Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-01, 23:08   #4441
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Tak na szybko ode mnie - odcień Light jest zielony, więc on nadaje się zdecydowanie na krycie wszystkiego co czerwone, pod oczy Medium/Dark, ten pierwszy ma na pewno żółte tony, bo sama używam, dlatego jest świetny na moje sińce pod oczami.

Jeszcze co do podkładów:

są 3 formuły:
rozświetlająca
kryjąca
matująca (tę mam, ale żeby jakoś bardzo matowała to nie

Do tego jeszcze musisz określić, jakim jesteś typem i jakie tony ma twoja cera (hmm, to chyba nie po polsku, ale inaczej tego napisać nie umiem )

Beige ma beżowe
Natural różowe
zaś Golden żółte tony

potem jeszcze wybiera się odpowiedni odcień (od Fairest, najjaśniejszego). Ja np. mam Golden Fair, za niedługo zamawiam drugie opakowanie. Aaaa, jeśli masz suchą skórę - zdecydowanie odradzam minerały. Paskudnie wszystko podkreślają
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź

Widziałam, że są trzy formuły, ja wzięłabym kryjącą
Jestem chłodnym typem, ale nie umiem określić kolorytu mojej skóry, zawsze mam z tym problem ale chyba celowałabym w beże. Ostatnio nie mam jakoś suchej skóry kiedyś miałam z tym problem, mam AZS, ale chyba udało mi się to opanować, teraz wręcz przeciwnie - przetłuszcza mi się ostatnie podkłady, które miałam albo strasznie ciemniały na twarzy albo z niej spływały, twarz się świeciła nieziemsko... jakaś tragedia
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-01, 23:15   #4442
nikisa
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
Zaocznie. Dlatego tak denerwują mnie wykłady w środku tygodnia :/

Wydaje mi się, że mono nie musisz zaliczać w tym roku, ale nie chcę Ci źle doradzić. Najlepiej zapytaj w dziekanacie/u opiekuna roku
Nie wyobrażam sobie iść na zaoczne i mieć w tyg zajęcia... bez sensu...

co myślicie o tym swetrze? http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sw...0p1507535.html przymierzyłam go dzisiaj i miałam mieszane uczucia, a teraz o nim myśle ciągle, bo wydaje się być na prawdę ciepły... jest jeszcze taki granatowy, ale nie widziałam go

Piękno rodzi się w bólach niestety
290cc anatomy 29.04.2017 piękna data

nikisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:00   #4443
Ag4
AGA :)

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość

Nie rozumiem tego, że macie na studiach zaocznych zajęcia w tygodniu Przecież idea studiów zaocznych jest taka, że są w weekendy
Też tak myślałam :/ ale niestety: egzaminy w tygodniu, dyżury w tygodniu, wykłady w tygodniu :/

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość

Też bym się zdenerwowała na Twoim miejscu! Ale spokojnie, może jakoś uda się to jeszcze jakoś zmienić? Rozumiem na studiach niestacjonarnych wieczorowych, ale na zaocznych Aaa do co zaocznych- planowałam się na nie przenieść teraz, ale chyba dopiero od przyszłego roku... Zastanawiam się jeszcze... Dziś też byłam na mojej pierwszej uczelni, złożyłam podanie i czekam na decyzję. Trzymajcie kciuki, bo wreszcie chyba mam odwagę zmierzyć się z przeszłością...

Odebrałam dziś wreszcie siemię lniane z dozu i wracam do codziennego picia, bo jakiś czas temu przestałamW ogóle pierwszy raz miałam taki problem z zamówieniem na dozie Pijecie nadal?
Powodzenia!

Ja piję, choć niestety ostatnio troche mniej systematycznie :/

Cytat:
Linda po raz kolejny mnie zachwyca i generuje nowe potrzeby Conversy mam, rękawiczki też, więc teraz pora na płaszczyk

Dziewczyny mam też pytanie odnośnie nauki języków obcych-ile czasu dziennie jej poświęcacie? Te z Was, które uczyły się z English Grammar in Use - napiszcie, ile działów przerabiałyście codziennie? Te, które uczą się z Pawlikowską- podobnie- ile dziennie jej poświęcacie? Chcę w miarę sensownie zaplanować naukę języka angielskiego i codziennie(!) się uczyć, dlatego pytam Nie ukrywam, że dostrzeżone wczoraj czarne oczy i czarne włosy pewnego mężczyzny w banku mnie do tego zmobilizowały

Aha- czy narzucacie sobie limit spędzania czasu na wizażu?
Linda
Miałam bardzo podobny płaszczyk z RI, ale właśnie w piątek go wyrzuciłam bo już był znoszony :/ Mam nadzieję że znajdę godnego następcę.

Ostatnio niestety w ogóle nie poświecam czasu na naukę języka (ani na ćwiczenia) :/ Wraz z nadejściem jesieni odeszły wszystkie moje zapały i chęci :/ Zaszywam się w domu i tak sobie siedzę i marnuję czas :/

Cytat:
Napisane przez nikisa Pokaż wiadomość

co myślicie o tym swetrze? http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sw...0p1507535.html przymierzyłam go dzisiaj i miałam mieszane uczucia, a teraz o nim myśle ciągle, bo wydaje się być na prawdę ciepły... jest jeszcze taki granatowy, ale nie widziałam go
Fajny! mam taki cieplutki sweter z zary (nawet dziś na sobie ) i bardzo go sobie chwalę

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:15   #4444
sskers
batonik

Cytat:
Szkoda że rękaw 3/4, ale beżowy Chcę go

I te są jeszcze świetne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0367811622_6_1_1.jpg (74,4 KB, 89 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1494812712_6_1_1.jpg (29,7 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez sskers
Czas edycji: 2013-10-02 o 08:31
sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 08:25   #4445
Ag4

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Zaraz chyba lubi robić takie grube swetry z rękawami 3/4. Moj też takie ma :/

Aga
Stary 2013-10-02, 08:28   #4446
sskers
batonik

Cytat:
Zaraz chyba lubi robić takie grube swetry z rękawami 3/4. Moj też takie ma :/
Niestety są to swetry bardziej na Hiszpańską pogodę, niż naszą zimę

Stary 2013-10-02, 09:47   #4447
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Linda po raz kolejny mnie zachwyca i generuje nowe potrzeby Conversy mam, rękawiczki też, więc teraz pora na płaszczyk

Dziewczyny mam też pytanie odnośnie nauki języków obcych-ile czasu dziennie jej poświęcacie? Te z Was, które uczyły się z English Grammar in Use - napiszcie, ile działów przerabiałyście codziennie? Te, które uczą się z Pawlikowską- podobnie- ile dziennie jej poświęcacie? Chcę w miarę sensownie zaplanować naukę języka angielskiego i codziennie(!) się uczyć, dlatego pytam Nie ukrywam, że dostrzeżone wczoraj czarne oczy i czarne włosy pewnego mężczyzny w banku mnie do tego zmobilizowały

Aha- czy narzucacie sobie limit spędzania czasu na wizażu?
Ja ograniczam się do codziennego przeczytania informacji na stronie BBC http://www.bbc.co.uk/news/ Mam zainstalowany dodatek do przeglądarki i kiedy nie znam jakiegoś słowa, po zaznaczeniu go kursorem widzę tłumaczenie. Poza tym oglądam seriale po angielsku, czasem filmy. Powinnam zająć się Murphym, ale się rozleniwiłam.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 12:08   #4448
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:

I te są jeszcze świetne
chyba przymierze go jeszcze raz, bo rękawy mi nie przeszkadzają w sumie...

Po ile jest ten biały? bo nie moge znaleźć na stronie

Ten z dzieciaka też fajny http://www.zara.com/pl/pl/dzieci/dzi...1p1296094.html

Stary 2013-10-02, 13:01   #4449
sskers
batonik

Cytat:

A on bardzo oversize'owy jest? Bo jest tylko dostępny rozmiar M?

Za 169zł Więc ten zakup na listopad odłożę a teraz te dwa sobie sprawię.
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sw...8p1408068.html

Stary 2013-10-02, 14:44   #4450
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Dzięki za wyczerpującą odpowiedź

Widziałam, że są trzy formuły, ja wzięłabym kryjącą
Jestem chłodnym typem, ale nie umiem określić kolorytu mojej skóry, zawsze mam z tym problem ale chyba celowałabym w beże. Ostatnio nie mam jakoś suchej skóry kiedyś miałam z tym problem, mam AZS, ale chyba udało mi się to opanować, teraz wręcz przeciwnie - przetłuszcza mi się ostatnie podkłady, które miałam albo strasznie ciemniały na twarzy albo z niej spływały, twarz się świeciła nieziemsko... jakaś tragedia
Chłodny typ to różowe tony, ciepły - żółty Kiedyś się interesowałam tematem, jak sama wybierałam podkład. I trafiłam za pierwszym razem. Skoro podejrzewasz Beige, to wzięłabym także Natural, bo równie dobrze może się okazać, że najlepiej dobrany jest miks tych dwóch. Goldeny są zdecydowanie żółte, więc raczej sobie odpuść. Aaaa, co do Fairest i Fair są dosyć jasne, ale już kolejny w kolejce - Medium - u mnie mógłby robić za delikatny bronzer właściwie
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 16:30   #4451
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa*
Jeśli czujesz, że Twoje problemy Cię przerastają i sama sobie z nimi nie poradzisz, to wizyta u specjalisty jest dobrym rozwiązaniem Nie ma co się męczyć, dręczyć i zamartwiać - szkoda życia! Najważniejsze, abyś trafiła na fachowca, który zna się na rzeczy, przed którym będziesz umiała się otworzyć i nie będziesz czuła się skrępowana.
Moja przyjaciółka znalazła tak świetną terapeutkę, że po pierwszej wizycie wyszła z jej gabinetu niesamowicie odmieniona Czasami jeden impuls wystarczy, aby zmienić nastawienie do wielu spraw i spojrzeć na wszystko w pozytywnych barwach

Masz rację! Mi sprawdzonego fachowca ma polecić znajomy, więc jestem pewna, że będzie świetny. A tę terapeutkę w jakim mieście ma Twoja przyjaciółka?

Ileenka, ta terapeutka jest z Łodzi

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:

I te są jeszcze świetne
ten różowy wymiata!
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 19:23   #4452
elizka1987
Zakorzenienie

Obiecałam wstawić zdjęcia moich zakupów. Wybaczcie marną jakość - zdjęcia robię telefonem (w bliższej nieokreślonej przyszłości planuję kupić aparat fotograficzny). Wszystkie rzeczy z wyjątkiem torebki-mydelniczki są skórzane. Ta czarna torba jest identyczna w kroju jak torba z Zary chyba z zeszłego sezonu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1440.jpg (59,6 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1443.jpg (56,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1445.jpg (52,3 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1447.jpg (21,8 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1449.jpg (50,6 KB, 50 załadowań)

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 20:00   #4453
OnaZakupoholik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elizka1987 Pokaż wiadomość
Obiecałam wstawić zdjęcia moich zakupów. Wybaczcie marną jakość - zdjęcia robię telefonem (w bliższej nieokreślonej przyszłości planuję kupić aparat fotograficzny). Wszystkie rzeczy z wyjątkiem torebki-mydelniczki są skórzane. Ta czarna torba jest identyczna w kroju jak torba z Zary chyba z zeszłego sezonu.
Piękne zakupy
Stary 2013-10-02, 20:25   #4454
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fionaaa Pokaż wiadomość
Chłodny typ to różowe tony, ciepły - żółty Kiedyś się interesowałam tematem, jak sama wybierałam podkład. I trafiłam za pierwszym razem. Skoro podejrzewasz Beige, to wzięłabym także Natural, bo równie dobrze może się okazać, że najlepiej dobrany jest miks tych dwóch. Goldeny są zdecydowanie żółte, więc raczej sobie odpuść. Aaaa, co do Fairest i Fair są dosyć jasne, ale już kolejny w kolejce - Medium - u mnie mógłby robić za delikatny bronzer właściwie
A myślałam, że na odwrót Kiedyś byłam na kursie wizażu, wiedziałam jaki kolor korektora maskuje naczynka, sińce, itd. itp., a teraz... wstyd się przyznać, ale zaniechałam moje hobby muszę znaleźć na to czas. Na pewno jak będę zamawiać to wykorzystam Twoje rady Na razie na szybko kupiłam Bell Illumi, może będzie ok i zgrzeszyłam kilkoma innymi rzeczami
Cytat:
spodnie wyglądają ciekawie, pokażesz się w nich?
Stary 2013-10-02, 21:36   #4455
emely
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję

Pogoda też mnie nie nastraja pozytywnie. Choć przyjemnie było mi dzisiaj w autobusie czuć na policzku piekące promienie słoneczne

Dziękuję za informacje

Po takich złych dniach, jak ostatnio, kiedy dociera do mnie, że nie mogę wiecznie płakać w poduszkę po nocach sięgam po książkę i na oślep wybieram dowolną stronę i czytam i myślę... Dziś w autobusie znalazłam przypadkowo: Twoje życie jest w Twoich rękach. Bez względu na to, kim jesteś i co wydarzyło się w Twoim życiu, możesz zacząć świadomie wybierać swoje myśli i tym samym zmienić życie. Nie ma czegoś takiego jak beznadziejna sytuacja. Każda okoliczność Twojego życia może się zmienić! Dało mi to do myślenia i czuję się trochę lepiej, jakbym dostrzegła światełko w tunelu

Ja standardowo kupię EL DW, bo mi się kończy, ale żałuję, że przegapiłam ostatnie promocje np. w Sephorze i będę musiała go kupić w cenie regularnej

Dziękuję

Pokażesz kozaki? Mam podobne z opisu z Venezii i planuję je niedługo wyciągnąć. Ale na początku muszę oddać je do szewca, bo obcas się starł

Też głowa do góry Też mam wrażenie, że stoję w miejscu...

Zamówiłam dziś na BU olej tamanu, z pestek malin i z róży rdzawej plus hydrolat z róży i pomarańczowy olejek do mycia Po Waszych opiniach musiałam Arganowego używam od kilku tygodni, ale nie widzę spektakularnych efektów Ostatnio strasznie panikuję, bo mam wrażenie, że na mojej buzi zrobiło się milion zmarszczek i wszędzie je widzę
Piękny cytat .
Mam dokładnie to samo!, moja mama twierdzi, że mam obsesję i żebym w końcu przestała . Ja codziennie wieczorem staram się myć buzię ok. 5minut i muszę przyznać, że wygładza to drobne zmarszczki

Trzymam kciuki żebyś wyszła na prostą , ja też mam ostatnio fatalny okres, zostałam bez pracy, a poszukiwania póki co idą z marnym skutkiem :/.

Co prawda nie wiem jak poważne są Twoje problemy, ale polecam książki B. Pawlikowskiej, jej poradniki naprawdę w jakimś stopniu podnoszą na duchu .

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Leżę chora, więc mam czas na modowe rozmyślania. Co myślićie na temat karmelowych kozaków i w ogóle kozaków na płaskim obcasie noszonych przez niewysokie osoby? Czuję się często niewolnikiem obcasów z racji moich 160cm:-( Mam wrażenie, że powinnam zakładać tylko buty na obcasie, by wydłużyć nogi i sywetkę, ale powoli mnie to męczy. Chciałabym np założyć płaskie botki, do sukienki, ale jak widzę w nich swoje nogi, to odpuszczam. Nie wiem co mam z tym zrobić, nosić tylko szpilki, czy wrzucić na luz i nie przejmować się nogami?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Absolutnie się nie przejmuj ! , ja mierzę raptem parę cm. więcej i kupuję buty, które mi się podobają .

Edytowane przez emely
Czas edycji: 2013-10-02 o 21:40
emely jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-02, 22:20   #4456
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Bardzo fajny post
Dzięki! Miło mi. Dodałam nowy. Z przepisem na rozgrzewającą zupę. Idealna dla zmarzluchów

Cytat:
Dziewczyny, gdzie kupujecie jakieś ciepłe swetry na zime?
Pracuje w sklepie odzieżowym i jestem przerażona, że wszystko to akryl z poliestrem
Większość właśnie taka jest. Czasami w MNG zdarzają się jakieś z wełną. Najlepiej niestety kupić te z domieszką wełny, wełny merynosów, kaszmiru. Ale ceny zwalają z nóg :/

Cytat:

Jestem tydzień przed rozpoczęciem mojego szalonego remontu. Przeglądam inspiracje i zastanawiam się nad ew. dopracowaniem detali. Przeglądając internet natknęłam się na taką tapetę. Nie chciałam robić ściany w innym kolorze, ale na taką tapetę na jednej ścianie mogłabym się skusić. Widział ktoś/gdzieś podobną?
Zerknij na sklep www.udekorujdom.pl mają mnóstwo tapet.

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
O kurczę, widzę że porządne zakupy Mam nadzieję, że wszystko będzie służyło. A tego pomarańczowego olejku to sama chciałabym spróbować, więc czekam na opinię.

Ja też mam ostatnio powiedzmy .. refleksyjny czas. Nie wiem czy to kwestia jesieni czy rzeczywiście coś jest nie tak. I możecie uznać mnie za głupią, ale jest mi przykro, bo zaprzyjaźniłam się z jedną dziewczyną z mojego roku, jest cudowną, ciepłą i pomocną osobą, ale strasznie zazdroszczę jej .. w sumie wszystkiego. Jest ode mnie wyższa, szczuplejsza, ma ładniejsze włosy, ładniejszy uśmiech, jest bardziej żywa, wzbudza zainteresowanie ludzi. Czuję się przy niej jak szara mysz
Wiesz co, zawsze znajdzie się ktoś ładniejszy i mądrzejszy od nas samych. Trzeba mieć w sobie pokorę, ale też znać swoją wartość. Porównywanie nie ma sensu. Każdy na swój sposób jest wartościowy, na pewno Ty masz w sobie coś czego ona nie ma, ale naprawdę nie warto tak tego analizować. Skup się na sobie i na swoich zaletach. Może spróbuj coś zmienić w swoim wyglądzie co doda Ci pewności siebie w tym ciężkim, jesiennym okresie? Nowy kolor szminki? Nowa fryzura? Albo pomaluj paznokcie na czerwono W każdym razie głowa do góry
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:27   #4457
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne zakupy!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Piękny cytat .
Mam dokładnie to samo!, moja mama twierdzi, że mam obsesję i żebym w końcu przestała . Ja codziennie wieczorem staram się myć buzię ok. 5minut i muszę przyznać, że wygładza to drobne zmarszczki

Trzymam kciuki żebyś wyszła na prostą , ja też mam ostatnio fatalny okres, zostałam bez pracy, a poszukiwania póki co idą z marnym skutkiem :/.

Co prawda nie wiem jak poważne są Twoje problemy, ale polecam książki B. Pawlikowskiej, jej poradniki naprawdę w jakimś stopniu podnoszą na duchu .

Absolutnie się nie przejmuj ! , ja mierzę raptem parę cm. więcej i kupuję buty, które mi się podobają .
Zaczynam robić pewne kroki w tym kierunku . Dodałam Cię do obserwowanych na insta

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 22:48   #4458
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Ileenka, moje zmarszczki pod oczami są chyba zmarszczkami mimicznymi więc chyba nic z nimi nie zrobię? ale nie chciałabym dopuścić do ich rozwoju
Moja samoocena... Hmm, na pewno między innymi dlatego, że jak zaczęłam dorastać to szybko nabrałam 'kobiecych' kształtów, ważyłam kilka kg więcej niż powinnam
Moje też chyba są mimiczne. Jedna z Wizażanek pisała tutaj, że zmarszczki mimiczne usunęła jej kozieradka - prosimy o szczegóły

Też moja samoocena wiążę się z wagą... Od zawsze byłam duża: kilka/kilkanaście kg nadwagi, jedna z najwyższych dziewczyn za czasów szkoły podstawowej, a za czasów liceum- szara mysz: nie dość, że z nadwagą to strasznie wstydziłam się moich krzywych zębów (mimo że wcale takie nie były), bardzo rzadko się malowałam, z krótkimi włosami, w okularach... Okres liceum był dla mnie najgorszy! Potem radykalna zmiana wyglądu na studiach. Często jednak czuję, jak przed tę zmianą...

Cytat:
Powodzenia!

Ja piję, choć niestety ostatnio troche mniej systematycznie :/

Linda
Miałam bardzo podobny płaszczyk z RI, ale właśnie w piątek go wyrzuciłam bo już był znoszony :/ Mam nadzieję że znajdę godnego następcę.

Ostatnio niestety w ogóle nie poświecam czasu na naukę języka (ani na ćwiczenia) :/ Wraz z nadejściem jesieni odeszły wszystkie moje zapały i chęci :/ Zaszywam się w domu i tak sobie siedzę i marnuję czas :/
Dziękuję Kochana

Też muszę poszukać podobnego, bo ten zarowy kosztuje za dużo

Ja o dziwo zaczynam znowu się motywować do pewnych rzeczy

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Ja ograniczam się do codziennego przeczytania informacji na stronie BBC http://www.bbc.co.uk/news/ Mam zainstalowany dodatek do przeglądarki i kiedy nie znam jakiegoś słowa, po zaznaczeniu go kursorem widzę tłumaczenie. Poza tym oglądam seriale po angielsku, czasem filmy. Powinnam zająć się Murphym, ale się rozleniwiłam.
Jaki to dodatek do przeglądarki? A ja z kolei wieki nic nie oglądałam po ang Muszę zacząć coś oglądać systematycznie! Słucham jedynie audiobooków.

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Cytat:Ileenka, ta terapeutka jest z Łodzi
Dziękuję za informację

Cytat:
Skąd torebka i za ile? Żałuję, że nie kupiłam tej zarowej podczas ostatniej zimowej wyprzedaży.

Cytat:
A myślałam, że na odwrót Kiedyś byłam na kursie wizażu, wiedziałam jaki kolor korektora maskuje naczynka, sińce, itd. itp., a teraz... wstyd się przyznać, ale zaniechałam moje hobby muszę znaleźć na to czas. Na pewno jak będę zamawiać to wykorzystam Twoje rady Na razie na szybko kupiłam Bell Illumi, może będzie ok i zgrzeszyłam kilkoma innymi rzeczami
Pochwal się czym

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Piękny cytat .

Też chyba wpadłam w jakąś obsesję Dzisiaj przyglądałam się bardziej twarzom moich koleżanek na studiach i szukałam zmarszczek pod ich oczami a w szybie autobusu zerkałam na własne zastanawiając się, czy bardzo są widoczne i czy każdy je też dostrzega Po powrocie i zmyciu buzi szybko nałożyłam serum flavo C z BU z nadzieją, że jeszcze da się je jakoś usunąć i przeciwdziałać nowym Zaraz dołożę olejek arganowy!

Jak myjesz buzię i czym?

Dziękuję Kochana Też trzymam mocno kciuki za Ciebie Poszukiwanie pracy czeka też i mnie...

Przyjrzę się jej książkom Na pewno wypożyczę polecane tutaj Myśli Seneki.

Fajne te sweterki, które wklejacie Ale ja planuję kupić jakieś w sh tańsze

Muszę pomyśleć nad organizacją posiłków w ciągu dnia. Dziś np. zjadłam tylko jeden posiłek: omlet z płatków owsianych z jogurtem naturalnym i owocami około godziny 13-14, bo wstałam późno. Podczas wykładów (16-20) podjadałam tik-taki i piłam wodę niegazowaną, a po powrocie do mieszkania wypiłam tylko zieloną herbatę i siemię lniane. Czuję się głodna, ale nic już nie zjem. Jak znajdę pracę i będę pracowała od rana do załóżmy 14 czy 15, żeby zdążyć później na uczelnię to pewnie wprowadzę więcej posiłków, ale już myślę nad jutrem, bo czekają mnie zajęcia od 12 do 20

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-02, 23:11   #4459
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Moje też chyba są mimiczne. Jedna z Wizażanek pisała tutaj, że zmarszczki mimiczne usunęła jej kozieradka - prosimy o szczegóły

Też moja samoocena wiążę się z wagą... Od zawsze byłam duża: kilka/kilkanaście kg nadwagi, jedna z najwyższych dziewczyn za czasów szkoły podstawowej, a za czasów liceum- szara mysz: nie dość, że z nadwagą to strasznie wstydziłam się moich krzywych zębów (mimo że wcale takie nie były), bardzo rzadko się malowałam, z krótkimi włosami, w okularach... Okres liceum był dla mnie najgorszy! Potem radykalna zmiana wyglądu na studiach. Często jednak czuję, jak przed tę zmianą...

Dziękuję Kochana

Jaki to dodatek do przeglądarki? A ja z kolei wieki nic nie oglądałam po ang Muszę zacząć coś oglądać systematycznie! Słucham jedynie audiobooków.

Dziękuję za informację

Skąd torebka i za ile? Żałuję, że nie kupiłam tej zarowej podczas ostatniej zimowej wyprzedaży.

Pochwal się czym

Też chyba wpadłam w jakąś obsesję Dzisiaj przyglądałam się bardziej twarzom moich koleżanek na studiach i szukałam zmarszczek pod ich oczami a w szybie autobusu zerkałam na własne zastanawiając się, czy bardzo są widoczne i czy każdy je też dostrzega Po powrocie i zmyciu buzi szybko nałożyłam serum flavo C z BU z nadzieją, że jeszcze da się je jakoś usunąć i przeciwdziałać nowym Zaraz dołożę olejek arganowy!

Jak myjesz buzię i czym?

Dziękuję Kochana Też trzymam mocno kciuki za Ciebie Poszukiwanie pracy czeka też i mnie...

Przyjrzę się jej książkom Na pewno wypożyczę polecane tutaj Myśli Seneki.

Fajne te sweterki, które wklejacie Ale ja planuję kupić jakieś w sh tańsze

Muszę pomyśleć nad organizacją posiłków w ciągu dnia. Dziś np. zjadłam tylko jeden posiłek: omlet z płatków owsianych z jogurtem naturalnym i owocami około godziny 13-14, bo wstałam późno. Podczas wykładów (16-20) podjadałam tik-taki i piłam wodę niegazowaną, a po powrocie do mieszkania wypiłam tylko zieloną herbatę i siemię lniane. Czuję się głodna, ale nic już nie zjem. Jak znajdę pracę i będę pracowała od rana do załóżmy 14 czy 15, żeby zdążyć później na uczelnię to pewnie wprowadzę więcej posiłków, ale już myślę nad jutrem, bo czekają mnie zajęcia od 12 do 20
W sumie nie ma się czym chwalić - trzy jesienne lakiery do paznokci (mimo, że ostatnio i tak maluję tylko odżywką , ten podkład Bell, szamponetkę Joanny hebanowa czerń (włosy wcale czarne nie wyszły ), odżywkę z olejkiem arganowym z Marion i dwie kredki-cienie z Essence - jedna rozświetlająca, beżowa, a druga głęboki brąz. Aaa no i w Pepco zestaw dwóch cieni z Revlona

Ja ostatnio miałam maraton w pracy, ciągle od 14-22, a że potrzebuję dużo snu, to ciężko było mi znaleźć czas, żeby przygotować sobie przed wyjściem ciepły posiłek i tak jadłam sobie po dwie kanapki + owoce w ciągu dnia i czułam się super... Teraz mam przez 3 dni zupę pomidorową i makaron zdecydowanie mi nie służy muszę zdecydowanie go ograniczyć do minimum.
Ciężko za to z piciem wody, dzisiaj chyba nie wypiłam nawet szklanki tylko dwie kawy.

Ja z kolei w liceum schudłam, a właściwie między gimnazjum a liceum. Ale stało się to samoczynnie, nie wiem ile dokładnie zrzuciłam ale pewnie z 5-7 kg, a przy moim wzroście to nie jest mało. Znajomi widzieli różnicę, ja potem na zdjęciach też... Ale oprócz tego nie miałam modnych ubrań, i tak z resztą nie umiałam się dobrze ubrać. Moja twarz mi się też nie podobała... Nie żebym teraz się sobą zachwycała, ale czasem jak cera się uspokoi, a ja się fajnie pomaluję to nawet się sobie podobam
Może warto, żebyś przejrzała sobie jakieś stare i nowe zdjęcia, żeby przypomnieć sobie, że teraz jesteś ładną, zadbaną kobietą, która nie przypomina tej szarej myszki?
Stary 2013-10-02, 23:17   #4460
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
A on bardzo oversize'owy jest? Bo jest tylko dostępny rozmiar M?

Za 169zł Więc ten zakup na listopad odłożę a teraz te dwa sobie sprawię.
http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/sw...8p1408068.html
drogi troche...

Tak tylko rozmiar M, ale o dziwo nie czułam się jak w worku, rękawy są dość wąskie

Edytowane przez nikisa
Czas edycji: 2013-10-03 o 01:12
Stary 2013-10-03, 07:51   #4461
sandra8859
Rozeznanie

Cytat:

Pokażesz kozaki? Mam podobne z opisu z Venezii i planuję je niedługo wyciągnąć. Ale na początku muszę oddać je do szewca, bo obcas się starł

Też głowa do góry Też mam wrażenie, że stoję w miejscu...
Cytat:

Nie oglądaj się na byłego! Żyj swoim życiem i swoim tempem
Wiem, że trzeba żyć własnym życiem. Tąpnęła mną jednak ta wiadomość. To był taki pierwszy szok Nie będę się już na niego oglądać!

Co do kozaków...nie ma ich na stronie, nie wiem czemu
Piszecie o swetrach,też muszę zakupić, jeden cieńszy a drugi jakiś grubszy...ale jakoś nic mi się nie podoba

A ja mam pytanko co do korektorów pod oczy, aby maskowały sińce? Polecacie coś szczególnie? A jakiś krem albo żel, który te sińce trochę minimalizuje? Stwierdziłam, że w wieku 25 lat muszę zająć się skórą pod oczami aby za 10 lat nie płakać ja będę patrzeć w lustro
Stary 2013-10-03, 08:38   #4462
Ag4

Cytat:

Patrzę na Lindę i zachciało mi się ściąć włosy

Aga
Stary 2013-10-03, 09:48   #4463
a34
Zakorzenienie

Cytat:

Mam Mozille i zainstalowałam Quick Translator.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 11:02   #4464
nikisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko co do korektorów pod oczy, aby maskowały sińce? Polecacie coś szczególnie? A jakiś krem albo żel, który te sińce trochę minimalizuje? Stwierdziłam, że w wieku 25 lat muszę zająć się skórą pod oczami aby za 10 lat nie płakać ja będę patrzeć w lustro
niestety mam tak takie dość wyraźne żyłki pod oczami i since do tego (też naturalne) - bez korektora wyglądam jak po pobiciu Użwywam eveline art scenic (nr. 4) i jestem bardzo zadowolona

Stary 2013-10-03, 11:17   #4465
Olcia
Zakorzenienie

Sandra, też miałam pisać o tym Eveline art scenic (polecała go mm111111 ) i Alina polecała ten http://www.alinarose.pl/2012/11/swie...oczy-gosh.html a oprócz tego w KWC natknęłam się na dobre opinie nt. kamuflażu z Catrice - https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...age-cream.html . Sama chciałam się mu wczoraj w Naturze przyjrzeć, ale ich nie było... Obawiałabym się tylko czy nie jest za ciężki na skórę pod oczami.
Stary 2013-10-03, 12:40   #4466
Fionaaa
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie ja też się zdziwiłam, bo tak samo myślałam A tu jednak niespodzianka i chociaż byłam pewna, że jestem zimnym typem, to jest dokładnie na odwrót

Zielony na naczynka, żółty na sińce Między innymi dzięki wizażowi się tak doedukowałam

Właśnie doszła do mnie przesyłka z Biochemii Urody z serum z witaminą C oraz olejkiem myjącym, zobaczymy, jak się będą spisywać.

Oprócz tego ja również polecam wodę różaną, idealna na poranną, zaspaną twarz Przemywam nią twarz dopiero od paru dni, ale już jestem zachwycona. Na wieczór zaś tonik z olejkiem pichtowym własnej roboty i ewentualnie olejek arganowy, jeśli mam jakieś suche miejsca.

Edytowane przez Fionaaa
Czas edycji: 2013-10-03 o 12:42
Fionaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 12:58   #4467
Ag4

Fiona daj znać jak to serum z BU

Do mnie wczoraj dotarły odżywki z baleii z olejkiem arganowym

Aga
Stary 2013-10-03, 17:28   #4468
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:

Chcę!
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:46   #4469
Phoebee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pisałam, kozieradka pomaga, ale przy dłuuuuższym stosowaniu.Zielsko jako profilaktyka to zdecydowanie za mało. Żel hialuronowy radzi sobie lepiej z tymi bardziej widocznymi.

Cytat:
Napisane przez sandra8859 Pokaż wiadomość
Ja mam Mac Studio Finish Concealer do zadań specjalnych. Jest fajny, tylko jeżeli wiesz,ze masz problemy z sińcami to polecam się nimi zająć od strony technicznej. Piszę, ponieważ myślałam że zamaskowaniem problem załatwie, a to nie taka prosta sprawa

Edytowane przez Phoebee
Czas edycji: 2013-10-03 o 20:27
Phoebee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 18:50   #4470
elizka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
Piękne zakupy
Dziękuję
Cytat:

Wstydzę się .
Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Świetne zakupy!

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Zaczynam robić pewne kroki w tym kierunku . Dodałam Cię do obserwowanych na insta

Dziękuję
Cytat:

Dziękuję Kochana

Dziękuję za informację

Mieszkam w Łodzi i mamy pod Łodzią (Rzgów) takie wielkie centrum handlowe - to tam ją kupiłam. Kosztowała 280 zł.

Cytat:

Patrzę na Lindę i zachciało mi się ściąć włosy
Dziękuje .

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości