Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 09:00   #2611
dwakolory1
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki, moge dolaczyc?
Do tej pory Was podczytywalam tylko bo nie mam za bardzo czasu pisac. Mam 1,5 rocznego synka Adasia (pozdrawiam Nikii i Madziule ze starego watku, pamietacie mnie?), OM z 16 sierpnia.
Musze sie Wam pochwalic i szukam pocieszenia:
wczoraj bylam w szpitalu bo b. zle sie czulam, ale lekarz potwierdzil ze wszystko jest ok, pokazal bijace serduszko (pierwszy raz widzialam), wiec kamien spadl mi z serca. Dzis bylam na pierwszym planowym USG i lekarz pokazal mi dwa serduszka! Na razie to do mnie nei dociera, nie wiem jak poradzimy sobie z blizniakami i 2 letnim wiercidupkiem i uparciuchem (charakteru Adasiowi nie brakuje...). Myslalm ze wszystko dla dzidzi bedzie po Adasiu, a tu nic z tego. Nowy wozek, drugie lozeczko, bedziemy musieli zmienic samochod!
No, to sie wyzalilam
Trzmajcie sie cieplutko (ps. ja tez juz mam 30 latek)
Ojej bliźniaki. Super, ale wiadomo że to i podwójny wydatek i podwójny obowiązek. Oczywiście podwójne radości też. Jak się jest pierwszy raz w ciąży to fajna sprawa bliźniaki- od razu z głowy. Ale jak już jest jedno dziecko to jest już ciężko. Ale dasz radę. A za to jaką fajną rodzinkę będziesz miała... 3 dzieci. Jak wesoło
Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

Zielonej w ciąży w ogóle nie można pić????? no to się przeraziłam bo piję ją 2razy dziennie, właśnie zamiast dodatkowy kaw.... To co Wy ciepłego pijecie w ciągu dnia ?
Ja piję herbatę słabą czarną. Kilka ich wypijam. Bez nich jedzenie mi nie pasi- suche takie . Coś pić trzeba. Niby herbata też nie jest najlepsza, ale tak się pocieszam że lapsza niż kawa, a tej nie piję. Poza tym, ja uważam że z umiarem to można i herbatkę i kawkę wypić.
Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Ja dziś na obiad piekę kurczaka i zrobię surówkę z pekińskiej

Ja mam czasem takie spinanie się brzucha.
Na obiad też robię kurczaka, tylko ja skrzydełka w keczupie, majonezie i płatkach kukurydzianych. Takie szybkie- jak to ja. Ale do tego mizeria.

A co do spinania się brzucha, to też tak czasem mi się dzieje. Wtedy biorę no spę. I pomaga

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:07   #2612
agus7ia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim

No skurcze nie brzmia dobrze. Czeste?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
W sumie to zadko sa. Po za tym w nocy ostatni byl jakies dwa tygodnie temu. Chodzi o to ze jest on bardzo silny. Taki ze przez kilka minut musze lezec zwinieta i nie moge sie wyprostowac. Jak bylam na wizycie lekarz powiedzial ze tak moze sie zdarzyc, ale w zwiazku z tym ze dwa tygodnie bylo juz ok to sie przestraszylam, ze cos zlego sie dzieje.Jest to moja pierwsza ciaza wiec jestem przewrazliwiona na punkcie kazdego bolu
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:08   #2613
kasiab91
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie nocka zaliczona pozytywnie. Wczoraj mieliśmy gości Bardzo miły wieczór. Wiecie co nikt nam nie wierzy, że taki jest wiek ciąży. Każdy krzyczy, że starsza, bo mam taki duży brzuch
Ale ja się tym cieszę, bynajmniej widac, że będę mamulką

A my dziś jak co tydzień na obiad do mamy mojej idziemy. W weekend nie gotuję

Mnie dziś coś zarywa brzuch jakby jajnik Ehhh... Mój mężulek mówi, że ten nasz Patryś nie daje mamie spokoju
A zachcianki mam ogromne I lubię je miec. Mąż biega przy mnie i spełnia wszystkie moje pragnienia

Magdi - ja z brzuchem rozmawiam od dłuższego czasu I głaszczę go notorycznie Uwielbiam to robic

A dziś przyjeżdża do moich rodziców moja położna Pogadam sobie z nią trochę na temat ciąży itp.

Ja niestety z Mazowsza... Ktoś też może jest jeszcze oprócz mnie z tej części Polski??

Dziś mój mąż w domu, ale już jakieś półki tworzy

WITAM NOWE MAMUSIE

Buziaki dla Was i maluszków
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:12
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:10   #2614
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamusie Mam nadzieję, że zostajecie na stałe!
też mam taką nadzieję

Witam się z rana!

Piszecie że Wasze 3 latki już wiedzą, a ja jeszcze jakoś boję się mojej tak oficjalnie mówić, tłumaczyć Po pierwsze że nikt jeszcze z rodziny nie wie - powiemy dopiero w okolicach 12tc (tak zrobiliśmy przy pierwszej ciąży) - my raczej z tych co nie chwalą się odrazu
więc gdyby córka miała co chwile o tym gadane to wygadałaby babciom, ciociom na pewno
Ale kupiłam Jej już pierwszą książeczkę "Marysia jest starszą siostrzyczką" - przeczytałam Jej, wytłumaczyłam, że mama Marysi ma w brzuszku małego dzidziusia itd, potem chwalimy się tatusiowi nową książeczką a córa wypala do mnie 'a Ty masz dzidziusia w brzuszku??? No masz czy nie??' - zagięła mnie no to potwierdziłam

Do mnie na szczęście nikt nie wędruje w nocy do łóżka bo na pewno nie wyspałabym się odkąd ma swój nowy pokoik to bardziej mnie woła do siebie a od 3tygodni ma nowe łóżko (podwójne wysuwane dla rodzeństwa ) i już w ogóle przesypia cała noc

Co tam jeszcze chciałam napisać.... Acha! Macie ciuszki z pierwszej ciąży czy kupujecie jakieś??? bo mamusie po raz pierwszy to domyślam się że będą się zaopatrywały
Ja kupiłam sobie przez all trochę spodni ciążowych, a bluzki, tuniki to raczej zwykłe tylko dłuższe

dwakolory a jak długo robisz takie skrzydełka w płatkach? Jadłam ostatnio u znajomych udka w takiej właśnie papce ale zapomniałam zapytać jak długo robiły się w piekarniku

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:15
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:19   #2615
ilkas
BAN stały

Witam się z rana
Kolejny słoneczny dzień - cudnie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Nocka kiepska , Oskar się często budził o 2 wylądował u Nas , i chyba mnie trochę skopał bo ok 5 wstałam ze strasznym bólem brzucha. Ale na szczęście po ok 30min przeszło.
Dziś dzień sprzątania - a mi się nie chce
na obiad zupa jarzynowa , kotlet z piersi kurczaka +frytki + surówka z kapusty kiszonej i marchewki
U mnie takie samo drugie danie było jakoś w tym tygodniu U nas też dzisiaj dzień sprzątania, jak co tydzień

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
dużo jest teraz par gdzie dopiero pokilku miesiącach się udaje. my zaczęliśmy " działać " w lipcu....- w sierpniu robilam test- nie udało się / a dodam że na stronie ovufriend.pl robiłam notatki, wykresy jakieś, itp... patrzyłam kiedy dni płodne itp.... w kolejnym miesiącu odpuściłam, nic nie notowałam , kwasu foliowego przez 5 dni nie zażywałam... no i udało się. / czyli w drugim cyklu starań /
Hehe, czyli jak odpuściliście to się udało i tak miało być
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:22   #2616
paulka0212
Wtajemniczenie

Ja dziś na obiadek mam kurczaczka z ziemniaczkami i mizerią
A przed chwilą zjadłam płatki na mleczku

No i przydało by się trochę posprzątać ale na razie weny nie mam

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:25   #2617
ilkas
BAN stały

Cytat:
Macie ciuszki z pierwszej ciąży czy kupujecie jakieś??? bo mamusie po raz pierwszy to domyślam się że będą się zaopatrywały
Ja kupiłam sobie przez all trochę spodni ciążowych, a bluzki, tuniki to raczej zwykłe tylko dłuższe
Z racji tego, że moja pierwsza ciąża była całkiem niedawno to mam trochę rzeczy ciążowych. Tzn właściwie mam tak jak piszesz, bluzki, tuniki, swetry - zwykłe, tylko rozmiar większe i trochę dłuższe żeby było miejsce na brzuszek Ze sklepu typowo ciążowego mam może ze 2 sukienki - więcej nie, bo tam ceny kosmiczne
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:25   #2618
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cześć dziewczyny u nas dziś ciężka noc, miałam jakieś dziwaczne sny, a od 5 Hanka spała z głową na mojej szyi

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Rzeczywiście ma 0,5 %, mąż jak się dowiedział zabrał mi Ale pół wypiłam hihi

W ogóle dziś przy rozpakowywaniu zakupów stwierdził żebym sobie darowała bo zaraz jajko zniosę jak nie pójdę się dowiedzieć co na tym moim wizażu
Nooo mój też już zaczyna coś pomrukiwać o wizażu

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Amol ma alkoholu duuuużo, więc chyba w ciaży odpada...

Ściema z tym jedzeniem na dzieci, mnie przy Olafie na początku odrzuciło do słodkiego, za to od połowy ciąży do końca i do kolejnej w sumie wciaż do słodkiego ciągnęło :p Jedyne co to Olafo tez słodkie lubi niestety
Ale z drugiej strony alkohol jest w składzie wielu rzeczy chyba nie? W końcu tego się nie spożywa tylko smaruje i to nie jakimiś hektolitrami. Ale nie wiem, jak mówię ja się nie znam na takich rzeczach.

Z jedzeniem na dzieci żartowałam oczywiście, ja w ogóle nie wierzę w takie przesądy czytając w 1 ciąży o przesądach najlepszy był jeden - jak się mama maluje w ciąży to dziecko będzie transwestytą już pomijam noszenie pasków, łańcuszków czy farbowanie włosów - Boże! kto to wymyśla?

Cytat:

Madziuuula też mieszkamy na 4 piętrze i jak upominałam się do spółdzielni, że w kuchni kaloryfer zapowietrzony to facet powiedział że przjdzie ktoś ale on nie wie kiedy bo tyle zgłoszeń mają
Także znam ten ból.
Dobrze że chociaż w pokojach dobrze grzeją

Zielonej w ciąży w ogóle nie można pić????? no to się przeraziłam bo piję ją 2razy dziennie, właśnie zamiast dodatkowy kaw.... To co Wy ciepłego pijecie w ciągu dnia ?
Coś może być z tym sezonem grzewczym, to jest racja, że wtedy jest suche powietrze. My jak mieszkaliśmy w bloku w zeszłym roku to wieszaliśmy na kaloryfer mokry ręcznik i wstawialiśmy do pokoju suszarki z praniem obyło się bez nawilżacza.

Ja zieloną piję i pijałam od czasu do czasu, bo ją uwielbiam poza tym u mnie ciężko z ciepłym piciem, bo nie pijam kawy ani czarnej herbaty pewnie się skończy na jakiś owocowych, które średnio lubię

Cytat:
wow blizniaki, moje marzenie n pewno dacie radę i będziecie dumni z pięknych bliźniaków! podwójne szczęście.

heh, moj mąż zobaczył co napisałam i mowi:
-"ty bys chciała mieć bliźniaki???
-no, zawsze o tym marzyłam.
-no co ty
-no za jednym razem. Ale marzyłam tak niepragmatycznie
-ta. Po co mi dwójka takich samych dzieci?"
-??? no i koniec hahah

Ahahaha cudowny tekst

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za mile przyjęcie.
Jeżeli chodzi o jedzenie, to ja mam smaka na pomidory. Mąż już wie, że pierwsze co trzeba sprawdzić jak jedziemy na zakupy, to czy są pomidory w domu
Dziecko moje wczoraj malowało sobie farbami (nie lubi jak ktoś wtrąca jej się proces twórczy ), więc po jakimś czasie pytam, co takiego pięknego namalowała, a ona na to "Ola mała w brzuszku". Rozmawialiśmy z nią, że mama ma dzidzię w brzuszku, żeby uważała, jak się bawi ze mną. Nawet parę zdjęć USG na necie obejrzeliśmy, ale to co namalowała totalnie nas zaskoczyło. jak zrobię zdjęcie to wam wstawię.
Imię już z tydzień temu wymyśliła Ola, więc chyba musi być dziewczynka, choć od czasu do czasu córa wróży nam bliźniaki i mówi, że są 2 dzidzie w brzuszku
Się rozpisałam z samego rana.
Poka poka koniecznie

Cytat:

Dzień dobry.
Nocka kiepska , Oskar się często budził o 2 wylądował u Nas , i chyba mnie trochę skopał bo ok 5 wstałam ze strasznym bólem brzucha. Ale na szczęście po ok 30min przeszło.
Dziś dzień sprzątania - a mi się nie chce
na obiad zupa jarzynowa , kotlet z piersi kurczaka +frytki + surówka z kapusty kiszonej i marchewki
No u nas sprzątanie zaliczone już w tym tygodniu ufff ale i tak z racji ilości zwierząt musimy odkurzać minimum 2 razy w tygodniu

Dzisiaj mamy na obiad mielone i do tego zrobiłam na szybko sałatkę z sałaty z roszponką, pomidora, ogórka i fety

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Witam
Dziś mam TŻ w domu już dawno nie miał wolnego dnia... na razie poszedł do sklepu po świeżutkie bułeczki

A wczoraj zjadłam kanapki z miodem i... to był wielki błąd Do dzisiaj mnie muli po nich na słodko

W ogóle to już jestem tak zmęczona tymi moimi niekończącymi mdłościami, że już mam dość ile można się tak czuć? 21 wiek i nie ma nic skutecznego Jestem wykończona i jak na początku bardzo cieszyłam się z ciąży, tak teraz już nie mam siły się cieszyć
Jejjjku kochana strasznie Ci współczuje tego samopoczucia pomyśl, ze to nie będzie trwało wiecznie i niebawem minie a do tego czasu trzymaj się jakoś

Cytat:
super , dużo jest teraz par gdzie dopiero pokilku miesiącach się udaje. my zaczęliśmy " działać " w lipcu....- w sierpniu robilam test- nie udało się / a dodam że na stronie ovufriend.pl robiłam notatki, wykresy jakieś, itp... patrzyłam kiedy dni płodne itp.... w kolejnym miesiącu odpuściłam, nic nie notowałam , kwasu foliowego przez 5 dni nie zażywałam... no i udało się. / czyli w drugim cyklu starań /
U nas też w drugim cyklu, przy Hani też w drugim

Cytat:

Co tam jeszcze chciałam napisać.... Acha! Macie ciuszki z pierwszej ciąży czy kupujecie jakieś??? bo mamusie po raz pierwszy to domyślam się że będą się zaopatrywały
Ja mam ciuchy, ale wtedy głównie były letnie, więc pewnie będzie trzeba się w coś zaopatrzyć, ale na razie o tym nie myślę

Miłego dnia dziewczyny!

Edytowane przez kasian86
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:27
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:28   #2619
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
heh, moj mąż zobaczył co napisałam i mowi:
-"ty bys chciała mieć bliźniaki???
-no, zawsze o tym marzyłam.
-no co ty
-no za jednym razem. Ale marzyłam tak niepragmatycznie
-ta. Po co mi dwójka takich samych dzieci?"
-??? no i koniec hahah
rewelacja!

Cytat:
Dziecko moje wczoraj malowało sobie farbami (nie lubi jak ktoś wtrąca jej się proces twórczy ), więc po jakimś czasie pytam, co takiego pięknego namalowała, a ona na to "Ola mała w brzuszku". Rozmawialiśmy z nią, że mama ma dzidzię w brzuszku, żeby uważała, jak się bawi ze mną. Nawet parę zdjęć USG na necie obejrzeliśmy, ale to co namalowała totalnie nas zaskoczyło. jak zrobię zdjęcie to wam wstawię.
Imię już z tydzień temu wymyśliła Ola, więc chyba musi być dziewczynka, choć od czasu do czasu córa wróży nam bliźniaki i mówi, że są 2 dzidzie w brzuszku.
Dzieci są rozbrajające Pokaż nam koniecznie to dzieło

Ja zaraz ruszam w trasę, odwiedzić Mamę, bo jutro ma urodziny. Przyjedzie też moja siostra z mężem, pójdziemy do kina i na jakiś dobry obiadek.
Pewnie jak wrócę wieczorem będę mieć dużo do nadrabiania

Miłego dnia Mamusie

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:30   #2620
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny.
ah kolejna na wpol nieprzespana noc za nami Powiedzcie mi prosze czy zdarzaja sie wam skurcze brzucha. Ja dzis w nocy mialam tak silny skurcz, ze myslalam, ze nie wytrzymam. Zastanawiam sie czy cos zlego sie nie dzieje, bo naprawde niezle sie wystraszylam
małe skurcze są normalne, ale te mocniejsze to trzeba już skonsultować z lekarzem. No i do wizyty, to możesz brać nospę.

A ja dziś na obiad będę robić żeberka... TŻ kupił cały kg Przez tydzień będzie to chyba jadł Mam nadzieję, że ja też dam radę coś skubnąć...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:33   #2621
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
No i przydało by się trochę posprzątać ale na razie weny nie mam
u mni etak samo: musi przyjść wna na sprzątania hehe
>> aż głupio się przyznać ale dopiero wczoraj zrobiłam porządki w gardeobie: letnie buty pochowałam do pudeł, wyciągłam jesienne- częsć zimowych,,,, ehh, bo jęśli chodzi o ubrania to już wczśniej się z tym uporałam...
okna by sie przydało umyć....ale nie chce mi się

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
czytając w 1 ciąży o przesądach najlepszy był jeden - jak się mama maluje w ciąży to dziecko będzie transwestytą już pomijam noszenie pasków, łańcuszków czy farbowanie włosów - Boże! kto to wymyśla?
padłam
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:35   #2622
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Z racji tego, że moja pierwsza ciąża była całkiem niedawno to mam trochę rzeczy ciążowych. Tzn właściwie mam tak jak piszesz, bluzki, tuniki, swetry - zwykłe, tylko rozmiar większe i trochę dłuższe żeby było miejsce na brzuszek Ze sklepu typowo ciążowego mam może ze 2 sukienki - więcej nie, bo tam ceny kosmiczne
To moja pierwsza ciąża więc nie mam nic, na razie we wszystko się mieszczę.
Ogólnie nie lubię dopasowanych ciuchów, mam większość "luźnych" więc mam nadzieję że będę się przez jakiś czas mieścić w swoje ciuchy.

Dziewczyny Was też tak bolą piersi??

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-05, 09:35   #2623
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Madziuuula też mieszkamy na 4 piętrze i jak upominałam się do spółdzielni, że w kuchni kaloryfer zapowietrzony to facet powiedział że przjdzie ktoś ale on nie wie kiedy bo tyle zgłoszeń mają
Także znam ten ból.
Dobrze że chociaż w pokojach dobrze grzeją

U nas nawet był pan z administracji, odpowietrzyła ale co z tego jak wody za mało w obiegu i na 4p nie dochodzi ;/ Szczęście w łazience i u młodego ciepłe :0

Też z tą zieloną się dziwiłam, bo na początku poprzedniej piłam, w końcu pobudza jak kawa Teraz piję jedną yerba mate, chociaż średnio mi herbaty narazie podchodza ....

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja piję 1 kawę, 2/3 herbaty EG, jedną (na siłę) owocową i staram się ze 2 szklanki wody z cytryna..a i rano pije wodę z cytryną i miodem na odporność
ale zwykłej herbaty też za bardzo nie można, bo teina, równie szkodliwa co kofeina

Cytat:
Ja sie kompletnei nei wysypiam przez samą siebie, juz sie wybudzam, jak to potrwa do 9 m-ca... No a Olaf kolejną noc woła mniam w nocy

Cytat:
Witam
Dziś mam TŻ w domu już dawno nie miał wolnego dnia... na razie poszedł do sklepu po świeżutkie bułeczki

W ogóle to już jestem tak zmęczona tymi moimi niekończącymi mdłościami, że już mam dość ile można się tak czuć? 21 wiek i nie ma nic skutecznego Jestem wykończona i jak na początku bardzo cieszyłam się z ciąży, tak teraz już nie mam siły się cieszyć
Ja moich wysłałam do sklepu, bo musiałam ogarnąć :p
A na mdłości się pocieszam, że przynajmniej mam pewność że ciąża rozwija się prawiodłowo i dzidzia jest w brzusiu

Cytat:
czesc dziewczyny.
ah kolejna na wpol nieprzespana noc za nami Powiedzcie mi prosze czy zdarzaja sie wam skurcze brzucha. Ja dzis w nocy mialam tak silny skurcz, ze myslalam, ze nie wytrzymam. Zastanawiam sie czy cos zlego sie nie dzieje, bo naprawde niezle sie wystraszylam
Oj skurcze nie brzmią dobrze Doczytała, że byłas u lekarza, skoro twierdzi, że oki no to widocznie mogą być. Możesz wtedy nospe wziąć, działa rozkurczowo.

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
A my dziś jak co tydzień na obiad do mamy mojej idziemy. W weekend nie gotuję
Ja też nei gotuję Tak se wymyśliłam, dziś coś zamówimy a jutro do mamy

Ale masz dobrego męża

Cytat:
Piszecie że Wasze 3 latki już wiedzą, a ja jeszcze jakoś boję się mojej tak oficjalnie mówić, tłumaczyć.

Ja mojemu półtoraroczniakowi mówie, ale przeciez nie rozumie :p Chociaż dał buzi zdjęciu usg

Mam duuuużo ciuszków, ale po cichu liczę że może dziołcha teraz wpadnie i coś niecoś dokupie Uwielbiam te małe ciuszki

Ciążowe też sobie dokupie, zwłaszcza, ze juz widze że brzuś bedzie większy niz poprzednio... Tylko czekam aż zaczną sie jakieś własne wpływy gotówki, jeszcze ze 2 m-ce

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:37   #2624
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
kasiab
U mnie nocka zaliczona pozytywnie. Wczoraj mieliśmy gości Bardzo miły wieczór. Wiecie co nikt nam nie wierzy, że taki jest wiek ciąży. Każdy krzyczy, że starsza, bo mam taki duży brzuch
Ale ja się tym cieszę, bynajmniej widac, że będę mamulką
Jak bys miala ochote to pokaz nam swoj brzuszek

Cytat:
W sumie to zadko sa. Po za tym w nocy ostatni byl jakies dwa tygodnie temu. Chodzi o to ze jest on bardzo silny. Taki ze przez kilka minut musze lezec zwinieta i nie moge sie wyprostowac. Jak bylam na wizycie lekarz powiedzial ze tak moze sie zdarzyc, ale w zwiazku z tym ze dwa tygodnie bylo juz ok to sie przestraszylam, ze cos zlego sie dzieje.Jest to moja pierwsza ciaza wiec jestem przewrazliwiona na punkcie kazdego bolu
Chyba zadne silne skurcze nie sa ok. Mam nadzieje ze juz ci sie nie powtorzy ale jesli sie beda powtarzaly to musisz skonsultowac to z ginem i moze znalezc okolicznosci w ktorych cie lapie. Ja miewalam skurcze jakby szyjki ale to od wielu lat mnie lapie raz na jakis czas, tez bardzo silne, w ciazy mi sie zdarzyl raz naszczescie poki co, ale juz wydedukowalam, ze niemal murowany skurcz dostane gdy np zmarzne. Takze jesli beda sie powtarzac to musisz zaczac im zapobiegac bo niestety o ile ciagniecie w brzuchu i bol jajnikow sa w jakis sposob normalne, to juz skurcz w dodatku tak silny moze zbyt mozno szsrpnac maluszkiem. Oczywiscie nie chce Cie martwic tylko uwazaj na siebie, cieplutkie skarpetki cieple majtory no i oby cie juz nie dopadly a jak beda to moze rob zapiski okolicznosci lub staraj sie skojarzyc co mogloby je powodowac. Buziak

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-05 o 09:39
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 09:39   #2625
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
>> aż głupio się przyznać ale dopiero wczoraj zrobiłam porządki w gardeobie: letnie buty pochowałam do pudeł, wyciągłam jesienne- częsć zimowych,,,, ehh, bo jęśli chodzi o ubrania to już wczśniej się z tym uporałam...
Ja jeszcze nie pochowałam ciuchów letnich i butów też Dziś mam zamiar posprzątać ogólnie a ciuchy itp to chyba w przyszłym tygodniu

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-05, 10:27   #2626
agus7ia
Raczkowanie

Cytat:
Jak bys miala ochote to pokaz nam swoj brzuszek

Chyba zadne silne skurcze nie sa ok. Mam nadzieje ze juz ci sie nie powtorzy ale jesli sie beda powtarzaly to musisz skonsultowac to z ginem i moze znalezc okolicznosci w ktorych cie lapie. Ja miewalam skurcze jakby szyjki ale to od wielu lat mnie lapie raz na jakis czas, tez bardzo silne, w ciazy mi sie zdarzyl raz naszczescie poki co, ale juz wydedukowalam, ze niemal murowany skurcz dostane gdy np zmarzne. Takze jesli beda sie powtarzac to musisz zaczac im zapobiegac bo niestety o ile ciagniecie w brzuchu i bol jajnikow sa w jakis sposob normalne, to juz skurcz w dodatku tak silny moze zbyt mozno szsrpnac maluszkiem. Oczywiscie nie chce Cie martwic tylko uwazaj na siebie, cieplutkie skarpetki cieple majtory no i oby cie juz nie dopadly a jak beda to moze rob zapiski okolicznosci lub staraj sie skojarzyc co mogloby je powodowac. Buziak
No wlasnie zauwazylam to te ataki zdarzaly sie w srodku nocy, nie wiem jaka to moze miec zaleznosc. Cale szczescie nie mam zadnego plamienia bo chyba bym zawalu dostala W czwartek mam wizyte wiec o wszystko wypytam ponownie tyle tylko ze innego lekarza.

Co do porzadkow to ja wlasnie pochowalam buty letni, zostala mi jeszcze wymiana kurtek. A dzis na obiad nalesniki, chodza juz za mna jakis czas.
agus7ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:44   #2627
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ja zaraz ruszam w trasę, odwiedzić Mamę, bo jutro ma urodziny. Przyjedzie też moja siostra z mężem, pójdziemy do kina i na jakiś dobry obiadek.
Pewnie jak wrócę wieczorem będę mieć dużo do nadrabiania

Miłego dnia Mamusie
A na co idziecie do kina? Też bym się przeszła niebawem, grają coś ciekawego?

Cytat:
małe skurcze są normalne, ale te mocniejsze to trzeba już skonsultować z lekarzem. No i do wizyty, to możesz brać nospę.

A ja dziś na obiad będę robić żeberka... TŻ kupił cały kg Przez tydzień będzie to chyba jadł Mam nadzieję, że ja też dam radę coś skubnąć...
O właśnie, nospę można brać. U nas w ogóle chyba jest jakaś mania z tą nospą. Jak w ciąży z Hanią nie czułam ruchów pod koniec przez długi czas to spanikowana pojechałam do szpitala na KTG. Wszystko było ok, a lekarz dyżurujący mi przepisał nospę profilaktycznie pomimo, że skurczów nie miałam nawet najmniejszych. Nie brałam, bo i po co? Ale fakt, że działa rozkurczowo

O kurcze to faktycznie będziecie jedli żeberka cały tydzień pewnie mam nadzieję, że wspólnie, nie tylko TŻ

Cytat:

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

padłam
No ja jeszcze porządków nie zrobiłam, krótkie spodenki wiszą w szafie, japonki się walają nie chce mi się tego akurat robić, na bieżąco będę chować co trzeba i wyjmować co trzeba

Cytat:
To moja pierwsza ciąża więc nie mam nic, na razie we wszystko się mieszczę.
Ogólnie nie lubię dopasowanych ciuchów, mam większość "luźnych" więc mam nadzieję że będę się przez jakiś czas mieścić w swoje ciuchy.

Dziewczyny Was też tak bolą piersi??
No ciuchy "na górę" nie muszą być ciążowe, ja też nosiłam nieciążowe koszulki tyle, że szersze po prostu i dłuższe żeby brzuchol nie wystawał, gorzej ze spodniami, no bo tutaj jednak trzeba się zaopatrzyć. Ja miałam w 1 ciąży 3 pary długich, teraz tylko długie będą potrzebne, a 2 z nich już są chyba maksymalnie zjechane, bo nosiłam je na zmianę non stop, więc będzie się trzeba zaopatrzyć później. No ale to pewnie za jakieś 2 miesiące dopiero najwcześniej w moim przypadku.

Mnie właśnie nie bolą, a pytał o to mój gin i już się martwiłam ale czuję, ze się zrobiły takie nabrzmiałe mocniej, chyba, że to tylko moja wyobraźnia ja w ogóle nie mam żadnych objawów ciążowych poza brakiem @ i ciągnięciem lekkim w brzuchu np przy kaszlu albo gwałtownym wstawaniu, więc też nie wiem czy nie powinnam się zacząć martwić

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ja sie kompletnei nei wysypiam przez samą siebie, juz sie wybudzam, jak to potrwa do 9 m-ca... No a Olaf kolejną noc woła mniam w nocy
No a najgorsze jest to, że później będzie jeszcze gorzej, tzn ja tak miałam, bo z tym wielkim brzuchem to trudno sobie pozycję dobrą znaleźć, przekręcać się, no u mnie spanie pod koniec to była masakra.
Pamiętaj, że mi koleżanki polecały takie poduszki długie grube, ale ja sobie zwijałam kołdrę i wychodziło na to samo

Cytat:
No wlasnie zauwazylam to te ataki zdarzaly sie w srodku nocy, nie wiem jaka to moze miec zaleznosc. Cale szczescie nie mam zadnego plamienia bo chyba bym zawalu dostala W czwartek mam wizyte wiec o wszystko wypytam ponownie tyle tylko ze innego lekarza.
Koniecznie wypytaj lekarza jak będziesz na wizycie, bo ze skurczami żartów nie ma. Na pewno wszystko jest ok, ale jakaś przyczyna musi być kup nospę, żeby była w domu na takie przypadki

Dzisiaj sobota, a ja znowu będę sama z Hanią, bo mój mąż zawozi swoją mamę do lekarza i całe popołudnie go nie będzie. Ogólnie rzadko kiedy spędzamy ostatnio czas w trójkę, ciągle albo praca popołudniami albo jakieś inne zajęcia jak np dzisiaj.

Odliczam dni do wtorkowej wizyty, bardzo się denerwuje tym, mam nadzieję, że już coś będzie widać, chociaż to będzie dopiero 5tc6d
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 10:55   #2628
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

No ciuchy "na górę" nie muszą być ciążowe, ja też nosiłam nieciążowe koszulki tyle, że szersze po prostu i dłuższe żeby brzuchol nie wystawał, gorzej ze spodniami, no bo tutaj jednak trzeba się zaopatrzyć. Ja miałam w 1 ciąży 3 pary długich, teraz tylko długie będą potrzebne, a 2 z nich już są chyba maksymalnie zjechane, bo nosiłam je na zmianę non stop, więc będzie się trzeba zaopatrzyć później. No ale to pewnie za jakieś 2 miesiące dopiero najwcześniej w moim przypadku.

Mnie właśnie nie bolą, a pytał o to mój gin i już się martwiłam ale czuję, ze się zrobiły takie nabrzmiałe mocniej, chyba, że to tylko moja wyobraźnia ja w ogóle nie mam żadnych objawów ciążowych poza brakiem @ i ciągnięciem lekkim w brzuchu np przy kaszlu albo gwałtownym wstawaniu, więc też nie wiem czy nie powinnam się zacząć martwić

Odliczam dni do wtorkowej wizyty, bardzo się denerwuje tym, mam nadzieję, że już coś będzie widać, chociaż to będzie dopiero 5tc6d
Mi znajome i wszyscy w koło powtarzają że każda ciąża jest inna, i każda kobieta przeżywa ją inaczej.

Mnie piersi bolą najbardziej jak zdejmuję biustonosz, jak się dotknę bez "wyczucia".
Oprócz braku miesiączki, bólów podobnych do Twoich przy wstawaniu, piersi i częstego odwiedzania toalety to nie mam żadnych objawów.

Na pewno jest wszystko ok

Ja też się nie mogę doczekać wizyty u lekarza... Ehhhh

Ciekawe czy nie będzie miała nic przeciwko pani doktor jak będę chciała zwolnienie....

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-05 o 10:58
Stary 2013-10-05, 11:03   #2629
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Witam się z rana!

Piszecie że Wasze 3 latki już wiedzą, a ja jeszcze jakoś boję się mojej tak oficjalnie mówić, tłumaczyć Po pierwsze że nikt jeszcze z rodziny nie wie - powiemy dopiero w okolicach 12tc (tak zrobiliśmy przy pierwszej ciąży) - my raczej z tych co nie chwalą się odrazu
więc gdyby córka miała co chwile o tym gadane to wygadałaby babciom, ciociom na pewno
Ale kupiłam Jej już pierwszą książeczkę "Marysia jest starszą siostrzyczką" - przeczytałam Jej, wytłumaczyłam, że mama Marysi ma w brzuszku małego dzidziusia itd, potem chwalimy się tatusiowi nową książeczką a córa wypala do mnie 'a Ty masz dzidziusia w brzuszku??? No masz czy nie??' - zagięła mnie no to potwierdziłam

Do mnie na szczęście nikt nie wędruje w nocy do łóżka bo na pewno nie wyspałabym się odkąd ma swój nowy pokoik to bardziej mnie woła do siebie a od 3tygodni ma nowe łóżko (podwójne wysuwane dla rodzeństwa ) i już w ogóle przesypia cała noc

Ja mojej córce powiedziałam, że jest dzidzia w brzuszku, bo czasamiopierałą mi się tak boleśnie o brzuch i żadne tłumaczenia nie pomagały, dopiero ja wspominam o dzidzi.
A to jej wczorajsze dzieła, o których pisałam wcześniej.
Za pierwszym razem stwierdziła, że oko wyszło jej krzywe i wzięła drugą kartkę. Dla mnie one oczywiście są przepiękne, bo dotychcas nie chciała nic malować sama tylko kolorowała.

Córka od niedawna przychodzi do nas do łóżka, tak to mnie wolała i musiałam kłaść się koło niej aż przysnęła i wracałam do siebie, męczące to było.

Co do ubrań ciążowych to mam głównie letnie z pierwszej ciąży, jedne dżinsy i sztruksy ciążowe. Będę korzystać z tych rzeczy co mam o ile brzuch nie urośnie za duży, a po pierwszej ciąży zapowiada się, że nie będzie mały.

Na obiad mam frytki, rybę i kalafior z bułką tartą, chociaż robicie mi smaka na mizerę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0396.jpg (14,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0401.jpg (15,2 KB, 16 załadowań)
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:15   #2630
Seleniti
Zadomowienie

Witajcie

Cytat:
a to niedaleko do Sosnowca mam jakieś 38km
A skąd jesteś ?

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
też studiowałam w katowicach i do katowic mam niedaleko
Ja obecnie w Kato studiuję

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Ja mieszkam w takim małym mieście na granicy śląska z małopolską ale studiowałam w Katowicach
Czy to może okolice Jaworzna, Bukowna ?
Czy zupełnie inna część ?

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 11:17   #2631
paulka0212
Wtajemniczenie

A jest może któraś mamusia z Warszawy ??

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-05, 12:06   #2632
Gosiiaczek
Raczkowanie

Seleniti widzę że jesteś ze śląska można wiedzieć skąd dokładnie?? [/QUOTE]

Ja tez jestem z slaska dokladnienz Rudy Śląskiej , w krakowie mieszkam od 3 lat

Seleniti co do twojej sytuacji to rozumie cie troche bo wiem jakie sa slaskie zasady i slaskie obyczaje itp. Rozumiem ze naciskaja na ślub , bo tacy juz jestesmy
Ja tez marze o koscielnym ale narazie zaplanowany cywilny tylko u mnie tez jest zawila historia i nie zbyt wesola moj narzeczony jest mlodszy odemnie o 4 lata , a to ze ja jestem starsza to jego rodzicom strasznie przeszkadzalo i to ze mieszkam w bloku ze moj tata górnik i brat i mama tez na kopalni, bo jego rodzice to w domu mieszkaj , Państwo samochodem sie wozi i itp a i nawazniejsze dla nich co ludzie powiedza, wiec wyrzucili go z domu a ludziom powiedzieli ze uciekl ze mna ...... w miedzy czasi matka narzyczonego umarla..... a stosunki z ojcem jeszcze gorsze i tu wychodzi tez slaski upatość, bo ja jestem iscie Slaska kobitka to ja rzadze w domu hhhhaaaa...... moja rodzina jest z kosmosu zawsze z wszystkim mnie popiera wy wyprowadze pomogla , nas wspierala i wspera a teraz nie moga doczekac sie wnuka tata oszalał, mama zwariwala, brat kołyske kupuje
A to ze jego ojciec na cywilny przyjedzie to juz sie boje bo ostanio rostalismy sie rzucajac w siebie rzeczami ....
Ciezko jest mojemu narzyczonemu bo pragnie milosci ojca..... ale ten przez 3 lata nawar nie kiwnol by synowi pomoc..... a ja to taka zołza przypominam mu o ty taki slaski charakter
Wiec nie patrz na nikogo tylko wy z soba pogadajcie a dziadki Slaskie oszaleja jak dzidziusia zobacza a bedziesz jeszcze najlepsza synowa ♡

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Ja pije przeważnie herbatkę (do 2 dziennie) i przede wszystkim soki.
Ja pije strasznie duzo herbata jedna czarna dzienie i owocowe i melise pije tez, jedna kawe z mlekiem , wode i soki tak porzeczkowe i frugo ..... strasznie duzo pije a potem strasznienduzo sikam hhhaaaa

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Pomaranczka ty urodzinki a ja przysiega malzenska

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Pierwsza dzidzia... chociaż już od rodziców nieraz się nasłuchaliśmy, że czas najwyższy... a my stwierdziliśmy, że wszystko w swoim czasie.
Tylko jak wróciłam z urlopu z Grecji bardziej zmęczona jak przed urlopem, a zmiana klimatu już nie mogła być ciągłą wymówką spóźniającego się okresu, to się okazało, że w maju... na 4 rocznicę ślubu będzie prezent
Widze zenasze fasolki to albo prezenty urodzinowe albo rocznica ślubu albo pamiatka z wakacji super moja ta pamiatka z Czarnogóry hhhhiiii
Stary 2013-10-05, 12:08   #2633
anabuska
Przyczajenie

Witam,
Ja właśnie wczoraj dowiedziałam się, że moje ciążowe podejrzenia są prawdziwe termin dopiero na maj, a ja już nie mogę się doczekać
Czy są tu majowe mamy z Rzeszowa? Pozdrowienia dla wszystkich

anabuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:21   #2634
Gosiiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Ja jeszcze nie pochowałam ciuchów letnich i butów też Dziś mam zamiar posprzątać ogólnie a ciuchy itp to chyba w przyszłym tygodniu
Ja tez wczoraj pochowalam letnie buty i ciuchy a dzisaj chce umyc jedno okno w kuchni wiec ide zaraz dzialac , narzeczony i tak w pracy wiec porobie cos tam ...... ugotowalam zupe z groszkiem i warzywkami bo ja teraz jestem zupkowa mamuska

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Witam

A wczoraj zjadłam kanapki z miodem i... to był wielki błąd Do dzisiaj mnie muli po nich na słodko

W ogóle to już jestem tak zmęczona tymi moimi niekończącymi mdłościami, że już mam dość ile można się tak czuć? 21 wiek i nie ma nic skutecznego Jestem wykończona i jak na początku bardzo cieszyłam się z ciąży, tak teraz już nie mam siły się cieszyć [/QUOTE]

Ja zjadlam sniadanko z narzyczonym o 8.30 on do pracy a ja dalej spac hhhaaa mam spanie na zawolanie hhhiii
Ty bidulko straszne masz te mdlosci ja mam tak piersi obolale ze nie podchodz i nie dotykaj w nocy poduszkami sie okladam bo strasznie mnie bola ze plakac mi sie chce
Stary 2013-10-05, 12:31   #2635
muffinka90
Zakorzenienie

hej mamuski swieze i zakorzenione

lekko tylko Was 'przelecialam' bo mi wczoraj nr2 dal popalic ale dzis ciutke lepiej na szczescie

widzialam, ze przewinal sie temat cewnikowania, mialam po sn cewnik, bo musialam lezec pod monitorem, wiec polozna chciala mi oszczedzic klopotu z pecherzem, nie czulam absolutnie nic, nie ma sie czego bac

widze ze starszaki sa pomalutku przygotowywane do przybycia maluchow. Ja swojemu raczej nie mowie jeszcze, bo slabo jarzy temat narazie ale kiedys rano sie wyglupialismy na lozku i maly mowi:
-mamo masz tu brzuszek.
A ja na to, ze w brzuszku mieszka mala dzidzia.
Dzis mowie: Powiedz tatusiowi kto mieszka u mamy w brzuszku?
Mlody mysli intensywnie wiec mu podpowiadam: dziiiii....
a maly szczesliwy, ze wie: DZIK!

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:35   #2636
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

heja
ale napisałyście, ciężko nadrobić, synuś śpi, pizzerinki na obiad się pieką, więc mam chwilę
wczoraj wieczorem zasnęlam w 3 sekundy, normalnie ostatnio to bym razem z dzieckiem chodzila spać
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Ostatnie dwa dni zdazylam tylko nadrabiac watek, na odpisywanie na biezaco nie bylo juz szans - tak szybko przybywa postow

W srode mialam usg - dzidzius ma 5.8mm i widzialam serduszko nastepna wizyta 23.10.

Wszystkie dzieciaczki z usg piekne!

super wieści
Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Hej mamuski jetescie niemozliwe tyle piszecie
Napisze tak w skrócie tez ma 29 lat zawsze mowielam ze w tym wieku bede miala dzidziusia hhiii
A powiem wam w sekrecie ze 24 pazdziernika biore cywilny , byl zaplanowany od lipca zrobilismy to dla siebie a rodzicow postawilismy przed faktem poprostu dostalinzaproszenia i tyle jak byla juz ustalona data cywilnego to stwierdzilismy to zaczniemy pracowac nad dzidziusiem i tak ptzywiozlam sobie pamiatke z wakacji hhhaaa bo udłało sie za pierwszym razem pierwszy raz udalo sie mi cos za pierwszym razem bo tak zawsze pod gorke ..... ale jestem szczesliwa bo wszystko zorganizowalismy i zaplanowalismy sami .... bo czasem wiemy jacy sa rodzice ........ wiec jestem przyszła żonką i mamuską♡ ....... a co do obiadku ja dzisaj robie makaron z szpinakiem ummmmm i mysle o ciastkach francuskich z jabłuszkiem i cynamonem
o no to fajnie fajna pamiątka z wakacji
Cytat:
Witam

Ale się rozpisałyście... nadrabiać będę za chwilę... i stopniowo

Wczoraj miałam mega śpiący dzień. Rano wstałam na chwilkę, coś zjadłam i poszłam spać. Obudziłam się chwilę przed przyjściem TŻ, zjadłam obiad (TŻ kupił pierożki z mięsem) i dalej zasnęłam... obudziłam się wieczorem, zaliczyłam podwójne modły i dalej do łóżka... i spałam bez problemów caluteńką noc... aż tyle snu potrzebowałam

A dziś byłam u dentysty. Bolało strasznie, aż się trzęsłam z bólu. Nigdy tak nie miałam, wcześniej miałam dość wysoki próg bólu i borowanie bez znieczulenia nie robiło na mnie większego wrażenia, a teraz
W środę czeka mnie powtórka z rozrywki, bo dentystka coś jeszcze znalazła
oj nie zazdroszcze kurcze też bym musiała się wybrać do dentysty, wstyd się przyznac ale ostatnio to przed pierwszą ciążą byłam
Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie Mamusie,

Podczytuję Was już długo i tak co kilka dni myślę sobie, żeby coś napisać... a potem wskakuje kolejne naście stron, więc tylko nadrabiam

Ale postanowiłam napisać... dzisiaj mam 29 lat jestem w 8 tygodniu (wg USG), OM 6.08. Jestem z tych osób, które wolałby nie mówić nikomu, żeby nie zapeszać, a mój Tż chciał powiedzieć wszystkim od razu po teście
Na szczęście serduszko na USG mnie nieco uspokoiło i zaczynamy dzielić się ze światem naszą nowiną.
Aktualnie męczy mnie śpiączka niesamowita i wzbraniam się przed wszystkim co mięsne (można sobie to mięsko odpuścić na trochę? nie szkodzi to dzidzi?).
hej hej witamy i zapraszamY

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:40   #2637
asia27100
Zakorzenienie

Witam. Dziewczyny, czyzby pirrwsze mdlosci dopadly mnie na uczelni? Nie wiem jak dotrzymam do 17.... powiedzielismy rodzicom i szefowi mojemu. Ten drugi zachwycony nie byl.. a widzialam, ze o wiek pytalyscie. W tym miesiacu skoncze 24 l.

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:46   #2638
muffinka90
Zakorzenienie

Vampirko rozumiem Cie jak nikt, w pierwszej ciazy przeszlam to co Ty, do polowy ciazy wymiotowalam dniami i nocami, do tego musiala jakos zaliczyc semestr dziennie, szczerze nie mam pojecia jak to zrobilam, bo bylam nieprzytomna ze zmeczenia tym stanem. Nie obwiniaj sie, ze nie potrafisz cieszyc sie z ciazy, pamietam jak wisialam nad kiblem i ryczalam z bolu bo nie mialam czym wymiotowac, a zoladek dalej dawal czadu, nic niestety na to nie poradzisz, taki masz organizm, ze zle reaguje na poziom ciazowych hormonow, ale glowa do gory, juz blizej niz dalej, z kazdym dniem powinno sie ciut polepszac. Mi pomagalo troche picie wody z cytryna i co kilka-kilkanascie minut podgryzanie czegokolwiek, suchara czy herbatnika, choc jeden dwa gryzy, trzymaj sie, choc wiem jakie to teraz trudne, dzidziul Ci wynagrodzi kopniakami i zapomnisz troche ten ciezki okres

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2013-10-05, 12:50   #2639
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

nadrabiam w częściach
Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Zrób, bo są naprawdę dobre. Jakby coś to mogę więcej podesłać. Ja ogólnie robię szybką kuchnię, czyli jak chcecie coś na szybko przygotować to można się do mnie zgłosić.
A najszybsze ciasteczka pod słońcem?
Z gotowego ciasta francuskiego, w środek ciasteczka kawałek brzoskwini, lub kostka czekolady. I pieczemy. Potem posypać cukrem pudrem i pychota. Właśnie piekę
oj tak z ciasta francuskiego są pyyyyyszne ciasteczka.
ja mam taki, że całe ciasto francuskie smaruje nutellą badź dżemem malinowym, zawijam w rolade i kroje na małe krążki, wychodzą takie jakby ślimaczki i to do piekarnika na 20 minut, też pychotka
Cytat:
piękny prezent na rocznicę ślubu będzie

Dziewczyny zainteresowane w Biedronce są książki do kupienie np. "język niemowląt" , "język dwulatka" Tracy Hogg (mam pierwszą i polecam ... teraz kupiłam drugą) oraz inne książki dla kobiet w ciąży i o dzieciach cena 17,99
o dzięki za informacje, zerkne sobie któryś dzien do biedronki, bo i tak po pieluchy muszę jechać
Cytat:
Witam.
W końcu nadrobiłam wszystko i chciałam się przyłączyć do mam majowych. W poniedziałek mam wizytę u lekarza. Z moich wyliczeń wychodzi, że będzie to 7 tc licząc od OM.
Będzie to nasze drugie dziecko.
hej hej napisz coś więcej o sobie, kiedy tp?? a drugie dziecko w jakim wieku??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 12:54   #2640
muffinka90
Zakorzenienie

Martusia jak tam przygotowania do 2 urodzin?
my mamy torta juz zamowionego, tylko niestety nie da sie takiego jakiego chcialam, no nic, za to nol ajdija co mlodemu kupic, bo go zadne zabawki poczawszy od ery grzechotek ni huhu nie interesuja:/

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości