|
|
#2191 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzieć śpi, usnął wtulony we mnie ![]() aż żal było odkładać, ale muszę przecież zrobić jakiś obiad u mnie dziś razowe naleśniki z jabłkami i kompocik z wiśni także pędzę pichcić ![]() ahaa mam pytanko, czy jest na naszym wątku jeszcze inne dzieciątko prócz Kubusia, które nie przekręca się z brzuszka na plecki? bo mój cały czas by tylko leżał na brzuchu, bardzo lubi tą pozycję i co go odkładam na plecki to on myk na brzuszek i jakoś nie chce zmieniać pozycji sam mam się martwić?
|
||||
|
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spadam na spacer
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przewrócić się nie potrafi, nie chcę Mu sie czy po porstu woli leżeć na brzuchu?
|
|
#2194 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale idac za twoim przykladem dam jej jajeczniczke, kurcze czemu ja tepa dzida wczesniej ni epomyslalam mam jajeczka prosto od kureczki przeciez Cytat:
poza tym i tak okresu nie mam jeszcze Cytat:
teraz mam hipp i cleanic kindi ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2195 | |
|
Zakorzenienie
|
no ja też nie znam nikogo, kto by też jabłka nie tolerował w normalniej postaci... ale wszystko co jabkłowe uwielbiam a szarlotka..... mniam.....
Cytat:
Idziemy na spacerek.... może zrobimy pare fotek jesiennych.... |
|
|
|
|
#2196 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeej, ja mam schizy, zeby dawac maluchowi cos ze swojego talerza - ciagle sie boje zadlawienia. Ale chyba czas sie ogarnac.
Chcialabym, zeby za jakis czas jadl to, co my, ale moj TZ tak okropnie niezdrowo je, ze szok. Zupa - kostka i maggie musi byc. Uwielbia wszelkie sosiki z torebki :/ Albo gotowce ze sloika. Oprocz tego okropnie duzo soli. Ale on tak z domu nauczony, bo i t.duuuuzo soli. I duzo smazonego!! A dzien bez kielbasy czy parówy to dzien stracony!! To, co ja jem - np ryba z piekarnika, jaglanka jest dla niego jałowe... |
|
|
|
#2197 | |
|
Zakorzenienie
|
gojka zakladaj maseczke w pracy, odkazaj rece i plucz gardlo. Nie ma szans zeby cos przywlec do domu. Tz tak robi a on przeciez w szpitalu pracuje i na razie nic nie przyniosl.
cala podawaj Julaskowi te same rzeczy nawet, jesli poczatkowo nie podchodza. Podobno dzieci w pelni akceptuja dany smak dopiero ok 10-15 razu; do tego czasu nie nalezy sie zrazac ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- misiael! Yae spi na wiekszym materacu niz my z tz. A i tak uderza w sciane, w rame w oknie lub sie stacza z niego. Kiedys w tv widzialam takie mieszkanie, w ktorym jeden pokoj robil za sypialnie calej rodziny i skrawka podlogi nie bylo widac - cala wylozona materacami. Podobalo mi sie to ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
hje mam garnek curry; moge wpasc? |
|
|
|
|
#2198 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Moja po 100 musi miec conajmniej 3/4h, choc w miedzyczasie niby zjada jeszcze piers do drzemki...U mnie to wygląda tak: 6-7 cyc 8-8:30 kaszka z owocami ok 120ml chwilę pozniej cyc ![]() pozniej loteria ![]() ok 12 dawałam obiadek, ale mało wcinała (tarcie oczu, marudzenie i zupki niet tylko cyca ) wiec zmieniam na deserek, i ok 14 obiadek w miedzyczasie chupki kukurydziane/kukurydzino-jaglane w starym schemacie ok 16-17 był deser teraz nie wiem, co zrobić. Chociaz ostatnio jak dałam obiadek jeszcze pozniej, po spacerze to zjadła...Muszę pokombinować jeszcze z tym obiadkiem . No i rzecz jasna cały czas pomiędzy i w nocy WIELKI CYC![]() ![]() Nominal jaglano-kukurydz. na wodzie+dodaję owoce OOOO u Nas wyglądało identyko, tylko z tymi obiadkami ciezko mi sie wstrzelic i troche kombinuje |
||
|
|
|
#2199 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() co do potraw... ja z moim tż zaczęliśmy się zdrowo odżywiać i powiem Wam, że jestem z niego dumna, na śniadanie płatki owsiane z owocami i jogurtem nat., na obiad od bardzo bardzo dawna nie gotowałam zimniorów, w pracy je kawałek mięsa i dużo dużo surówy, więc jak się chce to się da,tylko pewnie Twój tż nie ma mobilizacji i drugie, że jest tak przyzwyczajony ![]() Cytat:
ja też mam problem z obiadkami, np dzisiaj obiadek jedliśmy o 11:30, ja patrzę jak zaczyna być głodny to wtedy daję jakby zjadł uu to nie byłoby opcji zjedzenia czegokolwiek
|
|||
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Spedzilismy uroczy dzien: spacer nad oceanem, smaczny lunch, dluga rodzinna drzemka a zeby jeszcze piekniej bylo przyszla zapomoga na Yae od miasta. Chyba Wam nie mowilam: w Japonii jest duzy problem z przyrostem naturalnym i system socjalny w naszym miescie przewiduje co miesieczne zapomogi na dzieci az do skonczenia gimnazjum. W innych miastach sa tez zapomogi dla np. mlodych malzenstw.
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do zapomogi od miasta to |
|
|
|
|
#2202 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kasza o 9 to obiadek nie wczesniej niz o 12.Ale powiem Ci, ze ostatnio przy koncowce kaszy strajkuje i wyraznie widac, ze chce jeszcze. Tyle zjada, a chuuuudzielec z niego ze hej. Cytat:
Wiesz, moj TZ tak je, bo lubi. On sobie nie wyobraza zjesc na sniadanie owsianki, kaszy jaglanej czy jogurtu z otrebami - dla niego to, wybaczcie wyrazenie, pasza... Surowek owszem, sporo je. dla TZ! Super, ze razem jecie takie rzeczy
|
||
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Tak!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kobieto, o czym Ty mówisz...
|
||
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
meneq, zapomogi - to jest to!!
Wystarcza chociaz na wiecej niz szalone 77zl rodzinnego w PL?
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-11 o 14:26 |
|
|
|
#2205 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, ale ziemniaki są zdrowym warzywem
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
nawijko mój mówił tam samo, jak już jadł płatki z mlekiem to były to kulki czekoladowe albo jakieś inne z cukrem, co zakupy to parówki, kabanosy, kiełbasa, już nie wspomnę,że kupował sobie krokiety i odgrzewał je na maśle,, do tego boczuś gotowany wielbił miłością bezgraniczną.
Ale trzeba się było zmobilizować, bo oboje do najszczuplejszych nie należymy i jedząc w taki sposób sam zrozumiał, że nie zmieścimy się w drzwiach :/ także no, jestem dumna z mojego tż ![]() poza tym ja powiedziałam, że innego jedzenia specjalnie dla niego gotować nie będę
|
|
|
|
#2207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko, Nancy, to mój tata jest coś na wzór waszych tż. On np. nie zna powiedzenia "chude mięso". Nie ma czegoś takiego. Jest tylko boczek, kiełbasa zwyczajna, mortadela
Wędliny wyłącznie ze świnki/krówki Kiedy chodzi na zakupy, nigdy innych nie kupi. W końcu raz napisałyśmy mu z siostrą na kartce na zakupy: "wędlina drobiowa, chuda. Taka BIAŁA!" i kupił
|
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- U nas dostaje kazdy, kto zlozy dokumenty |
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mój narzeczuncio, mimo ze grubasek ale to swoja drogą, wlasnie mu robie pierogi ruskie, ch.j zloty chyba sie zleje w galoty, tyle roboty
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2013-10-11 o 14:48 |
|
|
|
|
#2212 |
|
Zakorzenienie
|
Ło w pytę! Ale żeś teraz poleciała rymem!
|
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
jejuuuuuuuuuuu pamietam jak w ciązy pisalam ciągle o tym, abym wytrzymala do wigilii, bo bym chciala sie najesc............. a teraz zaraz wigilia i nie wiemmmmm tak bym zjadla pierogi z grzybami![]() ![]()
|
|
#2214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2215 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W jakims filmie bylo kiedyś tak: "Uwazaj jak rymujesz, bo się zaplujesz i wykitujesz, kapujesz ?"
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy : chyba zrobię z tym glutenem jak mówisz...
Moje dziecię jak każda kobieta : torebunia musi być Ja już nie mogę z tym jej zdejmowaniem skarpet : MUSI ZDJĄĆ bo krzyczy. Teraz ma rajstopy to ciągnie za nie i krzyczy... dałam jej skarpetkę na nogę, żeby sobie zdjęła i była zadowolona..na razie działa, ale zaraz znowu zacznie rajstopki szarpać...ja nie wiem, ciągle na boso..ma któraś ten problem? Niedługo wychodzę na uczelnię okazało się, że muszę do dziekanatu jechać i i tak nie wiadomo czy cokolwiek załatwię...;/ |
|
|
|
#2217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale swietne ma te geterki! aa tez chyba zamowie!:P
|
|
|
#2218 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie;> przeciez one ciezkostrawne sa;p Już mam wizje bolącego brzuszka Amelki
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Deli, nie wiem czy to prawda, ale gdzieś czytałam, że jak dziecko samo by zjadło, to owszem, może coś być, ale jeśli mama zje i nakarmi piersią, to podobno nie przechodzi do mleka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Uwielbiam takie świeże
mmm,pycha

u mnie dziś razowe naleśniki z jabłkami
bo mój cały czas by tylko leżał na brzuchu, bardzo lubi tą pozycję i co go odkładam na plecki to on myk na brzuszek i jakoś nie chce zmieniać pozycji sam 

? Tam jest tego sporo i nie powiem, żal mi wyrzucić, może macie jakieś przepisy, żeby zużyć tą kaszkę mannę...
) wiec zmieniam na deserek, i 

dla TZ! Super, ze razem jecie takie rzeczy 
6 5 4 3 2 1