|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
A teraz już naprawdę idę
i zapewne jak się położę to dziecie się obudzi na żarełko![]() dobranoc
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#2103 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale rajstopki już miał kilka razy założone ale na spacerze był przykryty kocykiem bo zimno sie zrobiło![]() Diabli u nas noc liczymy od mocnego zaśnięcia po kąpieli i karmieniu Pearlale super jeszcze trochę i będzie raczkować ![]() Wczoraj z ciekawości podałam Małemu palce bo już dawno tego nie robiłam i podciągnął się do siadu ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-17 o 22:47 |
|||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2105 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a właśnie i pediatra kazała dodawać masło na oliwe za wcześnie a lepsze masło niż olej ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze nie dodawalam jak blendowalam cos ;p Trzeba zaczac. I zoltko musze zaczac dawac. |
|
|
|
|
#2107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Salviae za pół roczku |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
pamietalam
![]() cos podobnego do tej kierownicy http://allegro.pl/fisher-price-panel...525190811.html to taki panel do powieszenia w lozeczku, ale u nas lezy sobie kolo młodej na macie i za każdym razem jak go specjanlnie dotknie, niechcacy szturchnie, pociągnie za gryzaki itd. wlacza się melodyjka, mruga swiatelko i buzia jej się cieszy. wrzucam fotke to sobie namierzysz bo nie mogę znaleźć na all. naprawdę fajna zabawka.a widzialyscie to? http://allegro.pl/fisher-price-grzec...623267809.html |
|
|
|
#2109 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dzisiaj w P i P jaglana bezmleczna. planuje jeszcze zakup tej samej, ale mlecznej i ryzowej- na probe. zaciekawila mnie tez 3 zboza. to chyba jedyne bez glutenu i od 4 mies. (nie licze smakowych). |
|
|
|
|
#2111 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jest zły, bo co niby trzymać w tym koszu?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko oczywiście tłuszcze z wyższej półki masło-osełka, oliwa z oliwek-extra virgin i rzepakowy, też jakiś tam musi być, ale nie pamiętam ![]() I jak sie gotuje, to warto pamiętać o tych tłuszczach ułatwiają przy kupce i pomagają przyswajac witaminy ![]() Cytat:
ale czad Jak kolorowo, fajnie u Was ![]() Cytat:
![]() Mój Kuba dzisiaj zrobił cos na kształt świecy, uniósł całe ciałko leżąc na brzuchu tylko na ramionkach ;/ a reszta nogi, pupa, brzuch w górze Mój mały akrobata
|
|
#2113 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
podobno te kapsułki 400j to jest straszne minimum![]() ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
Mój nauczył sie uruchamiać wiatraczek przy pałąku pociągając za sznureczek
|
|||
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30zl miesięcznie chyba nie brzmi tak tragicznie.przyjmując, ze lyzka ma 2-3 gramy to dziennie zuzylabym 10gramow. opakowanie byłoby na 25 dni :P zle licze? oswieccie mnie. |
|
|
|
|
#2115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
blada twarz, sine usteczka
anemia jak nic, hehe. a morfologia idealna, hemoglobina 11.9 - mamusia jak turbodymoman zawstydzila lekarza i laboratorium odwiedzila dzień przed szczepieniem ale bardziej zaintrygowala mnie powiekszona watroba hehe.
|
|
|
|
#2117 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- a dziękuje dziękuje
|
||
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
obchodzi się taki dzień w jakiś bardziej uroczysty sposób? i tunel suuuper prezent! |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko zdrowy tryb życia rodzina nie da bo już im mówiłam a jak ktoś mu da słodycza raz na miesiąc to się nic nie stanie będę się starać go nie uczyć a jak już to tylko te zdrowe![]() a co do wyznaczania dnia to co z tego ze nie zje po batoniku 6 dni jak w jeden dzień zje 6 na raz :P ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Cytat:
Edytowane przez Innocence_89 Czas edycji: 2013-10-18 o 00:15 |
||
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze i już. nie pytajcie dlaczego...a wychowana bylam w czasach, gdzie w nocy dziecko miało spac, a nie jesc. i nawet fakt, ze bylam mega chudym wcześniakiem (1400gramow), nie przekonal mojej mamy do nocnego "tuczenia"... także obalam te teorie hehe. |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w słoiczkach jest ja dodam płaską łyżeczke prawdziwego masła lepsze kupki i lepsze przyswajanie witamin
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2124 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a pediatra powiedziała że jak sie jest za długo na samym mleku z piersi to dziecko może nie mieć wystarczającej ilości wszystkich witamin, minerałów itd po prostu jest niewystarczające ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- Cytat:
no a jak |
||
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie podobają się oba i sama mam dylemat (o ile zdecyduje się na to krzesełko). Nela pewnie bardziej ucieszylaby się z wilka i kapturka oba kolory sa uniwersalne!ejjjj, czy Wy tez macie grudniowa wyplate macierzyńskiego (w PUE) 27go?! powalilo ich... |
|
|
|
|
#2126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale czasami się udaje bez nawet Pani doktor mówiła o chłoczyku który miał bodajże stulejke od urodzenia ale nie ustąpiła po 3 latach ale rodzice pracowali nad tym i w wieku 7 lat sie udało bez zabiegu![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Dziewczyny kopnijcie mnie w głowe bo jestem nienormalna i mam paranoje:P Napiszcie mi , ze te ubranka które kupiłam z C & A są nietoksyczne i nie zaszkodzą Mateuszkowi bo zwariuje |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
miałam Wam pisać, u mnie holle na regale dziecięcym, kolo sloiczkow hippa itd.
|
|
|
|
#2128 |
|
Rozeznanie
|
krzesełko zamówione
kolor Tobacco![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- Nadrobiłam mogę iśc spać
|
|
|
|
#2129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:55 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ---------- Cytat:
Nela dostala dzisiaj pierwsza marchewke. wsunela kilka lyzeczek. dopiero po dostala piers i w sumie ladnie pila, pewnie chciała popic. dluga droga żeby zjadala caly sloik.---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- Cytat:
pierwszy maly wędrowniczek super, ze tak bierze przykład z rodzicow ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- nam pediatra zalecil dicoflor 2 razy dziennie po pol kapsulki (proszek) i ors200 z hippa (kleik marchwiowo-ryzowy z elektrolitami). poza tym kazal dziectko trochę "przeglodzic", bo jeśli zjadłam cos co malej szkodzi to czesty cyc jej nie pomoze. jelitka musza wrocic na wlasciwe tory. zatem dopajac woda. |
||||
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
gładko
jadla az jej się uszy trzesly. wkladala paluchy do buzi i grzebala w papce na lyzeczce. chciała się sama karmic. ladnie polykala. zdolne mam dziecko nooo Neloslawa blada twarz kontra marchewka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

i zapewne jak się położę to dziecie się obudzi na żarełko

ale rajstopki już miał kilka razy założone

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
niemozliwe, ze tak szybko zlecialo
i małej to widocznie śmierdziało