|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosiła nazwę: | |||
W brzuchu pupę swą wypina- chce na świat juz przyjść dziecina! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 4,92% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 1,64% |
Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! |
55 | 90,16% |
Bolą plecy, boli zad - ile trwać ma ciąża ta? |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
2 | 3,28% |
listopadowo grudniowe mamusie |
0 | 0% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
![]() A usta tak jakoś mi wydęło. Podobno tak mają niektóre kobiety w 9 miesiącu ciąży. Ogólnie jak się puchnie to pewnie się robi, choć ja nigdzie nie puchnę oprócz tych ust ![]() Ze mnie najpierw sąsiadka się śmiała, że chyba urodzę niedługo, bo mi usta wywaliło, a później mąż zauważył. Jutro wybieram się na KTG co by się trochę uspokoić psychicznie i zobaczę się z moim lekarzem i Tż żarty sobie ze mnie robi, że jak gin zapyta co się dzieje to mu powiem: "A nie widzi pan? Proszę się przyjrzeć mojej twarzy" i tak śmiesznie pozuje. Ciężko to opisać, ale sikam wtedy ze śmiechu. Ładnie wyszło ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jutro po tym KTG może już uda mi się przestać o tym myśleć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3962 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Zawsze pomagało mi przy infekcji,pieczenie nie było takie uciażliwe. A oprócz tego biorę też jelenia,będzie i do hig int. i jako żel do mycia ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Cytat:
![]() Mi ostatnio dochodziły ledwo do 15 ![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3964 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 |
Zadomowienie
|
Trele, są jeszcze smoczki o wolnym przepływie. Może takowy lepszy?
Albo jak Ktosiula mówiła - medela calm. Niestety nie każdemu dziecku podchodzą wszystkie butelki. Jedne dzieci dobrze piją z TT, inne z Aventu a jeszcze inne z najprostszych nuków. ![]() ![]() Moja przyjaciółka urodziła o 18.30. A wody odeszły jej o 1 w nocy. Dopiero ok. 9 podali jej oksy i wtedy się zaczęły lekkie skurcze pisać. Ale się bidula męczyła. Miała słynne masaże szyjki i wypychanie dziecka z brzucha. |
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre opinie ma tez podobno lovi medical ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() Wkręcasz się, wkręcasz ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak słyszałam od dziewczyny, która prowadziła ćwiczenia na SR. Jak będzie faktycznie szczypać, to nie będę stosować najwyżej. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze jest to, ze jak odstawiam coś [np witaminy], to wyniki lecą w dół na łeb na szyję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc,miałam iść wcześniej spać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze dziecko? ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | |
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie
![]() Przeleciałam tak na szybko... dziecka w domu nie ma a i tak czasu brak ![]() ![]() Dzidziu - też mam Medelę ale model Swing i bardzo sobie chwalę ![]() Beatka - ![]() ![]() Nemosku - Majeczka ma jedno imię ![]() Trele - u nas wpisali Maya zamiast Maja, mimo, że przez j napisałam, dobrze że razem jeszcze sprawdzaliśmy wszystkie dane po wprowadzeniu do komputera to poprawiła ![]() Miki - świetne zakupki a brzusio ![]() Ja dostawałam co noc w udo ![]() Cytat:
![]() Bardzo przytulnie u was ![]() Zmykam pod prysznic i jeszcze mnie czeka odciąganie przed spaniem...ehh ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3974 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3975 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co .
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak własnie. Mądrze prawisz dobra kobieto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mleczarnia pełna parą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zadomowienie
|
Nemosku, tak pierwsze dziecko. 8 dni po terminie. Ale moim zdaniem lekarze strasznie zaryzykowali i ja bym się na jej miejscu wykłócała o cc, skoro akcja nie szła. Bo wody jej odeszły zielone i w całości. Więc dziecko było 19.5h bez wód.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3979 | ||
Zakorzenienie
|
Ale porównując z Nasturcją to
![]() Dobrze że tego fenoterolu w końcu nie musiałam brać. Co jest dziwne przed ciążą często miałam infekcje pęcherza i brałam furaginum albo inne leki, a teraz jak ręka odjął.Ani razu.Wszystko przeszło tfu tfu. Słyszałam że właśnie po ciąży infekcje zanikają,ale ile w tym prawdy ![]() Teraz naprawdę dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
![]() Wiem ![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 |
Zakorzenienie
|
faktycznie ciekawe, ale ile w tym prawdy? :x powiesz czy u Ciebie się sprawdziło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3981 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyy, a jak macie zgagę to też aż się Wam wymiotowac chce? Bo mam tak mocną że masakra...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Super to wyszło!!! Eh... padam, ale jeszcze tyle do roboty. Mamusie- czy Wasze dzieci faktycznie najadają się w te 15 minut? z cyca? bo mam juz wiecej pokarmu, mały fajnie ciągnie ale po 15 minutach wcale nie jest najedzony... a mam problem z tym jego ulewaniem.. z cyca jakoś dajemy rade ulewa mało, natomiast jak podam butle, nie ważne czy mm czy moje to tak na oko połowe 'zwraca'. i tu sie zatacza koło bo nie mogę ustalić ile potrzebuje zeby sie najeść....;/ a daje do odbicia go, tylko ze nie zawsze zdążę to raz, a dwa to jak już odbije i go klade (po chwili) to i tak uleje... jestem 2 dzien w domu a już robiłam pranie na r.56 bo mi brakuje... bo tak ulewa. Siły mi opadają, dzisiaj sie zakrztusił, aż sie przestraszyłam, potem zaczął ulewać, przez nosek mu nawet to mleko wychodziło ![]()
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
Rybko a sluchasz czy pije? Witek po jakimś czasie ciagnie butle ale nie lyka (zwyczajnie sobie ssie). I potem jak rzyg.... to polowe wywala. Teraz slucham czy lyka. Jak nie lyka to go gilam w brode, stopy, lekko dmucham w nosek żeby sie obudził i polknal. Odbijam go, smeram po plecach na pobudke i klade dalej do jedzenia. I wtedy nie ulewa.
O tym zapomniałam Ci napisac. Jeśli dziecko zasypia przy piersi to należy ja zabrac i je obudzic. Wg mnie 15 minut to za mało. Tyle to i owszem jeśli dziecko przez całe karmienie efektywnie ssie a nie spi. Ale dziecko też z glodu nie umrze. Potrafi sie domagac (tylko przy zoltaczce przesypia karmienia). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:21 ---------- Poprzedni post napisano o 04:20 ---------- U nas 40-45ml z butli trwa do 50 minut nawet. Ale Witek nadal oslabiony. Podniesc Malemu łóżeczko od strony glowy. Powinno ograniczyc lozeczkowe ulewanie. Nie dalam rady Was nadrobic ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-10-17 o 03:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3984 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja ostatnio o tej porze spać nie mogę bo Tż wychodzi do pracy i jakoś się rozbudzam i mały też ale to zawsze was ponadrabiam troszkę ![]() Edytowane przez Sylwiaaa88 Czas edycji: 2013-10-17 o 03:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale się dzisiaj wyspałam, miałam wyjątkowo dobrą noc. Wczoraj trochę ogarnęłam w domu, poprasowałam i poskładałam ciuchy i tak mi jakoś zleciało popołudnie. Zrobiłam wczoraj chyba najgłupszą rzecz jaką mogłam zrobić - wtrąciłam się w sprawy finansowe mojego męża i jego brata (długo by pisać o co chodzi), ale chyba skończy się to wielką obrazą i skłóceniem "rodziny". Najlepsze jest to, że wcale tego nie żałuję! ![]() Poczytam co się wczoraj działo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3986 |
Zadomowienie
|
Co za noc... Wstałam jakoś przed 4 na siku i od tamtej pory zasnąć nie mogę. Wkurzyłam się w końcu i napiłam herbaty, może zaraz spróbuję jeszcze dospać bo będę nieprzytomna później.
nemosek, a do tego stanika co za mały w obwodzie nie wolisz dokupić przedłużki? Bo za taką fajną cenę to szkoda oddawać ![]() ryba, niedawno w mądrej książce czy poradniku jakimś czytałam, że jak dziecko ulewa to właśnie dobrze jest częściej odbijać - nie dopiero po skończonym karmieniu tylko w trakcie co jakiś czas. Może spróbuj tak na spokojnie ![]() Trele, a masz ten smoczek o wolnym przepływie 0+ ? A jak masz i też się krztusi to może trzeba zmienić firmę... Niektórym dzieciaczkom nie pasuje dana firma i trzeba z inną próbować. Dobra, mąż zaraz do pracy wstaję to ja spróbuję iść zasnąć.
#3987 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale super Wam to wyszło no i ekspresowym tempie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzień dobry! jak zwykle spać nie mogę jak TŻ wychodzi do pracy ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
Biedulko,jamiałam niedawno tak samo i tood początku ciązy.. żaden lek na zgagę nie pomagał jedynie taki co nie dawno zapisała mi moja lekarz rodzinna ten lek nazywa się famogast i za 60 tabletek zapłaciłam 6,50 bo ryczałt na niego jest. Pomaga mi znakomicie, ten lek jest na zgagę, nakwasowośc i refluks. Przepisała mi najwyższą dawkę i ten lek to cudo:P zgaga minęła po 2 dniach stosowania tych tabletek.
#3989 |
Zakorzenienie
|
jeżu ja mam takie realistyczne sny ostatnimi czasy że aż się boję
![]() dzisiaj mi się śniło że coś mi przy zębie sterczało, przy jedynce i to urwałam, krew mi zaczęła lecieć i za kawałek zaczął mi się ten ząb ruszać i się obudziąłam i sprawdzałam czy naprawdę się rusza czy nie ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3990 | |||||||
Zadomowienie
|
Pierwszy raz w życiu robimy z mężem wino domowej roboty, bo w tym roku był niesamowity wysyp jeżyn u nas i trzeba było coś z nimi zrobić.
Takie domowe winko po ciąży będzie smakować wyśmienicie! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może też być tak, że krówka nie ma "kolczyków" tzn. jest trzymana "na czarno" i może dlatego właściciel jej nie szuka i nikt się nią nie interesuje. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sypialnia jak marzenie! Te ramki nad łóżkiem wyglądają świetnie, nie sądziłam, że tak fajnie Wam to wyjdzie. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.