Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-09, 16:17   #1921
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
chyba Angie nie będzie miała pary
oj tam, do północy daleko ja okna skończyłam przed chwilą poprawiać po mężu (czyt. myć na nowo ) to wiesz no niby bym chciała, żeby jeszcze chwilę posiedziała w brzuszku Mała, ale patrzyłam na te smugi to się bałam, że mnie krew zaleje

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:21   #1922
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Nie dociera do mnie że do terminu porodu zostało mi 7 dni!!!!!!!!!!!!!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:22   #1923
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
oj tam, do północy daleko ja okna skończyłam przed chwilą poprawiać po mężu (czyt. myć na nowo ) to wiesz no niby bym chciała, żeby jeszcze chwilę posiedziała w brzuszku Mała, ale patrzyłam na te smugi to się bałam, że mnie krew zaleje
ooo nieeeee ja też myłam okna dzisiaj ale ja nie chcę rodzić

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
zacznie do Ciebie docierać jak będziesz gnała na porodówkę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:28   #1924
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
aj tam, co się martwisz. do mnie 5 miesięcy nie docierało że mamą zostane.
teraz nie dociera, że zlepek dni został do końca. 44 dni
będzie OK
w sumie to zazdroszczę, ja chce zobaczyć małego i już przytulić te ciepłe ciałko

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Lineczka, Ty juz niebawem, tuz tuż będziesz Nelke mieć
też Ci zazdroszcze!
gdzie ten czas, jak to uplynęło szybko!
Cytat:

zacznie do Ciebie docierać jak będziesz gnała na porodówkę
haha, być może. ja to chyba będę sobie mysleć, "aaaaa ma jeszcze czas, może to fałszywy alarm"
to wszystko troche takie jak sen dla mnie.
widze brzuch, czuje małego codziennie, moge sobie jego piętki dotknąć kiedy chce, a mimo wszystko
DZIWNE to jest dla mnie
odrobine nierelane. czy aby na pewno ze mną wszystko w porządku?
któraś też tak ma jak ja?

Zdrowia dla małej, ale silnej kruszynki
Ani

anka_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:28   #1925
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
aj tam, co się martwisz. do mnie 5 miesięcy nie docierało że mamą zostane.
teraz nie dociera, że zlepek dni został do końca. 44 dni
będzie OK
w sumie to zazdroszczę, ja chce zobaczyć małego i już przytulić te ciepłe ciałko
Też bym chciała już być po logiczne, ale moja mała niestety chce się raczej przeterminować, wszystko na to wskazuje

Stary 2013-10-09, 16:51   #1926
nasturcja7667
Zadomowienie

Anka, oczywiście, że są w PL tańsze oliwy, jak choćby wspomniana Bertolli, ale akurat co do oliwy i tłuszczy na których smażę [ z racji, że jestem alergikiem], nie lubię oszczędzać. Wszelkie oliwy/oleje butelkowane, z długą data ważności, mają mnóstwo konserwantów. A odkąd na podstawach zdrowego żywienia na studiach, kobieta nam powiedziała, że smażone produkty wchłaniają te konserwanty jak gąbka, uznałam, że wolę zamówić droższe, a zdrowsze. Zwłaszcza, że używam dla dwóch osób, a nie dla 10. Skoro uczulały moją skórę, to nie wiem, co by było przy dłuższym spożywaniu. Pewnie wrzody albo gorzej

Moja siostra kończy kosmetologię, będzie jutro u mnie, to skonsultuję z nią, co dokładnie jest w oliwie z oliwek i poszczególnych kosmetykach. Bo nie dzielą się tylko na: hipp-parafina-oliwa. Ja np. zdecydowałam się na serię Ziajka. Ale faktycznie, nie pytałam jej o opinię. Pewnie najwyższy czas.

Kobity, ale mi wyszedł dobry krem z kukurydzy
Maomami, dobrze, że wszystko gra
Motylku- żeby było dobrze!!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 16:56   #1927
Dzastin08
Wtajemniczenie

Jestem i ja...prawie 1,5 h spędzilismy u lekarza więc zaraz się kładę odpocząć trochę...

U Nas ciśnienie ok,na wadze już +13 kg od początku ciąży...
Sprawdziła wyniki, na paciora wyszły ok ale mocz wyszedł źle,liczne bakterie i coś z śluzem więc jutro muszę powtórzyć mocz+posiew z moczu jak wyjdzie źle to mam już zapisany antybiotyk i witaminę C...
Badanie na samolocie też ok,mały póki co nigdzie się nie wybiera
Na koniec miałam KTG, przez 40 min zanotował się jeden slaby skurcz..., mały skopal maszynę i trzeba było ją poprawiać,wiercił się niemilosiernie lobuz jeden
I tyle... więc zapewne jeszcze trochę sobie posiedzimy w dwupaczku

Anoula wpisz mi proszę: 16.10 g.11.30 -KTG i
23.10 wizyta+KTG
(prawdopodobnie wtedy zważymy małego)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 16:58   #1928
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam komplet BergHoff i fajnie na indukcji działają. Do tego dwa z IKEI.
Też mam komplet z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Patelnia nie bardzo, ale dokupiłam jedną w lidlu (jest super) i chyba Tefala dostałam jakieś, więc tamtej rzadko używam.

Cytat:
Myślę, że bardzo by mi to smakowało Muszę kiedyś zrobić, albo babcię zatrudnię najlepiej
Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No i wczoraj znalazłam ogłoszenie - facet wystawił wanienkę i przewijak, a że tego też potrzebujemy no to się zgłosiłam. No i pojechaliśmy odebrać, co do tego przewijaka miałam mieszane uczucia, bo na zdjęciu dziwnie wyglądał, zapakowany w jakaś folię, no ale na miejscu patrzę, że wypasiony, wyglądał ok, z porządnej firmy, więc też wzięliśmy.

Oczywiście w domu okazało się dlaczego no był tak hermetycznie zapakowany w tą folię i jeszcze zaklejony. Ma taką powłoczkę z materiału i na niej jest taka jak by warstwa folii i ta folia jest w jednym miejscu porządnie przedarta. Oczywiście jak był zapakowany to nic nie było widać. Wiadomo, że po części moja wina, bo mogłam to opakowanie porozrywać i badać przez pół godziny czy przewijak nie jest zniszczony, no ale kurde to chyba nie ma polegać na tym, że próbujemy się wzajemnie oszukać, a facet ewidentnie chciał ukryć zniszczenia, bo po co by tak pakował

A tu już drugi raz mi się zdarza taka sytuacja, że ci ludzie wystawiają na sprzedaż jakieś rzeczy z plamami, zniszczone i ani słowa na ten temat nie pisną choć mają obowiązek to w ogłoszeniu napisać

TŻ mówi żeby to zostawić, ale ja tak nie potrafie, napisałam wczoraj do faceta, już mi odpisał, ale nawet nie chce mi się na razie tego otwierać, taka jestem zniesmaczona, dziwni są jacyś ci Belgowie
Kurcze ludzie to są dziwni. Ewidentnie specjalnie Cie oszukał Niby to pierdoła i spokojnie możesz używać tego przewijaka, ale też bym się wkurzyła. Zresztą wkurzyłam się głupimi kołeczkami, więc jak najbardziej rozumiem. Tym bardziej, że Ciebie perfidnie oszukał, a ja cały cały czas łudzę się, że mój sprzedawca nie robi tego specjalnie, tylko taka ciapa z niego jest

Cytat:
A będziecie jakoś dogrzewać pokój przed kąpielą?
Pewnie gdyby nie sr i warsztaty, robiła bym w domu majorkę, przed kąpielą Kiedyś już pisałam, że pewnie będzie mnie korcić, żeby ciut chociaż dogrzać, ale ogólnie nie zamierzam i mam nadzieję się powstrzymać

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Raczej nie, chcemy utrzymywać stałą temp.22-23 stopnie.
My kąpać będziemy w salonie na ławie
My też będziemy kąpać w salonie na hmmm w sumie jeszcze nie wiem na czym

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Uciekam na warsztaty z Bezpiecznego malucha. Może dziś się uda ten fotelik wygrać w razie czego mąż też idzie, to jak będzie nuda, to przynajmniej będę miała z kim pogadać
Szkoda, że wcześniej nie weszłam, bo tak to doradziłabym Ci, żeby mąż też wziął taką karteczkę do losowania na koniec. U mnie brali też mężowie i wygrywali po dwie nagrody, a ja się wkurzałam

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ja powiedziałam sobie,że jak będę robić sypialnię to kupię sobie toaletkę i do tego chociażby jedno krzesło. Piękne są, marzą mi się od dawna
Przy toaletce jeszcze takiej retro wygląda obłędnie to krzesło Niestety nie dorobiłam się jeszcze toaletki.

Cytat:
Gdybyś chciała to ja mam komplet kołeczków niepotrzebny, bo napisałam do KLUPSIA i mi przysłali, a jak rozpakowałam przewijak to się okazało że były. Tylko że nie było ich zupełnie widać więc jeżeli byś chciała to mam kołeczki i nie są mi potrzebne, mogłabym Ci je wysłać
Miło z Twojej strony Jak już pewnie doczytałaś, okazało się, że nie wysłali, a nie że ja nie doczytałam, więc czekam po raz kolejny, aż doślą Ale i tak bardzo Ci dziękuję

Cytat:
PYTANIE: czy któraś z Was wypełniała PIT o zwrot za materiały budowlane?
Ja w tamtym roku. W sumie księgowy nie ja, ale co nieco się orientuję. Pytaj może odpowiem

Cytat:
Do mnie też nie dociera, choć u mnie znacznie dłużej. Każdy mówił, że 3 trymestr ciągnie się niesamowicie, a u mnie pędzi ten czas jak szalony. Jakiś w ogolę strach mnie złapał od kiedy porody zaczęły się na forum.

Motylek
Leż i odpoczywaj.

Zacytowało mi chyba połowę z tego co chciałam. Strasznie mnie to wkurza!!!!!
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:00   #1929
kyte
Wtajemniczenie

Miss Ty tu przyjeżdżaj bo ja już czekam na Ciebie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I juz po wizycie położnej. Konkretna kobieta. Dobrze tłumaczy, czeka nas jeszcze 3 wizyty, ale niezapowiedziana raczej nie wpadnie, w piątek kolejna, i bedzie ważyć Liwkę oby przybrała na wadze.
Mam jej zwiększać porcje jedzenia, picia i cała reszta rzeczy o których nie wiedziałam.
Jednak ze szpitala wróciłam w ogóle nieuświadomiona
Wszystkie musimy się jakoś nauczyć, wiadomo że od razu nie o wszystkim będziemy wiedziały Od tego właśnie są też położne aby nam pomóc
Cytat:
Nie kupiłam, bo nie zmieściłaby mi się ta druga szafka w łazience
Kupiłam od razu zlew ze szafką plus lustro z panelem oświetlenia. Do tego prysznic, panel prysznicowy, kibelek, klape z opóźnionym spadaniem, bo tż chciał zlew do kuchni granitowy plus kran do tego, kran do prysznica, znaczy to coś tam i ogólnie duperele no i panele i płytki do kuchni, teraz szukam płytek do łazienki
za zakupy, aaaalle pognałaś z nimi
A co do deski, to mój tak samo sobie taką zażyczył...tyle że po 3 miesiącach użytkowania już tak fajnie wolno nie opada..
Cytat:
nie znasz dnia ani godziny
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:05   #1930
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Anka, oczywiście, że są w PL tańsze oliwy, jak choćby wspomniana Bertolli, ale akurat co do oliwy i tłuszczy na których smażę [ z racji, że jestem alergikiem], nie lubię oszczędzać. Wszelkie oliwy/oleje butelkowane, z długą data ważności, mają mnóstwo konserwantów. A odkąd na podstawach zdrowego żywienia na studiach, kobieta nam powiedziała, że smażone produkty wchłaniają te konserwanty jak gąbka, uznałam, że wolę zamówić droższe, a zdrowsze. Zwłaszcza, że używam dla dwóch osób, a nie dla 10. Skoro uczulały moją skórę, to nie wiem, co by było przy dłuższym spożywaniu. Pewnie wrzody albo gorzej

Moja siostra kończy kosmetologię, będzie jutro u mnie, to skonsultuję z nią, co dokładnie jest w oliwie z oliwek i poszczególnych kosmetykach. Bo nie dzielą się tylko na: hipp-parafina-oliwa. Ja np. zdecydowałam się na serię Ziajka. Ale faktycznie, nie pytałam jej o opinię. Pewnie najwyższy czas.

ale dziś kusisz tymi smakołykami

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:08   #1931
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
dziękuję za wszystkie kciuki... normalnie jestem dziś jak jakaś przymroczona... literki mi skaczą przed oczami... może się trochę prześpię bo coś mnie muli... zaciskam nogi co by mały jeszcze trochę wytrzymał... doczytam jeszcze na necie o tych przepowiadających skurczach ale wszędzie napisane, że powinny przechodzić po kilku godzinach max a mnie już od około 8:30 tak trzyma... i że zmiana pozycji powinna je łagodzić a u mnie jakby się nasilają jak na bok się kładę... no nic, czekam dalej na rozwój zdarzeń

Ja też trzymam kciuki za was wszystkie i wasze bobaski baaaardzo mocno
Ejj Ejjj poczekaj na mnie! Miałyśmy ewentualnie kierować się ku porodówce po połowie miesiąca

Żadnych gwałtownych ruchów!

Ja miałam dziś 2 raz przepowiadające, ale mniej bolesne, bardziej jak ból na okres- nawet nie brałam nospy i przeszły.

Czekam na poniedziałek żeby dowiedzieć się czy te skurcze coś działają na szyjce i czy coś się dzieje.

Ja dziś jestem jakaś ledwo ciepła, od rana niewyspana, obolała i straszliwie kręci mi się w głowie.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:12   #1932
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:

Zapytaj siostry to będziesz mieć info z pierwszej ręki.
Na moich wykładach całe teorie producentów, jakież to wszystko jest wspaniałe, legły w gruzach. I to tak jak pisałam. Od taniego po drogie i ekstremalnie drogie.

Miałam taki okres, że z czystej ciekawości wszystkie kosmetyki wertowałam na półkach w bootsie jak leci, i był krem do twarzy, lancome bodajże i producent pisał o wyciągach naturalnych.
odwracam flakonik, za 45 funtów 50ml i co widze? nic! ani kropli rumianku! absolutne zero jakichkolwiek wyciągów...
co o tym myśleć?
często można się oczywiście pozytywnie zaskoczyć i znaleźć mnóstwo ekstraktów, o których producent na froncie opakowania nie wspomina.

Hipp jest serio super (moim zdaniem) ale uwaga, tylko jeden rodzaj hippa oparty na bazie oleju słonecznikowego.
ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-zycia.html
A Johnsons to marka najczęściej uczulająca dzieci.
Znajomi mieli małe przeprawy po płynach do kapieli, różnych marek, zwłaszcza takim fioletowym J&J, co na spanie niby był, o zapachu lawendy.

Johnsonsowi nie zaufam, jestem zrażona do ich pseudo pielęgnacji.

Co siedzi dokładnie w oliwie nie wiem, po otwarciu ma być w lodówce, albo ciemnym zimnym miejscu, nie wydaje mi się żeby była czymś mega szkodliwym szpikowana, bo na składzie nie ma nic oprócz olive oil extra virgin.
Miałam kilka innych butelek, raz tańsze, raz doroższe i zawsze to samo pisało - lodówka albo ciemne zimne miejsce bez dostepu promieni słonecznych

Co do niemowlaka i olejów to zdecydowanie oleje orzechowe się nie poleca, bo mogą porządnie uczulić a nawet zagrozić życiu i tu widze sens ogromnej ostrożności, wydawania ostrzeżeń itd. ale wg. naprawde suchych faktów, to ta z oliwek to jest najmniejsze ryzyko.
z resztą, nawiasem mówiąc, w tych czasach alergie to w sumie porządek dzienny.
a z dzieckiem trzeba uważać, bo gwarancji na uniknięcie problemu nic nam nie daje.

Ani

Stary 2013-10-09, 17:20   #1933
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Niby nie znam ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że będę sporo przeterminowana

Stary 2013-10-09, 17:22   #1934
kyte
Wtajemniczenie

Normalnie jak nic czuję ciastka kokosowe w domu, których na 100% nie mam

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Niby nie znam ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują że będę sporo przeterminowana
A może będzie tak "bum" i po sprawie?
Stary 2013-10-09, 17:25   #1935
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Maomami moja sis też miała rodzuc "za co najmniej tydzień". Rodzila po 12h

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Dziękuję laseczki za info o desce.
tfu; o suszarce oczywiście

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-10-09 o 22:21
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:27   #1936
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Maomami moja sis też miała rodzuc "za co najmniej tydzień". Rodzila po 12h

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Dziękuję laseczki za info o desce

Siejesz jakąś nadzieje w moim sercu
A jak Wituś????

Stary 2013-10-09, 17:35   #1937
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
Co siedzi dokładnie w oliwie nie wiem, po otwarciu ma być w lodówce, albo ciemnym zimnym miejscu, nie wydaje mi się żeby była czymś mega szkodliwym szpikowana, bo na składzie nie ma nic oprócz olive oil extra virgin.
Miałam kilka innych butelek, raz tańsze, raz doroższe i zawsze to samo pisało - lodówka albo ciemne zimne miejsce bez dostepu promieni słonecznych
A mnie jak włożę oliwę do lodówki, to się tak jakoś bryli (nie mogłam znaleźć innego określenia )
Robię coś źle?

Jutro mam wizytę i trochę się boję, bo mam jakieś takie dziwne bóle brzucha, skurcze, napinania. Raczej delikatne i przechodzą po nospie, ale i tak trochę mnie martwią.
Stary 2013-10-09, 17:40   #1938
Kabriela
Zadomowienie

Co do tego kremu czekoladowego, oczywiście na wieczór jak zawsze musicie narobić smaka, dziewczyny to nie jest ładne z Waszej strony ( bo jak nie mus, to zupa kukurydziana itp).
Ale ja do tego musu...surowe jajka dodawałaś? Już tłumaczę o co chodzi, od dwóch miesięcy męczy mnie to, że mam potworną ochotę na kogiel mogiel i w dodatku jeszcze mam ochotę na kawę z koglem moglem...jest przepyszna...ale strasznie się boję surowego jajka...więc czy w tym musie jest surowe jajo?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:53   #1939
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzein dobry . Wpadlam troszku ponadrabiac , nie wiem ile sie uda , reszte bede w nocy przy cycoleniu
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Z tym smarowaniem sutkow to nie rozumiem..Najlepiej dzialaja naprzemienne, chlodno-cieple pryszncie, ktore sutki hartuja. Nie mialam zadnego problemu z sutkami przy pierwszym dziecku a wlasnie tak hartowalam. No i to ujedrnia biust

Ja sie ciesze, ze moj szpital zapewnia wszystko-od podkladow, do podpasek i pieluch dla dziecka.
Wlasnie o sutki mialam pytac. U mnie dosc juz boli , smaruje bepanthenem ktory wg mni enie daje za duzo , do tego dosc nie ladnie pachnie i mala kreci nosem jak ma wziasc taki sutek
Dzis probowalam pozycji z pod pachy , i jakby duzo lepiej , mala nie zasysa tak mocno ale ciumka , wiec jakas prawda w tym jest ze pozycja ma duze znaczenie i dla mamy i dla dziecka ..
Cytat:
Dziewczyny, najpierw newsy z rana

Angie urodziła!!!
"Oficjalnie o godzinie 6:15 przyszła na świat Maja Olena, 51 cm, 2735 siłami natury. Dostała 10 pkt Pozdrawiamy"
GRATULACJE !! PIEKNA WAGA Cieszymy sie ze wszystko super sie skonczylo .
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Angie gratuluję serdecznie i witamy Maluszka

To która dziś rodzi do pary?
O zaczyna sie

Cytat:
teraz emocjonujemy się porodami, potem będzie pierwsza kupka, ierwszy uśmiech, ząb pójście do przedszkola a może nawet i śluby
U mnie wczoraj pierwsza kupka , Tz o malo nie zjechal na zawal
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość

A moja szwagierka dzis miala wizyte ( ona jest w 35 tyg) i wlasnie pojechala do szpitala bo Mały na ktg miał tętno 180a nawet 200 (
I co u niej ?

Ktos pytal o kosmetyki ..
Tak , jak mam dla malej Johnsons taki zielony , jakas seria naturals - zobaczymy dam znac jak mala toleruje ..

Jakbym nie zdarzyla wiecej napisac - u nas wszytsko dobrze .. Spalysmy dzis do 10.00 rano , bo mala jak pocycoli porzadnie to spi nawet 4 h . aktualnie od 15.30 spi , zastanawiam sie czy jej nie budzic posprzatala juz , popralam , ugotowalam i zaczynam sie nudzic BYla polozna , 5min i poszla - moze i dobrze jakby miala wydziwiac . Kazala tylko duzo karmic bo dzidzius duzy i na wadze za duzo nie moze stracic.
Ja jestem przeziebiona - od tego durnego szpitala gdzie temp do zagotowania i nakaz otwartych okien herbate z cytryna pije i biore paracetamol , mam nadzieje ze mala nie zlapie
Najgorsze jest kichanie - mam wrazenie wtedy ze mi wszystkie szewki rozpitoli w mak
Zaraz Wam wrzuce fotka i moze zdarze nadrobic cos jeszcze

RYBKA - wracajcie szybko do domu

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:54   #1940
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cioteczki ImageUploadedByWizaz Forum1381337694.019674.jpg

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 17:57   #1941
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Też mam komplet z tej firmy i jestem bardzo zadowolona. Patelnia nie bardzo, ale dokupiłam jedną w lidlu (jest super) i chyba Tefala dostałam jakieś, więc tamtej rzadko używam.

Myślę, że bardzo by mi to smakowało Muszę kiedyś zrobić, albo babcię zatrudnię najlepiej

Kurcze ludzie to są dziwni. Ewidentnie specjalnie Cie oszukał Niby to pierdoła i spokojnie możesz używać tego przewijaka, ale też bym się wkurzyła. Zresztą wkurzyłam się głupimi kołeczkami, więc jak najbardziej rozumiem. Tym bardziej, że Ciebie perfidnie oszukał, a ja cały cały czas łudzę się, że mój sprzedawca nie robi tego specjalnie, tylko taka ciapa z niego jest

Pewnie gdyby nie sr i warsztaty, robiła bym w domu majorkę, przed kąpielą Kiedyś już pisałam, że pewnie będzie mnie korcić, żeby ciut chociaż dogrzać, ale ogólnie nie zamierzam i mam nadzieję się powstrzymać

My też będziemy kąpać w salonie na hmmm w sumie jeszcze nie wiem na czym

Szkoda, że wcześniej nie weszłam, bo tak to doradziłabym Ci, żeby mąż też wziął taką karteczkę do losowania na koniec. U mnie brali też mężowie i wygrywali po dwie nagrody, a ja się wkurzałam

Przy toaletce jeszcze takiej retro wygląda obłędnie to krzesło Niestety nie dorobiłam się jeszcze toaletki.

Miło z Twojej strony Jak już pewnie doczytałaś, okazało się, że nie wysłali, a nie że ja nie doczytałam, więc czekam po raz kolejny, aż doślą Ale i tak bardzo Ci dziękuję

Ja w tamtym roku. W sumie księgowy nie ja, ale co nieco się orientuję. Pytaj może odpowiem

Do mnie też nie dociera, choć u mnie znacznie dłużej. Każdy mówił, że 3 trymestr ciągnie się niesamowicie, a u mnie pędzi ten czas jak szalony. Jakiś w ogolę strach mnie złapał od kiedy porody zaczęły się na forum.

Motylek
Leż i odpoczywaj.

Zacytowało mi chyba połowę z tego co chciałam. Strasznie mnie to wkurza!!!!!
ja chcę całą sypialnie w takim retro romantycznym stylu,a co z tego wyjdzie - zobaczymy ile kasy po remoncie reszty zostanie
Cytat:
Miss Ty tu przyjeżdżaj bo ja już czekam na Ciebie

Wszystkie musimy się jakoś nauczyć, wiadomo że od razu nie o wszystkim będziemy wiedziały Od tego właśnie są też położne aby nam pomóc

za zakupy, aaaalle pognałaś z nimi
A co do deski, to mój tak samo sobie taką zażyczył...tyle że po 3 miesiącach użytkowania już tak fajnie wolno nie opada..

fajna ta deska, mnie przekonało w niej to, że można tę górę wypinać i fajnie się czyści

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:00   #1942
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzein dobry . Wpadlam troszku ponadrabiac , nie wiem ile sie uda , reszte bede w nocy przy cycoleniu

Wlasnie o sutki mialam pytac. U mnie dosc juz boli , smaruje bepanthenem ktory wg mni enie daje za duzo , do tego dosc nie ladnie pachnie i mala kreci nosem jak ma wziasc taki sutek
Dzis probowalam pozycji z pod pachy , i jakby duzo lepiej , mala nie zasysa tak mocno ale ciumka , wiec jakas prawda w tym jest ze pozycja ma duze znaczenie i dla mamy i dla dziecka ..

GRATULACJE !! PIEKNA WAGA Cieszymy sie ze wszystko super sie skonczylo .

O zaczyna sie

I co u niej ?

Tak , jak mam dla malej Johnsons taki zielony , jakas seria naturals - zobaczymy dam znac jak mala toleruje ..

Jakbym nie zdarzyla wiecej napisac - u nas wszytsko dobrze .. Spalysmy dzis do 10.00 rano , bo mala jak pocycoli porzadnie to spi nawet 4 h . aktualnie od 15.30 spi , zastanawiam sie czy jej nie budzic posprzatala juz , popralam , ugotowalam i zaczynam sie nudzic BYla polozna , 5min i poszla - moze i dobrze jakby miala wydziwiac . Kazala tylko duzo karmic bo dzidzius duzy i na wadze za duzo nie moze stracic.
Ja jestem przeziebiona - od tego durnego szpitala gdzie temp do zagotowania i nakaz otwartych okien herbate z cytryna pije i biore paracetamol , mam nadzieje ze mala nie zlapie
Najgorsze jest kichanie - mam wrazenie wtedy ze mi wszystkie szewki rozpitoli w mak

mój tz jak sprząta kupę po Etnie to dostaje zawału, ma odruch wymiotny itp itd, ja nie wiem co przy dziecku będzie
Cytat:
Cioteczki Załącznik 5439887

o jezusińku, jaka piękniusia

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:02   #1943
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie jak włożę oliwę do lodówki, to się tak jakoś bryli (nie mogłam znaleźć innego określenia )
Robię coś źle?

Jutro mam wizytę i trochę się boję, bo mam jakieś takie dziwne bóle brzucha, skurcze, napinania. Raczej delikatne i przechodzą po nospie, ale i tak trochę mnie martwią.
Też mi się jakby taka robi, jaśnieje i gęstnieje
Nie robisz nic źle

To samo mam z brzuchem, takie ćmienie jak na okres, czasami to dość mocne, brzucho twardnieje (ewidentnie skurczybyki Braxtona) no i nospy nie biore bo nie mam.
Lekarz zalecił ciepłą wodę (koi rewelacyjnie ten ból) i wyro.
Połozna mowiła że to już teraz normalne i będzie tego coraz więcej aż do rozwiązania.
aż mi się gorąco robi na samą myśl...

Daj znaka jutro co tam lekarz powiedział.

Trele, jaka śliczna śpiąca Maja
jak po rosołku? pewnie jak w niebie
fajnie że już w domu jesteście

Ani

Edytowane przez anka_85
Czas edycji: 2013-10-09 o 18:04
Stary 2013-10-09, 18:12   #1944
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

I co u niej ?

heheh chciałabym to zobaczyć A TŻ przebiera? Kąpaliście już malutką?
Cytat:
Cioteczki Załącznik 5439887

jest cuuuuuudnaPię knie sobie śpi na sówkowym kocyku
Stary 2013-10-09, 18:12   #1945
babku
Zadomowienie

Cytat:
Majunia

Cytat:
ja chcę całą sypialnie w takim retro romantycznym stylu,a co z tego wyjdzie - zobaczymy ile kasy po remoncie reszty zostanie
A ja sypialnie to mam w cały świat. Retro, nowoczesny, zmieniało mi się co chwilę, skutkiem czego mam pomieszanie z poplątaniem

Pokaże Wam jak mi się fajnie naklejka (która już od dawna tam była), wkomponowała w łóżeczko. Nie mam za bardzo podejścia, żeby lepsze zdjęcie zrobić. No i łóżeczko jeszcze nie ubrane i nie dopieszczone przeze mnie, ale nie chce mi się już dziś prasować
Ps. Jeszcze dorzucam ziółka, co miałam wrzucić z bliska, choć nie wiem czy o takie zdjęcie chodziło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozz.jpg (71,2 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg loz.jpg (83,8 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ziola.jpg (67,9 KB, 51 załadowań)
Stary 2013-10-09, 18:16   #1946
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Majunia

A ja sypialnie to mam w cały świat. Retro, nowoczesny, zmieniało mi się co chwilę, skutkiem czego mam pomieszanie z poplątaniem

Pokaże Wam jak mi się fajnie naklejka (która już od dawna tam była), wkomponowała w łóżeczko. Nie mam za bardzo podejścia, żeby lepsze zdjęcie zrobić. No i łóżeczko jeszcze nie ubrane i nie dopieszczone przeze mnie, ale nie chce mi się już dziś prasować
Ps. Jeszcze dorzucam ziółka, co miałam wrzucić z bliska, choć nie wiem czy o takie zdjęcie chodziło
Pięknie się komponuje...i sypialnia widać taka przestronna
Stary 2013-10-09, 18:18   #1947
anka_85
Zakorzenienie

Cytat:
Majunia

super ta naklejka, faktycznie się wkomponowała, podoba mi się ten pokoik, elegancki i stylowy coś na ten styl chce dla swojego dziecia z meblami w tym samym kolorze
tylko kolor ścian u mnie to będzie ciężko podjąć decyzje. myslałam o jednej z ciemniejszym akcentem, jaki jak Twój albo czekolada a reszta pastelowa magnolia... hm, ale się podjarałam na myśl o urządzaniu pokoju dla malego. Pokoik Gabriela to będzie pierwszy pokój jaki w pełni umeblujemy i wymuskamy, dopieścimy na maksa za to my na podłodze będziemy spać, haha

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Trele, z kąd wyczarowałaś liście malin?

Ani

Stary 2013-10-09, 18:19   #1948
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie za książki. Gdybyś nie napisała, to pewnie nawet bym nie patrzyła na to stoisko, a tak to wyszukałam sobie te dwie perełki, które i tak chciałam kupić.
Zioła niestety kupuję i wytrzymują różnie. Zazwyczaj, aż je wytnę Choć czasem muszę wyrzucić zanim zużyje i wtedy się wkurzam
Foto wieczorkiem.
Ja też nie patrzyłam (patrzyłam na filmy, ale na książki obok nie) i tylko na plakat zerknęłam co tam za tytuły... Dobrze, że zwróciłam uwagę Ciekawe tylko, czy wezmę się za czytanie Na razie leży i nabiera mocy urzędowej
No ja zioła też kupuję, ale mega szybko padają

Cytat:
[COLOR=Purple]Angie urodziła!!!
"Oficjalnie o godzinie 6:15 przyszła na świat Maja Olena, 51 cm, 2735 siłami natury. Dostała 10 pkt Pozdrawiamy"

aaby, współczuję dodatkowych wydatków. Niestety wiem coś o tym, o czym też już tu na forum pisałam. Już właśnie przeliczyliśmy z mężem, że musimy mocno przyoszczędzić w tym miesiącu, żeby na koniec nie jeść chleba ze smalcem. Także łączę się w bólu
Angie
Witamy na świecie kolejną Maję!

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Możesz powiedzieć ile za niego zapłaciłaś? u mnie jest po ok 30zł i nie wiem czy to dużo czy nie.
No to wydaje mi się b.dobra cena, bo ja właśnie za 2 butelki dałam 63zł i to już było okazyjnie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No i najważniejsze-lekarz zaplanował mi cesarkę na 28.10 normalnie to tak niedługo , ciekawe która będę w kolejce na wątku ale byłam wczoraj zakręcona z tego powodu, nie mogę uwierzyć że to już tak blisko
O jaaaa, to już tak niedługo!
W sumie fajnie, że tak dużo przed terminem masz cc. Ja pewnie będę miała w dniu terminu albo dzień-dwa przed

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
A ja bym chciała prosić o info o porzadnej suszarce na bieliznę. Takiej przenośnej do domu. Ja w ciągu kilku lat miałam juz 4 i wszystkie sie lamia/wyginaja. Teraz chce zainwestowac.
Polecam Viledę

Cytat:
mam 5 pytań do położnej jutro na razie 5
Tylko 5?! Ja jutro będę robić listę pytań do gina na wizytę, ale jak sobie w głowie je układam, to mam co najmniej 20 Wyrzuci mnie z gabinetu

Cytat:
Jaka słodycz!

newtrend - udusiłabym księgową! Na pewno złożyłabym jakąś skargę czy coś Teraz Ty masz tracić kupę kasę, bo jej coś się wydawało?!
motylek - nie daj się skurczom!
maomami - u mnie co prawda jeszcze aż 3 tygodnie do terminu, ale jak czytam o Waszych skurczach, czopach, bólach itp., to mam wrażenie, że jestem w 7mym m-cu, a nie w 9tym U mnie kompletna cisza! Gdyby nie planowana cc, to na bank bym się przeterminowała najbardziej ile można. Tak czuję

Nie zacytowało mi wszystkiego

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:28   #1949
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ślicznie się to wszystko skomponowało!
I dziękuję za foto ziół - tak, o to mi chodziło
Super w tych wiaderkach wyglądają

maomami - dziękuję za propozycję ikei Kumpeli może uda się jutro podjechać, to mi kupi i wyśle co chcę. Jeśli nie, to w nd jedna dobra duszyczka tutaj zaoferowała pomoc A jeśli wciąż zakupy nie dojdą do skutku, to bardzo ładnie poproszę o 3 drobiazgi

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Wrrr... dostałam maila z intymnej, że wysłali zamówienie. Normalnie bym się cieszyła, ale nie mam jeszcze kasy (płatność przy odbiorze), będę miała jutro po południu a kurier będzie rano. I gdzie to 11 dni oczekiwania? Mieli wysłać 16.10.

Aaa, poza tym dostałam dziś rożek Chwilowo nie ogarniam, jak można w nim dziecko trzymać I cieszę się, że nie wzięłam usztywnianego, bo ten do końca nie wiem, jak trzymać, a co dopiero gdyby miał mieć jeszcze dechę
Ale prawdę mówiąc wydawało mi się, że będzie ciut grubszy

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-09, 18:30   #1950
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

w Kauflandzie są chusteczki nawilżane Huggies 2+1, 64 szt za 10, 79
fajna cena te chusteczki często są w sześciopakach w fajnej cenie w ogóle lubię te chusteczki bo fajnie kupe zbierają a nie jak inne rozmazują

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

A mnie automaty nie ciagna. Jezdze od 15 lat normalnym, mam ciezka noge a automatem nie idzie poszalec. A jezdzilam kilkoma i brakuej mi mozliwosci zaszalenia. Teraz jak bralismy naszego passata to koniecznie chcialam z manualna skrzynia,
21 dni to go...
mnie tez jakoś nie kręca automaty, chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia

21

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, u mnie ciut lepiej więc dopadłam do kompa żeby do was napisać... skurcze nadal się utrzymują ale rozmawiałam z położną i dopóki nie ma krwawienie, wody nie odchodzą, skurcze nie są co 5 min (regularnie) i czuję ruchy małego to mam leżeć w domu i nie panikować... (łatwo powiedzieć)... powiedziała, że to na pewno przepowiadające ale swoją drogą dziwne, że utrzymują się cały dzień po 2 tych silnych nospach i luteinie... w związku z tym, że jestem u mamy to torbę awaryjnie pakowała mi szwagierka i jakby co tż urywa się z pracy po torbę i przebrać się i do mnie... ale pewnie wrócimy dziś do domu a jutro może zatrzymam go w domu bo do miasta mamy ponad 20km... uf jak ja się cieszę, że nie wybrałam się dziś autobusem tylko mnie odwiózł tż bo chyba z autobusu bym karetkę wzywała po takim trzęsawisku autobusowym... jak mnie złapało po lekarzu (pojechałam zawieść wymaz na tego paciora do laboratorium i od razu badania porobić na mocz i morfo) to myślałam, że do taksówki nie dojdę jak wyszłam z budynku... tak mnie ciągnął brzuch do dołu i bolał a do tego skurcz za skurczem a skurcze choć mega mocne (brakowało skali bo na tym sprzęcie pokazywało do 99) to czułam jakby mały się tak wypinał a to jednak nie to a skurcz czyli do przeżycia... przy pierwszym porodzie to miałam max 50 a bolały jak diabli... może teraz pójdzie szybciej i lżej chociaż chciałabym żeby jeszcze trochę poczekał ten mój wiercioch... mam nakaz leżenia i oszczędzania się i nie wiem jak ja dam radę przy Olku moim no nic, poczytam jeszcze chwilę co tam u was i idę dalej leżeć ściskam mocno wszystkie brzuchatki, mamusie (w tym świeżo upieczoną Angie) i dzidziulki
leż, leż, leż kochana
trzymamy kciuki za uspokojenie skurczów
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I juz po wizycie położnej. Konkretna kobieta. Dobrze tłumaczy, czeka nas jeszcze 3 wizyty, ale niezapowiedziana raczej nie wpadnie, w piątek kolejna, i bedzie ważyć Liwkę oby przybrała na wadze.
Mam jej zwiększać porcje jedzenia, picia i cała reszta rzeczy o których nie wiedziałam.
Jednak ze szpitala wróciłam w ogóle nieuświadomiona
nie ty jedna nieuświadomiona wróciłaś, mi w spzitalu kompletnie nic ostatnio nie powiedzieli odnośnie karmienia czy pielęgnacji. Jedynie że mam witaminy dawac mówili.
Cytat:
chyba Angie nie będzie miała pary

PYTANIE: czy któraś z Was wypełniała PIT o zwrot za materiały budowlane?
nam to będzie znajomy robił. Jakbyś chciała coś wiedzieć to pisz, wypytam go
Cytat:
o jaaaa
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jestem i ja...prawie 1,5 h spędzilismy u lekarza więc zaraz się kładę odpocząć trochę...

U Nas ciśnienie ok,na wadze już +13 kg od początku ciąży...
Sprawdziła wyniki, na paciora wyszły ok ale mocz wyszedł źle,liczne bakterie i coś z śluzem więc jutro muszę powtórzyć mocz+posiew z moczu jak wyjdzie źle to mam już zapisany antybiotyk i witaminę C...
Badanie na samolocie też ok,mały póki co nigdzie się nie wybiera
Na koniec miałam KTG, przez 40 min zanotował się jeden slaby skurcz..., mały skopal maszynę i trzeba było ją poprawiać,wiercił się niemilosiernie lobuz jeden
I tyle... więc zapewne jeszcze trochę sobie posiedzimy w dwupaczku

Anoula wpisz mi proszę: 16.10 g.11.30 -KTG i
23.10 wizyta+KTG
(prawdopodobnie wtedy zważymy małego)
no i fajnie, niech maluszek siedzi w brzuchu jak mu dobrze
Cytat:

I co u niej ?

słodziiiinka!

zdrówka kochana fajnie że Majeczka taki aniołek
Cytat:

super te dmuchawce
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości