|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
#2583 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2585 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A w sklepie jest napisane, żeby przed zakupem pytać o dostępność. Napisałam do nich maila, czekam...Cytat:
Wiesz co, na tabelę raczej nie patrzyłam. Teraz w ciąży noszę 75G, więc uznałam, że 75H będzie ok. Ale ta firma wychodzi ciaśniejsza niż ten, co mam, więc w sumie różnicy nie ma ![]() Pod biustem mam aktualnie 80cm (a miałam jakieś 71-72 ). Przedłużkę właśnie sobie kupię bo szkoda, żeby się rozciągnął. Wrzucam foty Nawet go ubrałam i chciałam pokazać na sobie, ale uwierz - nie chciałabyś tego oglądać ![]() 20131011_201148.jpg 20131011_201202.jpg 20131011_201227.jpg Cytat:
Cytat:
![]() A kocyk mogę polecić ![]() No to masz zajęcie ![]() Cytat:
![]() Jak czytam o Twoich relacjach z rodzicami to mam wyrzuty sumienia, że mnie denerwuje, że wszyscy mnie ciągle wypytują jak się czuję i się martwią... A przecież chyba taka rola rodziców... Najważniejsze, że Ty widzisz, że to nie są normalne relacje i robisz wszystko, bo Twoja rodzina była inna, by Twoje dzieci miały pełen miłości dom, kochających rodziców, szacunek na co dzień. Jesteś wspaniałą mamą Cytat:
Hormony (tabletki i plastry) były wygodne, ale tak mi działały na psychikę, że o mało co odwołalibyśmy ślub ![]() Poza tym moje libido było na poziomie -100 - ale może o to chodziło, skuteczność 100%, bo nawet nie było okazji do wpadki ![]() Cytat:
I mama, i mąż to ciągle powtarzają ![]() lineczka - b.ładny kolor tego wózka Lilith - co za babsko ![]() ...i coś jeszcze miałam pisać ![]()
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka, dziękuję za opis
A Mała przesłodka!
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baby merc Q7, stelaż mam srebrny i koła inne. Użytkuje go juz Prawie półtora roku, odkupilam go po 9 miesiącach użytkowania przez kuzyna. Prowadzi sie fajnie, jedna ręka mozna prowadzić. duża gondola, podnoszone oparcie w gondli super sie sprawdza dla takiego juz siedzącego babla, który np je chrupka czy chce poogladac swiat. Minus to waga i ciężko sie prowadzi jak za duzo rzeczy jest w koszu na zakupy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez niunia32 Czas edycji: 2013-10-11 o 21:21 |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Rozeznanie
|
kyte, dizi
Cytat:
![]() Dzastin08 za ustalenie daty ![]() i wszystkie inne załatwiania![]() Mya1989 ![]() za poprawę nastroju i samopoczucia i szybkie skończenie remontu też89Beatka fajny, optymistyczny opis lineczka spacerówka też fajna anka Wasz wózio też fajny ![]() aaby czy ten stanik ma na zapięciu malutki smoczuś
|
|
#2589 |
|
Zadomowienie
|
Anoula, w mamusiach wrześniowych nie wymieniłaś Domi
|
|
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastina gratulacje ustalenia daty
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
Ma
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby sliczny jest ten biustonosz, tylko jak ja noszę obecnie 80C to nie wiem jaki rozmiar brać, żebym się w nim dopięła
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2595 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zgooglowałam co to HEGAR ale nie czaję po co Ci to zakładali???Cytat:
Noszę teraz z firmy AVA 65F, ale są troche przyciasne, jak mierzyłam Allesa to 65G był dobry...no ale nie wiem czy mi jeszcze nie urosną
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ktosiula- tu nie kupisz nospy-nie ma takiego leku.Narazie wzielam goracy prysznic. Ale znow sie zaczyna.Ale z Danielem tez tak mialam. I trwalo i trwalo...
|
|
|
|
|
#2597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Liwka jest przecudowna |
|
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
o wszyscy poszli spać
Albo się weekendują już z Tź![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- A Nemosek się zakopał w liściach na spacerze chyba
|
#2599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się dzisiaj przerobilam, teraz leze i kwicze tak mnie krzyż boli... Tz mnie trochę pomasowal i ulga była ogromna, ale chyba musiałby non stop mnie masować bo jak tylko przestał to znów to samo. Jak sobie mylam włosy nad wanna to myślałam,że już się nie wyprostuje. Piszę z telefonu więc przepraszam z góry za błędy i czasami brak polskich znaków :P Ach zrobiłam te drożdżówki z mascarpone, pycha! Trochę mi tylko ta masa serowa wykipiala. Zjadłam trzy za jednym razem a później musiałam sięgnąć po rennie hehe zrobiłam do nich lukier cytrynowy, pyszotka. Mam nadzieje, że jutro też będą taki dobre
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-11 o 23:34 |
|
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie znowu zaczynają się wariacje w brzuchu, zawsze najbardziej intensywne są na noc. Widzę przesuwające się po skórze piąstki albo kolana
|
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2602 |
|
Zadomowienie
|
Beatka gratuluje!!!
Alez wy duzo piszecie :-D Moje malenstwo w brzuszku wyprawia takie harce, ze wszystko sie trzesie. Az dziwnie. Zuzia tez byla bardzo aktywna, ale takich ruchow nigdy nie odczulam ![]() Z moja cukrzyca chyba gorzej. Zaczynalam z insulina raz dzienie, od wtorku 3 razy dziennie, a dzis mialam telefon ze szpitala, ze moje wyniki ich nie zadawalaja i musze tez brac przed snem :-( Matko bedac w ciazy powinnam moc jesc na co mam ochote a tu prawie nic nie mozna, caly czas chodze glodna. Waga 7kg na plusie ( w ostatnie 7tyg przybralam 600gram) Ciesze sie, ze nie mam zachcianek bo chyba by, oszalala... |
|
|
|
#2603 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
![]() Ogólnie mam go ochotę schrupać, ukochać, wyprzytulać, bo kochany jest ostatnio. Jakby go podmienili. Np. miał dzisiaj swoją imprezę z pracy, ale przyszedł po mnie, na tą moją imprezę, żebym nie wracała sama taksówką. Cytat:
![]() Beatka fajny opis. A Mała cudowna! Na szczęście nie natworzyłyście tysiąc stron, to nawet pamiętam czego mi nie zacytowało. Ola dobrze, że tak się upominasz o wszystko u tego sprzedawcy. Mnie dosłali te kołki w ekspresowym tempie, ale i tak uważam, że to szemrana firma jest. A już najlepiej świadczą o tym te paragony, a właściwie ich brak. Lineczka my zamierzamy zabezpieczać się prezerwatywą. Choć na ten moment planujemy szybko siostrzyczkę lub braciszka Fifiemu zrobić, ale tak czy inaczej trochę należało by z tym zaczekać, więc jakieś zabezpieczenie musi być. Hormonów na razie nie chce w siebie pakować. Seks przerywany uważam za niezdrowy dla faceta, po za tym nie jest to chyba zbyt skuteczna metoda. Metody naturalnego planowania rodziny, to już w ogóle dla mnie loteria i jeszcze mnóstwo z tym roboty. Drogą eliminacji zostają gumki ![]() Na imprezie fajnie, ale trochę mi było żal, że nie mogę sobie poszaleć z nimi jak dawniej. Chyba pierwszy raz w ciąży miałam ochotę się napić, nie wspominając o tym, że chciałam wygłupiać się i tańczyć jak reszta. Także była to na razie ostatnia moja taka impreza, bo tylko było mi przykro. Jak dotrzymam do 38 tygodnia, to wtedy zacznę znów szaleć ![]() Na szczęście mąż tym przyjściem po mnie poprawił mi humor. Zrobiliśmy sobie romantyczny spacerek, więc tak czy siak wyjście udane
|
||||
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Witam się w 33tc ![]() u mnie zamglony świat za oknem. mąż już poszedł malować :P |
|
|
|
#2605 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U know też mgliście,ale pewnie się rozpogodzi. Takie juz są te jesienne poranki. Chyba zapowiada sieweekendowa cisza. Mnie nie będzie jutro i w poniedziałek bo jadę z mężulem na biznesowe spotkanie do Bydgoszczy. Zawsze strasznie się niepokoje jak jedzie w te i spowrotem bez spania i tym razem zarezerwowalam pokój w fantastycznym miejscu i zrobimy sobie mini wyjazd ciekawe jak zniose podróż z tymi moimi plecami, to jednak bite 6h w aucie.Lece robić śniadanie, jak tz wstanie to będzie gotowe. W ogóle to jestem glodna jak wilk!
|
#2606 |
|
Zadomowienie
|
Beatko piękny opis i jeszcze piękniejsza Mała!!!! Super, rzeczywiście mało czasu miałaś na oswojenie się z myślą.
Też sprawdziłam co to Hegar i teraz żałuję, że to sprawdziłam. Ech... Miłego dnia życzę wszystkim w ten smutny, ponury dzień. Ech... |
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
U mnie z rana świecie piękne słoneczko, zero mgły - trzeba to wykorzystać i zrobić jakieś pranie i może trochę posprzątać w domu. Chciałabym pozgrabiać liście, bo całe podwórka mam zasypane, ale chyba zostawię sobie to jak troszkę przeleczę kaszel i katar. Miłego dnia dziewczynki! |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula no nie wybacze! Gdzie będziecie nocowac?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2609 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sobie policzyłam i do planowanego terminu porodu zostało mi 50 dni!
Mam nadzieję, że Malutka grzecznie poczeka do terminu. ![]() |
|
|
|
#2610 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnośnie mojego opisu i użycia słowa hegar, sama się już pogubiłam. O lewatywę mi chodziło. I nie wiem teraz czy ja coś popiepszyłam czy to jest coś innego
także wybaczcie.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.

A w sklepie jest napisane, żeby przed zakupem pytać o dostępność. Napisałam do nich maila, czekam...
jest taki fajny teraz...

I moja reakcja na to : To teraz ciśnienie mi pani podniosła