My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 13:07   #1501
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Bierze ktoś wódkę Pałacową na wesele? albo ktoś słyszał jakieś opinię na jej temat? My z TŻ na ostatnim weselu ją piliśmy i było ok
Stary 2013-10-15, 13:10   #1502
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Bierze ktoś wódkę Pałacową na wesele? albo ktoś słyszał jakieś opinię na jej temat? My z TŻ na ostatnim weselu ją piliśmy i było ok
słyszałam że jest ok
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:12   #1503
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
My na rocznice zazwyczaj gdzieś jedziemy albo idziemy w tym roku byliśmy po prostu na pizzy i potem piliśmy winko w domu, bo TŻ był tuż przed obroną i nie było zbytnio czasu. Może właśnie zamiast mu coś kupować to wybierzcie się gdzieś albo po prostu kupcie coś dla Was? My na pierwszą rocznicę kupiliśmy sobie srebrne obrączki, które do tej pory nosimy
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kasiulenkowo, my stwierdziliśmy, że zamiast kupować sobie coś nawzajem, po prostu idziemy w tym dniu do kina/teatru/knajpki na obiad
Po prostu tę kasę 'na prezenty' przeznaczamy na coś dla nas obojga

Jest jakiś tam mały upominek, ale to raczej w stylu kwiaty (od TŻta) i np. ja dla niego piekę ciasteczka
tez tak robimy
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:13   #1504
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Ja Sama nie piłam, ale słyszałam, że dobra. Tutaj też była chwalona. Osobiście podoba mi sie butelka. Właśnie szukam dobrej ceny i najtaniej mam ofertę 19, 31 zł. Pewnie się zdecydujemy.
Stary 2013-10-15, 13:16   #1505
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
słyszałam że jest ok
Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Ja Sama nie piłam, ale słyszałam, że dobra. Tutaj też była chwalona. Osobiście podoba mi sie butelka. Właśnie szukam dobrej ceny i najtaniej mam ofertę 19, 31 zł. Pewnie się zdecydujemy.
O, super, a to jakaś hurtownia w Internecie czy gdzie znalazłaś?
Stary 2013-10-15, 13:16   #1506
ysia
Zadomowienie

Dołączam się w takim razie, skoro można Slub 19.04.2014

Decyzje o ślubie zapadła niedawno, nie chcemy już dłużej czekać. Na razie jest to tylko ślub cywilny ( kościelnego w tak krótkim czasie nie zorganizowałabym w życiu,ale mamy w planach też) nie mniej muszę wszystko zaplanować! Na razie jestem dzieckiem szczęścia bo wczoraj kupiłam już suknie ślubną w BAAARDZO okazyjnej cenie, data którą sobie wymarzyliśmy jest wolna i w poniedziałek rezerwujemy. Mam nadzieje o że uda mi się podczytywać plany bardziej doświadczonych wizażanek i trochę poorientować bo na razie mgła i panika!

Profil FB
https://www.facebook.com/whitepointeshoes
ysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:20   #1507
springtime
Rozeznanie

Cytat:
O, super, a to jakaś hurtownia w Internecie czy gdzie znalazłaś?
Hurtownia Damianex w mojej okolicy (Niebylec). Podobno to stała cena, pani powiedziała mi dzisiaj, że w pon nowa gazetka i można poczekać, a nuż będzie promocja
Stary 2013-10-15, 13:21   #1508
Waniliova
Zakorzenienie

ysia witaj

Pokaż suknie! i opowiedz o Was, ile jesteście razem, gdzie pracujecie, studiujecie, itp.
Stary 2013-10-15, 13:22   #1509
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
My bierzemy pisałam o niej nawet dzisiaj....
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:25   #1510
Kate Noir
Zakorzenienie

Błąd mi wyskoczył

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
a ja się nie pochwaliłam, ja zdjęłam aparat końcem września! i od razu w gabinecie patrzę do lustra i się pytam: "co pacjenci najczęściej mówią po zdjęciu aparatu?" asystentka orto odpowiada: "o jakie ja mam duże zęby!" a ja na to, że dokładnie to chciałam powiedzieć!!! hahaha, a TŻ mnie teraz komplementuje "kręcą mnie Twoje zęby!"
zazdroszczę, już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła swobodnie się szczerzyć do ludzi
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:26   #1511
gornek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Dołączam się w takim razie, skoro można Slub 19.04.2014

Decyzje o ślubie zapadła niedawno, nie chcemy już dłużej czekać. Na razie jest to tylko ślub cywilny ( kościelnego w tak krótkim czasie nie zorganizowałabym w życiu,ale mamy w planach też) nie mniej muszę wszystko zaplanować! Na razie jestem dzieckiem szczęścia bo wczoraj kupiłam już suknie ślubną w BAAARDZO okazyjnej cenie, data którą sobie wymarzyliśmy jest wolna i w poniedziałek rezerwujemy. Mam nadzieje o że uda mi się podczytywać plany bardziej doświadczonych wizażanek i trochę poorientować bo na razie mgła i panika!
Oh czyli akurat w świeta wielkanocne moze tez dlatego wolny termin :p ale gratuluje, jezeli masz suknie to reszta w miare pojdzie, a macie tez w planie jakies przyjecie po cywilnym, czy tylko jakis obiad ?
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:26   #1512
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Hurtownia Damianex w mojej okolicy (Niebylec). Podobno to stała cena, pani powiedziała mi dzisiaj, że w pon nowa gazetka i można poczekać, a nuż będzie promocja
Super niestety daleko od nas ta hurtownia ale pewnie tutaj też coś znajdziemy

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
My bierzemy pisałam o niej nawet dzisiaj....
Sorki, nie jestem w stanie Was nadrobić
Stary 2013-10-15, 13:34   #1513
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Nasz barman też mówił, że jest ok.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:40   #1514
cashmere
Zakorzenienie

ysia witamy! i pokazuj kieckę!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:41   #1515
Kate Noir
Zakorzenienie

Znalazłam na gruponie promocyjną ofertę na zakup szczotki Tangle Teezer http://www.groupon.pl/oferty/cala-po...PZ-OO/27657966 tylko, że tam nie jest podane czy to jest model klasyczny czy kompaktowy Klasyczny idzie kupić już za 33 zł na allegro, a kompaktowy jest droższy. Niby na zdjęciach jest kompaktowy, ale nigdzie nie napisali, że dostanę właśnie ten model No i kolory wysyłają losowo.
Może któraś skorzystała z tej oferty i może powiedzieć coś więcej?

Jeszcze posmęcę Wam o moich włosach... są beznadziejne. Nie prostuję, zagłębiam się w pielęgnację i już byłam z siebie dumna jakie mam długie ... a tu dupa - rosną do pewnej długości i wypadają. Czyli teraz mam długie i rzadkie. Nawet nie wiecie jak bardzo chciałam mieć piękne włosy na ślub

edit: Witam nową PM'kę!
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 13:49   #1516
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Nasz barman też mówił, że jest ok.
O, to super
Stary 2013-10-15, 13:49   #1517
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
To masz nieciekawie, takie wyczekiwanie. Ja na szczęście mam @ regularnie nawet jak nie biorę tabletek. Tabletki biorę z wygody antykoncepcyjnej, można wszędzie i kiedy się chce
mi przeszkadza jedynie nieregularnosc, ale dlugosc cykli mi odpowiada rzadziej sie męcze
tabletek nie jem, no i nie zamierzam jesc, jakos tak.. bałabym się skutkow ubocznych wiec pozostaje mi stres, stres i jeszcze raz stres.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-10-15, 13:55   #1518
Waniliova
Zakorzenienie

docik10 przy tabletkach można gdzie i kiedy się chce, tylko szkoda, że ja po nich nie mam W OGÓLE ochoty muszę coś z tym fantem zrobić...
Stary 2013-10-15, 13:58   #1519
no_doubt
Wtajemniczenie

Dziewczyny sorry z góry może za głupie i oczywiste pytanie, ale czym się różni tangle teezer standardowa od wersji kompaktowej?

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:04   #1520
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
dziewczyny które odstawiły hormony macie jakiś plan na uniknięcie okresu w dniu ślubu? bo dla mnie trochę bez sensu znowu zaczynać brać tabletki, żeby mieć pewność, że nie będę miała @ na weselu. z kolei mam takiego pecha, że pewnie akurat pierwszy dzień @ mi wypadnie 02.08.2014
Pytam z czystej ciekawości - odstawiasz anty z jakiego powodu?
Cytat:
Dziewczyny, myślicie że dziwnie to będzie wyglądać jak ja na weselu będę pić wino a TŻ wódkę?? nie mogę się ciągle przekonac to tego pomysłu
Nie rozumiem to ze jesteście małżeństwem już na weselu nie zmusza was do picia tego samego
Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
to była tylko propozycja

Powinnaś specjalnie dla niego zmienić wódkę (nawet jak go nie będzie na weseli)
Ja miałam takie stękanie z datą ślubu... jednej było za zimno we wrześniu, innej za ciepło w sierpniu... i w końcu wybrałam datę, która mi odpowiada. Trudno, niech sobie poprzychodzą z wiatrakami lub w polarach

nie mam innej poza ponownym braniem hormonów Myślę, że zacznę zażywać na trzy-cztery miesiące przed. Niestety przez to robię się bardzo nerwowa :/ więc na 100% zamienię się w bridezellę
Muszę zacząć brać bo mam bardzo ciężkie okresy, a ostatnie trzy to było zupełne przegięcie.

Opium - znam ten ból... mi dopiero po trzech cyklach po odstawieniu zaczął się jako tako stabilizować, a wrócił do normy (31dni) dopiero po ponad roku.
a i dzięki za radę o depilacji woskiem - doczytałam, ale nie miałam jak odpisać. Może rzeczywiście dobrym pomysłem było by udanie się do kosmetyczki. Będzie mi głupio się drzeć przy obcej babie, a skoro zapłacę to nie ucieknę

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Nie będzie Poza na ostatnich weselach co byłam, to PM w ogóle nie pili alkoholu.

aaa i radzę pić tylko białe wino! A czerwonego najlepiej w ogóle nie stawiać na stole PM
(pani w madonnie opowiadała o klientce, która kupiła suknię za chyba 6 tyś i wylała na nie czerwone wino - nie ma szans by odplamić)
Ostatnio po wizycie koleżanek udało mi się dopłacić sofe i koszule dzinsowa
Cytat:
i jak to dziewczyny planujecie zorganizować???
tżtom kieliszek do wódki przystroicie a sobie do wina??
Czy zrobicie dwie parki??( tzn i sobie i tżtowi do wódki, i sobie i tżtowi do wina??)

Cytat:
Jestem pewna, że o tym jeszcze Wam nie pisałam!
Wyobraźcie sobie, że rok temu byłam na weselu gdzie były dwa rodzaje alkoholi - lepszy i gorszy. Z tego co zrozumiałam rodzina PM'ki płaciła za alkohol dla ich gości, a rodzina PM za jego czy coś takiego, w każdym bądź razie się nie dogadali Ja tam nie wiedziałam, że wymyślili coś takiego i piłam to co było (tj bimberek)
W pewnym momencie do jednego wuja podszedł jego brat (ojciec pana młodego) i podobno chciał mu polać normalnej wódki, którą trzymał pod marynarką!

Tamta rodzina jest dziwna, ale o tym nie będę się rozpisywać.
nie mieści mi się to w głowie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
ysia witamy! i pokazuj kieckę!
właśnie

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:11   #1521
Anesthesia
Wtajemniczenie

Co za tempo!

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Moniczka to, ze dziwnie bedzie wygladac 2 swiadkow tej samej plci, nie ma co sie przejmowac, bo u mnie bedzie 2 facetow wiedzielismy kto nimi bedzie od samego poczatku, czyli od planowania daty itp nigdy nie myslalam nad tym, czy to bedzie dziwne czy nie, chociaz moja przyszla tesciowa, sie pytala czemu moj Tz nie wezmie siostry, ale to jego decyzja, ze chce swojego przyjaciela, bo on bedzie mial chociaz czas dla nas, aby pomoc Tż no i zrobi mu kawalerski
U mnie też będzie najprawdopodobniej 2 świadków tej samej płci

Cytat:
Napisane przez basiczek24 Pokaż wiadomość
Ja też się zastanawiam nad żubrówką, ale jaką kupimy to jeszcze niewiadomo
My też ostatnio wzięliśmy ją pod rozwagę i chyba na nią się ostatecznie zdecydujemy, tym bardziej jak Katarzyna napisała, że na Stocka niektórzy narzekali.

Cytat:
Dziewczyny, myślicie że dziwnie to będzie wyglądać jak ja na weselu będę pić wino a TŻ wódkę?? nie mogę się ciągle przekonac to tego pomysłu
Wg mnie to absolutnie normalne i każdy pije to, na co ma ochotę! Na większości z wesel widziałam, że na początku mlodzi piją tylko wodę lub soki, później PMka zaczyna pić wino, a PM np. kieliszek wódki od czasu do czasu albo jakąś whisky. Na weselu naszych przyjaciół PMka piła wino, a PM po oczepinach sobie piwko albo dwa strzelił i nikt się źle nie patrzył

Cytat:
Enzunio- nie wiem już kiedyś o to pytałam, wszyscy mówili że normalnie
bo nie wiem jak to zorganizować..... jeśli np chodzi o kieliszki..no wiadomo że młoda para zawsze ma ozdobione, to co mam kupić/ zrobić tżtowi ładny do wódki a sobie do wina??
U nas te ozdobne są przyjęte jako kieliszki do tłuczenia, później już się pije z tego, co wszyscy A ja nie wiem czy w ogóle jakiekolwiek kieliszki będziemy mieć ozdobne, kieliszkach lubię prostotę i klasykę.

Cytat:
Enzunio, nie martw się, tez chciałam mieć okrągłe stoły Pani menadżer przekonała mnie, że przy okrągłych bywają problemy. A prawda jest taka, że i przy takich i przy takich problemu mogą być
Mnie się okrągłe stoły bardzo wizualnie podobają, ale z własnego doświadczenia wiem, że na weselach z okrągłymi stołami jest po prostu słabsza "integracja". No i zajmują zdecydowanie więcej miejsca, więc w sumie to się cieszę, że u mnie będą prostokątne

Cytat:
Jestem pewna, że o tym jeszcze Wam nie pisałam!
Wyobraźcie sobie, że rok temu byłam na weselu gdzie były dwa rodzaje alkoholi - lepszy i gorszy. Z tego co zrozumiałam rodzina PM'ki płaciła za alkohol dla ich gości, a rodzina PM za jego czy coś takiego, w każdym bądź razie się nie dogadali Ja tam nie wiedziałam, że wymyślili coś takiego i piłam to co było (tj bimberek)
W pewnym momencie do jednego wuja podszedł jego brat (ojciec pana młodego) i podobno chciał mu polać normalnej wódki, którą trzymał pod marynarką!

Tamta rodzina jest dziwna, ale o tym nie będę się rozpisywać.
Co za masakra
Cytat:
Kasiulenkowo, my stwierdziliśmy, że zamiast kupować sobie coś nawzajem, po prostu idziemy w tym dniu do kina/teatru/knajpki na obiad
Po prostu tę kasę 'na prezenty' przeznaczamy na coś dla nas obojga

Jest jakiś tam mały upominek, ale to raczej w stylu kwiaty (od TŻta) i np. ja dla niego piekę ciasteczka
U nas jest tak samo, nie tylko na rocznicę ale np. na urodziny robimy sobie po prostu wspólny dzień świętowania Tym bardziej, że urodziny mamy w odstępie 1,5 tygodnia od siebie Tzn. czasami sobie coś kupimy, ale to jakaś spontaniczna niespodzianka, a nie wymyślane niespodzianki

A jeszcze co do @ w dniu ślubu to ja mam zamiar zostać na tabletkach i już sobie wyliczyłam, że w dniu ślubu będę dokładnie w połowie cyklu, uff

Poza tym dzisiaj 333 dni do ślubu
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:12   #1522
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze posmęcę Wam o moich włosach... są beznadziejne. Nie prostuję, zagłębiam się w pielęgnację i już byłam z siebie dumna jakie mam długie ... a tu dupa - rosną do pewnej długości i wypadają. Czyli teraz mam długie i rzadkie. Nawet nie wiecie jak bardzo chciałam mieć piękne włosy na ślub

edit: Witam nową PM'kę!
tez moglabym smucic o wlosach. Naturalna pielegnacja ale mam pierze, ze masakra. Albo sa przeciazone albo piorka.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:14   #1523
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny sorry z góry może za głupie i oczywiste pytanie, ale czym się różni tangle teezer standardowa od wersji kompaktowej?
Kompaktowa ma nieco mniejszy rozmiar i specjalną "zatyczkę", która pozwala na noszenie jej np. luzem w torebce, a zwykły TT musi zawsze leżeć na "plecach", żeby się zęby nie odkształciły.
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:20   #1524
Grace O Malley
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Mi mama na pierwszym ślubie mówiła, że mam nie iść w perłach bo to pecha przynosi i ja poszłam i co?? Jestem po rozwodzie....... hehe spokojnie, ja tego nie łączę, jak się za idiotę wyszło to żadne perły czy nie perły tego faktu nie zmienią
może nie powinnam, ale strasznie się uśmiałam z tego zdania

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Mnie się okrągłe stoły bardzo wizualnie podobają, ale z własnego doświadczenia wiem, że na weselach z okrągłymi stołami jest po prostu słabsza "integracja". No i zajmują zdecydowanie więcej miejsca, więc w sumie to się cieszę, że u mnie będą prostokątne
No właśnie w moim odczuciu lepsza integracja była przy okrągłych. Miałam kontakt ze wszystkimi przy stoliku a siedziało nas 12 osób. Każdy z każdym mógł porozmawiać, ogólnie rozmowa była taka że wszyscy w niej uczestniczyli. A można było przecież podejść do innych stolików czy integrować się przy barze albo przy płycie z ciastami.
Znowu jak byłam na weselu z prostokątnymi stołami to miałam kontakt tylko z osobami po prawej i po lewej + 2 osoby z naprzeciwka. Dodatkowo jak rozmawiałam z osobą po prawej, to ta osoba po lewej oglądała tył mojej głowy... jakoś tak niefajnie. A do innych osób dalej przy stoliku też trzeba było się przesiadać, tak jak i przy okrągłych.
Stary 2013-10-15, 14:25   #1525
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Kompaktowa ma nieco mniejszy rozmiar i specjalną "zatyczkę", która pozwala na noszenie jej np. luzem w torebce, a zwykły TT musi zawsze leżeć na "plecach", żeby się zęby nie odkształciły.
Taki off top - ja mam normalną wersję TT, noszę ją w torebce, nie zawsze kładę na plecach (choć się staram) i nic jej nie dolega

IMO TT jest fajna, ale nie aż taka OCH i ACH, jak można wyczytać w niektórych recenzjach Jak dla mnie jest dobra, ale nie doskonała

Niemiłosiernie wkurza mnie to, że nie rozczesuje mi włosów pod spodem, więc żeby się dobrze uczesać muszę je rozdzielać, rozczesywać po kolei, albo od spodniej strony właśnie, bo od góry to nie ma szans na dobre rozczesanie
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:40   #1526
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja1308 Pokaż wiadomość
chyba dlatego, że nie ma wielkiej różnicy między półsłodkim a półwytrawnym

Podział ze względu na zawartość cukru:

wytrawne - do 1,5% cukru,
półwytrawne - od 2 do 4% cukru,
półsłodkie - od 4,5 do 7,5% cukru,

słodkie i bardzo słodkie - od 8 do 16% cukru.
Proponowałabym wrzucić to do 1 postu. Zrobić może listę: Alkohole weselne i liski pod to, tj. polecane wina, podział w/w itp. Co Wy na to?

Cytat:
Ja z kolei na innym forum dostałam namiar do babeczki, która pracuje w winiarni i pomaga PM dobrać wino na wesele, podobno zna się na rzeczy, wina są dobrej jakości, w cenie ok. 22-25zł, więc pewnie się z nią umówimy
I co najlepsze! Można te wina degustować przed zakupem! To dla nas ważne, bo wiadomo, można szukać opinii o winach, kupować po 1 butelce i próbować, ale to już niepotrzebne koszty (chociaż my to lubimy wino ), a tak, można spróbować i wybrać
Kochana, podzieliłabyś się namiarem? Dziękuję z góry!

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Chciałam dla mam kupić bransoletki z grawerem, a dla ojców spinki do krawatów z grawerem, ale sama nie wiem czy to dobry pomysł, jak myślicie?
uważam, że to świetny pomysł!

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Ja mam pomysł na prezent dla twojego kochanego teścia - kosz pełen
Prawie parsknęłam w monitor!!!

Kochane, a kiedy planujecie dokonać zakupu wina? Bo ja myślałam aby kupić pół roku wcześniej.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:49   #1527
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Kochane, a kiedy planujecie dokonać zakupu wina? Bo ja myślałam aby kupić pół roku wcześniej.
Chyba tak samo jak wódkę, czyli jeszcze w tym roku

Ja zmykam z pracy miłego popołudnia wszystkim, paa
Stary 2013-10-15, 14:51   #1528
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grace O Malley Pokaż wiadomość

No właśnie w moim odczuciu lepsza integracja była przy okrągłych. Miałam kontakt ze wszystkimi przy stoliku a siedziało nas 12 osób. Każdy z każdym mógł porozmawiać, ogólnie rozmowa była taka że wszyscy w niej uczestniczyli. A można było przecież podejść do innych stolików czy integrować się przy barze albo przy płycie z ciastami.
Znowu jak byłam na weselu z prostokątnymi stołami to miałam kontakt tylko z osobami po prawej i po lewej + 2 osoby z naprzeciwka. Dodatkowo jak rozmawiałam z osobą po prawej, to ta osoba po lewej oglądała tył mojej głowy... jakoś tak niefajnie. A do innych osób dalej przy stoliku też trzeba było się przesiadać, tak jak i przy okrągłych.
dokładnie mam takie samo zdanie po ostatnim weselu. Niestety ale ja odnosze wrażenie, że złą opinię okragłym stołom robią ludzie starsi, którzy po prostu do wszystkiego co nowe podchodzą z dystansem i większość opinii o słabej integracji jest niepodparta żadnym doświadczeniem w tym obszarze. Przykład z życia - ciotka Tż jak usłyszała że u nas będą okrągłe stoły strasznie głośno demonstrowała swoje niezadowolenie z tego faktu bo nie bedzie intergacji. Minęło pół roku, była na 18 kogś tam z rodziny (my na niej nie bylismy) i tam były okragłe stoły to potem nachwalić się ich nie mogła.
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:51   #1529
Dotka90
Zakorzenienie

Kishlaczkowa, ale sklep jest w Krakowie, urządza Cię to?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 14:54   #1530
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Proponowałabym wrzucić to do 1 postu. Zrobić może listę: Alkohole weselne i liski pod to, tj. polecane wina, podział w/w itp. Co Wy na to?
Dobry pomysł!

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości