Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 21:20   #1051
blogerka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142271]
już któryś raz mam wrażenie, że Borys rozwija się identycznie jak Agatka

[/QUOTE]

Chyba dlatego ilekroć mam pytanie mam ochotę zadać je szaji ;P Bo tez tak mi sie wydawało, że Agatka podobna do mojeg Boryska.
I chwalę się, ze Borys słoiczek zje absolutnie kazdy, ktory mu podam, czy ryż, czy grudy, czy śmierdzący hipp czy "pyszny" króliczek. A taki był niejadek i aruda, i proszę ... O mleko czase też już siędopoina jak głodny. Choc czasem tez mamy problemy, bo nie chce pociagnac i jest marudzenie i placz, ale jak juz pociagnie to idzie
Tyle, że problem mamy taki że on strasznie ruchliwy, i 1000 rzeczy go na raz interesuje, a każda bardziej niż karmienie, pół słoiczka raptem wytrzyma teg dużego, a jak pierwszy głód zaspokojny to "lataj mama za mna z łyżeczką" więc drugie pół noszę g na rączka i pokazuje wszytsk w całym domu i co chwila do słoiczka wracamy z łyżeczką, uff .. ten mój lewy biceps to mi odpada podczas takiego seansu.
A i domowe zupki też mu jakoś wchodzą choć konsystencja ciągle nie ta, za gęsta papka, a te słoiki takie rozwodnione sa i może dlatego woli.

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-10-05 o 21:22
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:22   #1052
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dołączyć zdjęcie siedzącego Misia
Boski

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Blogerko ja Ci polecałam serial "under the dome"
Sprawdziłaś go?

Co do ulewania, Daria dalej ulewa Kiedy to się skończyyyyyyyyyy?!?!

Ale cudnie siedzi
Jak lubisz takie seriale to oglądnij sobie "przebłyski jutra"

Cytat:
Kurcze mogłaby już przestać ulewać to strasznie męczące jest...a my tak od urodzenia

Co do zupek. Ja jeszcze nie robiłam z makaronem ani z kaszą.

A serial o którym piszę to Horror, Sci-Fi.
Serial na podstawie powieści Stephena Kinga "Pod kopułą". Pewnego jesiennego i słonecznego dnia, amerykańskie miasteczko Chester's Mill zostaje niespodziewanie odcięte od reszty świata przez niewidzialne pole siłowe. Spadające z nieba płonące samoloty, eksplodujące samochody powodują chaos i panikę wśród ludzi, którzy próbują zrozumieć czym jest, skąd pochodzi i jak można zniszczyć tajemniczą barierę - tytułową kopułę.
Ja akurat lubię takie seriale

Kiedyś musi przestać, oby jak najszybciej

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:24   #1053
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Co do linku to durna ta laska. Ja bym się nie zgodziła i już skoro jest to sprzeczne z jej światopoglądem. A co do apowiedzi to ja znam taką osobę, która chrzciła swoje dziecko a do komuni nie poszła, bo nie dostała rozgrzeszenia. A chrzest się normalnie odbył.

U nas na chrzcie ksiądz zadał pytanie czy ktoś do komunii idzie my szok bo dla nas to takie oczywiste było, ale widocznie często się zdarza, ze nie idą.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:24   #1054
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pogrubionego, to mam takie samo zdanie. W środę po 3 miesięcznej przerwie mąż zabrał Michasia do teściów. Pytali się czy je pomadki, bo mu chcieli dać
Jakie pomadki???

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142271]sobota?

[/QUOTE]

Sobota może być

Fajnie jakbyśmy się znów spotkały

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Padam, coś się srednio czuję, do tego jakoś mi zimno mega.... a jutr jeszcze robię plener ślubny koleżnance, trymajcie kciuki żeby mi się aparat w trakcie nie zepsul!

Dziewczyny ze śląska, polećcie jakieś miejsca na plener może gdzies koło was coś kojarzycie, mam totalne zaćmienie umysłu
Trzymam kciuki za jutro.

A z takich miejsc na plener to ja tylko kojarzę park w Chorzowie. No ale to takie oklepane jest
Stary 2013-10-05, 21:29   #1055
insolito
Zadomowienie

Co do grudek to wiecie, że Piotr ma problemy jedzeniowe. Ja mu zawsze podawałam te zupki po 4, 5 miesiącu, zmielone na jednolitą papkę i prawie za każdym razem kończyło się wymiotami 2 tygodnie temu spróbowałam dać słoiczek z grudkami i jadł o wiele chętniej, nie dławił się i wszystko zostało w brzuszku Od tamtej pory daje te bardziej dorosłe słoiczki lub sama gotuje i nie blenduje na papkę i jest o wiele lepiej

Stary 2013-10-05, 21:30   #1056
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Jak lubisz takie seriale to oglądnij sobie "przebłyski jutra"

Oglądałam
Stary 2013-10-05, 21:34   #1057
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Magda, na plener:
-park Sielecki w Sosnowcu
-skansen
-zamek w Będzinie

ew. industrial - będzin-grodziec i stara cementownia KLIK

Cytat:
Pamiętam To znaczy, że mogę spróbować i jeśli nie zaobserwuje żadnych negatywnych skutków to ok?

Właśnie miałam ostatnio pisać, że Dorki mało Pięknie siedzi, ale pysia nie widać
teoretycznie po 10mcu, ale ja próbowałam

Bo w ogóle telefonem ciężko ją uchwycić

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Chyba dlatego ilekroć mam pytanie mam ochotę zadać je szaji ;P Bo tez tak mi sie wydawało, że Agatka podobna do mojeg Boryska.
I chwalę się, ze Borys słoiczek zje absolutnie kazdy, ktory mu podam, czy ryż, czy grudy, czy śmierdzący hipp czy "pyszny" króliczek. A taki był niejadek i aruda, i proszę ... O mleko czase też już siędopoina jak głodny. Choc czasem tez mamy problemy, bo nie chce pociagnac i jest marudzenie i placz, ale jak juz pociagnie to idzie
Tyle, że problem mamy taki że on strasznie ruchliwy, i 1000 rzeczy go na raz interesuje, a każda bardziej niż karmienie, pół słoiczka raptem wytrzyma teg dużego, a jak pierwszy głód zaspokojny to "lataj mama za mna z łyżeczką" więc drugie pół noszę g na rączka i pokazuje wszytsk w całym domu i co chwila do słoiczka wracamy z łyżeczką, uff .. ten mój lewy biceps to mi odpada podczas takiego seansu.
A i domowe zupki też mu jakoś wchodzą choć konsystencja ciągle nie ta, za gęsta papka, a te słoiki takie rozwodnione sa i może dlatego woli.
no, mentalne bliźnięta

Dorotka za to taka rozgadana, że nawet gdy je - to gada
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:38   #1058
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ale się uśmiałam z tego mojego dzieciaka Słuchajcie zaczął się kręcić w łożeczku i w końcu zmienił pozycję na taką że nogi ma tam gdzie poduszka a głowę tam gdzie kołdra (ostatnio tak co noc). No i podchodzę do niego, patrzę, a obok niego dwie jego skarpetki położone obok siebie równolegle mąż go z nimi położył bo się nimi bawił (nie wiem czemu tak to lubi ). Położył je obok siebie jak pluszaka jakiegoś Jeszcze odwrócone na lewą stronę (wiadomo-mąż rozbierał dziecko do kąpieli).
Wasi tż'ci też wywracają ciuchy na drugą stronę podczas rozbierania ? Czy tylko mój taki ewenement (jak mnie to wkurza ).
hehe, skarpetowa maskotka Mnie strasznie wnerwia jak mój sam się tak rozbiera, potem jak pranie wieszam to szlag mnie trafia.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142271]
świetny Miś! Misio Marzyciel
[/QUOTE]

Cytat:
Jakie pomadki???
czekoladowe

Cytat:
Co do grudek to wiecie, że Piotr ma problemy jedzeniowe. Ja mu zawsze podawałam te zupki po 4, 5 miesiącu, zmielone na jednolitą papkę i prawie za każdym razem kończyło się wymiotami 2 tygodnie temu spróbowałam dać słoiczek z grudkami i jadł o wiele chętniej, nie dławił się i wszystko zostało w brzuszku Od tamtej pory daje te bardziej dorosłe słoiczki lub sama gotuje i nie blenduje na papkę i jest o wiele lepiej

A wiesz że ja dziś też Michałowi dałam grudkowy i o dziwo się nie dławił? Nie powiem żeby jakoś chętnie jadł, tak na prawdę jak zwykle, może ze 2 łyżeczki Za to wciął morelę suszoną
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:39   #1059
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ja też próbowałam dac małej te desery z mlekiem,kilka było ok a potem wysypka i ulewanie także u nas nadal skaza ,do tego prawdopodobnie nietolerancja glutenu... Cudownie się zapowiada po prostu :-(
a po czym tak sądzisz?
Cytat:
słodziak
Cytat:
Kurcze mogłaby już przestać ulewać to strasznie męczące jest...a my tak od urodzenia

Co do zupek. Ja jeszcze nie robiłam z makaronem ani z kaszą.

A serial o którym piszę to Horror, Sci-Fi.
Serial na podstawie powieści Stephena Kinga "Pod kopułą". Pewnego jesiennego i słonecznego dnia, amerykańskie miasteczko Chester's Mill zostaje niespodziewanie odcięte od reszty świata przez niewidzialne pole siłowe. Spadające z nieba płonące samoloty, eksplodujące samochody powodują chaos i panikę wśród ludzi, którzy próbują zrozumieć czym jest, skąd pochodzi i jak można zniszczyć tajemniczą barierę - tytułową kopułę.
Ja akurat lubię takie seriale
my może nie od urodzenia ale gdzieś od 2 m-ca życia i też jeszcze nie minęło, jest zdecydowanie lepiej ale zdarza mu się jeszcze ulać.
Cytat:
Ale się uśmiałam z tego mojego dzieciaka Słuchajcie zaczął się kręcić w łożeczku i w końcu zmienił pozycję na taką że nogi ma tam gdzie poduszka a głowę tam gdzie kołdra (ostatnio tak co noc). No i podchodzę do niego, patrzę, a obok niego dwie jego skarpetki położone obok siebie równolegle mąż go z nimi położył bo się nimi bawił (nie wiem czemu tak to lubi ). Położył je obok siebie jak pluszaka jakiegoś Jeszcze odwrócone na lewą stronę (wiadomo-mąż rozbierał dziecko do kąpieli).
Wasi tż'ci też wywracają ciuchy na drugą stronę podczas rozbierania ? Czy tylko mój taki ewenement (jak mnie to wkurza ).

mój nie wywraca ale składa prawie że w kostkę
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja w sumie staram sie, by w kazdej zupce byla kasza/ziemniak/ryz.

Poki co robilam z kasza jaglana i kukurydziana.
Z makaronem nie.
a jakie te kasze? Takie normalne ze sklepu? Jak je przygotowujesz? U nas w sumie zawsze w zupce ziemniak, bo jakoś kasz się boję dawać...
Cytat:
Co do pogrubionego, to mam takie samo zdanie. W środę po 3 miesięcznej przerwie mąż zabrał Michasia do teściów. Pytali się czy je pomadki, bo mu chcieli dać

Pewnie trochę właściwości traci, ale na szczęście nie wszystkie. Głównie pewnie o siemię lniane chodzi, bo traci trochę omega 3.
Jak nie potrzebujesz mocno zmielonych, to może moździeż da radę?

Co do deserków z mleka ja też się nie spieszę

Dziękujemy z Misiem

Boję się, że nas to też czeka, szybciej niż myślę

Dziękujemy Mam nadzieję że szybko minie, bo na pewno męczące jest. Chyba nie doceniałam tego, że Michałek mi nigdy nie ulał niczego.
Uwielbiam Kinga! Muszę obejrzeć, tylko kiedy?
ooo pomadki u Was też się tak mówi?
zazdroszczę, że Twój Michaś nie ulewa

poza tym
Lady szacun

szaja za siedzenie

Debrah jak Amelcia w czasie Twojego pobytu na uczelni?

u nas dzień jak co dzień, w sumie każdy jest taki sam, różnią się tylko stopniem nieznośności Kubusia, dzisiaj był megaśny marud, bo przecież lordzik się nie wyspał w nocy więc był zmęczony, ale nie mógł usnąć.
Poza tym gadał jak najęty z bąkiem, tż mu go nakręcił a on cały czas swoje dadadaaaa daadadaaa mamamamamama bababababaaaa strasznie fajnie to wyglądało
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:39   #1060
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Buty żem se kupiła takie

I Dadol spacerkowy i pospacerkowy

Fajne buty

A Dadi wśród tańczących par wygląda ekstra

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Na dobranoc pokazuje moją akrobatkę (tutaj się już nie trzymała) i lecę lulu

Super :d zaraz pewnie zacznie śmigać

Cytat:

Szaja dla Dorotki za siad

Nadrobiłam

Dziewczyny pytanko mam
1. Zuzka hmm tak jakoś zaciąga powietrze, że ma się wrażenie jakby się dusiła no ale się nie dusi, ona tak chyba świadomie robi. Tylko sama nie wiem czy rzeczywiście tak tlyko robi czy coś jej tam przeszkadza. Czy któreś dzieciątko ma jeszcze coś takiego???

2. Pytanie do mam dziewczynek. Przy zmienianiu pampa wieczorem ostatnio jak go rozepnę, to zaczyna płakać, łapie się za "karolcię" . Jak zakładam nowego to dalej płacze i ciężko go zapiąć.
No i nie wiem czy coś ja boli (sika normalnie, kupa też,) , ma jakby troszkę tam czerwone wargi sromowe wewnętrzne , czy ją swędzi czy może to taki etap????? I generalnie w ciągu dnia nie ma z tym jakiejś tragedii, tak na wieczór no ciężko jest.
Stary 2013-10-05, 21:41   #1061
LadyWhisper
Zakorzenienie

Bokeh, my mieliśmy sesję na polu golfowym w Bytomiu

japierdziu jak mnie wsio boli
nawet mi ochota na przeszła

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:42   #1062
laurka23
Zakorzenienie

Idę spać, przez męża się nie wyspałam tak chrapał że miałam ochotę przydusić go poduszką. Cały dzień się do niego nie odzywam. A prosiłam go żeby spał w salonie bo wypił piwo, a po piwsku on chrapie jak zażynany prosiak! Nawet Michała obudził. Dziś go z sypialni wykopałam, może się wyśpię, bo ostatnio młody je dwa razy w nocy.
Stary 2013-10-05, 21:46   #1063
blogerka
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142674]Magda, na plener:
-skansen
-zamek w Będzinie

no, mentalne bliźnięta

Dorotka za to taka rozgadana, że nawet gdy je - to gada [/QUOTE]

haha, nie mów Borysowi na gadanie właśnie wtedy się zbiera, najlepiej mu się mówi wtedy "babaga", pierdzi ustami i pluje jednocześnie, a później uśmiech od ucha do ucha. CZekam aż się opanuje a ten jak tylko ma znowu jedzenie w buzi zaczyna od nowa. I jak tu nakarmić takie dziecko? Ale i smiechu jets co nie miara przy tym

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Idę spać, przez męża się nie wyspałam tak chrapał że miałam ochotę przydusić go poduszką. Cały dzień się do niego nie odzywam. A prosiłam go żeby spał w salonie bo wypił piwo, a po piwsku on chrapie jak zażynany prosiak! Nawet Michała obudził. Dziś go z sypialni wykopałam, może się wyśpię, bo ostatnio młody je dwa razy w nocy.
hahahah
a tak na poważnie to Ja np. jestem tak wykończona po tych prawie 9 miesiącach, że mnie tylko płacz Borysa budzi a tak to chyba przy młocie pneumatycznym mogłabym spać. Nic innego nie nie rusza.
Stary 2013-10-05, 21:46   #1064
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny przepraszam że ja tylko tak o sobie ale mam humor do dziada totalnego.
Pytałyście skąd wniosek że nietolerancja glutenu. A no ogólnie jak jej wprowadzałam to było wszystko ok,od czasu do czasu jakieś kropki jej wyszły i nie wiedziałam co to. Ostatnio dałam jej kajzerkę i tego samego dnia jej suche placki wyszły na twarzy,potem kilka dni przetrzymałam na samym mleku i potem kaszę dałam z glutem to znowu wypieki miała. Nie wiem czy to napewno to ,za miesiąc mamy wizytę u alergo to zapytam.
Szaja mam nadzieję że masz rację z tym że po roku minie.
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:49   #1065
mala_19kw
Zakorzenienie

Laurko-mój też jak z siebie łachy ściąga to na drugiej stronie są. Zwracałam uwagę,prosiłam jak człowieka i przy każdym praniu przewracałam na prawidłową stronę. Ale kiedyś... Nie wytrzymałam. Po prostu zebrało się wszystko we mnie i se myślę:skoro ja proszę jak człowieka a Ty masz gdzieś moje gadanie i robisz ciągle samo to ja Ci zagwarantuje dobrą zabawę.
Nadeszło pranie i oczywiście standardowo wszystko na odwrót. Ok. Wyprałam tak jak dostałam wywiesiłam i również takie schowałam do szafy Och jaki ogromny był bulwers kiedy spieszył się do pracy a tam wszystkie skarpetki elegancko poparowane ale na lewej stronie
Od tamtej pory ubrania do prania dostaje w idealnym ładzie

I obiecałam że jak sytuacja się powtórzy nie zawaham zrobić się tak samo

Z małego rzeczami się nie szczypie bo wiadomo-jemu bym tym na złość nie zrobiła.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:50   #1066
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
słodziak

a jakie te kasze? Takie normalne ze sklepu? Jak je przygotowujesz? U nas w sumie zawsze w zupce ziemniak, bo jakoś kasz się boję dawać...

ooo pomadki u Was też się tak mówi?
zazdroszczę, że Twój Michaś nie ulewa

poza tym

u nas dzień jak co dzień, w sumie każdy jest taki sam, różnią się tylko stopniem nieznośności Kubusia, dzisiaj był megaśny marud, bo przecież lordzik się nie wyspał w nocy więc był zmęczony, ale nie mógł usnąć.
Poza tym gadał jak najęty z bąkiem, tż mu go nakręcił a on cały czas swoje dadadaaaa daadadaaa mamamamamama bababababaaaa strasznie fajnie to wyglądało
No, pomadki, nie wiedziałam że to jakiś regionalizm jest
Ja dawałam do zupki normalną kaszę ze sklepu, jaglaną i kukurydzianą. Gotowałam w zupce, ale miksowałam. Jutro spróbuję bez miksowania dodać.

Wiem co czujesz, mój też marud straszny.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Dziewczyny pytanko mam
1. Zuzka hmm tak jakoś zaciąga powietrze, że ma się wrażenie jakby się dusiła no ale się nie dusi, ona tak chyba świadomie robi. Tylko sama nie wiem czy rzeczywiście tak tlyko robi czy coś jej tam przeszkadza. Czy któreś dzieciątko ma jeszcze coś takiego???

Mój też tak robił, jakby się zapowietrzał, z boku mogło wyglądać na atak astmy oskrzelowej Nawet dawałam tu filmik z kąpieli i tam słychać było co wyprawia
Stary 2013-10-05, 21:50   #1067
hope01
Zakorzenienie

Szaja a w kwestii Dawida się wypowiesz? Bo Ty miałaś Agatkę skazową. Z tego, co pamiętam, to też ją 9/10 miesiąc przestawiałaś na Bebilon?
Myślisz że kupencjusze twardsze po nim? Tzn że nie podchodzi? Za wcześnie na zmianę, czy dać czas żeby organizm się przyzwyczaił? Bo ja już nie wiem i nie wiem czy na nutra nie wrócić. Po innych mlecznych rzeczach nic się nie dzieje

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:52   #1068
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Cos chyba ominęłam, Dorcia siedzi? super! Mój ma dni że siedzi prosto, a czasem się chwieje jak pijany. Od jakiegoś czasu już nie stoi na kolankach tylko na stopach i rękach, dupka w górze, co to zapowiada? Bo do raczkowania to chyba nijak się ma

Tak się zezłościłam, że pójdę sobie do biedry po coś słodkiego. Co dziś polecacie?
Moja najpierw tak robiła a tydzień później zaczęła raczkować.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:52   #1069
Konto usunięte

Lenova, ja też pisałam, u Agatki była co prawda nie na gluten nietolerancja ale na marchew i jabłko - czasem po prostu jakieś białko jest zbyt silne dla organizmu (a w marchwi i jabłku białka są również), młodzież musi dojrzeć
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:52   #1070
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Oglądałam
Podobał Ci się?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43142674]Magda, na plener:
-skansen
-zamek w Będzinie

no, mentalne bliźnięta

Dorotka za to taka rozgadana, że nawet gdy je - to gada [/QUOTE]

Piotr zwłaszcza w czasie jedzenia gada

Cytat:
Fajne buty

A Dadi wśród tańczących par wygląda ekstra

Super :d zaraz pewnie zacznie śmigać

Szaja dla Dorotki za siad

Nadrobiłam

Dziewczyny pytanko mam

2. Pytanie do mam dziewczynek. Przy zmienianiu pampa wieczorem ostatnio jak go rozepnę, to zaczyna płakać, łapie się za "karolcię" . Jak zakładam nowego to dalej płacze i ciężko go zapiąć.
No i nie wiem czy coś ja boli (sika normalnie, kupa też,) , ma jakby troszkę tam czerwone wargi sromowe wewnętrzne , czy ją swędzi czy może to taki etap????? I generalnie w ciągu dnia nie ma z tym jakiejś tragedii, tak na wieczór no ciężko jest.
Hmm, z tym powietrzem o Nawijka kiedyś pytało o to i wstawiała nawet filmik z Kubulkiem i Bokhe mówiła, że Hania też tak ma

Ciekawe jak Debrah i Amelcia

Stary 2013-10-05, 21:52   #1071
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak odciągam małej gluty z nosa, to czasami z krwią poleci, troche się zmartwiłam, bo kurde co jakieś naczynko jej pękło czy śluzowka podrazniona. Może powinnam rzadziej jej odciągać. No ale jak słyszę, że jej w nosie furczy to mi jej żal i zaraz jej odciągam. I nie zawsze katarkiem, jak ma mniej to fridą.

Czy przy katarze to normalne?

Do przychodni ide w pon. bo wczoraj było przepełnienie i dzieci niegoroączkujących już nie przyjmowali..

tak na szybko Was przeleciałam, coby być w miarę na bieżąco.
oj biedna Julka my odciągaliśmy pierwszego dnia chyba 4 razy, potem po 2 razy bo więcej nie było potrzeby

Cytat:

Tż już w pracy. Cały weekend pracuje od rana do wieczora
Ale dziś przyjeżdża do mnie znajoma Więc nie będzie mi się nudzić.
mój wczoraj wrócił po 20 a dzisiaj po 19:/

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43134059]
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=721056 żal.pl[/QUOTE]

żal

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Hejka laseczki

Tz mnie zarazil gardlo mnie boli, nos zatkany, jezuuu jak ja sie modle, zeby mala jakos sie uchronila .. chodze w masce jak jest aktywna, ale spimy razem wiec sama nie wiem ... wezme antybiotyk po poludniu, tata mi przywiezie, nie ma co czekac tz niby spal dzis na kanapie, kuwa mowilam mu jelopowi, ze mnie zarazi to by sie kuwa pobil ... wiecie on to taki osiol jest uparty, ze czasami czlowiek krew zalewa. mowie wez ten antybiotyk co ci lekarz przepisal, to nie on chory nie jest, smarczy, charczy, kaszle, ale nie ... i co wyszlo, wczoraj wzial, a jakby mnie posluchal to juz we wt by zaczl, pewnie dzis by juz byl prawie zdrowy ... moze by mnie nie zarazil ...
Ogolnie miedzy mna a TZ jakos ostatnio jest ochlodzenie ... oczywiscie z mojej storny podobno ... a ja mam takie odczucia ze on mnie wkujwia strasznie i dziala mi na nerwy ... podobno sie o wszystko czepiam, jestem niemila ... ale jak on jest niedorobiony i wszytsko robi zle to nie moja wina ... nie bede go chwalic zaq rzeczy banalne ... poza tym ciagle chcialby sie bzyknc ( z 2 tyg ju seksu nie bylo ), ale chory byl to nie bylo opcji, wczesniej jakos tez nie, bo spimy z mala i zawsze sie przebudzala .. ja wiem, ze on juz przez to tez chodzi podminowany, ale co mnie to obchodzi, niech idzie do kibla spusci z kija reka i tyle ... a jak mi powiedzial, zebym sie tylko wypiela to myslalam, ze mnie szlag zaleje ... egoista pieprzony ... oczywiscie tego nie zrobilam i jasnie ksiaze sie obrazil ... ale w dupie go mam

za tydzien chrzciny, a my w czarnej dupie, nic nie zrobione, stroj nie kupiony caly czas sie zastanawiam czy brac nowy, ale chyba tylko kupie kombinezon jakis albo kurteczke, a pod spodem ksiadz nie bedzie widzial, ze nie jest biala szata

wczoraj bylismy w kinie na Dianie ... bardzo mi sie podobalo, TZ tak srednio, mowi ze nudny ... no coz, ja sie tam dobrze bawilam Moi rodzice zostali z mala ... i wiecie mowia, ze 5 min przed tym jak weszlam do domu, mala sie przebudzila ... tak jakby mnie wyczula i czekala ... moj cycuszek maly

W nocy od 4-5 postanowila nie spac i skrzeczala, pojekiwala, poplakiwala, tragedia ...
Kochan zdrówka dla Was
też chce iść na Dianę, tylko musze czekac jak Mąż wyzdrowieje żeby z Hanulą został

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Nocka u nas fatalna, znowu przytulaski pomogly i od 4.50 do 7 pieknie spalismy bez pobudki, a Pietraszko wtulony we mnie caly

Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
uwielbiam to!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
na nikoszowcu w szybie wilson, jest takei coś, coś jakby ludzie z pakamery któzy tworzą różne rzeczy wystawiaja swoje produkty na sprzedaż, jade kupić Hani chustkę pod szyję z tym polarkiem i może coś jeszcze.

Ogólnie zlot takich artystów tworzących ubrania dodatki potrawy rózne takie
ale to fajne musi być!

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Lejdi umarła po tych 10 km
biegałam z moim przyjacielem, skacowanym, miał być motywatorem ale ledwo się na nogach trzymał buhaha więc dużo mi nie pomógł :P w każdym razie padłam, nie mogę chodzić takie mi się pęcherze porobiły na nogach, ale.... kocham to kocham kocham!!! Wkręciłam się na maksa

małża wywaliłam na spacer z młodym a ja muszę ogarnąć mega wielką stertę ciuszków małego, a mi się tak nie chceeeeeeeeeeeeeeee
10km
ja pod górkę do sklepu podejdę i mam zadyszkę

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43139838]Ugotowałam zupkę, kawałek indykowej piersi, 2 kartofle, mała cukinia, kawałeczek cebuli, trochę natki pietruszki, ciut soli, po ugotowaniu i zblendowaniu pół łyżeczki masła. I osobno ugotowałam makaron zacierki - wsuwała jak szalona

A dzisiaj bawiłyśmy się we 3 klockami drewnianymi (polecam te takie literkowe! super rzecz) na dywanie, młoda z półleżenia mi się między nogami posadziła, to ją zostawiłam na chwilę - zaciesz jak cholera fotka telefonem...[/QUOTE]

ale siedzi ładnie
A Hania dzisiaj mi w wózku usiadła tylko tak z pozycji półleżącej i tak sobie dumnie siedziała

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:53   #1072
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Laurko-mój też jak z siebie łachy ściąga to na drugiej stronie są. Zwracałam uwagę,prosiłam jak człowieka i przy każdym praniu przewracałam na prawidłową stronę. Ale kiedyś... Nie wytrzymałam. Po prostu zebrało się wszystko we mnie i se myślę:skoro ja proszę jak człowieka a Ty masz gdzieś moje gadanie i robisz ciągle samo to ja Ci zagwarantuje dobrą zabawę.
Nadeszło pranie i oczywiście standardowo wszystko na odwrót. Ok. Wyprałam tak jak dostałam wywiesiłam i również takie schowałam do szafy Och jaki ogromny był bulwers kiedy spieszył się do pracy a tam wszystkie skarpetki elegancko poparowane ale na lewej stronie

Z małego rzeczami się nie szczypie bo wiadomo-jemu bym tym na złość nie zrobiła.
Dobry patent

Blogerko, zazdroszczę, ja mam bardzo lekki sen

Teraz już na prawdę lecę, buźka dziewczyny, nie szaleć w nocy!
Stary 2013-10-05, 21:54   #1073
Konto usunięte

Hope, a tylko twardsze kupki? u nas były na początku twardsze - minęło po jakiś 2-3 tygodniach, to jest nowe mleko i młoda musiała przywyknąć.
Stary 2013-10-05, 21:57   #1074
hope01
Zakorzenienie

Misiael trza było fotkę pykać!

No twardsze kupki i z tego co widzę to nie płacze przy ich robieniu ani nic. Teraz mi w nocy popłakuje, tylko tak: idą czasem pierdki ale idzie też góny ząb

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 21:59   #1075
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Mój też tak robił, jakby się zapowietrzał, z boku mogło wyglądać na atak astmy oskrzelowej Nawet dawałam tu filmik z kąpieli i tam słychać było co wyprawia
Dzięki

Cytat:

Hmm, z tym powietrzem o Nawijka kiedyś pytało o to i wstawiała nawet filmik z Kubulkiem i Bokhe mówiła, że Hania też tak ma

Ano rzeczywiście .
Dziękuję za przypomnienie
Stary 2013-10-05, 22:02   #1076
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:

Co do ulewania, Daria dalej ulewa Kiedy to się skończyyyyyyyyyy?!?!
Hania też ulewa:/ ale ja to sobie tłumaczę tym, że Ona wiecznie na brzuchu leży.

Cytat:
U nas na chrzcie ksiądz zadał pytanie czy ktoś do komunii idzie my szok bo dla nas to takie oczywiste było, ale widocznie często się zdarza, ze nie idą.
u nas też spytał. tylko my mieliśmy w sobotę bez mszy

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam że ja tylko tak o sobie ale mam humor do dziada totalnego.
Pytałyście skąd wniosek że nietolerancja glutenu. A no ogólnie jak jej wprowadzałam to było wszystko ok,od czasu do czasu jakieś kropki jej wyszły i nie wiedziałam co to. Ostatnio dałam jej kajzerkę i tego samego dnia jej suche placki wyszły na twarzy,potem kilka dni przetrzymałam na samym mleku i potem kaszę dałam z glutem to znowu wypieki miała. Nie wiem czy to napewno to ,za miesiąc mamy wizytę u alergo to zapytam.
Szaja mam nadzieję że masz rację z tym że po roku minie.
o kurdę współczuję:/ oby to jednak nie okazała sie nietolerancja!

tak w ogóle dobry wieczór
bałam się, że po całym dniu będzie tryliard stron ale nie
byłam z Rodzicami na zakupach kupiłam sobie kożuszek taki krótki na teraz w carry i puchowa kurtkę na zime tez w carry;p także to już mam z głowy został jeszcze Tż do obkupienia i buty:/
Hani kupiłam rekawiczki i te apaszki pod szyjkę w smyku. także zakupy udane

hope no właśnie zamiast robić foty to ja się na Nią jak zaczarowana patrzyłam;p

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-10-05 o 22:05
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:03   #1077
bokeh
Zakorzenienie

Ale co to te pomadki? Takie czekoladki bombonierkowe? Pierwszy raz słyszę :P

Co do ubrań na lewo, mój tz jeśli chodzi o to to jak ściągnie tak rzuca... Wkurza mnie to bo ja szanuje rzeczy i nie rzucam np garnkiem, patelnia, książka ani ubraniem bo wszystko to kupiłam a nie ukradlam i trzeba sobie szanować coś na co się ciezko pracuje, a nie ze traktuje jak szmate do d.... A co tam kupi się zaraz nowe. No i fakt ze do prania muszę jego brudne skarpety przewracac:/

Blogerko, Hania przy jedzieniu to samo! Zje trochę póki zaspokoi pierwsze pragnienie a potem nie usiedzi tym sposobem jak zje pół dużego to jest sukces.

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app
Stary 2013-10-05, 22:05   #1078
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:

aleś go załatwiła

laurko ja myślałam, że to tylko małopolska tak mówi
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:05   #1079
bokeh
Zakorzenienie

Misiael a skąd jesteś? Wybacz nie zakodowalam. Bo w krk też będzie swag show
A i pokaz kurtki

Edt. Już wiem :P ale kurtki nadal chce zobaczyć

Sent from my HTC One X using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-10-05 o 22:07
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:08   #1080
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Pewnie trochę właściwości traci, ale na szczęście nie wszystkie. Głównie pewnie o siemię lniane chodzi, bo traci trochę omega 3.
Jak nie potrzebujesz mocno zmielonych, to może moździeż da radę?

Co do deserków z mleka ja też się nie spieszę

Dziękujemy z Misiem
Co to sa pomadki?

Mozdzierza nie mam... W sumie nigdy nie uzywalam...

Chcialabym mielic sezam, slonecznik, dynie, siemie, chyba tez kupie elektryczny... Polecasz jakis konkretny?

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
blogerko, Ty tez pytalas - kasz szukam na dziale ze zdrowa zywnoscia. Najpierw kupowalam zwykla kasze jaglana (firma bez znaczenia, rozne bralam), teraz kupuje eko, bo drozsza o kilka groszy doslownie.
Co do przygotowania - troszke babrania sie jest, bo gotuje ja osobno (warzywka w innym garnku).
Podobnie jak laurka - najpierw plucze na sitku, na noc mocze w wodzie. Rano wylewam wode i zalewam wrzatkiem (potem dodaje kapke oleju). Gotuje gdzies 20min, co jakis czas sprawdzajac czy jest juz miekka. Kilka porzadnych lyzek daje do zupki, a reszte wsuwam sama z owocami.

Z kukurydziana robie podobnie, ale ona jest drobniutka i bardzo szybko sie gotuje.

nancy, czego sie boisz?
Ja od czasu do czasu podaje Kubie na sniadanie kasze kukurydziana z owocami, ale cos kreci nosem. Tzn zje, ale marudzi.

Cytat:
Ja tez nie cierpie chrapania od razu sie budze, wnerwia mnie ono.
Tez zawsze wywalam TZ z lozka jak jest po piwku.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości