|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() My mamy jakby niezależne mieszkanie w naszym domu, zajmujemy piętro - ale jak się mieszka w jednym domu to się nie uniknie pewnych rzeczy ![]() Wczoraj jak mi ciśnienie podniosła , ehh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aktualnie moje cucochy siedzą obłożone kapustą. jak radziła pani od laktacji. Mała zasneła, wkońcu, a jaki koncert dała wczoraj o 23. cały dom drżał. Tak myslę sobie że jednak nie da się przygotować na dziecko. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1354 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie ![]() wczoraj przyszła zobaczyć pokoik małej, mówię do niej ze strasznie mi się podoba pokój a ta do mnie "no może być" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- a co! należy mi się chociaż możliwość wzięcia walizki do szpitala po tych 9 miesiącach chodzenia z wielkim brzuchem ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1356 |
Zakorzenienie
|
Mya - super ze Cie wypuscili. Obys tam wrocila na porod dopiero.
Rybka , Beatka - gratulacje. Napiszcie mi szybciutko dlaczego Rybka miala CC? Ominełam kogos jeszcze? Moje wyjscie staneło pod znakiem zapytania. Moja hemoglobina spadła na łeb do tego mam puls 125 ![]() ![]() Mam dla Was fotki - ona ma tak dlugie nogi I paluszki u nog ImageUploadedByWizaz Forum1381221041.262238.jpg A to takie na szybko ImageUploadedByWizaz Forum1381221064.441250.jpg Ktos pytal o rozmiar , na szczescie wzielam kilka. Bo wczoraj jak Im Dalam spiochy na 52cm to Od razu mnie zjechali ze za male. Teraz ma takie na 4.5kg I sa lekko za duze ![]() Sama jestem ciekawa ile mierzy, ale to dopiero w domu.. Pokaze Wam tez menu na dzis dla matki karmiacej ImageUploadedByWizaz Forum1381221218.566702.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1381221232.287979.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1357 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1358 |
Wtajemniczenie
|
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy gdzie ejst info że RYBKA urodziłaaaaaaaaaaaaaaa??? ?????/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Zakorzenienie
|
trele
![]() ![]() ![]() Rybka miała cesarkę bo u Kacerka wykyli że moze być coś nie tak z serduszkiem ![]() beatko jest, jest wczoraj popołudniu było na czerwono ![]() ja mam wieści od Rybki ale z wieczora: Napisała, że tż bardzo się spisał i pomógł jej przed samym zabiegiem, potem nie chciał wyjśc z sali noworodków ![]() Rybka jest obolała ale ma nadzieję że szybko samopoczucie się poprawi. Kacperek póki co w inkubatorze jest. Jej wspaniała teściowa npaisała sms otreści "gratulacje". A mama Rybki jest przeszczęsliwa ![]() no i tyle tylko narazie ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-08 o 09:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A to menu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
Trele,Majka słodziutka
![]() Spadam się kąpać i do labo po odbiór wyników, do później ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1362 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No chyba że chodziło mu o łapówkę, jak znam życie to taka osoba pierwsza leci z nożem do krojenia jak dostanie kasę, mimo że czegoś tam "nie uznaje" ![]() Naprawdę współczuję dziewczynie, i aż mi się nie chce wierzyć że ta historia jest prawdziwa i że tacy ludzie nie są wyrzucani na bruk......i myślę że dziewczyna mogła by spokojnie wywalczyć odszkodowanie za to co przeszła z takim palantem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aaaaale fajne imie ![]() Cytat:
![]() A jak twoje torbiele po USG, nie kojarzę żebyś coś pisała? Wchłoneły się?
"If your dreams don't scare you they're not big enough".... Edytowane przez Taszanta Czas edycji: 2013-10-08 o 09:44 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1363 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez porównania dieta w Polsce i u Was ![]() Cytat:
![]() Olenka, niechcieliśmy ustawić tak jak ona mówiła więc podejrzewam że dlatego tak powiedziała ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#1364 |
Wtajemniczenie
|
Trele jaka słodka kluseczka
![]() Ale na buźce taki duży odchowany dzidziuś z niej ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Nie wiem czy Rybka by nawet chciała żeby teściowa ją odwiedziła
#1365 |
Zakorzenienie
|
obiecałam wczorajsze łupy z lumpka
![]() ![]() kupiłam czerwoną bluzeczke i spodenki takie misiowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 | |
Zakorzenienie
|
pewnie nie chciałaby, ale tak się nad tym zastanawiam :P
chyba czas zjeść śniadanie :P ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1367 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Belgii też nie ma żadnej diety, jak się kogoś pytam to robią oczy jak talerzyki. Karmiące nie piją tylko alkoholu, oni twierdzą że nie ma żadnych badań, które by potwierdzały że jedzenie wszystkiego rzeczywiście szkodzi ![]() ![]() To co wybrałaś do jedzenia z menu? ![]()
![]() |
#1369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lece na to usg,bo zaraz sie zasiedze tu z Wami, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1370 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I oby Rybka szybko do zdrowia doszła ![]() Trele gratuluję małej Majeczki ![]() PaaulinieIzabeli gratulacje Kochania, pewnie nie doczytasz ale masz prawo być zajęta swoim skarbem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1371 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trele-o jejciu, ale pulchniutka! Jakie poliki! Jak wam idzie cycolenie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
Lece narazie, mam do ogarnięcia szafe natalci poukładanie ubranek Lenkowych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1373 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To tak samo jak z Lenami, MIlenami, Marlenami czy MAgdalenami. A w ogóle dziękuje wam za gratulacje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1374 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do spania dziecka z/ bez rodziców. U nas jest tak, że my śpimy na takim jakby zapiecku. Tzn w naszej sypialni jest 'nadbudówka' [pod tym jest klatka schodowa [swoją drogą grzeje mi w dupę jak smok]. Ma to wymiary 2.m na 2.50 m. Na tym mamy sam wielki materac, do tego sobie wychodzimy po schodkach [ta nadbudówka ma 1m wysokości]. I materac nam zajmuje 2mna2m i zostaje 50cm betonu. Na tym mamy stolik nocny. Jak się dzieć urodzi to stolik zdejmujemy, a tam będzie kosz mojżesza [albo taka wkładka do gondoli wózka, nosidełko. Jakoś bardziej mnie to przekonuje niż kosz mojżesza] i tam mały będzie spał. Dosłownie - nad moją głową ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1376 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mya fajnie, że już w domku Lineczka super sówkarnia ![]() Trele ślicznota ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję udanych ostatnich A ja dziś miałam extra atrakcyjną noc ![]() ![]() A i Kasiula mnie już dawno tak okresowo plecy bolą, gin mówił, że to już norma i dziś mnie własnie na ktg tak porządnie zlapało, a w tym czasie nie zapisało się nic, także to ze skurczami niewiele ma wspólnego, to może się jeszcze pokulamy trochę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1377 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() menu boskie ![]() Cytat:
![]() ide na śniadanie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1378 | |
Zakorzenienie
|
Trele, mała nie wygląda na dużą
![]() ![]() a dieta super, sheperd's pie wziełabym ![]() a dlaczego tak wszystko pospadało? ja bym została jakby tak nalegali... [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43174538]Trele gratuluję i cieszę się bardzo, że tak sprawnie poszło ![]() Szybko wracacie do domu - niby wiem, że na wyspach to normalka, ale jak sobie przypominam swój pobyt w szpitalu po porodzie i różne sytuacje to jednak wolę zostać 3 dni żeby porobili dziecku i mi szczegółowe badania. Ania, niech on pójdzie do lekarza - mój mąż chrapał póki nie zrobiono mu zabiegu prostowania przegrody nosowej. Teraz mamy spokój ![]() Coś musi być przyczyną tego chrapania - warto to sprawdzić. Beatka - Liwia- prześliczne imię ![]() Lineczka - ale pokoik piękny!!! ![]() ![]() ![]() A u mnie przy 1 porodzie miałam ogromną pomoc położnych- zabierały na noc jak źle się czułam, zabierały do kąpieli, na badania, ja troszkę odsypiałam - chociaż i tak marzyłam o powrocie do domu bo było nas na sali 8, był upał i niektóre dzieci były przy matkach non stop i płakały straszliwie, a mi po zzo pękała głowa... Co do łóżeczka to u nas podobnie jak u niuni32 - łóżeczko będzie najpierw u nas w sypialni bo ja po cc nie będę biegała do innego pokoju, a poza tym w 2 pokoju śpi Ola i niech się wysypia choć trochę. Ale jak tylko skończymy karmienia co około 3h to łóżeczko Miśka idzie do Oli. Poprzednio zrobiłam tak, że najpierw nauczyłam Olę samodzielnie usypiać (bez cyca, kołysania, noszenia), a potem wynieśliśmy łóżeczko i szłam tylko na karmienie, a jeszcze później to raz w nocy z butelką. Oby i tym razem przyszło nam to rak lekko ![]() Co do synka to próbuj go przekonać - u nas sprawdził się trik z tym, że "ach och jaki masz piękny pokoik! Mało kto taki ma!" i takie tam, córcia się zachwyciła, dostała pościel taką jak chciała, malutką lampeczkę na dotyk i chętnie śpi u siebie. Tylko musi być rytuał: kąpiel, czytanie bajek z tatą (już w swoim łóżku), ja w tym czasie się kąpię, potem przychodzę zaśpiewać kołysankę, modlimy się do Aniołka żeby cała noc ją pilnował i gaszę lampkę. Jeszcze 15 buziaków i wychodzę. Niczego nie może zabraknąć bo inaczej jest tup tup tup i na nowo ![]() Ajjj i dla Rybki wielkie gratulacje!!! ![]() na moje ucho ![]() obiecał mi że zalatwi ten problem, gardło ma tak spiłowane co rano że ja się dziwię, jak on np. pije.... mnie by bolało ![]() Cytat:
![]() wg pani robiącej usg "nic nie widać".... powiedziała, że domek dla dziecka i powłoki brzuszne mogą wszystko zasłaniać, ale z doświadczenia wie, że najczęściej ciąża "czyści" te zmiany. Wg specjalisty, z ktorym miałam konsultacje po usg "wszystko zostało wchłonięte dzięki wysokiemu stężenieniu hormonów ciążowych" i nie ma w związku z tym wg. nich żadnego ryzyka, powiedzieli że "ciąża normalna, bez ryzyka żadnego", a pamiętam że na samym początku miałam ciąże bardzo wysokiego ryzyka. Jeśli tak jest faktycznie, że się wchłonęły, to cud, bo jedyny moment w moim życiu, w którym jajniki mam "czyste". Endometrioza też uspana ![]() Tylko jak mały się rozpycha to czuje ten dziwny dyskomfort i ból w miejscach w których mam zrosty.
![]() |
#1379 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale termin Ci się przesunął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pokoik śliczny taki wesoły i pozytywnie nastraja!!Pochwal się zdjęciami z sesji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1380 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.