Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-03, 22:54   #931
skylie
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ejjj czy wasz glos tez sprawdza moderator - o co kaman?

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

moj tez w pierwszym miesiacu podnosil i obracal. Aleks nie znosi lezenia na brzuchu, na moich udach rowniez
U nas to samo Panienka nalezy do tych leniwych i wrzaskliwych
na brzuchu Raz na kilka dni podniesie troche lepetynke a tak to lezy jak nalesnik

Naklijalam dzisiaj bardzo duzo i nikt mnie nie sorawdza Moze Ciebie jakis podejrzany typek

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
Dobry wieczór, wpadłam tylko na chwilę po mega ciężkim dniu. Piotruś dziś świrował calutki dzień, zasypiał na 10 minut i darcie ale to takie darcie że uszy mnie już bolą od 10 rano dłużej niż 10 minut śpi dopiero teraz- szkoda że za niecałą godzinę muszę Go wziąć na karmienie chyba jakiś kryzys mnie dopadł, miałam ochotę dziś zostawić Go z tż i uciec jak najdalej stąd by pobyć trochę w samotności- jejku jak mi tego brakuje, posiedzieć z samą sobą chyba nie nadaję się na matkę ;/ ponadrabiam Was dotej 23.30 i mam nadzieję że po karmieniu zaśnie znów a jak nie to przysięgam zamknę się w łazience i wyjdę z niej dopiero jak tż wróci z pracy tzn ok 4 swoją drogą nie wiem jak to robicie, skąd czasem znajdujecie tyle czasu i sił by ponadrabiać
O Pan Skoj sie znalwzl :p

Ja jestem wlasnie w trakcie wieczornego udoju i nadrabiam

EN- pasi

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 23:00   #932
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Pewna jestes ze nie ma? Wydaje mi sie ze w kazdym musi byc

dla Lola
jutro obczaję jeszcze raz.. zaufałam mężowi, że nie ma regulacji
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
a tak właśnie wygląda błyszcząca skóra kubotka. Nie macie tak, serio tylko my? (zdj. zaraz usuwam)
nie zdążyłam

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
gratulacje

A Tymuś dziś skończył 14 tygodni, a teraz chyba zaczynamy gościć tego skoka 5 tygodniowego 14-19
i dla Tymusia!

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
odebrałam dziś wkońcu pesel Szymcia zbierałam się do tego od dłuższego czasu .
Upiekłam dziś murzynka z kokosem i cholera zakalec się wdał robiłam tak jak zawsze i dupa blada wyszła.
Gardło boli jak diabli, dobrze że z Szymonkiem juz lepiej.
Wiej u mnie jak cholera, myślałam że mi głowe z karku zwieje.
Miałam plany na popołudnie co by z wami troche posiedzieć a Szymus mi je popsuł bo zanim nadrobiłam to on ślicznie spał a jak już udąło mi się wszystko przeczytać to sie obudził i ciumka swoje paluszki i guga do karuzelki.
za PESEL
niezła jesteś.. że przy złym samopoczuciu jeszcze ciasto upiekłaś

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ktora ma pelen sloik nutelli?? jak nie macie co z nia zrobic to ja zjem :P
ja potrafie zjesc nutelle jedna na dzien ;/ jak tak dalej pojdzie to z torbami maz mnie wyrzuci ;p ostatnio w kauflandzie byla promo, to mi kupil kilka sloikow ale ja tylko czasem zjem nutelle i nic wiecej nie jem;/ boje sie jakie to moje mleko dla malego jest wartosciowe ;/

w ogole czy ktoras z Was moze mi polecic jakas mikrofalowke? czy oplaca sie z funkcja grilla??

u nas chyba dzisiaj nie mamy juz Pana Skok, oby, bo maly calkiem, calkiem jest dzisiaj :P
nie oddam nutelli!
mleko masz o smaku nutelli, dzieć musi być zadowolony

ja mam do zabudowy Amica AMM25BI.. jest funkcja grilla, ale nie używałam ani raz..tylko podgrzewamy w niej

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Przez Was wydalam kupę kasy w Tesco:p
Kupiłam 10 par długich body, 10 par krótkich już na przyszłe lato , 5 par spodenek, rajstopy i śliniaki.

Aż bałam się pokazać mężowi rachunek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
szaleństwo

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 23:10   #933
Agrafka86
Wtajemniczenie

Mały zjadł. Tż Go nosił, później się razem położyli i obaj poszli spać. Kazalam Tztowi przenieść Małego do kołyski. Mały śpi, a Tż się rozbudzil i męczy ucho
Ale ja idę spać, bo nie wiem ile moje dziecko będzie spać.

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dobranoc i do następnego karmienia

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-03, 23:18   #934
bebe1987
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
Melduje się i ja .

Jestem z Wami na bieżąco, podczytuje Was z komórki, ale z cytowaniem i odpisywaniem trudniej... Wybaczcie...

U nas ok. Maluszki rosną i są coraz fajniejsze. Małgosia bardzo czule zajmuje się braciszkiem. Przytulanie i calowanie są normą. Doszło bujanie i uspokajanie maluszka - robi mu "ciii" . Gośka wyrzuca do śmietnika nawet zużyte pampersy po sobie i małym! Dorasta nam córka... Poza tym ma swoją lalkę, którą nazwała Kacha i zajmuje się nią równie czule jak bratem. Małgosia wazy 10 kg i mierzy 75 cm.
Jaś natomiast zaczął się uśmiechać i obserwuje wszystko z zainteresowaniem. Waży 5,5 kg i mierzy 65 cm. Dziś byliśmy na uzg bioderek i ciemiaczka. Jest wszystko w normie .

To tak po krótce co u nas.

bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 00:10   #935
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

skylie no wiec musze byc podejrzana

pierwsze karmienie za mna

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 01:12   #936
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Art spał od 20 do 00.30 w lozeczku z przerwą, po której sam usnal teraz zasypia po karmieniu, zaraz ląduje u siebie. U mnie na tapczanie ciągnie od okna :/

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 02:21   #937
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Tweed
Każda z nas taki artykuł powinna przeczytać o diecie na kp.
Ja juz dawno z niektórymi dziewczynami mówiłam o tym.
Ale nikt nie słucha.

A co do nagonki, to niestety prawda co piszesz. Nie łatwo być matką karmiaca

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 02:42   #938
katarzynkajg
Zadomowienie

Nie mogę spać coś dzisiaj, wkońcu wstałam i nakarmiłam Szymcia na śpiocha

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 03:25   #939
czarownica1
Zakorzenienie

Wczoraj Antek przez caly dzien prawie nie zmruyl oka.
Jakas drzemka go lapala ale caly czas na oriencie no i marudertez sie wlaczyl. Padl o 18. Pospal 2,5 h. Odpuscilam kapiel. Przebralam, nakarmilam, pozarlam sie z Tz o tv i poszlam z Antosiem spac. A teraz 1 karmienie zakonczone.

CYNAMONKU zle sie u Was dzialo. To juz ostatnie takie chwile. Teraz juz bedzie tylko lepiej. Wyczerpaliscie limit na czarne chmury i juztylko slonko Wam przysluguje. Nieustajaco jestem z Wami z samymi pozytywnymi myslami :-*

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 03:55   #940
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

No dziewczyny jedne z nas muszą trzymać dietę, inne nie. Jedna zje puszkę fasolki i będzie dobrze, inna np Neni musi bardzo uważać. Moja mama mnie ostrzegła przed potrawami z octem, jak ona kp moja siostrę i zjadła salate z octem, to moja siostra wyla jak poparzona.
Ja Artusiowi podaje 4 razy dziennie leki na brzuszek, więc trochę bez sensu, żebym go dobila kalafiorem. Owszem, zaczynam próbować nowych rzeczy, ale sądzę, ze jednak w diecie matki kp coś jest, tylko nie każda musi ja stosować, jedne mają szczęście do mniej wrażliwych zoladeczkow, inne nie. Jak ze wszystkim, nie ma co generalizowac.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 04:58   #941
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziewczynki, które nie spłukujecie po kąpieli-nie boicie się,że maluchy będzie swędzieć skóra? Z tego co czytałam na opakowaniach żeli do mycia jest instrukcja,żeby jednak spłukiwać. Ja ostatnio musiałam kąpać bez pomocy tż to nalałam ciepłej wody i kilka kropel oliwki dla dzieci rossmanowskiej i wtedy nie spłukiwałam (umiem kąpać sama tylko bez spłukiwania), fajna to opcja bo odrazu skóra Gabi była nawilżona Choć podejrzewam,że nie do stosowania na codzień,bo jednak umyć porządniej też trzeba,a oliwka nie domyje jak mydełko czy żel.
Uwierz mi, ze olej jakikolwiek lepiej ujmuje skórę niz jakikolwiek zel
Poczytaj sobie o OCM

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Biedulko dajcie mi malizna popalić ...

Nie wywołuj Skoka z lasu !!!!

Fajnie masz z tym latem

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Czy ktorejs z Was maluch, tak jak moj nie chce lezec na brzuszku i dzwigac glowki? No denerwowac sie zaczynam ze ma prawie 3 miechy (we wtorek skonczy) a nie chce podnosic glowy. Wogole nienawidzi lezec na brzuszku, a ja uparcie go klade i histeria. Pamietam, ze Marysia w tym czasie juz pieknie trzymala glowe i mam dylemat czy by jutro nie isc do mojej pani dr, bo wrocila z urlopu.
Moj
Moj bije rekordy chyba. I wlasnie tak było, ze jak był mniejszy to spoko lubił, a teraz w D to ma i nie, ze sie denerwuje tylko wyje jakbym go ze skory obdzierala.
Nie wiem co zrobic
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43117076]Sam u nas największy syf to panga i mintaj.

Ja kupuję najczęściej mirunę, a jak nie ma, to solę. Niestety mrożone, bo nie mam nigdzie sklepu ze świeżymi rybami...[/QUOTE]

O wlasnie panga. U nas tilapia,ale wszyscy ta zra bo tanie
Ja tez kiedyś jadłam teraz wole zjesc kawałek łososia lub halibuta. Z mrozonych kupuje dorsza lub okonia.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 05:33   #942
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Balonik
Ja się nie boję. Nie używam płynu do kąpieli za dużo, kilka krople na wannę. Obserwuje skórę malej, nie drapie sie, nie ma zmian na skórze.ja nie stosuje również na razie żadnych oliwek, balsamow, kremów po kąpieli. Nie nakladam nic na skórę.

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Ja po drugim karmieniu, ale małej nie chce sie odbić i nie wiem czy odkładać czy nie.

Stary 2013-10-04, 05:37   #943
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Balonik
Ja się nie boję. Nie używam płynu do kąpieli za dużo, kilka krople na wannę. Obserwuje skórę malej, nie drapie sie, nie ma zmian na skórze.ja nie stosuje również na razie żadnych oliwek, balsamow, kremów po kąpieli. Nie nakladam nic na skórę.

---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Ja po drugim karmieniu, ale małej nie chce sie odbić i nie wiem czy odkładać czy nie.

Jezeli przez 10 min. Nie odbiła,to mała szansa, więc dobranoc

U nas 2 karmienie. Mały chrumka znów...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 05:47   #944
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Moj
Moj bije rekordy chyba. I wlasnie tak było, ze jak był mniejszy to spoko lubił, a teraz w D to ma i nie, ze sie denerwuje tylko wyje jakbym go ze skory obdzierala.
Nie wiem co zrobic
ja tez

Ja nie odbijam w nocy, karmie go jak lezy w lozeczku, zje i spi przy tym to zostawiam go. Bo jakbym go wziela do odbicia to dupa ze snu i bujaj sie mama ze mna teraza tak usypia przy pierwszych pociagnieciech, zje i spi nadal.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-04, 06:15   #945
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

Surka
masz tylko być na liście?...spokooo damy radę

tak dasz radę ogarnąć chrzciny

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Melduje się i ja .

Jestem z Wami na bieżąco, podczytuje Was z komórki, ale z cytowaniem i odpisywaniem trudniej... Wybaczcie...

U nas ok. Maluszki rosną i są coraz fajniejsze. Małgosia bardzo czule zajmuje się braciszkiem. Przytulanie i calowanie są normą. Doszło bujanie i uspokajanie maluszka - robi mu "ciii" . Gośka wyrzuca do śmietnika nawet zużyte pampersy po sobie i małym! Dorasta nam córka... Poza tym ma swoją lalkę, którą nazwała Kacha i zajmuje się nią równie czule jak bratem. Małgosia wazy 10 kg i mierzy 75 cm.
Jaś natomiast zaczął się uśmiechać i obserwuje wszystko z zainteresowaniem. Waży 5,5 kg i mierzy 65 cm. Dziś byliśmy na uzg bioderek i ciemiaczka. Jest wszystko w normie .

To tak po krótce co u nas.

rosną ci dzieciaki
dobrze, że malgos taka pomocna.

Witam się na 1 karmieniu, Lila to straszny niejadek:banghead:
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 06:36   #946
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ja też się witam przy pierwszym karmieniu

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:08   #947
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

A u mnie juz ranek.
Mała kupe wali tak głośno, że mnie obudziła.

Czy wasze dzieci mają stale pory robienia kupki ?
Moja nie robi kupki od wieczora do rana. Całą noc mam spokój z pampersem. Ale od 6 rano zwykle robi. I tak rano kilka kupek mamy.

Czy u was podobnie? Czy to tylko u mnie tak?

Stary 2013-10-04, 07:33   #948
lachryma
Zakorzenienie

Drugie karmienie

Domi, u nas kupki o różnej porze.

Cynamonku, kciuki za zabieg. Będzie dobrze kochana, musi być.

Baloniku, ja dodaję kilka kropel płynu do kąpieli z rossmana i nie splukuje. Mała nie ma ani suchej skóry ani żadnej wysypki. Nie smaruję ciała niczym i nie mamy z tym żadnych problemów. I zgadzam się z Sam- tak naprawdę w ciepłej wodzie oleje doskonale oczyszczają.

Stary 2013-10-04, 07:34   #949
katarzynkajg
Zadomowienie

Misiaczka, Surka - ale z was szczęściary

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja w 1 miesiącu ładnie podnosiła główkę i obracałą na obie strony. Potem połoenie na brzuszku wywoływało ryk. teraz chwilę poleży na macie na brzuszku, ale też bez jakiejś rewelacji. Staram się ją kłaść na moich udach brzuszkiem, żeby częściej ją do tego przyzwyczajać.
Mój gdy był mniejszy to ładniej trzymał głowe, teraz mu idzie średnio ( no chyba że wymagam od niego zbyt wiele naoglądałam się waszych dzieciaczków jak sobie świetnie dają rade i tez bym chciała ) i nie przepada za leżeniem na brzuchy, poleży dosłownie z 2-3 minuty i juz protestuje.

U nas dzień zaczął się o 5.50 jak zwykle
Szymek pogadał ze swoimi przyjaciółmi, zerkał troche na tv ( wiem wiem nie powinno się dziecku na to pozwalać, staramy się ale czasem nie wychodzi) zjadł butlę i udało mi się bez większych protestów podać leki, pojęczał troche i poszedł na drzemkę.
Zbieram sie na śniadanie, głos mi się zmienił strasznie, doszedł katar jeszcze
Dziś mam iśc na wizytę kontrolną z Szymciem ale nie wiem czy dam rade

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-10-04, 07:44   #950
d0tkaaa
Zakorzenienie

Witam sie z rana karnie mala i pije kawkeniunka jadla o 18,30 o 1 i teraz...dorasta?:-P

inna sprawa to ze wciaga po 170 ml... nieraz zostawi cos na dnie ale i tak ladnie he

domi moja jedna dziennie ew dwie ale ja mm

kejt a to regola ze jak sie nie odbije do 10to sie nie odbije wogole?bo ja nieraz czekam i czekam a boje sie klasc nie odbitej...

Moja na brzuchu od 3dni polezy chwile...i ppdnosi ladnie glowe w zaleznosci czy jej sie chce ale duzo nie polezy ale w porownaniu z tym co bylo kiedys odrazu szloch jak ja kladlam to jest ok:
)

Za to jak ja trzymam w pozycji do karmienia to dzwiga glowe do gory...

Ktos zazywa cos na wlosy i paznokcie?wlosy tez mi zaczely wylatywac eh jakjes tabletki bym chciala chyba...

Ale przymrozek na polu brrrr

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Moja tez lubi ogladac straszniw tv..nieraz to az wygina glowe do tylu jak ja obracam zeby nie patrzyla..a najlepsze jak glowe podnosi na brzuchu to nieraz taaaak wysoko zebg widziec tv hahaha...

mnie cos gardlo w nocy boli-ratuje sie tantum verde..zdrowka dla wszystkich:-***

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 07:45   #951
katarzynkajg
Zadomowienie

Domi u nas kupy są przeważnie 2 i zawsze do południa, a potem juz kupy nie ujrzysz

Dotka - mi też włosy zaczęły od kilku dni strasznie lecieć, też chyba sie rozejrzę za jakimiś tabletkami

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-10-04, 07:59   #952
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Witam sie z rana karnie mala i pije kawkeniunka jadla o 18,30 o 1 i teraz...dorasta?:-P

inna sprawa to ze wciaga po 170 ml... nieraz zostawi cos na dnie ale i tak ladnie he

domi moja jedna dziennie ew dwie ale ja mm

kejt a to regola ze jak sie nie odbije do 10to sie nie odbije wogole?bo ja nieraz czekam i czekam a boje sie klasc nie odbitej...
Raczej nie reguła, u mnie jest tak że Frankowi nawet po 20, 30 min potrafi się odbić. Czasem jak się nie odbije to go kładę a wtedy zaczyna się wiercić, wystarczy, że go podniosę i sobie beka

Ładnie już Zuzinka je

Zazdroszczę Wam codziennych kup ileż ja bym dała żeby u mnie tak było

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:03
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:01   #953
d0tkaaa
Zakorzenienie

Baloniki ja nigdy nie splukuje szczerze powiedziawszy i jeszcze smaruje kremem i skora idealna..

Hm macie podgrzewacze do butelek?w ile sie nagrzewa woda w nich jak szybko? Jakie macie?i polecacie?bo niewiem czy kupic a wsumie przyzyczailam sie grzac wode w czajniku itp...

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Wdumie u nas tez tak ze jak nawet sie raz odbije a drugi raz chce po jakims czasie to tez sie wierci itp..

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:04   #954
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Hm macie podgrzewacze do butelek?w ile sie nagrzewa woda w nich jak szybko? Jakie macie?i polecacie?bo niewiem czy kupic a wsumie przyzyczailam sie grzac wode w czajniku itp...

-
Ja nie mam ale uważam że to zbędny wydatek, przynajmniej jak dla mnie.

Co do spłukiwania to my takze nie płuczemy czystą wodą, dodaje do wody 2 pompki ( tzn 2 psiknięcia ) żelu do kąpieli, robi się troche piany, myjemy i wyciągamy. U nas w szpitalu też tak robili
Szymek ma ładną skórkę, delikatną i pachnącą , co kilka dni przesmaruje go balsamem Nivea baby i wsio

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
Stary 2013-10-04, 08:08   #955
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Baloniki ja nigdy nie splukuje szczerze powiedziawszy i jeszcze smaruje kremem i skora idealna..

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Wdumie u nas tez tak ze jak nawet sie raz odbije a drugi raz chce po jakims czasie to tez sie wierci itp..
U nas gaz praktycznie zakręcony (mam schizy ) i nie wyobrażam go włączać na każde podgrzanie wody, więc został zakupiony podgrzewacz. Nie jest rewelacyjny, więc nie będę go polecać. Włączony jest praktycznie cały czas, nie wyobrażam sobie życia bez niego wlewam wodę (wcześniej już przegotowaną, odfiltrowaną) do butelki wsadzam do podgrzewacza i czekam aż będzie karmienie albo herbatka i wtedy sobie rozrabiam myk myk i już
Ach i na noc fajna sprawa, bo nie trzeba grzać wody tylko wystarczy już wsypać mleczko.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12

Edytowane przez ona8686
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:17
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:10   #956
karolajn1987
Wtajemniczenie

Hejka!
Dzis moze będzie mnie wiecej bo tz idzie do pracy
Dotka ja mam podgrzewacz i jak karmilam mm to mi sie bardzo przydal.
Byl włączony cały czas z dana temp i tam sobie stala butla z przegotowana woda

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-04, 08:20   #957
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
A u mnie juz ranek.

Moja nie robi kupki od wieczora do rana. Całą noc mam spokój z pampersem. Ale od 6 rano zwykle robi. I tak rano kilka kupek mamy.

Antek wali kiedy chce, tzn. co 3 dni a godzina mi nieznana. Miejsce: ostatnio 2 razy rano w łóżeczku, ale przeważnie po powrocie z załatwiania jakiś spraw koło południa/popołudnia mam prezencik do ogarnięcia. Widać fotelik mu pobudza perystaltykę jelit

---------

ROCKYYY nasze Maleństwa dziś kończą 3 MIESIĄCE
Buziole dla LAURKI od Antka Pierdzioszka

---------
MADI, przesyłamy
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:28   #958
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
To jest właśnie enzym wątrobowy i moja ma go za wysoki
ani razu nie mielismy tego enzymu robionego, inne były
ale tez na jednych wynikach mamy normy dla noworodków i niemowlaków wypisane przy wyniku

Cytat:
Ja mojej teraz podaję leki na łyżeczce
tez podaje w ten sposób

Cytat:
A u mnie juz ranek.

miał jak ja robił

witam sie
dzis nocka troche lepsza, piotrus spał tylko nad ranem ze mna, nie wiem co pomogło cola czy lampa

dzis kończymy 12tyg i dla gabi, tomka i mateuszaa za 12 tyg

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

w ddtvn bedzie jak ułozyc relacje z tesciami po urodzeniu dziecka

i wczoraj przy jednym temacie mówili ze dzieci urodzone przez cc maja mniejsza flore jelitowa-ale usłyszałam tylko kawałek wiec i sama obejrze cały http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ci,101001.html

Synek

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2013-10-04 o 08:34
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 08:30   #959
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

a ja kupiłam przy Marysi podgrzewacz i wlaczylam go 2 razy i stoi w pudelku - musze go wreszcie sprzedac bez sensu dla mnie, zeby caly czas byl wlaczony i ciagnal prad. Ja mam wode w termosie wrzatek, w dzbanku przegotowana schodzona i jak robie mleczko to mieszam obie i gotowe. Migiemjak wychodze gdzies wlewam do termosu taka akuratna wode i robie mleczko szybciutko.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-04, 08:33   #960
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wiecie co jest dobre z samego rana? Tweed nie czytaj
Bułeczka z nutellą i dżemem porzeczkowym

Tweed już możesz czytać dalej

Mały urządził mi dziwną i zaskakującą noc.. Pierwszą drzemkę miał ładną 2,5h, ale po niej zasnął dopiero po godzinie.. nie dało się go uśpić, więc wzięłam go na odkurzanie noska Następna drzemka prawie 3,5h Dwie kolejne już po niecałe 2h.. No ale już po 7 wstaliśmy, nie mógł spać przez zawalony nosek..odciągnęłam mu kilka glutków..a teraz mi tu marudzi, bo nie dospał

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości