Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-04, 18:52   #1111
AgaPlast
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Ale ze mnie ciołek en w lutym juz w lutym mnie do klubu zaprosiła a ja posiadajac 30 % mózgu nie potrafiłam zaproszenia przyjac ciekawe jak was nadrobie
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 18:58   #1112
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Ale ze mnie ciołek en w lutym juz w lutym mnie do klubu zaprosiła a ja posiadajac 30 % mózgu nie potrafiłam zaproszenia przyjac ciekawe jak was nadrobie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:01   #1113
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

lachryma: właśnie pokićkałam, spał prawie 4h. Ale to po szczepieniu. Normalnie w dzień 30 min:P drzemka.. i jedna sie zdarzy max 2h. Czekamy w klubie kochana...

Bebe: ale fajnie Ci dzieciaczki rosną! super, że Małgosia tak fajnie do Jasia podchodzi i Ci pomaga)) chociaż sama malutka jeszcze. 3majcie się ciepło

baloniku: my codziennie kąpiemy w wodzie z oliwką bez spłukiwania i wszystko sie ładnie domywa. Zresztą niewiele się brudzi przecież:P

ev: co do podnoszenia główki, to nasz zaczął od tygodnia dopiero. Ale też i zaczęłam go kłaść tak jak zawistowski pokazuje na kolanach i jest mu łatwiej. Potem czasami na płaskim i lepiej mu idzie.

karolajn: oo widzę że główkę Hania ma podobnie jak Igorek. U nas obwód 41cm i klata też 41cm.:P Pultasek się robi:P

Wszystkiego najlepszego dla maluszków, które dzisiaj kończą 3miesiące i kolejne tygodnie!

i jestem w końcu na bieżąco.. ale to zasługa męża bo teraz z małym siedzi. Uciekam do nich na matkę i za chwilę będziemy sie kapać.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:06   #1114
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
no niezły staż gratulacje
No mozna by bylo juz dwoch oblatac i wziac sie za trzeciego

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:06   #1115
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Misiaczka, 11 kup? Loooooo matko

Ghia, latające smoczki mnie rozwaliły

Niunia, oby Mateusz przesłał chorować.

Elaine, mały śpi ponad 5 godzin? Nie za dobrze masz?

Tak na szybko odnośnie info z klubu, jestem po wizycie i będę żyła potem coś więcej napiszę w klubie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ufffff jak sie ciesze

Cytat:

Elaine to Antek ma szlaban na cycki, bo wiecej wazy

glowa mnie boli

glosujemy na Surke! ale sie nakrecilam
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:08   #1116
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Tweed: fajny art o mleku matki i rozszerzaniu diety. Szkoda że nie wyświetla mi się cały.
A ja nawet nie zauważyłam, że nie ma reszty szukałam w necie konkretnych informacji dot tego jak powstaje mleko. Wiecie że nic szczególnego? Tylko dieta przy kp
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
A ja się zmartwiłam, przewinęłam Antosia i zauważyłam brunatny śluz w kupce do tego ma wysypkę na brzuszku i klatce piersiowej Lekarz na badaniu stwierdził, że się mały spocił ale teraz w połączeniu z tą kupką to nie jestem taka pewna to już druga z kolei taka kupka Jak na złość nasz lekarz dziś nie przyjmuje i ma wyłączony telefon Mam nadzieję, że to nic takiego
A masz jakieś podejrzenia, co to może być? Oczywiście trzyma kciuki, żeby nic złego!
Cytat:
Dzięki za art. szkoda że nie można poczytać całego. Ja z kolei ostatnio czytałam, że jak matka przy kp nie je np. ostrych potraw, przypraw i takie onkłe jedzenie wcina to później dziecku też takie jedzenie ostre nie będzie smakować.
Z drugiej strony, to niedobrze, że można jeść wszystko, tak to miałam motywację do niejedzenia tłustego, smażonego i czekolady

Kurde, zapomniałam się i wyprałam ręcznik miśka razem z innymi ręcznikami w normalnych proszku i płynie Mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Wypłukałabym w jego płynie ale już mi nie zdąży wyschnąć do kąpieli :/
heheheh, ja planuje mimo wszystko wdrożyć zdrowe odżywianie, bo chemia i konserwanty zniszczyłyby mnie 0 w końcu pijawa wyciągnie co jej potrzebne, to mamie zostaną ewentualne niedobory
A odnośnie odzywiania serio polecam forum do którego link już wstawiałam, jest tam dział dla kobiet i są fajnie wypisane wszystkie zasady układania zdrowej zbilansowanej diety. Jest w ogóle dużo informacji odnośnie ćwiczeń połogowych i generalnie powrotu do formy po porodzie
Dzięki tym informacjom spuściłam z tonu, bo główne motto, które można tam wyczytać, to to, że ciąża trwa 9 miesięcy przed i PO porodzie

Mój smyk ma tym razem chyba serio jakiś skok. W niedziele Alik kończy 5 tydzień, możliwe to? Śpi nie najgorzej, ale pomiędzy drzemkami ciągle marudzi, albo popłakuje
A teraz mi zasnął niemalże przy głośniku, kiedy tż słcuhał muzyki Akurat teraz, kiedy chciałam go kąpać
Stary 2013-10-04, 19:08   #1117
czarownica1
Zakorzenienie

Skylie Wy jak stare dobre malzenstwo, 15 lat kupa czasu
Stary 2013-10-04, 19:12   #1118
arrabbiata
Zadomowienie

czarownica, a jak twoje samopoczucie? Chyba już lepiej...?
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:13   #1119
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
glosujemy na Surke! ale sie nakrecilam
hahaha, ja tez;d co wchodze, to klikam na surkę przegonimy dziadów!

skylie u nas też stuknęła 15 rocznica, tylko z przecinkiem pomiędzy 1 a 5
Stary 2013-10-04, 19:16   #1120
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Aa i Michał ma dzisiaj 11tyg
a nie 10??? Bo weronika jest z 24.07 i w środę skończyła 10 tygodni

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
A mój Jasiek jutro kończy 7 tygodni.Stary koń
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie.
ale piękny ten KOŃ

nacytowałam i mój głupi komp się wyłączył - się cholerze przegrzewa procek

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
skylie u nas też stuknęła 15 rocznica, tylko z przecinkiem pomiędzy 1 a 5
haha no to masz staż My jesteśmy parą od 27 września 1997 r. czili minęło dopiero co 16 lat - toż to prawie kazirodztwo

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:18   #1121
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Aaa widziałaś ostatni odcinek NDINZ ?? jeśli nie to nie czytaj na biało bo będzie spojler
Oglądałam wczoraj na ipli przy odciąganiu
Z don Pedra miałam już polewkę w zeszłym odcinku
A to z Falkowiczem jakieś naciągane, albo on coś knuje...

Cytat:
no ale mogę dziecku podać czy niebardzo?
Ja też bym wywaliła, dziwne to..

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
info od Kallisto:
u nas w porzadku. jestesmy juz na zwyklym oddziale. maly jeszcze troszke obolaly ale nie jest zle. Jeszcze czekamy na dokladne echo serduszka, zeby sprawdzic jak te zastawki dzialaja i czy ubytki sa dokladnie zamkniete.

Cytat:
Zgłaszam Antka do konkursu plucia smoczkiem na odległość
Normalnie dom latających smoczków mam oczywiście dalej nie śpi skok czy co
Artur staje do konkurencji bez oporów Smoczki zbieram zewsząd, dobrze, że mam 4...

Cytat:
czarownica: 6280 kg na 5 dni przed skończeniem 3 miesięcy
żondzicie na dzielni
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:18   #1122
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Aa i Michał ma dzisiaj 11tyg

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Fiazo- blagam o wybaczenie za to pominiecie :plis: Oczywoscie dla Piotrusia
Piotruś wybacza

Cytat:

info od Kallisto:
u nas w porzadku. jestesmy juz na zwyklym oddziale. maly jeszcze troszke obolaly ale nie jest zle. Jeszcze czekamy na dokladne echo serduszka, zeby sprawdzic jak te zastawki dzialaja i czy ubytki sa dokladnie zamkniete.
super że u kalisto ok , nie ustające

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
My już po lekarzu i wszystko dobrze Lila waży już 4750 więc nabiera masy. Aspat może być jeszcze podwyższony u takich małych dzieci. Leukocyty też ma trochę podwyższone, bo broni się przed moją chorobą. Mam jej podawać witaminę C w kroplach 3 razy po 5 kropli.

Ogólnie była super grzeczna, pokazała jak pięknie trzyma główkę (w domu tak nie robi) i nawet obdarzyła Panią dr paroma uśmiechami

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Kallisto,superBędzie dobrze
A mój Jasiek jutro kończy 7 tygodni.Stary koń
Pozdrawiamy wszystkie Ciocie.
za jutro

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
moja Misiolina kończy dziś 6 tygodni
Pospałyśmy z córeczką do 11 musiałam wypić kawę bez mleka bo się skończyło nie chce mi się iść na dwór bo wieje okropnie, może wyjdziemy pod wieczór po TZ
Zjadłam pączka i zaraz będę go spalać sprzątając chatę

Cytat:
To ja tez sie pochwale Bianka we wtorek skończyła 7 tyg a dzisiaj wazyła 4345

Cytat:
Poważny Aleks pozdrawia ciocie

Cytat:
Igorek urósł przez 1,5tyg 2cm i ma teraz 63cm. Gdybym sama nie pomagała go ostatnio mierzyć to bym stwierdziła że coś nie tak Pani zrobiła, ale wiem, ze dobrze pomierzyła. Ale teraz coś mnie tknęło, bo ciuszki na 62 przyciasnawe się nagle zrobiły i poprosiłam aby jednak go zmierzyć. Znieśliśmy całkiem nieźle samo kłucie, teraz oby obyło sie bez gorączki i innych przypadłości..

Cytat:

ciekawe jak tam Cynamonki

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:18   #1123
tweedledee
Zakorzenienie

http://kobieta.wp.pl/gid,12440369,im...?ticaid=1116c9

patrzta co dostałam na fb mam klona a z gorszym makijażem
Stary 2013-10-04, 19:21   #1124
Ewusia709
Zadomowienie

Ja się dziś tylko witam, ile zdążę to doczytam

Weszlam tylko poinformować, że przez weekend nas nie będzie, wyjeżdżamy do rodziców TŻ, więc będę tylko podczytywać z telefonu. Zbliża się pora kąpieli a młodzieniec śpi. Myśleliśmy mu dziś urządzić basen w wannie ale chyba nic z tego nie będzie bo jakiś maruda mu się włączył po południu, z trudem zasnął i nie wiadomo w jakim humorze się obudzi.

Lecę podczytać jeszcze troszkę

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:22   #1125
Agrafka86
Wtajemniczenie

Roxi 10 skończył 11 zaczął

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 19:23   #1126
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
ufffff jak sie ciesze
powiem Ci, że ja też nawet

surka, jesteś już na 14 miejscu

myślę o cynamonku naszym...
Stary 2013-10-04, 20:00   #1127
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Małemu dzisiaj do domowych ciuchów (body na długi rękaw, bawełniane dość cienkie spodnie, skarpetki z frotą) dorzuciłam tylko cienką czapeczkę i bluzę z kapturem i przykryłam kocem złożonym 2 razy.. ale kurde nie wiem czy dobrze mu było.. rozwył się, jak go wyciągnęłam w domu był bardzo ciepły..ale to mogło być z ryku..normalnie kosmos
maaaatko, to ja dziś na domowe (body długi rękaw + bawełniane śpioszki) założyłam bawełnianą czapkę, lekki sweterek i polarowy kombinezonik - rano jak wychodziliśmy było -3

Cytat:
info od Kallisto:
dzięki Ev za info - Kallisto super, czekamy na Was

Cytat:
Rano zadzwonił do mnie szef i opieprzył, że jeszcze z nowym człowiekiem ich nie odwiedziłam a wujki i ciotki w kancelarii nie mogą się doczekać żeby go poznać. A ja mam trochę oporów bo moja kancelaria to się mieści w 10 piętrowym biurowcu i w sumie na każdym piętrze są znajomi a dwa pietra na bank będę musiała obskoczyć no bo moją spółeczkę którą obsługuję i szefostwo u góry i już nie wiem czy przesadzam że się dygam Antka wziąć do takiego skupiska?? Z drugiej strony na spacerki chodzimy i też koło różnych ludzi przechodzimy i różne rzeczy w powietrzu fruwają. Co myślicie??
ja bym wzięła

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga, teściowa sie mnie zapytała czy może pójść z małym na spacer.. Chyba jednak stwierdzili, ze ch*jowo by było stracić wnuka pozwoliłam bo mi tez sie nie uśmiecha z nimi byc na wojennej ścieżce ciagle.
oooo jaaaa! normalnie w szoku jestem...

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Agrafka tez zauwazylam ze jak poloze na plasko to zaraz podniose i jest bek
u nas z bekaniem jest śmiesznie - czasem nie zdążę jej dobrze spionizować, a już jej się odbija - dla mnie to szok, bo Norberta nosiłam czasem po 45 min...

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Znowu chce mi się wyć.
Jestem po wizycie u lekarza. Dostałam antybiotyk przy którym moja lekarka uważa, że mogę karmić, ale... zadzwoniłam do znajomej pediatryczki co jest bardzo dobrą pediatryczką, poszukała jeszcze w swojej mądrej książce i okazuje się, że muszę mała znowu na tydzień odstawić! No załamać się idzie. Jak ja nie lubię chorować! A teraz jeszcze antybiotyk + zatoki + nocne odciaganie to chyba będę po ścianach chodziła. Jak ja mam spokój i moje dziecko nie płacze z powodu bólów brzuszka, jest grzeczna i współczuję wam waszych płaczów, tak kurcze nadrabiam chorobami i takimi właśnie problemami! No ale nie odpuszczę kp tyle.
Mela Wierzę w Ciebie, skoro trzeba, to bierz leki i wracaj szybko do zdrowia kp

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Wiesz co my już mało co ściągamy tego katarku, nawet nie wiem czy to jeszcze katar czy on tak charczy śliną
moja pediatra mówi, żeby sciągać jak jest więcej kataru, bo odciąganie na "suchym" nosie powodować może podrażnienie śluzówki, jej obrzęk i nasilenie kataru

Cytat:
zabrzmiałaś jak Krystyna Czubówna Dobrze wiedzieć, dzięki
]
bo to skopiowane z netu - może i Czubównę cytowałam

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ona mni wczoraj pielegniarka mowila zeby zacząć od zupki z ziemniaka i marchewki z lyzeczka masla lub oleju i oczywiscie całość zmiksowac.
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Od czego zaczyna się wprowadza pokarmy stałe od owoców (jabłka) czy warzyw (marchewki)? Wszędzie czytam co innego...
ja bym jednak zacynała od pokarmów mono - sama marchew, sam ziemniak, sama dynia itp. jeśli nie będzie reakcji mono, to wtedy pokarmy wieloskładnikowe, bo nawet marchew potrafi uczulić. Nie wiem, która z Was pisała o skazie - jako mama skazowca, karmionego Pepti przez 2,5 roku ostrzegam przed jabłkiem - nie zawsze, ale często występuje alergia krzyżowa i jabłko uczula Zaraz poszukam jeszcze takich fajnych wytycznych do rozszerzania diety to Wam wrzucę

Stary 2013-10-04, 20:01   #1128
shestiger
Rozeznanie

Surka - porwałam linka do głosowania na swojego fb kumpela też pomaga w klikaniu ^^ ja sobie podpięłam tą karte i jak siedze to klikam hehehehe
Oby u Cynamonków było ok
Z naszych wieści to ja już praktycznie zdrowa prócz lekkiego kataru, u Igora nic poważnego tylko co mnie dziwi w dzień nie ma kataru a w nocy tak się mu pojawia że dwa razy mi się aż zakrztuszał jak walczył z oddechem.. nie muszę mówić że postawił mnie na równe nogi z zawałem w sercu.
Planuje miły wieczór z tż kupiłam winko i pozwolę sobie na dwa łyczki ^^ On też nie pijący więc ta butelka nam na dłuuuugo starczy :P
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:08   #1129
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Czarownica Igorek idZie wagowo 50centylem wiec środkiem. Antonio widocznie ma większy apetyt. Nie dawaj mu szlabanu..! A ile główka i klatka u niego?

Skylie: woow szmat czasu jestesnie razem gratuluje*

Roxi: u was też piękny staż! I jak zimnoo

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:14   #1130
roxi1980
Zakorzenienie

Znalazłam, ale to dotyczy maluchów od 1 roku życia - może coś Wam się przyda http://www.imid.med.pl/klient1/uploads/poradnik.pdf

Stary 2013-10-04, 20:20   #1131
Agrafka86
Wtajemniczenie

Przekazałam Michałka Tztowi i leżę w wannie

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:23   #1132
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
czarownica, a jak twoje samopoczucie? Chyba już lepiej...?
No lepiej bo trzeba isc do przodu choc powiem Ci ze w kazdy piatek odliczam, ktory to tydzien bez niej mija. Czesto ogladam sie za siebie w kuchni robiac jedzenie bo czuje jakby za mna siedziala i jak zwykle na kąsek czekala. Ale sa tez niemile skojarzenia ze Antek lezy na macie na podlodze a ona moze blisko... Jeszcze troche i naucze sie ze jej nie ma.

Stary 2013-10-04, 20:24   #1133
roxi1980
Zakorzenienie

i jeszcze coś:
dla kp: http://zdrowe-zywienie.wieszjak.pl/c...ia-tabela.html

dla mm: http://zdrowe-zywienie.wieszjak.pl/c...ia-tabela.html

przepisy:

http://www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka.html
http://portal.abczdrowie.pl/przepisy-dla-niemowlat

Stary 2013-10-04, 20:31   #1134
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

She a Marika zdrowa?

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:31   #1135
czarownica1
Zakorzenienie

ELAINE musze zerknac w ksizeczke czy mi wpisal lekarz. Z glowy Ci nie powiem bo tak bylam skupiona na pytaniach na kartce ze nie pamietam ile mowil.

Czemu z apki nie mozna glosowac
My juz po kapieli w lozku cycolimy sie wiec na tel jestem.
Glowa mnie nadal boli i bark. Moze znowu zapalenie.

ROXI poczytam sobie przy nocnym karmieniu. Dzieki za linki.
Stary 2013-10-04, 20:35   #1136
shestiger
Rozeznanie

Zdrowa, ją mało kiedy co łapie
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:41   #1137
lachryma
Zakorzenienie

Ja jutro zaczynem jazdę z domowymi sloiczkami. To będzie mój pierwszy raz na jakiekolwiek zaprawianie. Mam nadzieję, że sobie poradzę i będzie to zjadliwe.

Dziewczyny, dynię ze skóry obieralyscie przed czy po gotowaniu? Nie wiem czy nie będzie lepiej po, bo ona jest taka twarda. Dodam, że robię wszystko na parze.

Stary 2013-10-04, 20:43   #1138
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

roxi dla MM skopiowalas ten sam link co dla KP czy tylko ja nie widze...

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:47   #1139
Neni1984
Zakorzenienie

Przeleciałam Was na szybko i uciekam.
Pakujemy się na ten wyjazd, Małemu wzięłam więcej ciuchów niż sobie
Wszystko wydaje mi się strasznie potrzebne, zaraz spakuję cały dom

Miłego weekendu

Cynamonki
Kalisto wracajcie szybko do zdrowia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-04, 20:47   #1140
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynem jazdę z domowymi sloiczkami. To będzie mój pierwszy raz na jakiekolwiek zaprawianie. Mam nadzieję, że sobie poradzę i będzie to zjadliwe.

Dziewczyny, dynię ze skóry obieralyscie przed czy po gotowaniu? Nie wiem czy nie będzie lepiej po, bo ona jest taka twarda. Dodam, że robię wszystko na parze.

Zawsze obieram przed. I chyba tak sie powinno robic.
Ja jak jutro dam rade to podjade na targ i moze tez cos do zamrazarki jeszcze upoluje.
Bo ja zamrazac bede. Sloikow u mnie mnostwo ale nie chce li sie bawic w pasteryzowanie. Cosik lenowa jestem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości