|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
super. taka mala rzecz, a tak cieszy. przy zebach albo pierwszym kroczku to chyba będę wyc i wyc hehe
|
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi, jak będziecie sami chodzili na basen to będziecie Małego zanurzać? |
|
|
|
|
#4593 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogę się doczekać, az Nela usiądzie, ruszy w swiat - będziemy mogly poszaleć.
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko puściło bąka giganta
no i urządza sobie imprezę ![]() zgasiłam lampkę nocną, może zaśnie ![]() spadam, dobranoc |
|
|
|
#4596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec pewnie stad ta zabawa...i masz racje - ciuszków ma naprawdę dużo, a takich na później to już w ogole...tyyyle cudnych plaszczykow, sukienek. dwie ogromne walizki pelne angielskich cudeniek a ciucholand i tak kusi ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
dzisiaj była bardzo powazna, szymek probowal ja zaczepiać, ale nie dala się sprowokować do lobuzowania odwiedziliśmy ranczo ze zwierzątkami (kozy, alpaki, wielbłądy, zebry, kangury) - oczywiście aparat został w domu i fotki mam w komórce wszystkie kozy na widok pączka (szymek wcinal) robily meeeeee, a Nela miała największe oczy jakie u niej widziałam ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
teraz już z gorki. Adas wezmie przykład z Flo i migusiem dojdzie do pełni sil.---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...gode.html#more |
||||
|
|
|
#4597 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#4598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uświadom meza, ze to tak nie działa. według mnie on boi się, ze sobie nie da rady...pozwol mu częściej zajmować się mala. wyskocz do sklepu po smietane, niech siedza razem. zapakuj do wozka i powiedz, ze boli cie glowa, niech ida na 30 min...prowokuj takie sytuacje, a zobaczysz, ze swietnie dadza sobie rade. Cytat:
|
||
|
|
|
#4599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla dziewczynek jest zawsze więcej ciuszków i fajniejsze ![]() Ale ja zawsze jak trafie na dobre przeceny to upoluje tez troche i to 2zł, to 3zł, to 4zł, to 3,5 zł i przy kasie i tak 60zł ale torba ciuszków ![]() co do zwierzątek, to ciekawe co takie dzieci sobie myslą bo podchodzi taka koza do nich i przecież nie wiedzą co to
|
|
|
|
|
#4600 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uroczy ![]() Cytat:
--- Z grubsza nadrobiłam , W. śpi no to ja też lecę. Dobranoc |
||||||
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
Jenny się napracowałaś
tyle nadrobić ![]() Dobranoc |
|
|
|
#4602 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
słodko wygladaja takie male dzieci w męskich budrysówkach ---------- Dopisano o 00:30 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
swoja fotke wstawie jak wreszcie będę wygladac jak ludz za to szyja coraz fajniej się goi. pstryknę cos niedlugo obiecuje ![]() ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
a na noc apap. choć i tak najlepszy jest kocyk :P---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
dla chlopcow tez jest duuuuzo. w dziewczynkowych przeraza mnie szufladkowanie: naprawdę z 70% albo i więcej jest rozowe, z księżniczkami, z brokatem...trzeba się sporo nameczyc żeby znaleźć cos INNEGO, bo wszystko takie na jedno kopyto.Cytat:
---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- nadrobiłam, wiec tez uciekam. kolorowych ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- a jeszcze, znalazłam calkiem fajne kombinezony, gdyby ktoras chciała: http://allegro.pl/kr-kombinezon-cool...602752949.html http://allegro.pl/sliczy-kombinezon-...601979815.html http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...602052314.html http://allegro.pl/cieply-rozowy-dres...601686096.html |
|||||||
|
|
|
#4603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja niedawno się rejestrowałam![]() Moje dziecko nie chce spać buuu ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:18 ---------- Cytat:
do fryzjera 3 tygodnie się prosiłam![]() Bardzo fajne to przysłowie ![]() ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- [QUOTE=diabli;43144512 przeczytałam pogrubione i mysle PIZZE jadl? ![]() [/QUOTE] ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Szukam jakiegoś fajnego przepisu na kaszę jaglaną na śniadanie...chciałam sobie zrobić ale same pulpeciki znajduję Poleci coś ktoś?---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Złożyłam zamówienie w Arosie, 82 zł chyba odłączę sobie internet
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane!
Wiecie co się dowiedziałam? Znajomej synek ma 2 miesiące a już zostaje karmiony rosolkiem na skrzydelku zasypywanym kasza manna, zupka z ryżem:banghead: Axela to straszne z tym pożarem! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja znowu z doskoku. Tz dzisiaj o 6 rano wyjechał i nas zostawił ![]() Miał wczoraj jechać, ale nie umielismy sie rozstać ![]() Rodzice strasznie sie cieszą ze bedą miało jeszcze trosKe swoją córeczkę i wnuka ![]() Mały o 4 jadł cyca, potem zasnął i obudził sie by pożegnać tatusia. Teraz lulan go w wózku, moze chwilke przytnie komara. Na 10.30 idziemy do Kościoła ![]() Widzę ze juz wątek wykanczacie.. Nie mogę sie zdecydować na który tytuł zagłosować
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
Kurcze ja nie umiem sobie tak zorganizować dnia...ostatnio w Kościele byliśmy 14 lipca na chrzcinach Heli a tak to w niedziele najczęściej nam zakupy wypadają, gotowanie, większe sprzątanie Mieliśmy na basen jechać, ale zapomniałam zadzwonić
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o konsekwencjach ktoras slyszala? Bo ja niee Moze to wszystko o wprowadzaniu itd to jakis mit, te dIeci jedza i zyja? Moze po porodzie trzeba zaserwowac schabowego z ziemniaczkami i kapusta. Dlatego mlode placze bo zamiast jedzenia ma mleko? :p zart oczywiscie ale glhpota powala, z drugiej strony tym dzieciom nic nie jest. Nie slyszalam nigdy w tv "2mc niemowle zatrute danonkiem" niewiem co o tym myśleć Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co nie znaczy, że to jest dobra dla dziecka. No w końcu nikt sobie tego nie wymyślił tylko ciągle są przeprowadzane badania, analizy przez ludzi, którzy się na tym znają.Ale możliwe że nasze wnuki już od 2 miesiąca będą mieć rozszerzaną dietęwłaśnie danonkiem
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4610 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jak szukam i obczaję fajne leginsy, czy tunikę, to aż sobie wzdychnę,ze dziewczynkę to fajnie ubierać Ale my też radzimy sobie zawsze się coś wyszpera Największy deficyt u mnie w kurtkach dla chłopca, a bo i coś ciekawego trudno dostać, dla dziewczynki to same płaszczyki itp. to jest tego zdecydowanie więcej, a u nas, nadrukują jakieś auto i po sprawie ![]() A tak jeszcze jak sobie myślę, to z czasem neistety coraz trudniej będzie coś znaleźć w ciuchach, ja juz jak sie trafi to kupuję, bo na większe dziecko to i bardziej zniszczone ;/ A Mały to takim przewodnikiem Nelci był, pewnie sam dumny,ze ma takiego ucznia, co może pokazywać mu świat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- dzień dobry
|
|||
|
|
|
#4611 | ||
|
Zakorzenienie
|
głoś oddany
![]() Cytat:
![]() dobre rozszerzanie diety Cytat:
![]() mąż mnie wysyła na pogotowie dentystyczne, także zapowiada się urocza niedziela..
|
|
#4612 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
masakra mi sie wydaje ze moze umrzec od tego sie nie da ale po to trabia o zdrowym odYwianiu i prEsuwaja niektore wqrzywa czy owoce na wyzszy miesiac zeby nasze dzieci nie byly otylymi dziekamibw przyszlosci cieszyly sie lepsYm zdrowiem taknmi sie wydaje Cytat:
zacytowalam ale nie wiem o co chodzi hehhe Cytat:
Dojladnie u mnie to samo m. Juz codziennie musi jesc miesny posilek a ja od cholery marchwwki mam hehhe M. Wstal o 5 zjadl i spal do 8 z kilkoma pobudkami ale ja tam spalam heh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4613 | ||
|
Zakorzenienie
|
sporo naprawde fajnych tytulow do wyboru! moze kilka watkow zalozymy?
![]() Cytat:
pewnie reszta dzieciaczkow tez by dala rade! strasznie smutno mi tylko, jak patrze, jak niektore mamusie w szpitalu musza sie nakombinowac, zeby dziecko zjadlo... jedna kolezanka Florka to caly ten czas miala sonde zoladkowa, bo nie chciala pic. i byla nadzieja, ze po drugiej operacji zacznie juz ciagnac cos - pare dni byla na flaszce i jej mamusia normalnie tryskala radoscia! a tu nagle bum i znow mloda nie chce ssac... i znow sonda...no moze faktycznie czas znow zaprezentowac Florka w odslonie pooperacyjnej i "o co ci chodzi matka, ja zadnej operacji nie kojarze" ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- nad kamciatka to juz sie daaawno zastanawialam... nic sie nie pokazuje. moze wsiakla w obowiazki? cynamonowa za to na pewno "wsiakla" w szpitalu. mysle, ze da nam znac, jak juz bedzie po wszelkich diagnozach, operacji. i jak to wszystko przetrawi... to potrzeba troche czasu ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
My juz na spacerze, spi, jest cieplutko
Niech to będzie dobra niedziela ![]() Sent from my HTC Vision using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za mega dobry humor ![]() my byliśy na 9:00 w kościele i nawet nei wchodziliśy do środka, bo głośniki były włączone i straszzzznnnie miło, takie słońce, aż gorąco w płaszczu ![]() Łapmy dzisiaj energię słoneczną na cały tydzień
|
|
|
|
|
#4616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() W sondzie zagłosowałam ![]() Zamówiłam wczoraj L.Księgę dźwięków i 3x Wierszykowo a sobie W Paryżu dzieci nie grymaszą bo też tu polecałyście ![]() To już wiem czemu wczoraj na basenie instruktorka nie pozwoliła Młodej nurkować - bo my pierwszy raz byliśmy a inni już 4x (zajęcia startowały od września) ![]() A do smarowania buźki kupiłam dla L.Hipp krem ochronny na wiatr i niepogodę Sroka polecała to mam nadzieję, że się u nas sprawdzi ![]() Byłoby zabawnie, znów podobny termin ![]() Cytat:
![]() Teraz w bertim są obiadki gerbera 4 w cenie 3 - widziałaś ![]() Cytat:
Nie ma jak nałapać tej słonecznej energii
|
||
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie widzialam ale jak cenowo wyglada jedne zloiczek/? i jaka gramatura bo boj wciaga poki co 130 ale powinien juz te 190 zjesc , wiec tez 130 daje mucale a 190 daje 130 a to co zostanie na drugi dzien doklaam marchewe hehhe trzeba sobie jakos radzic nie hhe no i moj nie lubi owocow , toleruje soki ale nie chce mu dawac sokow za czesto , chociaz wczoraj kupil tz gerbera, dzika roza, winogrona z malina i w skladzie 100 % soku wiec chyba az tak zle nie jest u mnie tez szaro i ponuro ![]() aa tez mam ten hipp do twarzy dostalam go w tych prezentach szpitalnych ![]() Axela jak ty na spacerze bylas to ja jeszcze kisilam sie w pizamie heheh Czytalam co Cynamonowa pisala , trzymam kciuki za malego i sily dla niej duuzo ![]() m
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zrobilam mufinki, mloda w krzesle zachwycona ze tyle sie dzieje, na blache 12sztuk zrobilam 3smaki-czekolada z orzechami i migdalami, z polewa z ciemnej czeko, zwykle z wiorkami czekoladowymi, i noooocno cytrynowe z kawalkamu czekolady a na gore lukier ![]() Bede gruba i szczesliwa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

super. taka mala rzecz, a tak cieszy. przy zebach albo pierwszym kroczku to chyba będę wyc i wyc hehe

żeby wszystkie mniejsze i większe problemy poszły sobie w cholerę! 

Ja do młodej "gdzie jest kupa" a ona do mnie "hiii 
teraz już z gorki. Adas wezmie przykład z Flo i migusiem dojdzie do pełni sil.
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a tak to w niedziele najczęściej nam zakupy wypadają, gotowanie, większe sprzątanie