|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Ktosiula, powiem Ci, że mam momenty, w których myślę, że to pierwsza i ostatnia ciąża. Zdarza się, ze ryczę z bezsilności. Myślę, ze inaczej by było, gdybyśmy się o dziecko starali, a to wpadka typowa i to jak widać, niezbyt łatwa. Ale zaraz potem mały zaczyna się wiercić w brzuchu a ja myślę, ze gdybym tak nie mogła zajść w ciążę, to ból byłby gorszy. Bo psychiczny. Poboli i przejdzie. Wiem, ze warto. Choć ciężko.
Dzidzia, kurcze, szkoda, że u Was w smyku nie ma fotelików. Zawsze to 10% oszczędności. |
![]() ![]() |
![]() |
#3782 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() Ja też myślałam, że karmienie piersią to jest coś łatwego, takiego normalnego, co można wyuczyć i wyćwiczyć. Myślałam, że obejdzie się bez laktatora, ale jak czytam co dziewczynki piszą to chyba muszę się za jakimś rozejrzeć. Tylko w ogóle nie brałam pod uwagę takiego zakupu i ciężko będzie wygospodarować pieniądze na niego. Cytat:
![]() ![]() Nie ładnie tak okłamywać córeczkę! Należy Ci się klapsik! ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3783 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki żebyś za długo nie czekała. Mi po odstawieniu fenka przeszły i skurcze ![]() Dzastin to kciukam mocno ![]()
![]() |
#3784 |
Zadomowienie
|
Anulka, jeden fotelik. MaxiCosi. Mieliśmy kupić ten Safety 1st, oglądaliśmy, ale się wstrzymaliśmy, bo wtedy kasy nie było. A wczoraj jak ten kupon dostaliśmy, to MaxiCosi nam przez neta wyszedł w tej cenie co Safety w sklepie.Bo wczoraj na stronie smyka, Maxi Cosi był za 369zł w promocji, od tego - 20% i wyszło fajnie. A nie będziemy musieli jechać po niego, tylko nam przywiozą
![]() Szukam jakiejś ładnej torby do wózka. Zależy mi na tym, żeby była funkcjonalna i elegancka, żeby mogła udawać torebkę na co dzień [no bo nie będzie mi sie chciało mieć torby do wózka i torebki.]. Ale nawet to, co na all mi nie odpowiada. Eh Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-16 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3786 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
położna mi powiedziala ze mogę miec problem przestawić go tylko na cyca, bo w szpitalu od początku był na butli, to raz, dwa i tak był dokarmiany a 3 te smoczki to mają 3 dziurki i praktyczni z nich samych leci, specjalnie ciągnąc nie trzeba. Ona twierdzi że mały jest wygodny bo tak czy siak dostanie butle wiec po co ma sie męczyć.. sama nie wiem ' Na pewno bede próbować kp ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3787 | |||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Mnie dziś znów drugi dzień boli głowa ![]() Nocka też nie za bardzo przespana ale coż chyba trzeba się przyzwyczaić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3788 |
Wtajemniczenie
|
Nasturcja- a o taką promo chodziło, ja teraz zanim zaskoczę to
![]() A torby szukasz w tych wózkowych? Może szukaj w normalnych tylko takiej, żeby wszystkie butle, smoki i te inne pomiesciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3789 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powinna juz niedługo miec malucha przy sobie ![]() Cytat:
![]() Pozdrowienia dla WAS A towarzystwo cóż..bez komenatrza Cytat:
![]() dobrze że idziesz do innego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze że jesteście w domku teraz już górki.Próbuj rad dziewczyn i powinno być wszystko ok. Cytat:
![]() To byś dopiero chłopa przeraziła ![]() Podziwiam za depilację brrrr,ja to nawet jak maszynka się golę to mam podrażnienia a co dopiero depilatorem ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Lineczka Ale numer tylko 5 dni? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzidzia- dzieki ![]()
![]() |
#3792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Te torby typowo do wózka na allegro są takie nie bardzo. Poszukaj może znajdziesz jakąś, która będzie Ci odpowiadała. Na prawdę???? Nie wierzę! Prędzej spodziewałabym się tego po innych ciężarnych kobietkach, ale po położnych!? Zrobiłaś coś z tym? Ja chyba napisałabym skargę na nie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
nasturcja ale się Wam fuksnęło
![]() rybko ale numer z kradzieżą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3794 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=nemosek;43289320]
Podziwiam za depilację brrrr,ja to nawet jak maszynka się golę to mam podrażnienia a co dopiero depilatorem ![]() /QUOTE] Ja mam podrażnienia jak golę się zwykłą maszynką. Jak wydepiluję się to mam tylko lekko podrażnioną skórę i na następny dzień już jest wszystko w porządku, żadnej krostki ani podrażnienia. A poza tym włoski odrastają znacznie później, są delikatniejsze i słabsze, więc każda kolejna depilacja jest coraz mniej bolesna. |
![]() ![]() |
![]() |
#3795 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Miss Triss;43289513]
Cytat:
![]() Zazdroszczę że możesz używać depilatora bo to taka wygoda na kilka tygodni. Idę coś porobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3796 |
Raczkowanie
|
Dzastin kciuki!
![]() ![]() Kumpela jak dostała oksy koło 10 rano, to mała koło 18 byla juz na swiecie ![]() A wiecie który szpital wkoncu wybrala Dzastin? |
![]() ![]() |
![]() |
#3797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W łózeczku maluchów ma być krem, chusteczki i pampersy. Mąż dał im 25 sztuk bo nie wiedział ze sie daje po 5 własnie, żeby nikt nie podbierał... no i dwa dni później przyszli że brakuje ( mały w inku to nie przebierałam, a ja pod kroplówkami..) to mąż dał im 15, następnego dnia dali mi młodego i kazali przebrać i nakarmić. PÓŁ kremu już nie było (wzięłąm tańszy.. na szczescie- dziewczyna obok zużyła w ciagu tygodnia 4 małe sudocremy i zaczęla kolejne opakowanie na wyjściu.. te małe próbki oczywiscie) i zostały 2 pieluszki.. myślałąm ze mały ma takie sr.anie ![]() EDIT- tej dziewczynie połone przzebierały małą, wiec to one zużyły te małe sudocremy - http://www.google.pl/imgres?imgurl=&...w&ved=0CAEQsCU nas na oddział były 3 kobity z dziećmi :P przy kp mozna tylko apap? bo mi zaraz łeb odpadnie.........
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-10-16 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3798 | ||
Zakorzenienie
|
już???
![]() Cytat:
![]() ja dzisiaj robię zupkę jarzynową. właściwie zrobiłam już ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzastina trzymam mocno ![]() zostało mi trochę brukselki ![]() ![]() ![]() czekam na mamę |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3800 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3801 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzięki a wszystkie rady, rano już płakałam z bezsilności. Wysłałam męża do sklepu po kapuste, zaraz będę przykładać na cyce i pojechał do apteki po kapturki, bo ja miałam ale za duże dla małej i na moje cycki, kupił najmniejsze i okazały się dla mnie zbawienne, nałożyłam, przystawiłam dziecia i zassała bez problemu, pokarm leciał ciurkiem bo tyle go jest, już nie siara tylko pokarm leci.
Co prawda cyce jeszcze troszke bolą ale nie są już twarde. Jak mam wybierać męczenie się, siłowanie z nią to wole dać kapturek i przynajmniej ona zje, ja się nie denerwuje i obie strony są zadowolone. mam tylko pytanie czy dzisiaj przy tym nawale to karmić jak najczęściej, nawet brać na śpiocha i karmić żeby ściągała czy mam czekać aż sama będzie wołała o jedzonko??? ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Trzymam mocno kciuki za Dzastin ![]()
#3802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3803 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nieee lubię sówki i mi się podobają ale sesji na takim tle bym nie chciała ![]() ![]() ano, już tylko 5 dni ![]() ![]() możesz to co zawiera paracetamol, czyli apap a co jeszcze zawiera to nie wiem :P już ![]() zrobiłam sobie kawo-kakao z czekoladą gorzką ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie, ja to myślę że one trzymają od wszytkich maluchów rzeczy razem i któremu pampers potrzebny to biorą po kolei i nie patrzą któe czyje i dlatego tak to schodzi, a nie że konkretnie dana rzecz przeznaczona jest tylko do jednego dziecka ![]() muszę przymierzyć swoje kapturki dzisiaj czy będa dobre, bo na opakowaniu nie było żadnego rozmiaru ![]() a jak je w ogóle się przyczepia do cycków? ![]() ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-16 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3806 |
Zadomowienie
|
Ale ulga po tym nurofenie! Boli nadal, ale mogę się ruszać, nawet nogami! Zrobiłam sobie jedzonko [duuużo kanapek], dzbanek herbaty i mogę czekać na TŻ
![]() ![]() Szkoda, że mogę tylko jeden na dobę i max 3 dni a potem 3 przerwy... Dzieć się rusza, więc jestem spokojna ![]() A z nospą to jest tak, że ona wycisza odczuwanie skurczy porodowych tych najlżejszch, pierwszych. Co mogą się pojawiać na kilka dni przed porodem w formie nieregularnej. Jak się akcja rozkręca, to całe opakowanie nie pomoże ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Widzę, że pisałyście o materacach. Nam kobieta w sklepie stanowczo odradzała zakup gryczanego. Podobno było już kilkanaście przypadków gdzie w warstwie gryczanej zalęgły się robaki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3808 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zbieram dupeczkę i idę po brata do szkoły, a potem posiedzieć trochę u rodziców (najeść się ![]() Miłej reszty dnia życzę ![]()
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że stuknął mi dzisiaj 37 tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam z gryką i kupiłam ochraniacz nieprzemakalny na materac na to pójdzie prześcieradełko i tyle ![]() po prostu dajesz ochraniacz i już nic się nie stanie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.