Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 14:14   #3691
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Przedwczoraj byłam na wizycie u gina i wygląda na to, że wszystko jest dobrze Moje dziecię w ciągu kilkuminutowego usg zrobiło chyba z 6 razy fikołka - aż się lekarz śmiał, bo nie mógł go spokojnie pomierzyć, bo uwaga -uwaga mój gin zrobił mi tak bez niczego taki "mini" usg jakby genetyczne, czyli sprawdził narządu, mierzył długości kość nosową, aż w szoku byłam. No i wiem że w ciągu tygodnia mój Mały-Wielki Człowiek urósł prawie 2 cm i mierzy już 9 cm i w ogóle jest cudowny Leci nam już 15tc!

niepotrzebnie się martwiłaś, że z ginem jest coś nie tak.
Stary 2013-10-17, 14:15   #3692
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

anitko- Boża opatrzność, że nie jechałaś z Tz-etem a to co piszesz to w głowie mi sie nie mieści...

iza- nie gniewaj się, ale mam wrażenie, że Ty z tych co muszą mieć wszystko i na już i trochę racji muszę przyznać Twojemu Tz-etowi, że coś za coś, jeżeli te badania ważne jednak dla Was to laktator faktycznie może pozekać (zresztąw szpitalu w Twojej okolicy jest wypożyczalnia- przetestujesz z 5 zł i zdedcydujesz czy taki Ci odpowiada)
potwierdzam- dzieci na początku nie chcą zabawek
zostaw jakieś mniej ważne akcesoria do kupienia znajomym jak po porodzie zadzwonią z pytaniem "Czego Wam brakuje?" bo bhcą coś kupić idąc zobaczyć malucha

Perse- Artuś rośnie jak na drożdżach

agata- fajna szafa

u nas remontu cd pełną parą
kupiliśmy w brw meble do salonu, mam pomierzone firany- będą się szyć, dla Kasi już gotowa
i układają się płytki w łazience- może w przyszłym tygodniu będzie juz gotowa do użytku

Kasię dokarmiam w nocy (staram sie jej podać mlkeko do północy- je ze smakiem) a potem w ciągu dnia ma lepszy apetyt

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:18
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:21   #3693
anitaxas
Zadomowienie

Barbi bierzesz jakieś leki? brałaś w tym cyklu acard?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
niepotrzebnie się martwiłaś, że z ginem jest coś nie tak.
Szczerze, to mam porównanie z prawidłowo wykonanym usg genetycznym i wiem, że to które on wykonał było takie po "łebkach" bo nie sprawdzał dokładnie serduszka, przepływów i wielu innych rzeczy, które miałam badane i mierzone w Krakowie. Ale zawsze to coś.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
anitko- Boża opatrzność, że nie jechałaś z Tz-etem a to co piszesz to w głowie mi sie nie mieści...
Zeberko ja cały czas powtarzam, że dobrze że to się tak skończyło. Że najważniejsze, że Tż nie odniósł poważnych obrażeń. A zachowania tamtych ludzi nawet nie umiem zrozumieć.
Firanki już wiszą w oknach? To kiedy przeprowadzka?
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:28   #3694
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
u nas remontu cd pełną parą
kupiliśmy w brw meble do salonu, mam pomierzone firany- będą się szyć, dla Kasi już gotowa
i układają się płytki w łazience- może w przyszłym tygodniu będzie juz gotowa do użytku
to się u was dzieje, super.
Cytat:
Barbi bierzesz jakieś leki? brałaś w tym cyklu acard?
biorę akard, brałam już od kilku cykli. muszę sprawdzić ile mam jeszcze dupka i już dziś zacznę brać. jakie dawki ty dostałaś na początek? na jakich lekach byłaś/jesteś?
Stary 2013-10-17, 14:28   #3695
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj u mnie pojawiły się dziś II kreseczki nie wiem jakimi słowami wyrazić soje uczucia.
zarąbiaszczo
Gratuluję kochana
I zazdroszczę

Chociaż nie, teraz jeszcze nie. Właśnie spóźnia mi się okres i boję się, że wpadliśmy. No a akurat teraz bym tego nie chciała...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

27mm to "przyzwoicie"?! szyjka jak marzenie. mniam, mniam szyjeczka

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:52   #3696
zebrawpaski
Zakorzenienie

firana wisi u Kasi ale Tz-et ją dzisiaj zdejmie - prosiłam go o to
wisi bo Mikołaj zawiesił - przyszedł trochę wcześniej pod naszą nieobecność i zrobił niespodziankę
przeprowadzka chyba dopiero po Nowym Roku
chcielibyśmy zrobić klatkę schodową przed przeprowadzką, a poza tym brakuje nam kilku akcesoriów do wnętrza i pewnie dopiero po Nowym Roku będą na to fundusze
gdybyśmy chcieli przeprowadzić się na święta Bozego Narodzenia to z choinką do sufitu, górę prezentów, Wigilią u nas i mnóstwem gości w święta- a wiem, że raczej nie ogarniemy finansowo tego wszystkiego - więc na spokojnie przeniesiemy się w przyszłym roku jak już wszystko będzie pokupione

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:54   #3697
agatkaa1
Zakorzenienie

Anitka cudownie Kochana!

Perse on jest cudniasty!! I jaki już duuuży!!

Waderka nie ma co myśleć! Będzie co ma być a i lepiej zapodaj sobie test! ale TY chyba masz pierwszy cykl po #? to może się nie spóźnia tylko po prostu się rozregulowało...Jednak test wskazany!

Berbie ja myślę abyś pierw sobie zrobiła progesteron i betę....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:00   #3698
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Ja akurat w tym cyklu Acardu nie brałam. Przegapiliśmy owulację a lekarz powiedział żeby go odstawić i zrobić badania na krzepliwość krwi, a po badaniach znowu zacząć acard brać.
No ale 10 dni po owulacji okazało się, że się cudem udało więc szybko zaczęłam acard łykać. Oprócz tego mam dupka 2x1. W dodatku w tym cyklu wyszło mi że mam insulinooproność i dopiero od dwóch tygodni leki biorę i stosuję diete ...Na pewno jeszcze się to nie wyrównało z insuliną...Dostałam jeszcze kwas foliowy 15mg....
I jeśli wszystko się uda to nie będzie mnie na weselu brata (weselicho na 170 osób) ale w nosie to mam
A i dziewczyny na na nasz-bocian wyczytałam że bardzo wspomaga przepływy w macicy branie tabletek z olejem linianym 1000mg dziennie (Omega 3 kwasy) z acardem. Było to na wątku o poronieniach nawracających. Ja biorę olej lniany od 6 miesięcy i teraz tez
Pozwolę sobie zacytować:

"Niskie dawki aspiryny i kwasów tłuszczowych omega-3 polepszają prędkość przepływu krwi przez tętnice maciczne u kobiet z nawrotowymi poronieniami.
opublikowano: 2008-11-27
Celem pracy było wyznaczenie wpływu różnych terapii na przepływ krwi przez tętnice maciczne u kobiet z nawrotowymi poronieniami oraz z nieprawidłowym przepływem macicznym.

W grupie badanej zebrano 60 kobiet z nawrotowymi poronieniami oraz nieprawidłowym przepływem macicznym. Pacjentki losowo podzielono ze względu na rodzaj terapii na trzy grupy: 20 pacjentek otrzymywało 100 mg aspiryny raz na dobę (LDA); 20 pacjentek otrzymywało 4g kwasów omega-3 (Omega(3)) raz na dobę oraz 20 kobiet otrzymywało LDA plus Omega (3). Wynikiem końcowym badania był pomiar wskaźnika pulsacji w tętnicach macicznych w badaniu dopplerowskim, przeprowadzanym w środkowej fazie lutealnej, przed rozpoczęciem terapii i 2 miesiące po zakończeniu leczenia.

Wszystkie rodzaje badanych terapii spowodowały polepszenie przepływu macicznego wraz ze znamiennym obniżeniem wartości PI dla tętnic macicznych. Zastosowanie samej LDA lub w połączeniu z kwasami Omega-3 dawało najlepsze rezultaty. Suplementacja samymi kwasami omega-3 była mniej skuteczna, co miało swoje odbicie w niższych wartościach PI.

Terapia aspiryną i kwasami omega-3 jest skuteczna i przyczynia się do poprawy prędkości przepływu krwi w tętnicach macicznych u kobiet z nawrotowymi poronieniami spowodowanym nieprawidłowym przepływem macicznym. Konieczne są jednak dalsze badania w celu określenia czy polepszenie przepływu macicznego może prowadzić do lepszych wyników ciążowych. "

autor tekstu: mgr Magdalena Szumska

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2013-10-17 o 15:01
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:06   #3699
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Berbie ja myślę abyś pierw sobie zrobiła progesteron i betę....
betę w jakim celu? czy rośnie? a jak nie to co mi na to poradzą? chyba nic.
Stary 2013-10-17, 15:11   #3700
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie dlatego dałam ... i pierw napisałam o progesteronie...abyś to zbadała a beta na drugim miejscu...jesli chcesz to zrób jeśli nie to nie rób....nic na siłę...bo w sumie ta beta to taki pic na wodę....pamiętasz? ostatnio też robiłam i co? wszystkie mnie tu przekonywałyście że wynik dobry chociaż o kilka jednostek było za mało...i czar prysł...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-17, 15:11   #3701
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Dokładnie.... Ech...Nie wiem jak to będzie... Codziennie śni mi się że krwawie. A dzisiaj śniło mi sie że w supermarkecie poszłam do wc i wyleciało ze mnie pełno skrzepów... Nawet w nocy człowiek spokoju nie ma.
Spokojnie wszystko bedzie dobrze
Cytat:

A ja juz tydzień o ciąży wiem. Zleciało
Cała ciaża ci zleci
Cytat:
dobrze zrobiłaś, ja pod koniec września nie przyjęłam dodatkowej pracy, bo uważałam, że ważniejsze są starania niż kasa. jutro mam nadzieję dostać l4. mam zamiar być na nim co najmniej do końca I trymestru
Na pewno dostaniesz
Cytat:

U mnie duże zamieszanie po niedzielnym wypadku. Wiadomo papierologia i w ogóle to nie wiadomo czy w sądzie się to wszystko nie skończy. Wyobraźcie sobie, że rodzina sprawcy wypadku (który jest alkoholikiem) chce oskarżyć mojego tż, że po wypadku go pobił i dlatego ma pękniętą czaszkę i powinien wypłacić mu odszkodowanie
No po prostu większego absurdu dawno nie słyszałam. Ludzie mają tupet.. ech.. więc nerwy mamy nadal.

Przedwczoraj byłam na wizycie u gina i wygląda na to, że wszystko jest dobrze Moje dziecię w ciągu kilkuminutowego usg zrobiło chyba z 6 razy fikołka - aż się lekarz śmiał, bo nie mógł go spokojnie pomierzyć, bo uwaga -uwaga mój gin zrobił mi tak bez niczego taki "mini" usg jakby genetyczne, czyli sprawdził narządu, mierzył długości kość nosową, aż w szoku byłam. No i wiem że w ciągu tygodnia mój Mały-Wielki Człowiek urósł prawie 2 cm i mierzy już 9 cm i w ogóle jest cudowny Leci nam już 15tc!

Poza tym jak pisałam, mam w domu mamę, więc rozpieszczana jestem przez nią kulinarnie i nie tylko
Co za ludzie

Najważniejsze że z maleństwem wszystko ok
Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
:ju
Chociaż nie, teraz jeszcze nie. Właśnie spóźnia mi się okres i boję się, że wpadliśmy. No a akurat teraz bym tego nie chciała...
Ile ci sie spóznia?Zrób test.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:16   #3702
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Berbie dlatego dałam ... i pierw napisałam o progesteronie...abyś to zbadała a beta na drugim miejscu...jesli chcesz to zrób jeśli nie to nie rób....nic na siłę...bo w sumie ta beta to taki pic na wodę....pamiętasz? ostatnio też robiłam i co? wszystkie mnie tu przekonywałyście że wynik dobry chociaż o kilka jednostek było za mało...i czar prysł...
mi beta rosła wzorowo i nic mi to nie dało prócz straty kasy i nerwów w oczekiwaniu na wynik.
progesteron mogę jutro zrobić? robi się go na czczo? czy to jakiś specjalny progesteron?
na krzepliwość krwi jakie mam badania zrobić?
Stary 2013-10-17, 15:17   #3703
Hosenka*
Zakorzenienie

Zapomniałam napisać, że w niedzielę lekarka na IP powiedziała, że wg Usg to 27 tydz., na wypisie mam 26, a wg om to była połowa 25. Na poprzednich wizytach nie było takich różnic, dziecko starsze o kilka dni

Z lozyskiem też inaczej-na polowkowym 1 stopień, a teraz mam wpisany 0 st. Taka ocena jest czysto subiektywna?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-17 o 15:26
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:23   #3704
iza243
Zakorzenienie

Brzuszek i meble:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06815.jpg (112,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06817.jpg (114,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06816.jpg (116,4 KB, 36 załadowań)

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 15:39   #3705
agatkaa1
Zakorzenienie

Berbie progesteron nie musi być na czczo! Możesz już zapodać dupka sobie a jutro zrobić progesteron.....a na krzepliwośc to w sumie nie wiem które robić...chyba INR?

Iza brzuś ładny, szpiczasty i zgrabniutki!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-17, 15:54   #3706
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
biorę akard, brałam już od kilku cykli. muszę sprawdzić ile mam jeszcze dupka i już dziś zacznę brać. jakie dawki ty dostałaś na początek? na jakich lekach byłaś/jesteś?
Barbi ja w dniu kiedy miałam dostać @ a wiedziałam już wtedy o ciąży zaczęłam delikatnie plamić, dlatego przez ok. 1,5tygodnia brałam duphaston 3 x 2tabletki dziennie, potem zmniejszyliśmy dawkę. Brałam też od owulacji raz dziennie acrad (wieczorem najlepiej) i magnez.
Potem doszły zastrzyki. No i leki na tarczycę od początku.

Co do badań krzepliwości to któraś kiedyś pisała, że w ciąży są one nie miarodajne ale ja badałam: wskaźnik protrombinowy i INR, prócz tego zwykła morfologia, progesteron i hormony tarczycy (TSH, FT3,FT4) tyle robiłam przed pierwszą wizytą u gina. Zbadaj tarczycę koniecznie!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Brzuszek i meble:
Brzuszek
Stary 2013-10-17, 16:02   #3707
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj u mnie pojawiły się dziś II kreseczki nie wiem jakimi słowami wyrazić soje uczucia.
O raju raju cieszę się bardzo i życze całych 9 bezproblemowych miesiecy
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:30   #3708
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
mam dużo czasu więc bede Was nawiedzać

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43306714]Śliniak, bo trochę mi ulewa [/QUOTE]
zazdroszczę "trochę". mój wciąż ulewa.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43306714]A Mikołaj to też wcześniak/hipotrofik? [/QUOTE]absolutnie donoszony hipotrofik.

Cytat:
Skojarzyło mi się z kucykiem pony i lalką Barbie
cudne skojarzenie!

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, widzę, że Wy się już dosyć dobrze znacie, mam nadzieję, że nie przeszkadza Wam, że tak się wcinam w wasze rozmowy...
Skąd! Zawsze w gromadzie raźniej

Cytat:
Wyobraźcie sobie, że rodzina sprawcy wypadku (który jest alkoholikiem) chce oskarżyć mojego tż, że po wypadku go pobił i dlatego ma pękniętą czaszkę i powinien wypłacić mu odszkodowanie
zatkało mnie. a rzadko mi się to zdarza...

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-17 o 16:31
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:40   #3709
Hosenka*
Zakorzenienie

Berbie
W szpitalu z krzepliwosci badali mi INR, aPPT i FIB.

O, widzę, że zrobili mi też TSH. Robiłam w tamtej ciąży, tej nie i miałam pytać gina.

Instagram

Stary 2013-10-17, 17:29   #3710
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi ja w dniu kiedy miałam dostać @ a wiedziałam już wtedy o ciąży zaczęłam delikatnie plamić, dlatego przez ok. 1,5tygodnia brałam duphaston 3 x 2tabletki dziennie, potem zmniejszyliśmy dawkę. Brałam też od owulacji raz dziennie acrad (wieczorem najlepiej) i magnez.
Potem doszły zastrzyki. No i leki na tarczycę od początku.

Co do badań krzepliwości to któraś kiedyś pisała, że w ciąży są one nie miarodajne ale ja badałam: wskaźnik protrombinowy i INR, prócz tego zwykła morfologia, progesteron i hormony tarczycy (TSH, FT3,FT4) tyle robiłam przed pierwszą wizytą u gina. Zbadaj tarczycę koniecznie!
ile zapłaciłaś za te wszystkie badania?
Stary 2013-10-17, 17:32   #3711
jojla
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43307282]Jojla każda z nas tu kiedyś przyszła i się wcinała w rozmowy
A teraz wiele z nas tuli już swoje ziemskie szczęście.
Ja przyszłam 1,5 roku temu i przeżyłam z dziewczynami wszystko - żałobę, oczekiwanie na starania, starania, II, całą ciążę i najwspanialszy dzień na świecie, 21.06, a teraz powoli wychowywanie synka.
Żaliłam się i żalę do dziś, różne dni miewają AM, od euforii po totalny dołek. I każda z nas to wszystko rozumie

Być może będzie tak, jak mówisz - że przyjdzie taki dzień, kiedy pękniesz. Wtedy właśnie możesz o tym wszystkim nam tu pisać, bo każda z nas miała/ma takie dni.
Żadne przeżywanie # nie jest lepsze ani gorsze, każdy człowiek reaguje inaczej.[/QUOTE]

Dzieki za zrozumienie i dobre slowo

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Jojla witaj

Cytat:
Jojla witaj Przykro mi, że Ciebie też spotkała ta tragedia. Zostań z nami. Tutaj każda jest na nieco innym etapie, ale każda z nas trafiła tutaj w z tego samego powodu więc doskonale się rozumiemy i rozmawiamy o wszystkim i nigdy nie krępuj się napisać o tym co w danej chwili będzie dla Ciebie ważne. Jak się dzisiaj czujesz?

(...)
U mnie duże zamieszanie po niedzielnym wypadku. Wiadomo papierologia i w ogóle to nie wiadomo czy w sądzie się to wszystko nie skończy. Wyobraźcie sobie, że rodzina sprawcy wypadku (który jest alkoholikiem) chce oskarżyć mojego tż, że po wypadku go pobił i dlatego ma pękniętą czaszkę i powinien wypłacić mu odszkodowanie
No po prostu większego absurdu dawno nie słyszałam. Ludzie mają tupet.. ech.. więc nerwy mamy nadal.

Poza tym jak pisałam, mam w domu mamę, więc rozpieszczana jestem przez nią kulinarnie i nie tylko
Dziekuje
Dzis czuje sie gorzej, krwawienie przybralo na sile i pojawily sie dosc silne skurcze tylko takie dziwne bo poza podbrzuszem tak jakby kluje mnie z tylu :/ psychicznie mysle, ze trzymam sie calkiem niezle, choc dzis mam gorszy dzien

Wspolczuje sytuacji z wypadkiem, dobrze, ze nie jechalas z mezem. Ale co sie nadenerwowalas to Twoje...
Co do zachowania tych ludzi to cisna mi sie na usta tylko przeklenstwa... Jakim trzeba byc bezczelnym, no po prostu brak slow...

Super, ze z maluszkiem wszystko dobrze niech dalej rosnie zdrowo

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 17:44   #3712
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
ile zapłaciłaś za te wszystkie badania?
Barbi za wszystkie wymienione u mnie w lab. wyszło coś ok. 150 zł. Połowę kosztowały badania tarczycy. Ale wiadomo ceny zależą od laboratorium.

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Zjadłam właśnie 2jabłka, 2kiwi, 3mandarynki , banana i popiłam to prawie pół litrem domowego koktajlu truskawkowego chyba pęknę zaraz..
A mama piecze właśnie racuchy z jabłkami, więc albo pęknę albo żygnę W ogóle koktajle truskawkowe to w ostatnich tygodniach mój bzik, szkoda że teraz są tylko mrożone truskawki bo bym chyba tonami je jadła

No i dziewczyny od kilku dni swędzi mnie przeraźliwie brzuch - zwłaszcza po bokach. Też tak miałyście? Siostra mi mówi że to skóra się rozciąga.
Stary 2013-10-17, 18:06   #3713
Hosenka*
Zakorzenienie

Mnie nie swedzial i nie swedzi, czuję samo rozciaganie. A swedza Cię stopy lub dłonie?

Mi gin mówił o cholestazie jak brzuch swedzi. Może lepiej to skonsultuj z ginem.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:09
Stary 2013-10-17, 18:11   #3714
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Barbi za wszystkie wymienione u mnie w lab. wyszło coś ok. 150 zł. Połowę kosztowały badania tarczycy. Ale wiadomo ceny zależą od laboratorium
czy jeśli nigdy nie miałam problemów z tarczycą to jest sens je robić? tarczyca zmienia się w ciąży. ja jakiś miesiąc temu po raz kolejny badałam tarczycę.
Stary 2013-10-17, 18:17   #3715
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
czy jeśli nigdy nie miałam problemów z tarczycą to jest sens je robić? tarczyca zmienia się w ciąży. ja jakiś miesiąc temu po raz kolejny badałam tarczycę.
zmiania się w ciąży! Warto zbadać!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-17, 18:49   #3716
kooocur
Zakorzenienie

Berbie: jupi::j upi:

Jak cudownie!!!

Anitka gratuluje wizyty!!

Pani mój tez ulewa i chyba ma refluks...poproszę we wtorek na szczepieniu o skierowanie na badania

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:09   #3717
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Waderka nie ma co myśleć! Będzie co ma być a i lepiej zapodaj sobie test! ale TY chyba masz pierwszy cykl po #? to może się nie spóźnia tylko po prostu się rozregulowało...Jednak test wskazany!
Cytat:
Ile ci sie spóznia?Zrób test.
Zrobiłam test wczoraj i dzisiaj. Na razie nic. To będzie (bo chyba przyjdzie w końcu ) druga miesiączka po #. Wypadałoby jeszcze z miesiąc poczekać...

Cytat:
A i dziewczyny na na nasz-bocian wyczytałam że bardzo wspomaga przepływy w macicy branie tabletek z olejem linianym 1000mg dziennie (Omega 3 kwasy) z acardem. Było to na wątku o poronieniach nawracających. Ja biorę olej lniany od 6 miesięcy i teraz tez
Pozwolę sobie zacytować: (...)
autor tekstu: mgr Magdalena Szumska
Dzięki chyba i ja o tym pomyślę

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:42   #3718
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Co roku zgłaszają sie chętne do udziału w akcji.Potem odbywa sie"losowanie"i każda robi prezent jednej osobie.Tylko że nikt nie wie kto komu robiUstalamy kwote prezentu ,w zeszłym roku były pytania pomocnicze.
fajnie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43305729]Mój wcześniaczek 1990 gramów - obecnie ponad 5,5 kg pozdrawia wizażowe ciocie i wysyła z mamą dobre fluidy w ten dobry dzień![/QUOTE]
o matko jaki on śliczny

Cytat:
umówiłam się na 3 wizyty
pierwszą mam jutro, prywatną u lokalnego lekarza.
drugą mam w środę w Bocianie.
trzecią za tydzień u lokalnego lekarza, ale na NFZ.
szalejesz

Cytat:
Prawda...? Nie potrafie i nie che myśleć o tej ciąży jak o dziecku.Nawet słowo zarodek to dla mnie za dużo.
kochana uwierz w swoje dziecko!!!!!!!

Cytat:
no to para z nas rewelacyjna wychodzi na to, że będę dziewczynki

Cytat:
A ja juz tydzień o ciąży wiem. Zleciało

Cytat:
Moje dziecię w ciągu kilkuminutowego usg zrobiło chyba z 6 razy fikołka - aż się lekarz śmiał, bo nie mógł go spokojnie pomierzyć, bo uwaga -uwaga mój gin zrobił mi tak bez niczego taki "mini" usg jakby genetyczne, czyli sprawdził narządu, mierzył długości kość nosową, aż w szoku byłam. No i wiem że w ciągu tygodnia mój Mały-Wielki Człowiek urósł prawie 2 cm i mierzy już 9 cm i w ogóle jest cudowny Leci nam już 15tc!

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
raz mi się zdarzyło "zaskoczyć" w pierwszym cyklu po #...

Cytat:
Brzuszek i meble:
śliczny brzusio

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:42   #3719
agatkaa1
Zakorzenienie

Wadera wypada, nie wypada! Różnie się życie toczy i czasem jest tak że jak ma być dobrze to będzie nawet jakbyś zaszła w pierwszym cyklu po #! Nie ma reguły! Są tutaj rózne "przykłady" dziewczyn które odczekały 3,6 i 12 miesięcy a jest/była też dziewczyna która zaszła w ciąże 2 tyg po # i ciążę donosiła!
a co do oleju lnianego to można np wiesiolka sobie zapodać ale tylko do owulacji!
Może też linocomplex już cały cykl brać...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-10-17, 20:56   #3720
Maga83
Zakorzenienie

Berbie tak się cieszę trzymam kciuki

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Jojla witaj przykro mi, że do nas dołączyłaś

Kucyku gratuluję

Hosenko biedna, ale się nerwy tym ciśnieniem :/

Anita super, że wizyta tak udana

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości