|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Więc tak to się u mnie odbyło, może gdzie indziej będzie lepiej ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43308996]Też korzystam z tej aplikacji ![]() ![]() Dzisiaj zjadłam kanapki na śniadanie, teraz pora obiadowa a ja nie mogę się przemóc nawet do zupy, więc znowu tylko kanapki ![]() Ja mam dokładnie tak samo...czuję jakbym cofała się w rozwoju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytaj się jej czy jest na diecie, czy może po prostu chudła w początkach, bo tyle rzygała ![]() ![]() Ja dopiero teraz w 22 tygodniu dobiłam do wagi z przed ciąży, bo schudłam 6 kg , ale to nie oznacza, że w ogóle nie przytyłam, tylko właśnie te 6kg przybrałam. Cytat:
![]() Dziś byłam w ikei, zakupiłam szafę i komodę dla Małego oraz sobie regał do sypialni bo już z książkami się nie mieszczę ![]() ![]() ![]() i właśnie skończyłam skręcać regał ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...921/#/40214551 http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50245793/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3542 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() --- i wyleciało mi z głowy- witam nowe mamusie ![]() --- a w ogóle to jesteście tu jeszcze? czy po wieczornej tym razem drzemce zostałam tu sama? --- zapomniałam Wam się poskarżyć, że dziś miałam prawie cały dzień twardy brzuch (mimo że moja aktywność skończyła się na zmywaniu), ale dzieciak się pomimo tego rusza normalnie, więc nie wiem co myśleć...
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-10-17 o 22:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3543 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3544 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moi rodzice przechodzą sami siebie! Przed ciążą dookoła trąbili, że oni jeszcze nie chcą być dziadkami, że są za młodzi itp. a teraz co? Dzwoni do mnie mama, żebym im zdjęcie brzucha wysłała, bo tato chce zobaczyć wnuczkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3546 |
Gang Iren
|
Ale z przerwami ci twardniał przez cały dzień czy bez przerwy był twardy?
#3547 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie godej ![]() P.s. nie wierzcie jej Laski, to nieprawda:-P wygląda super!! ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-10-17 o 22:31 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj miałam dość aktywny dzień i na SR ćwiczenia, może to po tym? nie panikuję jeszcze, skoro się dzieciak rusza jak zwykle, ale zaczynam się martwić...
![]() |
#3551 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() wiem że firmy miały swój udział w powstaniu tego spotkania, ale robili to straaasznie nachalnie, większość była tym oburzona i ogólną organizacją. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3552 |
Zadomowienie
|
i jeszcze mam jedno pytanie- mam takie urządzenie do nóg,
http://allegro.pl/leg-matic-urzadzen...622598934.html ostatnio je odgruzowałam i mogłabym znów ćwiczyć, myślicie że to jest wskazane/dozwolone w ciąży? ćwiczenia czuć głównie w udach, więc niby je mogłabym ćwiczyć- jak myślicie? zna się któraś na tym?
#3553 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Na początku witam nowe Mamusie ![]() Co do alkoholu w ciąży to kategorycznie powinien być zakazany. Nie rozumiem dlaczego niektórzy lekarze mówią o łyku lub lampce wina ![]() Gdyby spytać o zdanie psychologa lub pedagoga (którzy pracują z już narodzonymi dziećmi) to potwierdziliby jak bardzo alkohol może być niebezpieczny. Alkohol wypity przez kobietę w ciąży może narazić dziecko na FAS (Alkoholowy Zespół Płodowy) i nie ma dawki alkoholu, która byłaby nieryzykowna. FAS fizycznie widać u dzieci tylko wtedy, gdy jest zaawansowany, jednak jest wiele cech lub dysfunkcji, których gołym okiem nie widać. Ujawnić się one mogą, gdy dziecko jest starsze. Królowo Nilu - ciesze się, że spotkałaś się ze swoim tatą. Myślę, że on bardzo się cieszy ![]() Cytat:
cayenneOna - wspaniale, że Dzidziuś jest zdrowy! Świetne wieści! Cytat:
Wczoraj nie było informacji o bankach krwi. Były wykłady (a raczej reklamy ![]() ![]() ![]() Mi najbardziej podobał się pierwszy "wykład" dot. pielęgnacji maluszka. Pani była bardzo zaangażowana, niestety prowadząca liczyła skrupulatnie czas i cały czas tę sympatyczną panią poganiała :/ No i masz rację, Magnusia, generalnie to wszystko reklamy. Z próbek dostałam: mini produkty kosmetyków dla dzieci J&J (ale ja ich nie używam), próbki kosm. Palmers (też nie używam, większość ma kiepskie składy), skarpetki frotte dla maluszka z nadrukiem maxi-cosi, śliniaczek i próbkę mleka w proszku, dwie pieluchy pampers (jedna ta "biała", druga "zielona"), mnóstwo ulotek ... Więcej nie pamiętam ![]() Jeśli ktoś ma czas to może się przejść na takie wydarzenie, ale tylko jeśli ma się tego czasu pod dostatkiem ![]() ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- W sklepie Biolander jest teraz promocja na mydło marsylskie z olejem palmowym klik - to mydło jest polecane do pielęgnacji noworodka oraz dla kobiety po porodzie. Może którąś z Was zainteresuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry, pierwsza!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3555 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Milka u nas w ck też te warsztaty tak wyglądały i nie było o bankach krwi. I ten mierzony czas....masakra...mi też o kąpieli i pielęgnacji tematyka najbardziej się podobała. Nawet się wyspalam , miałam z mama jechac na bazar ale leje i pochmurno u mnie buu ![]() Wydaje mi się czy nam trochę osób poginelo z forum? No bo chyba nie urodziły? Shizu mialas październiku mieć wolne a nie udzielasz się? Odezwijcie się mamuski. ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-10-18 o 07:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3556 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3557 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3558 |
Rozeznanie
|
wstałam dziś o godzinie 6. Jestem w szoku bo zwykle o 9 ciężko mi wstać, a dziś czuję się świetnie. Mąż wychodząc do pracy podał mi sniadanie do łóżka, podłączył laptopa do gniazdka i leżę sobie w łóżku pod ciepłą kołderką nadrabiając Was od samego rana
![]() ![]()
#3559 |
Zakorzenienie
|
Ja pościeli do wózka nie kupie, mam do wózka śpiworek a taki komplecik podusia+kocyk kupię na wiosnę, jak będzie cieplej.
#3560 | |
Gang Iren
|
Cytat:
To faktycznie dziwnie,że tak długo trzymało... A bierzesz coś na te twardnienia? Może lepiej zadzwonić do lekarza i powiedzieć,że tak miałaś cały dzień?
![]() |
#3561 |
Zakorzenienie
|
Witam
Noc dziś przespana, mała chyba też spała, bo była spokojna ![]() Jestem zła bo zaplanowaliśmy ze podjedziemy do budowlanego dzisiaj kupić drzwi i resztę pierdółek i co....nagle telefon z męża pracy że musi być dziś w Berlinie i ![]() Nawet nie wiecie jak mnie to irytuje, już tak nie wiele zostało do pomalowania i ułożenia paneli a on ciągle w rozjazdach ![]()
#3562 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3563 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() U mmie dziś paskudna pogoda deszcz pada, szaro i ponuro aż się nic nie chce. Moc minęła spoko tylko raz wstawałam do kibla więc źl nie było ![]() Miłego dnia mamuśki ![]()
#3564 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam dziś wcale spać...
Bolała mnie głowa, wstawałam co godzinę na siku i do tego męczyła mnie zgaga (pierwszy raz w życiu poczułam co to wogóle jest...brrr). Mój mąż, to ześwirował na punkcie córy...wczoraj mnie męczył, żeby dziś pojechać do Ikei po łóżeczko, bo on już musi je złożyć, żeby stało ![]()
![]() |
#3565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A później coś mi sie śniło, obudziłam sie i nerwowo zaczęłam po brzuchu dotykać, i wydawał mi się za mały. Dopiero po chwili, uspokoiłam się.. Widocznie śniło mi sie że gdzieś po drodze między pokojem a łazienką urodziłam "gubiąc" dziecko.. br.. My też w weekend może wybierzemy się po łóżeczko ![]() ![]()
![]() |
#3566 | ||
Raczkowanie
|
Witam z rana!
U mnie noc z pobudkami. I obudziłam się z bólem głowy:banghead: Zaraz lecę po wyniki badań, a po południu do lekarza ![]() Cytat:
![]() Przy pierwszym synku w wòzku ścieliłam pieluszka flanelową i przykrywałam kocykiem. Jak było zimniej to dp tego jeszcze to przykrycie z wózka. Pościeli ani poduszki nie używałam. Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3567 |
Zadomowienie
|
Super że się wasi mężowie tak angażują, oby tak dalej. Ja na mojego też nie mogę narzekać. Jak wychodzi do pracy to dwa buziaki dostaje jeden dla mnie drugi dla syna. Gada do brzucha, już by hustawki , lezaczki kupował.
Kurcze zjadlam sniadanko,które mąż mi przygotował i spać mi się zechciało... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3568 |
Gang Iren
|
Kacper zmienił pozycję i nie czuję go już po boku,a na środku i o wiele mocniej,czasem aż zbyt mocno. I tak było całą noc.
#3569 |
Zadomowienie
|
Cześć Ciężaróweczki
Mi dzień nie zaczął się najlepiej. Szaro buro i ponuro. Do tego internet działa mi z prędkoscią 16 kb/s ![]() Antoś od wczoraj jakiś taki leniwy, czuje go ale mało i słabo. Po śniadaniu zapodałam sobie całą tubkę mleka zagęszczonego i popiłam trzema łykami pepsi, jak go to nie pobudzi do działania to się zacznę martwić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem jak wam ale nam mówila polozna że prez zabawę z dzieckiem czyli delikatne klepanie brzuszka, głaskanie czy zabawa światlem z latarki moze sprawić zę maluszek sie obrócić. NIe zawsze sie to udaje ale zawsze można spróbować. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.