![]() |
#2611 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A co do spinania się brzucha, to też tak czasem mi się dzieje. Wtedy biorę no spę. I pomaga
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie nocka zaliczona pozytywnie. Wczoraj mieliśmy gości ![]() ![]() Ale ja się tym cieszę, bynajmniej widac, że będę mamulką ![]() A my dziś jak co tydzień na obiad do mamy mojej idziemy. W weekend nie gotuję ![]() Mnie dziś coś zarywa brzuch jakby jajnik ![]() ![]() A zachcianki mam ogromne ![]() ![]() Magdi - ja z brzuchem rozmawiam od dłuższego czasu ![]() ![]() ![]() A dziś przyjeżdża do moich rodziców moja położna ![]() Ja niestety z Mazowsza... Ktoś też może jest jeszcze oprócz mnie z tej części Polski?? ![]() Dziś mój mąż w domu, ale już jakieś półki tworzy ![]() WITAM NOWE MAMUSIE ![]() Buziaki dla Was i maluszków ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-05 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
też mam taką nadzieję
![]() Witam się z rana! Piszecie że Wasze 3 latki już wiedzą, a ja jeszcze jakoś boję się mojej tak oficjalnie mówić, tłumaczyć ![]() ![]() więc gdyby córka miała co chwile o tym gadane to wygadałaby babciom, ciociom na pewno ![]() Ale kupiłam Jej już pierwszą książeczkę "Marysia jest starszą siostrzyczką" - przeczytałam Jej, wytłumaczyłam, że mama Marysi ma w brzuszku małego dzidziusia itd, potem chwalimy się tatusiowi nową książeczką a córa wypala do mnie 'a Ty masz dzidziusia w brzuszku??? No masz czy nie??' - zagięła mnie ![]() ![]() Do mnie na szczęście nikt nie wędruje w nocy do łóżka bo na pewno nie wyspałabym się ![]() ![]() ![]() ![]() Co tam jeszcze chciałam napisać.... Acha! Macie ciuszki z pierwszej ciąży czy kupujecie jakieś??? ![]() ![]() Ja kupiłam sobie przez all trochę spodni ciążowych, a bluzki, tuniki to raczej zwykłe tylko dłuższe ![]() dwakolory a jak długo robisz takie skrzydełka w płatkach? Jadłam ostatnio u znajomych udka w takiej właśnie papce ale zapomniałam zapytać jak długo robiły się w piekarniku ![]() Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2013-10-05 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | ||
BAN stały
|
Witam się z rana
![]() Kolejny słoneczny dzień - cudnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś na obiadek mam kurczaczka z ziemniaczkami i mizerią
![]() A przed chwilą zjadłam płatki na mleczku ![]() No i przydało by się trochę posprzątać ale na razie weny nie mam ![]()
#2617 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny u nas dziś ciężka noc, miałam jakieś dziwaczne sny, a od 5 Hanka spała z głową na mojej szyi
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z jedzeniem na dzieci żartowałam oczywiście, ja w ogóle nie wierzę w takie przesądy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zieloną piję i pijałam od czasu do czasu, bo ją uwielbiam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj mamy na obiad mielone i do tego zrobiłam na szybko sałatkę z sałaty z roszponką, pomidora, ogórka i fety ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego dnia dziewczyny! ![]() Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2013-10-05 o 09:27 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zaraz ruszam w trasę, odwiedzić Mamę, bo jutro ma urodziny. Przyjedzie też moja siostra z mężem, pójdziemy do kina i na jakiś dobry obiadek. Pewnie jak wrócę wieczorem będę mieć dużo do nadrabiania ![]() Miłego dnia Mamusie ![]()
![]() |
#2620 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dziś na obiad będę robić żeberka... TŻ kupił cały kg ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | |
Zakorzenienie
|
u mni etak samo: musi przyjść wna na sprzątania hehe
>> aż głupio się przyznać ale dopiero wczoraj zrobiłam porządki w gardeobie: letnie buty pochowałam do pudeł, wyciągłam jesienne- częsć zimowych,,,, ehh, bo jęśli chodzi o ubrania to już wczśniej się z tym uporałam... okna by sie przydało umyć....ale nie chce mi się ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie nie lubię dopasowanych ciuchów, mam większość "luźnych" więc mam nadzieję że będę się przez jakiś czas mieścić w swoje ciuchy. Dziewczyny Was też tak bolą piersi??
![]() |
#2623 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też z tą zieloną się dziwiłam, bo na początku poprzedniej piłam, w końcu pobudza jak kawa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na mdłości się pocieszam, że przynajmniej mam pewność że ciąża rozwija się prawiodłowo i dzidzia jest w brzusiu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale masz dobrego męża ![]() Cytat:
![]() Mam duuuużo ciuszków, ale po cichu liczę że może dziołcha teraz wpadnie i coś niecoś dokupie ![]() ![]() Ciążowe też sobie dokupie, zwłaszcza, ze juz widze że brzuś bedzie większy niz poprzednio... Tylko czekam aż zaczną sie jakieś własne wpływy gotówki, jeszcze ze 2 m-ce ![]()
![]() |
#2624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-05 o 09:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do porzadkow to ja wlasnie pochowalam buty letni, zostala mi jeszcze wymiana kurtek. A dzis na obiad nalesniki, chodza juz za mna jakis czas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O kurcze to faktycznie będziecie jedli żeberka cały tydzień pewnie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mnie właśnie nie bolą, a pytał o to mój gin i już się martwiłam ![]() ![]() Cytat:
Pamiętaj, że mi koleżanki polecały takie poduszki długie grube, ale ja sobie zwijałam kołdrę i wychodziło na to samo Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj sobota, a ja znowu będę sama z Hanią, bo mój mąż zawozi swoją mamę do lekarza i całe popołudnie go nie będzie. Ogólnie rzadko kiedy spędzamy ostatnio czas w trójkę, ciągle albo praca popołudniami albo jakieś inne zajęcia jak np dzisiaj. Odliczam dni do wtorkowej wizyty, bardzo się denerwuje tym, mam nadzieję, że już coś będzie widać, chociaż to będzie dopiero 5tc6d ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie piersi bolą najbardziej jak zdejmuję biustonosz, jak się dotknę bez "wyczucia". Oprócz braku miesiączki, bólów podobnych do Twoich przy wstawaniu, piersi i częstego odwiedzania toalety to nie mam żadnych objawów. Na pewno jest wszystko ok ![]() Ja też się nie mogę doczekać wizyty u lekarza... Ehhhh Ciekawe czy nie będzie miała nic przeciwko pani doktor jak będę chciała zwolnienie....
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2013-10-05 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A to jej wczorajsze dzieła, o których pisałam wcześniej. Za pierwszym razem stwierdziła, że oko wyszło jej krzywe i wzięła drugą kartkę. Dla mnie one oczywiście są przepiękne, bo dotychcas nie chciała nic malować sama tylko kolorowała. Córka od niedawna przychodzi do nas do łóżka, tak to mnie wolała i musiałam kłaść się koło niej aż przysnęła i wracałam do siebie, męczące to było. Co do ubrań ciążowych to mam głównie letnie z pierwszej ciąży, jedne dżinsy i sztruksy ciążowe. Będę korzystać z tych rzeczy co mam o ile brzuch nie urośnie za duży, a po pierwszej ciąży zapowiada się, że nie będzie mały. Na obiad mam frytki, rybę i kalafior z bułką tartą, chociaż robicie mi smaka na mizerę. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() A skąd jesteś ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ja obecnie w Kato studiuję ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
![]() Czy zupełnie inna część ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2631 |
Wtajemniczenie
|
A jest może któraś mamusia z Warszawy ??
![]()
#2632 | ||
Raczkowanie
|
Seleniti widzę że jesteś ze śląska można wiedzieć skąd dokładnie??
![]() Ja tez jestem z slaska dokladnienz Rudy Śląskiej , w krakowie mieszkam od 3 lat ![]() Seleniti co do twojej sytuacji to rozumie cie troche bo wiem jakie sa slaskie zasady i slaskie obyczaje itp. Rozumiem ze naciskaja na ślub , bo tacy juz jestesmy ![]() Ja tez marze o koscielnym ale narazie zaplanowany cywilny tylko u mnie tez jest zawila historia i nie zbyt wesola ![]() ![]() ![]() ![]() A to ze jego ojciec na cywilny przyjedzie to juz sie boje bo ostanio rostalismy sie rzucajac w siebie rzeczami .... Ciezko jest mojemu narzyczonemu bo pragnie milosci ojca..... ale ten przez 3 lata nawar nie kiwnol by synowi pomoc..... a ja to taka zołza przypominam mu o ty ![]() ![]() Wiec nie patrz na nikogo tylko wy z soba pogadajcie ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Pomaranczka ty urodzinki a ja przysiega malzenska ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2633 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Witam ![]() Dziś mam TŻ w domu ![]() ![]() A wczoraj zjadłam kanapki z miodem i... to był wielki błąd ![]() ![]() W ogóle to już jestem tak zmęczona tymi moimi niekończącymi mdłościami, że już mam dość ![]() ![]() ![]() ![]() Ja zjadlam sniadanko z narzyczonym o 8.30 on do pracy a ja dalej spac hhhaaa mam spanie na zawolanie hhhiii Ty bidulko straszne masz te mdlosci ![]() ![]()
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
hej mamuski swieze i zakorzenione
![]() lekko tylko Was 'przelecialam' bo mi wczoraj nr2 dal popalic ![]() widzialam, ze przewinal sie temat cewnikowania, mialam po sn cewnik, bo musialam lezec pod monitorem, wiec polozna chciala mi oszczedzic klopotu z pecherzem, nie czulam absolutnie nic, nie ma sie czego bac ![]() widze ze starszaki sa pomalutku przygotowywane do przybycia maluchow. Ja swojemu raczej nie mowie jeszcze, bo slabo jarzy temat narazie ![]() -mamo masz tu brzuszek. A ja na to, ze w brzuszku mieszka mala dzidzia. Dzis mowie: Powiedz tatusiowi kto mieszka u mamy w brzuszku? Mlody mysli intensywnie wiec mu podpowiadam: dziiiii.... a maly szczesliwy, ze wie: DZIK! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||||
Wtajemniczenie
|
heja
ale napisałyście, ciężko nadrobić, synuś śpi, pizzerinki na obiad się pieką, więc mam chwilę wczoraj wieczorem zasnęlam w 3 sekundy, normalnie ostatnio to bym razem z dzieckiem chodzila spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Witam. Dziewczyny, czyzby pirrwsze mdlosci dopadly mnie na uczelni? Nie wiem jak dotrzymam do 17.... powiedzielismy rodzicom i szefowi mojemu. Ten drugi zachwycony nie byl.. a widzialam, ze o wiek pytalyscie. W tym miesiacu skoncze 24 l.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2638 |
Zakorzenienie
|
Vampirko rozumiem Cie jak nikt, w pierwszej ciazy przeszlam to co Ty, do polowy ciazy wymiotowalam dniami i nocami, do tego musiala jakos zaliczyc semestr dziennie, szczerze nie mam pojecia jak to zrobilam, bo bylam nieprzytomna ze zmeczenia tym stanem. Nie obwiniaj sie, ze nie potrafisz cieszyc sie z ciazy, pamietam jak wisialam nad kiblem i ryczalam z bolu bo nie mialam czym wymiotowac, a zoladek dalej dawal czadu, nic niestety na to nie poradzisz, taki masz organizm, ze zle reaguje na poziom ciazowych hormonow, ale glowa do gory, juz blizej niz dalej, z kazdym dniem powinno sie ciut polepszac. Mi pomagalo troche picie wody z cytryna i co kilka-kilkanascie minut podgryzanie czegokolwiek, suchara czy herbatnika, choc jeden dwa gryzy, trzymaj sie, choc wiem jakie to teraz trudne, dzidziul Ci wynagrodzi kopniakami i zapomnisz troche ten ciezki okres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | ||
Wtajemniczenie
|
nadrabiam w częściach
![]() Cytat:
ja mam taki, że całe ciasto francuskie smaruje nutellą badź dżemem malinowym, zawijam w rolade i kroje na małe krążki, wychodzą takie jakby ślimaczki i to do piekarnika na 20 minut, też pychotka Cytat:
hej hej napisz coś więcej o sobie, kiedy tp?? a drugie dziecko w jakim wieku??
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Martusia jak tam przygotowania do 2 urodzin?
my mamy torta juz zamowionego, tylko niestety nie da sie takiego jakiego chcialam, no nic, za to nol ajdija co mlodemu kupic, bo go zadne zabawki poczawszy od ery grzechotek ni huhu nie interesuja:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.