|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
| W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
|
3 | 4,92% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 1,64% |
| Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
|
55 | 90,16% |
| Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
2 | 3,28% |
| listopadowo grudniowe mamusie |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
A ja jako grudniowa popieram, że dopiero jak się wszystkie rozpakujemy. Nie opuszczajcie nas nasturcja za usg ![]() ![]() rybka wygląda, że fajna położna Ci się trafiła, super [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798] Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania. Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie. I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno... Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki. Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi... Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać. I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa... [/QUOTE] normalnie mi ręce opadły Co za ginekolog!!! Zmień ją jak możesz Ja miałam przed ciążą wysoki puls(ale podchodził pod 100, a nie 150!!! z tym, że przy niższym ciśnieniu) i się okazało, że mi brakuje potasu. Teraz biorę cały czas. Cytat:
Cytat:
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
no.. że ma jednego co ma 16lat
i że mały chyba nie ma uczulenia bo nic nie widac, a koty szybko uczulają. no ale żeby zwracać uwagę:P i żeby przzyzwyczajać małego do kotów i odwrotnie :P wiecie jaki mam okropny brzuch ... matko święta. Przez ciążowy nawet nie widziałam że mam taie rozstępy. Teraz małego w środku nie ma a brzuch został, mniejszy i wszystko widać. Taki flak kiedy ja to zrzucę....
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
do 31 grudnia lub wyczerpania zapasów-mają 15.000 lewków do rozdania i kto pierwszy ten lepszy.
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
musze oporządzić stopy bo jak mnie złapie poród to jak ja pojadę do spzitala?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3517 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Ty promieniejesz normalnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43260861] A w torebce dodatkowo noszę miniaturkę tuszu do rzęs O nie jestem sama ![]() Cytat:
A znieczulenie u mnie dostępne i mam zamiar skorzystać jak tylko będzie możliwość. Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a bruno boski słodziak:P
|
|
#3519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do brzuszka się nie martw, wszystko ładnie się naciągnie, a rozstępy jeśli są czerwone możesz smarować i znikną albo się wypłycą. |
||
|
|
|
#3520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A drugie imie też polskie? tzn czy jakaś wersja angielska? a jakieś typy macie? U mnie jest LIwia Wiktoria- tatuś chciał na pierwsze Wiktorie więc jest na drugie |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]Hej, Połączę dziś moją relację z wczorajszej wizyty z moimi dzisiejszymi przeżyciami... Pojechaliśmy do pani dr, znowu nawaliła pacjentek z poprzedniego tygodnia (bo odwołała wizytę i było nas 2 razy więcej), czekałam na szczęście tylko 30 minut (bo bywało 1h30..). Sama wizyta ok, powiedziałam o wszystkich moich dolegliwościach: że wali mi serce momentami, że nie mogę spać bo czuję ucisk w klatce piersiowej, że miałam skurcze, że odejmuje mi ręce, kręci mi się w głowie. Pani dr zmierzyła mi ciśnienie: 146/89, zbadała- z dzieckiem wszystko ok: przepływy dobre, łożysko dobre, i jeszcze raz zmierzyła ciśnienie: 120/67, puls 103. Stwierdziła, że puls za wysoki i żebym dziś rano poszła do lekarza rodzinnego na ekg. A kolejna wizyta 28.10 o 17:00. Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania. Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie. I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno... Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki. Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi... Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać. I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa... U mnie jest tak, że do kardiologa to trzeba czekać- trzeba próbować się zapisać, kolejki tworzą się o 4 nad ranem przed przychodnią.. W ciągu 30 minut już nie ma numerków bo ludzie ze służby zdrowia zapisują rodzinę, znajomych poza kolejnością Pani dr dodała, że nie przyjmie mnie na oddział bo przecież tam nikt mnie nie skonsultuje. Chce mi się płakać... Nie wiem co robić, odechciało mi się mojej pani "dr", najchętniej już nigdy bym do niej nie pojechała... Ech... normalnie jestem załamana...[/QUOTE] Co za babsztyl ![]() :pala : Kochana po tym wszystkim co nam o niej pisałaś to naprawdę trzeba zmienić lekarza. Masakra, brak słów ...
|
|
|
|
#3522 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mogłam mieć, tzn. lekarz mi nie pozwolił, żeby mi sie ładnie oczyściło wszystko i żeby przypadkiem nie podrażnić rany po cięciu. Mogłam w ukryciu, ale on dbał o mnie i wpadał niezapowiedziany do sali i oglądał mi rany i czy wszystko sie wycyszcza ze nie zdążyłabym sciągnąc, a jak ordynator widział że sie majtki ma to był nieprzyjemny. a już miałam przeżycia z nim nieprzyjmenym wiec wolałam sobie choć tego stresu odpuścić. :P I choć bardzo dużo chodziłam to dałam rade bez majtek :P
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
ale Miss chyba nie chodziło o lewki tylko o promocję na krzesła o których pisała Ktosula :P
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
narazie na boki się przewracam bo jednak cięcie było, ale już jest coraz lepiej i mogę już bez problemu kaszleć
|
|
|
|
|
#3525 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny będę wieczorem. Znowu przyszła do mnie mama i psioczy, że cały dzień siedzę przed komputerem. No normalnie zaczyna mnie kontrolować i sprawdzać, szkoda, że dopiero teraz.
|
|
|
|
#3526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
coś pomieszałam jak zwykle
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę że Twoja mama też czasami jak i moja gada :P jak TŻ wraca z pracy to moja mama przychodzi do nas i pyta co dzisiaj robimy bo ona by nam coś pomogła/ popatrzyła chociaż a jak mówimy że nic to ma od razu kwaśną minę :P
|
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny to teraz ja mam pytanie z serii głupich
Otóż : jak przyjedziemy do szpitala to na IP każa nam się przebrać w koszulę i szlafroczek zanim pójdziemy na porodówkę i teraz uwaga ![]() Zakładamy majtki pod tą koszulę czy już nie ma sensu ?No bo w sumie będą badać sprawdzać rozwarcie i takie tam, ale jakbyśmy chciały np. na piłce poskakać no nie wiem
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3530 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3531 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I to najlepiej gdzieś na wierzchu mieć.Też dostałam wczoraj Mąż tylko popatrzył, zapytał skąd mam i stwierdził, że niemożliwa jestem ![]() Cytat:
żeby jak najszybciej mogła wyjść ze szpitala. Na pewno nie możecie doczekać się już tego momentu. Śliczna kruszynka U mnie też oddają, te co robię prywatnie. Te co miałam zlecone na nfz muszą być u nich, ale sobie kseruję i pakuję do teczki. |
|||
|
|
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy jest sens mycia głowy bo jak się upocisz przy porodzie to włosy będą tłuste chociaż chyba sama bym chciała umyć ;]a jakie wyniki badań zabieracie do szpitala oprócz karty ciąży i grupy krwi i paciora?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-15 o 14:28 |
|
|
|
|
#3533 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na fotelu mnie wczoraj akurat nie badałCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za tydz.a akcja jakoś przycichła ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43273798]Hej, Połączę dziś moją relację z wczorajszej wizyty z moimi dzisiejszymi przeżyciami... Pojechaliśmy do pani dr, znowu nawaliła pacjentek z poprzedniego tygodnia (bo odwołała wizytę i było nas 2 razy więcej), czekałam na szczęście tylko 30 minut (bo bywało 1h30..). Sama wizyta ok, powiedziałam o wszystkich moich dolegliwościach: że wali mi serce momentami, że nie mogę spać bo czuję ucisk w klatce piersiowej, że miałam skurcze, że odejmuje mi ręce, kręci mi się w głowie. Pani dr zmierzyła mi ciśnienie: 146/89, zbadała- z dzieckiem wszystko ok: przepływy dobre, łożysko dobre, i jeszcze raz zmierzyła ciśnienie: 120/67, puls 103. Stwierdziła, że puls za wysoki i żebym dziś rano poszła do lekarza rodzinnego na ekg. A kolejna wizyta 28.10 o 17:00. Poszłam z samego rana, trafiłam na moją panią dr rodzinną, która zna mnie od maleńkiego i dałaby mi zawsze wszelkie skierowania. Zrobiono mi ekg, zmierzono puls, cukier, ciśnienie. I tak: ekg w normie, puls 100, a po chwili już 150, ciśnienie raz 130/67, a zaraz 120/75. W poczekalni robiło mi się duszno... Wnioski pani dr rodzinnej: ciążę trzeba rozwiązać wcześniej bo to za duże obciążenie dla mojego serca. Zleciła jeszcze morfologię, mocz, CRP, TSH- czekam na wyniki. Dzwonię do mojej pani gin, a ona mi na to, że co ją to obchodzi... Że ona się kardiologią nie interesuje, a z dzieckiem jest dobrze wiec nic wcześniej nie będziemy rozwiązywać. I że to moja pani dr jest głupia bo mi nie dała skierowania do kardiologa... U mnie jest tak, że do kardiologa to trzeba czekać- trzeba próbować się zapisać, kolejki tworzą się o 4 nad ranem przed przychodnią.. W ciągu 30 minut już nie ma numerków bo ludzie ze służby zdrowia zapisują rodzinę, znajomych poza kolejnością Pani dr dodała, że nie przyjmie mnie na oddział bo przecież tam nikt mnie nie skonsultuje. Chce mi się płakać... Nie wiem co robić, odechciało mi się mojej pani "dr", najchętniej już nigdy bym do niej nie pojechała... Ech... normalnie jestem załamana...[/QUOTE] ale babsztyl Nasturcja kciuki za usg A ja dziś miałam taaaaaaaaaaaaaki słodki poranek wczoraj na fb koleżanka się pochwaliła upieczonymi rogalikami z czekoladą, no to się wirtualnie zaśliniłam i opowiedziałam o mojej ostatniej "miłości" do czekolady (Bo serio coś mnie tak wzięło, że wychodzi mi jeden blok czekoladowy i już robię drugi, mdli mnie aż od słodkiego, a muszę i muszę i koniec, do tego czeko w każdej innej postaci też jest rewelacyjna ) no i dziś pobudka, puk, puk i dostawa słodkości- wczrajsze rogaliki, tort czekoladowy i orzechy takie pieczone z czekladowym nadzieniem ale mi niedobrze
|
||||||
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też tak chcę !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
znaczy ja na liscie co mam wziąć do szpitala mam napisane: badania USG, HBS, odczyn WR i inne badania ważne dla ciąży i porodu
i nie bardzo wiem co znaczy inne ważne badania ![]() a zapomniałam się zapytać lekarki.. no ewentualnie dopytam się w następny czwartek jak będę miała wizytę
|
|
|
#3538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z odbijaniem najbardziej się zdziwiłam i mam mieszane uczucia.Robię sobie przerwę, na podgrzanie i zjedzenie obiadu. Mam z wczoraj więc się nie namęczę |
|
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Ok.9 dostalam dzis Tymulka,podpasli mnie glukoza i moglam karmic,i tak sobie leZymy we dwoje,cukry dalej niski mimo,ze caly czas mam kroplowe,proba podniesienia sie lozka skonczyla sie omdleniem,piskiem w uszach i nudnosciami -dziewczyny po cc-kiedy wy wstawyscie np.siusiu,ja mam ciegle cewnik
A zapomnialam wam napisac,ze ktg przed cesarka notowalo juz skurcze,wiec to musial byc nasz dzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykąpać się powinnaś zdążyć... ja spokojnie poleżałam w wannie, mąż mnie ogolił. włosów co prawda nie myłam, bo myłam w dzień (nie muszę myć codziennie) ja mam wszytskie badania w teczce razem z kartą... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

Co za ginekolog!!! Zmień ją jak możesz 

i że mały chyba nie ma uczulenia bo nic nie widac, a koty szybko uczulają. no ale żeby zwracać uwagę:P i żeby przzyzwyczajać małego do kotów i odwrotnie :P
kiedy ja to zrzucę....

?

ale mi niedobrze