|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
pokaze wszytskie poprawki i szpachle na aucie ![]() Cytat:
A ja dzisiaj zrobila Wojtusiowi gofry na kolacje, zrobilam leniuchy na jutro i diete szlag trafil bo objadlam sie i tego i tego : mdleje: Cytat:
Cytat:
o widze ze lubisz bawic sie w przebieranki A tz to Pan Sniezynek czy renifer?Cytat:
Cytat:
teraz bedzie wchodzic nowe Q7 Ostatnio zakochalam sie w Mercedesie E250 coupe tez ![]() Jak sie bawic to sie bawic ![]() Laski glosowac bo nie nadazamWas czytac a glosowanie nie rusza sie ![]() Lece nadrabiac dalej
|
|
#1412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
A ja bym chciała WV Touareg
Może uda się za jakiś czas w leasing ![]() Kurcze zaraz północ a ja mam ochotę na czekoladę. Jeść?
|
|
#1413 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1414 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moze kiedyś w klubie napisze wiecej o mojej tesciowej. Teso - daj znać co z siersciem czy padalec przylazl
|
|
|
#1415 |
|
Wtajemniczenie
|
Zjedzona
![]() Idę do łóżka tłuszczyk zawiaząć ![]() Surka to ty pisałaś że przekopiujesz swoje posty z wszystkich wątków żeby zrobić pamiętnik dla Lili? Zgapiam pomysł wiem że ekstremalne zajęcie bo jest tego sporo ale to jedyny moment (roczny macierzyński) kiedy mogę wygospodarować na to czas. Tak więc wykopaliska czas zacząć
|
|
#1416 |
|
Wtajemniczenie
|
Nosilam Miśka do odbicia po jedzeniu i tak sobie źle postawiłam nogę, że nie mogę na nią stanąć
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1417 | |||||
|
Konto usunięte
|
U mnie dzisiaj była mama, to skoczyłam na zakupy dzieciowe, nie kupuję już praktycznie nic dla siebie, wszystko dla Małego. I sprawia mi to chyba większą frajdę
Kupiłam mu 2 kombinezonki w Kerfurze (z czego jeden za 15 zł!), mama mi kupiła wcześniej również, ale za duże i musiałam coś na szybko jeszcze dokupić. Bluzę, paputki, pajacyk welurowy i inne jakieś drobiazgi.No a sobie krem, mam pytanie - czy przy kp też są jakieś składniki kremowe zabronione? Ten ma kwas salicylowy i się zastanawiam, czy można... Teraz obudziłam się, bo przysnęłam przy Młodym, odciągnęłam i czekam, aż się Panicz obudzi. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję dolegliwości Może zrób Lilo morfologię, jak się tak stresujesz? My szczepimy chyba we wtorek i też już się trzęsę na myśl... Cytat:
![]() Ja też zamawiam Mikołaja Uwielbiam czekoladowe lizaki I siedzę i głosuję. Cytat:
I jeszcze się nie zaśmiał. Cytat:
Jeszcze obowiązek spania Mela a stymulujesz też piersi "na sucho"? Tzn. jak nic nie leci? Ja zawsze tak robię i po chwili jeszcze mam niezły strumień. |
|||||
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam I nocne karmienie. Zaraz ide ponownie odciagac. Jak sie stymuluje na sucho?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 02:29 ---------- Poprzedni post napisano o 02:16 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1419 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zamiast spac to ja wizazyk czytam a rano będę jak z krzyza zdjeta Nareszcie zaczelismy proszenie na chrzciny - dziś moi rodzice i brat z rodzina (chrzestny Justysi). Jutro tzn już dziś moja chrzestna z mezem i dzieciakami. Chrzcimy niunie 27 października. Sala zamowiona jadłospis ustalony do księdza w ostatnim tygodniu mamy się zglosic, jeszcze tylko fotografa musze umowic, stroje pokupować i wsio. Niunia od dwóch dni jest strasznie grzeczniutka a na początku tygodnia była taka ze już po dwóch dniach miałam ochote strzelic sobie w leb ale podejrzewam ze miała kłopoty z brzuszkiem bo wysypalo ja na buziuni i cos ja uczulilo mysle ze pomarancze w soku a to nie było obojętne dla jej brzuszka.Spodobalo jej się lezenie na macie na podłodze. Usmiecha się cudnie, gaworzy i na szczęście potrafi się zajac sama sobą ![]() Mateuszek dumny bo dalam mu pare razy potrzymać Justysie na raczkach i dzisiaj u dziadkow pekal z dumy jak ja trzymal Ide spac. Dobranoc.
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka, to faktycznie wieczór mycia głowy jest u Ciebie pracowity
3 razy w tygodniu Myjesz głowę? Zazdroszczę![]() Jeśli chodzi o auta na giełdzie, na dodatek sprowadzane z Niemiec, to ogólnie prawda często jest taka, że Polak potrafi przywieźć od sąsiadów przystanek autobusowy i wyklepac go na dany model. No zdolni jesteśmy po prostu ![]() Perse, te kombinezony z Carrefoura to takie zimowe już? Chcę jakiś kupić na zimę, ale jak widzę te ceny mnie zalewa... Chyba muszę skoczyć do factory outlet, tam jest smyk. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1422 |
|
Zadomowienie
|
Mela, Surka, Aga - sliczne Wasze coreczki!!
Sam, fajny krolik z Aleksa A na zdjeciu rzeczywiscie wyglada na sniadego Oliath, zdrowka dla Lilo ![]() U nas drugie karmienie i spimy z Edziem od 20.00, nadrabiamy wczorajszy dzien bez snu ![]() Na urodziny TZ wybyl sam, a my sie wysypiamy. Edziu nadal zakatarzony :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
II katmienie, zaraz odciaganie. Ale jestem niedospana.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1424 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chwilke nawet jak nic nie leci. To tak jak dziecko ciumka sobie pierś. Mnie czasami po tym udaje sie jeszcze dobre 40,50 odciągnąć. Cytat:
Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#1425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witam sie, moje dziecko zrobilo mi psikusa i zamiast na jedzenie wstalo pogadac i tak 20 minut juz prawi w tym lozeczku sam do siebie
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Mała jak zwykle kolka od 4.30. Po godzinie nie wytrzymałam i wziełam ja na przewijak co by rurke windi zaaplikowac. Małe lezy wierzga nóżkami ulało sie bidulce i zaczeła kaszlec i w tym momencie poszedł pierd. Wyraz ulgi na jej małej bużcie bezcenny Musiałam sie podzielic ta radosna nowina.Teraz sobie lezymy w łóżeczku i jeszcze spróbujemy zakimac. Agrafka oby z noga było ok. |
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
Moja poszła spac o 8, ale całą noc się wierci, kręci, nogami rusza. Oczy ma zamkniete, niby spi, ale tak nie spokojnie że nie wiem co robić z nią. Cyc co 2 godziny i powrót do wierzgania. O 5 wzięłam ja na ręce i tak kimam z nią.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Zgadza się, u nas wierzganie oznacza: pierdka, beka lub bąka
![]() Dzień dobry ![]() jeszcze jedna taka noc i poranek i stwierdze ze zmierzamy ku jakiejśregularności. Po kąpieli karmienie, w nocy jedno, pobudka o 6-6.30, kupa 7 - 7.30, nawet by mi to pasowało Jeszcze w dzien zeby się wyregulowało ale to chyba za wczesnie ![]() Od wczoraj Antek bierze samą D3. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Co się dzieje z MARGOSIĄ??? ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
Ja miałam kiedyś taki zamysł zeby wszystkie nasze rozmowy spisać, ale to dopiero robota
|
|
|
|
|
#1431 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Nie wstawalam do małej ani razu a padam na twarz. Nie żeby tak ładnie spała TZ się zaoferował. Nawet dostałam propozycje żebym poszła spać do drugiego pokoju ale ja bez męża nie sypiam![]() Maja jadła już o 1, potem 4 i od 8 już nie śpimy. Jak na moją córkę to dużo tych pobudek. Teraz ja pije kawke a Maja na kolanach u taty ciśnie kupala
|
|
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
My u ciotki. Maly spi juz od 2h , ale cos chrapie mi w dupe jeza :/ Ofc zostal skokoniony bo sie wlasnie wierzgal i nie mogl usnac. I wierzganie to moze byc nie panowanie nad konczynami i wtedy kokon pomaga. Wzielam ze soba kojec. Swietna sprawa. Maly spi jak w lozeczku, a z boku mam jeszcze do tego przewijak, jest swiatelko i sa muzyczki i odglosy strumyczkow i ptaszkow cwierkajacych. Samemu mozna zasnac ![]() Dobra karuzela powinna miec tak wygiety palak zeby te miski sie niego obcieraly i wtedy sie poruszaja. Moja wlasnie tak ma i misie sie ruszaja. Jestem mega zadowolona bo nie raz uspilo to malego. Mdli mnie cos jakos. Nie wiem od czego i nie moge zasnac cos ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1433 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse brawo za zakupy
![]() Katerin przygotowania do chrztu poszły u Ciebie pełną parą:brawo: Jakierka żeby już Edziowi przeszedł katar Noga nie spuchla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Hej zabki
dopiero co komputer dorwałamW piatek posiedziała u nas sąsiadka z córeczką a wczoraj robiłam porządki,zajmowałam sie Laurą bo Tz sie pochorował.Boje sie ze ją zarazi Wogóle moje dziecko obudziło sie dziś MEGA wypoczete Wczoraj zasneła na spacerze o 15 i o 19.30 ja zbudziłam przy przebieraniu.Spała jak zabita.Ale musiałam ją ruszyc bo sie juz martwiłam no i nie chciałam zeby w sikach kimała tak długooo Jak sie zbudziła to ja wykapałam i..poszła dalej spac.Spała do 5,zasneła przy cycku i az do 8 kimaaaa.Zbudziła sie i jeszcze godzinke do siebie gadała
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
hejooo
Widzialyscie ze w tesco jest mata niemowleca lamaze jeziorko za 134,99 jakby ktoras myslala o czyms takim - oferta wazna do 16 pazdziernika lub do wyczerpania zapasow.
Nigdy nie odbieraj nikomu nadziei ! Może to jedyne co mu pozostało ! 12.06.2010![]() Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2013-10-06 o 09:26 |
|
|
|
#1436 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
narazie mam tez wlasnie forda focusa 2009 i jest spoko oprocz kabelkow od czujnikow pod fotelem kierowcy bo kazdorazowe ruszenie fotelem powoduje zapalenie sie kolejnej lamki na desce rozdzielczej teraz jezdze caly czas z zapalona lampka od poduszki powietrznej. ... Cytat:
Mielismy fajne zdarzenie w usa jak wracalismy do polski i chcielismy sprzedac auto honde accord 91. z manualna skrzynia biegow, stan super, przebieg jak na stany super, ale kazdy kto podchodzil do niej i zagladal do srodka to rezygnowal bo miala manualna skrzynie biegow i nikt nie potrafil ja jezdzic koncu trafil sie kupiec ale dluugo to trwalo.. A VW Touareg jest super i w sumie tez moze byc My po nocce jak zwykle do d..py Kiedy on sie unormuje... bo za kazdym razem inaczej i za kazdym czeste pobudki
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-06 o 09:30 |
||
|
|
|
#1437 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogóle to mam mętlik w głowie.Pielegniarka mi radzi zeby juz w 4 mies. cos podac,ja czytam ze przy kp po ukonczeniu 6 miesiąca. I sama juz nie wiem kiedy te warzywko Laurce zapodac? ![]() Cytat:
bedzie dobrze.Cytat:
![]() Cytat:
jestesmy z Wami!!!!!!!! Juz po wszystkim i bedzie tylko lepiej i lepiej ![]() Cytat:
pieknie kruszynka rosnieCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43145358]Moim marzeniem tez Q7
narazie mam tez wlasnie forda focusa 2009 i jest spoko oprocz kabelkow od czujnikow pod fotelem kierowcy bo kazdorazowe ruszenie fotelem powoduje zapalenie sie kolejnej lamki na desce rozdzielczej teraz jezdze caly czas z zapalona lampka od poduszki powietrznej. ... [/QUOTE] mja tam lubie fordy - maja fajna linie. A focusy zawsze mi sie podobaly - TZ ma kobiaka i mam nadzieje, ze po nowym roku go odziedzicze
|
#1439 |
|
Wtajemniczenie
|
Rocky- po 4 mc przy kp powinno się zacząć wprowadzac gluten. A co do pozostałych to my zaczniemy powoli cos wprowadzać w 5 tez. Pediatra nam powiedziala ze możemy, ale nie trzeba i jak chcemy to mozna poczekac do 6 miesiaca
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(także co całą noc od 20 ją brzucho bolało na kupkę?? (próbowałam masować, kolanka do brzuszka itp, ale nic nie pomogło. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

pokaze wszytskie poprawki i szpachle na aucie 
położony ma kocyk pod szafką na której stoi tv i tam się bawimy i któregoś dnia patrze on oczy do tyłu i się cieszy, zastanawiałam się co on tam widzi
położyłam się koło niego a on oglądał tv 

A tz to Pan Sniezynek czy renifer?

, zanika mi mleczko ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

12.06.2010

dopiero co komputer dorwałam
pieknie kruszynka rosnie
cholery dostaje, bo to wcale nie jest tak, że nagle rzuciłam się na syf, ja chce właśnie jeść zdrowo i pożywnie, ale przy super eliminacyjnej diecie kp nawet tego bym nie mogła. Nie ważne, że Alik rzuca się jak owsik przy karmieniu i połyka mleko z powietrzem pół na pół, dzięki czemu męczą go bączki, nie ważne, że od nadmiaru bodzców może być marudny, że np. nie może zasnąć i popłakuje, nie, to wszystko tylko moje jedzenie: