Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 10:43   #2161
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Miałyśmy teraz małą różnicę poglądów, aż się młoda na amen rozryczała. No ale musiałam przewinąć, bo kupa kwasiluch Zjadła i teraz śpi, może chociaż godzinkę się zdrzemnie, to zdążę ogarnąć coś więcej..

Bijkora, młoda je ze mną płatki owsiane błyskawiczne, jajecznicy też trochę jadła, takiej zwykłej, na maśle; ziemniaki, buraczki ze słoika, pomidora też, sałatę, papryczki nawet trochę surowej (NIC jej nie było), oj dużo by wymieniać

Cytat:
Napisane przez blacksanctum
Hje, Bijkora, ja się z Wami zgadzam. Ja też często daje małej pomemlać jakieś nasze, dorosłe rzeczy - ofkors nie są to ciężkie, tłuste, smażone potrawy, tylko nieco delikatniejsze rzeczy. Póki nic się nie dzieje, to nie ma co robić w majty, inaczej, jak dziecko ma wrażliwy brzuszek, wtedy wiadomo, że trzeba ostrożnie... A u Oliwy nie zauważyłam jeszcze najmniejszej reakcji alergicznej na jakiekolwiek jedzenie.
Otóż to A u nas tym bardziej trzeba korzystać, bo Pola jakby mogła, to by zjadła WSZYSTKO, dosłownie, zresztą jak i Nadia, widzę.

Dobra, idę coś działać

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:45
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:52   #2162
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Już jest poprawa bo tuż nad ranem było --->
I już są plany na wieczór
Tylko że znowu zacznę brać piguły (od dziś zaczynam nowe opakowanie,muszę je skończyć) i znowu będę anty(na wszystko).

Pogrubione-oj niedobrze U Was o co kłótnie? (jeśli mogę spytać).
Super Ostatnie opakowanie jakoś przeżyjecie

Najczęściej o Domcię, nie zgadzamy się ze sobą w różnych kwestiach i zamiast pogadać to się kłócimy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:54   #2163
Ifwka
Zakorzenienie

Kurcze to może ja też już zacznę coś dorosłego podawać, bo lubi wszystko na razie i problemów do tej pory nie było

Co do spania to u mnie tez jest co do minuty, pół godziny i pobudka np nad ranem
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 10:58   #2164
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hje, Bijkora, ja się z Wami zgadzam. Ja też często daje małej pomemlać jakieś nasze, dorosłe rzeczy - ofkors nie są to ciężkie, tłuste, smażone potrawy, tylko nieco delikatniejsze rzeczy. Póki nic się nie dzieje, to nie ma co robić w majty, inaczej, jak dziecko ma wrażliwy brzuszek, wtedy wiadomo, że trzeba ostrożnie... A u Oliwy nie zauważyłam jeszcze najmniejszej reakcji alergicznej na jakiekolwiek jedzenie.
Wiecie, ja to się pytam bo boję się jakiś zatwardzen..ale dzis dałam małemu sprobowac wedlinki z indyka..alez mu smakowalo no i na palcu polizal cytrynki...nawet sie nie skrzywil,poprostu Antonio nie chce jesc jałowych rzeczy, musi być trochę słodkie...wczoraj opchnal duzy sloiczek jarzynowej z cielęciną..ale gorzej jak ja mu cos zrobie..no ale wciąż próbujemy.kaszke tez lubi no ale slodka, tylko ze podobno kaszka tez zatwardza, na razie dalam mu raz, no i mam taka glutenowa ze sliwka na brzuszek-jak już bedzie mógł to mu dam...to kaszka zatwardza czy nie?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-10-11 o 10:59
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:03   #2165
badziabadzia
Zakorzenienie

Ja tez daje Zosce czesto sprobowac tego co jem i do tej pory nie bylo zadnych rewolucji tylko u mnie w domu to sie nie soli prawie wcale, wiec w zasadzie to jemy to samo co Zocha
Stary 2013-10-11, 11:20   #2166
bijkora
Rozeznanie

Neti Antonio ma problemy z zatwardzeniami czy po prostu tak profilaktycznie się boisz?
Jak ze śliwką to nie powinno być JA nie zauważyłam zatwardzeń po kaszce, jedynie trochę po marchewce

Włosomaniaczka

Edytowane przez bijkora
Czas edycji: 2013-10-11 o 11:22
bijkora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:27   #2167
YellowSheep
Rozeznanie

Jestem juz wściekła bo cały tydzień miała być piękna pogoda a tu kolejny dzień w ogóle nie ma słońca. 3 razy byłam na spacerze i 3 razy słońca brak a ja zmarzłam totalnie :/ szkoda że u nas nie może być jak u Was, słoneczko chcę

W ogóle to z tżtem ostatnio poszło na noże znów :/

Jak z jutrzejszym spotkaniem???
Ja się obudzilam znów z katarem, nos zapchany, nie wiem czy w takiej sytuacji mogę przyjść.

Ehh, babcia wczoraj była i Oli dziś na macie nie posiedzi, non stop marudzi, jejku co za dzień.
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:31   #2168
Lenova
Wtajemniczenie

Witam się po masakrycznej nocy, to już trzecia z kolei
Ja chce te zęby w końcu !!
Dziewczyny małą tak te dziąsła bolą że zel jej nie pomaga, płacze, głową szoruje o poduszkę lub podłogę, ręce wkłada prawie że do gardła.Więc jak jest takie maksymalne ekstremum to daje jej ibum raz dziennie. Jak długo moge tego używać by nie zaszkodzić???

Hje, Bijkora, Black zazdroszczę że możecie dzieciakom wszystko dawać,też bym dawała ale Blanka niestety z tych alergików.
Też nie uważam żeby to była jakaś zbrodnia, po prostu trzeba obserwować dziecko i tyle.

Mała, super że jest poprawa, tak trzymac

Efff dużo dużo zdrówka !!!

ehh też bym chciała już drugą dzidzię ...
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:34   #2169
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Pisałyście jeszcze o transporcie wózka po schodach. Ja mam tylko 6, więc go nie wnoszę/znoszę, tylko normalnie nim wjeżdżam/zjeżdżam po schodach
ja to samo... Podziwiam dziewczyny, które znoszą wózek. Ja codziennie zjeżdzam i wjeżdzam z 2 pięrta i nie wyobrażam sobie jak można wnosić i znosić... Chyba, że macie jakieś lekkie wózki... U nas wózek jakieś 15kg dziecko 9, do tego często zakupy.. Nie raz jakieś 10 kg tego było. Sama jestem z Pauliną całymi dniami, więc wszelkie zakupy robimy same...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
juz!!!??? nieżle...
do kiedy ciemiaczko powinno zarosnac?
brawa za wage!
gdzieś w okolicach 18 miesiąca. U nas w wieku 2 miesięcy ciemiączka prawie nie było, aż badania na poziom witaminy d3 (70zł) robiliśmy... Wyszło w normie a ciemiączko jak było małe tak jest... Zaczęło szybko zarastać, ale narazie stanęło w miejscu... Choć niedawno wydawało mi się, że znowu się zmniejszyło...

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Często to zdjęcie mi się przypomina

Jak jakieś twardsze to blenduje, ale rzadko bo Mała strasznie boi się blendera, odkurzacza i wszelkich takich. A jak miękkie to ciapam widelcem a mięsko drobno siekam. Moje dziecię nie chce jesć takiej papy\musu na wymioty jej się zbiera:P

Możemy podać sobie ręce. U nas odkurzanie wygląda tak, że Paulina w jednej ręce, odkurzacz w drugiej... Papek też nie jemy, tylko wszystko co można pogryźć, więc w zupkach normalne kawałki warzyw, no troche mniejsze niż dla siebie...

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ktore podaja normalbe gitowane dla siebie zupy- zupki maluszkom -Gotujecie na miesku?.dodajecie kostke rosolowa? warzywko?A zabielacie jogurtem, smiatana?dodajecie przecier pomidorowy, normalny makaron??
ja gotuje normalną zupę dla nas... Oczywiście nie grzybową, grochową i takie tam... Tylko taką, jaką mogę dać dziecku... Gotuję na mięsie, daję sporo warzyw... Kiedyś byłam uzależniona od kostek rosołowych, ale, że dziecku ich nie podaje to i nam przestałam dawać... Solę bardzo niewiele... I o dziwo bardzo smakują mi takie zupy.... Mąż i tak wszystko dostala i dopieprza, więc na niego nie patrzę... Jeśli zupa wymaga dodania śmietany to poprostu dodajemy ją sobie do talerza, albo odlewam do drugiego garnka dla Pauliny i do naszego dodaję. Makaron daję sklepowy... Od 9 roku życia mam straszne obrzydzenie na czerwone zupy (czerwony barszcz i pomidorową, nie zjem też wielowarzywnej, w której są buraczki) a ostatnio przełamałam się i robiąc zupę wielowarzywną chciałam dodać buraczka, no ale stwierdziłaz, że pora się przełamać, bo jak ja dziecku kiedyś wytłumaczę, że trzeba zjeść skoro sama nie zjem... No i wzięłam tego buraczka na tarce jarzynowej starłam, z marchewka też tak zrobiłąm- bo jej też nie jadam... No i o dziwo przełamałam się i zjadłam.

Takim oto sposobem przy dziecku zaczęłam jeść marchew, buraczki i jabłka, ale te tylko i wyłącznie starte.. Nie wyobrażam sobie zjeść tak normalnie jabłko....

Cytat:
Oj ja mam już w dupie te rozpiski i tabele. Sory. Ja rozumiem, żeby dziecku nie dawać smażonych, ciężkich i wzdymających rzeczy. Ale nie popadajmy w paranoje. 9 miesięczne dziecko jest już na tyle duże że na prawdę można mu dać doo zjedzenia dużo rzeczy i wybór nie jest tak ograniczony jak w przypadku 4 miesięcznego dziecka. Czuję się przy was jak wyrodna tępa matka, ze tyle rzeczy dałam juz do próbowania.Czuję jak bym ją pospieszała. A tak nie jest. Może to tez zależy od dziecka. Jedno jest niejadkiem, a drugie chętnie próbuje nowych rzeczy. Jak Nadia widzi że coś jem to aż się trzęsie żeby spróbować. Wczoraj zrobiłam sobie gołąbki i dałam jej, zjadła połowę farszu. Żyje? Zyje. Staram się gotować zdrowo, z małą ilością tłuszczu itd. tak żeby i ona mogła skorzystać. Co w tym farszu było? Jedynie mięso z indyka, ryż i trochę przypraw. Do tego sos pomidorowy, z moich własnych pomidorów ogródkowych i bazylia

Jak dla mnie nie jesteś wyrodna matką... JA też dziecku daję wiele rzeczy, bo skoro nic jej po tym nie dolega, no to czemu by nie. Przecież im więcej dziecko spróbuje tym lepiej.... Wiadomo, że nie mówimy tu o wszystkim co my jemy.... Zwłaszcza, że Paulina chce wszystkiego spróbować to dlaczego mam zabijać w niej dobry nawyk jedzenia "wszystkiego". Nie chciałabym, aby wyrosła na niejadka a wydaje mi się, że ograniczając jej menu właśnie na niejadka mogłaby wyrosnąć....

Meneq miło, że pytasz o nasze zdrówko..no coż gorączka nadal się utrzymuje, ale zbijamy.. Dziś już 3 dzień.... Wysypka ta co po szpitalu wyskoczyła już ustąpiła... Jeszcze tylko w jednym miejscu została ta szpitalna wysypka, ta zaraźliwa co bostonką zwali... 2 dni sprey dali i już pryskać nie kazali... (nawet mi sie zrymowało) wczoraj troche kaszlała i jakiś delikatny katarek się pojawiał, ale dziś ani nie kaszle ani kataru nie ma.....

Chciałam coś jeszcze napisać, ale już nie pamiętam...

A tak wogle to jestem już 3 tydzień na zwolnieniu lekarskim, tzn mam opiekę na dziecko i we wtorek powinnam już wrócić do pracy i tak strasznie się boję.... Pracuję w sklepie, mam ciągły kontakt z ludźmi, boję się, że zaraz znowu coś przyniosę... Zwłaszcza, że zarabiam tylko 500zł, ale z drugiej strony szkoda mi rzucić tą pracę, bardzo ją lubię, chodzę tylko na 3 godz w weekendy na 5. Po prostu nie wiem co robić, bo chcę pracować a z drugiej strony wiem, że Paulina będzie na tym cierpiała, bo zaraz znowu coś przyniose....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:42   #2170
mala_19kw
Zakorzenienie

[QUOTE=Ifwka;43219385]Ja daję na zmianę: raz słoiczek domowej roboty przeważnie warzywka + żółtko, raz kupny z mięsem ( chyba że mam własny z mięsem to wtedy swój), deserki czasem kupne, jak mam czas to coś miksuje, jak mam jogurt to jogurt, a czasem łyżeczką jabłko albo gruszkę.
Słoiczek z rybą mam w lodówce ale jeszcze nie wąchałam

Nie martw się moja Oliwka prawie wogóle nie mobilna, siedzi sama ale nie siada, na brzuchu nie [oleży bo od razu na plecki się przekręca, pełzać/raczkować nie próbuje, trochę stoi; gada tylko wytedy jak coś ma w buzi

Z czapką jakoś od początku nie było problemu, czasem tylko w nocy targa, bo śpi w czapeczce żeby sie jej uszy nie odwijały.
Z tym "Zosiem" to dobre

Jejku, moja tylko plackiem na plecach, za chiny nie da się na bok położyć do spania
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
a sprobowalas dac sam zielony grosze ugotowany i zblendowany albo rozciapkany widelecem, sam kalafor, brokul, nie takie mieszanki

i ja bym tez probowala podawac to co sama jem,

ja do pracy wyjezdzalam 6:40 i po pracy tak samow autko i 15, 20 minut i w domu, kurcze tak zal tych godzin straconych na dojazd

QUOTE]
Ja tak zaczynałm: najpierw pojedynczo, potem łączyłam po dwa: coś tam + najczęściej marchewka, potem po 3, a teraz jak leci.

Ja wstaję 5:15, wyjeżdżam przed 6, i jestem na 15 w domu. Mam troszkę doła że z Małą tylko te kilka godzin spędzam, i uważam że bardziej się cieszy do babci niż do mnie

Też próbowałam później kłaść żeby dłużej spała. Efekt: wieczorem bąbel marudny bo zaburzam harmonogram, a pobudka i tak standardowo.

Ja mm i dawalam przez 2 miesiące 2 łyżeczki, i teraz w trzecim miesiącu 6, a potem bez ograniczeń już można.

Ja też!!!!!!!!! i tych włosków zazdroszczę

Ja daję też na środku tylko u mnie są tendecję do przekręcania się w lewo i szybko głowa ląduje przy karuzeli, raz sobie guza nabiła tak w nocy i teraz zabezpieczam maskotką.
Nie za dużo? Najpierw przez dwa miesiące daje się pół łyżeczki (ok.2-3g na 100ml mleka) a w 8 miesiącu życia czyli trzeci miesiąc podawania glutenu podaje się łyżeczke czyli ok 6g/100ml. Później jeśli nie ma żadnej niepożądanej reakcji alergicznej można dawać normalnie kaszki glutenowe.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:47   #2171
nafiyqa
Zakorzenienie

My juz po spacerku - zakupy zrobione, obiad mam wczorajszy, dziec spi, ja pije kawke i jem orzechy wloskie

Zapomnialam sie pochwalic nocka. Dwie pobudki - o 2:30 (ale 40min cyckania) i o 5. Pobudka o 8 Takze super w porownaniu z tym, co jest ostatnio!!

ide czytac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:52   #2172
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Czołem!

Bijkora, rozdajesz może rumunów, że taki ruch się zrobił?
jak tak to ja biore ze trzech

Nadrobiłam Was i w spr. jedzenia to Wam zazdroszczę, że Wasze dzieciaki (niektóre of kors) tak ładnie wszystko jedzą. Moja to taki tadek niejadek. Czasami jak chce jej dać coś spróbować czego nie jadła, to ona ma szczękościk i nie weźmie do buzi...
No ale nie narzekam, bo nie mamy takich problemów, żeby jadła samo mleko. Obiadki zjada, deserki też. Czasami zostawia nie zjada całości. A duży słoik to zjadła tylko raz- cały. Wczoraj utarłam jej jabłuszko, to spróbowała się pokrzywiła i do widzenia..
Kaszek w ogóle nie tknie, próbowałam już różne smaki i z butli i łyżeczką- nie i koniec..

Dziękuję, za wszystkie Julaskowe życzenia : roza:

łeb mnie boli od wczoraj, chyba z ciśnieniem coś nie tak

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:57   #2173
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. U nas już chyba po chorobie, ostatni raz dałam Ibum wczoraj przed 12:00, gorączki brak do teraz, więc sądzę, że już nie wróci - poza tym, mała ma wysypkę na czole i plecach. Więc to na bank 3dniówka. Cieszę się, że mamy już spokój od tej paskudnej gorączki, bo tak było mi szkoda mojej miśki, ciągle smutała...

Niedługo jadę z koleżanką na zakupy, na miasto, mam chwilkę dla siebie, bo od przyszłego tygodnia mąż zaczyna jakieś tam szkolenie i ono będzie trwało do końca roku, codziennie od 10:00 do 15:00 chyba, czy coś takiego - więc nie wyjdę sobie nigdzie we wczesnych godzinach przez długi, długi czas... Także wykorzystuję dzisiejszy dzień, ostatni. A mężuś z małą zostanie.

Pytanie - JAK dokładnie podajecie dzieciom ten chleb? Nie dławią się? Chciałabym Oliwie podać, ale boję się, że zacznie mi się tym dławić...
ufff, dobrze, że już po gorączce, buziaki dla Oliwki
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Ifwka ja nie próbowałam kłaść później, tylko wczoraj po kąpieli i jedzeniu dostał motor w dupkę i szalej do 22.

dla Julaska za 9 miesięcy i dla Ani za 8 miesięcy
przyłączam się do życzeń
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nooo, nie bedziemy przeciez dzieciom rozpychac zoladkow takimi megaporcjami

U nas:
ok 7-8 cyc
9-10 180ml kaszki
12-13 200ml obiadku
15 cyc
17 deserek ok 100-125ml
18-19 cyc
20 210ml mm

Kurde, duzo tego.....
no nie powiem zazdroszczę takiego jedzenia
Cytat:
Tylko że znowu zacznę brać piguły (od dziś zaczynam nowe opakowanie,muszę je skończyć) i znowu będę anty(na wszystko).

Pogrubione-oj niedobrze U Was o co kłótnie? (jeśli mogę spytać).

Cytat:
A u mnie było wczoraj takie że aż mam zakwasy w takich mięśniach że nawet nie wiedziałam ze je mam :p
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 11:57   #2174
calawdeszczu
Wtajemniczenie

http://tivi.azet.sk/video/1807896/pr...dovolenke.html

Stary 2013-10-11, 12:00   #2175
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za dużo? Najpierw przez dwa miesiące daje się pół łyżeczki (ok.2-3g na 100ml mleka) a w 8 miesiącu życia czyli trzeci miesiąc podawania glutenu podaje się łyżeczke czyli ok 6g/100ml. Później jeśli nie ma żadnej niepożądanej reakcji alergicznej można dawać normalnie kaszki glutenowe.
My w 6 miesiącu wprowadziliśmy gluten na maxa (przez przypadek) i Pola już od tego czasu je kaszki glutenowe.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Co Ty oglądasz
Stary 2013-10-11, 12:04   #2176
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
My w 6 miesiącu wprowadziliśmy gluten na maxa (przez przypadek) i Pola już od tego czasu je kaszki glutenowe.

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Co Ty oglądasz

to dla Fewci, bo ona chyba bałaganu nie widziała :brzyda l:

Stary 2013-10-11, 12:07   #2177
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Ale żem młodą przetrzymała na noc, a pfff
Oczywiście dość fajna nocka, bo pobudki o 1.30, 4, 5.30 i ostatecznie o 8, ale każda pobudka ofc z głową w ochraniaczu , no i jednak myślałam, że lepiej pośpi bez drzemki w dzień.

Dzisiaj jeszcze nie pisałam, że ładna pogoda, więc piszę: jest pięknie

Oooo matko A to winobranie wygląda jak w tych wszystkich filmach? Ach

Pola też nie,
też nie,
też nie
.

A daj spokój, czasem nawet i róż nie pomaga
Mama kiedyś do mnie, żebym małą bardziej dziewczęco ubierała, bo tak to dżinsy, bluzka jakaś kolorowa. To kiedyś poszłam z Polą na spacer, róż aż się z wózka wylewał. Spotkałam wtedy dwie moje nauczycielki z podst. i gim. - jedna "jaki ładnych chłopczyk, jak ma na imię?", druga "chłopiec czy dziewczynka"?
Ja nie wiem, chłopców biorą za dziewczynki, dziewczynki za chłopców

No i w ogóle odzywaj się częściej

Chyba tak Bo ja tez mam wrażenie, że Pola reaguje, jak siebie widzi

O matko, też to uwilbiam W ogóle mam taki fetysz Uwielbiam patrzeć na plecki małych dzieciątek, wiecie, jak np. sobie siedzą, to jest taki słodki widok te malutkie plecki + taka okrągła, słodka główeczka, ach

No i Jednak dalej jakaś odmiana od tych wcześniejszych nocy

Rozwaliło mnie to zdanie

No i ja młodą też daję, dziś to już nogami dotykała szczebelków z przodu I ówienko to dało...
Skoro już przy temacie jesteśmy
To co? Dziś u Ciebie TUGEZA? (powinnam w sumie powiedzieć OD DZIŚ ).
LASKI DZIŚ IMPRA U HJE'JÓW
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-11, 12:08   #2178
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:

Stary 2013-10-11, 12:20   #2179
LadyWhisper
Zakorzenienie

laski, że tak powiem, j.e.b.ł.a.m

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

jaaaaaaaaaa Cała mnie ubiegła

Dla Julaska!!!!!! naszej wątkowej modelki chociaż ostatnio mało jej u nas

Lasssskiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiii moja siestra przyjechała znad morza, zrobiła nam niespodziewajke krowa mała no i nie dam rady jutro

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:24   #2180
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
My juz po spacerku - zakupy zrobione, obiad mam wczorajszy, dziec spi, ja pije kawke i jem orzechy wloskie

Zapomnialam sie pochwalic nocka. Dwie pobudki - o 2:30 (ale 40min cyckania) i o 5. Pobudka o 8 Takze super w porownaniu z tym, co jest ostatnio!!

ide czytac
mmm Uwielbiam takie świeże
aaaa laskowe kocham miłością bezgraniczną

Miałam pytać rano i zapomniałam. Jakie polecacie chusteczki do pupy z babydream? Miałam ostatnio czteropak różowych ale mi walą drożdżami. Jak z niebieskimi jest? Orientujecie się?

Zjadłam cały słoik grzybów marynowanych mmm,pycha

A Oskar kaszkę i pół chlebka z masłem ode mnie
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-11, 12:31   #2181
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Jestem juz wściekła bo cały tydzień miała być piękna pogoda a tu kolejny dzień w ogóle nie ma słońca. 3 razy byłam na spacerze i 3 razy słońca brak a ja zmarzłam totalnie :/ szkoda że u nas nie może być jak u Was, słoneczko chcę
No co Ty Przecież ładna pogoda jest. Wczoraj było cieplutko , dziś też. A w weekend ma być nawet 20 stopni

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Nie wyobrażam sobie zjeść tak normalnie jabłko....
hmm , pierwszy raz się z takim czymś spotkałam

Cytat:

Cytat:
My tak samo tylko że w 5 miesiącu. Darii też nic ni było.

Cytat:
Stary 2013-10-11, 12:31   #2182
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,

buziaki dla młodzieży za skończone miesiące

kupiliśmy Leosiowi dywanik do pokoju, taki puchaty milusi, wiecie co on robi?
klepie go, jak siedzi to pociera nogami i krzyczy z radości a potem się po nim turla i przewraca
no wariat jak nic

postaram się zaglądnąć w weekend, mam owu więc wiecie będzie a poa tym jutro idę na koncert Lady- Roguc
no i wogole mają też jacyś znajomi wpaść z dzieciakami w weekend

Laski w Biedrze są pieluszki Huggiesvmój TZ kupił dziś 4 kartony bo to chyba jedyne pieluszki które nie odparzają Leoasia w więcej ich nie będzie w PL

a no i upolowałam ostatnią parę rajtuzek w lidlu, o ja głupia,że wcześnej nie byłam, są fantastyczne, nie mają poliestru w składzie, mięciutkie,kolorowe no i antypoślizgowa powłoka na kolankach i stopach
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:33   #2183
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

http://tivi.azet.sk/video/1807896/pr...dovolenke.html [COLOR="Silver"]
Ty też ??? skąd nagle ten film wytrzasnęłyście??
Stary 2013-10-11, 12:34   #2184
Debrah
Zakorzenienie

Ad glutenu to ja za bardzo nie wiem co zrobić, bo przez nietypowe wprowadzanie (makaron, chlebek, kaszkę próbowałam ale je tyle co nic więc to się nie sprawdza...) nie wiem jak teraz postępować, kiedy zwiększyć ilość, kiedy uznać że koniec ekspozycji i można normalnie jeść..
Nic się nie działo póki co.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:49   #2185
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
pospał szalone swoje 40 minut ..
moja 20

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hejka

U nas nocka nawet fajna - jedna pobudka na jedzonko i kilka na smoczek. A wstałyśmy o 6:20

Niestety, ale Domcia złapała chyba tego wirusa. Mąż miał jednak rację - wczoraj zrobiła 3 rzadsze kupy, ale dziś z samego rana totalną rzadziznę. Na szczęście poza tym nic jej chyba nie jest. Humor ok, gorączki niet, a apetyt jeszcze lepszy niż normalnie.

aaa jeśli o żółtko chodzi to ja Domci podaję albo normalnie w zupce albo robię kanapkę: chlebek z masełkiem i z żółtkiem - wcina, że hej

I wszystkiego naj dla Julaska!!!

meneq Yae jest cudna

Blugirl
brawa za nockę i zdrówka

Cytat:
Ifwka ja nie próbowałam kłaść później, tylko wczoraj po kąpieli i jedzeniu dostał motor w dupkę i szalej do 22.

dla Julaska za 9 miesięcy i dla Ani za 8 miesięcy
podłączam się

Cytat:

No i ja młodą też daję, dziś to już nogami dotykała szczebelków z przodu I ówienko to dało...
no dla Hani łóżeczko za małe;p mogłam Jej takie wielkie małżeńskie kupic

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Bokeh, Twoja fota przywoluje wspomnienia aż sie wzruszyłam i (o zgrozo) zatęskniłam za ciążą

Wrzucam Wam moją Zoś, nadrabiać skończe pozniej bo już mamy po drzemce..

Cytat:
ja Was pocieszę że Dawida biorą często za dziewczynkę
Dawniej ubierano chłopców w róż a dziewczynki na niebiesko (kolor maryjny)
Hanie za chłopca, oj baaardzo często. Mąż mi zabrania ubierać Ją na niebiesko a tak Jej ładnie w tym kolorze

Cytat:
Hope, babcia mi mówiła, że dawniej właśnie tak się ubierało i nie rozumie, dlaczego teraz dziewczynki w różu A w sumie niebieski piękny kolor (mój ulubiony), dlatego Pola też kilka takich ciuszków ma .
Hania to samo

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Na co idziecie??
na labirynt- http://www.filmweb.pl/film/Labirynt-2013-507169

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:50   #2186
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Goście mile widziani!!!

Z prowiantem

Jaaaa, teraz jest u nas 21 stopni, w cieniu!
Stary 2013-10-11, 12:52   #2187
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Goście mile widziani!!!

Z prowiantem

Jaaaa, teraz jest u nas 21 stopni, w cieniu!
a przeca to zawsze gospodyni gościom serwuje żarło

marsi
, owocnego bungowania

silver
, z fejsa

Stary 2013-10-11, 12:53   #2188
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
nooo Kubulek to zjeść potrafi
Wyobraz sobie, ze on po tych jego "miniporcjach" robi podkowke i domaga sie jeszcze
Ale nie daje mu wiecej, bo wydaje mi sie, ze to za duzo na takiego bobasa...

Cytat:
Mhmmm

Ja nie uzywalam BD, bo wszyscy trabia, ze suche. Takze nawet nie patrze na nie
Uwielbiam za to Lidlowe zielone.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 12:58   #2189
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie było wczoraj takie że aż mam zakwasy w takich mięśniach że nawet nie wiedziałam ze je mam :p

Cytat:
Miałyśmy teraz małą różnicę poglądów, aż się młoda na amen rozryczała. No ale musiałam przewinąć, bo kupa kwasiluch Zjadła i teraz śpi, może chociaż godzinkę się zdrzemnie, to zdążę ogarnąć coś więcej..

Bijkora, młoda je ze mną płatki owsiane błyskawiczne, jajecznicy też trochę jadła, takiej zwykłej, na maśle; ziemniaki, buraczki ze słoika, pomidora też, sałatę, papryczki nawet trochę surowej (NIC jej nie było), oj dużo by wymieniać
ło matko to ja chyba muszę też zacząć Jej dawać nasze jedzenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Witam się po masakrycznej nocy, to już trzecia z kolei
Ja chce te zęby w końcu !!
Dziewczyny małą tak te dziąsła bolą że zel jej nie pomaga, płacze, głową szoruje o poduszkę lub podłogę, ręce wkłada prawie że do gardła.Więc jak jest takie maksymalne ekstremum to daje jej ibum raz dziennie. Jak długo moge tego używać by nie zaszkodzić???

Hje, Bijkora, Black zazdroszczę że możecie dzieciakom wszystko dawać,też bym dawała ale Blanka niestety z tych alergików.
Też nie uważam żeby to była jakaś zbrodnia, po prostu trzeba obserwować dziecko i tyle.

Mała, super że jest poprawa, tak trzymac

Efff dużo dużo zdrówka !!!

ehh też bym chciała już drugą dzidzię ...
oj biedna, ale się namęczy z tymi zębami

Cytat:

brawa za nockę

ide czytac
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Cytat:

Miałam pytać rano i zapomniałam. Jakie polecacie chusteczki do pupy z babydream? Miałam ostatnio czteropak różowych ale mi walą drożdżami. Jak z niebieskimi jest? Orientujecie się?

Zjadłam cały słoik grzybów marynowanych mmm,pycha

A Oskar kaszkę i pół chlebka z masłem ode mnie
uwielbia grzybki marynowane

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,

buziaki dla młodzieży za skończone miesiące

kupiliśmy Leosiowi dywanik do pokoju, taki puchaty milusi, wiecie co on robi?
klepie go, jak siedzi to pociera nogami i krzyczy z radości a potem się po nim turla i przewraca
no wariat jak nic

postaram się zaglądnąć w weekend, mam owu więc wiecie będzie a poa tym jutro idę na koncert Lady- Roguc
no i wogole mają też jacyś znajomi wpaść z dzieciakami w weekend

Laski w Biedrze są pieluszki Huggiesvmój TZ kupił dziś 4 kartony bo to chyba jedyne pieluszki które nie odparzają Leoasia w więcej ich nie będzie w PL

a no i upolowałam ostatnią parę rajtuzek w lidlu, o ja głupia,że wcześnej nie byłam, są fantastyczne, nie mają poliestru w składzie, mięciutkie,kolorowe no i antypoślizgowa powłoka na kolankach i stopach
ja żałuję, że kupiłam tylko dwie pary tych rajtuzek bo są naprawdę super

byłam na rynku nakupowałam cukinii, dyni, szpianku, buraka, bakłażana jutro za przykladem Deli będę gotować dla Hani na dłużej

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:04   #2190
hje
Zakorzenienie

Cytat:
a przeca to zawsze gospodyni gościom serwuje żarło
Ja oczywiście mówię o mokrym Zwyczaj taki, że goście z pustymi rękami przyjść nie mogą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości