|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Co do cukrzycy - bać się będę na amen już ale do tej myśli po prostu przywykłam jakoś się z tym oswoiłam. Mam lekko podwyższone normy i musi być dobrze, tego się trzymam. Nie ma co się załamywać. Będę robic wszstko, żeby było ok
Pora przywyknąć do tych wieści z sercem. Zawsze byłam bardzo aktywna, dużo biegałam ćwiczyłam, boje się, że okaże się, że nie będę mogła żyć normlanie (dla mnie normalnie)
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3663 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- No i tu ten paradoks, że jak mi serducho źle pracuje, to ciekawe jak będzie z ruchem ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- [QUOTE=gosia261282;4332403 5]Wypełniałam i teraz też wypełnię. Ale i tak o wszystko co mieli zrobić mi się pytali czy wyrażam zgodę i informowali bardzo dokładnie o każdej wykonywanej czynności. Byłam mega zadowolona z ostatniego porodu i mam nadzieję,że teraz będzie tak samo. Cytat:
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Hej hej. Usiłuje uśpić moje panny a one w klockami zaczęły się bawić
![]() Migotko tu nie nic do tego jak się odżywialas przed czy nawet na początku ciąży. Tak jak HOSENKA napisała winne są tu hormony. Ja też mam przekroczona normę o 8 jednostek i w dziewczynami też tak jakoś miałam,nawet więcej. I staram się jeść zdrowo,regularnie i nie za wielkie porcję,i tak mam mały żołądek. Bo zawsze częściej a po trochu jadalam. I ruch był zawsze jakiś. TY tu nam w paranoję nie wpadaj bo ją w szpitalu miałam dietę i cukier miałam idealny po posiłkach.
#3665 |
Zakorzenienie
|
Ja też je jem pierwszy raz, nawet dobre
![]() Dziewczyny mi podsunęły propozycję więc zrobiłam. Przekręciłam ugotowane ziemniaki, dodałam przypraw, przesmażonej cebulki, jajko, trochę mąki....wymieszałam, uformowałam...w panierkę i smażyłam....do tego miałam zrobić sos pieczarkowy ale z racji tego ze jestem sama to mi się nie chciało....mam surówkę i ugotowałam fasolkę ![]()
#3666 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja to właśnie bym myślała co do tych kotletów podać,bo ziemniaki do kotletów z ziemniaków to nie bardzo ![]()
![]() |
#3667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3668 | |||
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() cayenneOna, bardzo się cieszę, że z Twoim maleństwem wszystko w porządku, inaczej nie mogło być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() malaMigotkAaa, ![]() I kobieto, absolutnie się nie obwiniaj i nie daj sobie wmówić głupot. Przybieranie na wadze jest możliwym objawem cukrzycy ciążowej, a nie jej przyczyną ![]() Jestem już po swojej krzywej, a wyniki mają być jutro. No ciekawe... Samo badanie nie było złe. Nastawiałam się na coś strasznego, a tu luz. Już Wam kiedyś pisałam, że nie lubię słodyczy, a pączkami się wręcz brzydzę. Wypicie glukozy 75g w małym kubeczku bez cytryny nie zrobiło na mnie większego wrażenia. A bałam się, że zwymiotuję. Po godzinie czułam się dobrze, po 1,5-2 zrobiłam się mocno śpiąca, ale nie wiem, czy nie z głodu. Robiłam też ALAT, ASPAT i biblirubinę. Liczę, że będę je miała w normie. Dziś odwiedził mnie pan kurier i dostarczył naklejki ścienne do pokoju Kacperka. Okropnie mi się podobają, ale boję się, że przyklejając je coś skopcę ![]() ![]() Lolita, dzięki za linki do sprzedawców z allegro. Poczyniłam wczoraj spore zakupy. Powinnaś mieć kobieto jakieś mega rabaty za taką promocję ![]() Obiad u mnie to makaron z sosem bolognese i wczorajsza kartoflanka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3670 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam do Was takie może trochę głupie pytanie. Chciałabym zamówić te majty siatkowe, ale nie wiem jaki rozmiar brać. Obecnie noszę S, ale po porodzie, jak jeszcze zostanie mi brzuszek takie chyba mogą być za małe
![]() Lolita, nigdy nic nie wiadomo, może niedługo będziesz robić zakupy dla drugiego bobo? ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-18 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zadomowienie
|
Niestety z cukrzyca jest tak, ze już wystarczy 1pkt więcej i jest. Moja siostra w ciąży tak miała. Ale miała otyłość przed ciąża a w czasie żłopała tylko colę (!)
Któraś pytała o próbki z warsztatów "mamo to ja". Więc wrzucę co dawali: Od palmers,johnsons,pampers, enfamil i mnoooostwo ulotek plus 1 numer mamo to ja (lipcowy z 2 próbkami ziajki): Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 |
Zadomowienie
|
Zapomniałam jeszcze o skarpetkach maxi cosi (oczywiście z warstwa antyposlizgowa)
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na moje (ostanio coraz większe) dupsko wzięłam L ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3674 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do nakładek na toaletę to są w aptekach, nie ma co wydawać na przesyłkę allegro. Ja akurat będę brać z ☠☠☠☠☠☠☠ jak większość rzeczy dla Małej i odbiorę osobiście
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jak przed przyjęciem na porodówkę pytają o nazwisko położnej to mam podać tą ze szkoły rodzenia czy jak?
Pamiętam, że przy składaniu deklaracji o internistę była też rubryczka o położną ale wtedy tego nie wypełniłam ![]()
![]() |
#3676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3678 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#3679 | |||
Rozeznanie
|
malaMigotkAaa, trzymaj się, będzie dobrze! Trochę samozaparcia i sytuacja będzie w pełni kontrolowana
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
w tamtym roku było dokładnie to samo ![]() ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Też mi było przykro, jak na początku mój mąż mówił, że nie jest potrzebny przy porodzie i jeszcze go moja teściowa nakręcała, że to nic fajnego i że ojciec jest tam zbędny. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Znowu nie spałam pół nocy. Zdarza mi się to średnio raz na tydzień, poza tym śpię całkiem nieźle. ![]() Dostaliśmy paczkę od teściowej. Gruby rożek i masa śpiochów z kaftanikami. Ciekawe, czy zdążę ubrać Młodego we wszystko, co ma zanim wyrośnie. ![]() U nas 30tc leci. Z pozytywów: sama sobie pomalowałam paznokcie u nóg ![]() ![]() Idę ogarnąć kuchnię, bo za chwilę mąż wraca z pracy. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
Zakorzenienie
|
Lecę na wizytę u lekarza, mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku
![]()
#3683 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Co do tego co u mnie to tylko powiem, że z rodziną to dobrze na zdjęciach wychodzi (chociaż w naszym przypadku to nawet i to nie wypala, bo z mężem unikamy zdjęć). Ogólnie nienawidzę jak ktoś się wtrąca w nasze życie, bo nie żyjemy tak jakby chcieli. Nie lubię się kłócić, ale nie pozwolę też wkraczać w nasze życie. Atmosfera na ten moment jest tragiczna ![]() Cytat:
Nie mówię, że od razu macie iść na szkołę rodzenia, ale może warto umówić się chociaż z dobrą położną (mogę polecić tą z SR), która wspólnie z wami porozmawia o porodzie? Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3684 |
Gang Iren
|
Może ty będzies zadowolona,ale jak dla mnie kaftaniki to zmora. Miałam trochę tego przy Wiki i szczerze nienawidziłam. Śpiochów zresztą też nie mam.
#3685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3686 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jeżeli chodzi o cukrzyce to powiem Wam ze trzustka odgrywa ważna role i łatwo jej zrobic krzywde.
Ja np. Długi czas miałam bardzo obciążona trzustkę i dostawałem enzymy trzustkowe zeby jej nie przeciazyc. To tez nie moze trwać zbyt długo bo niestety to jeden z tych organów który łatwo sie rozleniwia i wspomagany zbyt długo poprostu nie pracuje na pełnych obrotach. W ciazy jak wiadomo wszystkie nasze organy pracują dużo bardziej intensywnie i zdarza sie ze poprostu nie dają rady. Moja diabetolog uważa ze absolutnie nie mozna sie obwiniać jeśli coś takiego sie zdarzy. Zreszta w chwili obecnej cukrzyca jest uznawana za chorobę cywilizacyjna. Lezalam w szpitalu z dziewczynami bardzo aktywnymi fizycznie i szczuplymi które mimo wszystko cukrzyce miały wiec właściwie nie ma reguły, Na szczęście większość statystyk mówi o tym ze cukrzyca ciążowa mija i po porodzie odciazona trzustka podejmuje normalna prace. Pewnie ze to jest stresujące co oczywiście niesprzyja naszemu stanowi ale nie mamy na to większego wpływu. Dobrze ze w chwili obecnej sa takie metody diagnostyczne ze możemy to dokładnie monitorować. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Coli co prawda w ciazy nie pije bo mi nie dobrze po gazowanymi. Ale cukry zamiast wysokich mam mozna powiedzieć ze raczej bardzo niskie. Wiec absolutnie nie ma reguły w tej kwestii. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 |
Zakorzenienie
|
U mnie cola to jedyny napój "kolorowy", który mój organizm toleruje i nie mam po niej zgagi. Wszelkie soki, napoje odpadają. Czasem nawet po herbacie mnie złapie. A wody ciągle pić nie mogę.
#3690 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Moich kilka koleżanek,które miały cukrzycę ciążową akurat bardzo dbały o to co jedzą i to raczej szczupłe kobiety,więc też związku nie widzę... [QUOTE=iwantyou99;43325975] Jestem dzieckiem z gigantyczna masa urodzeniowa. /QUOTE] Tak z ciekawości jaka to jest ta gigantyczna waga?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.