Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-05, 22:35   #4591
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Dotarliśmy w końcu do domu, ale jak przyjechaliśmy do teściów po W. to zastał nas piękny widok - W. pięknie zaczął obracać się z plecków na brzuszek i teraz też szaleje na macie A jeszcze rano jak leżał na macie to był spokojny i nie potrafił
super. taka mala rzecz, a tak cieszy. przy zebach albo pierwszym kroczku to chyba będę wyc i wyc hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:36   #4592
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Od 3 zajec mozna dzieciaki zanurzac

No pytalam dzisian instruktorki o ten placz i mowi ze norma bo to nowa sytuacja i mu przejdzie
My też zaczęliśmy na 3 zajęciach, 2 razy z pionu a teraz z pozycji poziomej i głębiej

a powiedz mi, jak będziecie sami chodzili na basen to będziecie Małego zanurzać?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:42   #4593
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

Trzymam żeby wszystkie mniejsze i większe problemy poszły sobie w cholerę!
Kuba też od tygodnia pluje- śmiesznie to wygląda

Cytat:

Mój dzisiaj leżał w łóżeczku pod karuzlką. Ja przygotowałam wszystko do przebrania Go- kubraczek i pampa powiesiłam na brzegu łóżka. Poszłam do łazienki po wodę. Nie było mnie, nie wiem, 30 sekund. Przychodzę, a ten żarłok wcina ubranko i miętosi pampa

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
tatus zaszalał dziś z rana i pojechal po więcej ksiazeczek do biedronki, wczoraj małemu czytał i ze śmiechu nie mógł - mamy ksiązeczkę ciało i tam bylo pokaż na rysunku gdzie jest płeć lub co śmierdzi - kupa

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej, hej
Żyjemy i mamy sie dobrze.
Wczoraj minął dokładnie rok jak zobaczyłam dwie kreski na teście, a kilka godzin pozniej bijace serduszko na usg
Jutro mieliśmy wracać do domku, ale zdecydowaliśmy ze Tz wróci San a ja zostanę tydzień dłużej. Tz po mnie przyjedzie za tydzień.
Mama jak to usłyszała to aż sie poplakala
Miłego pobytu

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Powiem wam, dziewczyny, że czasem warto być upierdliwym Pewnie nie pamiętacie, ale pisałam że dostaliśmy skierowanie na rehabilitację stópek i jak wybrałam się do ośrodka rehabilitacyjnego 4 września, żeby zapisać Julkę, wyznaczyli nam najbliższy możliwy termin na wstępną wizytę "oglądową" u lekarki na 8 stycznia (szok!). Ale się nie poddałam. Dzwoniłam do nich codziennie rano, czy nic się nie zwolniło i w końcu 20 września dziewczyna z rejestracji spytała, czy zdążę przyjechać z dzieckiem za 25 minut, bo ktoś im nie potwierdził - uwierzcie, to był prawdziwy sprint, bo Julka jeszcze spała
Lekarka ją obejrzała dokładnie i wyznaczyła dwutygodniową rehabilitację od 7 do 18 października, czyli zaczynamy już po weekendzie. Codziennie po pół godziny, oprócz weekendów. Idziemy na Vojtę - pewnie i Julcia będzie płakać i ja razem z nią, ale lekarka stwierdziła, że ta metoda szybciej przyniesie efekty niż łagodniejszy Bobath.
Super, że się udało

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
wow dziś na otwarcie nowej galeri w moim mieście zaprosili ... Krzysztofa Ibisza

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dzisiaj dzień kupy i kupy brak Ja do młodej "gdzie jest kupa" a ona do mnie "hiii "

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mój bystrzak rozpracował panel muzyczny w macie przyciągnął ją i uderzał łapką, parę razy udało mu się uruchomić i był trochę zdziwiony później już ogarnął, że jak pacnie to będzie grało i śmiał się jak szalony

Cytat:
btw. jakby któraś chciała kupić kombinezon na teraz to polecam gorąco h&m wygodny do wkładania, miękki no i widok dziecia w tym powala
Śliczny mis

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 22:45   #4594
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
cudne stylizacje

ja na początku pstrykałam fotki jak oszalała, a teraz już mi przeszło... i rzadko to robię
wcale Ci się nie dziwie, dziecko lezace i prawie ciagle to samo tlo nie mogę się doczekać, az Nela usiądzie, ruszy w swiat - będziemy mogly poszaleć.
Stary 2013-10-05, 22:49   #4595
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

moje dziecko puściło bąka giganta byłem pewna, że obsrany po pachy a tu taki mały kleks no i urządza sobie imprezę
zgasiłam lampkę nocną, może zaśnie

spadam, dobranoc

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 23:02   #4596
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mój Młody też lubi się ubierać i przebierać ale nie przebieram go kilka razy dziennie ostatnio rano zakładamy rajty + body, na dwór coś dorzucamy a później zdejmujemy
Nela to ma ciuszków
hehe my przebieramy sie, ale nie tak "dla jaj, bo mam kaprys". idziemy na spacer to ja ubieram. wracamy, rozbieram do "domowej wersji - bodziak i luźne cos. później kolejny spacer, wiec często cos innego, bo cieplej/zimniej. szkoda mi tych ciuszków, bo mamy ich mnóstwo i fajnie byłoby zalozyc choć czesc wiec pewnie stad ta zabawa...
i masz racje - ciuszków ma naprawdę dużo, a takich na później to już w ogole...tyyyle cudnych plaszczykow, sukienek. dwie ogromne walizki pelne angielskich cudeniek a ciucholand i tak kusi

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
świetna ta futerkowa kamizeleczka
Ale Nelcia taka "dorosła" na tych zdjęciach widać,ze lubi pozować , mój Kuba jak wyciągam kamerę, aparat, telefon to od razu oczy jak 5zł i jak śmiał się w głos, to wtedy nieruchomieje
kamizelka tez z ciuchow, chyba za 2zl, wiec szkoda było nie wziąć
dzisiaj była bardzo powazna, szymek probowal ja zaczepiać, ale nie dala się sprowokować do lobuzowania odwiedziliśmy ranczo ze zwierzątkami (kozy, alpaki, wielbłądy, zebry, kangury) - oczywiście aparat został w domu i fotki mam w komórce wszystkie kozy na widok pączka (szymek wcinal) robily meeeeee, a Nela miała największe oczy jakie u niej widziałam

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
strasznie to wszystko brzmi. Takie male dzieci, a takie poważne "przygody" teraz już z gorki. Adas wezmie przykład z Flo i migusiem dojdzie do pełni sil.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ps czym smarujecie buzie na spacery mlodym?
Ja bez wody w skladzie kupilam tylko Ziololeku jakies cos.. A cala reszta ma wode .
pytasz o zimowe?
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...gode.html#more
Stary 2013-10-05, 23:03   #4597
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie, po latach świetlnych nieobecności mojej
Cześć

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
zastanawiam się czy kąpać małą?? bo miała szczepienie... ostatnio jej odpuściłam...
My ostatnio nie kąpaliśmy, bo W. większość dnia przespał

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Podajecie swoim maluszkom jakieś herbatki ziołowe albo wodę do picia między karmieniami mlekiem? - a jeśli herbatki to jakie? Można takie zwykłe zioła (rumianek lub koper) w ekspresówkach z apteki zaparzać, czy trzeba kupowac te granulowane herbatki dla dzieci?
Próbowałam wodę albo koper ale W. nie lubi

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
zapomniałam się pochwalić- 3 próba marchewki - super udana! nie nadążałam z łyżeczką, a Antoś mnie popędzał kopiąc nogami i pokrzykując co raz: Ejj!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

nastoletni brat mojej znajomej (tez kupila ksiazeczke "uwaga to niebezpieczne") popatrzyl na okladke i zaczal się smiac. nie wiedzialysmy o co chodzi...a on mowi "patrzcie jaka rasistowska ksiazeczka. mala murzynska dziewczynka, a obok napis uwaga to niebezpieczne"

Cytat:
Dziewczyny ja mam takie pytanie, kiedy wyjmuje się tą wkładkę w foteliku? bo mam maxi cosi cabrio fix i Kuba jest mały więc nadal w niej jeździ, ale ta zastnawiam sie d kiedy?
My jeszcze jeździmy z wkładką

Cytat:
Uroczyście oświadczam, że jak mi jeszcze raz teściowa weźmie przekręci Kubę łapiąc Go za nóżki (główka sobie reszta sobie) i jeszcze będzie nam wmawiać, że pierwszy raz i że wie co robi to Jej sprzedam liścia i pocisnę wiązanką!!!

Dzisiaj się powstrzymałam, ale sobie pod nosem powiedziałam co o tym myślę a Mąż Ją zje.bał konkretnie.

Poza tym jedna wielka ch.ujnia z grzybnią! Miałam ogarniać chatę i piec ciasto. No i co? Nico. Mieliśmy gości- teściową właśnie i męża ciocię z córeczką. I tak pokrzyżowały mi się plany. A mieliśmy z Mężem posprzątać itp... A jutro Małż mi nie pomoże, bo od razu po pracy jedzie do mechaniora z autem... Zrobiłabym coś teraz, ale Kuba śpi, więc boję się włączać odkurzacz albo mikser...

No, ale Kubuś dostał kubraczek na zimę. Całkiem fajny kombinezon. Szkoda tylko, że 2-częściowy, ale darowanemu koniowi...

Koniec marudzenia.
Co za...

Cytat:
ja raz widziałam jak jakiejś parce z dzieckiem zabrakło... wycofali jakieś słodkości ale browarki kupili
Masakra

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Mam obustronne zapalenie ucha srodkowego i z bolu odechciewa mi sie wdzystkiegon, moze jutro bedzie poprawa

Cytat:
i jeszcze cos KU PRZESTRODZE:
PRZYPINAJCIE DZIECI PASAMI W SPACEROWKACH!!!
ide sobie dzisiaj z Nelcia na spacer, wedrujemy po osiedlu. przy przejściu dla pieszych babcia z wozkiem. taka jakas prosta laska na małych koleczkach. auta się zatrzymują, no to babcia siup: przednie kola z krawężnika na ulice - dziecko wisi na barierce wozka. bylam kawalek od nich, ale przekonana, ze ona to widzi...a babcia skupiona na samochodach,, a jeszcze bardziej na tym, ze tylne kolka trzeba podnieś do góry żeby zjechać i babel poleciał centralnie na glowke na ulice. przeraźliwy wrzask, krzyk. ludzie wybiegli z aut, nogi mi się ugiely. nie wiedziałam czy mam biec i to dziecko calowac i przepraszać, ze ma taka durna babcie, czy sciskac i klac na nasze polskie super wysokie chodniki... jejku jak ten dzidziuś plakal jeśli miał zeby to już ich pewnie nie ma. pierwsza myśl: ciekawe czy się babcia przyzna rodzicom, bo w sumie szybko zapakowala dziecie do wozka i zwiala...ale tak sobie teraz mysle, ze ono musi być konkretnie poturbowane i raczej tego nie ukryje. ehhhh, masakra.
Straszne

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 23:07   #4598
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Moja też się często budzi, cycuś działa, dopier koło 4-5 już robi się ciężko i ma ochotę na zabawę
Ja mam z mężem taki problem że ciężko się doprosić by z dzieckiem został - jak coś do załatwienia to on wszędzie pojedzie i załatwi byle z małą nie zostać. Jak zakupy to on pojedzie kupi. Jak fryzjer to mogę iść ale dziecko ma spać, no masakra o ch nawet nie marzę bo pewnie skończyłoby się na tym że z nim i małą byśmy jechali...
może nie pytaj, tylko postaw sprawę jasno: potrzebuje odpocząć, chce isc do ch albo do koleżanki na kawe. proszę zajmij się dzieckiem. będę za 3 godz. i już. nie da się niemowlakowi wyciagnac baterii i kazac przejść w tryb spania uświadom meza, ze to tak nie działa. według mnie on boi się, ze sobie nie da rady...pozwol mu częściej zajmować się mala. wyskocz do sklepu po smietane, niech siedza razem. zapakuj do wozka i powiedz, ze boli cie glowa, niech ida na 30 min...prowokuj takie sytuacje, a zobaczysz, ze swietnie dadza sobie rade.

Cytat:
Ekstra stylizacje kurcze dla mnie każde dziecko jest takie inne..ja nie widzę podobieństwa
jak w tym zydowskim przysłowiu "Na świecie istnieje tylko jedno idealne dziecko i każda matka je ma"
Stary 2013-10-05, 23:11   #4599
karota11
Zadomowienie

Cytat:
hehe my przebieramy sie, ale nie tak "dla jaj, bo mam kaprys". idziemy na spacer to ja ubieram. wracamy, rozbieram do "domowej wersji - bodziak i luźne cos. później kolejny spacer, wiec często cos innego, bo cieplej/zimniej. szkoda mi tych ciuszków, bo mamy ich mnóstwo i fajnie byłoby zalozyc choć czesc wiec pewnie stad ta zabawa...
i masz racje - ciuszków ma naprawdę dużo, a takich na później to już w ogole...tyyyle cudnych plaszczykow, sukienek. dwie ogromne walizki pelne angielskich cudeniek a ciucholand i tak kusi

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

kamizelka tez z ciuchow, chyba za 2zl, wiec szkoda było nie wziąć
dzisiaj była bardzo powazna, szymek probowal ja zaczepiać, ale nie dala się sprowokować do lobuzowania odwiedziliśmy ranczo ze zwierzątkami (kozy, alpaki, wielbłądy, zebry, kangury) - oczywiście aparat został w domu i fotki mam w komórce wszystkie kozy na widok pączka (szymek wcinal) robily meeeeee, a Nela miała największe oczy jakie u niej widziałam

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

strasznie to wszystko brzmi. Takie male dzieci, a takie poważne "przygody" teraz już z gorki. Adas wezmie przykład z Flo i migusiem dojdzie do pełni sil.

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ----------

pytasz o zimowe?
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...gode.html#more
superaśny dla dziewczynek jest zawsze więcej ciuszków i fajniejsze
Ale ja zawsze jak trafie na dobre przeceny to upoluje tez troche i to 2zł, to 3zł, to 4zł, to 3,5 zł i przy kasie i tak 60zł ale torba ciuszków

co do zwierzątek, to ciekawe co takie dzieci sobie myslą bo podchodzi taka koza do nich i przecież nie wiedzą co to
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-05, 23:17   #4600
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
W ogóle zrobiłam na arosie listę książek, które chce na już, na teraz, najlepiej na tą chwilę, to co musimy miec z Macią w bibliotece. I co? I wyszło 900 zł R. pytał się czy na raty to biorę czy co? Dlatego muszę to jakoś rozłożyć w czasie
Wow!

Cytat:
M. Spal od 20:45 do 8 z przerwa na jedzenie o 5

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Ktoras z Was narzekala, ze nie ladna jesien w PL. Za to w Szkocji o dziwo jest piekna. Slonce, kolorowe drzewa, temp 15-19°C. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
Super!

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Maluchom dietę rozszerzamy a same po ciążowe balerony spalamy.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
My po basenie. Ogólnie chyba się podobało ale L. była najmłodsza w grupie i inne dzieciaczki już tak więcej ćwiczeń wykonywały Z powrotem zasnęła zanim jeszcze do samochodu doszliśmy i śpi nadal. Od razu przypomniało mi się jak coś takiego po pierwszym basenie Neli pisała Diabli
No to super!

Cytat:
A dzisiaj tak sobie myślałam, jak to szybko czas leci że zimę, to zawsze się tak "przeczekuje" i "oby do wiosny" a przyjdzie wiosna i beda już pierwsze urodziny naszych dzieciaczków
Za szybko ten czas leci

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co za dzień obudziłam się z bólem dziąsła tak potwornym że szukałam jakiegoś dentysty a dziecię zostało z tatą..no i dalej boli, i pewnie jeszcze boleć będzie bo ósemka jest do odstrzału..potem wizyta u dziadków, i młody dostał fajny sweter zrobiony na drutach przez babcię, potem spacer, spotkanie rodzinne z testowaniem piwa zrobionego przez męża no i zaraz kąpanie, a tu się nowy wątek szykuje
Współczuję bólu

Cytat:
M. Na obiad mial schab z warzywami i paluszkami hee
Uroczy

Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images/546/sbx0.jpg/

w realu to taka żywa czerń, w niektórych miejscach trzeba supełki zgolić, ale za 4,50zł to warto, na wiosnę będzie akurat
Fajny płaszczyk

---
Z grubsza nadrobiłam , W. śpi no to ja też lecę. Dobranoc

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-10-05, 23:26   #4601
karota11
Zadomowienie

Jenny się napracowałaś tyle nadrobić
Dobranoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 00:48   #4602
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
http://imageshack.us/photo/my-images/546/sbx0.jpg/

w realu to taka żywa czerń, w niektórych miejscach trzeba supełki zgolić, ale za 4,50zł to warto, na wiosnę będzie akurat
swietny słodko wygladaja takie male dzieci w męskich budrysówkach do tego fajna chusta...miodzio.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Cudna jest Ty Diabli dawaj swoje zdjęcie. Miałaś Nam się pokazać w nowej stylizacji
dzięki.
swoja fotke wstawie jak wreszcie będę wygladac jak ludz na razie wiecznie chodze w kapturach, wiec fryzura mało reprezentacyjna za to szyja coraz fajniej się goi. pstryknę cos niedlugo obiecuje

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

Cytat:
na basenie młody się ciesyzł dopóki nie zanurkował zawsze zapłacze chwilkę, ale zaraz się uspokaja, ciekawe kieyd mu to przejdzie
ciekawe co nas jutro czeka...kto pierwszy raz zanurzal u was malucha? rodzic czy instruktor?

Cytat:
dzisiaj jedliśmy pizzę i młody wodził oczami za kawałkiem więc mu daliśmy jabłko do pycha, jak chcieliśmy zabrać to się rozpłakał jutro marchewkowy debiut
przeczytałam pogrubione i mysle PIZZE jadl?

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Hej,
Czuje, ze cos mnie chyba bierze... Ratuje sie herbata z miodem i cytryna, polecacie cos jeszcze dla karmiacej?
rutinoscorbin a na noc apap. choć i tak najlepszy jest kocyk :P

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
superaśny dla dziewczynek jest zawsze więcej ciuszków i fajniejsze
Ale ja zawsze jak trafie na dobre przeceny to upoluje tez troche i to 2zł, to 3zł, to 4zł, to 3,5 zł i przy kasie i tak 60zł ale torba ciuszków
w sklepie byłoby jedno dla chlopcow tez jest duuuuzo. w dziewczynkowych przeraza mnie szufladkowanie: naprawdę z 70% albo i więcej jest rozowe, z księżniczkami, z brokatem...trzeba się sporo nameczyc żeby znaleźć cos INNEGO, bo wszystko takie na jedno kopyto.

Cytat:
co do zwierzątek, to ciekawe co takie dzieci sobie myslą bo podchodzi taka koza do nich i przecież nie wiedzą co to
hehe nie wiem, mine miała rewelacyjna. wokol ciagle meeeeeeeeee i meeeeee a jeszcze obok rozwrzeszczany kuzyn: paaaatrz Nela to jest kooooza, koza widzisz? patrzy na ciebie. ooo robi kupe, Nela patrz patrz wielbłąd. słyszysz jak robi meeee ta koza? a wielbłąd wacha pupe drugiego, fuuuj. Nelusia fajne zwierzątka? podobają ci się? o kangurek malutki w torbie u mamy. Nela widzisz, widzisz? wsadzcie ja już lepiej do tego wozka. o koza wali rogami w plot. zaraz wam przylozy. Nela widzisz jaki ona ma jezyk? chce mojego paczka. nie dam jej nic. ciooociaaaa postaw ja na nozki" i tak caaaaaaly czas

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

nadrobiłam, wiec tez uciekam. kolorowych

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

a jeszcze, znalazłam calkiem fajne kombinezony, gdyby ktoras chciała:

http://allegro.pl/kr-kombinezon-cool...602752949.html
http://allegro.pl/sliczy-kombinezon-...601979815.html
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...602052314.html
http://allegro.pl/cieply-rozowy-dres...601686096.html
Stary 2013-10-06, 06:33   #4603
deb
Zakorzenienie

Cytat:

Nie pamiętam czy przyszedł jakiś mail, ale lewka dostaliśmy po bardzo długim czasie W dodatku musiałam iść po niego na pocztę, bo miałam awizo, że przesyłka nie mieści się w skrzynce
ja mam jakieś awizo że na poczcie czeka pakiet i nie mieści się w skrzynce...ale to pewnie jakaś przesyłka promocyjna a nie lewek bo ja niedawno się rejestrowałam

Moje dziecko nie chce spać buuu

---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ----------

Cytat:
może nie pytaj, tylko postaw sprawę jasno: potrzebuje odpocząć, chce isc do ch albo do koleżanki na kawe. proszę zajmij się dzieckiem. będę za 3 godz. i już. nie da się niemowlakowi wyciagnac baterii i kazac przejść w tryb spania uświadom meza, ze to tak nie działa. według mnie on boi się, ze sobie nie da rady...pozwol mu częściej zajmować się mala. wyskocz do sklepu po smietane, niech siedza razem. zapakuj do wozka i powiedz, ze boli cie glowa, niech ida na 30 min...prowokuj takie sytuacje, a zobaczysz, ze swietnie dadza sobie rade.

jak w tym zydowskim przysłowiu "Na świecie istnieje tylko jedno idealne dziecko i każda matka je ma"
Dzięki Diabli..chyba tak spróbuje, może mnie gdzieś wypuści do fryzjera 3 tygodnie się prosiłam

Bardzo fajne to przysłowie

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ----------

[QUOTE=diabli;43144512

[/QUOTE]

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Szukam jakiegoś fajnego przepisu na kaszę jaglaną na śniadanie...chciałam sobie zrobić ale same pulpeciki znajduję Poleci coś ktoś?

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ----------

Złożyłam zamówienie w Arosie, 82 zł chyba odłączę sobie internet
Stary 2013-10-06, 06:34   #4604
colorblue
Zakorzenienie

Hej kochane!

Wiecie co się dowiedziałam?

Znajomej synek ma 2 miesiące a już zostaje karmiony rosolkiem na skrzydelku zasypywanym kasza manna, zupka z ryżem:banghead:

Axela to straszne z tym pożarem!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 06:38   #4605
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej hej
Ja znowu z doskoku.
Tz dzisiaj o 6 rano wyjechał i nas zostawił
Miał wczoraj jechać, ale nie umielismy sie rozstać
Rodzice strasznie sie cieszą ze bedą miało jeszcze trosKe swoją córeczkę i wnuka
Mały o 4 jadł cyca, potem zasnął i obudził sie by pożegnać tatusia.

Teraz lulan go w wózku, moze chwilke przytnie komara.
Na 10.30 idziemy do Kościoła

Widzę ze juz wątek wykanczacie..
Nie mogę sie zdecydować na który tytuł zagłosować

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 06:45   #4606
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hej kochane!

Znajomej synek ma 2 miesiące a już zostaje karmiony rosolkiem na skrzydelku zasypywanym kasza manna, zupka z ryżem:banghead:

biedne dziecko

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Hej hej
Ja znowu z doskoku.
Rodzice strasznie sie cieszą ze bedą miało jeszcze trosKe swoją córeczkę i wnuka

Ale się natęsknicie...choć Ty nie będziesz miała czasu tęsknić przy rodzicach i małym
Kurcze ja nie umiem sobie tak zorganizować dnia...ostatnio w Kościele byliśmy 14 lipca na chrzcinach Heli a tak to w niedziele najczęściej nam zakupy wypadają, gotowanie, większe sprzątanie Mieliśmy na basen jechać, ale zapomniałam zadzwonić także mąż szczęśliwy bo on się jakoś nie kwapi
Stary 2013-10-06, 06:48   #4607
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Hej kochane!

No i teraz pytanoe-kazda z nas widziała jakis przyklad nieodpowiedniego karmienia, bulka, danonek, rosol.. Lech free :p

A o konsekwencjach ktoras slyszala? Bo ja niee

Moze to wszystko o wprowadzaniu itd to jakis mit, te dIeci jedza i zyja? Moze po porodzie trzeba zaserwowac schabowego z ziemniaczkami i kapusta. Dlatego mlode placze bo zamiast jedzenia ma mleko?

:p zart oczywiscie ale glhpota powala, z drugiej strony tym dzieciom nic nie jest. Nie slyszalam nigdy w tv "2mc niemowle zatrute danonkiem" niewiem co o tym myśleć

Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 06:58   #4608
deb
Zakorzenienie

Cytat:
No i teraz pytanoe-kazda z nas widziała jakis przyklad nieodpowiedniego karmienia, bulka, danonek, rosol.. Lech free :p

Moze to wszystko o wprowadzaniu itd to jakis mit, te dIeci jedza i zyja? Moze po porodzie trzeba zaserwowac schabowego z ziemniaczkami i kapusta. Dlatego mlode placze bo zamiast jedzenia ma mleko?

:p zart oczywiscie ale glhpota powala, z drugiej strony tym dzieciom nic nie jest. Nie slyszalam nigdy w tv "2mc niemowle zatrute danonkiem" niewiem co o tym myśleć

Mi się wydaje, że organizm ludzki jest po prostu w stanie wiele znieść co nie znaczy, że to jest dobra dla dziecka. No w końcu nikt sobie tego nie wymyślił tylko ciągle są przeprowadzane badania, analizy przez ludzi, którzy się na tym znają.
Ale możliwe że nasze wnuki już od 2 miesiąca będą mieć rozszerzaną dietęwłaśnie danonkiem
Stary 2013-10-06, 07:09   #4609
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Mi się wydaje, że organizm ludzki jest po prostu w stanie wiele znieść co nie znaczy, że to jest dobra dla dziecka. No w końcu nikt sobie tego nie wymyślił tylko ciągle są przeprowadzane badania, analizy przez ludzi, którzy się na tym znają.
Ale możliwe że nasze wnuki już od 2 miesiąca będą mieć rozszerzaną dietęwłaśnie danonkiem
No wlasnie tez tak mysle.. Szok..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-06, 07:38   #4610
karota11
Zadomowienie

Cytat:
swietny słodko wygladaja takie male dzieci w męskich budrysówkach do tego fajna chusta...miodzio.

---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

dzięki.
swoja fotke wstawie jak wreszcie będę wygladac jak ludz na razie wiecznie chodze w kapturach, wiec fryzura mało reprezentacyjna za to szyja coraz fajniej się goi. pstryknę cos niedlugo obiecuje

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ----------

ciekawe co nas jutro czeka...kto pierwszy raz zanurzal u was malucha? rodzic czy instruktor?

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

rutinoscorbin a na noc apap. choć i tak najlepszy jest kocyk :P

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

w sklepie byłoby jedno dla chlopcow tez jest duuuuzo. w dziewczynkowych przeraza mnie szufladkowanie: naprawdę z 70% albo i więcej jest rozowe, z księżniczkami, z brokatem...trzeba się sporo nameczyc żeby znaleźć cos INNEGO, bo wszystko takie na jedno kopyto.

hehe nie wiem, mine miała rewelacyjna. wokol ciagle meeeeeeeeee i meeeeee a jeszcze obok rozwrzeszczany kuzyn: paaaatrz Nela to jest kooooza, koza widzisz? patrzy na ciebie. ooo robi kupe, Nela patrz patrz wielbłąd. słyszysz jak robi meeee ta koza? a wielbłąd wacha pupe drugiego, fuuuj. Nelusia fajne zwierzątka? podobają ci się? o kangurek malutki w torbie u mamy. Nela widzisz, widzisz? wsadzcie ja już lepiej do tego wozka. o koza wali rogami w plot. zaraz wam przylozy. Nela widzisz jaki ona ma jezyk? chce mojego paczka. nie dam jej nic. ciooociaaaa postaw ja na nozki" i tak caaaaaaly czas

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ----------

nadrobiłam, wiec tez uciekam. kolorowych

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

a jeszcze, znalazłam calkiem fajne kombinezony, gdyby ktoras chciała:

http://allegro.pl/kr-kombinezon-cool...602752949.html
http://allegro.pl/sliczy-kombinezon-...601979815.html
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...602052314.html
http://allegro.pl/cieply-rozowy-dres...601686096.html
tak, tak, właśnie dla dziewczynek to księżniczki ja jak szukam i obczaję fajne leginsy, czy tunikę, to aż sobie wzdychnę,ze dziewczynkę to fajnie ubierać Ale my też radzimy sobie zawsze się coś wyszpera Największy deficyt u mnie w kurtkach dla chłopca, a bo i coś ciekawego trudno dostać, dla dziewczynki to same płaszczyki itp. to jest tego zdecydowanie więcej, a u nas, nadrukują jakieś auto i po sprawie
A tak jeszcze jak sobie myślę, to z czasem neistety coraz trudniej będzie coś znaleźć w ciuchach, ja juz jak sie trafi to kupuję, bo na większe dziecko to i bardziej zniszczone ;/

A Mały to takim przewodnikiem Nelci był, pewnie sam dumny,ze ma takiego ucznia, co może pokazywać mu świat

Cytat:
Hej kochane!

A moja znajoma dolała rosołu, takiego "dorosłego" do jedzonka Małego, miał 4 miesiace, na cycu tylko, i zakończyło się ostrą biegunką

Cytat:
Hej hej
Ja znowu z doskoku.

To oby spokojny był w kosciele

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

dzień dobry
Stary 2013-10-06, 07:52   #4611
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam do głosowania
głoś oddany

Cytat:

to kto ma moje dziecię? bo moje jest kochane, ale do ideału troszkę brakuje

Cytat:
dobre rozszerzanie diety

Cytat:

mnie to tak bardzo nie przeraża - stara szkoła, ja tak byłam karmiona. lepsze to niż parówki

mąż mnie wysyła na pogotowie dentystyczne, także zapowiada się urocza niedziela..
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 08:19   #4612
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Wow!

Super!

No to super!

Za szybko ten czas leci

Współczuję bólu

Uroczy

Fajny płaszczyk

---
Z grubsza nadrobiłam , W. śpi no to ja też lecę. Dobranoc

Cytat:

masakra mi sie wydaje ze moze umrzec od tego sie nie da ale po to trabia o zdrowym odYwianiu i prEsuwaja niektore wqrzywa czy owoce na wyzszy miesiac zeby nasze dzieci nie byly otylymi dziekamibw przyszlosci cieszyly sie lepsYm zdrowiem taknmi sie wydaje

Cytat:
Napisane przez Justy Pokaż wiadomość
elimaj napisał(a):
> Czekam na odpowiedź na pytanie już bardzo długo! Jeśli Pani Beata nie zna odpowiedi to może się przyznać. Będzie to zawsze milsze niż zupełne pomijanie mnie.

czy p.Beata odpowiedziała na inne posty, a Ciebie pominęła? Nie.

może przez ten czas najzwyczajniej w swiecie nie zagladała z jakichś powodów na forum- w końcu jest zajęta, o czym można przeczytać w nagłówku forum.
a Twój post nie został zignorowany, dostałaś przecież odpowiedzi wizażanek.

zacytowalam ale nie wiem o co chodzi hehhe

Cytat:
ostatnie najlepsze! i kurcze schab z warzywami - jak to dojrzale brzmi! u nas pol polki marchewek, a Michas już wcina taaakie skomplikowane dania chyba musze zacząć ogladac słoiczki po 5 mies.

Dojladnie u mnie to samo m. Juz codziennie musi jesc miesny posilek a ja od cholery marchwwki mam hehhe
M. Wstal o 5 zjadl i spal do 8 z kilkoma pobudkami ale ja tam spalam heh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 08:27   #4613
cloche
Zakorzenienie

sporo naprawde fajnych tytulow do wyboru! moze kilka watkow zalozymy?
Cytat:
Mialam pisac najmniejsxy ale nsjdzielniejszy

swoja droga dawno go nie widzialam :p
najdzielniejszy, bo mial okazje sie wykazac pewnie reszta dzieciaczkow tez by dala rade! strasznie smutno mi tylko, jak patrze, jak niektore mamusie w szpitalu musza sie nakombinowac, zeby dziecko zjadlo... jedna kolezanka Florka to caly ten czas miala sonde zoladkowa, bo nie chciala pic. i byla nadzieja, ze po drugiej operacji zacznie juz ciagnac cos - pare dni byla na flaszce i jej mamusia normalnie tryskala radoscia! a tu nagle bum i znow mloda nie chce ssac... i znow sonda...

no moze faktycznie czas znow zaprezentowac Florka w odslonie pooperacyjnej i "o co ci chodzi matka, ja zadnej operacji nie kojarze"

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Ps gdzie zaginela Kamciatka? Co z maluchem cynamonowej?
nad kamciatka to juz sie daaawno zastanawialam... nic sie nie pokazuje. moze wsiakla w obowiazki?

cynamonowa za to na pewno "wsiakla" w szpitalu. mysle, ze da nam znac, jak juz bedzie po wszelkich diagnozach, operacji. i jak to wszystko przetrawi... to potrzeba troche czasu

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Cytat:
oo, doczytalam. no to juz powinno jakos to leciec! te pierwsze doby to ogromny stresior. wszystko musi sie przyjac, powoli zaczac funkcjonowac... echhh, az mi sie przypomina...............
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 08:47   #4614
axella
Zakorzenienie

GG do axella

My juz na spacerze, spi, jest cieplutko oby wiecej takich dni..

Niech to będzie dobra niedziela

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-06, 09:38   #4615
karota11
Zadomowienie

Cytat:
My juz na spacerze, spi, jest cieplutko oby wiecej takich dni..

Niech to będzie dobra niedziela

za mega dobry humor
my byliśy na 9:00 w kościele i nawet nei wchodziliśy do środka, bo głośniki były włączone i straszzzznnnie miło, takie słońce, aż gorąco w płaszczu
Łapmy dzisiaj energię słoneczną na cały tydzień
Stary 2013-10-06, 10:08   #4616
puchatkowa
Zakorzenienie

Dobry
W sondzie zagłosowałam
Zamówiłam wczoraj L.Księgę dźwięków i 3x Wierszykowo a sobie W Paryżu dzieci nie grymaszą bo też tu polecałyście

To już wiem czemu wczoraj na basenie instruktorka nie pozwoliła Młodej nurkować - bo my pierwszy raz byliśmy a inni już 4x (zajęcia startowały od września)

A do smarowania buźki kupiłam dla L.Hipp krem ochronny na wiatr i niepogodę Sroka polecała to mam nadzieję, że się u nas sprawdzi

Cytat:
haha, teraz to zauważyłam niiieee, nie ma szans
Byłoby zabawnie, znów podobny termin

Cytat:
Dojladnie u mnie to samo m. Juz codziennie musi jesc miesny posilek a ja od cholery marchwwki mam hehhe
M. Wstal o 5 zjadl i spal do 8 z kilkoma pobudkami ale ja tam spalam heh
O a przykładowo ile tej marchewki Ci zeszło? Bo ja samej marchewki to mam 3 słoiczki tylko bo stwierdziłam, że potem daje się już jej mix z innymi warzywkami? Jakby co zawsze zdążę dokupić chyba
Teraz w bertim są obiadki gerbera 4 w cenie 3 - widziałaś

Cytat:
my byliśy na 9:00 w kościele i nawet nei wchodziliśy do środka, bo głośniki były włączone i straszzzznnnie miło, takie słońce, aż gorąco w płaszczu
Weeee a u nas brzydko, szaro, buro i ponuro Nie ma jak nałapać tej słonecznej energii

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 10:20   #4617
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry
W sondzie zagłosowałam
Zamówiłam wczoraj L.Księgę dźwięków i 3x Wierszykowo a sobie W Paryżu dzieci nie grymaszą bo też tu polecałyście

To już wiem czemu wczoraj na basenie instruktorka nie pozwoliła Młodej nurkować - bo my pierwszy raz byliśmy a inni już 4x (zajęcia startowały od września)

A do smarowania buźki kupiłam dla L.Hipp krem ochronny na wiatr i niepogodę Sroka polecała to mam nadzieję, że się u nas sprawdzi

O a przykładowo ile tej marchewki Ci zeszło? Bo ja samej marchewki to mam 3 słoiczki tylko bo stwierdziłam, że potem daje się już jej mix z innymi warzywkami? Jakby co zawsze zdążę dokupić chyba

Weeee a u nas brzydko, szaro, buro i ponuro Nie ma jak nałapać tej słonecznej energii
marchewki zeszlo mi tak z 10 sloikow bo wszystkie owoce potem mieszlam z marchewka np. gruszke, jablko , banan , moj nie zje samego jablka i tych innych co napisalam a z marchewka moj wszystko zje ...
nie widzialam ale jak cenowo wyglada jedne zloiczek/? i jaka gramatura bo boj wciaga poki co 130 ale powinien juz te 190 zjesc , wiec tez 130 daje mucale a 190 daje 130 a to co zostanie na drugi dzien doklaam marchewe hehhe trzeba sobie jakos radzic nie hhe no i moj nie lubi owocow , toleruje soki ale nie chce mu dawac sokow za czesto , chociaz wczoraj kupil tz gerbera, dzika roza, winogrona z malina i w skladzie 100 % soku wiec chyba az tak zle nie jest
u mnie tez szaro i ponuro
aa tez mam ten hipp do twarzy dostalam go w tych prezentach szpitalnych

Axela jak ty na spacerze bylas to ja jeszcze kisilam sie w pizamie heheh

Czytalam co Cynamonowa pisala , trzymam kciuki za malego i sily dla niej duuzo

m

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-06, 10:48   #4618
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
za mega dobry humor
O tak, do srody podobnoma być tak pięknie

Cytat:
Dobry
W sondzie zagłosowałam

Tez inspiruje sie Sroka, choc w jej testach ziololeku nie bylo, a on wcale wody nie ma

Zrobilam mufinki, mloda w krzesle zachwycona ze tyle sie dzieje, na blache 12sztuk zrobilam 3smaki-czekolada z orzechami i migdalami, z polewa z ciemnej czeko, zwykle z wiorkami czekoladowymi, i noooocno cytrynowe z kawalkamu czekolady a na gore lukier
Bede gruba i szczesliwa

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-10-06, 10:55   #4619
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie też szału nie ma z pogodą

Cytat:
Zrobilam mufinki, mloda w krzesle zachwycona ze tyle sie dzieje, na blache 12sztuk zrobilam 3smaki-czekolada z orzechami i migdalami, z polewa z ciemnej czeko, zwykle z wiorkami czekoladowymi, i noooocno cytrynowe z kawalkamu czekolady a na gore lukier
Bede gruba i szczesliwa

mniam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-06, 11:04   #4620
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, do srody podobnoma być tak pięknie

Tez inspiruje sie Sroka, choc w jej testach ziololeku nie bylo, a on wcale wody nie ma

Bede gruba i szczesliwa

Oo mniamm daj z 5 hehhhe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości