Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3. - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 12:05   #3151
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Podoba się, ciągnie ją za uszy i ogon i memła w buzi.
:brzyda l:

bo to mleczna poprawia humor duuużo mlecznej

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziś mówiłam w nocy TŻ "trzeba teraz zapłacić za te 6 miesięcy przespanych nocy..."

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Moja jest śliska, Wojtkowi jest trudno odepchnąć się stopami. Plus taki, że ulane mleko jest łatwo zetrzeć, tak się nie wchłania
hehe
noooo, ale mimo wszystko mata jest chyba najczęściej praną rzeczą

Cytat:
Aaaa to będzie peszek, jak Ci się drugi syn trafi

chyba nawet ie traktowałabym tego w kategorii pecha i kochała jak swoje

Cytat:
I co to konzolki?
podbijam!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:09   #3152
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a propo tego i tych ciuchów to mi sie skojarzyło:
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:27   #3153
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Z
O matko, co robi Twój TŻ?
I co to konzolki?
Jest kamieniarzem-robi napisy na grobach, pomnikach, ściąga/stawia grobowce pomniki.
uwaga, uwaga! Konzolka to ta część grobowca gdzie są napisy (czyli ta pionowa)
jakie zainteresowanie tematem
ja o tym słucham codziennie punkt 22:10 jak przychodzi z pracy teraz sezon więc pracuje od 7-22 (no bo wiecie, wszystkich świętych. nie macie pojęcia jak ludzie szaleją na punkcie grobów )

Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
J
Wczoraj dawałam Matiemu słoiczek: jabłuszko, dzika róża i winogrono i zjadł dwie łyżeczki i zaczął płakać, ruszać rączkami a nawet krztusić więc odpuściłam. Stwierdziłam, że sama zjem jak on nie chce i jak zaczęłam jeść to był już koło mojej nogi to dałam mu jeszcze raz i co zjadł cały słoiczek

A co do twardego podłoża. My cały czas na kocu i jakoś Mateuszowi to nie przeszkadzało.
haha dobry

może masz w miare płaski koc ja miałam taki puchaty i sie zwijał ale na takim płaskim jak dywan też śmigał

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
twoj to w ogole ma jakies predyspozycje do trzaskania ,bejsbol teraz w szafe wali .....
masz racje.. dzis go chciałam nagrać jak pierze zabawkami. On uwielbia bić, tłuc itp. czasami jak mi czymś przywali to aż zwijam się z bólu /

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a to na pewno dla nas rada?
tzn. co robiłam źle a teraz zrobiłabym lepiej

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
hahaha
czyli szansa dla Pani, jeśli będzie chlopak to 3 dziecko i już płeć nie robi większej różnicy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:29   #3154
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Witam sie wieczorowa porą. Dziś Kubuś to aniołek śpi i śpi, obudził się raz zjadł i znowu śpi Z tz też super spędziliśmy czas razem oglądając tv i south park. Miałam sprzątac, ale powiedział, żebym się dziś tym nie zajmowała Także po każdej burzy przychodzi słońce, jupi!
chyba nocną porą
nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło Może się opamiętał że źle zrobił że ci tak powiedział

Cytat:

A tak a propos wstawiania ciuchów - kupiłam wczoraj super rzeczy dla... dziewczynki jak wyschną to się Wam pochwalę hehe jaram się dziewczyńskim ciuszkami. wydałam 30 zł, ale powiedziałam sobie że to ostatni raz (przecież szukam kombinezonu dla syna)
oho no ale ja też ubóstwiam dziewczęce ciuszki i marzy się córcia

Cytat:

aaa nwet sie nie pochwalilam, Marcelek juz od tygodnia rowniez wklada stopki do buzi

a co sie wczoraj ochichralismy (az ochryplam :P ) - Marcel ostatnio bada swoj jezyk, wystawia go i purczy nim - wiec ja tez tak robie, wystawiam jezyk i pierdze nim, alez on sie smieje, na jego miesjcu posikalabym sie w majty
za nóżki w buziaku
no i za chichranie ja też tak mojego rozśmieszam

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
Witam się z ranaDołączam do grona zombie. Nikodem obudził się o 3, zjadł trochę, bawił się do 4, potem zasnął na pół godziny i od tamtej pory dopiero teraz usnął
A wczoraj wieczorem też obudził się o 22 i zabawa na całego w łóżeczku. To mówię do tż - co wybierasz - pilnujesz go teraz czy wstajesz rano. Wiedziałam, że lubi rano pospać to będzie wolał posiedzieć teraz z małym. No i tak właśnie zrobiliśmy- ja poszłam spać a on siedział. Myślałam, że ubiłam interes życia, bo mały zazwyczaj wstaje ok 7 rano. O święta naiwności
to żeś se wybrała, no ale wiadomka Nikoś cię przerobił i już

Cytat:
Witam się...
Ale mam zły nastrój dzisiaj wszystko mi źle, płakać mi się chce i w ogóle do bani ... ech

ja tez ma podły nastrój i wkur.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dziś kończymy pół roczku!

Ja też miałam w zeszłym tygodniu ambitny plan kupić puzzle, żeby mały miał wygodnie, ale cieszę się, że nie kupiłam. Koce rozścielone na dywanie to jest mało, wszystko jest ciekawsze, niż leżenie na kocu, wszędzie włazi, a dodatkowo zaczyna klękać przy czym się da. Pisząc tego posta 4 razy go zawracałam z progu. Musimy się z chłopem zastanowić i zabezpieczyć jakoś mieszkanie. No i dziś demontujemy łóżko, będziemy spać na samym materacu, dzięki czemu zyskamy wieczory tylko dla siebie
za pół roczku najlepszego
spryciulek z Adasia
To jest myśl z tym łózkiem

Dobry!
Jestem mega wkur.... i do tego mam @ więc ryczeć mi się chce...
no i cóż dziecię wstało i tyle...

Ale mam pytanie Nestelle (szczególnie) i reszta poradźcie potrzebuję pomysłu na prezent dla 6-7 latka chłopca.
Stary 2013-10-17, 12:39   #3155
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
no a jak inaczej
Cytat:
Ciuszki dziecięce
a rada co do 4 ?????? ( 4 dziecko - a to trzeba prac????)

Cytat:
masz racje.. dzis go chciałam nagrać jak pierze zabawkami. On uwielbia bić, tłuc itp. czasami jak mi czymś przywali to aż zwijam się z bólu /
haha maly kibol
Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Ale mam pytanie Nestelle (szczególnie) i reszta poradźcie potrzebuję pomysłu na prezent dla 6-7 latka chłopca.
u mnie od kilku lat wygrywa lego .ewentualnie playmobil . no i ksiazki .
jest tez teraz moda na " enrgy birds" . zalezy ile kasy chcesz wydac ???
no i oczywiscie zalezy tez od zainteresowan . ....
Stary 2013-10-17, 12:42   #3156
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry!
A tak a propo @ dużo osób jeszcze nie dostało?
Ja nadal nie mam a dokarmiam mm i myślałam, że szybciej wróci ale oczywiście się cieszę, że nie prędko jej do mnie
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 13:13   #3157
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Hej!

Cytat:
" wieczorowa pora " .... napisala to o 2.30 !!!!

Cytat:
oby nie wypominał...

A tak a propos wstawiania ciuchów - kupiłam wczoraj super rzeczy dla... dziewczynki jak wyschną to się Wam pochwalę hehe jaram się dziewczyńskim ciuszkami. wydałam 30 zł, ale powiedziałam sobie że to ostatni raz (przecież szukam kombinezonu dla syna)
No oby Myślę, że trochę przemyślał i się uspokoił.

A co do ciuszków dla dziewczynek - też kilka razy miałam nieodpartą chęć kupić coś dla dziewczynki, bo było śliczne i tanie w sh, ale ostatecznie kupowałam to dla mojej koleżanki co ma córeczkę o 2 miesiące młodszą od Kubcia.
Nie mogłam oprzeć się jednej rzeczy -- piękna różowa sukienka a'la księżniczka. Kupiłam, schowałam
Marzy mi się dziewczynka coraz częściej myślę o drugim...ale jeszcze nie. Trzeba mierzyć siły na zamiary

Cytat:
Dzień dobry
Ciężka noc, już mnie trafia bo mojemu dziecku jest wiecznie niewygodnie. Ciągle obraca się na ten brzuszek a na brzuszku wrzeszczy bo nie zaśnie i tak w kółko.. już nie wiem co robić, głaskanie, lekkie przykładanie głowy do kocyka nie pomaga-rozdrażnia tyle kurcze jak hejnała dziś włączył w nocy to TŻ nie wiedział czy chować się czy uciekać
później znów się tak żalił bo nie wiedział czy spać czy się bawić że z TŻ płakaliśmy ze śmiechu w poduszki a najlepsze było "o jejuuu jejuuuu"

o kurczaki jakie drogie... ja chyba zainwestuje w następnym roku a w tym sobie jakoś poradzimy w wózku

Jak Kamilek był mały to miałam nawet czas umyć okna, szafki-wszystko. Teraz musiałabym myć po pół okna na jego dżemkę to pierdziele takie coś a o zmywarce zaczynam marzyć...

Mój to samo "Myszka to idź rób obiad a ja poodkurzam" no dobra a dziecko? "no bawi się"- po chwili już wie, że lepiej się podzielić obowiązkami
niezła noc
Pytałam wczoraj TŻ czy kupujemy sanki i stwierdzilismy, że Kubcio jeszcze maluszek będzie, na razie uczy się siadać, także na następny rok na pewno kupimy
Co do pogrubionego - ja też mam takie podejście
Dokładnie, u nas mały chwile sie pobawi, a tak to trzeba go zabawiać.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 13:21   #3158
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Nestelle, mój czytelnik zajeżdża czytaniem książeczki (ale robi to pięknie. Kartka po kartce sobie przewraca i żadna grająca zabawka nie wygrywa z tą czynnością). Dziś kleiłam mu Księgę. I taka byłam z siebie dumna aż się okazało, że z tego mojego klejenia się nie zamyka
nasz czytelnik kochany

Cytat:
czesc ,

?????? despa tez o tym wspominala ....-Wy macie tego samego lekarza???
:

Monika.g (bo mi nie zacytowało)
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:00   #3159
maria28
Kniaginia

Cytat:
wooow! a wiesz ze jestescie wyjatkiem ! na serio ! od 8 lat chodze na basen z dziecmi i zawsze zarowno maluszki sa owszem zmeczone ale i wyglodzone -czesto juz w szatni jeden wielki bek o mleko!!!u mnie nawet moje starszaki glodne po basenie (ja tez ).
u nas na basenie jest taki pokoj "zabaw "-zreszta przesliczny - ok 6 akwariow ,sciany malowane a'la ocean (ryby,koralowce ...),miekkie duze poduchy,dywany i tam wszyscy siedza , bawia sie ... ale przede wszystkim ostro żłopią mleko .
To super pomieszczenie!
Ja nawet się nie interesowałam, czy na naszym basenie jest coś takiego, ale raczej aż takich luksusów niet.

Cytat:
Marcelek juz od tygodnia rowniez wklada stopki do buzi

Cytat:
Witam się...
Ale mam zły nastrój dzisiaj wszystko mi źle, płakać mi się chce i w ogóle do bani ... ech

Cytat:

Cytat:
Moja jest śliska, Wojtkowi jest trudno odepchnąć się stopami. Plus taki, że ulane mleko jest łatwo zetrzeć, tak się nie wchłania
Tych puzzli nie dotykałam, wiem z opowieści, że dywan najlepszy. Wojtek leży trochę na macie, ostatnio więcej na dywanie. Pilnuję, żeby nie jadł kłaków. Ale ze względu na nie nie kupiliśmy wełnianego dywanu, bo wełniane przez jakiś czas bardzo się kłaczą.
Hm, to może jednak po dywan pojedziemy...

Cytat:
Skoro Tasi ten tydzień nie pasuje, to następny. Jeszcze Megi trzeba złapać.

Cytat:
Wczoraj dawałam Matiemu słoiczek: jabłuszko, dzika róża i winogrono

A co do twardego podłoża. My cały czas na kocu i jakoś Mateuszowi to nie przeszkadzało.
Z jakiej firmy ten słoiczek z różą? Nie widziałam takiego.

A ten koc macie na dywanie rozłożony czy bezpośrednio na podłodze?
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:02   #3160
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
no a jak inaczej

a rada co do 4 ?????? ( 4 dziecko - a to trzeba prac????)

a co juz sie przymierzasz ?
oj chodzi ci po głowie chodzi
Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja nadal nie mam a dokarmiam mm i myślałam, że szybciej wróci ale oczywiście się cieszę, że nie prędko jej do mnie
nie zapeszając nie mam jeszcze

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
http://gerber.pl/produkty/deserki/ct.../58/age/5.aspx

Stary 2013-10-17, 14:08   #3161
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

oprócz tego szlak mnie trafia bo młody podczas snu często się przewraca na brzuszek i wtedy głowa do góry i bek, za nic w świecie tak spać nie będzie chociaż bardzo chce bo przed zaśnięciem przewraca się milion razy jakieś pomysły? Bo jak tak robi w nocy to ja mam dość...

aa i jeszcze wczoraj była teściowa, stwierdziła ze dziecka nie wolno łaskotać!!! i każdy mi to lekarz powie, bo były przypadki że dzieci umierały. No więc ja zamarłam, wmurowało mnie bo my gilgotamy ciągle... od razu internet i co się okazało-zabobon!
co do gilgotania

a moj kiedyś spał tylko na brzuchu a teraz jak sie przewróci na brzuch to od razu siada nawet przez sen wiec teraz śpimy na boku

Cytat:

witam się
wkurzę was, spałam dziś do 10.30
foch na całego!

Cytat:
A właśnie jak jestesmy w temacie zimy i zakupów: na zimę to trzeba by chyba kupić śpiwór do wózka ?
I tak w ogole to wyciągnełam spacerówka wczoraj i czy Wy też macie zapięcia (pasy) w niej? Troche lipa, będe go odpinać i zapinać co po chwilę ale rozumiem, że jak dziecko większe to bedzie mi się dużo ruszać (jak będzie już siedzieć).

DObra - nieaktualne pytanie, wlasnie szukam na allegro, są śpiworki z otworami na pasy.
pasy potrzebne mój Karol tak sie za samochodami wygląda z wózka ze jakby nie pasy to by dawno wyleciał albo wstał sobie

Cytat:

ja nigdy
)
według mnie nie masz czego żałowac ja nie lubie szczawianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 14:09   #3162
maria28
Kniaginia

Cytat:
No i czegoś nowego się dziś dowiedziałam

A Róża też mnie wali. Po wczorajszym karmieniu mam szramę na górnej wardze. Tak ściskała mi twarz, że pazurami (obciętymi, więc nie wiem jakim cudem) mi rozjechała wargę.
Innym razem machała plastikowym miśkiem i przywaliła mi w okulary. Na szczęście szkło nie poszło.

Dobra, idę gotować zupę, bo się nie wyrobię.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:12   #3163
BYou
MBZ♥

Demeter oby TŻ już taki pozostał

Luna, heh szkoda, że miszkacie daleko bo moja Mama miałaby fuchędla Męża
spraw sobie zmywarkęniczego tak nienawidze jak mycia naczyńone mają cudowną zdolność mnożenia sięw zlewie

Agateczko co się dzieje?
ja bym dała książki

Dragusiu jak pisanie pracy?

Nestelle super takie pomieszczeniew takich sytuacjach żałuję, że nie mieszkamy w mieście

Maria, mnie ostatnio Roszpunka podszczypuje:/

C.R za prebicie się zębala

Nati my trochę na kocu, trochę na puzzlach, trochę wszędzie a dziś poszłam do kuchni, a Roszpunka zwiała na dywan bo tam leżała zabawka psa. Jaki on był zdzwiony jak Ona ją prawie dopadłaaż przyleciał po mnie do kuchni.

OTJ za 6 msc

Nyaa to CięNikoś urządził

Pani czekam na fotki ciuszków

Moderna ja pękałam ze śmiechu jak Roszpunka tak robiła teraz za to pociąga noskiem-naśladuje chyba piecha
a za stópkowanie

Jola mocno

Eluśka hm ma kosmicznie zawyżoną rozmiarówkę:/

Bzinko czemu masz zły dzień?

Pospacerowałyśmy, też zauważyłam sporo mniej Mam na trasie
Teraz Roszpunka pochłonęła zupkę dyniową, aż mi się zachciało a dodałam troszkę pora i skrawek cebulki i jaki ma smak i zapach

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2013-10-17 o 14:14
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 14:56   #3164
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Poza tym tż ostatnio siedział z małym ja wracam, a Młody siedzi na kolanach u tż-ta i wymazany czekoladą....Ja w szoku, co on jadł, okazało się, ze wafelek tak ładnie szeleścił i się podobał Kacprowi, ze tż mu dał do mamlania, a on tak mamlał, że przegryzł i sie wybrudził czekolada...Wystraszyłam się na początku, ze cos tej czekolady zjadł, na szczescie w buzi pustoI tak to tż chowa czekoladomaniaka
I grauluje wszystkich osiągnięć i miesiecznic A stroje dzieciaczków sliczne

za ząbki i oby was jelitówka nie dopadła

Cytat:
co to jeszcze miałam.. a! mały mi dziś usiadł dwa razy z pozycji brzuszka, sam samiusi tylko teraz musze chodzić i łapać jak mu się odechciewa siedzieć
i zdrówka

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
hej!

jesteśmy już w domku! tak się cieszę!
z Ewunią już wszystko w porządku; jeszcze tylko rączka po wenflonie troszkę zaogniona ale dostaliśmy maść.
najgorsze, że chyba przyniosłam ze sobą jakieś choróbsko ;/ że już o bólu głowy nie wspominam..
ale wzięłam wszystko co pod ręką na przeziębienie i na razie przeszło..
może przemęczenie.. przez 7 dni w szpitalu wstawałam w nocy do Ewy więcej razy niż przez całe 5msc razem wzięte..

nadrobiłam po łebkach..
z tego co pamiętam-
Panika, Moderna- nie dostałam żadnej maści (mówiłam, że smaruję bepanthenem lub wazeliną ale powiedziała, że nie trzeba; najlepiej bez smarowania)
co do spacerów po szpitalu- ja chodziłam z Ewunią po oddziale
mieli pewno zawieszek na suficie, kręcidełek na ścianach i zabawek więc robiłam mini wycieczki
szczególnie upodobała sobie biedronki na szybie w pokoju
na zewnątrz był piękny park i plac zabaw dla maluchów więc w pogodne dni na pewno można spacerować.. tylko, że Ewunia cały czas pod kroplówką a później pod antybiotykiem więc większość i tak spędzałyśmy w pokoju..

Bzinka- my tez mieliśmy przygodę z butami
byliśmy w lesie, spacer, zdjęcia- wracamy a tam na środku drogi piękny różowy bucik- czyj? ano Ewy

aa i uwaga uwaga!!!
mleczko przygotowywały panie pielęgniarki w specjalnym pomieszczeniu- kuchni.. flaszka podgrzewana jak? a no w mikroweli
także luzzz dziewczęta

czytałam o Adasiu
trzymam kciuki żeby było dobrze!
też czytałam w szpitalu o sepsie bo człowieka różne myśli nachodzą kiedy dziecko trafia do szpitala
a jeszcze a propos gorączki- pojechaliśmy do lekarza to miała 38st i nam kazały czekać ok pół godziny ;/ a mała przelewała się przez ręce, trzęsła i nabierała temperatury.. wkurzyłam się i kazałam jej podejść- zmierzyła i już było 40!
super ze juz w domku

Cytat:

wszak on lubi tylko u babci na rączkach (tja. wije się jak węgorz, ale to z miłości )

no własnie po co ci ciuszki dla dziewczynki

Cytat:
wooow! a wiesz ze jestescie wyjatkiem ! na serio ! od 8 lat chodze na basen z dziecmi i zawsze zarowno maluszki sa owszem zmeczone ale i wyglodzone -czesto juz w szatni jeden wielki bek o mleko!!!u mnie nawet moje starszaki glodne po basenie (ja tez ).
u nas na basenie jest taki pokoj "zabaw "-zreszta przesliczny - ok 6 akwariow ,sciany malowane a'la ocean (ryby,koralowce ...),miekkie duze poduchy,dywany i tam wszyscy siedza , bawia sie ... ale przede wszystkim ostro żłopią mleko .
wow pokój zabaw na basenie ale fajnie macie moje dzieci tez głodne po basenie

Cytat:

ej to mój sposob powitania
ale ja sie nie witałam to chyba mogę wypozyczyć co czy nie mogę oj weź no pozycz emotkę
Stary 2013-10-17, 15:58   #3165
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

a moj kiedyś spał tylko na brzuchu a teraz jak sie przewróci na brzuch to od razu siada nawet przez sen wiec teraz śpimy na boku

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Dragusiu jak pisanie pracy?
chłopy poszły na spacer więc sie własnie zabieram
Cytat:
ale ja sie nie witałam to chyba mogę wypozyczyć co czy nie mogę oj weź no pozycz emotkę
ok pożyczam

Stary 2013-10-17, 16:04   #3166
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

alliw wstyd sie przyznac ale nie zamowilam bramke na schody i od gory bedzie odgrodzone a na schodach dalej nie ma balustrady, niestety fachowcy nie sa zbyt slowni i szukam nowej firmy bo ile mozna sie prosic od marca

Ja zazwyczaj wstaje z tz chyba ze byla kiepska noc to spie dalej ale i tak jak slysze ze wychodzi do pracy pospie do 30 minut i wstaje zeby cokolwiek zrobic poki mala spi - tak wyglada ostatnio bo do niedawna mala wstawala o 6-7 tak wiec wstawalam przed tz.

nestelle zazdroszcze pokoju zabaw na basenie u nas bieda a obecnie jezdze do Kosciana.

Mialam cos jeszce pisac ale zapomnialam co do Moderny hmm

A wogole co ja dzis zrobilam czytam was usypiajac mala i patrze Dragusia wstawila linka to ja palcem i dusze dusze i juz mysle cos sie popsulo dopiero po dluzszej chwili wpadlam na to ze to komputer a nie ipad

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Wymylam dzis 16 okien na tarasie jeszcze zostaly mi okna w mieszkaniu
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:28   #3167
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Ciężka noc, już mnie trafia bo mojemu dziecku jest wiecznie niewygodnie. Ciągle obraca się na ten brzuszek a na brzuszku wrzeszczy bo nie zaśnie i tak w kółko.. już nie wiem co robić, głaskanie, lekkie przykładanie głowy do kocyka nie pomaga-rozdrażnia tyle kurcze jak hejnała dziś włączył w nocy to TŻ nie wiedział czy chować się czy uciekać
później znów się tak żalił bo nie wiedział czy spać czy się bawić że z TŻ płakaliśmy ze śmiechu w poduszki a najlepsze było "o jejuuu jejuuuu"
e

Cytat:

aaa nwet sie nie pochwalilam, Marcelek juz od tygodnia rowniez wklada stopki do buzi

a co sie wczoraj ochichralismy (az ochryplam :P ) - Marcel ostatnio bada swoj jezyk, wystawia go i purczy nim - wiec ja tez tak robie, wystawiam jezyk i pierdze nim, alez on sie smieje, na jego miesjcu posikalabym sie w majty

u nas Julka nauczyła Karola pierdzieć buzią i teraz jak ktoś mu pierdnie to powtarza, ostatnio siedział na nocniku i mu się prutneło i nagle taki uśmiech i powtórzył buzią

Cytat:
Witam się...

Cytat:
Dzień dobry

Cytat:
Luna brawa za siedzenie. I świadectwo na gwałt
.
Stary 2013-10-17, 16:41   #3168
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Malko Karol siedzial na nocniku

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
monicca ja tez poki co nadal bez okresu karmie tylko cyckiem
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 16:57   #3169
Luna0
Zakorzenienie

aaa próbowałam dziś zrobić zupe krem z dyni.. ale kupiłam taką twardą dynie że całe ręce pocharatałam.. skubana nie chciała się za nic obrać ani pokroić. Pół dnia mi zeszło więc zupe będe robić jak mały pojdzie spać

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Malko Karol siedzial na nocniku [COLOR="Silver"]
tak samo zareagowałam

Wypatrzyłam piękne bucinki, zakochałam się od razu
Takze Pani róbta dziewczynkę to będę mogła zamówić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg buzik.jpg (65,8 KB, 20 załadowań)

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 17:29   #3170
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
ja kp ale tez nie mam .karmiac nine nie mialam ponad 1,5 roku
teraz sobie zycze podobnie
Cytat:

a co juz sie przymierzasz ?
oj chodzi ci po głowie chodzi
oj tam oj tam
Cytat:
pasy potrzebne mój Karol tak sie za samochodami wygląda z wózka ze jakby nie pasy to by dawno wyleciał albo wstał sobie
no raczej to drugie . choc patrzac na jego rozwoj to on zaraz sam bedzie prowadzic auto .....
Cytat:
A Róża też mnie wali. .
jakos dziwnie zabrzmialo
(mama mi opowiadala ze jak bylam malutka to sie ze mna polozyla i tak byla zmeczona ze udawala ze spi ..... chwycilam butelke od mleka -kiedys byly szklane - i jej przylozylam w glowe podobno gwiadki zobaczyla )
Cytat:
A wogole co ja dzis zrobilam czytam was usypiajac mala i patrze Dragusia wstawila linka to ja palcem i dusze dusze i juz mysle cos sie popsulo dopiero po dluzszej chwili wpadlam na to ze to komputer a nie ipad

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

bosh!!! ciiiiiiiiszej to pisz bo ktos uslyszy !!! ja od dawna sie migam ze nie idzie myc okien jak sie ma niemowlaka nie idzie umyc ani jednego !

"ipad"
Cytat:
u nas Julka nauczyła Karola pierdzieć buzią i teraz jak ktoś mu pierdnie to powtarza, ostatnio siedział na nocniku i mu się prutneło i nagle taki uśmiech i powtórzył buzią
ze co???????? ze na czym siedzial ????????????
Stary 2013-10-17, 17:31   #3171
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

za okna

Cytat:
no nie gadaj że Karolek już w nocnik robi

Stary 2013-10-17, 18:00   #3172
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
No i czegoś nowego się dziś dowiedziałam

A Róża też mnie wali. Po wczorajszym karmieniu mam szramę na górnej wardze. Tak ściskała mi twarz, że pazurami (obciętymi, więc nie wiem jakim cudem) mi rozjechała wargę.
Innym razem machała plastikowym miśkiem i przywaliła mi w okulary. Na szczęście szkło nie poszło.

Dobra, idę gotować zupę, bo się nie wyrobię.
Mnie mój podrapał po twarzy..i zrobil malinki na piersiach.. kolo ust mam slad i kolo nosa.. niezle.Mam drapieznika w domu, 2 po tzcie.
Cytat:

Eluśka hm ma kosmicznie zawyżoną rozmiarówkę:/
dzieki
Cytat:

ooo nie, masz tyle okien )??
Cytat:

monicca ja tez poki co nadal bez okresu karmie tylko cyckiem
Ja karmie cycem i troche dalej mm.. nie mam @... mialam isc do gina ale ciagle mam nie p drodze.. baty baty batyy!

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:

za okna

no nie gadaj że Karolek już w nocnik robi
hmmm nocnik ??? ze ten tego bawil sie ??
Cytat:
Ciuszki dziecięce
hihi w sumie co tam rozowy fajny kolor

Dziewczyny znacie ta metode usypiania samodzielnego????? 3-5-7??

Według poradnika „Uśnij wreszcie” Edwarda Estevill i Sylvi de Bejar należy wchodzić do pokoju dziecka w takich odstępach minutowych:
Dzień pierwszy: 1 - 3 - 5 - 5
Dzień drugi: 3 - 5 - 7 - 7
Dzień trzeci: 5 - 7 - 9 - 9
Dzień czwarty: 7 - 9 - 11 - 11
Dzień piąty: 9 - 11 - 13 - 13
Dzień szósty: 11 - 13 - 15 - 15
Dzień siódmy: 13 - 15 - 17 - 17
Metoda przez jednych uważana za znęcanie się psychiczne, przez drugich oceniana za bardzo skuteczną metodę. Jakakolwiek by nie była, dobrze wiedzieć, że taka istnieje. Wybór i tak należy do rodziców.
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:14   #3173
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciuszki dziecięce

Cytat:
Konzolka to ta część grobowca gdzie są napisy (czyli ta pionowa)
zagięłam tż. tyż nie wiedział

Cytat:
więc ryczeć mi się chce...

Cytat:
też kilka razy miałam nieodpartą chęć kupić coś dla dziewczynki, bo było śliczne i tanie w sh
no ja mam koleżankę w 34tc, więc sobie tłumaczę, że to dla niej ale miłe to diabelnie

Cytat:
ja mam na dywanie. bo jednak głową grzmoci i nogami tłucze. a tam gdzie kończy się dywan - maty, koce, cuda na kiju, a skubaniec i tak znajdzie przestrzeń gdzie nic nie leży i tam się bawi

Cytat:
że pazurami (obciętymi, więc nie wiem jakim cudem
też tak mamy. nie wiem jak krótko mam obcinać. i tak pojedzie...

Cytat:

aaaaa! pałace!!!! ile masz w sumie????

Cytat:
ostatnio siedział na nocniku
co?! odpieluchowywanie 7 miesięczniaka:br zydal:
MISZCZ 2012!!!!!

Cytat:
Napisane przez Luna0;43311747
Takze[B
Pani[/B] róbta dziewczynkę to będę mogła zamówić
Wy róbcie! śliczna będzie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Mam drapieznika w domu, 2 po tzcie.

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-17, 18:31   #3174
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Fan motoryzacji rośnie

Cytat:
Ech, ja własnie ostatnio dostałam jakieś plamienia, ale trwały 3 dni a karmię piersią, ale też dokarmiam.

Cytat:
Demeter oby TŻ już taki pozostał

Luna, heh szkoda, że miszkacie daleko bo moja Mama miałaby fuchędla Męża
spraw sobie zmywarkęniczego tak nienawidze jak mycia naczyńone mają cudowną zdolność mnożenia sięw zlewie
Powiem Wam, że u nas własnie kiedyś były non stop kłótnie kto ma myć naczynia. Kupilismy w koncu zmywarkę i nie wyobrazam sobie już bez niej życia Jak się popsuła to szybko bralismy kredyt na nastepną

------
A i pokazuję kombinezon, bo przywiozłam od mamy. Kolor nie taki mocny czerwony, tylko ciemny raczej. Z lupmka za 15 zł mama sponsorowała Jak i większośc rzeczy Kubcia - tak sobie myślę, że na najbliższe pół roku ma już w czym chodzić

No i jutro w końcu po ponad miesiącu odbieramy zdjęcia ze ślubu Także jutro coś wrzuce na FB i do klubu (ale żeby nie zaśmiecać klubu usunę za jakiś czas, w końcu tam mają być nasze pociechy a nie ja całująca się z TŻ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _A170275 (3).jpg (126,4 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-10-17, 18:33   #3175
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
no ja mam koleżankę w 34tc, więc sobie tłumaczę, że to dla niej ale miłe to diabelnie
Stary 2013-10-17, 18:41   #3176
nati_85
Raczkowanie

Cytat:
ja jeszcze nie dostałam i wcale za nią nie tęsknie.

Cytat:

słoiczek z bobovity o taki:https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/produk...i-winogronami/

Koc mam rozłożony na płytkach.

Taki . Ja miałam z bobovity

Cytat:
Ja zazwyczaj wstaje z tz chyba ze byla kiepska noc to spie dalej ale i tak jak slysze ze wychodzi do pracy pospie do 30 minut i wstaje zeby cokolwiek zrobic poki mala spi - tak wyglada ostatnio bo do niedawna mala wstawala o 6-7 tak wiec wstawalam przed tz.

Aha to Twój Tż późno do pracy wychodzi. Mojego to już po 6 nie ma w domu.

Ile 16 okien i to w jeden dzień

Cytat:

na nocniku I co zrobił coś do nocnika?
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 18:54   #3177
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

A tak w ogole to ja dalej chora a już było lepiej...byłam u lekarza ale przy kp to niewiele mi poradził.
Mały drzemie, nadrabiam dalej....

Cytat:
Witam się...

Cytat:

Kubcio też ciągnie nóżki, ale jeszcze nie udało mu się wpakować
Co do zabawy to człowiek się wygłupia strasznie przy dziecku, faaaajne to

Cytat:
Demeter - super, że Tż się opamiętał
za pół roczku!

Cytat:
Właśnie zauważyłam, że od kiedy chłodniej, to prawie nikt nie spaceruje, w parku pustki... wszyscy piecuchują

Mojemu też się włączyło wczoraj jojczydło i problemy z zasypianiem. W dzień zazwyczaj po 10 min. usypiania padał, teraz potrzebuje minimum pół godziny, wczoraj po południu 1,5 godz! Pierwszy raz go tak długo usypiałam. Śpiący jest niemożliwie, wszystko na nie, kwęka i kwęka... Pogoda, skok albo zęby. Druga jedynka wychodzi, wychodzi i wyjść nie może.
Ano ziąb na polu dziś był.
Oj to cięzko u Was, u nas tez ostatnio tak wlasnie było ale to napewno nie ząbki, bo ni widać.

Cytat:
Demeter zdrówka dla kotka. I pokaż kombinezon Co do tż to brak słów.
Ja na mojego nie mogę narzekać. Jak trzeba to pomaga.

Wczoraj dawałam Matiemu słoiczek: jabłuszko, dzika róża i winogrono i zjadł dwie łyżeczki i zaczął płakać, ruszać rączkami a nawet krztusić więc odpuściłam. Stwierdziłam, że sama zjem jak on nie chce i jak zaczęłam jeść to był już koło mojej nogi to dałam mu jeszcze raz i co zjadł cały słoiczek

Dziękuję Dziś już dobrze się czuje, bylismy na zastrzyku u weta az się biedny cały poślinił ze strachu u niego Nie wspomnę ile kasy już wydałam, bo na dodatek musi jesc teraz specjalistyczną karmę
Się robi
To jest sposób na niejadka
U nas też teraz non stop koc, ale Kubcio niestety nie lubi na brzuszku kłade go jak moge, ale zaraz płacze i sie meczy

Cytat:
Dobry!
oj będzie dobrze...

-----
Pzyszly mi w tym tygodniu książeczki - zamowilam kilka wierszyków za ok. 2 zł no i sławnego Pana Pierdziołkę. Niestety w ogole nie przypadł mi do gustu, spróbuje sprzedac na allegro

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Wiem też co uczuliło Kubcia - tak jak podejrzewałam słoiczki z Rossmana firmy Babydream Dałam mu troche ostatnio i wieczorem znowu miał na brzuszku uczulenie Teraz tylko Gerber i Bobovita i nie mu nie jest

Co do ubranek dla dziewczynek https://www.facebook.com/media/set/?...0689458&type=3

Edytowane przez Demeter
Czas edycji: 2013-10-17 o 18:58
Stary 2013-10-17, 18:56   #3178
nati_85
Raczkowanie

Cytat:

Wypatrzyłam piękne bucinki, zakochałam się od razu
Takze Pani róbta dziewczynkę to będę mogła zamówić

Cytat:
Mnie mój podrapał po twarzy..i zrobil malinki na piersiach.. kolo ust mam slad i kolo nosa.. niezle.Mam drapieznika w domu, 2 po tzcie.

Ja karmie cycem i troche dalej mm.. nie mam @... mialam isc do gina ale ciagle mam nie p drodze.. baty baty batyy!

Według poradnika „Uśnij wreszcie” Edwarda Estevill i Sylvi de Bejar należy wchodzić do pokoju dziecka w takich odstępach minutowych:
Metoda przez jednych uważana za znęcanie się psychiczne, przez drugich oceniana za bardzo skuteczną metodę. Jakakolwiek by nie była, dobrze wiedzieć, że taka istnieje. Wybór i tak należy do rodziców.

ale co od porodu jeszcze nie byłaś, bo jeśli tak to

Znam tą metodę, ale ja myślę, że to jednak dla trochę starszych dzieci które już coś tam kumają. Nasze są jeszcze za malutkie.

Cytat:

A i pokazuję kombinezon, bo przywiozłam od mamy. Kolor nie taki mocny czerwony, tylko ciemny raczej. Z lupmka za 15 zł mama sponsorowała Jak i większośc rzeczy Kubcia - tak sobie myślę, że na najbliższe pół roku ma już w czym chodzić

No i jutro w końcu po ponad miesiącu odbieramy zdjęcia ze ślubu Także jutro coś wrzuce na FB i do klubu (ale żeby nie zaśmiecać klubu usunę za jakiś czas, w końcu tam mają być nasze pociechy a nie ja całująca się z TŻ
Fajny ten kombinezon i czekamy na zdjęcia.
nati_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:49   #3179
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

ja juz po pierwszym przyjsciu sama zasypiam samodzielnie
Cytat:

za kombinezon
o a fotki czekamy !

dzis moj tz skusil sie na raczkowanie po dywanie Roszek jednak podsumowal sytuacje miną pt "kretyn" i dalej walił w pianinko .

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

eluska - ja tez jeszcze nie bylam u gina

i do mamusiek zakochanych w babskich ciuszkach - najczesciej jest tak ze teraz jak macie chlopca to wszedzie widzicie cudowne ciuszki dla dziewczynki .i w ogole wydaje sie ze dla dziewczynek sa fajniejsze .... ale jak ma sie w koncu dziewczynke to czar pryska - i juz nie ma tylu fajnych rzeczy ....za to ciuszki dla chlopca wydaja sie fajniejsze niz te co wczesiej byly .....

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-10-17 o 19:41
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 19:58   #3180
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
heh. usłyszałam od t., że to kładzenie na podłodze jest takim nowomodnym wymysłem. Ona nigdy nie kładła no to wiadomka, dlaczego też nie powinnam
gadki o tym, że dziecko ma szansę na rozwój ruchowy tylko na podłodze mogę sobie między bajki włożyć...
wszak on lubi tylko u babci na rączkach (tja. wije się jak węgorz, ale to z miłości )

Pani bez libido działaj- na "zimno"

Co do t.- masz dziewczyno nerwy ze stali....Ja bym chyba ☠☠☠☠☠☠☠ca dostala (choc jako postronną osobę mnie jej teksty bawią)

Cytat:

Kurcze kilka dni mi synuś kicholi nie wiem raczej nie zmarzl, nie przeziebil sie... no ale..
Teraz jak zimniej jest i do spacerowki go wkladam to rzadziej chodzimy na spacery... baty dla mnie... Mam nadzieje, ze sie poprawie... przez te kilka dni jeszcze bo jak pojde do pracy to bede wracala i ciemno juz bedzie
ale katar to wirusy....

a czemu rzadziej- bo zimno? to chociaż na balkon....

Cytat:
a ja juz smykowych ciuszkow nie kupie - body, ktore mamy po jednym praniu wygladaja jakbym je przynajmniej kilka meisiecy uzytkowala
a body z h&mu piore i piore i wygladaja jak nowka sztuka

o dokładnie

Cytat:
Witam się...
l
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
gorzka czekolada?
to też bym miała zły humor

Cytat:
Ciuszki dziecięce
Piore ze swoimi to fakt

Cytat:
Jest kamieniarzem-robi napisy na grobach, pomnikach, ściąga/stawia grobowce pomniki.
jakie zainteresowanie tematem
ja o tym słucham codziennie punkt 22:10 jak przychodzi z pracy teraz sezon więc pracuje od 7-22 (no bo wiecie, wszystkich świętych. nie macie pojęcia jak ludzie szaleją na punkcie grobów )

Lunka a tak z ciekawości- sezn bo wszystkich swietych? I są ludzie którzy nagle muszą postawic pomnik, choc mieli na to czas?
Bo o wielu takich przypadkach słyszałam łącznie z zastaw sie a postaw się i paradą futer 1 listopada

Cytat:

bosche ale czemu tak, a jak przytulisz usiądziesz pogłaszczesz to nie uśnie? akurat nie należę do zwolenników jakichkolwiek metod wobec niemowląt.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości