|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
Panienka nalezy do tych leniwych i wrzaskliwych na brzuchu Raz na kilka dni podniesie troche lepetynke a tak to lezy jak nalesnik ![]() Naklijalam dzisiaj bardzo duzo i nikt mnie nie sorawdza Cytat:
Ja jestem wlasnie w trakcie wieczornego udoju i nadrabiam EN- pasi
|
|
#932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
jutro obczaję jeszcze raz.. zaufałam mężowi, że nie ma regulacji
Cytat:
![]() Cytat:
dla Tymusia! ![]() Cytat:
za PESELniezła jesteś.. że przy złym samopoczuciu jeszcze ciasto upiekłaś ![]() Cytat:
mleko masz o smaku nutelli, dzieć musi być zadowolony ![]() ja mam do zabudowy Amica AMM25BI.. jest funkcja grilla, ale nie używałam ani raz..tylko podgrzewamy w niej ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały zjadł. Tż Go nosił, później się razem położyli i obaj poszli spać. Kazalam Tztowi przenieść Małego do kołyski. Mały śpi, a Tż się rozbudzil i męczy ucho
![]() Ale ja idę spać, bo nie wiem ile moje dziecko będzie spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dobranoc i do następnego karmienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Melduje się i ja . Jestem z Wami na bieżąco, podczytuje Was z komórki, ale z cytowaniem i odpisywaniem trudniej... Wybaczcie... U nas ok. Maluszki rosną i są coraz fajniejsze. Małgosia bardzo czule zajmuje się braciszkiem. Przytulanie i calowanie są normą. Doszło bujanie i uspokajanie maluszka - robi mu "ciii" . Gośka wyrzuca do śmietnika nawet zużyte pampersy po sobie i małym! Dorasta nam córka... Poza tym ma swoją lalkę, którą nazwała Kacha i zajmuje się nią równie czule jak bratem. Małgosia wazy 10 kg i mierzy 75 cm. Jaś natomiast zaczął się uśmiechać i obserwuje wszystko z zainteresowaniem. Waży 5,5 kg i mierzy 65 cm. Dziś byliśmy na uzg bioderek i ciemiaczka. Jest wszystko w normie . To tak po krótce co u nas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
skylie
pierwsze karmienie za mna
|
#936 |
|
Konto usunięte
|
Art spał od 20 do 00.30 w lozeczku z przerwą, po której sam usnal
teraz zasypia po karmieniu, zaraz ląduje u siebie. U mnie na tapczanie ciągnie od okna :/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed
Każda z nas taki artykuł powinna przeczytać o diecie na kp. Ja juz dawno z niektórymi dziewczynami mówiłam o tym. Ale nikt nie słucha. A co do nagonki, to niestety prawda co piszesz. Nie łatwo być matką karmiaca Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Nie mogę spać coś dzisiaj, wkońcu wstałam i nakarmiłam Szymcia na śpiocha
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj Antek przez caly dzien prawie nie zmruyl oka.
Jakas drzemka go lapala ale caly czas na oriencie no i marudertez sie wlaczyl. Padl o 18. Pospal 2,5 h. Odpuscilam kapiel. Przebralam, nakarmilam, pozarlam sie z Tz o tv i poszlam z Antosiem spac. A teraz 1 karmienie zakonczone. CYNAMONKU zle sie u Was dzialo. To juz ostatnie takie chwile. Teraz juz bedzie tylko lepiej. Wyczerpaliscie limit na czarne chmury i juztylko slonko Wam przysluguje. Nieustajaco jestem z Wami z samymi pozytywnymi myslami :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#940 |
|
Konto usunięte
|
No dziewczyny jedne z nas muszą trzymać dietę, inne nie. Jedna zje puszkę fasolki i będzie dobrze, inna np Neni musi bardzo uważać. Moja mama mnie ostrzegła przed potrawami z octem, jak ona kp moja siostrę i zjadła salate z octem, to moja siostra wyla jak poparzona.
Ja Artusiowi podaje 4 razy dziennie leki na brzuszek, więc trochę bez sensu, żebym go dobila kalafiorem. Owszem, zaczynam próbować nowych rzeczy, ale sądzę, ze jednak w diecie matki kp coś jest, tylko nie każda musi ja stosować, jedne mają szczęście do mniej wrażliwych zoladeczkow, inne nie. Jak ze wszystkim, nie ma co generalizowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczytaj sobie o OCM ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moj bije rekordy chyba. I wlasnie tak było, ze jak był mniejszy to spoko lubił, a teraz w D to ma i nie, ze sie denerwuje tylko wyje jakbym go ze skory obdzierala. Nie wiem co zrobic ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43117076]Sam u nas największy syf to panga i mintaj. Ja kupuję najczęściej mirunę, a jak nie ma, to solę. Niestety mrożone, bo nie mam nigdzie sklepu ze świeżymi rybami...[/QUOTE] O wlasnie panga. U nas tilapia,ale wszyscy ta zra bo tanie ![]() Ja tez kiedyś jadłam teraz wole zjesc kawałek łososia lub halibuta. Z mrozonych kupuje dorsza lub okonia.
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Balonik
Ja się nie boję. Nie używam płynu do kąpieli za dużo, kilka krople na wannę. Obserwuje skórę malej, nie drapie sie, nie ma zmian na skórze.ja nie stosuje również na razie żadnych oliwek, balsamow, kremów po kąpieli. Nie nakladam nic na skórę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:33 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ---------- Ja po drugim karmieniu, ale małej nie chce sie odbić i nie wiem czy odkładać czy nie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas 2 karmienie. Mały chrumka znów... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie odbijam w nocy, karmie go jak lezy w lozeczku, zje i spi przy tym to zostawiam go. Bo jakbym go wziela do odbicia to dupa ze snu i bujaj sie mama ze mna teraz a tak usypia przy pierwszych pociagnieciech, zje i spi nadal.
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
tak dasz radę ogarnąć chrzciny ![]() Cytat:
![]() dobrze, że malgos taka pomocna. Witam się na 1 karmieniu, Lila to straszny niejadek:banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#946 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też się witam przy pierwszym karmieniu
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie juz ranek.
Mała kupe wali tak głośno, że mnie obudziła. Czy wasze dzieci mają stale pory robienia kupki ? Moja nie robi kupki od wieczora do rana. Całą noc mam spokój z pampersem. Ale od 6 rano zwykle robi. I tak rano kilka kupek mamy. Czy u was podobnie? Czy to tylko u mnie tak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie karmienie
![]() Domi, u nas kupki o różnej porze. Cynamonku, kciuki za zabieg. Będzie dobrze kochana, musi być. Baloniku, ja dodaję kilka kropel płynu do kąpieli z rossmana i nie splukuje. Mała nie ma ani suchej skóry ani żadnej wysypki. Nie smaruję ciała niczym i nie mamy z tym żadnych problemów. I zgadzam się z Sam- tak naprawdę w ciepłej wodzie oleje doskonale oczyszczają. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#949 | |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka, Surka - ale z was szczęściary
![]() Cytat:
naoglądałam się waszych dzieciaczków jak sobie świetnie dają rade i tez bym chciała U nas dzień zaczął się o 5.50 jak zwykle ![]() Szymek pogadał ze swoimi przyjaciółmi, zerkał troche na tv ( wiem wiem nie powinno się dziecku na to pozwalać, staramy się ale czasem nie wychodzi) zjadł butlę i udało mi się bez większych protestów podać leki, pojęczał troche i poszedł na drzemkę. Zbieram sie na śniadanie, głos mi się zmienił strasznie, doszedł katar jeszcze Dziś mam iśc na wizytę kontrolną z Szymciem ale nie wiem czy dam rade |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
karnie mala i pije kawke niunka jadla o 18,30 o 1 i teraz...dorasta?:-P inna sprawa to ze wciaga po 170 ml... nieraz zostawi cos na dnie ale i tak ladnie he domi moja jedna dziennie ew dwie ale ja mm ![]() kejt a to regola ze jak sie nie odbije do 10to sie nie odbije wogole?bo ja nieraz czekam i czekam a boje sie klasc nie odbitej... Moja na brzuchu od 3dni polezy chwile...i ppdnosi ladnie glowe w zaleznosci czy jej sie chce ale duzo nie polezy ale w porownaniu z tym co bylo kiedys odrazu szloch jak ja kladlam to jest ok: ) Za to jak ja trzymam w pozycji do karmienia to dzwiga glowe do gory... Ktos zazywa cos na wlosy i paznokcie?wlosy tez mi zaczely wylatywac eh jakjes tabletki bym chciala chyba... Ale przymrozek na polu brrrr ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Moja tez lubi ogladac straszniw tv..nieraz to az wygina glowe do tylu jak ja obracam zeby nie patrzyla..a najlepsze jak glowe podnosi na brzuchu to nieraz taaaak wysoko zebg widziec tv hahaha... mnie cos gardlo w nocy boli-ratuje sie tantum verde..zdrowka dla wszystkich:-*** |
|
|
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
Domi u nas kupy są przeważnie 2 i zawsze do południa, a potem juz kupy nie ujrzysz
Dotka - mi też włosy zaczęły od kilku dni strasznie lecieć, też chyba sie rozejrzę za jakimiś tabletkami |
|
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ładnie już Zuzinka je ![]() Zazdroszczę Wam codziennych kup ileż ja bym dała żeby u mnie tak było
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-04 o 08:03 |
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Baloniki ja nigdy nie splukuje szczerze powiedziawszy i jeszcze smaruje kremem i skora idealna..
Hm macie podgrzewacze do butelek?w ile sie nagrzewa woda w nich jak szybko? Jakie macie?i polecacie?bo niewiem czy kupic a wsumie przyzyczailam sie grzac wode w czajniku itp... ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Wdumie u nas tez tak ze jak nawet sie raz odbije a drugi raz chce po jakims czasie to tez sie wierci itp..
|
|
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do spłukiwania to my takze nie płuczemy czystą wodą, dodaje do wody 2 pompki ( tzn 2 psiknięcia ) żelu do kąpieli, robi się troche piany, myjemy i wyciągamy. U nas w szpitalu też tak robili Szymek ma ładną skórkę, delikatną i pachnącą |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i nie wyobrażam go włączać na każde podgrzanie wody, więc został zakupiony podgrzewacz. Nie jest rewelacyjny, więc nie będę go polecać. Włączony jest praktycznie cały czas, nie wyobrażam sobie życia bez niego wlewam wodę (wcześniej już przegotowaną, odfiltrowaną) do butelki wsadzam do podgrzewacza i czekam aż będzie karmienie albo herbatka i wtedy sobie rozrabiam myk myk i już ![]() Ach i na noc fajna sprawa, bo nie trzeba grzać wody tylko wystarczy już wsypać mleczko. Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-10-04 o 08:17 |
|
|
|
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Dzis moze będzie mnie wiecej bo tz idzie do pracy ![]() Dotka ja mam podgrzewacz i jak karmilam mm to mi sie bardzo przydal. Byl włączony cały czas z dana temp i tam sobie stala butla z przegotowana woda Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
--------- ROCKYYY nasze Maleństwa dziś kończą 3 MIESIĄCE Buziole dla LAURKI od Antka Pierdzioszka --------- MADI, przesyłamy |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
ani razu nie mielismy tego enzymu robionego, inne były
ale tez na jednych wynikach mamy normy dla noworodków i niemowlaków wypisane przy wyniku tez podaje w ten sposób Cytat:
witam sie dzis nocka troche lepsza, piotrus spał tylko nad ranem ze mna, nie wiem co pomogło cola czy lampa dzis kończymy 12tyg i dla gabi, tomka i mateuszaa za 12 tyg---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- w ddtvn bedzie jak ułozyc relacje z tesciami po urodzeniu dziecka i wczoraj przy jednym temacie mówili ze dzieci urodzone przez cc maja mniejsza flore jelitowa-ale usłyszałam tylko kawałek wiec i sama obejrze cały http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ci,101001.html Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2013-10-04 o 08:34 |
|
|
|
|
#959 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupiłam przy Marysi podgrzewacz i wlaczylam go 2 razy i stoi w pudelku - musze go wreszcie sprzedac
bez sensu dla mnie, zeby caly czas byl wlaczony i ciagnal prad. Ja mam wode w termosie wrzatek, w dzbanku przegotowana schodzona i jak robie mleczko to mieszam obie i gotowe. Migiem jak wychodze gdzies wlewam do termosu taka akuratna wode i robie mleczko szybciutko.
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wiecie co jest dobre z samego rana? Tweed nie czytaj Bułeczka z nutellą i dżemem porzeczkowym ![]() Tweed już możesz czytać dalej Mały urządził mi dziwną i zaskakującą noc.. Pierwszą drzemkę miał ładną 2,5h, ale po niej zasnął dopiero po godzinie.. nie dało się go uśpić, więc wzięłam go na odkurzanie noska Następna drzemka prawie 3,5h Dwie kolejne już po niecałe 2h.. No ale już po 7 wstaliśmy, nie mógł spać przez zawalony nosek..odciągnęłam mu kilka glutków..a teraz mi tu marudzi, bo nie dospał
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.

Panienka nalezy do tych leniwych i wrzaskliwych
Raz na kilka dni podniesie troche lepetynke a tak to lezy jak nalesnik 
swoją drogą nie wiem jak to robicie, skąd czasem znajdujecie tyle czasu i sił by ponadrabiać

dla Lola
(zdj. zaraz usuwam)
robiłam tak jak zawsze i dupa blada wyszła. 
ale ja tylko czasem zjem nutelle i nic wiecej nie jem;/ boje sie jakie to moje mleko dla malego jest wartosciowe ;/

12.06.2010

dajcie mi malizna popalić ...

Dwie kolejne już po niecałe 2h.. No ale już po 7 wstaliśmy, nie mógł spać przez zawalony nosek..odciągnęłam mu kilka glutków..a teraz mi tu marudzi, bo nie dospał