|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cynamonku!A nie mówiłam?
Wszystkie wykrakałyśmy, będzie coraz lepiej, aż całkiem zapomnisz o tym okoprnym stresie i strachu!![]() Cytat:
Cytat:
O matko, fi ma te oczy tak boskie, że to aż niewiarygodne
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
|
|
|
|
|
#2583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale u Was katarek był lejący się z noska? A właśnie jak czyścicie aspirator Katarek? Cytat:
|
||
|
|
|
#2584 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,moja córeczka dziś się pierwszy raz śmiała w głos!!
Pogilgotałam ją pod bródką,pod paszkami,robiłam jej pierdziuszki na brzuszku i się tak słodko zaśmiewała Musiałam się tym z wami podzielić A teraz idę ponadrabiać
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2586 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() my poki co odwlekamy, ile się daahahahah, do nas ten obrazek wybitnie pasuje ![]() Cytat:
wiekszosc wiezorow z kulka na rekach, ledwo klikne a ten ma oczy jak 5zł... ale sie wycwanilam, przechodze na lapka, bo jest cichutki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bdziesz iala raj![]() Cytat:
moj alik tak wzesniej zasypial, teraz wszystko mu sie pomieszalo
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, że mój Maluch dzisiaj leżąc na macie pierwszy raz złapał coś w rączkę, a była to pszczółka machał nią sobie i gadał do ptaszka nad głową.. |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
po co, wole zjesc, a jutro wyslac tzta po nowe zapasy ;p
misiaczko, lacze sie w bolu ja tez za cholere nie rozumiem teraz mojego dziecka i ciekawi mnie czy jeszcze wroci do poprzedniego stanu
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2590 | |
|
Konto usunięte
|
Nooo niezłe osiągnięcie
Cytat:
Tez Klikam Ale mielismy dzisiaj z leoskiem dzien.. Caly czas w biegu, najpierw rehabilitacja, potem wizyta w studiu tatuazu bo we wtorek ide zrobic (i tak sie zastanawiam dopiero teraz czy moge karmiac piersia...) potem bank i obiad w biegu, potem jeszcze wstapilam do paru sklepow i do domu... Na koniec juz mielismy oboje dosc... wiec jutro robimy sobie dzien spokoju, a w sobote o 5 rano maja przyleciec chlopcy Nie mam sily nadrabiac wiec wybaczcie ale ide spac buziaki dobranocCynamonka daj znac co z Adaskiem Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-10-10 o 21:31 |
|
|
|
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolka to raczej nie...Maja tak ma że jak coś jej nie pasi to będzie sie wydzierać aż gardło zedrze nawet jak usuniesz to co jej nie pasowało
Tym razem było tak: nakarmilam, ponosiłam do odbicia, ptzysnęła. Wkładam do łóżeczka do śpiworka i wpadłam na pomysł że nie bede jej wyciągać rączek tylko zapne go tak żeby nie wybudzały jej rączki...i się zaczęło. Wpadła w taką histerie jakbym jej nie wiem co zrobiła. I już nie pomogło nic. Odpięłam-ryk, wyciągnęłam z niego-ryk, wzięłam na ręce-ryk, bujam-ryk. Dałam mleko, przysnęła na 10 min, smok wypadł wiec kolejny powód do histerii Jak ja wam zazdroszczę jak czytam że o 20 wasze dzieci już śpią. A ja słucham wycia do 23 a zanim ogarnę siebie i łazienkę po kąpieli to jest 2 w nocy
|
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
Spac nie moge
![]() Teso ja bym tatuazu nie robiła bo jak odpukac wda sie infekcja i bedziesz musiała isc na antbiotyki to co? |
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Ale kleksik Uciekam się myć i spać, bo jak jutro znowu o 6 rano moja córka będzie chciała przeprowadzać ze mną konwersacje to padnę |
|
|
|
#2594 |
|
Zadomowienie
|
Misaczka wyrazy współczucia
Ja czasem muszę się z moim dosłownie szarpać bo ze złości aż się wyrywa. Przytulam go wtedy mocno i potrząsam tak jak radzi Karp. Chwila walki i wygrywam a on uspokaja się i zasypia.Teso a jaki robisz tatuaż i gdzie? Ja marzę o delikatnym napisie na nadgarstku ale biję się z decyzją. Mam już jeden na plecach może drugi pod piersią zrobić hmm... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale to norma jest? Ma charakterek Twoja córeczka Dzoan katarek nie wyciekał z nosa ale też nie zatykał go na amen. Taki zwykły katar to był. Bosszz ale ja mam dziś zator w mózgu ![]() A sprzęt czyści się taką specjalną szczoteczką, która jest w zestawie. Tzn te końcówki się tym czyści, bo resztę to nie wiem jak, bo jest nierozbieralna ![]() Idę umyć w końcu te gary, bo zaraz mąż będzie i głupio tak. Poszłam szukać rachunku za buty i przepadłam w papierach ![]() Przy okazji zorientowałam się, że za moment kończy nam się ubezpieczenie mieszkania Ehh te wydatki ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
Ja uśmiech-on uśmiech Dla takich chwil warto żyć |
|||
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
Przysnęła przy dźwiękach suszarki
nie wiem na jak długo bo czkawki dostała i pewnie zaraz smoczek wypadnieAle olewam to idę pod prysznic niech mąż się nią zajmie. Wszystkie mięśnie mam zesztywniałe. Musze się zrelaksować, zmyć gorąca wodą zmęczenie i złość
|
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też uwielbia pierdzioszki na brzuszku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2598 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzoan super, że tak ładnie śpi
![]() Malaczarnakejt mój też miał wystający i pediatra nic nie mówiła. Dopiero jak poszliśmy do chirurga to nas uświadomił. Padam. Michał od 5 rano dopiero teraz śpi. Na spacerze nie chciał, na rękach też nie . Taki marudny, ale nie płacze o tyle dobrze. Ja padam. Muszę poczekać na karmienie i może pospi trochę dłużej w nocy. Zobaczymy. Dobranoc Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas już się skończyło ubezpieczenie i aktualnie jedziemy bez.. mamy tylko takie zupełnie podstawowe z cesją dla banku.. Jak mąż wreszcie będzie miała wolne popołudnia będziemy musieli zawołać panią z pzu i na spokojnie wybrać jakąś opcję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2600 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DHA jest ważne moim zdaniem w diecie dziecka. Cytat:
Ja mam w zaleceniach z karty wypisowej ze szpitala tak: "U dzieci karmionych sztucznie zalecana jest suplementacja diety DHA."
|
|
#2601 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
#2602 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym cycoleniem to ja mam OGromnąąą nadzieje, ze po 4 m-u sie unormuje bo jest coraz gorzej i niech ktos mi powie czy dobrze rozumiem: przy kp po 4 m-u można (nie trzeba) podac gluten, czyli np kaszke?? i to sie daje łyzeczką?? w butelce?? jak ja nie odciagam pokarmu to mozna robic na wodzie/mleku mm/ czy na czym?? i to pierwszy "posilek"dzieci?? a po 5 m-cu warzywka i owoce??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Surka klikałam caały dzien ale teraz zmykam juz spac dobrej i spokojnej nocy mamuśki |
|||||
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
Misiaczka współczuję
![]() Neni miałam Ci pisac odnosnie tej chrzestnej niedoszłej- wiem, że to przykre, ale zapewniam Cię, że lepiej, że była z Wami szczera i powiedziała jak sprawa wygląda niż jakby Kubuś mial chrzestną, która się nim w ogóle nie interesuje. Tak jest w przypadku mojej chrzestnej- ostatni raz widziałam ją na komunii i to by było na tyle. Też jest chrzestną paru "dzieci" i chyba przez to do żadnego z nich nie podchodzi "na serio". Nockami bym się tak nie przejmowała, bo nasze dzieciaczki coraz ładniej je przesypiają, a tak w dzien jak są absorbujące to będziesz miała parę rąk do pomocy ![]() Baloniku za smiech na głos Kejt gdyby po mojej szybkiej reakcji na katar Tomka nie było poprawy też bym się udała do pediatry, masz rację A ja się pożarłam z Tztem trochę wczoraj zrobiłam mięso na spaghetti przed jego przyjsciem z pracy to usłyszałam, że mięso na pewno będzie niedobre, bo odgrzewane po czym wmiótł dwie porcje.. no to dzisiaj sobie myślę, że skoro tak to zrobię tortillę z kurczakiem jak juz wróci. Pojechalismy do lidla jeszcze po pare rzeczy i pyta sie mnie czy wszystko, na co ja, ze tak. Ten sobie wymyslił, ze zrobi jakis swój specjalny sos i w domu sie okazało, ze nie ma majonezu, no wiec wielka pretensja do mnie, ze sie mnie pytał czy wszystko jest. Kij, że nie znam składników na ten MAGICZNY sos, ale co tam. No więc furgnął tymi rzeczami w kuchni, ja jedną ręką robiłam, drugą reka karmiłam Tomka, a nogą prawie że pranie rozwieszałam. A ten siedzi i pyka na iPadzie. Myślę se dobra, dam Ci z tym sosem co do tej pory zrobiłes, a ten mi urządził dziką awanturę, że czosnku tam nie dałam dokonczyłam ta jedna tortille i powiedziałam mu, ze w takim razie nic nie zje bo jak mu nie pasuje to pie*dole. To ten na to, że mogłam zrobic i przygotować jak on był w pracy Zjadł ta jedna i reszty nie zrobiłam, niech siedzi głodny pacan jeden. Potem wyszedł na taras zapalic i gadał przez tel, a ja po 30 min wyszlam tez sobie zapalic i ten wzdycha ze mu podsłuchuje rozmowe mysle sobie Ty idioto nie mam co robic tylko słuchac jak Ty z kolega gadasz na mega ciekawe tematy zamknęłam go tam, a ten mi wali w drzwi żebym go nie zamykała. To mówię a kiś się we własnym sosie bo ja mam Cię dość. Poszłam na strych a ten co? przylazł za mną za 3 minuty i koło mnie musi siedziec i grac na playstation..piję desperadosa i siedzę za nim, jak się odezwie głupio to w łeb tą butelką dostanie normalnie ![]() A no i mówię ze chce serial oglądnąc, a ten że nie mogę mu wyłączyć bo on ma MISJĘ. całe życie ma misję żeby mieć coś w głowie chyba..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-10-10 o 22:42 |
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowałaś od tyłu-do tej drugiej dziurki?
![]() Serio? ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Enlevee palnij go tą butelką to może mu się poprawi ![]() Dobranoc Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-10 o 22:41 |
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maja prędzej szczebelki w łóżeczku wygryzie niż się sama uspokoi jak wpadnie w histerie![]() A TZ to mnie rozbawił z tym odgrzewanym mięsem ![]() Maja śpi uffffff Prysznic średnio mi pomógł, brzuch mnie boli z nerwów i stresu ![]() Poszłabym spać ale musze w kuchni ogarnąć bo jutro lodówkę przywożą. A propo dzisiaj facet dzwoni o 14 że będzie z lodówką za godzinę a my w drodze do rodziców. To po co każą zaznaczyć w jakich godzinach ma być transport skoro i tak przyjeżdżają jak chcą tak więc jutro facet zrobi kurs jeszcze raz...
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
ooo..
![]() Cytat:
przywal tak na wszelki wielki, po czym powiedz 'mission completed' na wszelkie sposoby i nic ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- My już po I karmieniu.. były małe problemy, Mały się rozbudził.. smoczek, tetra na oczy, melodyjka x4 i śpi ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#2607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Serio. W woreczku do prania zeby sie nie rozlecialo i w praniu z ubraniami zeby sie za bardzo nie rozbijalo po pralce. Sprzecik wyszedl z pralki funkiel nowka
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój jak się nakręci to robi się cały bordowy i aż się zapowietrza..no dramaturgia taka jak co najmniej w dobrym filmie jakby go ze skóry obdzieraliJuż mu zrobiłam filmik jak się tak drze i kiedyś mu pokażę i zażądam rekompensaty pieniężnej za te skołatane nerwy ![]() Moj syn wyjątkowo padł o 21:30, normalnie to jeszcze o 23 imprezka ![]() Oj tak, uwielbiam deklarowac godzinę odbioru po to, żeby później słuchać westchnien w słuchawce, że mnie w domu nie ma, a kurier akurat przyjechał.. ![]() Cytat:
dobranoc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#2609 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby mi tak ktoś zdenerwował Gabryśkę,to bym nagadała do słuchu i nieprędko bym pozwoliła na ponowne spotkanie ![]() Cytat:
Oj taaak... Mój tż zwsze bierze tylko Apap,mimo że za każdym razem mu tlumaczę że to to samo co Paracetamol. I nawet jak w domu jest tylko Paracetamol on biegnie do sklepu po Apap w przypadku bólu głowy,bo przecież Paracetamol mu nie pomoże tak jak Apap ![]() Cytat:
Tak bardzo się cieszę
|
|
#2610 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za miesieczniceCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To będzie rozdziewiczanie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

Wszystkie wykrakałyśmy, będzie coraz lepiej, aż całkiem zapomnisz o tym okoprnym stresie i strachu!

Dzis mam dosc siedzenia w domu 

Dalej mnie brzuch z nerwów boli. Echh... oby nic mu nie było. Śpi niuniek na tarasie teraz a mamusia dochodzi do siebie 

nie wiem na jak długo bo czkawki dostała i pewnie zaraz smoczek wypadnie
u nas objawia sie zawsze mega apetytem i dużą ilością snu. Potem pach i ptyś umie coś nowego ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
tak więc jutro facet zrobi kurs jeszcze raz...