Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 08:27   #2401
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Elo

Cynamonowa, ja biję czołem przed Tobą, nie dziwota, ze tak sie czujesz, kochanie... ja nie wyobrazam sobie, przez co przechodzisz, i bedac na Twoim miejscu pewnie nie radzilabym sobie ani w czesci tak dobrze, jak Ty z resztą zawsze odkad pamietam bylas taka pogodna, pelna optymizmu, silna, usmiechnieta, twarda... szacun, kobieto. I mocny uscisk, i modlitwa, i kciuki.

O, Mela, nareszcie masz swoje wlasne zdjecie w awatarze
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-10-10 o 08:29
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:38   #2402
taribari
Zadomowienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Aha przypomniało mi się o DHA. Ja mam na wypisie ze szpitala napisane żeby podawać głównie przy KP, bo MM ma już to w składzie. Tłumaczyli mi to tym, że organizm ludzki tego nie wytwarza, a mało która mama je przynajmniej 2 x w tyg. tłustą rybę morską.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:46   #2403
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
tfu tfu tfu nam sie nie zdarzylo jeszcze, a z Marysia nigdy sie nie zdarzylo.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203615]
Ja na pewno nie szczepie na grypę.
A na ospę chcecie szczepic? Ja na dzień dzisiejszy absolutnie nie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
ja przeciw ospie szczepie, bo raz ze Marysia jako zloblkowicz ma darmo, dwa rozmawialam z kolezanka pediatra i mowi, ze powiklania po ospie bywaja bardzo tragiczne, wiec jesli mam darmo, lepiej zebym zaszczepila.Bo najpierw nie chcialam, dlugo mowilam ze nie, a teraz zmienilam zdanie.

Cynamonowa moim zdaniem Adas zbiera sily poprostu, trzymam nieustajaco za was kciuki. Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazic co ty czujesz. buziaki

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:51   #2404
Samantha7
Zakorzenienie

Jednak dalam mu cycka bo cos tam jeszcze jest w zapasie. Nagle takie klocie mnie zlapalo jakby mleko sie na zadanie zaczelo tworzyc. A juz mialam mm z boku w razie w bo kupilam takie male buteleczki juz gotowe. To jest takie specjalne mleko dla mam kp , ktore chca tylko dokarmic.

Czyli co wsystkie dzieci Kp powinne ten kwas DHA. brac czy to my mamy mamy brac ?
Ja go jadlam w ciazy non stop. Moge i teraz

Ja chyba popelnilam blad bo wykapalam dzis mlodego o 18, a my zawsze kapiemy 21-22 nawet. Sama nie wiem, ale gnomiusz zakimaczyl na cycku i bedzie teraz akcja zabek do lozeczka czas spac isc

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 08:52   #2405
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Aha przypomniało mi się o DHA. Ja mam na wypisie ze szpitala napisane żeby podawać głównie przy KP, bo MM ma już to w składzie. Tłumaczyli mi to tym, że organizm ludzki tego nie wytwarza, a mało która mama je przynajmniej 2 x w tyg. tłustą rybę morską.

mi nic nie mówili. Mam nadzieję, że zapasy DHA, które zjadłam w ciąży w tabletkach wystarczyły...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
ja przeciw ospie szczepie, bo raz ze Marysia jako zloblkowicz ma darmo, dwa rozmawialam z kolezanka pediatra i mowi, ze powiklania po ospie bywaja bardzo tragiczne, wiec jesli mam darmo, lepiej zebym zaszczepila.Bo najpierw nie chcialam, dlugo mowilam ze nie, a teraz zmienilam zdanie.
No ja właśnie sądziłam zawsze, że lepiej, żeby dziecko przeszło ospę w dzieciństwie... Jakie są powikłania? Bo w wieku dorosłym wiem, jak się ospę przechodzi, jak ja i sis byłyśmy chore, to zaraził się od nas tata i pierwszy raz w życiu poszedł wtedy na L4, był bardzo ciężko chory. Ale w dzieciństwie też mogą być jakieś powikłania?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:01   #2406
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dziewczyny córeczka mi dorasta!
Weszłam w nocy do sypialni, zaglądam...dziecka nie ma. Patrzę głębiej a moja Misiolina przemieściła się w poprzek łóżka prawie pod przewijak i ciagle przykryta kocykiem normalnie zrobiła się mobilna
Zaraz wrzuce do klubu fotkę z tej akcji

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:02   #2407
karolajn1987
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203999] mi nic nie mówili. Mam nadzieję, że zapasy DHA, które zjadłam w ciąży w tabletkach wystarczyły...
[/QUOTE]

Ja mam o tym info wbite w książeczce zdrowia malej.

A my na 12 jedziemy do Kato do kardiologa a potem na 15 rota

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-10, 09:05   #2408
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203999]
No ja właśnie sądziłam zawsze, że lepiej, żeby dziecko przeszło ospę w dzieciństwie... Jakie są powikłania? Bo w wieku dorosłym wiem, jak się ospę przechodzi, jak ja i sis byłyśmy chore, to zaraził się od nas tata i pierwszy raz w życiu poszedł wtedy na L4, był bardzo ciężko chory. Ale w dzieciństwie też mogą być jakieś powikłania?[/QUOTE]
Dokladnie tak jak ty myslalam, ze lepiej aby w dziecinstwie przeszla. wiesz co nie pytalam jej wnikliwie, tylko uwierzylam na slowo, bo jej corka jest starsza od mojej tylko 4 dni i tez ma ja szczepic. Ale jesli chcesz, to powiedz, poprosze, zeby mi powiedziala - ona pracuje w szpitaliku dzieciecym, wiec chyba wie co mowi. Wiec jesli chcesz, dowiem sie co moze dzieciakom dolegac po ospie i wtedy ci napisze. A dorosli ludzie o wiele ciezej przechodza, to tez slyszalam, ja nigdy nie chorowalam na ospe, moja siostra przyniosla, a w domu nikt nie zachorowal.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

karolajn trzymam kciuki za wizyty

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-10, 09:07   #2409
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ja mam o tym info wbite w książeczce zdrowia malej.

A my na 12 jedziemy do Kato do kardiologa a potem na 15 rota

Wysłane z mojego GT-I9300
Sprawdziłam i też mam w książeczce stempel.
Dla matki karmiącej:
Omegamed pregna 500mg dha 2 kapsułki
Dla dziecka kp:
Omegamed 150 mg dha 1 kapsułka twist off

za wizytę

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-10-10 o 09:10
Stary 2013-10-10, 09:07   #2410
Samantha7
Zakorzenienie

Uffff spi

Jesli chodzi o szczepienia to Tz dzis wyglosil taka teorie ze malo nie padlam. Mowie mu, ze czas o szczepieniach cos pomyslec. Na to Tz , ze dobra zdarzy sie i ze "patrz a w krajach gdzie nie ma opieki zdrowotnej ludzie sie nie szczepia i zyja, a w czasie wojny kiedys to co? Tak samo" Jak juz pieprzyc glupoty to lepiej sie nie odzywac. No,ale coz...

Ide spac bo ten cos przezywa przez sen. Wsciekne sie zaraz. Jeszxze jeden stek i wychodze do 2pokoju

Dobranoc

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:11   #2411
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoann- a czemu zabijasz pajaki? Przeciez one przynosza szczescie
Wcale nieprawda. Koleżanka na studiach (kulturoznastwo) pisała o pająkach i zawsze w Polsce i na świecie pająk to oznaka czegoś mrocznego, złego, nieprzyjemnego. Ktoś kiedyś rzucił hasło, że szczęście przynoszą dla funu i tak zostało.

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
O, Mela, nareszcie masz swoje wlasne zdjecie w awatarze
Natchnęłaś mnie.

Cytat:
tfu tfu tfu nam sie nie zdarzylo jeszcze, a z Marysia nigdy sie nie zdarzylo.

Masz kolejny marketing firm. Powikłania są jak sie choruje w wieku dorosłym. Dzieci przechodzą łagodniej (mały wysyp) lub mniej łagodnie (duży wysyp), ale bezproblemowo. Poza tym ospa wykluwa się przez 2 tyg bezobjawowo i nie masz pojęcia, ze dziecko np właśnie tego wirusa już złapało i w tym momencie szczepisz. Ryzykowne. Ja odpuszczę.
Jeżeli dziewczyny nie przejdą jako dzieci to wtedy się je zaszczepi. Na 100% będzie można.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:11   #2412
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
wow!

Cytat:
o jaaaaaaaaa - ja az tak sie nie boje pajakow, choc w domu u mnie ich pod dostatkie, nie wazne, ze odkurzam kazdy kat i dziure, zaraz znow sie pojawiaja. Ale znam osoby co sie boja baaardzo pajakow, wiec podziwiam jednak za zimna krew.

dziekuje - tez myslalam cos takiego zakupic

jakie podobne! sliczne obie

wcale nie mam zamiaru, ja wiem, ze lekarze polecaja bo maja z tego profity. Opowiem Wam bo mi sie wlasnie porzypomnialo. Jak wrocilam z Niemiec poszlam z Aleksem do przychodni rejonowej zeby go osluchala w zwiazku z tym katarem, przede mna w kolejce siedziala kobieta z mezczyzna i sobie rozmawiaja, wcale nie cicho, ot normalnie, wiec po rozmowie juz wiedzialam ze sa przedstawicielami no i babka pyta faceta o szczepionke przeciw grypie, on mowi, ze "sprzedaje ich baardzo duzo" ale ze sam by dziecka nie zaszczepil, bo w to nie wierzy, ze sa jakies tam badania i sie rozkrecil, ale wiecej nie uslyszlam, bo wyszli pacjenci z gabinetu i weszli do lekarki.I wiem, ze jak lekarz poleca, to temu ze ma z tego profit, a nie ze wierzy w to. Ja nie wierze, koniec i kropka.
Bo szczepionki na gryp są na szczepy, które istnieją, a co roku grypa się modyfikuje. Poza tym po szczepieniu można zachorować
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43203780] ja też często widuję takie cuda

U nas jest plaga biedronek, wczoraj odkurzyłam 4 trupy, a wieczorem znowu naleciały...[/QUOTE]
U nas też. Nawet do Domci doleciały

Co do ospy, ja przechodziłam w wieku 6 lat, nawet gorączki nie miałam, tylko swędzące krostki. Byłam wtedy na wakacjach pod namiotem i przetrwałam zaraziłam roczną koleżankę i ona też lekko zniosła. Dla dorosłych ospa to masakra.

MMR będę szczepić. Bo świnka u chłopców często daje powikłanie zap. jąder co równa się bezpłodnością najczęściej. Mój wujek tak skończył po śwince...

Dzień dobry, klikamy na Surkę!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:14   #2413
edytkaac
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny kp czy wasze malychy wciaz robia takie rzadkie kupki i troche ciagnace sie?
Moj maly takie robi. Ostatnio strasznie sie wylewaja z pieluszek
Dzis maly obkupczyl sie az na plecy. To byla masakra normalnie.
No i chyba sa te kupki takie ciemniejsze. Nie sa juz takie bardzo zolte.
U nas też się wylewa...

Cytat:
Ja też tak miałam napisane na wypisie i jem Prenatal DHA

Ostatnio nie miałam wogóle czasu na wizaż bo mój mały miał jakieś trudne dni. Ciągle wymagał noszenia na rękach bo inaczej ryczał strasznie. Na dodatek trzeba go było nosić w pionie bo na leżąco też protestował. Na szczęście dzisiaj jest już o niebo lepiej. Uśmiecha się dużo i sam się bawi. Teraz właśnie zasypia sam w łóżeczku z pieluszką na oczkach
Stary 2013-10-10, 09:16   #2414
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Dokladnie tak jak ty myslalam, ze lepiej aby w dziecinstwie przeszla. wiesz co nie pytalam jej wnikliwie, tylko uwierzylam na slowo, bo jej corka jest starsza od mojej tylko 4 dni i tez ma ja szczepic. Ale jesli chcesz, to powiedz, poprosze, zeby mi powiedziala - ona pracuje w szpitaliku dzieciecym, wiec chyba wie co mowi. Wiec jesli chcesz, dowiem sie co moze dzieciakom dolegac po ospie i wtedy ci napisze. A dorosli ludzie o wiele ciezej przechodza, to tez slyszalam, ja nigdy nie chorowalam na ospe, moja siostra przyniosla, a w domu nikt nie zachorowal.

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

karolajn trzymam kciuki za wizyty
W dziecinstwie lekko sie przechodzi. W doroslym zyciu dostaje sie polpasiec chyba od tego wirusa.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-10, 09:19   #2415
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ja też raczej nie będę szczepić przeciw ospie, chociaż mąż bardzo chce. On zachorował jak miał niecały roczek i miał 41 st gorączki a wysyp miał wszędzie, nawet na penisku....biedak. Ja miałam ospę jak miałam 18 lat

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-10, 09:20   #2416
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Sprawdziłam i też mam w książeczce stempel.
Dla matki karmiącej:
Omegamed pregna 500mg dha 2 kapsułki
Dla dziecka kp:
Omegamed 150 mg dha 1 kapsułka twist off

za wizytę

A masz to omega med napisane ręcznie czy stempel?
Dla mnie to czysta nagonka firm. Sorry pracowałam trochę i mam koleżanki, które nadal pracują i wiem jak to się kręci. Kiedyś tego nie było. Jak chciałaś to jadłaś tran i tyle, jak nie to nie i nikt cię nie ganiał. Ale teraz firmy kasę liczą i naciskają, podnoszą targety przedstawicielom, a ci cisną lekarzy. Dają gadżety nawet w postaci stempelków wyjmowanych z drugiego końca długopisu, żeby tylko przystemplować i już nazwa leku wpisana w receptę! No masakra. Ja tran łykam, dla siebie dla zdrowia.
Stary 2013-10-10, 09:20   #2417
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję Na początek zapytam mojej lekarki, gdyby coś było niejasne, to do Ciebie napiszę

Ja niestety mam po ospie ślad na czole, właściwie obok brwi Nie jest to może jakoś mega widoczne, ale ja o tym wiem...

A o śwince wiem, odnośnie chłopców, ale boję się tej szczepionki MMR Będę myśleć za 10 miesięcy

Te szczepienia to jakaś zmora...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:21   #2418
lachryma
Zakorzenienie

Bry
Dziś mała zrobiła mi niespodziankę- była tylko jedna pobudka przed 6, czyli po ponad 8 h snu

Dzoan, rozumiem Ciebie doskonale. Sama boję się panicznie pająków i nie wyobrażam sobie co by było gdybym zobaczyła pająka na małej jednocześnie ją trzymając. Koszmar.

Cynamonku, będzie dobrze i nie ma innego wyjścia. Twój synek to silny chłop i poradzi sobie ze wszystkim.

Karolajn, trzymam kciuki za rota i lekarza.

Dziś zaczynam walkę z roztoczami i zaczynam od naszej sypialni, bo w końcu tam mała śpi i spędza całą noc.

Stary 2013-10-10, 09:24   #2419
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Mimo wszystko ja kolezance ufam i zaszczepie - nie bede tu nikogo namawiac, poprostu wyrazam swoje zdanie. A na grype nie zaszczepie i juz.

Aleks usypia ide spakowac kolejne pudlo ciuchow malego. Marysia dzis w zlobku, mam troszke czasu, bo o 12 mam tesciowa zawiezc do przychodni.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2013-10-10, 09:24   #2420
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Dla mnie to czysta nagonka firm. Sorry pracowałam trochę i mam koleżanki, które nadal pracują i wiem jak to się kręci. Kiedyś tego nie było. Jak chciałaś to jadłaś tran i tyle, jak nie to nie i nikt cię nie ganiał. Ale teraz firmy kasę liczą i naciskają, podnoszą targety przedstawicielom, a ci cisną lekarzy. Dają gadżety nawet w postaci stempelków wyjmowanych z drugiego końca długopisu, żeby tylko przystemplować i już nazwa leku wpisana w receptę! No masakra. Ja tran łykam, dla siebie dla zdrowia.
Ja nie mam żadnej informacji o DHA, ale chyba w MM już jest coś.

Cynamonku, już niedługo

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:27   #2421
misiaczka555
Wtajemniczenie

Sam ale cie Alex urządził Mai się jeszcze nie zdarzyło tak obkupkać. Mój tż by na bank pawia puścił

Maja pierwszy raz zasnęła z tetrą na twarzy. Poszłabym sobie kawę zrobić ale strach ją tak zostawić. Ostatnio wszystko na twarz naciąga.
Jedziemy dzis popołudniu do moich rodziców. Mama sie stęskniła za wnuczką

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-10, 09:29   #2422
enlevee
Zakorzenienie

W klubie macie fotę narzeczonych Oli Skylie i mojego półdiabełka

Misiaczka- tez mojego tak kiedys odkryłam pod przewijakiem i całego pod kocem

Samantha- Twoj Tż to chyba teksty powiela po tym jak mamusia cos powie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:33   #2423
mela1234
Zakorzenienie

Misiaczka Alicji się zdarzyło tak okupkać, a Małgosia robiła to notorycznie. ALicja często zasypia z tetrą na buzi i nic się nie dzieje bo ona przepuszczalna jest więc ok. Ew przesuń ją tak, żeby tylko oczka miała zasłonięte. Mój bratanek też tylko tak zaśnie i w nocy musi mieć tetrę pod ręką że jak się przebudzi, żeby mógł sobie założyć. Ma pół roku.
Stary 2013-10-10, 09:35   #2424
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Enlevee dokładnie jest tak jak piszesz. Dziękuję za zrozumienie co do studiów i aplikacji naprawdę sporo wysiłku w to włożyłam, ale tak jak pisałam to było moje marzenie od zawsze. Jak szłam na studia sytuacja wyglądała zupełnie inaczej. Potem zmiany Ziobry otwarcie dostępu do zawodów tylko że rynku nikt już nie dostosował. Rząd nic nie zrobił żeby potem były możliwości na pracę w zawodzie i tu jest zonk. Jedyne czego bym sobie życzyła to praca w wybranym przeze mnie zawodzie która daje satysfakcję zawodową i finansową. Bardzo chciałabym zostać tam gdzie pracuję bo mój bezpośredni szef jest świetny, nauczył mnie wszystkiego w tym zawodzie i jest prawdziwym mentorem jednak to szef mojego szefa decyduje o kasie a tu już liczy się zimna kalkulacja mimo, że stać go na takie podwyżki i to mnie boli.

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
A czemu byliście u neurologa, w sensie takie wskazania od pediatry,czy sama z siebie poszłaś? Przepraszam,jeśli pisałaś,ale nie doczytałam. Tak się zastanawiam-każde dziecko powinno kontrolnie do neurologa isć,żeby ocenił rozwoj? Jak są w książeczce zdrowia dziecka te umiejętności do zaznaczania co dziecko już umie,jak się rozwija-to nasza pediatra to olewa Nie sprawdzała ani razu podnoszenia główki,za rączki itp.. A jak u was dziewczyny? Pediatrzy oceniają jak się rozwijają maluszki,sprawdzają to jakoś na wizytach?
Kiedyś taka przypadkowa pediatra nas skierowała do neurologa bo Antoś zaciskał piąstki. Neurolog skierował nas na rehabilitację żeby rozluźnić Antosia. Na tą rehabilitację tak średnio chodziliśmy bo ciągle coś Antosiowi dolegało a to ucho, a to brzuszek, a to rozdrażnienie po szczepieniach. No i teraz mieliśmy na kontrolę iść postępów. No to się dowiedziałam tyle co napisałam czyli w sumie nic No ale mam swojego neurologa zaufanego i jak będzie mnie coś niepokoić to się do niego zgłoszę. On już badał Antosia i dla niego nie ma żadnych nieprawidłowości a badał Antosia o wiele dokładniej niż ta lekarka. Na początku ten nasz lekarz bardzo szczegółowo nas wypytywał o różne rzeczy i ....słuchał tego co mówimy dla mnie szok bo zazwyczaj lekarze już mają swoją diagnozę zanim zdążę wyjąć Antka z nosidełka i w ogóle nie chcą słuchać. Potem go dokładnie wyoglądał, układał w różnych pozycjach i wprost powiedział, że ośrodek może specjalnie wyszukiwać nieprawidłowości żeby sobie statystyki podreperować bo najlepsze wyniki są u dzieci zdrowych które tak naprawdę nie potrzebują żądnej rehabilitacji. Ten lekarz jest autorytetem w dziedzinie neurologii więc mam do niego zaufanie nasz pediatra też niczego nieprawidłowego nie widzi w Antku więc się tego trzymam. Dla świętego spokoju ćwiczymy z Antosiem w domu i raz w tygodniu chodzimy na tą rehabilitację. A co do kontroli przez neurologa to u większości dzieciaczków coś by się znalazło tylko dlatego, że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju. To co jest w książeczce to jakieś uśrednienie i nie wiem czy jest jakiś maluch który idealnie idzie tym schematem. Tak jak Tosiek kroczy mimo że nie powinien kroczyć już w tym wieku, ale obraca się mimo że ma na to jeszcze sporo czasu no i co w takiej sytuacji rozwija się dobrze czy nie dobrze??

Mój Tosiek dziś znowu chciał imprezować o 4 rano. Obudził TŻ tak śpiewał. TŻ się pyta czy mu wódki do mleka dawałam Spacyfikowałam jednak małego i przekimał do 7 ufff
Stary 2013-10-10, 09:37   #2425
Agrafka86
Wtajemniczenie

Hej.
Mały dzisiaj nie bardzo spał. Bąki męczyły. Dostał sok z jabłka i od razu bąki. Teraz śpi.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:45   #2426
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Na dodatek nie mamy chrzestnej, bo osoba, którą wytypowaliśmy odmówiła... Powiedziała, że ma już 3 chrześniaków i boi się, że 4ty to za dużo na jej możliwości. Rozumiemy, ale jakoś ... tak przykro (?) nam się zrobiło.
No trudno. Zapytamy którąś z moich kuzynek.

Młody walczy w łóżeczku, mam nadzieję, że zaraz zaśnie to ogarnę chatę.
lipa z matką chrzestną, może uda sie wam kogoś znaleźć i to lepszego

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
jak to???
nie umiem tego wyjaśnić

Cytat:

Dzieć zasnal a ja chyba wypiję piwko i zapadnę w głęboki sen bo padam na ryj jutro pierwsza rehabilitacja.

za rehabilitację

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
my po wizycie u pediatry. piszę co i jak, bo może komuś te wiadomości się przydadzą:

- pytaliśmy o piąstki Oliwii, odchylanie na jedną stronę. babka powyginała małą na prawo i lewo i stwierdziła, że na pewno mała jest spięta i ma asymetrię. powiedziała, że mała jak na swój wiek ma rozbudowaną mimikę twarzy i że to pewnie razem z temperamentem po mamusi dostaliśmy skierowanie do neurologa, on ma ocenić i postanowić co dalej z asymetrią i napięciem. ogólnie stwierdziła, że mała jest strasznie ruchliwa, żywotna i jednocześnie bardzo silna.

- nasza Oliwia zauważyliśmy w ciągu dnia pokasłuje, kicha i dziwnie chrumka. jak się okazuje musimy uważać silnie na domowe alergeny. czyli sprzątać na mokro, prać pościel/ koce w temp 60 stopni, dużo wietrzyć dom i coś tam z podlewaniem kwiatów i pleśnią w kwiatach to chrumkanie jest spowodowane katarem na wysokości zatok, którego nie jesteśmy w stanie ściągnąć aspiratorem. pytaliśmy o kota... pani powiedziała, że mają przebywać jak najdalej od siebie albo w ogóle rozdzielić towarzystwo najgorsze jest to, że mała dość sporo kaszle w ciągu dnia i nie wiem jak będzie z tym kotem. jak sprzątanie porządne chaty nic nie da chyba wybierzemy się do alergologa, żeby wyeliminować alergię na sierść.

- dopajanie przy mm: nie ma konieczności dopajania przy mm. pani powiedziała, że to zależy od dziecka i jego stanu nawodnienia. w tym celu popatrzyła na skórę małej, na gałki oczne i wymacała brzuszek. i powiedziała, że powinniśmy jej jednak troszkę dawać, bo ma skórę lekko suchą. powiedziała, że napajamy tylko wodą. żadnej glukozy i herbatek w granulacie. powiedziałam, że mała nie chce pić ani wody ani herbatki w saszetce, która nie jest dosładzana. pani powiedziała, że chociaż spróbować podać jej 10 ml, ale 5-6 razy dziennie. byleby się nazbierało te minimum 50 ml/ dzień.

mała waży 5600.

tyle z konkretów
za wagę
i dzięki za ciekawe info

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Jak to nie zrobiła????? a kanapki chociaz?
zaporosiła nas dzień wcześniej przyszliśmy, a obiadu nie było, poczęstowała nas 4 dniowymi naleśnikami za to poprawiła się wczoraj i byl pełen obiad

Cytat:
Ja cię do niczego nie namawiam.

Też założyłam bloga. Ale pochwalę się jak się rozkręcę.
W załączeniu mała Małgosia i mała Alicja.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Hej,
Młody dalej nieprzytomny ;(
Dobre tyle, ze mu leki paraliżujące odstawili więc zaczyna sie troszkę kręcić... powoli...
Mam nadzieje, że serduszko w nocy nie zacznie wariowac i nie będą musieli znowu podać mu tego cholerstwa, które powoduje, ze nie rusza sie nawet minimalnie
Cały czas czekamy. Lekarze twierdzą, że wyniku sie poprawiają a nam pozostaje w to wierzyć chociaż poprawy nie widzimy jako takiej.
Dzisiaj Adasiowi musieli podać krew. Zmniejszyli mu dawkę morfiny. Ale i tak ogromnie sie boję "odwyku"- bo od piątku jedzie non stop na niej

Nie mogę doczekać sie wybudzania a jednocześnie bardzo sie tego boję.
Mam 26lat rocznikowo a od kilku tygodni mentalnie czuje sie jak stara, doświadczona przez życie kobieta. Szkoda tylko, że za przeproszeniem to życie mnie posuwa- ale niestety nie mam odrobiny przyjemności z tego, ni chu chu...
jesteś dzielna i silna i tak trzymaj wszystko stopniowo wróci do normy

Cytat:
Dziewczyny , w ktorym ukonczonym mcu poszlyscie na szczepienia? Moj maly ma juz 2 i 5dni i nie bylismy jeszcze i nie wiem do kiedy max.mozna z tym czekac???
mój w piątek będzie miał 13tyg i jeszcze nie szczepiliśmy ze wzg na bilirubinę i pediatra powiedziała, że nie zaszczepi póki nie spadnie poniżej 2, ale cały czas jesteśmy w kontakcie z pediatrą, neonatolog poparła moja pediatrę

witam
wczoraj byliśmy na obiedzie u teściowej bo się chciała poprawić i tym razem zrobiła obiad
doprowadziła oczywiście piotrka do mega płaczu bo mu żyć nie dawała, mieliśmy trochę ubaw z tż bo wpadła w panikę i pytała mnie co mu jest i co ma zrobić żeby go uspokoić, ja tylko wzruszyłam ramionami i powiedziałam "nie wiem"
gdy go przejęłam ledwo go uspokoiłam, ale co na chwilę się uspokoił i przysnął to się wybudzał z płaczem więc tyle był z naszej wizyty na podwórku od razu był spokój i zasnął

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:47   #2427
taribari
Zadomowienie

Cytat:
To jest stempel z zaleceniami również z wit.d i k. Zajmuję się zawodowo reklamą więc znam te wszystkie triki . Przez ponad 2 lata pracowałam w firmie farmaceutycznej i dla przykładu: Dicoflor tak reklamowany i zapisywany przez wszystkich pediatrów, a Trilac dla niemowląt ma więcej szczepów bakterii probiotycznych i o połowę tańszy Zawsze biorę zamienniki ale ludziom nie przemówisz że Apap to to samo co paracetamol ;P

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-10, 09:54   #2428
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry
W nocy 7 karmień, ten Mały mnie pomału wykańcza..i jeszcze znowu pobudka po 7. Teraz już zalicza pierwszą dzienną drzemkę...a ile płaczu przy zasypianiu było

Cynamonku
tak jak dziewczyny pisały lekarze wiedzą co robią.. Adaś śpiąc zbiera najwięcej sił, a przy tym nie cierpi.. jeszcze troszkę i zobaczycie naocznie poprawę.. super, że lekarze już ją widzą po samych wynikach, to bardzo dobry znak

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wiesz, nie wiem co to może być ale Maja miała dosłownie to samo. Z Rocky ustaliłyśmy że najprawdopodobniej to od rozcierania przez maluchy śliny na polikach nam pomogło smarowanie linomagiem. Kilka dni i policzki nówki sztuki
pamiętam jak pisałaś o linomagu..smaruję dzisiaj już trzeci dzień i jak na razie nie ma poprawy raz dziennie tak? więcej chyba nie można?

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Aha, Dzoan, to przykre, ze Twoj maz musi udawac w pracy, ze nie ma wyksztalcenia. Jakas parodia. A monolog udal Ci sie
nie ma to jak wywalenie kasy na kształcenie w błoto..taka nasza polska rzeczywistość ..

Cytat:
Dziewczyny , w ktorym ukonczonym mcu poszlyscie na szczepienia? Moj maly ma juz 2 i 5dni i nie bylismy jeszcze i nie wiem do kiedy max.mozna z tym czekac???
w ukończonym 6. tyg..wcześniej nie szczepią, więc byliśmy w pierwszym możliwym terminie

Cytat:
Dziewczyny kp czy wasze malychy wciaz robia takie rzadkie kupki i troche ciagnace sie?
Moj maly takie robi. Ostatnio strasznie sie wylewaja z pieluszek
Dzis maly obkupczyl sie az na plecy. To byla masakra normalnie.
No i chyba sa te kupki takie ciemniejsze. Nie sa juz takie bardzo zolte.

Myslicie ze gdyby mol dziec mial cos z brzuszkiem to by plakal? Bo on jest happy ciagle. Placze tylko jak chce jesc lub spiacy jest.
Sam mój Olek nadal robi rzadkie ciągnące się kupki czasami są żółte, czasami troszkę ciemniejsze i jeszcze bardziej wodniste, wylewające się..choć u nas jakimś cudem jeszcze w granicach pieluszki

Cytat:
o
wcale nie mam zamiaru, ja wiem, ze lekarze polecaja bo maja z tego profity. Opowiem Wam bo mi sie wlasnie porzypomnialo. Jak wrocilam z Niemiec poszlam z Aleksem do przychodni rejonowej zeby go osluchala w zwiazku z tym katarem, przede mna w kolejce siedziala kobieta z mezczyzna i sobie rozmawiaja, wcale nie cicho, ot normalnie, wiec po rozmowie juz wiedzialam ze sa przedstawicielami no i babka pyta faceta o szczepionke przeciw grypie, on mowi, ze "sprzedaje ich baardzo duzo" ale ze sam by dziecka nie zaszczepil, bo w to nie wierzy, ze sa jakies tam badania i sie rozkrecil, ale wiecej nie uslyszlam, bo wyszli pacjenci z gabinetu i weszli do lekarki.I wiem, ze jak lekarz poleca, to temu ze ma z tego profit, a nie ze wierzy w to. Ja nie wierze, koniec i kropka.
wkurza mnie, że lekarz wciskają coś tylko dla własnego interesu i nie patrzą na dobro dziecka, tylko byle się nachapać z każdej strony

Cytat:
Dzoan mój dostał takie brwi i poliki razem z ciemieniuchą. Byłam u pediatry i dała nam receptę na maść z wit. A i D ale po niej było jeszcze gorzej. Kąpię w płatkach owsianych i smaruję linomagiem i buzia gładziutka
a możesz przypomieć ile tych płatków owsianych? filiżanka? 30min moczyć i później 30 min. gotować w tej wodzie?

Cytat:
Dzoann- a czemu zabijasz pajaki? Przeciez one przynosza szczescie
Rozumiem , ze sie panicznie boisz , ale to nie jest tygrys jakis
ja mam ornitofobie, ale nie zabijam ptakow bo sie ich boje
Notabene Tz wczoraj zdejmowal z okna A/C u mnie w sypialni bo wnocy juz zimnawo i w nim siedzialy takie 3tluste pajaki. Naprawde mega potwory
No,ale my zawsze wszystkie zyjatka lapiemy i za okno na kwiatki wypuszczamy. Tz to nawet muchy wypuszcza
A ja raz po porodzie ubilam jakies cos latajace bo mnie wkurzylo juz konkretnie :|
Jeśli jestem w zamkniętym pomieszczeniu sam na sam z pająkiem, to nie ma bata.. albo on, albo ja Nie mogę później chodzić spokojnie po mieszkaniu i zastanawiać się czy mi czasami ta pokraka nie łazi już po głowie .. miałabym obrzydzenie do miejsca zamieszkania i do swojego ciała
Aczkolwiek czasami daruję takiemu życie.. jeśli mąż jest w pobliżu i może sam go wywalić.. albo jak jest mały i chudy, to sama jakoś go przetransportuję na zewnątrz
Nie jestem taka okrutna

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:54   #2429
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie polecacie nosidelka?(takie co teraz juz mozna niuske nosic?)cos mnie wzielo

czesc wogole

lece zelowac paznokcie dopoki dziadzius wxiol wbuczke na spacer.

Cynamonku trzymamy kciuki z Zuzia.Adas napewno zboera sily wszystko bedzie ok juz niedlugo sie to skonczy i bedziecie sie cieszyc soba w stu procentach

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 09:59   #2430
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry
W nocy 7 karmień, ten Mały mnie pomału wykańcza..i jeszcze znowu pobudka po 7. Teraz już zalicza pierwszą dzienną drzemkę...a ile płaczu przy zasypianiu było

Cynamonku
tak jak dziewczyny pisały lekarze wiedzą co robią.. Adaś śpiąc zbiera najwięcej sił, a przy tym nie cierpi.. jeszcze troszkę i zobaczycie naocznie poprawę.. super, że lekarze już ją widzą po samych wynikach, to bardzo dobry znak

pamiętam jak pisałaś o linomagu..smaruję dzisiaj już trzeci dzień i jak na razie nie ma poprawy raz dziennie tak? więcej chyba nie można?

nie ma to jak wywalenie kasy na kształcenie w błoto..taka nasza polska rzeczywistość ..

w ukończonym 6. tyg..wcześniej nie szczepią, więc byliśmy w pierwszym możliwym terminie

Sam mój Olek nadal robi rzadkie ciągnące się kupki czasami są żółte, czasami troszkę ciemniejsze i jeszcze bardziej wodniste, wylewające się..choć u nas jakimś cudem jeszcze w granicach pieluszki

wkurza mnie, że lekarz wciskają coś tylko dla własnego interesu i nie patrzą na dobro dziecka, tylko byle się nachapać z każdej strony

a możesz przypomieć ile tych płatków owsianych? filiżanka? 30min moczyć i później 30 min. gotować w tej wodzie?

Jeśli jestem w zamkniętym pomieszczeniu sam na sam z pająkiem, to nie ma bata.. albo on, albo ja Nie mogę później chodzić spokojnie po mieszkaniu i zastanawiać się czy mi czasami ta pokraka nie łazi już po głowie .. miałabym obrzydzenie do miejsca zamieszkania i do swojego ciała
Aczkolwiek czasami daruję takiemu życie.. jeśli mąż jest w pobliżu i może sam go wywalić.. albo jak jest mały i chudy, to sama jakoś go przetransportuję na zewnątrz
Nie jestem taka okrutna
2 filiżanki moczyć przez pol godziny a potem ugotować. Te farfocle wykorzystuje dla siebie na peeling a mlodemu do wanienki wodę.

Linomagiem smaruję nie tylko raz dziennie ale tyle razy ile potrzebuje. Buzia już prawie gładziutka tylko z ciemieniuchą jeszcze walczymy.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości