|
|
#2401 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Silver, a znasz takie miseczki? są też przeźroczyste:
http://www.adacor.pl/1403-thickbox/s...-empilable.jpg to pokrojone drobno (by się szybko ugotowały) warzywa z lekkim czubem, do tego kawałek fileta indyka wielkości środka dłoni daję
|
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
A no to ta huśtawka byłaby całkiem git
tylko mi się jakoś nie podobaja takie plastikowe, nie wiem czemu. Fanaberia taka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43241486]
OMG< one są genialne, oglądałam je, nie wiem, czy Agatce nie brać pod choinkę! tam kilka w tym stylu, smok też był, całą baśń można opowiadać jakąś Wiesz co, no nie ja pisałam tylko tak w szpitalu mówili od razu - i np. mówili też, że samą wodę po ryżu można albo właśnie kleik ryżowy na wodzie... A w ogóle przez półtorej chyba doby NIC, tylko picie. No i kroplówki - ale fakt, u nas równy tydzień była woda z dupy, że tak powiem już.[/QUOTE]noo świetne, własnie poszli teraz w tematykę bajek i super są te zabawki aż się chce kupić wszystkie ![]() Hania mi nie tknie samej wody po ryżu....
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
nieźleBokeh, Ewik, Daria w szpitalu jak była to miała biegunkę i zrobiło jej się mega duże odparzenie. Aż płakała jak jej chusteczkami pupe wycierałam. I wiecie co pomogło? Penaten krem. Odparzenie zeszło w jeden dzień
|
|
#2405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i plastik taki. Ale stwierdziłam, że na teraz jest ok bo ma wysokie oparcie i szerokie to między nogami. A te drewniane to niskie są na pleckach. Jak będzie starsza na bank kupimy drewnianą, mam sentyment bo sama taka miałam
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43241615]Silver, a znasz takie miseczki? są też przeźroczyste: http://www.adacor.pl/1403-thickbox/s...-empilable.jpg to pokrojone drobno (by się szybko ugotowały) warzywa z lekkim czubem, do tego kawałek fileta indyka wielkości środka dłoni daję [/QUOTE]Znam te miseczki. A czemu pytasz???? ![]() A za przepis dziękuję Muszę tak zrobić Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-12 o 22:16 |
||
|
|
|
#2407 |
|
Konto usunięte
|
Silver, no napisałam - z lekkim czubem w takiej
|
|
|
|
#2408 | |||||
|
Zakorzenienie
|
heloł laski
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43236143]ja też się pożarłam, i ja dziadowi pokażę kuźwa, NIC nie robię? aha! samo się pierze, samo się wiesza, zakupy robią się same, dzieci karmią, ubierają, prasują i szykują ZA KAŻDYM RAZEM do WSPÓLNEGO wyjścia same, psia jego mać! gotuje się sam obiad, wiecie? Dorka sama się usypia i sama w nocy karmi!!! i samo się do pracy chodzi... Bałagan jest? Jest. I będzie, bo brudzą 4 osoby, sprząta jedna. I tekst: przesikała się, bo ŹLE założyłaś pieluchę - zabiłam śmiechem, i mówię: człowieku, się walnij SAM, pieluchę akurat ty teraz zakładałeś [/QUOTE] dla tż ![]() a pani prezes boska ![]() Cytat:
![]() weków nie mam gdzie trzymać, poza tym nie bardzo mam w czym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43241829]Silver, no napisałam - z lekkim czubem w takiej
[/QUOTE]Aaaa rozumiem ![]() Muszę iść już spać bo jakaś niekumata się zrobiłam Pa Pa dziewczyny. DOBRANOC
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś dzisiaj mnie zaskoczył, rano 210 ml kaszki, potem mały słoiczek zupki (3/4 słoiczka mojej ugotowanej-marchew, pietruszka, por, natka pietruszki, dynia i 1/4 słoiczkowego kalafiora) a wieczorem mus z 8 śliwek, czynimy wielkie postępy
tylko teraz nie wiem... czy nie za dużo tych owoców? Wczoraj zjadł mus z całego jabłka i z całej gruszki, dzisiaj te śliwki... |
|
|
|
#2411 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, patrzcie jakie cudo! z sówkami, NETI!!!
![]() http://www.thecrazydazy.com/Stephen-...SET-p/2164.htm |
|
|
|
#2412 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale żebyś wiedziała, non stop słońce świeciło a jak wyszliśmy to chmury przypełzły ![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43242052]Dziewczyny, patrzcie jakie cudo! z sówkami, NETI!!! ![]() http://www.thecrazydazy.com/Stephen-...SET-p/2164.htm[/QUOTE] Czaderskie ![]() Ej, co jest? Tż poszedł zmywać, tak sam od siebie. No szok! Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-10-12 o 22:46 |
||||
|
|
|
#2413 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ktory chlopak? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rosnie chlopak!! ![]() Jak za duzo? Dobrze ![]() Ja daje caly owoc lub maly sloiczek dziennie. Niby wg schematu jest max 150ml dziennie. Co to za mus ze sliwek? Sama robilas? Uff pranie z 2 pralek wyprasowane - to ostatnio moj jedyny sobotni relaks
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-10-12 o 23:04 |
||||||
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha, padłam, patrzcie!
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater biedny tatuś
|
|
|
|
#2415 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() robiłam sama a kompot jutro mu spróbuję dać do picia ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
szaja Ty nie zartowalas z tym blogiem!! Jesli zapomnialabym, przypomnij mi prosze, zebym opowiedziala Wam o mejscach przyjaznych dla rodzin z dziecmi. O szkolnictwie troche w poniedzialek. Do Nagoi nie pojechalismy, bo w ostatnim momencie noclegu znalezc nie moglismy (ok - szukac nam sie nie chcialo). Dzis spotykamy sie z przyjaciolmi. Wszystkim milej niedzieli zycze a asce powodzenia z chrzcinami! |
|
|
|
#2417 |
|
Konto usunięte
|
Meneq, coś dla ciebie
![]() http://blog.2modern.com/wp-content/u...a04970c-pi.jpg ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:26 ---------- Nie żartowałam Pracowita niedziela wstałam o 6:30 (Dorcia ), wstawiłam rosół, pałki z kuraka w sosie musztardowo-miodowym, a teraz szydełkuję babeczki na urodziny do 2latki idziemy dzisiaj, dostanie od nas zestaw do herbaty już mam komplet ciasteczek oreo no i jeszcze babeczki do tego. Jak herbatka, to herbatka
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z piękny słoneczny dzień
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sloneczny, serio? ![]() Brzydka jesien od wczoraj! |
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
U nas nareszcie normalna nocka po tej trzydniówce, a moje dziecko dopiero teraz się obudziło (równo o 9:20), pierwszy raz od urodzenia tak długo pospała.
|
|
|
|
#2421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() u nas jesień:/ o to to!
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tez cudowna jesien <3 <3 wczoraj 4godz na spacerku
Nie ma mnie bo moja sis od pt u nas siedzi ale dzisiaj wieczorem znowu jedzie ![]() Laski, co moj malz wczoraj.... Pado do mnie, kochanie, musimy porozmawiac! A jak on z takim tekstem to zazwyczaj chodzi o jakas pierdołę, wiec ja jaaaa..mhmmm.... A on, ale naprawde skarbie. Jaaaa...mhmmm.... Ale w koncu popatrzylam na niego, on: kochanie, bo jak dostalem ta podwyzke, awans, jak po nowym roku dostane sluzbowe auto, to.....moze bysmy sie zaczeli starac o Tamarke? Jeszcze nie dalam odpowiedzi :P Ide jeszcze dodrzemac bo dzisiaj pobudki co godzine i jestem zombie ![]() Postaram sie was nadrobic wieczorem ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#2423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i na maturze też ofkors Ruski jest fajnym językiem i prostym.Cytat:
dla Kubusia[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43242052]Dziewczyny, patrzcie jakie cudo! z sówkami, NETI!!! ![]() http://www.thecrazydazy.com/Stephen-...SET-p/2164.htm[/QUOTE] ![]() Cytat:
hahahahaha [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43243443] Pracowita niedziela wstałam o 6:30 (Dorcia ), wstawiłam rosół, pałki z kuraka w sosie musztardowo-miodowym, a teraz szydełkuję babeczki na urodziny do 2latki idziemy dzisiaj, dostanie od nas zestaw do herbaty już mam komplet ciasteczek oreo no i jeszcze babeczki do tego. Jak herbatka, to herbatka [/QUOTE]Łał! ![]() chce Ci się tak? ![]() U nas też jesień ale PIĘKNA, ZŁOTA I SŁONECZNA! Cytat:
Fajnie by było ![]() A czemu dopiero jak dostanie auto służbowe?? A jak nie dostanie to wtedy nie chce dzidzi?? Kurde coś nie mam okresu :/ Teraz mam 7-dniową przerwę w tabletkach i zawsze w drugim albo trzecim dniu przerwy dostawałam okres a dziś jest 4 dzień i cisza. Ani mnie brzuch nie boli ani nic ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-13 o 10:32 |
||||
|
|
|
#2424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Lenia miałam wczoraj okropnego, ale Wasze posty mnie zmotywowały... Jak się zabrałam za porządki to zagościł u nas bałagan Fefciowy ![]() a jaka dumna jestem z siebie. Jeszcze tylko sterta prasowania mi została, ale sąsiadka przyszła i nie mogłam.... Dziś w planach mam pierogi, chce pomrozić żeby były na jakiś dzień maruda, obiad.. No i Tż na grzybach dzwonił, że ma już 2 kosze i w siatki zbiera.... także dzień zapowiada się w kuchni... Pogoda brzydka, więc do parku na sesyjke nie pojdziemy. Po za tym Paulina znowu kaszle Ja już nie wiem co z nią... Kiedy ona wyzdrowieje...Chodzę tylko i nasłuchuję czy znowu nie zaczyna się dusić, czy znowu zapalenie płuc się nie rozwinęło... Masakra normalnie....Cytat:
Cytat:
No to miłego dnia... Lecę do kuchni dopóki mała śpi... Cytat:
|
|||
|
|
|
#2425 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No, a apropo ruskiego to mówiłam Wam, ze się zapisałam na studia, dobry miesiąc nad nimi myslałam, czy w ogóle, czy warto, jak z kasą, stare studia czy nowy kierunek no i jak w koncu sie zdecydowałam, zapisałam to: Nie otworzyli kierunku, bo za mało chętnych Cytat:
![]() Cytat:
A w ogole to ładne imię, u mnie by chyba była Kamila (jakbysmy znowu trafili w dziewczynkę )Dzien dobry i ruszam, moze cos ponadrabiam
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-10-13 o 10:28 |
|||
|
|
|
#2426 |
|
Zadomowienie
|
Lady, ja bym się pewnie nie zastanawiała
![]() U nas pobudka dziś o 7:50 jakoś rano wzięłam Olę do siebie, przytuliła się i tak spałyśmy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2427 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to chyba sie nie da, zobacz jak Pola potrafi A poważnie to moze zwieksz troche. Ja oli zaczełam od 50ml/80/100 i teraz zjada 120, ale czasem widze, ze zjadłaby juz więcej, wiec w krótce spróbuje 150![]() Cytat:
Cytat:
bo jak wychodzę z Młodą to przeważnie się poczeszę i rzucę balsam na usta |
|||
|
|
|
#2428 |
|
Zakorzenienie
|
Łukasz Juszkiewicz
![]() Ech, zazdroszczę. U mnie kolejny zimny i pochmurny dzień. Gdzie te słońce, które zapowiadali ja się pytam?! ![]() Domcia dziś urządziła pobudkę o 5:40
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zadomowienie
|
U nas skończyły się 'dobre noce' i dziś wszystko wróciło do normy, czyli do cycka
Pobudki, co 2h wstanie o 6:30, czyli noc jak codzień, a te 2 wczesniejsze będę już tylko wspominać z sentymentem, że: może jeszcze kiedyś....---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Przypomniało mi się, że miałam zapytać, chodzicie z maluchami do kościoła? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- pogadałam ze sobą to teraz idę zrobićcoś pożytecznego
|
|
|
|
|
#2430 |
|
Zakorzenienie
|
HEJKA!
jetem, jetem ![]() dziekuje za kciuki! dalismy rade ale od poczatku ![]() wczoraj mialam chyba najbardzej placzliwy dzien od niepamietnych czasow... jak tylko pomyslalam ze musze Kubuleslawa zostwic na noc to szklanki w oczach ![]() przy wyjsciu sie poryczalam mejkapsa szlag trafil, musialam sie w aucie poprawiac ![]() ☠☠☠☠ziawica niesamwita wczoraj byla... zalozylam na szczescie taki gruby plaszcz a la zimowy, najlepsza decyzja ubiorowa od x lat ![]() weselicho bardo fajne, super zespol mieli, 0 disko polo, czesc gosci zawiedziona przeokrutie ![]() solistka w zespole byla dziewczyna ktora wystepowala w mam talent i must be the music albo x faktorze, ktores z tego ![]() mama miala dzwonic w razie W, czekalam czekalam ale cisza... nie wytrzymalam mlodzi zrobili w podziekowaniu filmik dla rodzicow ale zapomnieli o laptopie wiec na pytanie/prosbe kto ewentualnie moglby skoczyc po lapka zglosilam sie jako pierwsza pozostawiajac daleko w tyle wszelka konkurencje aaaa, i maz sam z siebie pojechal ze mna ![]() jak weszlismy do domu to mlody akurat plakusial u mamy na rekach... to sie nazywa wyczucie czasu wzielam go szybko do lozka, dalam cyca, poprzytulalam i zasnal wzielismy lapka i pojechalismy spowrotem... najlepsza sytuacja byla z lapkiem ![]() okazalo sie ze fotograf mial jednak laptopa ze soba no wiec postanowil ze on ogarnie ten film i pusci go na rzutniku ze swojego kompa... noestety po kilku probach postanowili odwtorzyc ten filmik na tym naszym lapku... i teraz wyobrazcie sobie-duza sala, zgaszone swiatlo, nastroj, ponad 140 osob czekajacych z niecierpliowscia na ten filmik, komp sie odpala, uruchamia, na tym duzym ekranie pojawia sie Kubusiek moj przekochany co go mialam ustawionego na pulpicie i nagle slychac takie OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO I znow swieczki w oczach ![]() zostalismy praktycznie do konca, w domu bylismy kilka minut przed 6. jak weszlismy do domu to mlody se spacerowal u babci na rekach, rozgadany ze ho ho ale w sumie to dobrze bo dzieki temu jak zasnelismy chwile po 6 to spalismy do 9 , takze czuje sie jak mlody bog ciesze sie ze ten "pierwszy raz" jesli chodzi o zostawienie mlodego na cala noc mam zasoba ale przezycie kosmiczne... mam nadzieje ze za drugim razem bedzie ciutkie latwiej aczkolwiek nastepna taka akcje planuje za jakies 750 lat to lece nadrabiac dalej
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

tylko mi się jakoś nie podobaja takie plastikowe, nie wiem czemu. Fanaberia taka
tylko tak w szpitalu mówili od razu - i np. mówili też, że samą wodę po ryżu można albo właśnie kleik ryżowy na wodzie... A w ogóle przez półtorej chyba doby NIC, tylko picie. No i kroplówki - ale fakt, u nas równy tydzień była woda z dupy, że tak powiem już.[/QUOTE]

Nie dojechali do szpitala. To ich 3 dzieciątko, wszystko się szczęśliwie skończyło. Przy wcześniejszych porodach nie był, przy tym nie miał wyjścia ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i tym sposobem doszłam do wniosku, że powinnam pouczyć się języka 

Jak się wychodziło do słońca, to normalnie grzało, jak w te największe cziki
Fajnie by było