 2013-10-03, 09:56   #419
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wklejam Dadola na nowym domowym hicie

(Uprasza się o nie zwracanie uwagi na pranie w tle )
kurcze, jaki duzy
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Moja blender jakoś znosi, choć czasami płacze.
A odkurzacz to sama z nią nie mam co włączać. Ostatnio nawet jak D. z nią w pokoju siedział, drzwi zamknięte to się darła bo się bała
o kurcze... Na mojej odkurzacz nie robi wrażenia. Odkurzamy razem, co2 dzień po powrocie ze spaceru, jakjest jeszcze w nosidle

Cytat:
ja niestety mam bardzo przykre doświadczenia z buntu dwulatka, Samuel miał takie histerie,że kiedyś pogotowie wzywaliśmy bo myśleliśmy,że coś mu się stało
finał był taki,że skończyliśmy u psychologa,ktory stwierdził wysokie IQ i prawdopodobnie nie mógł poradzić sobie z emocjami (do dziś jest problem) niestety dla mnie tamten okres to jakiś koszmar i aż drże na samą myśl,że Leo może być taki sam
Psycholog nauczył nam tylko "fizycznie" radzić sobie z emocjami (min metoda holdingu stosowana rownież u dzieci autystycznych), to mocno pomogła ale niestety histerie baaardzo żadko ale wracały- ostatnia- w lipcu zeszłego roku myślałam,że z nerwów urodzę TRA-GE-DIA
ojej. A na czym ona polega??

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
jeszcze kolczyki - black z Toba mi się kojarzą i nasza dzisiejsza stylówa
ikolczyki i kapelusz bardzo mi się podobają!
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 10:01   #420
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
19 często nawet przed, odłożony do łóżeczka po karmieniu.
No ale niestety .. A tak marzę o przespanej nocce. Moją frustrację potęguję fakt, że Tż śpi w najlepsze.[COLOR="Silver"]

ja ostatnio chciałam chwile odpocząc to TZ powiedział,że on teraz książke czyta i nie może
Boże kiedy ja czytalam książkę w dzień

ale mam jęczydło jęczydlowate, wrrr no gdyby to chociaż były zęby a tu nie wiadomo o co kaman
w nocy wycie i żarcie non stop aż mam humor zepsuty
padł teraz w wózku, bo na rękach nie, w łożeczku nie, przy cycku nie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości