|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Witam się wieczornie!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moze następna próba pionizowania pójdzie dobrze i wyciągną Ci cewnik. Trzymam kciuki żeby się udało. Cytat:
![]() Maja Jagoda - bardzo ładnie! Maja Mia troszeczkę się zlewa jak dla mnie, masło maślane. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pisałaś o wybieraniu karnisz - mogę Ci polecić gościa z allegro - walgre => http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=567583 , ma duży wybór, atrakcyjne ceny i jest sprawdzony. Zamówiłam u niego już dwa karnisze w zeszłym roku i w tym kolejny, przesyłki bardzo dobrze zapakowane i szybko dostarczone. Cytat:
![]() Co się działo z Jasieńkiem? Jak to możliwe, ze się dusił?! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Dziękuję, a kciuki podziałały, bo jest zdecydowanie lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
dostałam lewka z fp właśnie Tż ze skrzynki przyniósł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Domi bezdechy lub dusznosci z reguły sa efektem anemii. Czy Maly dostaje zelazo?
Rybko masz reczny czy elektryczny laktator? Jak ściągasz? Opisz mi system. Dziewczyny to nie jest dużo mleka. Dzieci pija więcej pozniej ![]() Nadrobilam Was pasqdy.ide zaraz szukać czcionki na literki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3665 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Miss triss- to nie serduszko a nerka ![]() Ide spac, moze pospie wiecej. Domii-aladnie wam wyszlo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() Dobrze że pojechała . ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3668 |
Zadomowienie
|
Też się zastanawiam co u Aaby...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz nam jutro ![]() Oby był grzeczny ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() Rozbawiłaś mnie ![]() ![]() Babku Podziwiam Twoje nadrabianie ![]() O szczęściaro ![]() ![]() Nasturcja niezła waga ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Dobranoc ![]() Padam mam nadzieję że dzisiaj chociaż pośpię spokojnie... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim ostatnim posiłkiem przed porodem była surowa marchewka i pietruszka (ok. 18), o północy wylądowałam na porodówce, o 3.25 córa już się urodziła. śniadanie było jakoś koło 8. ja nawet jakoś specjalnie głodna nie byłam... ![]() ja na pewno zapakuje sobie snickersa albo coś takiego - pielęgniarka powiedziała, by ktoś mi przywiózł czekoladę by się wzmocnić Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Rozeznanie
|
Miałam się wcześniej odezwać, ale zasnęłam po 9 i obudziłam się koło/po 16 z małymi przerwami. Samopoczucie...tragedia! Wiem, że to wina tej mojej trwającej bezsenności, czuję się taka wykończona, rozdrażniona, brak słów. Chciałabym już normalnie zasypiać jak człowiek wieczorem i budzić się wyspana rano. A to jeszcze serce i klatka piersiowa co wieczór atakują...masakra.
Bóle przeszły po nospie chociaż jeszcze trochę się z nimi męczyłam. Teraz też mnie zaczęły łapać, ale łyknęłam n. i postaram się położyć spać bo czuję się fatalnie ![]() Gratulacje dla Maomami, Magalskiej i Peppermint! ![]() Weronisiek trzymaj się tam, mam nadzieję, że szybko wyjdziesz ze szpitala. Domii już widać, że będzie pięknie! Kocham wszelkie odcienie czerwieni, ale na taki kolor na ścianie bym się nie odważyła. Trele ile opakowań pampersów jedynek miałaś? De mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Trzymam za was mocno kciuki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nasturcja ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3673 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pędzicie jak szalone, na szybko piszę co u mnie i zaraz zaczynam nadrabiać...
Wczoraj pojechaliśmy z Mężem do szpitala, bo Mała strasznie kopała, nad wyraz mocno jak na nią, podpieli mnie pod KTG, okazuje się że skurcze się piszą regularne co 7-8 min na 60-80%,, których w ogóle nie czułam ![]() ![]() ![]() Dzisiaj na wizycie rozwarcie na 3 cm, Mała nie mieści się w monitorze USG, więc pomiary zafałszowane, ale wg długości kości udowej wyszedł skończony 41 tydz ![]() ![]()
#3674 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja po ciąży będę miała do zrzucenia kg, które nabyłam w ciąży i kg, które nabyłam wcześniej. Może wreszcie uda mi się uzyskać moją wymarzoną wagę. Super wygląda ten leżaczek, a Mały juz patrzy jak by to się w nim usadzić. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3675 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mi też ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musimy się wymienić na trochę ![]() Raz na jakiś czas mam taki napad, ale myślałam, że szybciej mi to pójdzie. Chciałabym być cały czas na bieżąco, ale to się chyba nie da ![]() ![]() Weronisiek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | ||
Zakorzenienie
|
Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r....
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-10-15 o 21:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja przegapiłam obie promocje na intymnej. W pierwszy weekend stwierdziłam, że pewnie nie będzie na mnie rozmiaru więc nawet nie oglądałam, a jak weszłam w tygodniu pooglądać to okazało się, że rozmiary są, więc miałam kupić na kolejny weekend tylko, że mąż wypłacił wszystkie pieniądze z konta i nie miałam jak zapłacić. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nemosku fajna ta tabelka dotycząca mleka, wydrukowałam i schowałam do mojej "dzieciowej skarbnicy wiedzy" ![]() Trele to faktycznie nie dużo Ci poszło tych 1, ale w sumie Majka duża dziołszka. Ja mam 158 sztuk w tyn rozmiarze kupione. Mam nadzieję, że zużyję, ale pewnie tak, bo Mikuś się mały szykuje, znaczy się taki średniaczek.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 |
Zadomowienie
|
Aaa z tego nadrabiania zapomniałam pożalić się, co jeszcze zepsuło mi dziś humor. Wyskoczyły mi pierwsze rozstępy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | ||||||
Zakorzenienie
|
Nie zacytowało mi wszystkiego
![]() Cytat:
Miała może któraś z Was go? ![]() Czy zadowolona to pewnie będę potrafiła powiedzieć po paru dniach użytkowania ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój gin mówił, że u pierworódek najczęściej obracają się do 34tc. Potem może być ciężko... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli mi się fuksnęło, moje dotarły ![]() Cytat:
![]() Trzymam zatem kciuki za szybki i bezbolesny poród ![]() ![]() I ładnie Mały nadrobił ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Spokojnie dziewczyny, my rodzimy 28.10.
![]() Dziękuję za zainteresowanie ![]() maomami, magalska, Pepper - gratulacje! ![]() ![]() ![]() ![]() motylek - bardzo ładne zdjęcia! ![]() acelinka - piękne zdjęcia! Śliczna jesienna sesja! ![]() Trele - Twój opis porodu przeczytałam jednym tchem! I popłakałam się - najpierw ze śmiechu, potem ze wzruszenia ![]() kyte - super, że się mała obróciła! ![]() Dzidzia - brawo za wagę ![]() ![]() babku - piękna sesja! Ale tę ramkę raczej dałabym w sypialni, zdjęcia jak na moje zbyt intymne do salonu... Dzidzia - to prawda, często obcy ludzie okazują się bliżsi niż Ci, których traktowałaś jak przyjaciół ![]() ![]() metkaa - jak wizyta? weronisiek - brak słów na gin ![]() ![]() Ps. Doczytałam, że jesteś w szpitalu. Oby nerki szybko doszły do siebie ![]() ktosiula - zgadzam się co do przejścia na odchowalnię ![]() ![]() Antibia - śliczny leżaczek ![]() ![]()
#3683 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Stas na pewno bedzie ktores bo miała być Stasia po mojej ukochanej Babci a że nie wyszlo to bedzie Staś...tylko czy pierwsze czy drugie???beda w szkole wołac STAASSIEK!!!....hmmm ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przepraszam za pomyłkę! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam, a teraz idę spać, bo mąż już w łóżku i fuka na mnie, że zaraz się pogniewa i wyłączy mi komputer. ![]() Dobranoc! ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() dobranoc ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobranoc kobietki ![]() ![]()
![]() |
#3687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pierwszy raz w życiu mam rozstępy i chyba dlatego przeżywam tak. No nic będziemy razem z nimi walczyć ![]() Też już uciekam spać, stanowczo za dużo dziś czasu spędziłam przed komputerem. Swoją drogą męczące takie leżenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Zadomowienie
|
Aagateczka, oj ja bym chyba już wolała w takiej sytuacji w szpitalu zostać, bo to w każdym momencie może się rozwinąć akcja
![]() Miss Triss, mi również oprócz kg nabytych w ciąży zostaną jeszcze te, za które właśnie na wiosnę miałam się zabrać (chciałam tak jakoś ze 4 kg schudnąć). No, ale ja zamierzam na wiosnę wrócić do biegania, to myślę, że dam radę. O imionach to ja wolę nie myśleć. Jako, że nie możemy się zdecydować i dogadać, to zostawiamy to w końcu do momentu jak się młoda urodzi. Będzie albo Iga albo Alicja. Do tego trzeba jakieś drugie wymyślić, bo mąż się upiera, że chce drugie. Ja bym nie dawała. Idę spać. Dobranoc wszystkim ![]()
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-10-15 o 23:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zadomowienie
|
Hej babeczki.
Nie mam sily dzis nadrabiac - jutro sie postaram... Spedzilam 5h w szpitalu Zwiekszono mi dawke insuliny (biore 5 razy dziennie) Kazano mi zaczac jesc wiecej - w 7tygodni nic nie przybralam. Malutka wg skanu rozwija sie prawidlowo. Na chwile obecna w polowie 35 tygodnia wazy 2390 g ![]() Dogadywalam sie z lekarka na temat porodu. Znowu probowano mnie przekonac do naturalnego, ale ja podjelam juz decyzje. Nie chce powtorki z pierwszego porodu... |
![]() ![]() |
![]() |
#3690 |
Zakorzenienie
|
A ja przezyłam chwile grozy.
Majka mi sie mlekiem z butli zAksztusiła. Pilnowałam zeby dziurka była Zalana ale to nic nie daje. Ona poprostu jest za łapczywa , ciágnie szybko a nie nadarza łykac. Mam nadzieje ze znajde jutro te smoczki 0+ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.