Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-15, 17:09   #3601
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
weronisiek, co za głupia baba! nie dziwię Ci się, że nie masz ochoty do niej iść. Ale teraz już przecież nie będziesz zmieniała ginekologa. Dobrze, że zapisałaś się prywatnie do kardiologa. Jak coś to on zawsze może skierowanie do szpitala wypisać. Ale jakby wcześniej się coś działo to jazda do szpitala!

nasturcja, trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na same dobre wiadomości!

lineczka, ja biorę tylko to, co wymieniłaś, czyli kartę ciąży, grupę krwi i paciorkowca. No chyba, że wrzucę do torby całą teczkę ze wszystkimi ciążowymi rzeczami to będę miała wszystko, ale to raczej niepotrzebne.

I ja też dostałam dziś lwa

Mamuśki, pytanie
Jak ściągacie mleko laktatorem - to w czym je później przechowujecie? Woreczki, pojemniki? To jakieś specjalne muszą być czy jak? Bo nie wiem czy na zapas sobie zakupić takowe czy np można w zwyczajnych butelkach przechowywać, o ile nie będą mrożone. No bo jeśli przyszłoby do mrożenia mleka to chyba najlepiej w tych woreczkach tak?
Ja przechowuje w tej butelce z laktatora. Ale w czym mrozicie chetnie sie dowiem ..

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hejka
Miałam wpaść z rana ale nie zdążyłam.Miałam okropną bezsenną noc spędzoną na IP.Zaraz Wam opiszę a tymczasem mam info od Dzastin:

Jestem w szpitalu,zrobili mi usg i wyszło ze plyn jeszcze jest,nawet sporo,wody na razie sie nie sączą a rano tak mi polecialy na okolo pół szklanki..ale rozwarcia brak,szyjka długa i zamknieta.Czekam na lekarza i zobaczymy co powie.Póki co leże na patologii.Mały waży 3200 g.Pozdrawia

Tyle info na razie....
Dzastin czeka na pare )

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Weronisiek-ja juz bym do ten gin nie poszla..

dzidzia- jaki mily gest
nemosek- wlasnie, dlaczego wyladowalas na IP?

A ja wrocilam ze szpitala. Jeden lekarz mowi, ze na pewno czeka malego operacja po porodzie-drugi ze najpierw bedziemy 3 dni obserwowac i tylko w najgorszym wypadku bedzie od razu operacja, byc moze dopiero po 6 tygodniach. I beda wywolywac we wtorek z rana...mialam sobie dzien wybrac.Wiec za tydzien najpozniej bedzie po wszystkim.Boje sie

I maly nadrobil bo wazy ok 3180g.
Ale beda Ci wywolywac Naturalny porod tak?
Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele to bez spiny. To tzw. sapka. Pozostałość po porodzie i życiu plodowym. Ma nieoczyszczone drogi oddechowe. Psikaj jej wodą morską albo sola fizjologiczna zakrapiaj. Samo sie oczysci.
Czytam dalej.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Tez o tym czytałam , ale ciezko mi samej stwierdzic czy to to.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele TT ma smoczki 0+ ale wieloprzeplywowe. A pilnujesz żeby ta dziurka była cały czas zalana mlekiem?
Czytam dalej.

Nie nie pilnuje bo nie wiedziałam ze to takie wazne.
Dzidzia

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:11   #3602
Asist22
Rozeznanie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Kurczę, jeszcze nie karmię a cycki mi tak urosły, że każdy stanik mnie pije. Dobrze, że mam jeden do karmienia taki dwa rozmiary większy to ten jest ok, bo tak to bym musiała chodzić bez.
Nie dość, że stopy mi rosną to też i cycki. Mam nadzieję, że po urodzeniu wszystko wróci do normy.
Stary 2013-10-15, 17:12   #3603
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
ja tylko chcę się zapytać o to, czy mam już pić herbatkę z liści malin i łykać wiesiołka?? Jesli tak to ile dziennie?? Jestem w 36 tygodniu.
Będę wdzięczna za info
Ja piłam 2 do 3 razy dziennie herbate a wiesiolek 1000 2 razy dziennie.

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-15, 17:14   #3604
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
fajny i Piotruś i leżaczek

a opłaty za poród z tego co usłyszałam na warsztatach jest niezgodny z prawem i żeby takie przypadki zgłaszać
Ale to u Kyte w szpitalu

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:16   #3605
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
u mnie w spitalu opłata za poród to 100 zł i wpłaca sie przed porodem, inaczej podobno nie chcą wypisać do domu. i otwarcie o tym mówią, nawet pielęgniarki. A znów na noworodkach jest tak, że musisz miec własne mleko i smoczki- ja musiałam kupić 20 sztuk mleka i 30 smoczków, a to jest jak sie okazało po fakcie- refundowane. i też robili problem ścigali mnie i męża za 5 smoczków( brakło w aptece szpitalnj, a w innej nie było już) bo inaczej będziemy czekać dłużej na wypis małego.. paranoja, ale widać nikt z tym nic nie robi.
ja nie wiem co w tych szpitalach się wyrabia

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:18   #3606
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja też

co oni z tym ubezpieczeniem, chyba po to jest ten ewuś, ja też takiego świstka mieć nie będę.

fajny leżaczek

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

ja mam takiego sąsiada na parterze

p.s. kocham Twojego avka
Zapomniałam napisać-ja mam za ścianą Znowu zaczął płakać a przez chwilę już było ok.Normalnie mi go żal

Tak Ci się podoba ?

No właśnie gdzie nasze lwy
Ale dostałam info z Intymna że paczkę nadali z biustonoszami

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-15, 17:24   #3607
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
krem z tynkiem. :P
Skrobalas tynk i dorzucalas do kremu? przepraszam ale sie usmialam

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 17:28   #3608
Asist22
Rozeznanie

Cytat:

A ja dopiero jak zwróciłaś uwagę to to zauważyłam.
Stary 2013-10-15, 17:29   #3609
nemosek
Zakorzenienie

Piszecie o problemach z butami/nogami
Ja aktualnie na dalsze wypady śmigam w trampkach
Najwygodniejsze,za całe 25 zł

Cytat:
najgorsze było kaszlenie kichanie i smarkanie dla mnie. Ja sie spokojnie przewracam na boki, ale na brzuchu sie boje, żeby mi z raną sie nic nie stało, bo w dniu wypisu mi krwawiła, sączyła sie..

ja miałam mieć usuwany cewnik po 24 godzinach od cc.czyli ok 10 godzin po pionizowaniu . NIestety nie dotrwałam, bo cewnik wyrwałam, ale pierwsze kroki też były masakryczne, mdlałam, lało sie ze mnie niesamowicie a do prysznica nie umialam wejść bo był taki wiekszy "schodek" . Pozniej jakoś było

dla niej

Dziewczyna z którą leżałam nazwała córe Mia, a jej facet w rejestracji u lekarza wpisał Mija ale ładne! Jagoda mi sie baaaaardziej podoba

Będzie dobrze

mi ze słodkiego babka kategorycznie zabroniła kakao, czekolady..
i pozwoliła tylko gotowane mieso, a myślałam że pieczone i duszone tez moze byc.. w ogóle duzo rzeczy mi zabronili w szpitalu... ale ja bede terz uważać i po rostu powoli wprowadzać produkty i sprawdzać czy nic sie nie dzieje :P

no to wyobraźcie sobie że u nas w szpitalu babki po siku nawet nie przecierały chusteczkami, a po kupce dawały tyle kremu że mi cała tubka kremu poszła, na pampersie wszystko zostało :/
ale ja też przemywam pupkę po tym i po tym,osuszam, a potem kremem jak jest kupka, jak zaczerwienienie to krem z tynkiem. :P

Nemosek
- ale sie stracha najadłaś!

DOmii- ja sie własnie obawiam że u mojego cos takiego zacznie sie dziać. Dobrze że nic wiecej sie nie stało!

sorento- pytałam, powiedziała że warto kupić, ale żeby popytać kogoś obeznanego żeby nie kupić tkaiego gów.nianego, bo szkoda pieniedzy a ona wiele juz takch widziała. W piątek mam wizyte u lekarza z małym, czy nie raci za dużo na wadze, bo jak urodził sie 3600 tak ma teraz 3300, wiec podpytam dokładnie.

u mnie w spitalu opłata za poród to 100 zł i wpłaca sie przed porodem, inaczej podobno nie chcą wypisać do domu. i otwarcie o tym mówią, nawet pielęgniarki. A znów na noworodkach jest tak, że musisz miec własne mleko i smoczki- ja musiałam kupić 20 sztuk mleka i 30 smoczków, a to jest jak sie okazało po fakcie- refundowane. i też robili problem ścigali mnie i męża za 5 smoczków( brakło w aptece szpitalnj, a w innej nie było już) bo inaczej będziemy czekać dłużej na wypis małego.. paranoja, ale widać nikt z tym nic nie robi.

aaaa wiecie kto był jako lekarz u mnie raz na obchodzie? mój prowadzący, ten gbur i @#$4. zdziwiłam sie, a dzisiaj mi położna powiedziała że on już nie bedzie pracować tam gdzie pracował jak chodziłam na wizyty tylko zmienił przychodnie i podobno do szpitala sie do nas przeniósł, ale ma mało pacjentekwiec jest tylko raz tygodniu... ciekawe czy to prawda.
Czyli wszystko do przeżycia Teraz już pewnie mniej boli a jak nawet to nie zwracasz uwagi bo Kacperek najważniejszy
W ogóle grzeczny on że tak da mamusi popisać

Tak dużo tych smoczków miałaś kupić

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Dręczy mnie taka sprawa... może niektórym wydać się śmieszna. Mieszkam w podwarszawskiej wsi na osiedlu bliźniaków. Wokół są nowe domy jednorodzinne ale wielu jest też "starych" mieszkańców. Jeden z nich jest rolnikiem i wypasa na okolicznych polach krowy. Czasem te krowy oddalą się i zajdą na naszą ulicę. Ostatnio, w sobotę 2 duże i 2 cielaczki zaszły na naszą drogę i skręciły w takie chaszcze, które widzę z okna w łazience na górze. Generalnie przed domem jest droga i za nią zagrodzona działka ale jeszcze niezabudowana a dopiero za tą działką te chaszcze. Od tamtego czasu widzę codziennie dużą krowę w tych chaszczach. Tak jakby pozostałe wyszły i wróciły a ta nie... Dziś w nocy był przymrozek i jak rano się obudziłąm i myłam w łazience to ona leżała na ziemi między krzakami. Potem wstała i trochę chodziła. Teraz się ściemnia i nadal tam jest. NIe znam się na krowach i nie wiem czy coś jej grozi ale przecież od 4 dni jest tam bez wody. Być może je jakieś liście czy trawy. Zadzwoniłąm na straż gminną i powiedzieli że nie mają zgłoszenia o zaginięciu. Zbagatelizowali sprawę. Chociaż powiedzieli że podjadą i zobaczą to nikogo nie było. W sumie co mnie obchodzi ta krowa ale jakoś tak mi jej szkoda... bo noc ma być znowu zimna.
Przepraszam ale na samym początku jak czytałam to mnie rozśmieszyło ale później sie wkurzyłam.Dobrze że zainterweniowałaś,niech się zajmą biednym stworzeniem.W końcu to niewiele podjechać i zbadać sprawę.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-15, 17:30   #3610
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Dobrze, ze przyszła, a już tak się martwiłaś.
Długo ta promocja ma trwać?
Dzisiaj ostatni dzień. Od piątku już jest. Czekałam na nią ;P Zawsze to trochę kasy w kieszeni zostanie.

Cytat:
wiecie jaki mam okropny brzuch ... matko święta. Przez ciążowy nawet nie widziałam że mam taie rozstępy. Teraz małego w środku nie ma a brzuch został, mniejszy i wszystko widać. Taki flak kiedy ja to zrzucę.... a tak poza tym to ile po cc można spać na brzuchu? bo mi sie marzy
Jak tylko zdrowie pozwoli to poćwiczysz z Chodakowską i sobie poradzisz! No i jak rana się zagoi już ładnie to kup sobie coś do smarowaia typowo na rozstępy to się rozjaśnią i nie będzie tak widać. Bo czerwone są tak?

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Ok.9 dostalam dzis Tymulka,podpasli mnie glukoza i moglam karmic,i tak sobie leZymy we dwoje,cukry dalej niski mimo,ze caly czas mam kroplowe,proba podniesienia sie lozka skonczyla sie omdleniem,piskiem w uszach i nudnosciami -dziewczyny po cc-kiedy wy wstawyscie np.siusiu,ja mam ciegle cewnik

A zapomnialam wam napisac,ze ktg przed cesarka notowalo juz skurcze,wiec to musial byc nasz dzien

Byle do przodu! Fajnie, że mały już z Tobą. Trzymam kciuki za pionizowanie, oby następna próba była udana.

Cytat:
Hejka
Miałam wpaść z rana ale nie zdążyłam.Miałam okropną bezsenną noc spędzoną na IP.Zaraz Wam opiszę a tymczasem mam info od Dzastin:

Jestem w szpitalu,zrobili mi usg i wyszło ze plyn jeszcze jest,nawet sporo,wody na razie sie nie sączą a rano tak mi polecialy na okolo pół szklanki..ale rozwarcia brak,szyjka długa i zamknieta.Czekam na lekarza i zobaczymy co powie.Póki co leże na patologii.Mały waży 3200 g.Pozdrawia

Tyle info na razie....
Ciekawe jak tam się sprawa potoczy, trzymam kciuki ciągle!

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A ja wrocilam ze szpitala. Jeden lekarz mowi, ze na pewno czeka malego operacja po porodzie-drugi ze najpierw bedziemy 3 dni obserwowac i tylko w najgorszym wypadku bedzie od razu operacja, byc moze dopiero po 6 tygodniach. I beda wywolywac we wtorek z rana...mialam sobie dzien wybrac.Wiec za tydzien najpozniej bedzie po wszystkim.Boje sie

I maly nadrobil bo wazy ok 3180g.
Pewnie ostateczną decyzję podejmą jak zbadają małego. Kurcze to już za tydzień! Dobrze, że wiesz kiedy, przynajmniej sobie zorganizujesz dla Daniela opiekę, no chyba, że się samo zacznie wcześniej.

Cytat:
Nie czułam wieczorem ruchów.Jak się położyłam do łózka Tymek zawsze się ruszał,powypychał brzuch i szedł spać
Tymczasem wczoraj cisza jak makiem zasiał.Leżałam na plecach,boku jednym i drugim i nic
Wypiłam colę,zjadłam cukierki,popukałam mu,pobujałam go,tz gadał przez brzuch i nic.Odczekałam 0,5 h i po prostu najmniejszego puknięcia.
Wpakowaliśmy się w samochód przed 24 i sru do szpitala.Po drodze wydawało mi się że coś poczułam,ale z tego wszystkiego nie mogłam rozróżnić czy to fakt czy mi się zdawało.

Na izbie zrobili mi ktg,które wyszło bardzo dobrze.Tętno ok,brak skurczów,młody się ruszał Położna na początku niezbyt przyjemne (miałam wrażenie że w czymś im przeszkodziłam)ale potem już przejawiły objaw człowieczeństwa i przemówiły
Nawet z mężem rozmawiały i żartowały

Ale lekarz brrrr -obudziłam go i był zły i nawet tego nie krył.Najpierw mnie opieprzył że co ja tutaj robię w środku nocy i poszedł sobie.PO całym wypełnieniu papierków przyszedł z powrotem z pytaniem czy zgadzam się na badanie.Ja mu mówię że tak,okazało sie że wszystko w porządku.Szyjka zamknięta,rozwarcia brak.Delikatny to on nie był ze swoimi paluchami
Musiałam podpisać zgodę na brak hospitalizacji bo chciał mnie zostawić na obserwacji,ale podziękowałam.
A poza tym jak mnie położna zapytała czy jestem gotowa zostać to powiedziałam jej wyraźnie że nie.Wróciliśmy przed 3 rano i nie mogłam spać w ogóle do rana :/

Wystraszył nas Tymek na maksa.....ale najważniejsze że ok.

A czekało nas jeszcze dzisiaj bieganie po mieście a i tak się nic nie załatwiło-bo znaleźć tutaj karnisz i dywan graniczy z cudem.

A po dzisiejszym ktg wszystko w porządku.Mały ruszał się jak nigdy od samego rana

Mam nadzieję że reszta wizyt udana.

Poczytam trochę....
Dobrze, że pojechałaś, a głupim lekarzem nie ma się co przejmować. Przecież gyby nie daj panie Boże coś się stało to do końca życia byś sobie nie wybaczyła. Najważniejsze, że wszystko jest ok.

Cytat:
no to wyobraźcie sobie że u nas w szpitalu babki po siku nawet nie przecierały chusteczkami, a po kupce dawały tyle kremu że mi cała tubka kremu poszła, na pampersie wszystko zostało :/
ale ja też przemywam pupkę po tym i po tym,osuszam, a potem kremem jak jest kupka, jak zaczerwienienie to krem z tynkiem. :P
.

Cytat:
Wiecie co? Dręczy mnie taka sprawa... może niektórym wydać się śmieszna. Mieszkam w podwarszawskiej wsi na osiedlu bliźniaków. Wokół są nowe domy jednorodzinne ale wielu jest też "starych" mieszkańców. Jeden z nich jest rolnikiem i wypasa na okolicznych polach krowy. Czasem te krowy oddalą się i zajdą na naszą ulicę. Ostatnio, w sobotę 2 duże i 2 cielaczki zaszły na naszą drogę i skręciły w takie chaszcze, które widzę z okna w łazience na górze. Generalnie przed domem jest droga i za nią zagrodzona działka ale jeszcze niezabudowana a dopiero za tą działką te chaszcze. Od tamtego czasu widzę codziennie dużą krowę w tych chaszczach. Tak jakby pozostałe wyszły i wróciły a ta nie... Dziś w nocy był przymrozek i jak rano się obudziłąm i myłam w łazience to ona leżała na ziemi między krzakami. Potem wstała i trochę chodziła. Teraz się ściemnia i nadal tam jest. NIe znam się na krowach i nie wiem czy coś jej grozi ale przecież od 4 dni jest tam bez wody. Być może je jakieś liście czy trawy. Zadzwoniłąm na straż gminną i powiedzieli że nie mają zgłoszenia o zaginięciu. Zbagatelizowali sprawę. Chociaż powiedzieli że podjadą i zobaczą to nikogo nie było. W sumie co mnie obchodzi ta krowa ale jakoś tak mi jej szkoda... bo noc ma być znowu zimna.
Dziwne, żeby gospodarz się swoich krów nie doliczył :P Zadzwoniłabym jeszcze raz na Twoim miejscu. Albo na straż miejską, albo jakąś organizację zajmującą się zwierzętami poszukaj w necie.
Ja tam też się nie znam na krowach ale nie wydaje mi się to w porządku.

Wyprałam sobie dzisiaj piżamy i kosmetyczkę, bo trzymałam w niej kolorowe kosmetyki i byla w środku strasznie brudna. Muszę zrobić listę do szpitala i brać się za pakowanie. Ale jakoś mi się nie chcę :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:39   #3611
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać-ja mam za ścianą Znowu zaczął płakać a przez chwilę już było ok.Normalnie mi go żal

Tak Ci się podoba ?

No właśnie gdzie nasze lwy
Ale dostałam info z Intymna że paczkę nadali z biustonoszami
podoba bardzo

mam nadzieję że lew dojdzie do końca tyg

a na paczkę z intymnej też czekam, ciekawe kiedy wyślą
Cytat:
przepraszam : hahaha:

Daniel
Stary 2013-10-15, 17:42   #3612
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
A ja dopiero jak zwróciłaś uwagę to to zauważyłam.
He he ja też

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Dzisiaj ostatni dzień. Od piątku już jest. Czekałam na nią ;P Zawsze to trochę kasy w kieszeni zostanie.

Jak tylko zdrowie pozwoli to poćwiczysz z Chodakowską i sobie poradzisz! No i jak rana się zagoi już ładnie to kup sobie coś do smarowaia typowo na rozstępy to się rozjaśnią i nie będzie tak widać. Bo czerwone są tak?

Byle do przodu! Fajnie, że mały już z Tobą. Trzymam kciuki za pionizowanie, oby następna próba była udana.

Pewnie ostateczną decyzję podejmą jak zbadają małego. Kurcze to już za tydzień! Dobrze, że wiesz kiedy, przynajmniej sobie zorganizujesz dla Daniela opiekę, no chyba, że się samo zacznie wcześniej.

Dobrze, że pojechałaś, a głupim lekarzem nie ma się co przejmować. Przecież gyby nie daj panie Boże coś się stało to do końca życia byś sobie nie wybaczyła. Najważniejsze, że wszystko jest ok.

Dziwne, żeby gospodarz się swoich krów nie doliczył :P Zadzwoniłabym jeszcze raz na Twoim miejscu. Albo na straż miejską, albo jakąś organizację zajmującą się zwierzętami poszukaj w necie.

Wyprałam sobie dzisiaj piżamy i kosmetyczkę, bo trzymałam w niej kolorowe kosmetyki i byla w środku strasznie brudna. Muszę zrobić listę do szpitala i brać się za pakowanie. Ale jakoś mi się nie chcę :P
No dokładnie lepiej chuchać i dmuchać niż potem żałować

O kolejna mamusia pakuje torbę

Właśnie spylam swoją uzupełnić już na tip top

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-15, 17:42   #3613
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

hahaha, z cynkiem miało byc:P
tak sa czerwone.. :P
ee tam spokojny... pojedzony to spi, ale musze go zaczac wybudzac powoli...
Stary 2013-10-15, 17:43   #3614
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
podoba bardzo

mam nadzieję że lew dojdzie do końca tyg

a na paczkę z intymnej też czekam, ciekawe kiedy wyślą

przepraszam : hahaha:
Ja też-daje czas do piątku

A kiedy zamawiałaś?
Ja w poprzedni weekend to i tak się w sumie pospieszyli z wysyłką.No i dobrze.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-15, 17:44   #3615
kyte
Wtajemniczenie

Ale jestem zmulona..Obejrzałam sobie dwa seriale, ale jakoś tak spać bym się położyła.
Cytat:
ale teraz pracodawcy nie dają już raczej świstków że jesteś ubezpieczona tylko sprawdzają w EWUŚ, ja np nie dostanę takiego papierka

Też jak wylądowałam wcześniej w szpitalu to w tym EWUŚ sprawdzali, ale pani powiedziała że u nich różnie z tym systemem, i lepiej żebym miała ze sobą jakieś potwierdzenie
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Przyszedł lezaczek.Piotruś go testuje

Super leżaczek bardzo mi się podoba, a synek to przystojniak
Cytat:
Biedna krówka..zadzwoń może jeszcze raz...ona pewnie ostatkiem sił już jest..

No niby to jest nielegalne ta opłata za poród, ale co poradzisz? Wystarczy że nazwą to inaczej np. opłata za odzież wierzchnią i można ich cmoknąć.
Swoją drogą moja koleżanka ma siostre która jest położną w szpitalu, gdy ta zaszła w ciążę to jej przynosiła pampery, pieluchy tetrowe i inne rzeczy ze szpitala...w ogóle nic nie musiała kupować bo takich rzeczy miała multum..ciekawe czy często tak te położne wynoszą różne rzeczy ze szpitala
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 17:44   #3616
koala19
Raczkowanie

Witam dziewczyny, gratuluje wszystkich nowych maluszków, są cudowne

adoosienka ja pije juz tydzien herbatke 3 razy dziennie a wiesiołka od dwoch dni dwa razy dziennie.
na internecie wyczytalam ze zaleca sie ją pić od 34 tygodnia bo dziala tylko jak sie ją pije kilka tygodni

dziewczyny jak urodze np w nocy to jaką moglabym sobie zjeść przekąske ? odrazu mam jeść jak na diecie karmienia piersią? chcialabym cos zapakować do torby tylko nie wiem co moge bo jak w nocy urodze to umre z glodu do sniadania doradzcie coś
Stary 2013-10-15, 17:51   #3617
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny, gratuluje wszystkich nowych maluszków, są cudowne

adoosienka ja pije juz tydzien herbatke 3 razy dziennie a wiesiołka od dwoch dni dwa razy dziennie.
na internecie wyczytalam ze zaleca sie ją pić od 34 tygodnia bo dziala tylko jak sie ją pije kilka tygodni

dziewczyny jak urodze np w nocy to jaką moglabym sobie zjeść przekąske ? odrazu mam jeść jak na diecie karmienia piersią? chcialabym cos zapakować do torby tylko nie wiem co moge bo jak w nocy urodze to umre z glodu do sniadania doradzcie coś
hmm..jakieś delikatne biszkopty albo ciasteczka maślane? (moje naaaajj Leibnitz)
Stary 2013-10-15, 17:53   #3618
Anulka_p
Zakorzenienie

Witajcie mamusie. Biorę udział w konkursie, w którym można wygrać atrakcyjne nagrody dla swojego maleństwa. Byłabym wdzięczna za oddane na mnie głosy. No i mój Michaś byłby wdzięczny. Można oddać trzy głosy każdego dnia. Nie liczę oczywiście, że będziecie pamiętały i głosowały na mnie codziennie, ale te trzy dzisiaj byłyby dla mnie ogromną pomocą.

Oto link do głosowania: http://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim...ia/porada/4427

Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Mamusia lipcowa 2013.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:10   #3619
ktosiula
Wtajemniczenie

Anoula wpisz mi wizyty bo widzę, że gdzieś w gąszczu wiadomości zaginęłam

21.10.2013 g. 11.00 - wizyta
30.10.2013 g. 14.30 - wizyta +USG

Dziękuję!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-15, 18:12   #3620
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy zamawiałaś?
Ja w poprzedni weekend to i tak się w sumie pospieszyli z wysyłką.No i dobrze.
eeee ja dopiero w ten weekend więc jeszcze poczekam
Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ja bym się bała tak wcześnie pić, żeby mnie nie dopadło
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hmm..jakieś delikatne biszkopty albo ciasteczka maślane? (moje naaaajj Leibnitz)
aaaaa Leibnitz Ty niedobra ochoty narobiłaś

Daniel
Stary 2013-10-15, 18:15   #3621
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
eeee ja dopiero w ten weekend więc jeszcze poczekam

ja bym się bała tak wcześnie pić, żeby mnie nie dopadło

aaaaa Leibnitz Ty niedobra ochoty narobiłaś
Sama siebie znienawidziłam za to
Stary 2013-10-15, 18:20   #3622
Asist22
Rozeznanie

Widziałyście to ?
http://www.sadistic.pl/muzyka-w-dzie...n-vt236933.htm
Stary 2013-10-15, 18:22   #3623
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
hahah taak widziałam to słynne nagranie
Stary 2013-10-15, 18:28   #3624
Asist22
Rozeznanie

Te zaangażowanie obu dziuń i ten pusty wzrok.... MASAKRA !!!!
Stary 2013-10-15, 18:40   #3625
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
A i z Bebilona płytkę z kołysankami z muzyki klasycznej, też za rejestrację. jak ktoś chce to proszę:
https://www.bebiprogram.pl/benefity/
Już się zapisuję. Mam płytkę z kołysankami, ale nie z muzyką klasyczną. Prezent dla mnie jak znalazł. Dzięki

Cytat:
Maomami przesłaął mi fotkę Zuzki
Ale słodziutka kluseczka
Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
A właśnie do szpitala na poród to trzeba być nie umalowaną no nie? I jak z paznokciami???

Zapisane na pewno się przyda!!! Ale kurcze ja kupiłam emulsję do kąpieli Oilatum, tak mi ją wszyscy polecają! mokre chusteczki też mam pampersa...
Chyba jak już jesteś umalowana, to nie każdą Ci zmywać makijażu. Paznokcie powinno się mieć zmyte. U mnie na pewno zwracają uwagę na paznokcie u rąk. U nóg, to w sumie nie wiem, ale zmyje niebawem dla świętego spokoju, chociaż dziwnie czuję się w nieumalowanych.

Ja też mam Oilatum i to sporo, bo dostałam. Zamierzam używać. Przyjaciólka używała, bo wtedy takie zalecenia były i nie narzekała. W ogóle, to co chwila co innego polecają. Ja skoro już mam, to nie będę wyrzucać.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No i oczywiście Pepper przedstawia Wam Tymusia!!
Kurcze ile wczoraj zdjęć maluszków było. Słodziak. Jeszcze raz gratuluję!
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki ja po usg, mała bezwstydnica pokazała to co ma miedzy nogami(lekarz "widzi pani cipkę?":P) mała waży 2,5 kg, i data porodu wg wielkosci dziecka to 30 listopad jest w polozeniu głowkowym stopien łozyska1 więc jestem w albo 32 i 2d tyg albo w 33i 2d kto tam wie:P
"widzi pani cipkę"- dobre oni mają teksty Na tym etapie z moim łożyskiem już tam coś się działo. za wagę malutkiej.

Ryba super że już jesteście w domu ! Twojego pełnego opisu porodu też jestem bardzo ciekawa.

Trele przy Twoim opisie to śmiałam się i wzruszałam na przemian. Jakby ktoś mi kazał rozpoznać, kto to pisał, to od razu bym zgadła

Zniknęłam tak nagle, bo mama przyszła. Chyba wyczuła jaki mam humor. Kochana kobietka
Na szczęście pomimo, że komp mi się wyłączył wszystko zostało, na tym etapie, na którym skończyłam, ale chyba muszę przelecieć na szybko resztę stron, bo do jutra nie dam rady nadrobić
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:44   #3626
Trele_Morele
Zakorzenienie

ANULKA - dlaczego gin Ci kazal nie pic herbaty I łykać wiesiołka?
Ciekawia mnie opinie na ten temat.

Cytat:

W każdym bądź razie dużo fanek

Domi Ale już wszystko ok?

Ps. Dzastin pisała że nic się nie sączy więc mógł być to fałszywy alarm.Połozna mówiła że pod koniec ciazy takie wycieki się zdarzają i łatwo je pomylić z wodami.Jedna dziewczyna z oddziału miała podobna sytuację.Powinna wyjśc po 2 dniach obserwacji jak nic sie nie będzie działo.
Pozdrawia Was

Idę sobie trochę odsapnąć....
A to Ci fałszywy alarm
Cytat:
dzidzia uwielbiałam Twoje posty na poprzednim wątku i teraz!!! Jesteś skarbnicą wiedzy!!!
Pamiętasz jak długo można przechowywać odciągnięte mleko ? Ile w lodówce i ile w zamrażarce? zapomniało mi się i ostatnio sobie o tym myślałam...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

i jeszcze przypomnijcie mi jaką temperaturę ciała ma noworodek? zapomniało mi się ale kojarzę, że może mieć więcej niż 36,6
Mi w szpitalu powiedzieli ze miedzy 36.5 a 37.5 - goráczki nie ma.

Ktos pytał o przewijanie.
U nas jak jest siku to przemywamy husteczka I ubieramy nowy pampers.
Jak jest kupka - zbieramy husteczka , myjemy pupke mokra tetra , przecieramy na sucho, smarujemy wszystkie fałdki bepanthenem I nowy pampol )

Dziewczyny nie ma co panikowac na zapas.
Ja tez sie bałam , myslalam ze przez głowe nic nigdy nie załoze a teraz smigamy.
Dwa. , trzy dni I wyczujecie swojego dzidziusia

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-10-15, 18:52   #3627
domii29
Zakorzenienie

Przepraszam ale nadrobiłam Was "po łebkach" ostatnie dni są tak zakręcone że nie wiem jak się nazywam
Pytałyście o to czy z Jaśkiem już wszystko w porządku, tak zdarzyło się nam to jednorazowo... Jak zaczął się dusić wzięłam go tak jak do odbijania i poklepałam delikatnie po pleckach, później położyliśmy go troszkę wyżej i więcej się to nie powtórzyło
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:52   #3628
sorento
Rozeznanie

ola_k11 biedny zwierzaczek, aż dziwne, że nikt go nie szuka Ale nie wiem, gdzie by można jeszcze zadzwonić Jakieś towarzystwo opieki nad zwierzętami??

aaby gdzieś zaginęła??? czy miała jakieś plany ??

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:58   #3629
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to najgłupsze pytanie na wątku, ale ja myślałąm że maleństwo myje się po każdej zmianie pieluchy
a czyli to jest tak, że jak tylko zasikana to zdejmuje się brudną pieluchę i zakłada nową, i tyle????

Ludzie ale byłaś dzielna a z tym ssakiem to nie wiedziałam że to aż takie wyszarpywanie dziecka

klask i:

Brawo za mądrą decyzję klask i: super że tak gładko wszystko poszło

A propos tego fasonu Emu/Ugg to podobno nie zaleca się noszenia kobietom w ciaży bo te buty nie są stabilne a w ciąży mięśnie/ścięgna poluzowane i łatwo o skręcenie kostki itp.

Wreszcie twoje przeboje z lekarzami zostały wynagrodzone i trafiłaś na anioła

I to będzie sn? Kurcze nie mogliby zrobić ci cc, żeby maluszka nie torturować i męczyć, skoro czeka go wkrótce operacja ?
Dobrze że mogłaś sobie wybrać dzień, to super komfort
Nie chce CC.To jednak operacja i do tego szrama na cale zycie. Wole miec gladki brzuszek

Cytat:
Ja bym dzwonila az do skutku.

Trele- a musisz tym bepanhenem smarowac jak sie nic nie dzieje?Wystarczy chusteczka i tetra. Bepanhen dopiero jak sie cos zaczerwieni, bo inaczej nie zadziala, jak sie cos naprawde odparzy.

Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. Narazie mam nadzieje, ze choc jedna nocke przespie wiecej niz 3 godziny, bo kiepsko widze moj porod. Maly dzis aktywny, meczy mnie zgaga i mdlosci-pewnie od badania.Dlugo mnie badano i sprawdzano wszystko, dociskano glowice do brzucha mocno i maly mi naciskal na zoladek i teraz tego skutki sa.

Narazie jedna rzecz mnie wkurza.Tescie. Nie mamy nikogo innego i beda mi tu siedziec z Danielem kilka dni i gadac z nim tylko po niemiecku.Pewnie nawet nie bedzie mogl mnie odwiedzic. Nie wiem jak wytrzymam w szpitalu, wiedzac ze mi sie tescie w domu kilka dni panosza. A oni wszystko robia po swojemu i chaty nie poznam

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 18:58   #3630
nasturcja7667
Zadomowienie

Wróciłam! Nadrobiłam po łebkach.
USG było raczej hmm... pobieżne. Pan doktor "specjalista" zrobił usg w 5 minut. Rzekomo sprawdził nerki i pęcherz ale jakoś w to nie wierzę. Mały waży 2619g, czyli w tydzień przytył 300g. Anoula, wpiszesz? Teraz jest 34td1

Na tej konsultacji, na którą wybieram się w pon, pewnie dowiem się więcej.

Plecy mi chyba odpadną.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości