Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-11, 13:13   #2191
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja to nawet nie muszę się specjalnie starać, żeby mój dom tak wyglądał
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
mmm Uwielbiam takie świeże
aaaa laskowe kocham miłością bezgraniczną

Miałam pytać rano i zapomniałam. Jakie polecacie chusteczki do pupy z babydream? Miałam ostatnio czteropak różowych ale mi walą drożdżami. Jak z niebieskimi jest? Orientujecie się?

Zjadłam cały słoik grzybów marynowanych mmm,pycha

A Oskar kaszkę i pół chlebka z masłem ode mnie
ja miałam różowe i dla mnie były za suche, chyba z 6 musiałam zużyć po kupsztalu, właśnie wszyscy mówią, że suche więc innych kolorów nawet nie sprawdzałam
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane,

buziaki dla młodzieży za skończone miesiące

kupiliśmy Leosiowi dywanik do pokoju, taki puchaty milusi, wiecie co on robi?
klepie go, jak siedzi to pociera nogami i krzyczy z radości a potem się po nim turla i przewraca
no wariat jak nic

postaram się zaglądnąć w weekend, mam owu więc wiecie będzie a poa tym jutro idę na koncert Lady- Roguc
no i wogole mają też jacyś znajomi wpaść z dzieciakami w weekend

Laski w Biedrze są pieluszki Huggiesvmój TZ kupił dziś 4 kartony bo to chyba jedyne pieluszki które nie odparzają Leoasia w więcej ich nie będzie w PL

a no i upolowałam ostatnią parę rajtuzek w lidlu, o ja głupia,że wcześnej nie byłam, są fantastyczne, nie mają poliestru w składzie, mięciutkie,kolorowe no i antypoślizgowa powłoka na kolankach i stopach
ale to musi być fajny widok
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Ad glutenu to ja za bardzo nie wiem co zrobić, bo przez nietypowe wprowadzanie (makaron, chlebek, kaszkę próbowałam ale je tyle co nic więc to się nie sprawdza...) nie wiem jak teraz postępować, kiedy zwiększyć ilość, kiedy uznać że koniec ekspozycji i można normalnie jeść..
Nic się nie działo póki co.
może 2 miesiące takiego wprowadzania? I po tym czasie normalne jedzenie?

dzieć śpi, usnął wtulony we mnie a rączką objął mnie za szyję aż żal było odkładać, ale muszę przecież zrobić jakiś obiad u mnie dziś razowe naleśniki z jabłkami i kompocik z wiśni także pędzę pichcić

ahaa mam pytanko, czy jest na naszym wątku jeszcze inne dzieciątko prócz Kubusia, które nie przekręca się z brzuszka na plecki? bo mój cały czas by tylko leżał na brzuchu, bardzo lubi tą pozycję i co go odkładam na plecki to on myk na brzuszek i jakoś nie chce zmieniać pozycji sam mam się martwić?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:13   #2192
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ja oczywiście mówię o mokrym Zwyczaj taki, że goście z pustymi rękami przyjść nie mogą
no mokry to jasna sprawa

spadam na spacer

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:16   #2193
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

dzieć śpi, usnął wtulony we mnie a rączką objął mnie za szyję aż żal było odkładać, ale muszę przecież zrobić jakiś obiad u mnie dziś razowe naleśniki z jabłkami i kompocik z wiśni także pędzę pichcić

ahaa mam pytanko, czy jest na naszym wątku jeszcze inne dzieciątko prócz Kubusia, które nie przekręca się z brzuszka na plecki? bo mój cały czas by tylko leżał na brzuchu, bardzo lubi tą pozycję i co go odkładam na plecki to on myk na brzuszek i jakoś nie chce zmieniać pozycji sam mam się martwić?
ale to musi słodko wyglądać

a przewrócić się nie potrafi, nie chcę Mu sie czy po porstu woli leżeć na brzuchu?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:20   #2194
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Oj ja mam już w dupie te rozpiski i tabele. Sory. Ja rozumiem, żeby dziecku nie dawać smażonych, ciężkich i wzdymających rzeczy. Ale nie popadajmy w paranoje. 9 miesięczne dziecko jest już na tyle duże że na prawdę można mu dać doo zjedzenia dużo rzeczy i wybór nie jest tak ograniczony jak w przypadku 4 miesięcznego dziecka. Czuję się przy was jak wyrodna tępa matka, ze tyle rzeczy dałam juz do próbowania.Czuję jak bym ją pospieszała. A tak nie jest. Może to tez zależy od dziecka. Jedno jest niejadkiem, a drugie chętnie próbuje nowych rzeczy. Jak Nadia widzi że coś jem to aż się trzęsie żeby spróbować. Wczoraj zrobiłam sobie gołąbki i dałam jej, zjadła połowę farszu. Żyje? Zyje. Staram się gotować zdrowo, z małą ilością tłuszczu itd. tak żeby i ona mogła skorzystać. Co w tym farszu było? Jedynie mięso z indyka, ryż i trochę przypraw. Do tego sos pomidorowy, z moich własnych pomidorów ogródkowych i bazylia
ja tam nie widze nic zlegow tym, sama wiele rzeczy daje małej

ale idac za twoim przykladem dam jej jajeczniczke, kurcze czemu ja tepa dzida wczesniej ni epomyslalam mam jajeczka prosto od kureczki przeciez

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że to pomoże i będzie lepiej

My też ostatnio coś się żremy, aż iskry lecą

nooo Kubulek to zjeść potrafi

I ja też Tabsów brać nie chcę, mąż gumek nie lubi, zresztą ja też nie
i tak bedzie igrac z ogniem, bo ja kurcze boje sie bardzo, w zadne metody kalendarzykowe nie wierze a i za leniwa na nie jestem

poza tym i tak okresu nie mam jeszcze

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
mmm Uwielbiam takie świeże
aaaa laskowe kocham miłością bezgraniczną

Miałam pytać rano i zapomniałam. Jakie polecacie chusteczki do pupy z babydream? Miałam ostatnio czteropak różowych ale mi walą drożdżami. Jak z niebieskimi jest? Orientujecie się?

Zjadłam cały słoik grzybów marynowanych mmm,pycha

A Oskar kaszkę i pół chlebka z masłem ode mnie
niebieskie sa suche, ja kupilam w netto jak dziewczyny polcecaly i byly super dla mnie

teraz mam hipp i cleanic kindi

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
ja to nawet nie muszę się specjalnie starać, żeby mój dom tak wyglądał

ja miałam różowe i dla mnie były za suche, chyba z 6 musiałam zużyć po kupsztalu, właśnie wszyscy mówią, że suche więc innych kolorów nawet nie sprawdzałam

ale to musi być fajny widok

może 2 miesiące takiego wprowadzania? I po tym czasie normalne jedzenie?

moja umie ale bardzooo rzadko sie przekreca na plecki
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:20   #2195
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

hmm , pierwszy raz się z takim czymś spotkałam
no ja też nie znam nikogo, kto by też jabłka nie tolerował w normalniej postaci... ale wszystko co jabkłowe uwielbiam a szarlotka..... mniam.....

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja nie uzywalam BD, bo wszyscy trabia, ze suche. Takze nawet nie patrze na nie
Uwielbiam za to Lidlowe zielone.
ja tylko haggiesy zielone, ale ostatnio w promocji kubiłam te babydream różowe no i po otwarciu nawet mokre były, niestety szybko wysychają w opakowaniu...ale jak Paulina miała katarek to nosek jej właśnie tymi z rossmana wycierałam... Fride jak zobaczy to pisk i wyrywanie z ręki a suche chyba ją podrażniały, no i raz spróbowałam nawilżaną i pozwoliła...

Idziemy na spacerek.... może zrobimy pare fotek jesiennych....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:26   #2196
nafiyqa
Zakorzenienie

Jeeej, ja mam schizy, zeby dawac maluchowi cos ze swojego talerza - ciagle sie boje zadlawienia. Ale chyba czas sie ogarnac.

Chcialabym, zeby za jakis czas jadl to, co my, ale moj TZ tak okropnie niezdrowo je, ze szok.
Zupa - kostka i maggie musi byc.
Uwielbia wszelkie sosiki z torebki :/ Albo gotowce ze sloika.
Oprocz tego okropnie duzo soli.

Ale on tak z domu nauczony, bo i t.duuuuzo soli.
I duzo smazonego!! A dzien bez kielbasy czy parówy to dzien stracony!!

To, co ja jem - np ryba z piekarnika, jaglanka jest dla niego jałowe...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:34   #2197
meneq
Zakorzenienie

gojka zakladaj maseczke w pracy, odkazaj rece i plucz gardlo. Nie ma szans zeby cos przywlec do domu. Tz tak robi a on przeciez w szpitalu pracuje i na razie nic nie przyniosl.
cala podawaj Julaskowi te same rzeczy nawet, jesli poczatkowo nie podchodza. Podobno dzieci w pelni akceptuja dany smak dopiero ok 10-15 razu; do tego czasu nie nalezy sie zrazac

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

misiael! Yae spi na wiekszym materacu niz my z tz. A i tak uderza w sciane, w rame w oknie lub sie stacza z niego.
Kiedys w tv widzialam takie mieszkanie, w ktorym jeden pokoj robil za sypialnie calej rodziny i skrawka podlogi nie bylo widac - cala wylozona materacami. Podobalo mi sie to

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
a przeca to zawsze gospodyni gościom serwuje żarło

marsi
, owocnego bungowania

silver
, z fejsa
Ale impreza jest skladkowa.
hje mam garnek curry; moge wpasc?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:36   #2198
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
słuchajcie, jakiś miesiąc temu zaczęłam dawać Kubie gluten jako te pół łyżeczki, mam duże opakowanie kaszki manny, ale na opakowaniu jest napisane,że po otwarciu trzymać max 4 tyg i nie wiem, co zrobić, czy dawać mu dalej z tego opakowania, czy kupić nowe ? Tam jest tego sporo i nie powiem, żal mi wyrzucić, może macie jakieś przepisy, żeby zużyć tą kaszkę mannę...
może rosołek z kaszą manną?pol szklanki zejdzie, a obiad dobry i lekki

Cytat:
U nas:
ok 7-8 cyc
9-10 180ml kaszki
12-13 200ml obiadku
15 cyc
17 deserek ok 100-125ml
18-19 cyc
20 210ml mm

Kurde, duzo tego.....
kurcze, i on po takiej porcjikaszy po 2h zje Ci jeszcze tyle obiadku? No to ładnie. Moja po 100 musi miec conajmniej 3/4h, choc w miedzyczasie niby zjada jeszcze piers do drzemki...
U mnie to wygląda tak:
6-7 cyc
8-8:30 kaszka z owocami ok 120ml
chwilę pozniej cyc
pozniej loteria
ok 12 dawałam obiadek, ale mało wcinała (tarcie oczu, marudzenie i zupki niet tylko cyca) wiec zmieniam na deserek, i
ok 14 obiadek
w miedzyczasie chupki kukurydziane/kukurydzino-jaglane
w starym schemacie ok 16-17 był deser teraz nie wiem, co zrobić.
Chociaz ostatnio jak dałam obiadek jeszcze pozniej, po spacerze to zjadła...Muszę pokombinować jeszcze z tym obiadkiem. No i rzecz jasna cały czas pomiędzy i w nocy WIELKI CYC
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
A jakie kaszki podajecie??
Nominal jaglano-kukurydz. na wodzie+dodaję owoce

Cytat:
sarah my dajemy
7-8 kaszka
ok. 12-13 obiadek
16-18 deserek, zależy jakie sa drzemki, reszta oczywiście pierś
OOOO u Nas wyglądało identyko, tylko z tymi obiadkami ciezko mi sie wstrzelic i troche kombinuje
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 13:43   #2199
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
ale to musi słodko wyglądać

a przewrócić się nie potrafi, nie chcę Mu sie czy po porstu woli leżeć na brzuchu?
chyba nie potrafi a ćwiczyć mu się nie chce :/ kiedyś się przewrócił kilka razy ale to było przypadkowe...
Cytat:
Jeeej, ja mam schizy, zeby dawac maluchowi cos ze swojego talerza - ciagle sie boje zadlawienia. Ale chyba czas sie ogarnac.

Chcialabym, zeby za jakis czas jadl to, co my, ale moj TZ tak okropnie niezdrowo je, ze szok.

To, co ja jem - np ryba z piekarnika, jaglanka jest dla niego jałowe...
ooo ja też mam schizy nawet podaniem chlebka się stresuję
co do potraw... ja z moim tż zaczęliśmy się zdrowo odżywiać i powiem Wam, że jestem z niego dumna, na śniadanie płatki owsiane z owocami i jogurtem nat., na obiad od bardzo bardzo dawna nie gotowałam zimniorów, w pracy je kawałek mięsa i dużo dużo surówy, więc jak się chce to się da,tylko pewnie Twój tż nie ma mobilizacji i drugie, że jest tak przyzwyczajony
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
może rosołek z kaszą manną?pol szklanki zejdzie, a obiad dobry i lekki

kurcze, i on po takiej porcjikaszy po 2h zje Ci jeszcze tyle obiadku? No to ładnie. Moja po 100 musi miec conajmniej 3/4h, choc w miedzyczasie niby zjada jeszcze piers do drzemki...
U mnie to wygląda tak:
6-7 cyc
8-8:30 kaszka z owocami ok 120ml
chwilę pozniej cyc
pozniej loteria
ok 12 dawałam obiadek, ale mało wcinała (tarcie oczu, marudzenie i zupki niet tylko cyca) wiec zmieniam na deserek, i
ok 14 obiadek
w miedzyczasie chupki kukurydziane/kukurydzino-jaglane
w starym schemacie ok 16-17 był deser teraz nie wiem, co zrobić.
Chociaz ostatnio jak dałam obiadek jeszcze pozniej, po spacerze to zjadła...Muszę pokombinować jeszcze z tym obiadkiem. No i rzecz jasna cały czas pomiędzy i w nocy WIELKI CYC
Nominal jaglano-kukurydz. na wodzie+dodaję owoce

OOOO u Nas wyglądało identyko, tylko z tymi obiadkami ciezko mi sie wstrzelic i troche kombinuje
tylko, że ja mam ta taką dla dzieci kaszę mannę i ona trochę słodka mi się wydaje...
ja też mam problem z obiadkami, np dzisiaj obiadek jedliśmy o 11:30, ja patrzę jak zaczyna być głodny to wtedy daję jakby zjadł uu to nie byłoby opcji zjedzenia czegokolwiek
Stary 2013-10-11, 13:44   #2200
meneq
Zakorzenienie

Spedzilismy uroczy dzien: spacer nad oceanem, smaczny lunch, dluga rodzinna drzemka a zeby jeszcze piekniej bylo przyszla zapomoga na Yae od miasta. Chyba Wam nie mowilam: w Japonii jest duzy problem z przyrostem naturalnym i system socjalny w naszym miescie przewiduje co miesieczne zapomogi na dzieci az do skonczenia gimnazjum. W innych miastach sa tez zapomogi dla np. mlodych malzenstw.
Stary 2013-10-11, 13:52   #2201
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Spedzilismy uroczy dzien: spacer nad oceanem, smaczny lunch, dluga rodzinna drzemka a zeby jeszcze piekniej bylo przyszla zapomoga na Yae od miasta. Chyba Wam nie mowilam: w Japonii jest duzy problem z przyrostem naturalnym i system socjalny w naszym miescie przewiduje co miesieczne zapomogi na dzieci az do skonczenia gimnazjum. W innych miastach sa tez zapomogi dla np. mlodych malzenstw.
wspaniale spędziliście dzień
a co do zapomogi od miasta to
Stary 2013-10-11, 14:00   #2202
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
Po 3h Jak kasza o 9 to obiadek nie wczesniej niz o 12.
Ale powiem Ci, ze ostatnio przy koncowce kaszy strajkuje i wyraznie widac, ze chce jeszcze.

Tyle zjada, a chuuuudzielec z niego ze hej.

Cytat:
ooo ja też mam schizy nawet podaniem chlebka się stresuję
co do potraw... ja z moim tż zaczęliśmy się zdrowo odżywiać i powiem Wam, że jestem z niego dumna, na śniadanie płatki owsiane z owocami i jogurtem nat., na obiad od bardzo bardzo dawna nie gotowałam zimniorów, w pracy je kawałek mięsa i dużo dużo surówy, więc jak się chce to się da,tylko pewnie Twój tż nie ma mobilizacji i drugie, że jest tak przyzwyczajony
Ja tez, ale chyba trzeba sie juz przelamac...

Wiesz, moj TZ tak je, bo lubi.
On sobie nie wyobraza zjesc na sniadanie owsianki, kaszy jaglanej czy jogurtu z otrebami - dla niego to, wybaczcie wyrazenie, pasza...
Surowek owszem, sporo je.

dla TZ! Super, ze razem jecie takie rzeczy

Stary 2013-10-11, 14:07   #2203
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Ale impreza jest skladkowa.
hje mam garnek curry; moge wpasc?
Tak!

Cytat:

A on to musi mieć od razu doprawione wszystko przy przygotowywaniu? Bo jak jakaś zupa czy coś, to albo żebyś trochę wzięła dla Kubusia, zanim będzie doprawione, albo właśnie niech będzie przygotowane "mdłe", a tż sobie doprawi na talerzu, jak będzie chciał.

Cytat:
Cudny dzień
Kobieto, o czym Ty mówisz...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:08   #2204
nafiyqa
Zakorzenienie

meneq, zapomogi - to jest to!!
Wystarcza chociaz na wiecej niz szalone 77zl rodzinnego w PL?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-11 o 14:26
Stary 2013-10-11, 14:09   #2205
hje
Zakorzenienie

Nancy, ale ziemniaki są zdrowym warzywem
Stary 2013-10-11, 14:09   #2206
nancykenator
Zakorzenienie

nawijko mój mówił tam samo, jak już jadł płatki z mlekiem to były to kulki czekoladowe albo jakieś inne z cukrem, co zakupy to parówki, kabanosy, kiełbasa, już nie wspomnę,że kupował sobie krokiety i odgrzewał je na maśle,, do tego boczuś gotowany wielbił miłością bezgraniczną.
Ale trzeba się było zmobilizować, bo oboje do najszczuplejszych nie należymy i jedząc w taki sposób sam zrozumiał, że nie zmieścimy się w drzwiach :/
także no, jestem dumna z mojego tż
poza tym ja powiedziałam, że innego jedzenia specjalnie dla niego gotować nie będę
Stary 2013-10-11, 14:16   #2207
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarcza chociaz na wiecej niz na szalone 77zl rodzinnego w PL?
zeby jeszcze tak sie kazdy zalapal na tą magiczną kwotę : hahaha:

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 14:19   #2208
hje
Zakorzenienie

Nawijko, Nancy, to mój tata jest coś na wzór waszych tż. On np. nie zna powiedzenia "chude mięso". Nie ma czegoś takiego. Jest tylko boczek, kiełbasa zwyczajna, mortadela Wędliny wyłącznie ze świnki/krówki Kiedy chodzi na zakupy, nigdy innych nie kupi. W końcu raz napisałyśmy mu z siostrą na kartce na zakupy: "wędlina drobiowa, chuda. Taka BIAŁA!" i kupił
Stary 2013-10-11, 14:27   #2209
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Wystarcza chociaz na wiecej niz na szalone 77zl rodzinnego w PL?
W tej chwili wystarczy na utrzymanie Yae, wrecz powiem, ze nam 1/3 z tego zostaje

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
zeby jeszcze tak sie kazdy zalapal na tą magiczną kwotę : hahaha:
U nas dostaje kazdy, kto zlozy dokumenty
Stary 2013-10-11, 14:31   #2210
hje
Zakorzenienie

Cytat:
W tej chwili wystarczy na utrzymanie Yae, wrecz powiem, ze nam 1/3 z tego zostaje

U nas dostaje kazdy, kto zlozy dokumenty

Stary 2013-10-11, 14:32   #2211
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Nawijko, Nancy, to mój tata jest coś na wzór waszych tż. On np. nie zna powiedzenia "chude mięso". Nie ma czegoś takiego. Jest tylko boczek, kiełbasa zwyczajna, mortadela Wędliny wyłącznie ze świnki/krówki Kiedy chodzi na zakupy, nigdy innych nie kupi. W końcu raz napisałyśmy mu z siostrą na kartce na zakupy: "wędlina drobiowa, chuda. Taka BIAŁA!" i kupił
hahaha
a mój narzeczuncio, mimo ze grubasek to lubi bardzo pasty jajeczne jak robie, ofc wieprzowine tez, nawet pół pig mam w zamrazalce ale to swoja drogą, wlasnie mu robie pierogi ruskie, ch.j zloty chyba sie zleje w galoty, tyle roboty:ha haha:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-10-11 o 14:48
Stary 2013-10-11, 14:33   #2212
hje
Zakorzenienie

Ło w pytę! Ale żeś teraz poleciała rymem!
Stary 2013-10-11, 14:47   #2213
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ło w pytę! Ale żeś teraz poleciała rymem!
jejuuuuuuuuuuu pamietam jak w ciązy pisalam ciągle o tym, abym wytrzymala do wigilii, bo bym chciala sie najesc............. a teraz zaraz wigilia i nie wiemmmmm tak bym zjadla pierogi z grzybami

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-11, 14:49   #2214
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
jednak mężczyzna na zakupach to musi mieć jasno napisane
Cytat:
hahaha
a mój narzeczuncio, mimo ze grubasek to lubi bardzo pasty jajeczne jak robie, ofc wieprzowine tez, nawet pół pig mam w zamrazalce ale to swoja drogą, wlasnie mu robie pierogi ruskie, ch.j zloty chyba sie zleje w galoty tyle roboty
Stary 2013-10-11, 14:53   #2215
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
hahaha
a mój narzeczuncio, mimo ze grubasek to lubi bardzo pasty jajeczne jak robie, ofc wieprzowine tez, nawet pół pig mam w zamrazalce ale to swoja drogą, wlasnie mu robie pierogi ruskie, ch.j zloty chyba sie zleje w galoty, tyle roboty:hahaha:
: hahaha:
W jakims filmie bylo kiedyś tak: "Uwazaj jak rymujesz, bo się zaplujesz i wykitujesz, kapujesz ?"

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-11, 15:00   #2216
Debrah
Zakorzenienie

Nancy : chyba zrobię z tym glutenem jak mówisz...

Moje dziecię jak każda kobieta : torebunia musi być

Ja już nie mogę z tym jej zdejmowaniem skarpet : MUSI ZDJĄĆ bo krzyczy. Teraz ma rajstopy to ciągnie za nie i krzyczy... dałam jej skarpetkę na nogę, żeby sobie zdjęła i była zadowolona..na razie działa, ale zaraz znowu zacznie rajstopki szarpać...ja nie wiem, ciągle na boso..ma któraś ten problem?

Niedługo wychodzę na uczelnię okazało się, że muszę do dziekanatu jechać i i tak nie wiadomo czy cokolwiek załatwię...;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (50,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (64,3 KB, 39 załadowań)
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-11, 15:01   #2217
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nancy : chyba zrobię z tym glutenem jak mówisz...

Moje dziecię jak każda kobieta : torebunia musi być

Ja już nie mogę z tym jej zdejmowaniem skarpet : MUSI ZDJĄĆ bo krzyczy. Teraz ma rajstopy to ciągnie za nie i krzyczy... dałam jej skarpetkę na nogę, żeby sobie zdjęła i była zadowolona..na razie działa, ale zaraz znowu zacznie rajstopki szarpać...ja nie wiem, ciągle na boso..ma któraś ten problem?

Niedługo wychodzę na uczelnię okazało się, że muszę do dziekanatu jechać i i tak nie wiadomo czy cokolwiek załatwię...;/

ale swietne ma te geterki! aa tez chyba zamowie!:P

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-11, 15:02   #2218
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
jejuuuuuuuuuuu pamietam jak w ciązy pisalam ciągle o tym, abym wytrzymala do wigilii, bo bym chciala sie najesc............. a teraz zaraz wigilia i nie wiemmmmm tak bym zjadla pierogi z grzybami
A co stoi na przeszkodzie?
Stary 2013-10-11, 15:06   #2219
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
A co stoi na przeszkodzie?
Boje sie;> przeciez one ciezkostrawne sa;p Już mam wizje bolącego brzuszka Amelki

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2013-10-11, 15:13   #2220
hje
Zakorzenienie

Deli, nie wiem czy to prawda, ale gdzieś czytałam, że jak dziecko samo by zjadło, to owszem, może coś być, ale jeśli mama zje i nakarmi piersią, to podobno nie przechodzi do mleka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości