Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '13 cz.2 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-10, 21:13   #2581
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cynamonku!A nie mówiłam? Wszystkie wykrakałyśmy, będzie coraz lepiej, aż całkiem zapomnisz o tym okoprnym stresie i strachu!

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aha zapisałam mnie i męża na terapię małżeńską. Zgodził się więc zobaczymy. Tą zgodę mam na piśmie w postaci smsa więc się nie wykpi. 25 października idziemy. Trochę się boję.
Mela, super, jest krok do przodu, trzymam więc kciuki, żeby te spotkania pomogły wam dojść do porozumienia
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Heeeej

Witam sie kawką i talerzykiem ciastek na poprawe humoru.
Dzien jak codzien.Rano ogarnełam chatke,Laura jadła,spała,przebierałam ją z klexxxa...standardzik.
I dopadł mnie kryzys Dzis mam dosc siedzenia w domu chce wyjsc do ludzi i wogole-wiecie o co chodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mam dosc siedzenia w domu,prania,sprzatania,go towania,prasowania....... . w kółko to samo.Myslałam ze spacer mi humor poprawi ale pochodziłam godzinke z kłapouchem i Laurą i nic...........
Tz powiedział ze jak wroci z pracy do zabierze nas do parku i do CH.Kupie sobie jakis drobiazg na poprawe humoru-chocby odzywke do wlosów

Uff wygadałam sie.Jakos mnie tak dzis dopadło .....chyba kazda z nas tak ma......
Oki koniec smętów.Biore sie za nadrabianie i mam nadzieje ze mi humorek wróci.
Rocky, mam to samo. Niby krócej siedze w domu, ale juz nie moge, nosi mnie, brakuje mi ludzi spotkania chocby na godzinke na kawkę, jakiej glebszej rozmowy niz "a guu", ech
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam fotkę, bom zakochana w synu
O matko, fi ma te oczy tak boskie, że to aż niewiarygodne
Stary 2013-10-10, 21:17   #2582
surka
Zakorzenienie

Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kurcze no co jest z tym moim dzieckiem
Wykąpie i od tej pory drze sie az do 23 mam dość! Głowa mi pęka od jej ryków! Czy nie może poprostu isc spać??
Może kolka? Może skok? Niestety trzeba zacisnąć zęby i to przetrwać
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:19   #2583
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Poklikam na Surkę bo "nasza szkapa" gra w Playstation

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mówisz?
Ehh no ale kiedy ja obejrzę zaległe odcinki?

U nas katar trwał ponad 2 tygodnie
Kropelek mogliśmy używać tylko 3 dni żeby nie przyzwyczaić do nich małego noska, a syropek to ja piłam, bo synu pluł nim
Dzisiaj dopiero odc. 6 leci.. jedna zarwana noc i nadrobisz

Ale u Was katarek był lejący się z noska?

A właśnie jak czyścicie aspirator Katarek?

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A ja sie w koncu uwolnilam od przylepy! Dobrze ze zanim tz wyszedl, zajal sie chwile malym a ja zjadlam obiad, bo inaczej do tej pory siedzialaym o suchym pysku;d Taka tam dieta redukcyjna
Xa to teraz mam gastro, pochlaniam cala zawartosc lodowki
Sprobuje nadrobic moze moja ninja mi pozwoli
ej no...zostaw sobie coś na jutro

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:22   #2584
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dziewczyny,moja córeczka dziś się pierwszy raz śmiała w głos!!
Pogilgotałam ją pod bródką,pod paszkami,robiłam jej pierdziuszki na brzuszku i się tak słodko zaśmiewała
Musiałam się tym z wami podzielić
A teraz idę ponadrabiać
Stary 2013-10-10, 21:25   #2585
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze no co jest z tym moim dzieckiem
Wykąpie i od tej pory drze sie az do 23 mam dość! Głowa mi pęka od jej ryków! Czy nie może poprostu isc spać??
ojejku, ale Majulka daje Wam popalić

Stary 2013-10-10, 21:26   #2586
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że jutro mamy z Tż 5 rocznicę ślubu. No ciekawe jak ten dzień spędzimy w trójkę Może jakieś dziabanko po roku czasu. Młodego zamkniemy w pokoju obok hehe Trudno w to uwierzyć, ale mnie chyba odtworzyli po porodzie błonę dziewiczą. Wyszywał ten lekarz i wyszywał to się go pytałam czy mi tam łowickie wzory haftuje Powiedział że zszywa coś z błoną to pewnie zaszył na amen za te moje teksty i teraz wjazdu nie ma

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. 6w1 + rota. Tak się nakręciłam przed tym szczepieniem, że mi ręce całe latały, musiałam wypić 3 kubki melisy. i tak nic to nie dało.
A Kubuś... chwilę popłakał i zasnął W sumie bardziej ryczał jak go rozbierałam do ważenia A doustną na rota wciągnął błyskawicznie, mlaskał i się oblizywał A ja cała chora byłam z nerwów, też się tam poryczałam w tej przychodni Dalej mnie brzuch z nerwów boli. Echh... oby nic mu nie było. Śpi niuniek na tarasie teraz a mamusia dochodzi do siebie A waga 4820, mój mały słonik
No i cieszę się, że wzięłam skojarzoną
ar, super, że już po i że tak gładko poszło my poki co odwlekamy, ile się da
Cytat:

ahahahah, do nas ten obrazek wybitnie pasuje
Cytat:
Miło, że nie jestem z tym sama

Teraz śpi mi na rękach ale klikanie go wybudza, więc tylko czytanie mi pozostaje
u nas to samo wiekszosc wiezorow z kulka na rekach, ledwo klikne a ten ma oczy jak 5zł... ale sie wycwanilam, przechodze na lapka, bo jest cichutki
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Czy Wy też macie jeszcze brązową kreskę wzdłuż brzucha? Kiedy ona zniknie?

Stwierdzam, że jak mój brzuch po porodzie się zmniejszał, tak teraz zaczął przybierać z powrotem.. tak Aśka..pakuj w siebie jeszcze więcej słodyczy!
ja też mam, co wiecej nie widze aby zbledła chociaz ociupinke;d ale mi to nie przeszkadza, bo ta kreske pod pepkiem mialam juz przed ciaza
Cytat:
A tak z innej beczki-mąż mi właśnie napisał, że wprowadzili im nocki i zaczyna od poniedziałku-cały tydzień
eeee to powinnas sie cieszyc;d u mnie mojego tzta moze nie by nocami, bo w ogole nic przy malym nie robi, byleby byl w dzien i wieczorem bdziesz iala raj
Cytat:
Mały wykąpany po 19.. zjadł, wrzuciłam go do łóżeczka i nawet nie zapłakał.. tylko patrzył wielkimi oczyskami dałam smoka, przytuliłam do niego tetrówkę, włączyłam muzyczkę..kilka melodyjek i zasnął
Jej, ależ jestem dumna.. jeszcze niedawno tyle noszenia było przed spaniem i tyle podejść z wkładaniem do łóżeczka.. a teraz sam potrafi usnąć i czasami wręcz się wyrywa z rąk, jakby nie chciał być tak usypiany, a w łożeczku spokój..
ale zazdroszcze moj alik tak wzesniej zasypial, teraz wszystko mu sie pomieszalo
Stary 2013-10-10, 21:28   #2587
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Pogilgotałam ją pod bródką,pod paszkami,robiłam jej pierdziuszki na brzuszku i się tak słodko zaśmiewała
A teraz idę ponadrabiać
super
Przypomniałaś mi, że mój Maluch dzisiaj leżąc na macie pierwszy raz złapał coś w rączkę, a była to pszczółka machał nią sobie i gadał do ptaszka nad głową..

Stary 2013-10-10, 21:28   #2588
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ej no...zostaw sobie coś na jutro
po co, wole zjesc, a jutro wyslac tzta po nowe zapasy ;p

misiaczko, lacze sie w bolu ja tez za cholere nie rozumiem teraz mojego dziecka i ciekawi mnie czy jeszcze wroci do poprzedniego stanu
Stary 2013-10-10, 21:29   #2589
surka
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz idę ponadrabiać
Zazdroszczę Też już chciałabym usłyszeć jej śmiech
Stary 2013-10-10, 21:29   #2590
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nooo niezłe osiągnięcie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Zgadnijcie kto sie wybudza i kto mnie złapał rano za palec?

W okolicach obiadu spróbują odłączyć Adasia od respiratora!
Co prawda serce nadal nie do końca daje rade i wisi nad nami widmo rozrusznika na stale ale ... nie myślimy póki co o tym.
Młody pozbył sie dzisiaj cewnika, chcą też wyjąć mu dojście centralne z szyji czyli taka ogromną igle z mnóstwem "kranikow" przez które podają leki.
Dam znać przy następnym odciaganiu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cynamonka cudowne wiesci!! strasznie sie ciesze.

Cytat:

Tez Klikam

Ale mielismy dzisiaj z leoskiem dzien.. Caly czas w biegu, najpierw rehabilitacja, potem wizyta w studiu tatuazu bo we wtorek ide zrobic (i tak sie zastanawiam dopiero teraz czy moge karmiac piersia...) potem bank i obiad w biegu, potem jeszcze wstapilam do paru sklepow i do domu... Na koniec juz mielismy oboje dosc... wiec jutro robimy sobie dzien spokoju, a w sobote o 5 rano maja przyleciec chlopcy

Nie mam sily nadrabiac wiec wybaczcie ale ide spac buziaki dobranoc

Cynamonka daj znac co z Adaskiem

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-10-10 o 21:31
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:37   #2591
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Może kolka? Może skok? Niestety trzeba zacisnąć zęby i to przetrwać
Kolka to raczej nie...Maja tak ma że jak coś jej nie pasi to będzie sie wydzierać aż gardło zedrze nawet jak usuniesz to co jej nie pasowało
Tym razem było tak: nakarmilam, ponosiłam do odbicia, ptzysnęła. Wkładam do łóżeczka do śpiworka i wpadłam na pomysł że nie bede jej wyciągać rączek tylko zapne go tak żeby nie wybudzały jej rączki...i się zaczęło. Wpadła w taką histerie jakbym jej nie wiem co zrobiła. I już nie pomogło nic. Odpięłam-ryk, wyciągnęłam z niego-ryk, wzięłam na ręce-ryk, bujam-ryk. Dałam mleko, przysnęła na 10 min, smok wypadł wiec kolejny powód do histerii

Jak ja wam zazdroszczę jak czytam że o 20 wasze dzieci już śpią. A ja słucham wycia do 23 a zanim ogarnę siebie i łazienkę po kąpieli to jest 2 w nocy nie dziwie się że rano jak mąż się pyta czy nakarmię Maje mówię przez sen NIE. Bo naprawdę o 7 jestem trupem

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:43   #2592
AgaPlast
Zadomowienie

Spac nie moge
Teso ja bym tatuazu nie robiła bo jak odpukac wda sie infekcja i bedziesz musiała isc na antbiotyki to co?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:44   #2593
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Ale kleksik

Uciekam się myć i spać, bo jak jutro znowu o 6 rano moja córka będzie chciała przeprowadzać ze mną konwersacje to padnę
Stary 2013-10-10, 21:45   #2594
taribari
Zadomowienie

Misaczka wyrazy współczucia pewnie jest strasznie zmeczona dlatego tak placze. Albo odpukac kolka Ja czasem muszę się z moim dosłownie szarpać bo ze złości aż się wyrywa. Przytulam go wtedy mocno i potrząsam tak jak radzi Karp. Chwila walki i wygrywam a on uspokaja się i zasypia.

Teso a jaki robisz tatuaż i gdzie? Ja marzę o delikatnym napisie na nadgarstku ale biję się z decyzją. Mam już jeden na plecach może drugi pod piersią zrobić hmm...

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 21:55   #2595
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz idę ponadrabiać

Cytat:
Kolka to raczej nie...Maja tak ma że jak coś jej nie pasi to będzie sie wydzierać aż gardło zedrze nawet jak usuniesz to co jej nie pasowało
Tym razem było tak: nakarmilam, ponosiłam do odbicia, ptzysnęła. Wkładam do łóżeczka do śpiworka i wpadłam na pomysł że nie bede jej wyciągać rączek tylko zapne go tak żeby nie wybudzały jej rączki...i się zaczęło. Wpadła w taką histerie jakbym jej nie wiem co zrobiła. I już nie pomogło nic. Odpięłam-ryk, wyciągnęłam z niego-ryk, wzięłam na ręce-ryk, bujam-ryk. Dałam mleko, przysnęła na 10 min, smok wypadł wiec kolejny powód do histerii

Jak ja wam zazdroszczę jak czytam że o 20 wasze dzieci już śpią. A ja słucham wycia do 23 a zanim ogarnę siebie i łazienkę po kąpieli to jest 2 w nocy nie dziwie się że rano jak mąż się pyta czy nakarmię Maje mówię przez sen NIE. Bo naprawdę o 7 jestem trupem
Ojejku. Współczuję biedaku
Ale to norma jest?
Ma charakterek Twoja córeczka

Dzoan katarek nie wyciekał z nosa ale też nie zatykał go na amen. Taki zwykły katar to był.
Bosszz ale ja mam dziś zator w mózgu

A sprzęt czyści się taką specjalną szczoteczką, która jest w zestawie.
Tzn te końcówki się tym czyści, bo resztę to nie wiem jak, bo jest nierozbieralna

Idę umyć w końcu te gary, bo zaraz mąż będzie i głupio tak.
Poszłam szukać rachunku za buty i przepadłam w papierach
Przy okazji zorientowałam się, że za moment kończy nam się ubezpieczenie mieszkania
Ehh te wydatki

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Ale kleksik

Uciekam się myć i spać, bo jak jutro znowu o 6 rano moja córka będzie chciała przeprowadzać ze mną konwersacje to padnę
Ja swojego dziś rano wzięłam na dospanie do łóżka a ten spać nie chciał i przez dobre 15 min uśmiechał się do mnie non stop
Ja uśmiech-on uśmiech
Dla takich chwil warto żyć
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:01   #2596
misiaczka555
Wtajemniczenie

Przysnęła przy dźwiękach suszarki nie wiem na jak długo bo czkawki dostała i pewnie zaraz smoczek wypadnie
Ale olewam to idę pod prysznic niech mąż się nią zajmie. Wszystkie mięśnie mam zesztywniałe. Musze się zrelaksować, zmyć gorąca wodą zmęczenie i złość

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-10, 22:06   #2597
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
A teraz idę ponadrabiać
Super, brawa!
Moja też uwielbia pierdzioszki na brzuszku

Stary 2013-10-10, 22:07   #2598
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dzoan super, że tak ładnie śpi

Malaczarnakejt mój też miał wystający i pediatra nic nie mówiła. Dopiero jak poszliśmy do chirurga to nas uświadomił.

Padam. Michał od 5 rano dopiero teraz śpi. Na spacerze nie chciał, na rękach też nie . Taki marudny, ale nie płacze o tyle dobrze. Ja padam. Muszę poczekać na karmienie i może pospi trochę dłużej w nocy. Zobaczymy.
Dobranoc

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:09   #2599
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn te końcówki się tym czyści, bo resztę to nie wiem jak, bo jest nierozbieralna

Idę umyć w końcu te gary, bo zaraz mąż będzie i głupio tak.
Poszłam szukać rachunku za buty i przepadłam w papierach
Przy okazji zorientowałam się, że za moment kończy nam się ubezpieczenie mieszkania
Ehh te wydatki
ale ta szczoteczka nie chce wejść do dziurki

U nas już się skończyło ubezpieczenie i aktualnie jedziemy bez.. mamy tylko takie zupełnie podstawowe z cesją dla banku..
Jak mąż wreszcie będzie miała wolne popołudnia będziemy musieli zawołać panią z pzu i na spokojnie wybrać jakąś opcję

Cytat:
Przysnęła przy dźwiękach suszarki nie wiem na jak długo bo czkawki dostała i pewnie zaraz smoczek wypadnie
Ale olewam to idę pod prysznic niech mąż się nią zajmie. Wszystkie mięśnie mam zesztywniałe. Musze się zrelaksować, zmyć gorąca wodą zmęczenie i złość
dobry pomysł

Stary 2013-10-10, 22:14   #2600
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Aha przypomniało mi się o DHA. Ja mam na wypisie ze szpitala napisane żeby podawać głównie przy KP, bo MM ma już to w składzie. Tłumaczyli mi to tym, że organizm ludzki tego nie wytwarza, a mało która mama je przynajmniej 2 x w tyg. tłustą rybę morską.

Niekoniecznie. My karmimy Nestle pro nan 1 i tam nie ma DHA, z tego co pamiętam w Enfamilu jest DHA,a jak jest z innymi mm niewiem. Też miałam na karcie wypisowej napisane żeby oprócz wit D i K, suplementować też DHA,dlatego zdecydowałam się na Omegamed baby DHA jest ważne moim zdaniem w diecie dziecka.

Cytat:
Czyli co wsystkie dzieci Kp powinne ten kwas DHA. brac czy to my mamy mamy brac ?
Ja go jadlam w ciazy non stop. Moge i teraz
A jak często jesz ryby? Jeśli niezbyt często,ja bym karmiąc piersią suplementowała.

Ja mam w zaleceniach z karty wypisowej ze szpitala tak:
"U dzieci karmionych sztucznie zalecana jest suplementacja diety DHA."
Stary 2013-10-10, 22:32   #2601
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

dobrze ze nie Łysek

Cytat:
A teraz idę ponadrabiać
zazdroszcze i juz sie nie moge doczekac

Cytat:

Wspolczuje

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
:

Tzn te końcówki się tym czyści, bo resztę to nie wiem jak, bo jest nierozbieralna:
Wrzucilam wszystko do pralki i wypralam

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:33   #2602
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Ogromne brawa dla Adasia i Cynamonkow!!! Juz zmierza ku dobremu!!

Może kiedys uda mi sie nadrobić
U kardio ok, cos tam sie jeszcze nie zamknelo i do kontroli za 4 miesiace.
Wnerwila mnie jakas siksa z dzieckiem :banghead:

Na szczepieniu też spoko, znalazlam tania apteke i zaplacilam niecale 300 zl a za 5w1 109zl.
Hania wazy 6240g i babeczka mówi, ze ja na długość wyciągnęło i juz na spokojnie sobie przybiera.
Co do szaleństwa przy kp i czestego jedzenia to między 3 a 4 mcem często jest taki etap, ze dziecko chce non stop do piersi i trzeba to przetrzymac. Podobno kiedyś sie normuje

Po ukończeniu 4 mca mozemy zaczac cos podawać nowego. Gluten należy zacząć wprowadzac po ukończeniu 4 ale przed skończeniem 6mca. Mozna np. Zacząć w 6.

Dzis robimy druga noc bez woombie i w rampersie. Moze będzie jej chlodniej

Wysłane z mojego GT-I9300
co zrobiła siksa z dzieckiem??
a z tym cycoleniem to ja mam OGromnąąą nadzieje, ze po 4 m-u sie unormuje bo jest coraz gorzej

i niech ktos mi powie czy dobrze rozumiem: przy kp po 4 m-u można (nie trzeba) podac gluten, czyli np kaszke?? i to sie daje łyzeczką?? w butelce?? jak ja nie odciagam pokarmu to mozna robic na wodzie/mleku mm/ czy na czym?? i to pierwszy "posilek"dzieci?? a po 5 m-cu warzywka i owoce???

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny moja córka od wczoraj obraca się sama z plecków na lewy bok i z lewego boczku na plecki)))
ale zdolniacha, a ja dumna jak głupia:P
super!!

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Zabierzcie od nas Pana skoka
To co Szymek w dzień wyprawia to masakra, myślałam że tylko zwykle marudzi od 3 dni ale teraz jestem pewna że to skok nas nawiedził
Panie Skuku uciekaj juz sio!!

Cytat:
a kysz panie skoku a kysz u nas objawia sie zawsze mega apetytem i dużą ilością snu. Potem pach i ptyś umie coś nowego współczuję innych objawów

Domcia dla Sary

3 zmianowa praca to dramat. Mój pracuje na 2 i już mi ciężko. Ale co zrobić...

Wiecie co? Dostaje chyba na głowę Przez to że non stop się na małego gapię wydaje mi się wszystko duże. Mam takie duże dziurki w nosie a TŻ to już w ogóle ma wielki łeb jak koń

Cytat:
A teraz idę ponadrabiać
heh to czekaj teraz az zacznie gadac, moja Zuza dziś rozzuliła mnei nieziemsko jak zaczela bardzo powaznie ehać, uhać i stekac do misia mam to nagrane

Surka klikałam caały dzien ale teraz zmykam juz spac

dobrej i spokojnej nocy mamuśki
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 22:40   #2603
enlevee
Zakorzenienie

Misiaczka współczuję mój Tomek to histeryk jakich mało, więc wiem o czym mówisz. On jak zacznie się sam nakręcać to muszę wychodzić się przewietrzyć bo inaczej bym popełniła seppuku

Neni miałam Ci pisac odnosnie tej chrzestnej niedoszłej- wiem, że to przykre, ale zapewniam Cię, że lepiej, że była z Wami szczera i powiedziała jak sprawa wygląda niż jakby Kubuś mial chrzestną, która się nim w ogóle nie interesuje. Tak jest w przypadku mojej chrzestnej- ostatni raz widziałam ją na komunii i to by było na tyle. Też jest chrzestną paru "dzieci" i chyba przez to do żadnego z nich nie podchodzi "na serio". Nockami bym się tak nie przejmowała, bo nasze dzieciaczki coraz ładniej je przesypiają, a tak w dzien jak są absorbujące to będziesz miała parę rąk do pomocy

Baloniku za smiech na głos

Kejt gdyby po mojej szybkiej reakcji na katar Tomka nie było poprawy też bym się udała do pediatry, masz rację

A ja się pożarłam z Tztem trochę wczoraj zrobiłam mięso na spaghetti przed jego przyjsciem z pracy to usłyszałam, że mięso na pewno będzie niedobre, bo odgrzewane po czym wmiótł dwie porcje.. no to dzisiaj sobie myślę, że skoro tak to zrobię tortillę z kurczakiem jak juz wróci. Pojechalismy do lidla jeszcze po pare rzeczy i pyta sie mnie czy wszystko, na co ja, ze tak. Ten sobie wymyslił, ze zrobi jakis swój specjalny sos i w domu sie okazało, ze nie ma majonezu, no wiec wielka pretensja do mnie, ze sie mnie pytał czy wszystko jest. Kij, że nie znam składników na ten MAGICZNY sos, ale co tam. No więc furgnął tymi rzeczami w kuchni, ja jedną ręką robiłam, drugą reka karmiłam Tomka, a nogą prawie że pranie rozwieszałam. A ten siedzi i pyka na iPadzie. Myślę se dobra, dam Ci z tym sosem co do tej pory zrobiłes, a ten mi urządził dziką awanturę, że czosnku tam nie dałam dokonczyłam ta jedna tortille i powiedziałam mu, ze w takim razie nic nie zje bo jak mu nie pasuje to pie*dole. To ten na to, że mogłam zrobic i przygotować jak on był w pracy Zjadł ta jedna i reszty nie zrobiłam, niech siedzi głodny pacan jeden. Potem wyszedł na taras zapalic i gadał przez tel, a ja po 30 min wyszlam tez sobie zapalic i ten wzdycha ze mu podsłuchuje rozmowe mysle sobie Ty idioto nie mam co robic tylko słuchac jak Ty z kolega gadasz na mega ciekawe tematy zamknęłam go tam, a ten mi wali w drzwi żebym go nie zamykała. To mówię a kiś się we własnym sosie bo ja mam Cię dość. Poszłam na strych a ten co? przylazł za mną za 3 minuty i koło mnie musi siedziec i grac na playstation..piję desperadosa i siedzę za nim, jak się odezwie głupio to w łeb tą butelką dostanie normalnie

A no i mówię ze chce serial oglądnąc, a ten że nie mogę mu wyłączyć bo on ma MISJĘ. całe życie ma misję żeby mieć coś w głowie chyba..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-10-10 o 22:42
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:03   #2604
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
ale ta szczoteczka nie chce wejść do dziurki

:
A próbowałaś od tyłu-do tej drugiej dziurki?
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

Serio?

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Enlevee palnij go tą butelką to może mu się poprawi

Dobranoc

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2013-10-10 o 22:41
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:03   #2605
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Misiaczka współczuję mój Tomek to histeryk jakich mało, więc wiem o czym mówisz. On jak zacznie się sam nakręcać to muszę wychodzić się przewietrzyć bo inaczej bym popełniła seppuku
To przybij pionę Maja prędzej szczebelki w łóżeczku wygryzie niż się sama uspokoi jak wpadnie w histerie
A TZ to mnie rozbawił z tym odgrzewanym mięsem gwiazdorzy, daj mu snikersa

Maja śpi uffffff
Prysznic średnio mi pomógł, brzuch mnie boli z nerwów i stresu
Poszłabym spać ale musze w kuchni ogarnąć bo jutro lodówkę przywożą. A propo dzisiaj facet dzwoni o 14 że będzie z lodówką za godzinę a my w drodze do rodziców. To po co każą zaznaczyć w jakich godzinach ma być transport skoro i tak przyjeżdżają jak chcą tak więc jutro facet zrobi kurs jeszcze raz...

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-10, 23:10   #2606
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

ooo..

Cytat:
A ja się pożarłam z Tztem trochę wczoraj zrobiłam mięso na spaghetti przed jego przyjsciem z pracy to usłyszałam, że mięso na pewno będzie niedobre, bo odgrzewane po czym wmiótł dwie porcje.. no to dzisiaj sobie myślę, że skoro tak to zrobię tortillę z kurczakiem jak juz wróci. Pojechalismy do lidla jeszcze po pare rzeczy i pyta sie mnie czy wszystko, na co ja, ze tak. Ten sobie wymyslił, ze zrobi jakis swój specjalny sos i w domu sie okazało, ze nie ma majonezu, no wiec wielka pretensja do mnie, ze sie mnie pytał czy wszystko jest. Kij, że nie znam składników na ten MAGICZNY sos, ale co tam. No więc furgnął tymi rzeczami w kuchni, ja jedną ręką robiłam, drugą reka karmiłam Tomka, a nogą prawie że pranie rozwieszałam. A ten siedzi i pyka na iPadzie. Myślę se dobra, dam Ci z tym sosem co do tej pory zrobiłes, a ten mi urządził dziką awanturę, że czosnku tam nie dałam dokonczyłam ta jedna tortille i powiedziałam mu, ze w takim razie nic nie zje bo jak mu nie pasuje to pie*dole. To ten na to, że mogłam zrobic i przygotować jak on był w pracy Zjadł ta jedna i reszty nie zrobiłam, niech siedzi głodny pacan jeden. Potem wyszedł na taras zapalic i gadał przez tel, a ja po 30 min wyszlam tez sobie zapalic i ten wzdycha ze mu podsłuchuje rozmowe mysle sobie Ty idioto nie mam co robic tylko słuchac jak Ty z kolega gadasz na mega ciekawe tematy zamknęłam go tam, a ten mi wali w drzwi żebym go nie zamykała. To mówię a kiś się we własnym sosie bo ja mam Cię dość. Poszłam na strych a ten co? przylazł za mną za 3 minuty i koło mnie musi siedziec i grac na playstation..piję desperadosa i siedzę za nim, jak się odezwie głupio to w łeb tą butelką dostanie normalnie

A no i mówię ze chce serial oglądnąc, a ten że nie mogę mu wyłączyć bo on ma MISJĘ. całe życie ma misję żeby mieć coś w głowie chyba..
chyba miał zły dzień
przywal tak na wszelki wielki, po czym powiedz 'mission completed'

Cytat:
A próbowałaś od tyłu-do tej drugiej dziurki?
na wszelkie sposoby i nic

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

My już po I karmieniu.. były małe problemy, Mały się rozbudził.. smoczek, tetra na oczy, melodyjka x4 i śpi

Dobranoc

Stary 2013-10-10, 23:16   #2607
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

Serio?[COLOR="Silver"]
Serio. W woreczku do prania zeby sie nie rozlecialo i w praniu z ubraniami zeby sie za bardzo nie rozbijalo po pralce. Sprzecik wyszedl z pralki funkiel nowka

Cytat:

Neni miałam Ci pisac odnosnie tej chrzestnej niedoszłej- wiem, że to przykre, ale zapewniam Cię, że lepiej, że była z Wami szczera i powiedziała jak sprawa wygląda niż jakby Kubuś mial chrzestną, która się nim w ogóle nie interesuje. Tak jest w przypadku mojej chrzestnej- ostatni raz widziałam ją na komunii i to by było na tyle. Też jest chrzestną paru "dzieci" i chyba przez to do żadnego z nich nie podchodzi "na serio". Nockami bym się tak nie przejmowała, bo nasze dzieciaczki coraz ładniej je przesypiają, a tak w dzien jak są absorbujące to będziesz miała parę rąk do pomocy

Baloniku za smiech na głos

Kejt gdyby po mojej szybkiej reakcji na katar Tomka nie było poprawy też bym się udała do pediatry, masz rację

Rabnij go ta butelka na zas. Nie zaszkodzi

Cytat:
..

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:19   #2608
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
To przybij pionę Maja prędzej szczebelki w łóżeczku wygryzie niż się sama uspokoi jak wpadnie w histerie

Maja śpi uffffff
Prysznic średnio mi pomógł, brzuch mnie boli z nerwów i stresu
Poszłabym spać ale musze w kuchni ogarnąć bo jutro lodówkę przywożą. A propo dzisiaj facet dzwoni o 14 że będzie z lodówką za godzinę a my w drodze do rodziców. To po co każą zaznaczyć w jakich godzinach ma być transport skoro i tak przyjeżdżają jak chcą tak więc jutro facet zrobi kurs jeszcze raz...
no to piona mój jak się nakręci to robi się cały bordowy i aż się zapowietrza..no dramaturgia taka jak co najmniej w dobrym filmie jakby go ze skóry obdzierali
Już mu zrobiłam filmik jak się tak drze i kiedyś mu pokażę i zażądam rekompensaty pieniężnej za te skołatane nerwy
Moj syn wyjątkowo padł o 21:30, normalnie to jeszcze o 23 imprezka

Oj tak, uwielbiam deklarowac godzinę odbioru po to, żeby później słuchać westchnien w słuchawce, że mnie w domu nie ma, a kurier akurat przyjechał..

Cytat:
ooo..

chyba miał zły dzień
przywal tak na wszelki wielki, po czym powiedz 'mission completed'

[/COLOR]My już po I karmieniu.. były małe problemy, Mały się rozbudził.. smoczek, tetra na oczy, melodyjka x4 i śpi

Dobranoc

dobranoc
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-10, 23:22   #2609
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
witam
wczoraj byliśmy na obiedzie u teściowej bo się chciała poprawić i tym razem zrobiła obiad
doprowadziła oczywiście piotrka do mega płaczu bo mu żyć nie dawała, mieliśmy trochę ubaw z tż bo wpadła w panikę i pytała mnie co mu jest i co ma zrobić żeby go uspokoić, ja tylko wzruszyłam ramionami i powiedziałam "nie wiem"
gdy go przejęłam ledwo go uspokoiłam, ale co na chwilę się uspokoił i przysnął to się wybudzał z płaczem więc tyle był z naszej wizyty na podwórku od razu był spokój i zasnął
Szkoda nerwów Piotrusia na twoją teściową Jakby mi tak ktoś zdenerwował Gabryśkę,to bym nagadała do słuchu i nieprędko bym pozwoliła na ponowne spotkanie

Cytat:
To jest stempel z zaleceniami również z wit.d i k. Zajmuję się zawodowo reklamą więc znam te wszystkie triki . Przez ponad 2 lata pracowałam w firmie farmaceutycznej i dla przykładu: Dicoflor tak reklamowany i zapisywany przez wszystkich pediatrów, a Trilac dla niemowląt ma więcej szczepów bakterii probiotycznych i o połowę tańszy Zawsze biorę zamienniki ale ludziom nie przemówisz że Apap to to samo co paracetamol ;P

Oj taaak... Mój tż zwsze bierze tylko Apap,mimo że za każdym razem mu tlumaczę że to to samo co Paracetamol. I nawet jak w domu jest tylko Paracetamol on biegnie do sklepu po Apap w przypadku bólu głowy,bo przecież Paracetamol mu nie pomoże tak jak Apap Siła autosugestii

Cytat:

Co prawda serce nadal nie do końca daje rade i wisi nad nami widmo rozrusznika na stale ale ... nie myślimy póki co o tym.
Młody pozbył sie dzisiaj cewnika, chcą też wyjąć mu dojście centralne z szyji czyli taka ogromną igle z mnóstwem "kranikow" przez które podają leki.

Tak bardzo się cieszę Może nie będzie trzeba już tego rozrusznika,trzymam kciuki
Stary 2013-10-10, 23:26   #2610
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Zadzwonił mąż, że jego ciotka z kuzynką chcą dzisiaj przyjechać do Małego.. ta kuzynka chciałaby go zobaczyć, bo wyjeżdża na dniach gdzieś tam.. Od słowa do słowa coraz głośniejsza rozmowa, aż się mąż cudownie rozłączył w połowie mojego zdania. Nie rozumie, że mi nie w smak takie odwiedziny..od rana dopiero na szybkiego zęby myłam i się ubierałam..włosy sobie darowałam, choc tłuste.. przy Małym, który jedyne pół godz. spał nic wiecej nie da rady zrobić. A rodzina męża zawsze chce przyjść, gdy jego nie ma w domu, jestem sama..i zawsze zapowiadają się tego samego dnia, nigdy wcześniej. W mieszkaniu burdel. No i się na mnie obraził..bo kazałam mu coś zmyślić. Aż się popłakałam..Co ja mam zrobić..nie lubię takich akcji..nie lubię takich odwiedzin, gdy jestem sama z dzieckiem.. on zaraz głodny, za chwilę spać.. zacznie się drzeć, a przecież nie zostawię gości i nie zamknę się z nim w pokoju.. maż tego nie rozumie. A ta jego ciotka jest tak wrzeszczącą babą.. w niedzielę, gdy byliśmy u teściów na obiedzie przylazła i w drzwiach już darła mordę.. oni do niej 'cicho, dziecko tu jest'..a ona 'a skąd mogłam wiedzieć' dalej drąc mordę! ona nie potrafi cicho mówić.. Mały się jej wystraszy.. a jak go jeszcze na ręce weźmie i mu do uszek nawrzeszczy, to chyba ją zabić tylko!
Wyjdę teraz na jakąś dzikuskę.. poczułam się beznadziejne uswiadamiając sobie, że nie radzę sobie z ogarnięciem dziecka, domu, gości..
Jeszczę mąż do mnie 'że oni do dziecka przychodzą..nie do mnie'..no super, czyli mogę ich przyjąć wyglądając jak kupa nieszczęść, z mieszkaniem po tornadzie..bo przychodzą do dziecka.. może jeszcze niech sobie z dzieckiem zostaną i pogadają, a ja wyjdę?
Niektorzy to wogole nie maja wyczucia a mezowi baty za to ze nie potrafi zrozumieć twoich argumentow

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzień dobry
cynamonowa cały czas modlę się za was, ja jak dziewczyny uważam, że Adaś musi mieć czas na nabieranie sił, będzie dobrze, musi być jesteś bardzo dzielną kobietą, przetrwacie to

Dzoan ja też nie lubię takich niezapowiedzianych gości, współczuję

Samantha u nas też nieraz kupa się wylewa, sprawdź, czy nie trzeba zmienić pampersów na większy rozmiar, nam tak raz pomogło

Może dzisiaj tz wróci miał być jutro a pisał że jest szansa na dzisiaj, ale nie nakręcam się żeby się nie rozczarować. Wczoraj byliśmy w odwiedzinach u kolerzanki Łukaszka i super dzieciaki się za ręce łapały, pewnie nieświadomie ale fajnie to wyglądało.
Ogarnęłam z grubsza mieszkanie, czekam na mamę i idziemy na spacer.

A mam pytanie, w jakim nastroju budzą eis wasze dzieci? bo mój zawsze był uśmiechnięty a od 2 dni budzi się i na początku się uśmiecha a potem jest podkówka i mały płacz i tak na zmianę, jakby jeszcze trochę przez sen to wszystko robił. Zastanawiam się, czy mu się coś nie śni złego, bo wystarczy go przytulić i już mu przechodzi
Moja niunia rano po dobrze przespanej nocy tzn. mniej więcej pobudka co 3 godziny cycoch i kima to budzi się w swietnym nastroju. A przez caly dzień jak ma takie krótkie 20 minutowe drzemki to czasem budzi się z placzem a czasem w wyraźnie złym nastroju i marudzi.

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Hej
czytam was cały czas ale nie mam humoru by odpisywać na wasze posty wybaczcie. W moim domu chyba poleje sie krew bo nerwowo nie wytrzymuje, siostra Tż-a doprowadza mnie do szewskiej pasji, gówniara robi na złośc mi tylko nie wiem za co, chodzi trzaska tak drzwiami że za niedługo z futryny wylecą, drze jape jak powalona, ciągle wymusza kłótnie ze swoją matką poniżając ją okropnie, muzyka od rana na fuul do nocy, gówniara 20 lat, ma dziecko 2 lutenie wogle sie nim nie zajmuje bo chłopak i imprezki są ważniejsze, teściowa ciągle zajmusię sie jej dzieckiem doszło do tego ż eona musiała nawet zabierać wnuka do pracy bo tamta sobie olała sprawe i nie wróciła do domu. Jest straszną syfiarą, nie sprząta po sobie a ni w domu, mieszkam tu 5 lat i ani razu nie widziałam jej ze ścierką w ręku, doszło do tego że rodzieliśmy kuchnię na pół i oni maja swoje miejsce a my swoje, ja myje naczynia po nas a oni po sobie tzn teściowa myje. Już jestem tak znerwicowana że nie wyrabiam. Nie stać nas na to by się wyprowadzić bo z jednej pensji nie utrzymalibyśmy się wynajmując mieszkanie, Dojdzie do tego że spakuje siebie i dziecko i pójdę do ojca. Mam dość

A i Szymcio kończy dziś 3 miesiące
za miesiecznice

Cytat:
Brawa dla Szymka, a sytuacji w domu współczuję

W takim pięknym miejscu dzisiaj spacerujemy

Wow zazdroszczę.... mimo tego ze mieszkam na wsi to naprawdę nie ma tutaj gdzie spacerować bo nic nie ma u mnie do ogladania a w sadach takie wertepy ze niuni glowka skacze jak szalona

Cytat:

Super kochana, wierze ze twój silny Adasio cie zaskoczy niedługo i obdarzy cudownym uśmiechem

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki
Wpadłam tak na szybko bo mam pytanie a mała coś słabo dziś śpi
Czy mogę podawać małej witaminę C (cebion)? Podajecie coś Waszym maluszkom aby nie zachorowały?
Trochę przeziębiona jestem i boję się że mała się zarazi. Poza tym teraz sezon taki trochę przeziębieniowy i ciągle ktoś kicha i w ogóle.

Acha ! Cynamonki razem z Milenką trzymamy mocno kciuki za Adasia
Możesz bo ja Matiemu jak był maly podawalam ale nie pamiętam ile kropel.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
A u mojego Marcepanka pediatra dopatrzyła się zbyt małego napięci mięsni w lewej rączce, narazie mamy obserwować i dawać zabawki jak najwięcej w tą rączkę. Może to być następstwem braku napięcia mięsni przy porodzie...

Narazie nie panikuję bo dobrze się rozwija, jutro kontrola więc będe wiedzieć więcej... a i u nas w nocy 38,4 stopni... niewiadomo od czego, bo chory nie jest...
I co u Was goraczka minela?

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Super. Oby terapia Wam pomogła

może tzw. trzydniówka?

Cynamonku cudowna wiadomość!!! cały czas!

A ja walczę o leżenie Fi na brzuszku. Na razie pod klatkę podkładam mu pytona ciążowego mojego. Ale 5 min to max.

Wstawiam fotkę, bom zakochana w synu
ale ma sliczne oczka

Cytat:
Właśnie sobie przypomniałam, że jutro mamy z Tż 5 rocznicę ślubu. No ciekawe jak ten dzień spędzimy w trójkę Może jakieś dziabanko po roku czasu. Młodego zamkniemy w pokoju obok hehe Trudno w to uwierzyć, ale mnie chyba odtworzyli po porodzie błonę dziewiczą. Wyszywał ten lekarz i wyszywał to się go pytałam czy mi tam łowickie wzory haftuje Powiedział że zszywa coś z błoną to pewnie zaszył na amen za te moje teksty i teraz wjazdu nie ma
My także mialismy niedawno rocznice slubu już 9.
To będzie rozdziewiczanie
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości