|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Aby było sprawiedliwie, sonda jest
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę |
|
0 | 0% |
| Ręcznik na sucie, z igłą w tyłku, tak wyglądam w ciąży schyłku |
|
15 | 39,47% |
| Poczekalni nadchodzi kres, wszystkie mamy cieszą się |
|
2 | 5,26% |
| Większość dzieci jest już z nami, na ostatnie wciąż czekamy |
|
12 | 31,58% |
| Rymowanie się skończyło, bo nam brzuchatek dużo na wątku ubyło |
|
0 | 0% |
| Czary mary, czary mary, wychodź z brzucha szkrabie mały |
|
9 | 23,68% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
|
|
#1592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz
Lola mnie się nic nie sączyło.
Gdy doktor ściągał mi szwy (w czwartej dobie) to rozwalił mi ranę, wtedy tryskała mi krew, mieli mi znów zakładać szwy ale obyło się bez tego na szczęście. Ale żadnej ropy nie było Łazienka posprzątana
|
|
|
|
#1593 |
|
Wtajemniczenie
|
witam
![]() dziewczyny co moe przy kp na przeziębienie oprócz domowyc sposobów typu czosnek wszyscy smarkaja ,kicają i goraczkują adi od wczoraj cały czas goraczka ...zostałam tylko ja ale i mnie juz bierze a i o sebe się boję.
|
|
|
|
#1594 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pamiętam jak strasznie przeżywałam jak miałam wrocic do pracy. Dzien i noc o tym myslalam. Wrocilam jak Zuzia miala 8 mscy i to był dla mnie dramat. Na moje szczescie mnie zwolnili po 4 dniach i znow bylam z mala. Nowa prace znalazlam jak Zuzka miala 2 lata, tez bylo mi ciezko ale szybko sie przyzwyczailam. Dobrze tak czasem odetchnac Tylko wg mnie takie 2-letnie latwiej zostawic bo zasygnalizuje jak bedzie cos zlego sie dzialo. Cytat:
Pokaźny i śliczny ![]() Cytat:
Dołączam się Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Łyżeczka tymianku na szklankę wody, zaparzać 10 min i pić tak 3 razy dziennie. I jeszcze płukanki z szałwii - na pół szklanki wody 2 saszetki i płukać tym gardło. Na katar polecam inhalacje z soli fizjologicznej. EDIT: Po zaparzeniu tymianku przecedzasz go i możesz dosłodzić miodem. Sok z czarnego bzu, dzikiej róży dobry na przeziębienie jest. I jeszcze herbatka z imbirem. Edytowane przez gorgulek Czas edycji: 2013-10-05 o 13:07 |
|||||
|
|
|
#1595 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ogarnęłam domek, mąż poodkurzał, pokosił, a teraz sprząta samochody. Moje dziecko śpi jak aniołek od 9.30, ale trzeba będzie ją zaraz wybudzić na papu.A potem jeszcze prasowanko mi zostało...
Matal a w Zusie ci mówili kiedy dostaniesz pieniądze?Mi mówiła,że są przelewy w osstatni czwartek miesiąca i na pewno będę miała w tym miesiącu.I jeszcze wyrównanie za połowę września. Cytat:
![]() Cytat:
Nieeee Tusia idzie z nami. To nasi przyjaciele, mieszkają w domu, więc położymy ją w gondolce w sypialni, załączymy nianię i będzie luzik ![]() Wszyscy w domu zdrowi, bo już przepytaliśmy ![]() Cytat:
Ja mam dwie i obie są bez zarzutu, także potwierdzam, świetne są ![]() Cytat:
I mam już ładną biało-różowawą kreseczkę, jedynie w niektórych miejscach nie mogę zmyć tego fioletu:/ Cytat:
Cytat:
Kilka moich koleżanek też tak miało, mega wredne postępowanie. Mi pewnie byłoby łatwiej gdybym mogła wrócić do mojej przedostatniej pracy, miałam super zespół i atmosferę. A teraz pewnie będę szukać nowej pracy, najlepiej nie w bankowości i też jestem trochę przerażona co mnie czeka.Czasem myślę,że fajnie byłoby wrócić na "stare smieci" ale za mało tam płacili
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
W szpitalu
![]() Kto mi zapłaci za szkołę 2400 zł do 10 października? Ktoś chętny?
|
|
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa
w tesco jest -30% na ubranka niemowlęce ![]() i już uzgodniłam z mężem że jak dziewczyny zasną wieczorem to jadę |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W czwartek priorytetem poszło z pracy i tż w czwartek złożył resztę osobiście. Cytat:
Na razie czaję się na poniedziałek w Lidlu
|
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
przewiało mnie wczoraj na spacerze i boli mnie gardło ![]() Pospalismy dzis prawie do 10, Antka koło 8 zaczal bolec brzuch i zasnal bidulek dopiero gdy go położyłam na swoich cycach. Tż bedzie montował dzisiaj satelite wiec moze bede miała tv po 8 miesiacach odciecia od swiata Inwersja jak czytam Twoje wypowiedzi to mi rece opadaja - nie mysl ze ktos Cie tu atakuje, wszystkie chcemy pomóc, doradzic a Ty strzelasz fochy na prawo i lewo :| ciekawe jak tam Paulinka, myslicie ze rozpakowana ? ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Nie nic sie nie saczylo, uwazaj bo to moze byc infekcja.
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czosnek i cebula niestety odpada ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- A jak wczoraj , rozkreacalo sie cos bo uciekłam koło 22 i nie wiem? ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Podniosłam Antka a ten narzygał mi na klate Kochany synek ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- A co do blizny to wczoraj po kąpieli pierwszy raz zaczela mnie bolec :/ nie wiem dlaczego po takim czasie..
|
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
przez moja ☠☠☠.ana ksiegowa
sorki ze tak pisze ale jestem totalnie baba rozczarowana prosilam ja zeby w sierpniu sprawdzila mi skladki zus c ztie sa ok itp. a ona zrobila to dopiero teraz nie przynajac mi sie i okazalo sie ze gdzies tam w czerwcu mialam 20zl niedoplaty nie wiem jakim cudem. co ciekawe wysylam jej co miesiac potwiedzenia oplaty zus wiec chyba ona jest od.sprawdzania czy ok i naczytalam sie ze wystarczy raz spoznic sie z oplata zusu i zus nie wyplaca swiadczen i ch.j ale brzydko mowie dobrze ze maciek jeszcze czytac nie umie wiec jak dostane odmowe to wracam do pracy bo sie z tz nie utrzymamy poki co mysle zeby pracowac z mlodym w chuscie no sajgon ![]() Cytat:
wjezdzam wozkiem na "raka" czyli ide tylem po schodach i na tylnych kolach schodek po schodku ciagne wozek nie jest to trudne mam jeszcze psa zawsze ze soba i dajemy rade ![]() Cytat:
na mopa obrotowego
|
|
|
#1603 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj do 1 w nocy męczyły mnie skurcze, rozkręcały sie i nabierały mocy po czym się rozjechały i zasnęłam
teraz też mam skurcze , bolą, ale do wytrzymania , zaczynam mierzyć czas,nie są regularne póki co chciałabym żeby się rozkręciło , to już 2 doba jak się bujam z nieregularnymi skurczami
|
#1604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos wózka - Maciek w środku siedzi jak Ty na raka z tym wózkiem?
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co za baba Ja sie czaje na ubranka
|
|
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku
Ej wiecie co jeszcze rano narzekałam, że nie mam pokarmu a przed chwilą nacisnęłam tą leniwą pierś i trysnęło chyba się rozbujało Widać masz nogi i pupę szczupłe i dlatego ten brzusio taki pokaźny się wydaje, albo nie wiem co :P te leginsy :P Mi nie :/ niczym nie pryskam. Lekarz kazał mi prowadzić normalną higienę i nie kąpać się w wannie. To ma wystarczyć. |
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
zgubilam gondole od wozka. W domu nie ma. W piwnicy i na dzialce tez nie. Mam nadzieje ze u rodzicow lub tesciow sie znajdzie bo moze ja wywiozlam. A mial byc dzis spacer... Za to bylismy z pol godziny na dzialce wiec powiedzmy ze spcer pierwsz byl.
|
|
|
|
#1608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z drugiej strony pewnie rozwarcie się robi i na porodówce szybciej pójdzie oby ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w fotelik i na werandę
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
heej
wróciłam z wyprawy i niestety nic sie nie dzieje ![]() tassia współczuję epizodu z księgową, ja póki co sama ogarniam swoją księgowość, od 1 października oficjalnie na chorobowym, zobaczymy co z tego wyjdzie a co do tej skladki to możesz wnieść podanie o korektę i ją uzupełnić, da się to rozwiązać jakby to miał być jedyny powód odmowy zasiłku.
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-10-05 o 14:56 |
|
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1612 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() Jak chce rady to pytam wprost. Poza tym "weź się w garść" i "ogarnij się" to nie są rady tylko puste frazesy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1613 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1614 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
HMM prowadze pracownie psychologiczne w ktorych robie diagnozy w.roznych przypadkach np. przemoc domowa, alkoholizm, kuratorzy i sedziowie, orzekanie o niepelnosprawnosci i badania psychologiczne kierowcow zawodowych wiec generalnie cykl pracy mam dwie godziny i moge zrobic przerwe i potem znow umawiac ludzi wiec daloby sie chyba z dzieckiem w chuscie lub w wozku i po jednej takiej sesji karmienie i znow do pracy gorzej jak zlapie klka lub sie.chlopak.rozwyje z jakiegos powodu Cytat:
niestety obawiam sie ze to za pozno a zus jak wiadomo szuka dziury w calym musze ja zmienic bo to jakas patologia
|
|
|
#1615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 dni, współczuje oby u mnie tak nie było
|
|
#1616 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
my jutro mamy gości- rodzice, teściowa i mój brat z dziewczyną
![]() już rosół mam, makaron, też, buraczki się gotują, marchew z groszkiem gotowa (szkoda, że ja nie zjem )ziemniaki na kluski śląskie ugotowane,a gulasz właśnie się robi tylko jeszcze sprzątanie bo P. w pracy![]() Cytat:
co do tej reklamy to ja na niej raz ryczałam, że przyjdzie jaka s piczka i mi Mikusia zabierze Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w poradni laktacyjnej pani mówiła, że on nie ma siły ciągnąć cyca no i po cycu nigdy dłużej niż 15minut mi nie spał tylko w nocy, a tak to płakusiał Cytat:
![]() ufff ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój TZ-owi nasikał na policzek Cytat:
ja też jak naciskam to leci, a mały nie dojada
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
Leze w wannie i sie realaksuje bo mam dosc
Filip niespi od 7:30 dluzej niz 15 minut.. wlasnie mama go zabrala na drugie podejscie do spaceru i spania na dworzu... TZ pojechal coszalatwic zaraz ma byc spowrotem... wkurza mnie ze najlepiej Fifka umie uspokoic moja mama ;( czuje sie z tym zle.. ja bym mu troche dala poplakac, mowila do niego spiewala a tak co i rusz ktos go nosi na rekach a pozniej bedzie gadanie ze ja go nauczylam.. Ile po szczepionkach dziecko moze byc msrudne? Szukam jakiejs przyczyny bo najedzony ( ostatno je mniej ale czesciej) pamp zmieniony kupa byla noszony a on non stop skwierczy i poplakuje dzis rovimy z rmtz seans zawitkowdkiego - on jeszcze o tym niewie..
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
ha my dzis tez na dzialce bylismy
Macius wygladal na szczesliwego Kaska Macius albo ze.mna do pracy albo tesciowa bedzie pomagac no nie wiem Motyl my mamy identyczny podzial obowiazkow . tz sie nawet smieje ze on na pol spiaco zmienia pieluche, wsadza malego w rakiete, przynosi mi do lozka i jak slyszy zasysanie to usypia ![]() ja mlodego odkladam do lozeczka co ciekawe moj dziec w nocy je 15minut maks ![]() kurde nie mam kombinezonu na teraz mialam taki 56 ale juz dziec wyrosl a teraz patrze i mam 3kombinezony na 68 i 3 na 74 w ktoryc Macius sie mega topi musze kupic jeszcze taki 62 ehhh wydatki wydatki a macierzynski w dupie ![]()
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
Kaska a sciagasz laktatorem? Ile udaje ci sie sciagnac?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

wszyscy smarkaja ,kicają i goraczkują adi od wczoraj cały czas goraczka ...zostałam tylko ja ale i mnie juz bierze a i o sebe się boję.
wzięłam p/bólowy i jadę...

za zorganizowanie. U mnie jest problem, bo ja lubię pospać
Jak młody wstaje na jedzonko o 7, kończy przed 8 to jeszcze idę w kimę
Ktoś chętny? 

) i kuchnie ogarnęłam i... stwierdziłam ze upierdliwe te skurcze więc zaczęłam je zapisywać w tej aplikacji na telefon. No i jeden trwa 40 sekund, po 15 minutach kolejny, potem po 7, potem po 5
potem znowu 7 i 5... Mąż się obudził. Powiedziałam mu żeby sobie śniadanie zrobił, bo chyba pojedziemy do szpitala. Standardowo spanikował i ubrał spodnie przodem do tyłu
Raz... dwa... poszły wody... czuję główkę... matko, WIELKĄ głowke, musialam drugi raz powietrza zaczerpnąc by wyprzec... mysle sobie „poszlo, to reszta wyjdzie”... d.upa... nie idzie... trzecie parte... matko, ale ma bary to dziecko!... znowu musialam na dwa wdechy i wyszla... Moja mala mokra, lekko sinawa (9 pkt w skali Apgar), oślizgła coreczka 

[/RIGHT]

z drugiej strony pewnie rozwarcie się robi i na porodówce szybciej pójdzie 
w poradni laktacyjnej pani mówiła, że on nie ma siły ciągnąć cyca