Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-07, 18:17   #1231
aaby
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
ooooo..nie uwierzycie...robiłam siusiu i usłyszałam takie "plum" patrze a tam jakaś grudka pływa....to chyba też ten czop. Ale nie dużo więc nie panikuje.
Chyba tylko Ninozaurowi tak dobrze w brzuchu, że nic się nie dzieje

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:18   #1232
Dzastin08
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Od południa mi net nie działał,dopiero niedawno Tż zadzwonił na infolinię techniczną i po 30minutowej rozmowie zadziałał...

Rybka, gratuluję!!!!!!!!!

Witam nową mamusię

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:20   #1233
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jejku Wam czopy odchodzą, skurcze macie, a ja mam 9 dni do TP i nic nawet lekarz jak mnie badał to mówił że wcześniej to raczej się nie mam co nastawiać
Eee tam tak po troszeczku będzie sobie odchodziło, ja się w kolejkę nie chcę wciskać
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:22   #1234
iskra75
Raczkowanie

Booooziu byłam na wątku do południa a tu 15 str nadrabiania
Rybka, Trele GRATULACJE... czekamy na fotki

My byliśmy dziś na wizycie.. martwiłam się bo miałam ostatnie dni mega twardniejący brzuchol.. ale na szczęście wszystko super Gin pow że jak na ten czas ciąży szyjka super więc i ja się uspokoiłam kazał na wieczór brać nospę forte żeby lepiej spać
Antoś waży 2232 g w 32t5 <poproszę o dopisanie> więc pewno kawał chłopaka będzie Niestety, nadal dupka w dole... jak do kolejnej wizyty nie fiknie to pewno już tak będzie i będzie CC... choć ostatnio miałam wrażenie że się odwrócił..bo zgaga minęła, rwa też mniej dokucza no i naprawdę czułam czkawkę nisko w podbrzuszu... zobaczymy co ma być to będzie Kolejna wizyta 28.10 g. 13 z USG + wymaz GBS - poproszę o dopisanie
Stary 2013-10-07, 18:26   #1235
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
My byliśmy dziś na wizycie.. martwiłam się bo miałam ostatnie dni mega twardniejący brzuchol.. ale na szczęście wszystko super Gin pow że jak na ten czas ciąży szyjka super więc i ja się uspokoiłam kazał na wieczór brać nospę forte żeby lepiej spać
Antoś waży 2232 g w 32t5 <poproszę o dopisanie> więc pewno kawał chłopaka będzie Niestety, nadal dupka w dole... jak do kolejnej wizyty nie fiknie to pewno już tak będzie i będzie CC... choć ostatnio miałam wrażenie że się odwrócił..bo zgaga minęła, rwa też mniej dokucza no i naprawdę czułam czkawkę nisko w podbrzuszu... zobaczymy co ma być to będzie Kolejna wizyta 28.10 g. 13 z USG + wymaz GBS - poproszę o dopisanie
Super, że wszystko ok!
Antoś kawał chłopaka I też uparciuch jak Nina... Coś tym naszym dzieciakom niewygodnie do góry nogami

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:27   #1236
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Super, że wszystko ok!
Antoś kawał chłopaka I też uparciuch jak Nina... Coś tym naszym dzieciakom niewygodnie do góry nogami
haha też bym nie chciała na głowie stać
Stary 2013-10-07, 18:30   #1237
Kociak85
Zadomowienie

Rybko, GRATULACJE Niech Kacperek rośnie zdrowo!

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Maomami, ja myślałam, że przy żadnych grzybkach nie mozna bunga bunga, gdyż na partnerze mogą grzybki zostać. I zawsze gin mi mówił, że partnera też trzeba przeleczyć, a z bubga bunga poczekać 3 dni do końca kuracji. Wtedy można. Ale może to zależy od hodowli?

wybacz, ale jak o hodowli przeczytałam to już padłam

Dziewczyny, co Wy szalejecie z tymi czopami?

Złożyłam spór do allegro. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Facet niby jest uprzejmy w tym wszystkim, ale się upiera, że on może jedynie złożyć reklamację. Zaproponował mi 15% upustu, ale mu napisałam, że niepotrzebny mi upust, bo do tego czasu i tak będę musiała kupić sobie już nowy sweter. Zobaczymy jak mi pomoże i czy w ogóle allegro.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 18:34   #1238
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

za wizytę kawał chłopaka z Antosia no i uparciuszek

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:35   #1239
Kabriela
Zadomowienie

Rybko gratulacje dla ciebie i oczywiście Twojego małego szczęścia!!!!!!!

Witam też nową Mamę, super, że jest nas coraz więcej, będzie weselej, hiihi.

A mój mąż wyobraźcie sobie właśnie pojechał po kubełek kfc, stwierdził, że nie może patrzeć na mnie jak się męczę myśląc od miesiąca czy mam go zjeść czy nie....
hihihi, obawiam się, że zastosował świetny kamuflaż zwalając na mnie, że to ja chce zjeść kurczaka...

Edytowane przez Kabriela
Czas edycji: 2013-10-07 o 18:38
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:36   #1240
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
To teraz ja!
Maja przyszla na swiat dzis zaraz po 8.00 .
Wazy 4.110 kg I dostala 10pkt. Jest najiekniejsza na swiecie
Ja czuje sie dobrze , nacieli mnie na wszystkie mozliwe sposoby , ale udało sie urodzic SN. niestety ssak byl tez potrzebny . Wychodzimy jutro rano
Szczerze Wam powiem ze wypbrazalam sobie to tysiac razy gorzej
GRATULACJE!!!! Musiała mamie popsuć plany Super, że nie się pospieszyła i sama chciała wyjść

Cytat:

Napisałam do Rybki : już urodziła. Kacperek ma 54 cm i waży 3600 Aha i mały jest w inkubatorze narazie. Póki co więcej informacji nie mam
GRAGTULACJE !!!! Super, że Kacperek już jest. Teraz już będzie tylko lepiej!!!

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

napisałam TŻ smsa ze musze na kolanach szorować panele w pokoju małej bo są farbą pochlapane a trochę się boję żebym i ja nie musiała na porodówkę lecieć a ten mi odpisuje że trudno jak urodzę to urodzę rano to zaczął panikować a teraz każe mi rodzić
Faceci!!! Ja jak sprzątam i mówię, że brzuch mi twardniej to każe mi odpoczywać, ale jak przedwczoraj się ze mną kłócił to już nie martwił się, że stres może przyspieszyć poród. Później nawet się nie zapytał jak się czuję!! A i jeszcze tekst, że jestem nieodpowiedzialna bo w ciąży jestem i histeryzuje, sama się nakręcam. Ale, że to jego wina i on jako ten w normalnym stanie powinie wiedzieć, że nie może mnie denerwować.

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Witam serdecznie!
Czy przyjmiecie do grona jeszcze jedną mamuśkę? Podczytuję Was już jakiś czas i co prawda niedługo końcówka (dziś mam 33t3d), ale będzie mi miło z Wami popisać.

Gratuluję świeżo upieczonym Mamom
Witaj

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Normalnie do dupy dzień...
wnerw mam aż krew się gotuje.

Pełno garów do mycia.
Jeszcze więcej prania.
Wszystko zasługa tż, jak on wszystko brudzi i paprze, nie wiem co będzie jak się na swoje wyprowadzimy, wszystko mi do jasnej ciężkiej cholery pójdzie na płacenie ranunków za prąd, gaz i wode, tutaj się nie przejmuje rachunkami bo są dzielone i nikt nie zwraca uwagi na to co i jak...

normalnie z torbami pójde, a nie idzie mu przetłumaczyć żeby zwracał uwage co i jak, żeby oszczędzać (1 ręcznik papierowy wystarczy żeby wytrzeć buzie, a nie psia mać 5 na raz) bo "po co się stresować i ograniczać"....

no tak, zupełnie zapomniałam że na milionach śpimy

aaaaaaaaaaa

8 kubków kawy na blacie odstawione do mycia, żaden nie mój, z każdego pół wypite i sru, wszystko do zlewu.

ech.
Skąd ja to znam. U mnie jest to samo. Po co myć szklankę skoro można wziąć czystą, a tę brudna zostawić na stole. Talerze też wszystkie trzeba wykorzystać. Po co jedzenie z powrotem chować do lodówki, jak mogą leżec na blacie w kuchni. Po co to wszystko robić skoro ma się sprzątaczkę!!!! No, ale komentarz, że jest syf trzeba wygłosić. O praniu już nie wspomnę. On takiego urządzenia nie zna.

W końcu Was nadrobiłam. To się dziś porobiło.
Ja byłam dziś na wizycie i w końcu jakas kompetentna Pani wpisała mi prawidłowe tygodnie. Miałam pobierany wymaz z pochwy za który musiałam zapłacić 30 zł. Badania wyszły mi OK. Myślałam, że może zmierzy mi dziś małego, ale nie zrobił mi USG Podczas badania bolała mnie piczka i dziś powiedział, że mam przekrwioną. Już nie mam żadnej ukrytej infekcji, ale na szczęście przepisał mi globulki. Wzięłam dziś również rozpiskę z tym co mam wziąć ze sobą do szpitala. Będę mogła pakować torbę. Oczywiście musiałam poczekać dwie godziny na wizytę no i słyszałam wyraźne tętno małego. Następna wizyta 7 listopada.
Dziś dostarczyli mi pralkę, ale czekam na męża, żebyśmy mogli ją zamontować. O dziwo trafili do mnie bez problemu
Stary 2013-10-07, 18:37   #1241
maomami
Wtajemniczenie

Ja dzisiaj na pocieszenie też sobie pozwoliłam na fast foody i wylądowaliśmy w macu, a jeszcze kupiłam czekoladę i chipsy. Ale póki co nie wiem na co się zdecydować

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 18:47   #1242
Asist22
Rozeznanie

Zostało mi 50 dni do porodu!!!! Kiedy to minęło????
A i jeszcze dziś rano przed wstaniem miałam najpierw kilkusekundowy ból okresowy, za kilka minut jedno kilkusekundowe kłucie tam na dole i za jakiej 3 min. drugie. I od tamtej pory nic. Nie mówiłam o tym ginowi bo stwierdziłam, że na tym etapie to coś normalnego.

A i co do rodzaju porodu to ja zdecydowanie jestem za sn. Nie chcę cesarki, no chyba, że nie będzie innego wyjścia.
Stary 2013-10-07, 18:55   #1243
sorento
Rozeznanie

Nadrobiłam Ale się dzieje!

Rybko, gratulacje ogromne i mocne kciuki za serduszko Kacperka !!

rusalka12, iskra za wagę maluszków

dzidziadziumdzia jak tam Wituś??? Przeszedł kaszelek??? A ta pielęgniarka niepoważna całkiem!!!
za poprawę nastroju!!

nemosku ja też o Tobie myślałam
Żeby siły wróciły i ćmienie przeszło bez fenka
A zdjęciami się nie przejmuj, tzn jak znajdziesz to chętnie zobaczę a jak nie to jak się zawezmę to poszukam sama na wcześniejszym wątku

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Widzę, że piszecie o porodach więc może ja się wtrące troszkę i opowiem o swoich? W końcu jestem wieloródką na tutejszym forum. )
powiało optymizmem z Twoich opisów Ale fajnie się Wam ułożyło, 2 chłopaków, 2 dziewczynki

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Postępy u nas nawet ładne, malutka waży w 32 tyg 1.7 kg a mały 2 kg
prawdopodobnie cesarka 31 października mam zalecenie zeby rodzic w szpitalu referencyjnym o III stopniu, czyli Katowice Ligota albo Ruda Śląska Godula (musze podpytać bo chyba RYBA jest na Goduli) dlatego, że tam są patologie noworodka, a moje maluchy mają oboje problemy z nerkami ale póki co sie nie stresuje, bo nie chce im zaszkodzić, po porodzie bedziemy sie martwic.
I niby cesarka 31, ale oba polozone juz główkowo, wiec nie wiem czy nie beda czekac na naturalne rozpoczęcie akcji
za wagę maluszków I żeby nereczki dało się szybko wyleczyć A Twoja waga- wow 7 kg przy 2 dzieciątkach w brzuszku Co do wózka popieram Twój wybór, bardziej praktyczny w prowadzeniu przede wszystkim i jakoś bardziej mi się podoba, widziałam na żywo 2 ostatnio z maluchami w środku i wyglądały, że się super lekko prowadzą.

zwariowane-serduszko oszczędzaj się troszkę, co? Bo termin blisko a Ty na pełnych obrotach! Super, że przeprowadzka blisko

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Hello!!
Byłam na wizycie. Ze mną nieźle. Rozwarcie się nie powiększyło, szyjka bez zmian. Mam brać nadal fenka, na mdłości- herbata z imbirem, na mocniejsze skurcze: nospę forte. Na ktg skurcze się nie pisały.
[B]Bejbziol w 33t0d waży 2310g
Mam skierowanie na specjalistyczne usg- nerek i pęcherza moczowego Bejbziola. Panu doktorowi się nie podobało coś i trzeba to sprawdzić.
za wizytę i wagę malucha I oby się okazało, że wszystko jest dobrze z nereczkami, a pan doktor tylko dmucha na zimne

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok, ja jutro wychodzę a Majcia jeszcze około miesiąca zostanie. Odciągam pokarm regularnie a cyce mi chyba wybuchną są wielkie, twarde i bolą
Mała dostaje coraz więcej mleczka, póki co przez sondę. Ma się świetnie mój chudzielec codziennie tulimy się a wczoraj miałam okazję przebierać wielkiego kupala
Jak wrócę do domciu to jakieś foto wrzucę mojej Calineczki

Cytat:
jestem turbodymowomen
obrałam, starłam i zamroziłam buraki, obrałam ziemniaki, rozmroziłam mięso, umalowałam parapety, sprzątnęłam królestwo Neli, odgrzałam tacie obiad, wypuściłam na dwór mamy psa
wow, ale powera dostałaś A ja dla odmiany oklapłam

Cytat:

Mam na imię Dorota, 26 lat. Termin porodu wg OM 22.11.2013, wg USG 16.11. Oczekujemy chłopca, Adasia
To moja trzecia ciąża, pierwszą niestety straciliśmy. Z drugiej mam ślicznego synka 2 lata i 10 miesięcy. A czuję się coraz ciężej, od początku tej ciąży mam 10 kg na plusie.
witaj

Dzisiaj kumulacja podwójnych wieści Trele i Rybka urodziły, 2 czopy odpadły A i jeszcze Basia się odezwała

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:56   #1244
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam do Rybki : już urodziła. Kacperek ma 54 cm i waży 3600 Aha i mały jest w inkubatorze narazie. Póki co więcej informacji nie mam
WITAMY NA ŚWIECIE! RYBKA GRATULACJE

Cytat:
Ja po wizycie jestem troche zawiedziona. Dzisiaj wzorowe ciśnienie 120/80, waga od tygodnia na szczęście stoi w miejscu. Lekarz po zbadaniu na samolocie powiedział że póki co porodu nie przewiduje jakiegoś na dniach. Kolejną wizytę mam 14.10 o g. 13:00 Anoula proszę dopiszesz??
Ogólnie wyniki paciora ok, nie wychodowałam sobie dziada ale za to mam podobno sporo grzybków czego nie czuje w żaden sposób, dostałam globulki.
Powiedzcie mi bo w sumie zapomniałam zapytać lekarza czy jak się stosuje globulki i są jakieś grzybki to można bunga bunga???
Muszę chyba codziennie jakoś baaardzo aktywnie spędzać czas żeby wygonić to moje leniwe dziecię z brzusia
Może Ci się akcja porodowa nagle rozwinie

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
33t2d - 2211g
ale to moje drugie dziecko pierwsza córka 4 kg urodzona, więc teraz czuję, że będzie więcej
Cytat:
Napisane przez Madzik 89 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie!
Słuchajcie chyba mi czop odchodzi...
Na wkładce miałam takie zbite glutki gumowate, nie wiem czy to to bo żadnych niteczek krwi nie zauważyłam
Gratuluję Trele i Rybce
Wczoraj w nocy tak mnie tępo brzuch ćmił i w krzyżu że gdyby nie nospa to jechałabym na IP. Na szczęście przeszło
Do terminu zostało nam 38 dni
dziewczyny pisały że czop może odchodzić na długo przed porodem

Cytat:

ładna waga
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:58   #1245
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
to dobrze czytać że jej się udało ja jestem pełna optymizmu jak na razie wyniki są ok, kontakt z położnymi jest, szkoła rodzenia polecona w toku...

czytam literature od dłuższego czasu, jeszcze długo przed poczęciem naszego dziecia i generalnie mam głębokie przekonanie że to jest dobra decyzja. zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo to jednak do końca nie wiadomo na 100% a moja lekarka jest za i nawet część koniecznych badań mi na nfz daje
Wydaje mi się, że jak wszystko będziesz miała tak dopięte na ostatni guzik to będzie spoko Będę trzymać kciuki żeby wszystko poszło tak jak sobie zaplanujesz A TŻ chce być z Tobą, czy nie bardzo?

Cytat:
Gratulacje!!!!!!!!No to teraz szybko wyprowadzamy się z inkubatorka, a potem do domku!

Cytat:
Witam serdecznie!
Czy przyjmiecie do grona jeszcze jedną mamuśkę? Podczytuję Was już jakiś czas i co prawda niedługo końcówka (dziś mam 33t3d), ale będzie mi miło z Wami popisać.

Witamy

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 18:59   #1246
maomami
Wtajemniczenie

Tak wieczornie napiszę Wam jeszcze newsy od Rybki
Chyba będą w szpitalu do piątku chyba że z Kacperkiem. Mały się ładnie spisuje i być może będzie tylko 3 dni w inkubatorze. Trafiła na bardzo fajnych lekarzy i pielęgniarki. Ma nadzieje że jutro będzie mniej bolało bo widziała Kacperka bardzo krótko niestety. Aha a Kacperek ma ciemne loki

Stary 2013-10-07, 19:02   #1247
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

RYBKO! Gratulacje!!! Trzymam kciuki za Kacperka!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

ciemne loki

Rybko, Kacperku trzymajcie sie!!

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:03   #1248
maomami
Wtajemniczenie

Aha a na fotki Kacperka będziemy musiały troszkę poczekać bo Rybka ma niestety jakąś starą nokie i nie da rady nam wysłać, więc musimy się uzbroić w cierpliwość

Stary 2013-10-07, 19:12   #1249
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość

Skąd ja to znam. U mnie jest to samo. Po co myć szklankę skoro można wziąć czystą, a tę brudna zostawić na stole. Talerze też wszystkie trzeba wykorzystać. Po co jedzenie z powrotem chować do lodówki, jak mogą leżec na blacie w kuchni. Po co to wszystko robić skoro ma się sprzątaczkę!!!! No, ale komentarz, że jest syf trzeba wygłosić. O praniu już nie wspomnę. On takiego urządzenia nie zna.

W końcu Was nadrobiłam. To się dziś porobiło.
Ja byłam dziś na wizycie i w końcu jakas kompetentna Pani wpisała mi prawidłowe tygodnie. Miałam pobierany wymaz z pochwy za który musiałam zapłacić 30 zł. Badania wyszły mi OK. Myślałam, że może zmierzy mi dziś małego, ale nie zrobił mi USG Podczas badania bolała mnie piczka i dziś powiedział, że mam przekrwioną. Już nie mam żadnej ukrytej infekcji, ale na szczęście przepisał mi globulki. Wzięłam dziś również rozpiskę z tym co mam wziąć ze sobą do szpitala. Będę mogła pakować torbę. Oczywiście musiałam poczekać dwie godziny na wizytę no i słyszałam wyraźne tętno małego. Następna wizyta 7 listopada.
Dziś dostarczyli mi pralkę, ale czekam na męża, żebyśmy mogli ją zamontować. O dziwo trafili do mnie bez problemu
A u mnie dokładnie 45.... boziu ja nie wiem gdzie ten czas, poczatek, pierwsze 12 tygodni tak mi się czas dłuzył, od 16 i 26 tygodnia to luki jakieś czasowe mam... jakbym zasnęła na tygodnie tak to zleciało.
nie wiem co jak i gdzie z tym czasem
jak pstryk palca...

ja chyba wdroże metode że każda szklanka po oróżnieniu idzie od azu do mycia. no inaczej tego nie widzę, zwłaszcza jak mały się wykluje. za dużo do roboty będzie żeby robote dokładać....

zmęczona jestem psychicznie. zdenerwowana
jakaś wypluta, nie wiem... chyba starzy ludzie czują coś podobnego jak już dogrywają na bujanym fotelu
coś bym dzisiaj zrobiła, a sama nie wiem co. niby chce mi się coś, sama nie wiem co?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-10-07 o 19:13
anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 19:13   #1250
sorento
Rozeznanie

Heh, i zapomniałam o zdjęciach Moja rodzinka szaleje, wszyscy nam chcą coś dawać
Dziś tylko większe sprzęty, które zostały na razie u rodziców, ciuszki leżą w torbach i czekają na złożenie komody, a mój mężczyzna w pracy jeszcze więc pewnie poczekają jeszcze trochę.. A, przewijak jest na stelażu na kółkach, ma jeszcze 2 półeczki, ale został rozkręcony do transportu i mi się nie chciało go skręcać z powrotem, wybaczcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000056.jpg (97,9 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000057.jpg (87,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000059.jpg (78,4 KB, 41 załadowań)

nasz synek
Stary 2013-10-07, 19:14   #1251
sorento
Rozeznanie

i cd Ostatnia fotka to moje pierwsze zakupy, rożek, 3 pieluszki flanelki, ręczniczek z kapturkiem i kocyk

Cytat:
Chyba będą w szpitalu do piątku chyba że z Kacperkiem. Mały się ładnie spisuje i być może będzie tylko 3 dni w inkubatorze. Trafiła na bardzo fajnych lekarzy i pielęgniarki. Ma nadzieje że jutro będzie mniej bolało bo widziała Kacperka bardzo krótko niestety. Aha a Kacperek ma ciemne loki
loczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000058.jpg (98,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000061.jpg (81,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000063.jpg (94,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_000052.jpg (111,3 KB, 51 załadowań)

nasz synek
Stary 2013-10-07, 19:21   #1252
anka_85
Zakorzenienie

Nie panikujcie z czopami, tylko trzymajcie ręke na pulsie jak naprawde duuuużo zjedzie, mi się oderwał chyba ze 2 albo 3 tygodnie temu dosyć spory kawałek i nie potrzebnie panikowałam. Położne owiedziały że to absolutnie normalne że czasem schodzi kilka tygodni przed.

Grunt to tobrby mieć przy drzwiach jak odejdą wody

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Sorento, rożek mi się podoba

Ja rożka nie mam. Nie wydaje mi się żebym dużo korzystała z rożka i nie kupiłam. Hm... dużo się rożka używa? Ja nie wiem

Miękki jest? Elastyczny?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:21   #1253
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Chyba tylko Ninozaurowi tak dobrze w brzuchu, że nic się nie dzieje
No nie spodziewałam się tego czopa
Cytat:

Piękna waga!!I narazie dołączam się do dzieci nie lubiących leżakowania główką w dole
Stary 2013-10-07, 19:27   #1254
anulka2205
Wtajemniczenie

gratuluję udanych wizytek

to się Ryba jednak nie bez powodu tak ze zgagą męczyła

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:31   #1255
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dla męża nic nie dostałam.

No od jutra zacznę akcje sprzątanie pokoju, mycie okien, sprzątanie szaf w kuchni, sprzątanie garderoby mama napewno będzie zdziwiona, ale myślę że i zadowolona z takich porządków
Kurcze to żeby Cię później nie zaraził jak się Ty wyleczysz.

Bo wiesz że na sobie też może mieć grzybolce i nawet tego nie wiedzieć bo u facetów to przebiega nieraz bezobjawowo.

Cytat:
Witam serdecznie!

hejka

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Wydaje mi się że tak ale woda to i tak przejdzie,w sumie dobrze że to zauważyłam bo wtedy wylałam wodę z folii nad zlewem.

No ze spermą to najlepiej ale i tak jak masz orgazm to masz skurcze macicy więc może zacznie "pracować"?Tak to sobie umyśliłam
Aaa ta glazura to chyba u mnie była.
Tak pytam bo sama kiedyś tak zawinęłam że mi się i tak wylało.Gdzieś jakąś małą dziurkę znalazło i chlup.Przez moje roztargnienie.
A nie była to kupna ryba tylko świeża.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
wyobraźcie sobie, że baba ta co Wam pisałam u której 2 tyg czekam na przesyłkę napisała, że wysłała, ale numer nadania to ona trzyma tylko 2 dni, więc go nie ma no i w ostateczności może zwrócić mi kasę.. Taaaa już widzę jak wysłała.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:31   #1256
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
jestem turbodymowomen

obrałam, starłam i zamroziłam buraki, obrałam ziemniaki, rozmroziłam mięso, umalowałam parapety, sprzątnęłam królestwo Neli, odgrzałam tacie obiad, wypuściłam na dwór mamy psa
no to gartuluje "powera" takie buraczki to i mi by sie przydaly,wiec jabys miala nadmiar....

Cytat:
GRATULACJE !!!! alez sie dzis dzieje

Cytat:
Witam serdecznie!

Witam

Cytat:

32tc to jeszcze nie przesadzone,moj lekarz mowil,ze do 36tyg. trzeba czekac.tak naprawde w naturze nie ma rzeczy niemozliwych i podobno nawet tuz przed sie dzieciaczki odwracaja...chociaz ja czekam i czekam i 38tydzien mnie zastal i nic

Cytat:
poczekamy cierpliwie na fotki w takim razie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Heh, i zapomniałam o zdjęciach Moja rodzinka szaleje, wszyscy nam chcą coś dawać
Dziś tylko większe sprzęty, które zostały na razie u rodziców, ciuszki leżą w torbach i czekają na złożenie komody, a mój mężczyzna w pracy jeszcze więc pewnie poczekają jeszcze trochę.. A, przewijak jest na stelażu na kółkach, ma jeszcze 2 półeczki, ale został rozkręcony do transportu i mi się nie chciało go skręcać z powrotem, wybaczcie
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-07, 19:35   #1257
iskra75
Raczkowanie

oho to widzę, że "pośladkowych" Bąbelków tu więcej a no i u nas znowu TP troszkę "szybciej" co prawda tylko kilka dni... ale gin mówi że na tym etapie ciąży to żadna nowość

o mamo do I TP zostało 51 dni aaaaaaaaaaa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-07, 19:36   #1258
kyte
Wtajemniczenie

Gratuluję zakupów sorento!!
Loczki już je widzę
Ja uciekam do wyrka opuściły mnie na dziś siły. Do jutra
Stary 2013-10-07, 19:36   #1259
iskra75
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
gratuluję udanych wizytek

to się Ryba jednak nie bez powodu tak ze zgagą męczyła
oho to ja chyba urodzę kupę kłaczków bo zgaga to moja najbliższa kumpelka gdzies od ok 4 m-ca
Stary 2013-10-07, 19:37   #1260
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Kurcze to żeby Cię później nie zaraził jak się Ty wyleczysz.

Bo wiesz że na sobie też może mieć grzybolce i nawet tego nie wiedzieć bo u facetów to przebiega nieraz bezobjawowo.
Ja się w ogóle zastanawiam skąd mi się wzięły te grzybolce, podobno to jakieś z grupy drożdżaków.
W sumie przytulańce z TŻ były ostatnio rzadkie, mnie nic nie piekło, nie swędziało, na basen nie chodziłam żeby coś złapać, nie wiem nie wiem. No cóż będę się póki co leczyć mam nadzieję że hodowla zginie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości