|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | ||||||
Zakorzenienie
|
Przyszedł mój nowy staniczek w big rozmiarze
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
Kisiel nie był zbyt świetny dziś. Właśnie go wyeliminowałam ze swojego organizmu w trybie pospiesznym
![]() ![]()
#4205 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4206 | |
Raczkowanie
|
ZamyslonaRoztargniona dawaj adres szefowej jade do niej ja jej dam babsztyl wwwrrrrr
VwVampirka ja tez mam pokazne rozmiary i boje sie na necie kurde ....... ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4207 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie boj się. Możesz mieć tyle szczęścia co ja. Ja do tej pory a jestem w 13 tc ani razu nie wymiotowałam. i mam nadzieje że tak zostanie. Cytat:
Ja mam przeczucie że będzie chłopiec, ale jeśli będzie dziewczynka to też dobrze. Byle było zdrowe i uśmiechnięte ![]() Cytat:
Tak łezka się zakręciła, nie ma co. W oczekiwaniu na dziecko przeczytałam i polecam. U mnie 13 tc, a dokłądnie 12 tc i 7 dzień. Cytat:
Kaorlak 3mam kciuki, zobaczysz wszytsko będzie ok. ![]() ilkas tak ginka zrobiła dokładne usg, stwierdziła że nie ma do czego się przyczepić no i że nie ma wskazań do badań prenatalnych... Ale my się ciągle nad nimi zastanawiamy. Dzieki za przesyłkę raz jeszcze ![]() bluesky89 witamy kolejna mamę. Uważaj na siebie w Anglii, bo wiem jak tam podchodzą do ciąży... Dbaj o siebie!!! ZamyslonaRoztargniona ![]() hope niech wyniki zobaczy lekarz. Bez sensu żebys sie martwiła. ja ze swoich też nie nie wyczytałam. A okazało się że jest ok. Monita01 super że kolejna mama się ujawnia... ![]() Cytat:
Cytat:
nie martw się na zapas ja badania robiłam 24.09 a wyniki odebrałam wczoraj czyli 14.10 sporo się naczekałam ale było warto bo wszystko jest ok. Głowa do góry... gdyby się coś nie dobrego działo dali by ci znać. Cytat:
Kurcze ja mam ten sam problem,. ciągle jestem głodna... A w pracy przeważnie mam dość dużo jedzenia... Co zabieracie ze sobą do pracy żeby nie byc głodnym???? Jak dla mnie jabłko, kanapka, jogurt to zbyt mało... Chyba zaraz zamówię sobie pierogi... Cytat:
Super masz dziadka ![]() Ja nie raz słyszałam od mamy że teraz to mnie lepiej ubierać niż zywić... Chociaż z tym ubieraniem też teraz nie wiadomo ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4208 |
Raczkowanie
|
Potem napisze i odpisze bo szalejecie a ja mykam zaraz do dentysty , a wiece zapisalzm sie na te badania prenatalne z fajna jesiena promocja usg genetyczne 3D4D z wszystkimi bajerami i tlumaczeniami badan za 190 zl promocja z 260 i to w krakowie
![]()
#4209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4210 | |||||||
Rozeznanie
|
witam
![]() ja od poczatku juz 2 kg do przodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() slicznie wyglądaliście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jesli chodzi o płec to uwazmy z mężem ze to bedzie chłopczyk ale sie okaze . Nasze pierwsze dziecko to czeka nas troche wydatków bo wszystko musimy zakupic ale mysle tak jak dziewczymy pisaly co miesiac cos innego wiec damy rade
Kocham moje trzy skarby ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wiola883 Czas edycji: 2013-10-15 o 13:17 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W końcu zainwestowałam w bardotki z Triumpha i z nich była bardzo zadowolona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4212 |
Wtajemniczenie
|
bluesky- to podejscie malo sprzyjające ale juz niedługo..
![]() Wampirka - pytalam CIe ostatnio co za staniki masz ale chyba nie odpowiedzialas mi. No chyba ze nie chcesz sie podzielic to rozumiem ![]() Justyna - no wlasnie nic nie robie, nie kupuje bo jutro mam wizyte to sie dowiem, nie martwilabym sie gdyby nie te bakterie oznaczone jakims nietypowym terminem, no i leukocytami ktore mam sporo zwiekszone;/ najgorsze ze czlwiek nie wie ile juz to trwa. No ale ok.. byle do jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4213 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam w Galierii Kazimierz w Bella Mama ale chciałam teraz wiejsc na ich stronę i nie istnieje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, dzieki
![]() Ja jakos nie czuje az tak wzmozonego apetytu. Moze rano po sniadaniu szybciej mam ochote na drugie, ale mi w pracy owoc+ jogurt na drugie sniadanie a potem kapanka na lunch wystarcza. W domu jem sobie obiad tak o 17ej-18ej i kolacje czasem tak, a czasem nie. Za to wiecej pije! Kupilam sobie wyciszkaczek elektryczna i ciagle robie szklany soku pomaparnczowego lob pomaranczowo-grejpfrutowego, jakies owocowe herbaty, w pracy woda.... A mialam Was pytac: szykujecie sie do zakupu jakiejs ciazowej kurti zimowej?
#4216 |
Raczkowanie
|
Pochwal sie gdzie taka promocja ? Mam rodziców w krak to chętnie skorzystam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pewnie ![]() ![]() Dokładnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Hope, bakterie w moczu w ciąży niestety często się zdarzają ![]() A ja się zagapiłam i najbliższy wolny termin na USG prenatalne jest na 20 listopada, a wtedy będzie 14t i 2d ![]() ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-15 o 13:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4218 | |||
Zakorzenienie
|
Poddaje się, nie nadgonie teraz więc częściowo
![]() Cytat:
![]() I dzięki za info o stacjonarnym rowerku ![]() U nas całe wakacje było punkt 5.40 ![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się dzielnie ![]() Cytat:
![]() Witaj ![]() No a my po lekarzu. Chodzimy z młodym conajmniej raz w tygodniu na osłuchanie wciaż gardło czyste kaszel jest, osłuchowo oki. A dziś okropne gardło z ropą i antybiotyk ![]() ![]() ![]() Doktorka się dziwiła co tak płakał przed gabinetem a Oliś ma obsesje przed zdejmowaniem czapki bo się boi że zostanie na dłuzej w tym miejscu ![]() Dobra uciekam bo mi dziecko przelewa zupę z miski do sitka na krześle ![]()
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczęta , nieźle pędzicie z tymi postami :P witam nowe mamusie
![]() Właśnie tak sobie myślę, że żeby nie było zamieszania to na pierwszej stronie nowego wątku można by stworzyć coś w stylu informatora bo niewiele nam zostało a podejrzewam, że jeszcze wiele mamusiek do Naszego grona dołączy, i tam można by zawrzeć info na temat dolegliwości ciążowych, kiedy należy udać się z obawami do lekarza, co z badaniami genetycznymi itp co o tym sądzicie ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4220 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co ja w tym wyniku przy bakterie nie mam napisane nieliczne/liczne/b.liczne jak pamietam bylo to kiedys tylko "masa" . Szukalam w necie ale nic nie ma. Jesli mam to brac na chlopski rozum to czytam to jako baaardzo duzo, i dlatego sie martwie. zwlaszcza, ze mam leukocyty 20- 30 wpw. a norma jest chyba do 6. Choć czytalam ze w ciazy ilosc leukocytow ma inne normy ale pewnie nie tyle. ;/ seleniti - ja jestem jak najbardziej za! ja moge pomóc w tworzeniu bo leżąca matka ma duuużo wolnego czasu i sporo też czytam więc przydatne info mogę zalinkować. Dla siebie narazie notuję kalendarz wizyt (bo skleroza to siostra moja) kiedy która ma i jak bedziecie chcialy to tez moge Wam zrobic te liste tutaj i uaktualniac.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-15 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4221 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4223 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja jakoś wiedziałam, nawet jak mi test negatywny wyszedł to stwierdziłam że to niemożliwe i powtórzylam po kilku dniach ![]() Wreszcie mogę napisać że i ja kogoś znam ![]() ![]() Dziewczyny mogłybyście pogłosować troszkę? https://www.bebiklub.pl/konkurs/jaki...ia/porada/6739 |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 |
Zakorzenienie
|
Ale kupias sobie jakis specjalny ciazowy, czy po prostu luzniejszy? Ja lookalam na kurtke ciazowa w H&M, no ale wybiore sie na zakupy jak juz mi cos ten brzucho urosnie.
Czesc Dark! ![]()
#4225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wróciłam, nowa pani doktor wydaje się fajna. W przychodni pracuje dopiero ponad msc bo wcześniej pracowała w szpitalu na oddziale. Dostałam skierowanie na badania, kolejna wizyta za miesiąc. Mam się oszczędzać i nic więcej ciekawego się nie dowiedziałam niż wczoraj. Muszę jakąś teczkę sobie założyć bo mam tych papierów bardzo dużo ;p
![]() |
#4226 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A kiedy masz wizytę? Podwyższone leukocyty mogą wskazywać na stan zapalny, jeśli dobrze kojarzę. Najlepsza będzie konsultacja z lekarzem ![]() ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Olafa!
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-15 o 14:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie co do kurtek, to jeżeli uda mi się przechodzić w mojej obecnej to nic nie kupuję. A jak nie to TŻ za mną biega że chce mi kupić, to jakiś wypaśny płaszczyk sobie znajdę ![]() Cytat:
![]() Co do porad, to w poprzednim wątku mamusiowym miałyśmy i jeszcze polecane sklepy, sprzedający na all, wyprawkę itp. ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Dzięki ![]() Zaznaczę tylko że każdy może głosować 3 razy dziennie ![]() A i dziewczyny, dla tych które nie wiedzą, warto rejestrować się na różnych stronach typu bebilon, bebiko, hipp. Przysyłają później dla dzidzi darmowe próbki, a czasem nawet produkty pełnowartościowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4228 |
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki majowo-czerwcowe
![]() Dopisuje się do Waszej licznej grupy ![]() ![]() ![]() Co do objawów - to czasem mdłości (ale niezbyt duże), ból piersi i czuję podbrzusze (wieczorową porą trochę bardziej - ale to pewnie zmęczenie). Na pierwszej wizycie u gin byłam 10.10, na usg idę w piątek (nie ma musu, ale gin powiedziała, żebym sobie poszła i "sweet focie" fasolce zrobiła ;-) ) a kolejną wizytę mam za 2 tyg. Ogólnie czuję się dobrze, ale nie mogę doczekać się końca I trym. Gdy na teście zobaczyłam dwie kreseczki to z jednej strony się bardzo ucieszyłam, a z drugiej zaczęły mi napływać do głowy straszne myśli, bo gdy człowiek nie wie że jest w ciąży to czasem głupoty robi... mam nadzieję, że wszystko będzie ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia.
Nie przejmuję się, szczerze mówiąc spodziewałam się bardziej gwałtownej reakcji, awantury. Cytat:
I w tamtym miesiącu nie zaszłam. Teraz nie czułam. W poprzedniej ciąży przestała mi kawa smakować i koleżanki mnie uświadomiły ze to na pewno ciąża. Cytat:
Cytat:
Ma nieciekawą sytuację rodzinną. Mąż wyjechał do pracy nad morze i tam równoległe życie prowadził. Bardzo długo o tym nie wiedziała. Dopiero po kilku latach przestał do niej przyjeżdżać na weekendy, a ona dowiedziała się przez neta, że ma tam kobietę i dzieci. Dlatego jest niechętna ludziom którym się jako tako układa. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Na stronach wymienionych przez Dark Lady często są konkursy - np. fotograficzne. I to nie jest ściema, bo znajoma wygrała. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4230 |
Zakorzenienie
|
monita - kupiłam taki normalny płaszczyk tylko, że w rozmiarze większym niż noszę. Jest zapinany na 3 guziczki i rozkloszowany od piersi w dół także brzuś raczej okryje
![]() Dokładnie taki:http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDsQ9QEwBQ Hej mala85 ![]()
Dziewczyna - 27.06.2006 ![]() Narzeczona - 24.01.2012 ![]() Żona- 10.08.2013 ![]() ![]() MAMA- 03.05.2014 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png Edytowane przez kasiab91 Czas edycji: 2013-10-15 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.