|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Aha.. jeszcze a propos ciuchów ciążowych. Koleżanka poleciła mi taką firmę Happy Mum. Ciuchy są niestety dość drogie, ale mają taką zaletę, że większość z nich da się nosić po ciąży (różne systemy zamków, klapek, ściągaczy). Poza tym może da się coś znaleźć od nich używanego na Allegro? Ja sobie wczoraj przeglądnęłam ich stronę i się po prostu zakochałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3932 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Bluzkę i tunikę nosiłam jak już nie byłam w ciąży - leżały super. Ogólnie starałam się kupować rzeczy w normalnych sklepach. Jednak ja jestem dość niziutka i drobna i jak brałam większy rozmiar, żeby zmieścił się brzuch to w innych miejscach ciuch nie leżał zbyt dobrze :/ Rękawy wtedy do ziemi..w barach mi wisiało...i często wyglądałam w czymś jak w worku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
Zadomowienie
|
Podzwoniłam sobie po klinikach i lekarzach, którzy wykonują badania prenatalne i wyszło na to, że w moim mieście pod samym nosem mam lekarza, który wykonuje te badania, a do tego najtaniej z tego wszystkiego
![]() ![]()
#3934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3935 |
Zadomowienie
|
U mnie 200 zł z płytą i zdjęciami
![]()
#3936 |
Zakorzenienie
|
A właśnie, ciekawe czy mój daje płytę
![]() ![]()
#3937 |
Rozeznanie
|
A w ogóle orientowałyście w jakiej formie dostaje się te wyniki? Bo mi koleżanka powiedziała, że to nie jest tak różowo, że jest diagnoza: "Dziecko zdrowe/chore", tylko podobno dostaje się wynik, że na ileś tam procent jest szansa, że Twoje dziecko będzie miało taką i taką chorobę. Przecież to zwariować można :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#3938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktoś pytał o wyniki badań prenatalnych - na USG mówią czy wszystko w normie i tyle. Wróciliśmy ze spaceru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Pamiętam, że mama te wyniki otrzymywała w formie wydruku i tam było wszystko opisane ![]()
![]() |
#3940 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dziś rano byłam zmuszona wyjść do sklepu po chlebek... powietrze było tak rześkie, że szybko zaniosłam go do domu, wzięłam rękawiczki i heja dalej w trasę ![]() ![]() W drodze powrotnej kupiłam sobie też imbir (w końcu). I tu pytanie za 100 pkt, ile tego się daje na kubek herbaty? Plasterek wystarczy? Zapach tego nie bardzo mi pasuje do zwykłej herbaty, ale wrzuciłam sobie plasterek do pomarańczowej i było nawet dobre. Mam nadzieję, że mi pomoże... Cytat:
Cytat:
W tej chwili noszę 65DD i jest on na mnie za mały, a mimo to mogę chodzić, skakać, a biust mnie nie boli, bo trzyma się w miseczkach i się nie trzęsie. Nie wiem jak przy większych cycach, ale przy małych, stanik musi być dobrze dobrany (chociaż cena takiego jest nieraz dużo wyższa). A i się pochwalę przy okazji: wczoraj zamówiłam sobie stanik w większym rozmiarze. Z tabeli wyszło mi 70DD ![]() Cytat:
![]() ![]() no mąż słodki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jak ostatnio szukałam ćwiczeń na piłce dla zaciążonych, to tylko 2 ćwiczenia znalazłam ![]() A normalne ćwiczenia, które wykonywałam przed ciążą, to zdecydowanie za ciężkie na teraz... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3941 | ||||||
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
I znowu poniedziałek ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle pierwszą ciążę przeszłam całą w leginsach i tunikach. I to nie ciążowych tylko zwykłych. Miałam jedne spodnie z tym takim pasem na brzuch, ale tak mnie irytował, że miałam je ubrane kilka razy. Najwygodniej mi było w getrach, gumkę miałam pod brzuchem. Teraz też zaopatrzyłam się w kilka par ![]() Wiecie co zrobiłam w nocy ![]() ![]() Na szczęście woda była spuszczona, więc szybko wyciągnęłam, wyłączyłam, rozebrałam i włożyłam do torebki ryżu. Rano nawet się nie przyznałam Mężowi i jak pojechał do pracy do uruchomiłam kominek i jeszcze na nim suszyłam. Przed chwilą z duszą na ramieniu złożyłam go i uruchomiłam. DZIAŁA ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3942 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
hej laseczki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do badania - ostatnio miałam to samo ;o zawsze bez problemu leciało (a kłuta byłam już w tej ciąży z 20 razy) a ta pinda jeszcze mi tak zasysała tą szczykawę jakby mi tą żyłę chciała wciągnąć przez igłę ! ból i ani jedna kropla. i nagle jak mi nie wsunęła głębiej tą igłę... dokuła tak że aż ku!@$ nogi podniosłam do góry i krzyknęłam. Wkurzona byłan tym bardziej że 2 razy musiałam się ostatnio kłuć tylko i wyłącznie dlatego że panie w lab raz mi zrobiły nie te badanie co zleciłam i drugi raz to samo! zamiast progesteronu - prolaktyne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a te sny to gdzies widzialam cos na ten temat w jednej z książek. Jak doczytam to przyniosę info ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zdaj zdaj, bo tez je mialam zamowic ale obawialam sie ze beda cieniutkie jak leginsy, tylko z kieszeniami ;/ Cytat:
![]() ![]() co do meliski - ja pijam, i tak, pomaga ![]() ![]() Cytat:
![]() _______ pytałyście mnie o spodnie ciążowe: na początku przewertowałam allegro i zapisałam kilka fajnych, bo są dużo tańsze w większości niż w sklepach. Ale w międzyczasie dupa mi ożyła i byłam raz w mieście, zajrzałam do h&m'u i kupiłam tam swoje pierwsze. Fakt, 149 zł to sporo ale ja raz, że miałam zniżkę od koleżanki, to jeszcze w ogóle nie wydaję kasy na nic ostatnio bo od miesiąca leżę jak kłoda z zalecenia więc odżałowałam, bo w sumie wyszło mi niewiele więcej niż na all. No i plus ze przymierzyłam, dopasowałam na siebie, że widziałam na żywo ten jeans, (czy ciepły, czy elastyczny w biodrach)i fason. Bo ja ogólnie lubię rzeczy bardzo proste, więc te np. kieszenie wymyślane na allegro mnie odstraszały. No i jestem bardzo zadowolona, osobiście polecam, no i drugie spodnie kupię już na allegro-może te co selenitka tam wyszperała tylko poczekam na recenzję ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3943 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3945 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3946 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3947 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=Pallas Ril;43258436]
[/COLOR] A grupę krwi to po prostu wiesz jaką masz czy masz jakieś dokumenty na to? Bo słyszałam, ze przy przyjęciu do szpitala (na poród) wymagają oficjalnego wydruku z laboratorium z grupa krwi. Nie wiem co się stanie jak nie będziesz miała, pewnie i tak Cię muszą przyjąć jak zaczniesz rodzić ![]() Tak wymagają dokumentu z laboratorium z podpisem osoby wykonującej. Ja mam jeszcze wynik z pierwszej ciąży i lekarz powiedział, że jest ok i nie muszę powtarzać ![]()
![]() |
#3948 | ||||
Wtajemniczenie
|
aa któraś z Was pisała o swędzącym biuście, czy to dwaKolory?
![]() bo jesli to Ty to raczej smaruj cyca bo rośnie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do spodni w hm to nie oglądałam tych materiałowych bo chciałam jeansy ale te z kolei mają w całkiem fajnych fasonach bo i rurki i slimy i normalne proste spodnie. Ja jestem akurat zadowolona z zakupu ![]() ![]() Cytat:
właśnie wiem, że na każdą informację wymagają kwitka. szkoda, bo np hiv mogłam też nie płacić, a kurczę nie chciała mi uwierzyć i wpisać mimo iż wiedziałam na 100% że nie mam bo miałam wnik świeży, ale nie miałam papierka. trzeba było też zapłacić ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-14 o 11:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3949 | ||
Zakorzenienie
|
Wiecie, chyba mi ten imbir trochę pomógł... zobaczymy jeszcze wieczorem, bo jak o tej porze jest znośnie, to wieczorem zawsze było najgorzej...
I nie chce mi się siedzieć w domu... tylko co można robić samemu na dworze (między blokami)...
![]() ![]() |
![]() |
#3950 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() VwVampirka tak jak obiecalam zapisalam sie do dentysty wizyte mam na jutro na 16 bo po znajomosci ![]()
![]() |
#3951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tam liczę wg OM. A wg usg ostatnio też miałam 5 dni opóźnienia. Ale wg czegoś trzeba liczyć.... Ja narazie trzymam się OM. Potem to już tygodni tak szczegółowo nie będziemy liczyć, teraz nam się wydaje że tydzień to tak dużo
![]() ![]() |
![]() |
#3952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do ryżu to on wyciąga wilgoć. Np. jak w solniczce sól się zbija to wystarczy wrzucić parę ziarenek ryżu i za kilka dni znów jest sypka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3953 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3955 | |
Zadomowienie
|
Ja jeżdżę do siebie do Sosnowca, albo do Dąbrowy Górniczej bo tam w Niedziele jest właśnie dzień targowy i idzie się obkupić za bardzo śmieszne pieniądze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kaorlak zdolniacha z Ciebie ![]()
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2013-10-14 o 12:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3956 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a możecie polecić jaki stanik ciążowy najlepiej kupić? Tak się właśnie nad tym zastanawiam, bo u mnie rosnące (i bolące
![]() Zastanawiam się czy lepiej kupić z fiszbinami czy bez? Pewnie lepiej jakby był zabudowany bardziej, nie? Koleżanka opowiadała mi też o jakiś stanikach które rosną z piersią przez całą ciążę, ale ona już swój komuś dała, a teraz nie za bardzo mi umie takie znaleźć w necie, a ja z kolei nie umiem sobie wyobrazić jakby to miało wyglądać? |
![]() ![]() |
![]() |
#3957 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się po wizycie.
Ciąża potwierdzona, cytologia pobrana, Luteina zamieniona na Duphaston. Za względu na opóźnienie synka lekarz zaleca badania prenatalne. 600zł... Mam zakaz: - podróżowania - remontowania - podnoszenia dziecka (powiedziałam ze to nierealne) Poza tym zostałam zbesztana za to, że za szybko zaszłąm w ciążę po cesarce. Na koniec wizyty odważyłam się i zapytałam wprost o zwolnienie do pracy. Lekarz nie był zadowolony. Powiedział że o zwolnienie prosi się "od drzwi" bo on wtedy inaczej kartę wypełnia. Zwolnienie na 2 tygodnie, kolejna wizyta za tydzień, a jeszcze następna za miesiąc. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liczę się z konsekwencjami. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3959 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.