Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę:
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! 3 4,92%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 1,64%
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! 55 90,16%
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 2 3,28%
listopadowo grudniowe mamusie 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 22:16   #3961
babku
Zadomowienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Bierzesz Tantum Rosa jak dobrze pamiętam do szpitala.
Mam pytanko: będziesz rozrabiała już w szpitalu czy wcześniej w domu przygotowujesz?
Mam już gotowa buteleczkę-psikacz ale tak się zastanawiam kiedy to rozrobić?Bo trzeba do tego gotowanej wody.

Czemu masz usta nabotoksowane? [COLOR="Silver"]
Tak biorę i biorę tez buteleczkę - psikacz Rozrobię w szpitalu w wodzie źródlanej takiej pół litra.

A usta tak jakoś mi wydęło. Podobno tak mają niektóre kobiety w 9 miesiącu ciąży. Ogólnie jak się puchnie to pewnie się robi, choć ja nigdzie nie puchnę oprócz tych ust

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Babku
też mam wrażenie botoksu od wczoraj
Ze mnie najpierw sąsiadka się śmiała, że chyba urodzę niedługo, bo mi usta wywaliło, a później mąż zauważył. Jutro wybieram się na KTG co by się trochę uspokoić psychicznie i zobaczę się z moim lekarzem i Tż żarty sobie ze mnie robi, że jak gin zapyta co się dzieje to mu powiem: "A nie widzi pan? Proszę się przyjrzeć mojej twarzy" i tak śmiesznie pozuje. Ciężko to opisać, ale sikam wtedy ze śmiechu.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Chciałyście zobaczyć gotową sypialnię więc proszę
Ładnie wyszło A jaka duża ta sypialnia. Fajne gniazdko sobie uwiliście

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Heeej
Mąż już magister! obronił się dziś na piękną czwóreczkę!
dla męża.

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
BABKU - ja ze dwa tygodnie przed porodem juz spałam dobrze - tzn nie wstawałam w nocy . Dzien przed porodem dosypialam poludniem co nigdy mi sie nie zdarzalo.
Mówię Wam wszystkie znaki na niebie świadczą o tym, że niebawem urodzę. Mam nadzieje, że będę się niedługo z tego śmiać, że sobie tak wkręcałam.
Jutro po tym KTG może już uda mi się przestać o tym myśleć.
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:19   #3962
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Dziewczyny..a te Tantum Rosa będziecie stosowały zamiast płynu do higieny intymnej np. Biały jeleń?

dobrze że maluszek zdrowy.

oooooooo właśnie!A gdzie kupiłaś takie lampki? U mnie w mieście nie mogę żadnych znaleźć

Domii bardzo ladna sypialnia!Ale będzie się Wam fajnie dzisiaj spało

Super!!Gratki dla męża!! A teraz na spokojnie zajmiecie się urządzaniem pokoiku

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

nie wiem nawet jak mam pomoc czy pocieszyć.. Może to trzeba przetrwać i Majeczka z czasem będzie jadła wolniej?
Ja biorę do przemywania rany.Tantum Rosa służy generalnie do podmywania,ale ja sobie chcę rozpuścić w atomizerze i psikać na rane po nacięciu w razie wu.Podobno łagodzi ból i rana się o wiele lepiej goi.Sprawdzimy ...
Zawsze pomagało mi przy infekcji,pieczenie nie było takie uciażliwe.

A oprócz tego biorę też jelenia,będzie i do hig int. i jako żel do mycia

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
nie powiedział mi procentowo, ale jeśli dobrze to czytam to były skoki i do 90% a nawet wyżej, ale to wszystko nieregularnie. Na skurcze mam właśnie ten duphaston i potas z magnezem no i nospę w razie co.

no i super ale tak jak Nasturcja TV dałabym z dala od dziecka. Sama komputer wyniosłam do innego pokoju, żeby mała nie spała przy nim.

Ehhh wzięłam się do roboty, za malowanie i tak mnie teraz plecy bolą że masakra :/
To sporo.Ale leki wycisza na pewno

Mi ostatnio dochodziły ledwo do 15

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kyte, ja chyba będę tego i tego. A to TR to za pomocą spryskiwacza będziecie używać?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:20   #3963
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak biorę i biorę tez buteleczkę - psikacz Rozrobię w szpitalu w wodzie źródlanej takiej pół litra.

A usta tak jakoś mi wydęło. Podobno tak mają niektóre kobiety w 9 miesiącu ciąży. Ogólnie jak się puchnie to pewnie się robi, choć ja nigdzie nie puchnę oprócz tych ust

Dziś byliśmy z TŻ w gościach i sąsiadka męża stwierdziła ,że mam napuchnięte usta bo miałam mniejsze, i że tak się robi przed porodem..ja tego u siebie nie zauważyłam..Ale wiesz..przed porodem może oznaczać też tydzień...dwa przed.Więc się jakoś nie stresuje.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dobranoc
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:21   #3964
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam teraz pół apteki :x bo jeszcze Furagina, magnez, witaminy i antybioryk na paciora :x
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:22   #3965
nasturcja7667
Zadomowienie

Trele, są jeszcze smoczki o wolnym przepływie. Może takowy lepszy?

Albo jak Ktosiula mówiła - medela calm. Niestety nie każdemu dziecku podchodzą wszystkie butelki. Jedne dzieci dobrze piją z TT, inne z Aventu a jeszcze inne z najprostszych nuków. Majeczka wybredna widocznie

Moja przyjaciółka urodziła o 18.30. A wody odeszły jej o 1 w nocy. Dopiero ok. 9 podali jej oksy i wtedy się zaczęły lekkie skurcze pisać. Ale się bidula męczyła. Miała słynne masaże szyjki i wypychanie dziecka z brzucha.
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:24   #3966
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Karmie praktycznie tylko cycem I wtedy je normalnie.
Potrzebuje tej butli tylko po to zeby moc swobodnie z nia wychodzic, I nie martwic sie ze zaraz zacznie plakac a ja nie będę wiedziala co zrobic , gdzie cyca wyłożyć.
A o medeli juz ide poczytac ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zawsze znajdzie się jakieś miejsce ustronne.Jak zacznie marudzić to siup na ławeczkę i karmisz.Co o tym myślisz?

Dobre opinie ma tez podobno lovi medical

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:

Ze mnie najpierw sąsiadka się śmiała, że chyba urodzę niedługo, bo mi usta wywaliło, a później mąż zauważył. Jutro wybieram się na KTG co by się trochę uspokoić psychicznie i zobaczę się z moim lekarzem i Tż żarty sobie ze mnie robi, że jak gin zapyta co się dzieje to mu powiem: "A nie widzi pan? Proszę się przyjrzeć mojej twarzy" i tak śmiesznie pozuje. Ciężko to opisać, ale sikam wtedy ze śmiechu.

Ładnie wyszło A jaka duża ta sypialnia. Fajne gniazdko sobie uwiliście

dla męża.

Mówię Wam wszystkie znaki na niebie świadczą o tym, że niebawem urodzę. Mam nadzieje, że będę się niedługo z tego śmiać, że sobie tak wkręcałam.
Jutro po tym KTG może już uda mi się przestać o tym myśleć.
Sexy usteczka

Wkręcasz się, wkręcasz Wbijasz sie w kolejkę

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 22:24   #3967
babku
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny..a te Tantum Rosa będziecie stosowały zamiast płynu do higieny intymnej np. Biały jeleń?
To i to biorę

Cytat:
Kyte, ja chyba będę tego i tego. A to TR to za pomocą spryskiwacza będziecie używać?
Tak podmywać się będę białym jeleniem, a psikać sobie będę tak od czasu do czasu na łóżku leżąc

Cytat:
A ja dobrze kiedyś tu na wątku przeczytałam że po TR piecze ta rana?Może coś mi się pokręciło..
Ja tak słyszałam od dziewczyny, która prowadziła ćwiczenia na SR. Jak będzie faktycznie szczypać, to nie będę stosować najwyżej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 22:26   #3968
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
ja mam teraz pół apteki :x bo jeszcze Furagina, magnez, witaminy i antybioryk na paciora :x
Anoula, spoko ja mam: fenoterol, nospę, magne b6, aspar, witaminy, żelazo, furaginum, witaminę c
Najlepsze jest to, ze jak odstawiam coś [np witaminy], to wyniki lecą w dół na łeb na szyję Gin stwierdził, że nie da się inaczej, trza wszystko brać, bo anemia się robi straszna. No i wkurza mnie nawracający co dwa tygodnie pęcherz
Stary 2013-10-16, 22:27   #3969
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dobrze kiedyś tu na wątku przeczytałam że po TR piecze ta rana?Może coś mi się pokręciło..
Też słyszałam o tym.Ale spróbować nie zaszkodzi.Słyszałam dobre opinie.Sprawdzi się wpraktyce.

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Dziś byliśmy z TŻ w gościach i sąsiadka męża stwierdziła ,że mam napuchnięte usta bo miałam mniejsze, i że tak się robi przed porodem..ja tego u siebie nie zauważyłam..Ale wiesz..przed porodem może oznaczać też tydzień...dwa przed.Więc się jakoś nie stresuje.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dobranoc
Musze się moim przyglądnąć

Dobranoc,miałam iść wcześniej spać

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 22:28   #3970
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wiem, niech któraś się wypowie.
Cytat:
Ja biorę do przemywania rany.Tantum Rosa służy generalnie do podmywania,ale ja sobie chcę rozpuścić w atomizerze i psikać na rane po nacięciu w razie wu.Podobno łagodzi ból i rana się o wiele lepiej goi.Sprawdzimy ...
Zawsze pomagało mi przy infekcji,pieczenie nie było takie uciażliwe.

A oprócz tego biorę też jelenia,będzie i do hig int. i jako żel do mycia

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dziękuję za info Kurde, wszystko takie skomplikowane.

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 22:28   #3971
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Anoula, spoko ja mam: fenoterol, nospę, magne b6, aspar, witaminy, żelazo, furaginum, witaminę c
Najlepsze jest to, ze jak odstawiam coś [np witaminy], to wyniki lecą w dół na łeb na szyję Gin stwierdził, że nie da się inaczej, trza wszystko brać, bo anemia się robi straszna. No i wkurza mnie nawracający co dwa tygodnie pęcherz
no u mnie też problem z anemią, czyli o żelazie zapomniałam napisać, też biorę :x

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 22:31   #3972
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Albo jak Ktosiula mówiła - medela calm. Niestety nie każdemu dziecku podchodzą wszystkie butelki. Jedne dzieci dobrze piją z TT, inne z Aventu a jeszcze inne z najprostszych nuków. Majeczka wybredna widocznie

Moja przyjaciółka urodziła o 18.30. A wody odeszły jej o 1 w nocy. Dopiero ok. 9 podali jej oksy i wtedy się zaczęły lekkie skurcze pisać. Ale się bidula męczyła. Miała słynne masaże szyjki i wypychanie dziecka z brzucha.
To się namęczyła rzeczywiście ale już po wszystkim.
Pierwsze dziecko?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Ja mam Nospę,witaminki,magnez,po tas i lek na tarczycę.A i na własne życzenie jeszcze Oeparol.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 22:31   #3973
paulinaizabela
Zakorzenienie

Hej wieczornie
Przeleciałam tak na szybko... dziecka w domu nie ma a i tak czasu brak

kolejnych tygodni

Dzidziu - też mam Medelę ale model Swing i bardzo sobie chwalę

Beatka - za rozkręcenie laktacji. Ja odciągam około 200ml za każdym razem

Nemosku - Majeczka ma jedno imię

Trele - u nas wpisali Maya zamiast Maja, mimo, że przez j napisałam, dobrze że razem jeszcze sprawdzaliśmy wszystkie dane po wprowadzeniu do komputera to poprawiła

Miki - świetne zakupki a brzusio

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

dziewczyny po cc. Dostałyście zastrzyki przeciwzakrzepowe?
Ja dostawałam co noc w udo

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Hej my po usg.
Wszystko ok, przepływy, serduszko, nereczki, mały waży 1534g więc będzie sredniaczek. Ogólnie jakoś nie jestem zadowolona, skasowal sporo a w sumie nic ciekawego nie powiedział, pokazał parę ujęć na 4d ale niewyrazne, ale najważniejsze że jest ok.
udanej wizyty

Cytat:
Bardzo przytulnie u was

Zmykam pod prysznic i jeszcze mnie czeka odciąganie przed spaniem...ehh
Stary 2013-10-16, 22:32   #3974
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
To się namęczyła rzeczywiście ale już po wszystkim.
Pierwsze dziecko?

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Ja mam Nospę,witaminki,magnez,po tas i lek na tarczycę.A i na własne życzenie jeszcze Oeparol.
czyli też niemało.
Stary 2013-10-16, 22:33   #3975
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie wiem, niech któraś się wypowie.

Dziękuję za info Kurde, wszystko takie skomplikowane.
Nie ma za co .

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 22:33   #3976
babku
Zadomowienie

Cytat:
Uuu no to trochę się umęczyła bidulka. Ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką z pracy na temat porodu i powiedziała tylko "przeżyjesz" i więcej nic nie chciała powiedzieć. O wszystkim opowiadała z wielką ekscytacją (ciąża, macierzyństwo) , a temat porodu przemilczała. Ciekawe czemu? Ale ogólnie uważam, że dobrze zrobiła, pewnie nieciekawe miała przejścia, więc po co miała mnie straszyć.
Cytat:
Wkręcasz się, wkręcasz
Tak własnie. Mądrze prawisz dobra kobieto
Stary 2013-10-16, 22:34   #3977
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej wieczornie

kolejnych tygodni

Trele - u nas wpisali Maya zamiast Maja, mimo, że przez j napisałam, dobrze że razem jeszcze sprawdzaliśmy wszystkie dane po wprowadzeniu do komputera to poprawiła

udanej wizyty

Bardzo przytulnie u was

Dobrze że sprawdziliśćie

Mleczarnia pełna parą

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 22:34   #3978
nasturcja7667
Zadomowienie

Nemosku, tak pierwsze dziecko. 8 dni po terminie. Ale moim zdaniem lekarze strasznie zaryzykowali i ja bym się na jej miejscu wykłócała o cc, skoro akcja nie szła. Bo wody jej odeszły zielone i w całości. Więc dziecko było 19.5h bez wód.
Stary 2013-10-16, 22:42   #3979
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
czyli też niemało.
Ale porównując z Nasturcją to

Dobrze że tego fenoterolu w końcu nie musiałam brać.

Co jest dziwne przed ciążą często miałam infekcje pęcherza i brałam furaginum albo inne leki, a teraz jak ręka odjął.Ani razu.Wszystko przeszło tfu tfu.
Słyszałam że właśnie po ciąży infekcje zanikają,ale ile w tym prawdy

Teraz naprawdę dobranoc

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Uuu no to trochę się umęczyła bidulka. Ja dzisiaj rozmawiałam z koleżanką z pracy na temat porodu i powiedziała tylko "przeżyjesz" i więcej nic nie chciała powiedzieć. O wszystkim opowiadała z wielką ekscytacją (ciąża, macierzyństwo) , a temat porodu przemilczała. Ciekawe czemu? Ale ogólnie uważam, że dobrze zrobiła, pewnie nieciekawe miała przejścia, więc po co miała mnie straszyć.

Tak własnie. Mądrze prawisz dobra kobieto
I dobrze że tak Ci powiedziała.Może rzeczywiście miała ciężzy poród i nie chciała straszyć.Przynajmniej masz spokojną głowę

Wiem

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Nemosku, tak pierwsze dziecko. 8 dni po terminie. Ale moim zdaniem lekarze strasznie zaryzykowali i ja bym się na jej miejscu wykłócała o cc, skoro akcja nie szła. Bo wody jej odeszły zielone i w całości. Więc dziecko było 19.5h bez wód.
O kurcze to naprawdę sytuacja była nieciekawa

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-16, 22:58   #3980
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Co jest dziwne przed ciążą często miałam infekcje pęcherza i brałam furaginum albo inne leki, a teraz jak ręka odjął.Ani razu.Wszystko przeszło tfu tfu.
Słyszałam że właśnie po ciąży infekcje zanikają,ale ile w tym prawdy
faktycznie ciekawe, ale ile w tym prawdy? :x powiesz czy u Ciebie się sprawdziło.
Stary 2013-10-16, 23:22   #3981
Mya1989
Zakorzenienie

Dziewczynyyy, a jak macie zgagę to też aż się Wam wymiotowac chce? Bo mam tak mocną że masakra...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 00:42   #3982
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
o ja, mam nadzieję, że szukają właściciela i wieczorem już będzie w ciepełku, nakarmiona i napojona
za wizytę i za tydzień

O ja Ale masz powera A po co czekać do weekendu??? I pewnie Ci się będzie lepiej spało po dawce endorfinek

dobrze, że przeszło i oby nie wróciło

A masz już wybrany model??
Trele rejestruje Majunię Jagódkę więc ja Ci odpowiem, bo pamiętam stronę Na stronie 108 są obie części

za wizytę za tydzień
A czemu płakałaś? Zawsze możesz nam się pożalić, jak taka niedobra jest

Maoami, ja też, ja też
dziekuje za podanie strony- rano poczytam ;p

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wczorajsze zakupy w komisie. Za wszystko wyszło 15 zł, niektóre rzeczy były po 1 zł. Ten biało-niebieski komplet z czapeczką kosztował 4 zł

Przy okazji wrzucam mój 37 tygodniowy bebolec

Cytat:
Hej my po usg.
Wszystko ok, przepływy, serduszko, nereczki, mały waży 1534g więc będzie sredniaczek. Ogólnie jakoś nie jestem zadowolona, skasowal sporo a w sumie nic ciekawego nie powiedział, pokazał parę ujęć na 4d ale niewyrazne, ale najważniejsze że jest ok.

Cytat:
Super to wyszło!!!

Eh... padam, ale jeszcze tyle do roboty.

Mamusie- czy Wasze dzieci faktycznie najadają się w te 15 minut? z cyca? bo mam juz wiecej pokarmu, mały fajnie ciągnie ale po 15 minutach wcale nie jest najedzony... a mam problem z tym jego ulewaniem.. z cyca jakoś dajemy rade ulewa mało, natomiast jak podam butle, nie ważne czy mm czy moje to tak na oko połowe 'zwraca'. i tu sie zatacza koło bo nie mogę ustalić ile potrzebuje zeby sie najeść....;/ a daje do odbicia go, tylko ze nie zawsze zdążę to raz, a dwa to jak już odbije i go klade (po chwili) to i tak uleje... jestem 2 dzien w domu a już robiłam pranie na r.56 bo mi brakuje... bo tak ulewa. Siły mi opadają, dzisiaj sie zakrztusił, aż sie przestraszyłam, potem zaczął ulewać, przez nosek mu nawet to mleko wychodziło . i po karmieniu jak zawsze szedl spać tak dzisiaj 2 godziny leżał z otwartymi oczami, jak odchodziłam to zaczynał płakać, musiałam siedziec z nim az do kąpieli i karmienia, po czym zasnął, ale ciągle tak dziwnie oddycha- takim świstem? nie wimej ak to nazwać..
Stary 2013-10-17, 03:21   #3983
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybko a sluchasz czy pije? Witek po jakimś czasie ciagnie butle ale nie lyka (zwyczajnie sobie ssie). I potem jak rzyg.... to polowe wywala. Teraz slucham czy lyka. Jak nie lyka to go gilam w brode, stopy, lekko dmucham w nosek żeby sie obudził i polknal. Odbijam go, smeram po plecach na pobudke i klade dalej do jedzenia. I wtedy nie ulewa.

O tym zapomniałam Ci napisac. Jeśli dziecko zasypia przy piersi to należy ja zabrac i je obudzic. Wg mnie 15 minut to za mało. Tyle to i owszem jeśli dziecko przez całe karmienie efektywnie ssie a nie spi.
Ale dziecko też z glodu nie umrze. Potrafi sie domagac (tylko przy zoltaczce przesypia karmienia).

---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ----------

U nas 40-45ml z butli trwa do 50 minut nawet. Ale Witek nadal oslabiony.
Podniesc Malemu łóżeczko od strony glowy. Powinno ograniczyc lozeczkowe ulewanie.

Nie dalam rady Was nadrobic

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-10-17 o 03:24
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 03:55   #3984
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:

Oja to się umeczyla bidulka

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej wieczornie

kolejnych tygodni

udanej wizyty

Bardzo przytulnie u was

To wydaje mi sie że ładnie sprawa z pokarmem u ciebie wygląda i fajnie że masz takie pozytywne nastawienie

A ja ostatnio o tej porze spać nie mogę bo Tż wychodzi do pracy i jakoś się rozbudzam i mały też ale to zawsze was ponadrabiam troszkę

Edytowane przez Sylwiaaa88
Czas edycji: 2013-10-17 o 03:57
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 05:23   #3985
Miss Triss
Zadomowienie

Dzień dobry!
Ale się dzisiaj wyspałam, miałam wyjątkowo dobrą noc.
Wczoraj trochę ogarnęłam w domu, poprasowałam i poskładałam ciuchy i tak mi jakoś zleciało popołudnie.
Zrobiłam wczoraj chyba najgłupszą rzecz jaką mogłam zrobić - wtrąciłam się w sprawy finansowe mojego męża i jego brata (długo by pisać o co chodzi), ale chyba skończy się to wielką obrazą i skłóceniem "rodziny". Najlepsze jest to, że wcale tego nie żałuję!
Poczytam co się wczoraj działo.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 05:52   #3986
Kociak85
Zadomowienie

Co za noc... Wstałam jakoś przed 4 na siku i od tamtej pory zasnąć nie mogę. Wkurzyłam się w końcu i napiłam herbaty, może zaraz spróbuję jeszcze dospać bo będę nieprzytomna później.
nemosek, a do tego stanika co za mały w obwodzie nie wolisz dokupić przedłużki? Bo za taką fajną cenę to szkoda oddawać
ryba, niedawno w mądrej książce czy poradniku jakimś czytałam, że jak dziecko ulewa to właśnie dobrze jest częściej odbijać - nie dopiero po skończonym karmieniu tylko w trakcie co jakiś czas. Może spróbuj tak na spokojnie
Trele, a masz ten smoczek o wolnym przepływie 0+ ? A jak masz i też się krztusi to może trzeba zmienić firmę... Niektórym dzieciaczkom nie pasuje dana firma i trzeba z inną próbować.

Dobra, mąż zaraz do pracy wstaję to ja spróbuję iść zasnąć.
Stary 2013-10-17, 05:55   #3987
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Hej my po usg.

Cytat:
ale super Wam to wyszło no i ekspresowym tempie
Cytat:
Sypialnia śliczna
Ale wszędzie mówią o tym, by małe dzieci trzymać z dala od sprzętów RTV. Zwłaszcza komputera i telewizora. Raz, że szkodliwe promieniowanie, a dwa, że za dużo bodźców, co może zaburzać ich rozwój.
Przynajmniej mnie tak na psychologii rozwojowej na studiach nauczycielskich uczono. I tak też w poradnikach wszelkich jest.
zgadzam się!
Cytat:
a to jak są zielone wody to nie działają szybciej i nie robią od razu cesarki?
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Mamusie- czy Wasze dzieci faktycznie najadają się w te 15 minut? z cyca? bo mam juz wiecej pokarmu, mały fajnie ciągnie ale po 15 minutach wcale nie jest najedzony... a mam problem z tym jego ulewaniem.. z cyca jakoś dajemy rade ulewa mało, natomiast jak podam butle, nie ważne czy mm czy moje to tak na oko połowe 'zwraca'. i tu sie zatacza koło bo nie mogę ustalić ile potrzebuje zeby sie najeść....;/ a daje do odbicia go, tylko ze nie zawsze zdążę to raz, a dwa to jak już odbije i go klade (po chwili) to i tak uleje... jestem 2 dzien w domu a już robiłam pranie na r.56 bo mi brakuje... bo tak ulewa. Siły mi opadają, dzisiaj sie zakrztusił, aż sie przestraszyłam, potem zaczął ulewać, przez nosek mu nawet to mleko wychodziło . i po karmieniu jak zawsze szedl spać tak dzisiaj 2 godziny leżał z otwartymi oczami, jak odchodziłam to zaczynał płakać, musiałam siedziec z nim az do kąpieli i karmienia, po czym zasnął, ale ciągle tak dziwnie oddycha- takim świstem? nie wimej ak to nazwać..
Rybko, jak mały leży w łóżeczku i mu się ulewa połóż go na boczek i podłóż mu poduszkę klin żeby się nei zachłystnął tym co mu się ulewa

dzień dobry!
jak zwykle spać nie mogę jak TŻ wychodzi do pracy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 06:06   #3988
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Cytat:
Dziewczynyyy, a jak macie zgagę to też aż się Wam wymiotowac chce? Bo mam tak mocną że masakra...
Biedulko,jamiałam niedawno tak samo i tood początku ciązy.. żaden lek na zgagę nie pomagał jedynie taki co nie dawno zapisała mi moja lekarz rodzinna ten lek nazywa się famogast i za 60 tabletek zapłaciłam 6,50 bo ryczałt na niego jest. Pomaga mi znakomicie, ten lek jest na zgagę, nakwasowośc i refluks. Przepisała mi najwyższą dawkę i ten lek to cudo:P zgaga minęła po 2 dniach stosowania tych tabletek.
Stary 2013-10-17, 06:33   #3989
lineczka1989
Zakorzenienie

jeżu ja mam takie realistyczne sny ostatnimi czasy że aż się boję
dzisiaj mi się śniło że coś mi przy zębie sterczało, przy jedynce i to urwałam, krew mi zaczęła lecieć i za kawałek zaczął mi się ten ząb ruszać i się obudziąłam i sprawdzałam czy naprawdę się rusza czy nie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 06:46   #3990
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
oo robisz zapas na po ciąży?
Pierwszy raz w życiu robimy z mężem wino domowej roboty, bo w tym roku był niesamowity wysyp jeżyn u nas i trzeba było coś z nimi zrobić.
Takie domowe winko po ciąży będzie smakować wyśmienicie!
Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Nie żeby ze mnie jakiś alkoholik był ale... wino Ale bym się grzańca napiła Ale to za rok dopiero podejrzewam A jak ostatnio chłopaki degustowały wiśniówkę domowej roboty to myślałam że mnie skręci z zazdrości
Ja też żaden alkoholik nie jestem, ale brakuje mi czasami takiej lampeczki winka wieczorem, albo piwka przy czipsach. To chyba zupełnie normalne jest.
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Krowa nadal leży w krzakach... Mam wrażenie, że nikt z tym nic nie zrobi. Chyba zacznę jej codziennie zdjęcia robić i jak już okaże się że jest chora albo wycieńczona to zrobię aferę, bo póki co to każdy ma mnie w d***
Już myślałam, że ta sprawa si zakończy, ale biedna krowa prędzej zdechnie niz ktoś się nią zajmie. Ktoś już Ci napisał, że może jakbyś poszła do jakiegoś "starszego" mieszkańca to on wiedział by czyja to jest krowa i można by było iść do właściciela osobiście. Jest jeszcze takie wyjście, że każde zwierzę hodowlane jest "zakolczykowane" tzn. ma na jednym lub obu uszach przyczepiony taki plastik z numerami. Te numery oznaczają do kogo należy zwierzę, rok urodzenia itd. Można zadzwonić do inspektoratu/nadzoru zwierząt (nie wiem jak to się fachowo nazywa) z Waszej miejscowości i zgłosić, co się dzieje z tą krową i podać numery z "kolczyka". Oni po numerach będą wiedzieli kto jest właścicielem i powinni zareagować.
Może też być tak, że krówka nie ma "kolczyków" tzn. jest trzymana "na czarno" i może dlatego właściciel jej nie szuka i nikt się nią nie interesuje.
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Jutro zaczynam 35tc
I jutro idę na wizytę do gina. Usg zawsze robi więc i teraz tez będzie.
za tydzień! Trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Wczorajsze zakupy w komisie. Za wszystko wyszło 15 zł, niektóre rzeczy były po 1 zł. Ten biało-niebieski komplet z czapeczką kosztował 4 zł

Przy okazji wrzucam mój 37 tygodniowy bebolec
Ubranka świetne - zazdroszczę Ci tak udanych łowów. U mnie nie ma takich fajnych lumpeksów i komisów. A brzunio piękny! Już taki duży jest, ale zgrabniutki!
Cytat:
Diewuszki Majka zarejestrowana . Jeszcze mi o malo jej Tz nie zarejestrowal jako Majka zamiast Maja bo on myslal ze to pierwsze to full wersja.
Mam 30 min do domu I stracha ze ona zaraz sie obudzi jak jasna cholera.
Wogole ta wyprawa to jedna wielka katorga taka jestem zestresowana.
Patrzylam na te babki pchajace wozki z usmiech em, a ja sie czuje jakbym miala w wozku bombe a ona zaraz wybuchnie
Powiedzcie ze mi to przejdzie
za zarejestrowanie! A stres podczas spacerów minie z czasem. Im częściej będziesz wychodzić tym będzie lepiej!
Cytat:
Hej my po usg.
za udaną wizytę i za ładną wagę synusia!
Cytat:
Sypialnia jak marzenie! Te ramki nad łóżkiem wyglądają świetnie, nie sądziłam, że tak fajnie Wam to wyjdzie. A te lampki niebieskie co mówiłaś, że się świecą całą noc to gdzie macie umieszczone?
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Heeej
Mąż już magister! obronił się dziś na piękną czwóreczkę! ale dziś super dzień! Emocje opadły i teraz będziemy mogli skupić się na urządzaniu pokoju - do końca tego weekendu za tydzień chcemy mieć wszystko gotowe
dla męża! Wiedziałam, że sobie świetnie poradzi! Teraz możecie szykować pokoik o pokazać go później nam!
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości