|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
dziś robie próbę z herbatą z kopru |
|
|
|
|
#2432 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() Co do kupek Samantha,to tak,nadal sa takiej konsystencji jak piszesz,kolor taki musztardowy I czasami potrafia sie wylac z pampka,dzis mielismy wlasnie taka akcje z rana,ze Mlody juz zaliczyl prysznic I teraz smacznie spi. Ja tylko I wylacznie kp,oby jak najdluzej. Chetnie poczytam o kapieli z platkami owsianymi,jakie dokladnie sa proporcje I jak dokladnia przygotowac? Sent from my ST23i using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez kubus puchatek Czas edycji: 2013-10-10 o 10:11 |
|
|
|
|
#2433 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Roznica w zarobkach jest znaczna szczegolnie na stanowisakach zwyklych pracownikow. I nawet jesli codzienne zycie jest drozesze (mieszkanie, uslugi) to i tak zdecydowanie wypada na plus. Poza tym samo wyksztalcenie nie gwarantuje sukcesu. Zeby cos osiaganc trzeba ruszyc sie, zainteresowac, postarac, a czasami nawet zaryzykowac. I to zarowno w kraju jak i za granica. samo nic nie przyjdzie. Nie raz spotkalam ludzi (zeby nie było o nikim z nas tego nie pisze) narzekajacych na swoj los, kraj, etc ale jak zapytalam co zrobili zeby np. Znalesc prace czy uslyszalam ze odpowiedzieli na ogloszenie w internecie. JEDNO!!! I ta konkretna osoba po braku odpowiedzi stwierdzila ze nie ma pracy i jak beznadzejnie jest w kraju no lepiej ponarzekac i wytlumaczyc sie w najprostszy sposob Jesli chodzi zas o pracodawcow nie demonizowalabym. Pewnie ze sa rozno- od totalnych ch... Po naprawde wspaniale osoby. U mnie w pracy no. Zawsze szli mi na reke. Nigdy nic zlego mnie nie spotkalo a wrecz duzo dobrego i pomocy. Ze swojej strony tez staralam sie pracowac jak najlepiej. Ale tez sa i pracownicy i to wcale nie rzadki przypadek kiedy sie im w doopach przewraca i co by nie mieli to zawsze znajda powod do narzekania- bo woda do picia nie taka jak trzeba, po nakis tam rodzaj herbaty smakowej sie skonczyl, bo masaze sa ża rzadko etc. Cytat:
![]() Sliczny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz ze to szczepienie wazne jest chyba z 10 lat tylko ![]() CYNAMONKU- Adas juz nie raz udowodnil Wam jakim silnym i dzielnym jest chlopczykiem. Nie pospieszaj go. Daj mu czas na dojscie do siebie. Widocznie tego teraz potrzebuje. Przesylam Wam wiele sily, bo nawet sobie nie potrafie wyobrazic przez jaki koszmar teraz przechodzicie. Wierze jednak ze wszytsko sknczy sie szczesliwie PERSE- Wojtka nie szczepilam na ospe bo mi odradzono i powiem szczerze ze strasznie zaluje. Zachorowal biedulek, wysypalo go okropnie. Pomimo smarowania z niektorych krostek zrobily sie mega struoy- dlugosci ok 1cm. Pomimo ze byl bardzo dzielny i nie drapal wogole to pozostalu mu blizny i na ciele i na buzi wlasnie po tych wielkich krostach ![]() Reszte nadrobie pozniej bo sie aola obudzila i musimy sie pieknic na spotkanie z En i Tomaszkiem
|
|
#2434 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
A propos kąpieli, Filipowi się coś pozmieniało i tylko dojdę do mycia głowy i jest ryk... i to już tak od kilku dni ma
![]() Tylko go nakryję ręcznikiem i już spokój... I muszę ochraniacz do łóżeczka rozwiesić też na stronę od pokoju, bo dziś nad ranem 2 smoczki były na podłodze
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten widok.
Cnamonku- Jak już dziewczyny pisały, lekarze wiedzą co robią. Ciągle zaciskam kciuki i modlę się za zdrowie Adasia. Będzie dobrze. Już niedługo w trójkę szczęśliwi wrócicie do domu. |
|
|
|
#2437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a płynu do mycia dzieciaczkowgo już nie dolewać? |
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nic tylko to ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2440 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko wzięło sobie na cel wykończyć matkę
Spała mi już tak ładnie od 22 do 6, a potem do 9 A od paru dni co? Pobudka o 3 potem o 6 i mamo baw się ze mną. Teraz dopiero usnęła. Nawet nie udało mi się jej mleka podać taka była padnięta ![]() A tak w ogóle to dzień dobry |
|
|
|
#2441 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Samantha, u nas szczepienia zaczynaja sie od 2m-ca (8tydzien). Na grype na pewno szczepic nie bede. Moja mama sie zaszczepila i przez 1,5 m-ca nie mogla sie wykurowac, tak ja rozlozylo. Ghia, tez mam takie przypuszczenia odnosnie neuroligow. Kiedys nie slyszalo sie tyle o asymetrii, a jak Was czytam to co rusz ktoras o tym pisze. Na filmach, ktore tu ogladalam lub znalezione na yt wyraznie widac gdy dziecko ma problem z asymetria, a tu kaza przyjmowac sie drobnymi nieprawidlowosciami, ktore moga same minac. Dotka, ja mam nosidelko Mamas&Papas. Uzywamy je rzadko. Wedlug mnie jest za cieple, Edziu pomimo, ze nie ubieram go zbyt cieplo zawsze sie w nim poci. Milego dnia wszystkim Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam Wam foto do klubu
|
|
|
|
#2443 |
|
Zakorzenienie
|
Już mi dziecko wstało
|
|
|
|
#2444 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do neurologa poszlismy ze skierowaniem od pediatry, z tym, ze u nas wyszedł wylew okołoporodowy i dlatego Cytat:
mnie też paralizuje na widok pająka, takze szacun za opanowaniea co do suchej skóry: u Zuzi pojawila sie wysypka bardzo delikatna pod skóą włąsnie na policzkach najpierw smarowalam kremem z rossmana ale to jeszcze bardziej wsuszało potem oliwka, tez bez szału, wkoncu znalazlam w domu krem alantan plus i dał rade, buźka juz śliczna i gładka po trzeh dniach stosowania Cytat:
a Zuza też tylko raz sie w głos zaśmiałą i sie narazie nie powtórzyło, a najlepsze było jak zazęła sie chichra przez sen aż jej brzuch skakał - rozpłakałam sie na dobre 10 minut ze wzruszenia Cytat:
a Ty pisz nam co czujesz zebys sie nie pogrążyła za bardzo- jasne??!!! Cytat:
karmisz piersia czy mm?? bo u nas ciemieniucha tez jest od tygodnia, tylko że my jestesmy na cycku Cytat:
za wizyte i szczepieniePan Skok nas chyba opuścił |
||||||
|
|
|
#2445 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj przy kąpieli wyszorowałam główkę Kacperka myjką frotte, potem naoliwkowałam i wyczesałam szczotką. Ma teraz o wiele mniej ciemieniuchy
Dzisiaj powtórzymy ten zabieg.Mój mały ma dziś dzień spania. Od 9 do 10 spał. Obudził się na jedzonko. Jak go podniosłam do odbicia to znów zasnął na mnie. Chyba mu przeszły te ciężkie dni. Może je odsypia. Kocham moje dziecko ![]() Surka już na 2 miejscu! Bo żeby nie było - ja też głosuję cały czas
Edytowane przez edytkaac Czas edycji: 2013-10-10 o 11:05 |
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwonił mąż, że jego ciotka z kuzynką chcą dzisiaj przyjechać do Małego.. ta kuzynka chciałaby go zobaczyć, bo wyjeżdża na dniach gdzieś tam.. Od słowa do słowa coraz głośniejsza rozmowa, aż się mąż cudownie rozłączył w połowie mojego zdania. Nie rozumie, że mi nie w smak takie odwiedziny..od rana dopiero na szybkiego zęby myłam i się ubierałam..włosy sobie darowałam, choc tłuste.. przy Małym, który jedyne pół godz. spał nic wiecej nie da rady zrobić. A rodzina męża zawsze chce przyjść, gdy jego nie ma w domu, jestem sama..i zawsze zapowiadają się tego samego dnia, nigdy wcześniej. W mieszkaniu burdel. No i się na mnie obraził..bo kazałam mu coś zmyślić. Aż się popłakałam..Co ja mam zrobić..nie lubię takich akcji..nie lubię takich odwiedzin, gdy jestem sama z dzieckiem.. on zaraz głodny, za chwilę spać.. zacznie się drzeć, a przecież nie zostawię gości i nie zamknę się z nim w pokoju.. maż tego nie rozumie. A ta jego ciotka jest tak wrzeszczącą babą.. w niedzielę, gdy byliśmy u teściów na obiedzie przylazła i w drzwiach już darła mordę.. oni do niej 'cicho, dziecko tu jest'..a ona 'a skąd mogłam wiedzieć' dalej drąc mordę! ona nie potrafi cicho mówić.. Mały się jej wystraszy.. a jak go jeszcze na ręce weźmie i mu do uszek nawrzeszczy, to chyba ją zabić tylko!
Wyjdę teraz na jakąś dzikuskę.. poczułam się beznadziejne uswiadamiając sobie, że nie radzę sobie z ogarnięciem dziecka, domu, gości.. Jeszczę mąż do mnie 'że oni do dziecka przychodzą..nie do mnie'..no super, czyli mogę ich przyjąć wyglądając jak kupa nieszczęść, z mieszkaniem po tornadzie..bo przychodzą do dziecka.. może jeszcze niech sobie z dzieckiem zostaną i pogadają, a ja wyjdę? |
|
|
|
#2447 |
|
Wtajemniczenie
|
Fiazo u nas herbata się nie sprawdza. Tarkuje jabłko i sok który zostaje daję Michałowi. I jest super
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam na spacer bo inaczej Lilka dzisiaj chyba nie uśnie
|
|
|
|
#2449 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja córa ma tyle włósów że ciężko mi sie dostac do skóry głowy i tylko przeczesuje je z jednej strony na drugą ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
moja córa ma tyle włósów że ciężko mi sie dostac do skóry głowy i tylko przeczesuje je z jednej strony na drugą
|
||
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie )
Nadrabiam. Wczoraj zniknełam bo poleciałam na wykład rodzicielstwo przez zabawe. Ciekawe rzeczy gadali a wniosek taki ze w karzdej sytuacji trzeba robic z siebie wioskoiwego głupka zeby dzieci sie lepiej czuły. Wykład na podst. książki "rodzicielstwo przez zabawe ". Wróciłam po 19 i co zastałam? TZ miał sie opiekowac mała a sciagnoł moja siostre która nigdy z dziecmi nic wspólnego i to ona siedziała z mała a on na kompie ![]() Wczodze do jej pokoju a ona sama biedna w tym koszyczku oczy jak 5 zł i nie bardzo wie co ona ma robic bo przeciez nie było całego wieczornego rytuału. Usmiechneła sie jak mnie zobaczyła zaczeła cos gugac-pewnie sie skarzyła a potem po toalecie pierwszy raz musiałam ja tulic na rekach az zasneła bo inaczej podnosiła alarm. ehhhh. W ciagu dnia potrafi TZ sie nia zajac przez 2 godz. ale juz wieczorem to widze go przerosło. Leniuch jeden. To tyle z wczoraj. Dzisiaj mój lewy cycek jest mega zniekształcony i obolały. Jestem wsciekła bo od miesiaca walcze z plesniawkami u małej i mi sie na cycki rzuciło a to mega boli i nie moge z ta moja pediatra sie dogadac zeby szynchronizowac leczenie z mała bo ona nic mi przepisac nie chce. i co moja lekarka mi przepisze i sie podlecze to mała za chwile mnie zarazi To tyle u mnie. Ide was nadrabiac co tam wczoraj nasmarowałyscie. |
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
moje od 7 to jeszcze spać nie poszło
![]() Cytat:
głosujemy na surkę bo różnica do 1go miejsca się powiększa zamiast pomniejsza |
|
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
cynamonowa cały czas modlę się za was, ja jak dziewczyny uważam, że Adaś musi mieć czas na nabieranie sił, będzie dobrze, musi być Dzoan ja też nie lubię takich niezapowiedzianych gości, współczuję Samantha u nas też nieraz kupa się wylewa, sprawdź, czy nie trzeba zmienić pampersów na większy rozmiar, nam tak raz pomogło Może dzisiaj tz wróci Ogarnęłam z grubsza mieszkanie, czekam na mamę i idziemy na spacer. A mam pytanie, w jakim nastroju budzą eis wasze dzieci? bo mój zawsze był uśmiechnięty a od 2 dni budzi się i na początku się uśmiecha a potem jest podkówka i mały płacz i tak na zmianę, jakby jeszcze trochę przez sen to wszystko robił. Zastanawiam się, czy mu się coś nie śni złego, bo wystarczy go przytulić i już mu przechodzi
|
#2453 |
|
Zadomowienie
|
Hej
czytam was cały czas ale nie mam humoru by odpisywać na wasze posty wybaczcie. W moim domu chyba poleje sie krew bo nerwowo nie wytrzymuje, siostra Tż-a doprowadza mnie do szewskiej pasji, gówniara robi na złośc mi tylko nie wiem za co, chodzi trzaska tak drzwiami że za niedługo z futryny wylecą, drze jape jak powalona, ciągle wymusza kłótnie ze swoją matką poniżając ją okropnie, muzyka od rana na fuul do nocy, gówniara 20 lat, ma dziecko 2 lutenie wogle sie nim nie zajmuje bo chłopak i imprezki są ważniejsze, teściowa ciągle zajmusię sie jej dzieckiem doszło do tego ż eona musiała nawet zabierać wnuka do pracy bo tamta sobie olała sprawe i nie wróciła do domu. Jest straszną syfiarą, nie sprząta po sobie a ni w domu, mieszkam tu 5 lat i ani razu nie widziałam jej ze ścierką w ręku, doszło do tego że rodzieliśmy kuchnię na pół i oni maja swoje miejsce a my swoje, ja myje naczynia po nas a oni po sobie tzn teściowa myje. Już jestem tak znerwicowana że nie wyrabiam. Nie stać nas na to by się wyprowadzić bo z jednej pensji nie utrzymalibyśmy się wynajmując mieszkanie, Dojdzie do tego że spakuje siebie i dziecko i pójdę do ojca. Mam dość A i Szymcio kończy dziś 3 miesiące |
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Szymka! A sytuacji w domu współczuję... masakra ta dziewczyna ![]() ![]() Dużo siły dla Ciebie! |
|
|
|
|
#2455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim pięknym miejscu dzisiaj spacerujemy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Zgadnijcie kto sie wybudza i kto mnie złapał rano za palec?
![]() W okolicach obiadu spróbują odłączyć Adasia od respiratora! Co prawda serce nadal nie do końca daje rade i wisi nad nami widmo rozrusznika na stale ale ... nie myślimy póki co o tym. Młody pozbył sie dzisiaj cewnika, chcą też wyjąć mu dojście centralne z szyji czyli taka ogromną igle z mnóstwem "kranikow" przez które podają leki. Dam znać przy następnym odciaganiu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2458 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynomonku
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#2459 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() za 3miesiąceCytat:
Cytat:
dobre wieści, czekamy na kolejne i dalej
|
||||
|
|
|
#2460 |
|
Raczkowanie
|
Miło, że ktoś mnie jeszcze pamięta
Ja cały czas jestem z Wami na bieżąco tylko jakoś pisać nie miałam weny. Powiem Wam, że to co najbardziej mnie dobija od kiedy pojawił się Mikołaj to to, że nie mamy z tż czasu dla siebie. Mały w dzień nie śpi a już jak tż wraca z pracy po południu to Mikołaj bardziej marudzi a jak już idzie spać ok 21-22 to ja też padam i ide razem z nim. Brakuje mi Tż Już nie wspomne o łóżkowych sprawach.... bo niby kiedy...o wspólnej kąpieli czy filmiePo Waszych odpowiedziach odnośnie spania od wczoraj postanowiłam wprowadzić zmiany! I tak w nocy po karmieniu od razu do łóżeczka, pogłaskałam po główce i spał dość szybko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

no lepiej ponarzekac i wytlumaczyc sie w najprostszy sposob 
szkoda tylko, że tak rzadko możemy pospacerować, bo tak naprawdę tylko wtedy jak jestem u mamy. Mimo, że bywam dosyc często, to nie zawsze jest czas :

ale ja po prostu panicznie boję się pająków.. mąż do mnie, że nienormalna jestem, dziecko straszę..ale ten strach jest silniejszy.. całe szczęście, że Olka jeszcze nie upuściłam.. bo gdybym trzymała przedmiot, na którym ujrzałabym pająka z pewnością cisnęłabym nim o ziemię
cały dzień ktoś musiał być przy niej bo inaczej płacz. O co może jej chodzić? Nie spała dziś w dzień dłużej niż 15 min. TZ wziął ją wieczorem na spacer i spała godzinę. O 20 kąpiel i do tej godziny jeszcze się bujamy